Lewandowski vaagt VfL Wolfsburg weg met vijf goals

Robert Lewandowski heeft dinsdagavond geschiedenis geschreven op de Duitse velden. Josep Guardiola hield hem op de bank voor de topper tegen VfL Wolfsburg in de Allianz Arena, maar in de rust stuurde de trainer hem er alsnog in om iets te doen aan de 0-1 achterstand tegen de titelconcurrent. Lewandowski gehoorzaamde op weergaloze wijze: hij maakte in nog geen minuten vijf (!) doelpunten en leidde Bayern zo op fenomenale wijze naar een riante overwinning (5-1). Dankzij hem blijft de kampioen nog zonder enig puntverlies in de Duitse competitie.

/

Bayern München - VfL Wolfsburg 5-1
De laatste keer dat beide teams elkaar troffen in de competitie haalde VfL Wolfsburg stevig uit en werd het 4-1, dankzij twee goals van zowel Bas Dost als Kevin De Bruyne. Laatstgenoemde vertrok in de zomer bij de club, maar Dost stond ‘gewoon’ in de basis. De spits kreeg nauwelijks bruikbare ballen in de eerste helft, zoals die Wölfe sowieso niet echt tot veel uitgespeelde kansen kwamen. Toch greep men halverwege de eerste helft de voorsprong via Daniel Caligiuri. Na een counter kreeg hij de bal diep aangespeeld, waarna hij aannam op de borst en snoeihard uithaalde. Met zijn schot in de korte hoek liet hij Manuel Neuer kansloos en schreef hij de 0-1 bij voor de bezoekers.

Bijna verdubbelde VfL Wolfsburg voor rust nog de voorsprong. Neuer kwam bij een tegenaanval van de bezoekers weer eens tientallen meters uit zijn doel gespurt, maar na zijn aanname op de borst stuitte de bal te ver weg. Met een tackle probeerde Neuer de boel nog te redden: tevergeefs. Caligiuri probeerde het meteen van eigen helft en had pure pech dat zijn schot via de buitenkant van de linkerpaal achter ging. De beste mogelijkheid voor Bayern was tussendoor voor Douglas Costa geweest, die op Diego Benaglio stuitte. Na rust draaide Bayern echter razendsnel de zaken om via één man: Lewandowski.

/

Josep Guardiola besloot wat omzettingen te doen in de pauze en de Poolse spits en Javi Martínez erbij te brengen. ‘Super-invaller’ Lewandowski gaf gehoor aan de opdracht die hij meekreeg en deed dat op zeer imponerende wijze. Eerst tikte hij relatief eenvoudig binnen na doorzetten van Douglas Costa en vervolgens maakte hij ook meteen de 2-1 nadat VfL Wolfsburg aftrapte. Een diepe bal van achteruit werd door Bayern meteen weer vooruit gebracht en nadat Lewandowski werd gevonden, maakte hij het af. Nummer drie volgde ook razendsnel: de defensie van VfL Wolfsburg was de weg compleet kwijt en eerst raakte de Pool nog de paal, maar in de rebound was het raak.

Met drie doelpunten in een paar minuten tijd was Lewandowski al de man van de avond, maar het werd nog veel gekker in de Allianz Arena. Na zijn goals in de 51ste, 52ste en 55ste minuut kwam nummer vier er alweer aan in de 57ste minuut toen Lewandowski een voorzet van Douglas Costa vanaf rechts hard door het midden achter keeper Benaglio mikte. Als kers op de taart maakte hij vervolgens zijn vijfde, een ongekende en ongeëvenaarde prestatie als invaller in een Bundesliga-wedstrijd. Het was ook meteen veruit de mooiste: een geweldige volley na een voorzet van Mario Götze.

Na zijn vijf doelpunten in 8.59 minuten werd het stiller rond Lewandowski en Bayern. De rem ging er iets meer op en VfL Wolfsburg liet zich niet nog verder kapotmaken in München, waar het nooit won in de Bundesliga-geschiedenis (tot dinsdag twintig nederlagen en één gelijkspel). Lewandowski bleek niet alles in goud te kunnen veranderen en liet de kans op een zesde doelpunten liggen. Ook Thomas Müller slaagde er niet in een treffer mee te pikken, maar niemand zal er echt om malen. Bayern stijgt, in ieder geval voor even, naar de eerste plaats en lost Borussia Dortmund voor minstens een dag af als koploper in Duitsland.

/

SV Darmstadt 98 - Werder Bremen 2-1
Aron Jóhannsson stapte voor circa vijf miljoen euro over van AZ naar Werder Bremen enin Duitsland is de Amerikaan de onbetwiste eerste keuze in de spits. Tegen promovendus Darmstadt kwam Jóhannsson na een minuut of twintig tot scoren. Theodor Gebre Selassie zette goed door op rechts, gaf de bal voor richting de tweede paal en stelde Jóhannsson op die manier in staat al vallend de 0-1 binnen te koppen. Niet veel later was het weer gelijk, toen Sandro Wagner een strafschop benutte. Er leek geen winnaar te komen, maar vlak voor tijd groeide Wagner uit tot de absolute held van de thuisclub. Even daarna kreeg Fin Bartels (Werder) ook nog eens een tweede gele kaart.

/

FC Ingolstadt 04 - Hamburger SV 0-1
Het gepromoveerde Ingolstadt, dat het uitstekend doet in de Bundesliga, maakte er voor rust een uiterst matige wedstrijd van tegen de gevallen grootmacht Hamburger SV. De ploegen legden weliswaar veel strijd op de mat, maar goed voetbal was er niet te zien in het Audi Sportpark. Beide ploegen kregen in de eerste helft slechts een goede kans, waardoor een doelpuntloos gelijkspel een zeer realitische mogelijkheid leek. De tweede helft was gelukkig voor de toeschouwers wat interessanter. Drie keer trilde het net, twee keer telde het niet. Lukas Hinterseer (Ingolstadt) deed het uit buitenspelpositie, Pierre-Michel Lasogga (Hamburger SV) had een overtreding had gemaakt en Michael Gregoritsch (HSV) deed het wél volgens de regels.

/

Hertha BSC - 1.FC Köln 2-0
Het treffen tussen de nummers elf en vijf van Duitsland eindigde in een zege voor de Berlijnse club. Twee minuten voor rust tekende Vedad Ibisevic met zijn eerste doelpunt ooit voor Hertha voor de overwinning. De Bosnische aanvaller maakte eindelijk een einde aan een zeer lange periode zonder doelpunt: liefst 1.419 minuten (25 wedstrijden voor Hertha BSC en zijn oude club VfB Stuttgart) stond hij ‘droog’, maar nu was het weer eens raak. Valentin Stocker was dicht bij de tweede voor de thuisclub, maar had het vizier niet op scherp staan. Hertha kwam in de slotminuut ook nog op 2-0 dankzij een tweede van Ibisevic, die het goede gevoel terug hoopt te hebben. Zijn club klimt wat op de ranglijst en gaat zich nu klaarmaken voor het uitduel met Eintracht Frankfurt.

Wordt Robert Lewandowski dit seizoen topscorer van de Bundesliga?

1
2

Heb nog voor de wedstrijd gezegd waar is Lewandowski met het scoren, hij kon me wel gehoord hebben.

Had nog een dubbele hatrick kunnen zijn, en een assist erbij :P Motm 10/10

22 september 2015 om 22:00

Is dit nou het wereldrecord van topvoetbal voor 1 persoon?

22 september 2015 om 22:10

Vast wel. Zoiets gebeurt niet eens in een oefenwedstrijd. Kom op zeg dit is niet normaal

23 september 2015 om 08:14

Wauw! Die laatste goal is fabulous

22 september 2015 om 22:04

Compleet gestoord

22 september 2015 om 22:39

Milik vorig seizoen 6 doelpunten tegen Watergraafsmeer? Weet de tegenstander niet meer precies.

22 september 2015 om 22:50

6 goals tegen JOS of 5 goals tegen Wolfsburg..

22 september 2015 om 22:52

in 9 minuten tijd!

22 september 2015 om 23:09

6 goals is toch wel net even net iets anders hoor.

23 september 2015 om 00:15

Alvonso alves of hoe ie ook maar heet, maakte er ook 6 of 7, maar dan in de competitie. Niet in 9 minuten natuurlijk en maakte c. Ronaldo twee geleden ook niet 5?

Die van heereveen

23 september 2015 om 09:07

@ajaxlove

6x scoren tegen een amateurclub in 90 minuten of binnen 9 minuten of 5x scoren tegen een topper in duitsland. dat is toch wel even net iets anders ja.

Werkelijk krankzinnig! 5 doelpunten in 9 minuten :0

nou, ARD hoeft maar 10 minuten samenvatting uit te zenden.. 26e min en tussen 51 en 60e minuut

22 september 2015 om 21:59

De bal op de paal van wolfsburg verdient het ook om de samenvatting te halen

22 september 2015 om 23:37

Schot vanaf de middelijn ook hoor, Neuer deed weer eens gek haha

23 september 2015 om 09:58

dat was t schot vanaf de middellijn ;-)

Ik weet niet welke samenvatting 10 minuten duurt?

22 september 2015 om 22:03

soms langer met al die kansen.. maar dan duurt deze samenvatting denk ik halfuur

23 september 2015 om 06:37

Dan moet je een keer naar de uitgebereide samenvattingen kijken van het Engelse voetbal. Die duren soms zelfs langer.

23 september 2015 om 10:22

Ik kijk byna wekelijks Match of the Day en binnen 20 a 30 minuten schieten er 6 wedstrijden voorbij. Dus overdrijven kan ook

ingevallen en zovaak scoren tegen een tegenstander die tevens CL voetbal speelt. Dan kan alleen Lewandowski. Wat een doelpunten, jammer dat het er geen zes zijn geworden. Dit had volgens mij niemand verwacht.

Zou dit dan de ultieme opstelling van pep en bayern worden. Met gewoon Gotze en Martinez erin. En een viermansvedediging! Denk het wel, ben benieuwd hoe de volgende wedstrijd wordt. Lewandowski heeft iedergeval een enorme vertrouwenboost.

22 september 2015 om 22:14

Walgelijk vent is het weer he met zijn klote opstelling de eerste helft. Ik hoop echt dat hij ervan geleerd heeft. Buiten dat mag hij van mij lekker weg. Overigens speelde Gotze al in de basis!

Als Pep nu nog veranderd, dan is hij geestelijk denk ik niet goed.

22 september 2015 om 22:42

Lol. Vanwaar deze haat? Als je zoveel wedstrijden speelt is het best logisch dat je zo nu en dan eens 2/3 wijzigingen moet doorvoeren in je elftal.

22 september 2015 om 23:38

Ja doe het dan tegen een andere tegenstander, Wolsburg is een top 3 club in Duitsland.

23 september 2015 om 10:18

Gnst,
Ja idd! Vedoelde ik ook,gewoon gotze erin zetten. Heeft gisteren toch een aantal mooie openingen gecreerd. Man, wat een wedstrijd..

Beste spits samen met Suárez en Aguero. Niet normaal dit.

Die goal van wolfsburg kwam ook uit de lucht vallen

Haha z'n naam is gewoon ingekort tot Robert Lewa. anders passen al die ballen er niet achter.

ON: Geweldige en gestoorde wedstrijd van Lewandowski. Wat een prestatie.

22 september 2015 om 23:18

Dit is inderdaad geweldig. Nooit eerder gezien zoiets. Een paar goals waren ook echt heel mooi.

22 september 2015 om 23:39

Vooral zijn laatste, wat een schot zeg! Keeper stond er bij en hij keek ernaar.

Holy crap, holy crap, holy crap. 5 goals! Wat een spits!

Fenomenaal. Wat een geweldige wedstrijd was dat. 1e helft dacht ik dat Wolfsburg kampioen zou kunnen worden met het spel dat ze speelden, maar toen kwam mr. LEWANDOWSKI.

Haha, verwacht ik wel van zo'n goede speler. Hij blijft een talent, maar dit is zelfs voor hem waarschijnlijk echt bijzonder. Wat een knappe prestatie. Is dit nou het wereldrecord qua top voetbal?

Ik ga Arsenal heel veel succes wensen met de wedstrijd tegen Bayern en niet te vergeten lewandofski.
Dat tegen Wolfsburg die 0-1 voor stond, wauw maar nog steed moet Arsenal in eigenhuis weten te winnen van Bayern.

22 september 2015 om 22:20

Arsenal staat defensief toch wel iets beter dan Wolfsburg. Wat een drama verdediging bij Wolfsburg. Lewandoski werd geen strobreed in de weggelegd.

22 september 2015 om 22:58

Arsenal is juist zwak in het verdedigen als team. Ze worden echt altijd gepakt in de omschakeling. Wolfsburg liet vandaag zien uitstekend te kunnen verdedigen als team. Totdat Guardiola daarop inspeelde en ervoor koos om met twee spitsen te spelen, waardoor Wolfsburg er niet meer aan te pas kwam.

Wat doet zo'n verdediging dan? Na 2 goals zaag je de beste man toch doormidden. Dan maar geel 😂

22 september 2015 om 22:08

Denk dat Dante dat uit respect heeft nagelaten, is eigenlijk ook alleen maar oncollegiaal.

Lewandowski heeft laten zien dat hij untouchable is, zijn 3de goal was wel heel klungelig niemand greep in behalve de keeper.

Wat een wedstrijd! Zat met een schuin oog ook naar Paris te kijken maar holy crap wat was Lewa geweldig zeg. Helemaal ontketend in de 2e helft. Ongelofelijk hoe Wolfsburg ineens werd weggespeeld terwijl ze in de 1e helft een aantal keer heel gevaarlijk waren.

Mijn complimenten komen zomenteen, eerst even over Pep Guardiola.

Wat een walgelijke narcist is het toch, ongelooflijk, ik dacht dat Van Gaal erg was maar deze man denkt alleen aan zichzelf, wat een kwal zeg. Bah, hoop dat hij niet verlengt en dat volgend jaar Favre voor de groep komt.

Waar haal je het lef vandaan om weer zo een goed draaiende ploeg weer om te gooien omdat je weer wil laten zien dat je ''hand'' in het spel zichtbaar wordt? Waarom zet je die belachelijk slechte Bernat op LB puur om je gelijk te halen over Alaba terwijl zo een wereldspeler als Martinez weer fit is na meer dan een jaa? Waarom zet je Europees ''assists'' gever Douglas op de verkeerde kant? Waarom zet je Gotze aan de verkeerde kant waardoor Muller volledig geïsoleerd was? echt ik heb er geen woorden voor, zo belachelijk idiote actie.

De tweede helft, waauw, Martinez erin, Alaba LB en Costa naar de andere kant, en alsof je een hele andere wedstrijd ziet. Wat speelde Bayern goed man de tweede helft, ik kom echt woorden te kort. Ik heb in mijn hele leven nog nooit een wedstrijd gezien waarin het verschil tussen eerste en tweede helft zo groot was.

En dan Lewa, waauw, deze man is echt fenomenaal! Geen woorden voor, zo bizar goed. Ik kon het echt niet geloven, en die laatste goal, wat een schoonheid. Pep mag deze man op zijn voeten danken. Als we zo spelen als de tweede helft, dan kunnen we Dortmund hebben!

Lewa for President!!

22 september 2015 om 22:12

Dat Pep soms gekke dingen doet is duidelijk..

Maar om er nu een probleem van te maken waarom hij Alaba centraal plaatst en Bernat op links terwijl een Martinez fit is. Je zegt het zelf al, na meer dan één jaar is Martinez weer fit. Het is dan ook ergens vanzelfsprekend dat je hem niet gelijk volop erin gooit.

Martinez speelde vandaag een goede wedstrijd en het gaat ook niet meer zo lang duren voordat hij gewoon die 90min. gaat maken.

Voor de rest heb je natuurlijk wel gelijk. Het is ook meer dan duidelijk dat Alaba op links hoort te spelen. Het maakt niet uit wie je voor hem plaatst of het nou Douglas Costa of Ribery is, Alaba combineert met beide alsof ze al jaren samenspelen.

Ik vind het gewoon geen Hosanna ondanks die tweede helft. Kom op man, voor hetzelfde geld draait Lewa die wedstrijd niet om. Pep doet niet soms gekke dingen, het is andersom, Pep doet soms normale dingen, 9 van de 10 keer is hij belachelijk bezig. Kijk als de helft van de ploeg geblesseerd is dan oke, maar de meeste waren topfit en het had geen meerwaarde om die ploeg om te gooien, dat is echt zo van kijk mij eens creatief zijn.

Daarnaast speelde Martinez zaterdag al, en heel goed. Je kan hem ook moeilijk wedstrijdritme geven als je hem constant vanaf de bank brengt, die jongen moest gewoon beginnen om zijn ritme te pakken.

Ja en Costa is samen met Alaba gewoon belachelijk goed. Costa staat op 9 assists in 6 wedstrijden uit mijn hoofd. Hij is in ieder geval de speler met de meeste assists in Europa op dit moment. Sommige noemen hem al de beste aankoop van de zomer, ben ik het wel mee eens!

22 september 2015 om 22:28

Wat een zwaar leven moet jij hebben zeg. Bayern is ongeslagen, wint hier met 5-1 en jij weet een reactie te plaatsen alsof Bayern op een degradatieplaats staat. Volgens mij spoor je niet helemaal.

22 september 2015 om 22:34

Als jij de eerste helft zou hebben gezien weetje waarover ik het heb. Dus omdat men wint mag er niet gezegd worden dat dingen slecht gaan. Bij Ajax moeten ze ook maar hun mond houden omdat ze boven aan staan?

@gnst

Nee, natuurlijk het had ook heel anders kunnen lopen. Ik ben het met je eens dat hij de ploeg niet zo vaak om moet gooien. Daar heb ik ook een hekel aan.

Ik had het ook alleen over dat stukje met Martinez. Ik snap dat "hem constant van de bank brengen" niet. Hij maakte zaterdag (of heb ik iets gemist?) voor het eerst na zijn lange blessure weer minuten en dan zet je hem 3 dagen daarna ook niet gelijk in de basis. Of hij nu van minuut 1 tot 45 of vanaf 45 tot 90 speelt doet er niet aan toe. Het is allemaal goed voor het ritme. Het zal iig niet meer lang duren voordat hij hele wedstrijden zal spelen. Pep zal echt niet om Martinez heen gaan.

En ja, Costa is idd lekker op dreef. Het was een groot vraagteken toen Bayern hem kocht en ik weet dat mensen het te veel geld vonden voor een speler die uit de Oekraïense competitie komt, maar hij laat zien dat hij het absoluut waard is.

Martinez was al eerder fit he, hij zat al 2 keer op de bank zonder minuten te maken na zijn blessure. Als je de keuze hebt om Martinez op CV te hebben of Bernat LB waardoor Alaba CV staat dan is de keus snel gemaakt lijkt me.

En ja Costa, in Duitsland was er ongeloof, die heeft toch echt veel mensen de mond even gesnoerd. Ribery zie ik niet meer in het elftal komen eerlijk gezegd, en Costa in deze vorm kan op rechtsbuiten ook Robben eruit spelen, die Robben zit natuurlijk in een slechte vorm.

Ik was eigenlijk positief over Costa, puur omdat er geen andere alternatieven waren, spelers als Di Maria, Griezmann en Bale waren gewoon belachelijk duur, dus voor 30 miljoen vond ik het een mooi alternatief voor Ribery en Robben.

22 september 2015 om 23:30

@gnst

Ik ben wel heel erg benieuwd naar het moment wanneer Ribery weer terug komt.

Hij heeft natuurlijk een behoorlijke status en zou in principe niet zomaar even op de bank kunnen worden gezet. Maar als Costa zo door blijft gaan dan kun je ook niet om hem heen.

Dat worden dan lastige keuzes, maar goed, niemand weet wanneer Ribery zo ver is om terug te keren. Bizar dat het allemaal zo onduidelijk is.

23 september 2015 om 09:09

Dat was bij Barca toch ook zo. Ibra laten banken. Lachwekkend.

23 september 2015 om 15:09

Guardiola heeft Ibrahimovic zelden gebankt. Hij speelde zowat het gehele seizoen door - in de basis nog wel.

23 september 2015 om 15:39

Toen Messi begon te zijken dat Ibra meer scoorde dan hij en hij zelf in de spits wou ja. Nogmaals, lachwekkend hoe Guardiola met Ibra is omgegaan. Guardiola is een tactisch mastermind maar als people manager speelt hij maar weinig klaar.

23 september 2015 om 14:47

@ Gnst

Je kunt het ook anders zien: Guardiola probeerde Wolfsburg met een atypische opstelling te verwarren. Dat is niet gelukt. O. a.. ook omdat Wolfsburg in de eerste helft hun maximale spelkunst vertoonde.

het verschil in de 2de helft was vooral Lewa, de beste spits ter wereld, en in mindere mate Martinez en de veranderingen in het positiespel. Lewa weet instinctief waar de ballen naar toe gaan, en kiest bijna altijd voor de juiste actie.

Ik was gisteravond aanwezig (werk op moment in München). Wat mij verraste was hoe stil het stadion was achter die 5 goals van Lewa.

Maar wat een gekkenhuis zeg... met 0-1 ging ik ff naar de WC en wat drinken halen kom ik terug staat het 3-1... voordat ik nog kon bedenken van "jammer dat ik die goals heb gemist" stond het 4-1 en dan ook nog eens de 5e en wat een goal.

Jammer dat de 6e er niet in wou..

22 september 2015 om 22:46

Hoezo grappig, hij is de man door wie Bayern de Supercup heeft verloren. De spits waarvan je nooit wie of en wanneer hij toe zal slaan.

Mensen maken daar vaak grappen over, maar hij is onberekenbaar.

22 september 2015 om 22:41

Lewandowski is echt wel een wereldklassespits. Niet te geloven man, 5 goals in 9 minuten, dat is iets dat zelfs op Fifa niet lukt

Absurd! Wat een invalbeurt! Vooral heerlijk voor Lewandowski zelf!

Voor de mensen die niet keken. Lewa scoorde deze 5 goals in 10 minuten terwijl hij gewoon 45 minuten op de bank zat de eerste helft.

Het konden er overigens meer zijn, Rdoriquez haalde op het laatste moment nog een bal van Lewa van de lijn en Dante blokte nog een schot dat snoeihard richting de hoek ging. Helaas, anders waren het 7 goals van lewa!

22 september 2015 om 22:19

Niks aan toe te voegen. Werkelijk fenomenaal! De makkelijkste schoot hij er niet in. Maar ik kan me niet herinneren ooit zo iets gezien te hebben in 10 min. Waanzinnig! Wat een spits.

23 september 2015 om 00:37

@gnst binnen 9 minuten man was 8minuten en 59 seconden dus nog minder dan tien minuten heb echt genoten van lewandowski fenomenale aanvaller heb echt genoten van zijn doelpunten vond die hij zo hard binnen schoot het mooist uit die voorzet damn hee

Respect Lewandowski, wat een prestatie! Echt ongelofelijk! Darmstadt wint weer, echt fantastisch. En Ibisevic scoort weer eens, en meteen 2 keer. Morgen ook nog mooie wedstrijden!

5 doelpunten in 9 minuten.

Wauw wat een spits, dit hebben we zelfs Messi en Ronaldo niet zien doen.
Petje af

Klopt echter is dit een incident. Ik zie lewa er nog niet eens 30 maken in een seizoen laat staan 50/60.

22 september 2015 om 22:40

Overigens doet dat niks af aan t feit dat t een wereldprestatie is.

Ik had dit ooit een keer gedaan met Lewandowski op Fifa toen hij nog bij BVB speelde. Het blijkt dus dat hij het ook in het echt kan

Dat meen je niet? Ik had juist gereageerd dat zoiets zelfs op Fifa niet zou lukken, wel dus hahaha, hoop dat ik jou dan nooit tegenkom in een wedstrijd

22 september 2015 om 23:02

Haha, dit meen ik echt man. Wat nog erger is namelijk ik heb een foto gemaakt uitgeprint en gegeven aan mijn tegenstander (men neef). Hij werd natuurlijk helemaal gek. Vijf doelpogingen vijf doelpunten.

Je weet maar nooit zie ik je een keer. Mijn team is altijd Bvb.

23 september 2015 om 17:09

Haha, een beetje trollen kan nooit kwaad he

Ja misschien wel. Ik speel altijd met Arsenal, zoals je uit mijn naam kan zien Dortmund is wel OP of Fifa, met Aubameyang

Fantastisch im te zien hoe Bayern vooruit blijft voetballen ook nog een comfortabele voorsprong. Dat zagen we de laatste jaren al heel vaak, ook in de CL tegen oa donetsk en porto. Niks temporiseren en eindeloos terugspelen op de keeper.

Geweldig natuurlijk!
Brengt de term gouden wissel ook nieuw leven in, echt niet normaal.

Hoe verzin je het.. Nota bene als invaller 5 doelpunten echt magistraal.

Net als je denkt alles wel een beetje gezien te hebben met Ronaldo en Messi, krijg je dit soort spektakel ! Het eerste wat mij te binnen schoot was de uitspraak van van Nistelrooij: Doelpunten zijn soms net als een fles ketchup. Soms komt er heel lang niks uit , maar zodra het loopt, blijven ze komen.

22 september 2015 om 23:03

Dit is dan een Ketchup van vijf kilo

Als dit zo door gaat, krijg je binnenkort reacties zoals "lewandowski is beter dan Ronaldo en/of Messi".
Niet normaal, keek net ff en de eerste 3 lagen er zo in.

Sterke 1e helft van Wolfsburg... Maar toen kwam Lewandowski! Zelfs de commentator ging echt helemaal uit zijn plaat! Ongelofelijk!

In de eerste helft stond Wolfsburg te sterk in de organisatie voor Bayern om fatsoenlijk op te bouwen. Ze werden dus bij vlagen gepakt in de omschakeling. Vervolgens heeft Guardiola in de tweede helft gekozen om met twee spitsen te spelen en daardoor kwam Wolfsburg telkens een man te kort op het middenveld. Zodoende kon Bayern gebruik maken van de ontstane ruimte achter hun middenveld en speelden ze hen weg in de omschakeling.

Hetzelfde verhaal als destijds tegen Porto.

What the .... 5 goals in 9 min damn! Petje af!

Je moest maar eens tussen minuut 50 en 60 even op toilet zitten hahaha...ik vond zijn 4 goals tegen Real Madrid super ziek en dan krijg je op eens als invaller 5 goals op je naam en het hadden er 6 kunnen worden met beetje meer geluk! Echt top presentatie voor hem!

in mijn ogen de beste spits ter wereld

Ongelooflijk dit haha.

Dus 5 doelpunten? in zoweinig minuten..? als invaller..?met achterstand op zak? en dan als kerst op de taart ook nog tegen een (op dit moment) directe concurrent?

Woh!

22 september 2015 om 23:51

Beste spits ter wereld

Geweldig dit, In 10 minuten maakt hij gewoon 2 intikkers, 1 afstandgoal, 1 vanuit de rebound en 1 uit het niets! Hij heeft gewoon in 10 minuten alle soorten doelpunten die je gewoonlijk kan maken als voetballer laten zien. Geweldige spits zeg!

23 september 2015 om 03:55

Eigendoelpunt.
Dit is nog eens een wedstrijd beslissen, en dat tegen een titel concurrent.

Laten we eerlijk zijn, dit mag verdomme toch niet gebeuren 5 goals in 9 min. Dat is elke 100 seconde een doelpunt inclusief doelpunt vieren en weer aftrap. Schandalig dat Wolfburg dit laat gebeuren. Uiteraard moet je ze wel maken en dat doet hij maar ik zou me kapot schamen als ik een voorzitter of fan was van Wolfsburg.

Wat een actie van Lewandowski en ook nog tegen Wolfsburg, bij een achterstand als invaller. Alles wat deze man aanraakte veranderde in goud op dat moment. Een geweldige wedstrijd om later aan terug te denken, ik kon mijn ogen niet geloven wat ik zag.

Oh my goodness het is je boy lewanGoalski

Pure klasse! 5 doelpunten in 5 minuten tijd en ook nog is tegen de top 3 van duitsland, niet normaal dit. Lijkt mij een wereld record in de voetbal geschiedenis (oefenduels niet mee gerekend). Vooral die laatste was heerlijk om te zien!