AS Roma dankzij kortstondige doelpuntenregen naar vierde plek

AS Roma heeft zich moeiteloos herpakt na de midweekse nederlaag bij Sampdoria. Promovendus Carpi had niks in te brengen en werd binnen een tijdsbestek van zeven minuten op een onoverbrugbare 3-0 achterstand gezet in het Stadio Olimpico. Na rust liepen de Romeinen uit naar een ruime 5-1 overwinning. Daarmee rukt het elftal van Rudi Garcia op naar plek vier in de Serie A.

/

Een stortvloed aan doelpunten tussen minuut 24 en 31 zorgde ervoor dat het treffen in de Italiaanse hoofdstad al snel van alle spanning ontdaan werd, maar het had ook zomaar anders kunnen lopen. Marco Borriello, ex-AS Roma, had namelijk al vroeg in de wedstrijd de score moeten openen namens de bezoekers. Een prachtige redding van Morgan De Sanctis, die Wojciech Szczesny verving, voorkwam dat. Roma greep daarna resoluut de macht.

Lucas Digne vond Kostas Manolas, die voor zijn eerste treffer in het shirt van i Giallorossi tekende. Vier minuten later was het opnieuw raak: Edin Dzeko ging neer buiten de zestien, waarna landgenoot Miralem Pjanic de daaropvolgende vrije trap binnen schoot. Met een simpele rebound zorgde Gervinho weer drie minuten later voor de 3-0. Kort daarop was het opnieuw raak, dit keer voor de bezoekers. Borriello kopte namens de gasten al vallend de 3-1 binnen.

Carpi koesterde door die tegentreffer nog een beetje hoop op een comeback na rust, maar werd al snel met de neus op de feiten gedrukt. Mohamed Salah zorgde met een simpele intikker uit een rebound kort na de hervatting voor de 4-1, waarna Digne zijn goede wedstrijd bekroonde met een prachtig kopdoelpunt. De jonge Fransman knikte raak op aangeven van Maicon. Carpi had nog wel terug kunnen komen tot 2-5, maar De Sanctis toonde zijn klasse door eerst een strafschop en vervolgens ook de rebound van Ryder Matos uit zijn doel te houden.