Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jansen wijst vervanger Ryan aan en zet verdediger in aanval voor cruciaal duel

Laatste update:

Pascal Jansen heeft de opstelling van AZ voor het cruciale Conference League-treffen met Legia Warschau bekendgemaakt. Jansen kan niet beschikken over de geblesseerde Mathew Ryan, waardoor Rome-Jayden Owusu-Oduro de kans onder de lat krijgt. Bruno Martins Indi is op tijd hersteld en staat in de basis. Het duel in Warschau begint om 18:45 uur en is te zien op Veronica en ESPN 2.

De negentienjarige Owusu-Oduro staat onder de lat en maakt direct zijn debuut voor de Alkmaarders. De verdediging wordt gevormd door Yukinari Sugawara, Alexandre Penetra, Martins Indi en David Møller Wolfe.

Tiago Dantas en Jordy Clasie staan achter nummer 10 Dani de Wit op het middenveld. De voorhoede wordt opvallend genoeg gevormd door verdediger Denso Kasius, Vangelis Pavlidis en Myron van Brederode. Naast Ryan zijn ook Mayckel Lahdo en Sven Mijnans niet van de partij.

Legia had kwalificatie voor de knock-outfase in de vorige speelronde al kunnen bewerkstelligen, maar een nederlaag bij Aston Villa (2-1) betekent dat de Polen het in eigen huis zullen moeten afmaken. Een gelijkspel volstaat voor de ploeg van trainer Kosta Runjaic.

Het ging vooraf vooral over de ongeregeldheden die na afloop van AZ - Legia plaatsvonden. Zo wordt onder meer speler Radovan Pankov door het Openbaar Ministerie vervolgd voor (poging tot) zware mishandeling. Runjaic wilde zich op de persconferentie alleen focussen op het sportieve. "Het moet sportief en eerlijk blijven. Dat is wat telt. Natuurlijk wordt het verhit. Beide ploegen zullen elkaar niets cadeau doen, maar het gaat om de sport."

Jansen was blij met de woorden van Runjaic. "Ik sluit me wel aan bij de woorden van mijn collega. Dat zijn onderdelen waar wij voor de rest niet over gaan. Er wordt heel veel gekeken naar het voetbal en er wordt heel veel gevraagd naar meningen vanuit het voetbal, maar ik ben wel heel blij met zijn constatering, want voor ons geldt morgen (donderdag, red.) alleen die wedstrijd en de strijd uitvechten binnen de lijnen."

Voor AZ telt maar één ding: winnen. Alleen dan bereiken de Noord-Hollanders de knock-outfase. De Alkmaarders moeten het wel stellen zonder hun fans, die wegens veiligheidsredenen niet aanwezig mogen zijn in het stadion. "Het is altijd jammer als je eigen fans er niet bij zijn", vertelde Clasie. "Dat is duidelijk, maar uiteindelijk is het voor ons zaak om ons te richten op de wedstrijd. We voelen ons veilig. Anders waren we deze kant niet opgekomen."

Opstelling Legia Warschau: Tobiasz; Pankov, Augustyniak, Kapuadi; Wszolek, Slisz, Elitim, Yuri Ribeiro; Josué, Gual, Muci.

Opstelling AZ: Owusu-Oduro; Sugawara, Penetra, Martins Indi, Møller Wolfe; Dantas, D. De Wit, Clasie; Kasius, Pavlidis, Van Brederode.

Legia Warschau - AZ:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha nu zal z'n moeder al wel aan de beademing liggen

Tot nu toe snapte ik, als buitenstaander, die kritieken van de AZ supporters op Pascal Jansen nooit zo. Voor de “buitenstaander/ niet AZ supporter” komt hij altijd zeer kundig en positief over.
Maar nu snap ik eventuele kritiek wel, of ik moet de tactiek van Jansen niet snappen vandaag. Want als je moet winnen vandaag, vind ik het niet logisch om Kasius als aanvaller te verkiezen boven van Bommel, Meerdink of Sadiq. En dan laat is nog even achterwege wat dat met die jongens mentaal doet voor de komende weken……Ik laat me graag verrassen door een tactisch hoogstandje, maar dat verwacht ik eigenlijk niet

Nou volg ik az niet, maar is kasius niet een rechtsback? Kun je dan niet beter addai, poku of odgaard op rechtsbuiten zetten?

14 december 2023 om 18:01

Kasius is idd een rechtsback heeft ook nooit voorin gestaan hooguit rechter vleugelverdediger. Poku speelde goed dus snap niet dat Jansen voor Kasius kiest misschien komt de linksback van Legia veel mee op waardoor hij iemand heeft die veel terugzakt maar geen idee of het zo is ben niet zo bekend met de selectie van Legia haha. Hoop dat Owusu het goed gaat doen heb hem weinig zien keepen maar hoorde wel veel goede verhalen over hem zal ook leuk zijn voor AZ als er eens een keeper uit de jeugdopleiding doorbreekt bij AZ.

14 december 2023 om 18:39

Poku is tot op heden een blind paard gebleken die harder kan rennen dan zijn benen aankunnen, vooral als je daar ook nog een bal tussenin gooit.Addai kan leuk invallen, maar is nog tè fragiel voor een wedstrijd als deze.En boven alles, we zijn op de rechtsbuiten plaats bij Az nog niet echt verwend dit seizoen.....behalve Lahdo dan, maar zowel Sadiq, Poku als Odgaard vallen vies tegen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren