Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tiental AZ gaat onderuit bij Legia Warschau en is uitgeschakeld in Europa

Laatste update:

AZ is er niet in geslaagd om de overwinteren in de Conference League. De ploeg van trainer Pascal Jansen moest winnen van Legia Warschau om op de tweede plek in de poule te eindigen, maar ging onderuit in de Poolse hoofdstad: 2-0. De Alkmaarders, die vlak na rust verder moesten met tien man na een rode kaart voor Bruno Martins Indi, eindigen derhalve op plek drie in Groep E on komen na de winterstop dus niet meer in actie in Europa.

Jansen kon niet over de geblesseerde Mathew Ryan beschikken. De Australische doelman brak afgelopen week zijn jukbeen, en werd tegen Legia vervangen door de negentienjarige debutant Rome-Jayden Owusu-Oduro. Verder keerde Martins Indi terug na een blessure, begon Dani de Wit als aanvallende middenvelder en koos de trainer voor Myron van Brederode en Denso Kasius op de flanken.

Legia startte het duel met onder meer verdediger Radovan Pankov en aanvaller Josué Pesqueira. Beide spelers werden na het duel in Alkmaar nog opgepakt wegens ongeregeldheden rondom het stadion.

De wedstrijd begon enkele minuten later dan gepland, omdat er veel rook in het stadion hing als gevolg van afgestoken vuurwerk. Toen beide ploegen eenmaal hadden afgetrapt, waren het de Alkmaarders die grotendeels het initiatief namen. Tot veel kansen leidde dat lange tijd echter niet. Pas na ruim twintig minuten werd AZ een keer gevaarlijk: Jordy Clasie besloot uit te halen, doelman Kacper Tobiasz kon redding brengen.

In de 34ste minuut kreeg ook Legia z’n eerste kans, en het was ook meteen raak. Josué gaf de bal door middel van een boogballetje voor, Owusu-Oduro kwam niet overtuigend zijn doel uit en bood Ribeiro zo de kans om de bal bij de tweede paal binnen te lopen: 1-0. Een harde tik voor AZ, dat daardoor minimaal twee keer moest scoren.

Die opdracht werd aan het begin van de tweede helft nog lastiger. Martins Indi raakte zijn tegenstander bij een sliding en werd met een directe rode kaart van het veld gestuurd. Ondanks dat de straf enigszins zwaar leek, protesteerde de verdediger niet. Ook de VAR greep niet meer in, waardoor AZ verder moest met tien man.

Beide ploegen waren in het eerste kwartier na rust enigszins dreigend. Zo kon Vangelis Pavlidis een gevaarlijke voorzet net niet promoveren tot assist, waarna Ernest Muçi de bal aan de andere kant van het veld in kansrijke positie op de hak kreeg.

AZ wist dat het nog twee keer moest scoren, maar de tijd tikte langzaam weg en de bezoekers wisten nauwelijks iets te creëren. Tien minuten voor tijd was daar de beslissing. Josué zette voor, invaller Blaz Kramer kopte binnen: 2-0. Daarmee was het duel definitief beslist en het Europese seizoen van AZ na tien duels ten einde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kansloze campagne van AZ.
Dat begon al meteen in Mostar.
Drama!

14 december 2023 om 20:56

Ook een kansloze rode kaart, geel leek me zwaar genoeg. En nee, ik heb verder niks met AZ

14 december 2023 om 23:34

Overdreven rode kaart en als je hem geeft moet je ook een strafschop geven aan az bij de overtreding op pavlidis.

14 december 2023 om 21:24

Kan gebeuren .az doet het normaal altijd goed europees

Jammer Az jullie hadden voor Conference League begrippen ook gewoon een hele goede poule... die uitwedstrijd tegen mostar ofzo wat jullie hadden verloren maakte achteraf niks uit, waneer je die had gewonnen, was je er als nog uit gevlogen op onderling resultaat met Legia

Volgende keer beter.. en welkom bij de club

14 december 2023 om 20:47

Zo kan je dat niet zeggen. Als dat resultaat anders was, zou alles daarna ook anders zijn gegaan. Ze hebben het daar wel echt verpest voor zichzelf.

15 december 2023 om 05:25

We hebben het overal voor onszelf verpest.

Tandeloos AZ zeg dit jaar in Europa. Zijn de klap in Kroatië niet meer te boven gekomen.

14 december 2023 om 20:44

Je bedoelt natuurlijk Bosnië. Kroatië is ons buurland indd. 😉

14 december 2023 om 20:45

Tandenloos en niet eens geschikt voor een kunstgebit.
Helaas krijgen ze niet de kans om Kroatië te bezoeken dit seizoen😉

14 december 2023 om 21:04

Haha lol.
Oh ja was Bosnië inderdaad.

Oi oi oi wat een matige vertoning zeg. Het is ongelooflijk, niet een fatsoenlijke kans gecreëerd. Terecht eruit.

14 december 2023 om 21:33

Dramatische wedstrijd az verdiende ook niets meer.

Na Bosnië uit wist je al genoeg.
Helaas pindakaas dit, te weinig kwaliteit en durf om er vol voor te gaan deze wedstrijd.

Was het nou echt een rode kaart voor Bruno, had echt sterk mijn twijfels en nog steeds na het zien van de herhaling.
Met 11 vs. 11 zat het er ook niet in vandaag.

14 december 2023 om 20:50

Ik vond het zelf donkergeel, maar je kan hem natuurlijk wel geven... hij raakt eerst de bal maar daarna wel op de achillespees, is echt zo'n 50/50

Maar ben het met je eens, 11 vs 11 had Az ook niet gewonnen van Legia

14 december 2023 om 21:16

Glijd gewoon ongelukkig door met zijn noppen richting de achillespees, terechte rode kaart hoe lullig het ook is.

Was te verwachten. Gewoon niet goed genoeg dit jaar.

Jammer, maar moet wel zeggen dat je wel pech hebt dat je Villa loot. Die ploeg is sterker dan menig CL tegenstander. Maar goed, die 0-3 vokrsprong bij Mostar....

Hele magere ploeg. Vandaag slecht, tegen Fortuna slecht, tegen Utrecht slecht etc. het is al ontzettend lang heel slecht te noemen in Alkmaar. Het is dat de Eredivisie dramatisch is dit jaar, anders stonden we er zeker niet zo goed voor.

15 december 2023 om 05:27

Zonder Pavlidis sta je gewoon 10e

Niet voor het eerst denkt Pascal weer dat het nodig is om alles om te gooien in een belangrijke wedstrijd. Hij is zo koppig als maar kan en houd eindeloos vast aan dezelfde spelers, tot ee iets op het spel staat. Dan ziet hij ineens de noodzaak andere spelers of rolverdelingen te proberen, die eigenlijk nooit goed uitpakken.

Al met het nodige geluk uberhaupt de groepsfase gehaald van het sukkeltjestoernooi en daar meteen in de eerste wedstrijd de kansen een flinke knauw gegeven. Het voetbal blijft stroperig tenzij Dantas zijn dag heeft en Pavlidis moet steeds meer als Kane zowel spelverdeler als afmaker zijn. De variatie in de aanval die Jansen beloofde is er twee jaar later nog altijd niet en de resultaten verbloemen zijn tactische tekortkomingen niet meer nu we niet in een poule met louter voetbaldwergen zitten. Hij zal dit seizoen nog wel afmaken ben ik bang maar komende zomer moet er toch echt een nieuwe trainer voor de groep.

Slappe hap. Hopelijk komen ze zondag wat beter voor de dag en pakken ze wat punten van psv af

14 december 2023 om 21:54

Jozefkiprich. Dan vrees ik het ergste. Ze gaan echt niet van PSV winnen. En ik moet nog zien dat ze het kunnen volhouden om derde te worden.

Kansloze wedstrijden van AZ. Hebben echt diep teleurgesteld dit jaar.

Az verneukt hopelijk einde competitie op confr league
Ajax verneukt hele seizoen maar kunnen beter 3de worden want az is diep triest
Feyenoord ook gewoon kut gedaan in hun poule en gaan echt geen potjes breken
Alleen psv die iets heeft bereikt

Nederlands voetbal stelt ook Europees weinig voor dit jaar, wat een blamage zeg.

Als je in de conference league niet kan winnen van deze matige tegenstanders dan heb je echt niets te zoeken in Europa. Blamage AZ. Wat een matig elftal

AZ wel erg slappe hap zeg dit seizoen in de Conference League. Een groot contrast met vorig seizoen. Tja de selectie van AZ is ook niet heel denderend dit seizoen. Vleugelspelers zijn alleen maar jonge jongens en ook De Wit als nummer 10 is wel armoedig. AZ hoort eigenlijk meer te investeren in de selectie. En dan juist de ervaring die ze missen vooral in de aanval.

15 december 2023 om 01:32

Vorig seizoen is er ook alleen echt leuk gevoetbalt tegen lazio. De rest van dd campagne was ook gewoon hakken over de sloot hoor. Jansen heeft het zooitje niet op de rit. Elke andere coach had met deze selectie iniedergeval beter voetbal gespeeld. Ik ben het al een tijdje zat en nu moet er gewoon een beslissing gemaakt worden. Jansen. OUT!

AZ is vleugellam. Buiten Lahdo hebben we daar niks.

Helaas te veel kwaliteit ingeleverd en veel te veel jonge jongens op die posities gezet. Reijnders , Karlsson , kerkez , Beukema , hadziakos in 1 zomer vervangen is niet makkelijk.

15 december 2023 om 05:29

Beukema en Hatzidiakos zijn we juist enorm op vooruit gegaan

Had een veel moeilijkere wedstrijd verwacht. Na een minuutje of 20 voelde ik dat het kat in bakkie was voor Legia. Toch jammer dat AZ geen volk meenam. Legia zeer verdiend door in deze poule.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren