Ancelotti baalt: 'In het laatste halfuur waren we verschrikkelijk'

Real Madrid had Barcelona zondag kunnen aflossen als koploper van de Primera División, maar dan moest er wel gewonnen worden in Camp Nou. Dat lukte niet: Real was in de eerste helft weliswaar de bovenliggende partij, maar ging niet met een voorsprong rusten (1-1). Ruim tien minuten na rust maakte Luis Suárez vervolgens uit het niets de winnende voor Barcelona.

/

Na deze treffer was er nog voldoende tijd om nog terug te komen, maar Real haalde niet meer het niveau van het eerste uur. Daar baalde Carlo Ancelotti behoorlijk van: "In het eerste uur hebben we goed gespeeld, maar in het laatste halfuur waren we verschrikkelijk", zei de coach van Real. "We misten de rust in de zoektocht naar de gelijkmaker en kozen te snel voor de lange bal. Natuurlijk is dit een teleurstelling, maar we zullen niet opgeven."

Sergio Ramos weet ook dat het kampioenschap zeker nog niet uit zicht is voor Real, dat met nog tien speelronden te gaan vier punten minder heeft dan Barcelona: "Ik heb gekkere dingen meegemaakt in mijn carrière", zei de verdediger. "We moeten kalm blijven en hard werken. Ze staan slechts vier punten voor en we zullen altijd blijven vechten."

Denk je dat Real Madrid nog kampioen zal worden?

1
2

Waar je zou verwachten dat Barcelona moe zou worden door de midweekse wedstrijd was het juist Real dat steeds slordiger ging spelen. Modric en Ramos komen net terug van blessures maar ook andere spelers leken het niet meer te kunnen belopen. Real heeft deze nederlaag door de gemiste kansen in de 1e helft helemaal aan hun eigen te danken. Je had met rust gewoon al met 1-3 minimaal voor moeten staan.

23 maart 2015 om 07:49

Vooral Kroos en Isco konden het niet meer bijbenen!! Hoe Barça op het einde nog volop druk zette was veelzeggend..

Complimenten aan de achterhoede van Barça..

23 maart 2015 om 17:23

Omdat het in 1 (of 2 wedstrijden) gebeurt betekent nog niet dat het een theorie ontkracht, haha.

Een beetje wetenschappelijk gefundeerde onderbouwing heeft toch wel iets meer statistieken nodig dan uit 1 wedstrijdje die jij uit je mouw schudt.

Madrid was de eerste helft echt heel goed. Barca had geluk en madrid gaf niet op. Had echt 3-1 moeten staan voor Real. Na rust onherkenbaar.
Maar wat is Neymar een naar mannetje! Schande. Suarez piept maar Neymar.....

Ancelotti heeft gewoon gelijk hier.
Beter kan ik het niet verwoorden echter ben ik nog hoopvol want als je het spel van minuut 20 tot 60 een wedstrijd lang volhoud is alles nog mogelijk.
Btw ben ik de enige die zag dat casillas helemaal fout zat bij dat doelpunt van suarez?
Die gozer komt onnodig uit en suarez kijkt nog geen eens naar het goal en schiet maar gewoon ... Hij had gewoon op zn lijn moeten blijven staan echt balen weer

23 maart 2015 om 08:07

Ja klopt! viel mij ook al op!
In de korte hoek kan moeilijk schieten daarvoor kan de hoek te moeilijk zijn en te weinig vaart, ook kan de verdediger eventueel nog bij. Casillas hoort te weten dat Suarez voor de verre hoek ging, als dit Courtois of een andere topper, dan had ie de bal gewoon gepakt, of met zijn geblokkeerd.

23 maart 2015 om 08:31

Conclusie: Casillas laat t weer afweten in zijn zoveelste el classico..?

23 maart 2015 om 08:52

Makkelijk praten maar het ging zo snel Suarez liep gewoon weg bij Pepe en bij Ramos. Hij had het daarvoor al 5 x geprobeerd. En ja eens moet het lukken vond het meer een collectieve fout dan alleen een fout van Casillas niet vergeten hoe snel dit ging suarez nam 1 keer aan en Boem die bal had niemand gepakt. Vond madrid 1e helft en de eerste 10 min van de 2e helft top maar daarna nam Barca het over 4 punten voorsprong lekker hoor hele belangrijke zege dit

23 maart 2015 om 14:42

Na, Hij deed het wel aardig, en bij sommige reddingen uitstekend!, maar een nieuwe keeper is toch over een seizoen wel nodig.

23 maart 2015 om 14:43

De kwaliteit van Suarez: Blijven proberen.

Het was een wedstrijd met 2 gezichten: 1e helft duidelijk voor Real en de 2e helft voor Barca. Ik las gister dat iemand zei dat Real de 1e helft 8(!) 100 kansen had.. Kan iemand me uitleggen welke? Ik kom niet verder dan die van Ronaldo op de lat en Bale uit die corner die hij naast schoot. En dan nog kort na rust Benzema..

Barca was de 2e helft wel heel slordig met de kansen afmaken. Er hadden zeker meer doelpunten gescoord kunnen worden. Het is wel frapant dat Neymar de 2-0 moet maken en dat hij daarna aan de andere kant erin ligt. Deed me beetje denken aan die kans van Messi op de 0-2 in Bernabeú en Real die vlak daarna de 1-1 maakt.

Een gelijkspel was wellicht eerlijker geweest, maar geluk komt er in zulke wedstrijden ook bij kijken. Op de juiste momenten toeslaan.. dat deed Barca gister wel goed. Echte spitsengoal van Suaréz. 4 punten geeft een goed gevoel, maar het is zeer zeker nog niet gelopen. La Liga zal pas in de laatste weken beslist worden en misschien zelfs op de laatste speeldag.

Marcelo speelde gister trouwens als een baas. Verder vond ik C.ronaldo en Benzema ook goed spelen. Hele mooie goal van Ronaldo en dan doel ik meer op die complete counter en het geweldige hakje van Benzema.

23 maart 2015 om 10:12

Real Madrid had 5 kansen en niet 8, en als je je niet meer herinner welke dat waren heb je of wel de wedstrijd gemist of wel heb jij je je kapot gedronken.

Ik vond Barcelona niet de 2e helft beter want tot de 2-1 had Real Madrid de wedstrijd nog steeds onder controle laten we zeggen vanaf 60 minute was Barcelona beter en dat Real Madrid ineens een mentale tik kreeg en niet meer vooruit kon voetballen.

Maar weet je wat het mooiste is? Dat Barcelona met 11 man haar eigen spel niet perfect kan spelen in eigen huis maar Kroos en Modric maakte heel dat middenveld van Barcelona kapot.

23 maart 2015 om 11:01

Nee totaal niet je zag toen Busquets en Xavi erin kwamen dat Kroos niks te zeggen had. Misschien in de eerste helft ofzo, maar tweede totaal niet en al helemaal niet toen Busquets en Xavi erin kwamen.

23 maart 2015 om 11:06

ja Real was sterker op het middenveld maar dat kwam puur omdat Busquets er niet vanaf het begin bij was. Met hem in de basis en op het middenveld zijn de voetballende oplossingen ineens een stuk makkelijker voor barca. Macherano is een breker en niet een creatieve speler maar met Busquets heb je 100 voetbal. barca heeft goed verdedigend en Madrid pijn gedaan met hun eigen wapen uit een dood spelmoment scoren en een counter heerlijk dat arca nu ook ze wedstrijden wint zonder mooi te voetballen. nogmaals met Suarez erbij is er meer diepgang en gevaar

23 maart 2015 om 11:36

Het moooiste is dat Barca een goal meer maakt dan Real en de wedstrijd wint + verder wegloopt van Real..

OT: Mijn complimenten aan de de achterhoede van Barca, vooral Alba en Pique! Ik vond het geen hoogstaande wedstrijd maar wel een wedstrijd vol spanning. Aan Real zijde vond ik Benzema erg sterk optreden, net als Modric en die kan nog beter(!)..

Ik zie het trouwens nog gebeuren dat Suarez hoger eindigd in de topscorerlijst dan Benzema, wat best veel zegt omdat Suarez 1/3 seizoen heeft moeten missen.

23 maart 2015 om 11:54

Jongens.

In Bernabeu was het middenveld van Real Madrid ook veel te sterk, daarom schreeuwde Bernabeu ook bij elke bal toets : olé olé.

23 maart 2015 om 11:55

Jongens.

In Bernabeu was het middenveld van Real Madrid ook veel te sterk. Kroos had niks te zeggen? Die man dolde met Modric heel het middenveld van Barcelona en ik wil niet praten over Messi, Kroos had hem in zijn broekzak.

23 maart 2015 om 16:11

Kroos en Modric het middelveld kapot gespeeld?

Ik weet niet welke wedstrijd je hebt zitten kijken maar die van gisteren zeker niet.
Je mag blij zijn dat Mascherano op het middenveld stond want met Busquetes is het genieten geblazen want is beter dan welke middenvelder dan ook bij Real.

Is spijtig dat Real dit uit handen heeft gegeven. Vooral op basis van eerste helft had RM Barca kunnen en moeten 'afmaken'. Het mocht niet zo zijn, nu proberen alle wedstrijden te winnen en hopelijk verliest Barca er een paar.

Hala Madrid.

jammer, nederlaag is te wijten aan onszelf, Bravo keepte geweldig. Gelukkig is het bij 2-1 gebleven, onderlinge resultaat in ons voordeel.

Nee het laatste half uur was Barcelona superieur gewoon nadat Xavi en Busquetes erin kwamen.

Slap excuus weer maar dat zijn we gewend want het ligt altijd wel ergens aan.

Beide teams hebben fases in de wedstrijd gehad dat ze de bovenliggende partij waren en waarin ze de wedstrijd hadden kunnen beslissen. Uiteindelijk was Barcelona het slagvaardigst door in een fase dat het niet liep te scoren. Vaak leg je daarmee de tegenstander direct lam, aangezien die het gevoel hadden de wedstrijd te controleren.

Qua algemeen niveau was het geen geweldige pot, maar de strijd en intensiteit was wederom enorm