Klopp leidt Liverpool naar overwintering, Napoli kan niet stoppen

Liverpool heeft zijn uitstekende reeds onder leiding van Jürgen Klopp uitgebreid. De Merseyside-club zegevierde donderdagavond met minimaal verschil over Girondins Bordeaux en is daardoor zeker van de knock-outfase van de Europa League. Over twee weken wordt duidelijk wie Groep B wint: Liverpool of Sion. In Groep D boekte Napoli ten koste van Club Brugge de vijfde opeenvolgende overwinning. Het team van Michel Preud'homme wacht over twee weken een alles-of-niets-wedstrijd.

/

Liverpool - Girondins Bordeaux 2-1
In het eerste half uur ging de wedstrijd op Anfield op en neer en hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Benteke liet zich nadrukkelijk gelden, maar de aanvaller had aanvankelijk weinig geluk. Een schot van de Belg ging naast en daarne werd een treffer wegens buitenspel ongeldig verklaard. Na 33 minuten nam Bordeaux de leiding: een vrije trap van Henri Saivet belandde in de bovenhoek. Liverpool zorgde nog voor rust voor de ommekeer. Na een charge van Lamine Sane op Benteke maakte Milner vanaf elf meter de 1-1 en op slag van rust betekende een krachtig schot van de Belg de 2-1.

Na de onderbreking maakte Liverpool jacht op een derde treffer, maar de ploeg van Klopp liet na de bezoekers op een dubbele achterstand te zeggen. Benteke schoot over op aangeven van Roberto Firmino, een treffer van Benteke werd afgekeurd vanwege een overtreding op Sane en Cédric Carrasso redde op een inzet van Jordon Ibe. In de slotminuten drong Bordeaux nog aan, waren er gevaarlijke momenten voor het doel van Simon Mignolet, maar Liverpool gaf de voorsprong niet meer weg.

/

Club Brugge - Napoli 0-1
De ploeg van Preud'homme speelde in het eerste kwartier weliswaar niet best, maar krabbelde daarna op. De inspanningen vertaalden zich echter niet in een doelpunt en enkele minuten voor rust kwam Napoli zelfs op voorsprong. Een hoekschop miste het hoofd van José Maria Callejón maar Chiriches zorgde er met een volley voor dat het leer alsnog achter doelman Sebastian Bruzzese terechtkwam.

Na rust drukte Napoli niet door, maar het team van Sarri gaf de Bruggelingen ook niet de mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen. Een vrije trap van Stefano Denswil ging over, Jelle Vossen kwam net tekort om de gelijkmaker binnen te koppen en Elseid Hysaj liet in de slotminuten na om de wedstrijd in het slot te gooien. Club Brugge zal het laatste duel met FC Midtjylland moeten winnen om in Europa te overwinteren.