'Mijn treffer tegen Ajax was eigenlijk een shitgoal, ik raakte 'm niet goed'

Maecky Ngbombo is 2016 uitstekend gestart. De jonge aanvaller van Roda JC Kerkrade besliste hoogstpersoonlijk het treffen met FC Utrecht en was eind januari de grote man tegen Ajax, door in blessuretijd de 2-2 binnen te koppen. Nadien kreeg hij veel te verwerken. “Van de ene op de andere dag sta ik midden in de belangstelling”, vertelt de twintigjarige Belg op de website van zijn club.

/

Zijn goals tegen FC Utrecht was kenmerkend. Na een lange rush passeerde hij doelman Robbin Ruiter door de benen. “Ik mikte bewust omdat het vanuit die hoek de enige mogelijkheid was om te scoren”, legt Ngombo uit. “Maar het klopt dat ik snel ben en de intuïtie heb om doelpunten te maken, al was mijn treffer tegen Ajax eigenlijk maar een shitgoal”, vindt hij nu. “Eigenlijk raakte ik de bal helemaal niet goed.”

Het waren Ngbombo’s eerste goals op het hoogste niveau. Hij debuteerde echter al in november voor Roda, dat hem in de zomer overnam van Standard Luik. Zijn eerste minuten maakte de jongeling op bezoek bij PSV. “Voor 35 duizend toeschouwers. Opeens speelde ik tegen spelers die ik van tv kende. Die ervaring was écht geweldig, onvoorstelbaar en niet te bevatten.”

1
2

Die shitgoal kan Ajax wel de titel kunnen kosten aan het einde van de rit.

12 februari 2016 om 13:45

Tsja ach de 1-2 was ook een shit goal en had het kampioenschap kunnen opleveren. Feit blijft dat gelijkspel een zeer terechte uitslag was die wedstrijd.

12 februari 2016 om 14:14

Feit is ook dat je, juist door dat soort mindere wedstrijden tegen de kleinere clubs te winnen, uiteindelijk kampioen wordt. Zo'n onnozele goal laat in blessuretijd uit een dubieus gegeven corner, kan nogal wat consequentie hebben. Sportief en financieel gezien.
Of het gelijkspel terecht was, daarover valt te twisten.

12 februari 2016 om 15:25

Tuurlijk, maar Ajax heeft die wedstrijd nooit de intentie getoond een veel kleinere club even op te willen rollen en kansen kwamen pas in de laatste minuten uit counters.
De corner dubieus, zeer zeker, maar dat soort beslissingen heb je in een wedstrijd. Of vond je dat er verder geen dubieuze beslissingen waren? Ajax moet gewoon een corner kunnen verdedigen.

12 februari 2016 om 16:20

En ajax had rood kunnen/moeten hebben. Kunnen nog wel even doorgaan zo

12 februari 2016 om 14:24

Tja, Hanssen kan ook zomaar ons het kampioenschap kosten ..

12 februari 2016 om 17:40

Wie is hanssen?

Inderdaad was het een shitgoal, via zijn dijbeen dacht ik. Zo'n shitgoal is toch het verschil tussen drie of één punt mee terugnemen naar A'dam en PSV langszij laten komen.

12 februari 2016 om 13:50

Ondanks dat het een shitgoal is, moet je dit soort doelpunten ook maken als spits.

12 februari 2016 om 14:08

Tuurlijk kun je zeggen dat hij op de goede plek stond, maar de afwerking van de corner getuigde nou niet bepaald als een typische afwerking, die de kwaliteit van een echte spits laat zien. Het was nogal knullig en als hij hem wel beter had geraakt was de kans procentueel gezien een stuk kleiner geweest, dat hij Cillissen en de verdediging op de doellijn zou hebben gepasseerd.
Het was extra lullig, omdat de toekenning van de hoekschop nogal dubieus was,

12 februari 2016 om 14:16

Lig ik geen minuut wakker van er zijn genoeg dubieuze beslissinge tegen roda geweest

12 februari 2016 om 16:35

Dit is nou echt calimero gedrag joh, moet je niet doen. Je kunt de schuld beter bij je eigen clubje zoeken.

Stel dat jullie geen kampioen worden dit seizoen, terwijl dat het enige front is waar je club sinds de winterstop nog aan meedoet (en als ik bepaalde Ajacieden als Speedy mag geloven hebben jullie nooit meegedaan in de Europa League/beker en strijden jullie vanaf het begin van het seizoen alleen om de competitie-titel). Ga je dan weer terug grijpen naar het moment dat deze man een shitgoal maakt in de laatste minuut van de wedstrijd, en dat PSV er toen overheen ging?

Ik hoop dat PSV thuis met 3-0 gaat winnen van Ajax, dan kun je de schuld ook niet meer leggen bij dubieuze beslissingen en ongelukkig geraakte ballen.

12 februari 2016 om 23:27

@simonsays

Ik bedoel de gegeven corner of de shitgoal niet als excuus hoor. Ik geef het arbitrale duo echt niet de schuld van het tegendoelpunt. Geen Calimero voor mij. Ik noem het slechts knullig hoe het tot stand kwam en op een lullig moment. That's all.

Ajax speelde gewoon een hele matige tweede helft en ik voelde een tegentreffer gaande weg steeds dichterbij komen. Alleen voelde het behoorlijk lullig dat het doelpunt nog in blessuretijd viel en op zo'n knullige wijze, terwijl ik al wachtte op het eindsignaal. Dat gevoel zal je toch zelf ook wel herkennen? Ik ben de eerste die toegaf dat Ajax het over zichzelf afriep, ondanks de dubieus gegeven corner.

Mij zul je niet horen klagen over zulke momenten aan het eind van de rit als PSV de schaal ophoog zal houden. Als ze aan het eind van de competitie de meeste punten hebben zijn ze ook terecht kampioen. Maar ik zal wel met enig weemoed aan dat soort lullige momenten denken, momenten dat het kwartje net de andere kant op viel.

12 februari 2016 om 23:42

@koempels

Ik heb er ook geen moment van wakker gelegen. Shit happens, net zoals af en toe een shitgoal of een dubieuze beslissing. Daar loopt elke club in een seizoen wel eens tegenaan.

Het was een shitgoal ja, vooral omdat die gemaakt werd uit een corner wat helemaal geen corner was

Het was inderdaad een shit goal ja maar ik ben er blij mee want PSV staat wel bovenaan door die shit goal.