Prachtig doelpunt van Corona in derby; Sporting wint na spektakelstuk

FC Porto heeft O Derby da Invicta moeiteloos naar zich toegetrokken. Met Bruno Martins Indi in de basis was het team van ad-interim Rui Barros zondagavond met 0-5 te sterk voor Boavista. Jesús Corona maakte het tweede doelpunt voor de nummer twee van de Liga NOS. Koploper Sporting Portugal won eerder op de avond met 3-2 van Sporting Braga.

/

Boavista - FC Porto 0-5
Corona maakte alweer zijn zevende doelpunt van het seizoen, maar het bal werd in Estádio do Bessa geopend door aanvoerder Héctor Herrera. De middenvelder nam een prachtige pass van André André op de borst aan, draaide weg bij zijn tegenstander en scoorde met een schuiver. Corona verdubbelde na een mooie solo de marge en door een dubbelslag van Vincent Aboubakar en een goal van Danilo liep de score uiteindelijk op tot 0-5. Die laatste drie treffers werden voorbereid door Miguel Layún. Voormalig VVV-Venlo-aanvaller Michael Uchebo zag in de tweede helft nog een treffer vanwege buitenspel worden afgekeurd en Boavista raakte liefst vier spelers door blessureleed kwijt. Het verschil tussen Porto en Sporting bedraagt nu vier punten.

/

Sporting Portugal - Sporting Braga 3-2
Sporting is een van de grootmachten in Portugal, maar de laatste van de achttien landstitels werd behaald in het seizoen 2000/01. De fans hunkeren naar succes en dit voetbaljaar staat de ploeg van de van Benfica overgekomen trainer Jorge Jesus er uitstekend voor. Zondag werd Braga verslagen in een regelrechte thriller. Braga leek Sporting pijn te doen, omdat er voor rust via Wilson Eduardo en Rafa Silva een 0-2 voorsprong werd genomen. Na rust rechtte Sporting de rug: na tien minuten luidde Adrien Silva de wederopstanding in (1-2). Het stadion trilde op zijn grondvesten, zeker toen Fredy Montero met een volley voor de gelijkmaker tekende. Op aangeven van Bryan Ruiz kopte Islam Slimani in de laatste minuut de 3-2 binnen.

Is FC Porto het plafond voor Jesús Corona, denk je?