Topper tussen Lyon en PSG eindigt door strafschop Zlatan onbeslist

Olympique Lyon en Paris Saint-Germain hebben de punten zondagavond gedeeld. De thuisploeg kwam op 1-0 voor, maar Zlatan Ibrahimovic tekende na rust uit een strafschop voor de gelijkmaker. Les Gones zullen het meest tevreden zijn, want zij blijven door de remise aan kop gaan in de Ligue 1.

/

Hubert Fournier, de trainer van Lyon, stookte het vuurtje twee dagen voor het duel in Stade Gerland al flink op. Hij zei vrijdag dat Ibrahimovic de scheidsrechters in de Ligue 1 steevast in het Engels of Italiaans beledigt, omdat zij dat toch niet kunnen verstaan. Toeval of niet: Ibrahimovic oogde een stuk scherper dan de voorgaande weken. Hij leek ook al gauw voor de 0-1 te zorgen, want na een knappe controle met de borst schoot hij raak, maar de Zweed werd afgevlagd wegens buitenspel. Beide partijen waren aan elkaar gewaagd en kregen enkele goede kansen.

Corentin Tolisso schoot van ver tegen de paal van doelman Salvatore Sirigu en aan de andere kant stuitte Edinson Cavani op Anthony Lopes. Ook David Luiz liet even later een goede mogelijkheid onbenut. Les Parisiens kregen uiteindelijk het deksel op de neus, want na een half uur werd het 1-0. Ibrahimovic leed rond de middellijn balverlies en in de daaropvolgende aanval van Lyon was Clinton N’Jie trefzeker, nadat Nabil Fekir de bal met zijn hoofd voor hem had klaargelegd. PSG moest in de tweede helft in de achtervolging en kreeg genoeg kansen op de 1-1.

Lopes had een katachtige reflex in huis op twee kopballen van Ibrahimovic en hield ook Cavani van scoren af. Ruim twintig minuten voor tijd kwamen de gasten van Laurent Blanc dan toch op gelijke hoogte: Rose veroorzaakte na een overtreding op Marco Verratti een strafschop en die werd gemist door Ibrahimovic. Omdat de spelers van Lyon te vroeg waren ingelopen, liet Clément Turpin de elfmetertrap echter overnemen en in tweede instantie maakte Ibrahimovic geen fout. Daarmee tekende hij direct voor de eindstand in Stade Gerland.

Een terechte uitslag?

1
2

Leuke wedstrijd voor een neutrale toeschouwer maar als PSG-fan was het een ergelijke wedstrijd. Lopes keepte een fantastische wedstrijd hield een paar goede kopballen van Ibrahimovic eruit en ook kansen van Cavani. PSG miste teveel kansen met name Cavani had z'n vizier niet op scherp en Luiz had een 100 kans in de 1e helft.

Terecht dat de penalty van Ibrahimovic opnieuw moest worden genomen aangezien de keeper te vroeg van de lijn ging en voordat Ibrahimovic de bal nam er al 4 Lyon spelers in de 16 waren. De 2e penalty schiet die er fantastisch in gelukkig.

Weinig verandert er boven in, PSG verdiende absoluut meer maar al met al moge ze blij zijn dat het 1-1 eindigt aangezien ze lang achter stonden en gelijk maken uit een penalty en in de 1e helft geen penalty tegen kregen na een handsbal van Matuidi.

Er komt nog een Marseille - PSG en Lyon - Marseille dus er kunnen nog genoeg veranderingen komen. Wanneer PSG eindelijk het geluk aan haar zijde heeft met kansen geloof ik zeker dat de titel weer geprolongeerd zal worden door PSG aangezien ze al een stuk beter spelen dan eerder dit seizoen.

8 februari 2015 om 23:08

Het was niet eens een penalty

8 februari 2015 om 23:09

Ik heb de beelden paar keer teruggekeken via BT sport en daar zag je dat er duidelijk contact was. Ze hebben van meerdere camera's de beelden laten zien, dus het was wel degelijke een terechte penalty.

8 februari 2015 om 23:13

het was erg licht, dus zwaar bestraft, dit is echt te slecht, Paris moet zich echt schamen, zoveel kansen missen kan gewoon niet als je weet dat je bij winst 1e staat.

8 februari 2015 om 23:15

nou phoe phoe contact ja aan geraakt maar om daar een penalty voor te geven...tja niks gaat meer eerlijk in het voetbal ze doen alles voor een penalty

8 februari 2015 om 23:14

Je vergeet te zeggen dat de penalty gwn echt onverdiend was en ik vind dat psg van geluk mag spreken dat ze niet hebben verloren dit was echt een waardeloze wedstrijd het ontbreekt echt aan inzet bij een paar spelers van psg en het irriteert me echt met de wedstrijd weer en het word ook steeds duidelijker dat blanc een bepaalde speelwijze maar blijft opstellen terwijl die al een seizoen geleden is doorzien

8 februari 2015 om 23:17

Vond de penalty nou niet dat je zegt terecht.

Verder blij dat Lyon gelijk speelt, zo komt Paris niet dichterbij. Komen nog genoeg wedstrijden en denk dat als Paris de kansen laat liggen Lyon wel eens aan het langste eind kan trekken! Zeker als Lacazette weer terug is, zonder Lacazette toch 2 punten gepakt tegen waarschijnlijk de sterkste tegenstanders. Had niet meer dan 1 punt tegen deze 2 gerekend!

Allez l'ol!

PSG was een stuk sterker. Wat een kansen heeft Cavani gehad zeg.. Aan een gelijkspel heeft PSG weinig.

1-1, zucht... als een van die vele goede kansen maar een keer kunnen worden afgemaakt. Echt zonde dit, voor het de geldt scoor je wel 1 van die kansen en sta je 1e.

Vraag mij af wat slechter was. De scheidsrechter of de commentator. Had mij op een leuke wedstrijd verheugd. Helaas was het niet veel aan.

Terecht day penalty opnieuw mocht..
Je kan zeggen wat je wilt.. was terecht. Geweldig ingeschoten die 2e pingel..

8 februari 2015 om 23:10

was terecht dat die opnieuw mocht worden genomen maar er had niet eens een penalty moeten gegeven worden op de 1e plaats, man man man echt veel te matig dit. PSG had minstens 3x moeten scoren maar het PSG van vorig seizoen is nog steeds nergens te bekennen.

Als de wedstrijd nog 10min langer had geduurd was PSG zeker met de 3 punten naar huis gegaan. Lyon speelde de eerste helft erg sterk maar PSG werd in de loop van de tweede helft steeds machtiger, Gelukkig net op tijd afgelopen. Blijft nu spannend bovenin, benieuwd wie er uiteindelijk 1,2 en 3 gaan worden...

Ik denk:

1. Psg
2. Lyon
3. Marseille

Ik denk dat het kwaliteitsverschil van PSG met de rest doorslag zal geven en ze alsnog als eerste eindigen. Als Lacazette zo blijft scoren gok ik dat Lyon boven Marseille blijft. Kwalitatief vind ik Marseille overigens wel sterker dan Lyon echter heeft Lyon puntenpakkers met Lopes en Lacazette en die heeft Marseille minder.

Cignac kan je wel een prijs bezorgen als de meest buitenspel staande speler van Europa.

oke lyon was gewoon de betere ploeg, helaas van die penalty ( wat niet eens een penalty was ) die scheids rechter was al is op het matje geroepen met een verkeerde beslissing maar goed na de 1-1 ging het gelijk op dan kwa kansen etc. Lopez speelde een fantastische wedstrijd jammer van die penalty maar helaas

PSG was veel beter als je de wedstrijd had gezien, penalty was zwaar bestraft maar PSG had minstens 3x moeten scoren, echt om te janken die missers van Cavani. PSG doet er echt goed aan om hem in de zomer te verkopen en een goede vleugelaanvaller te kopen.

10 februari 2015 om 00:12

Ja Psg had veel meer kansen maar ja dat moet ook af gemaakt worden en wat jij al zegt cavania is om te huilen 2/3 Kansen krijgt hij maar niks raak schieten

10 februari 2015 om 01:42

tuurlijk hadden die ook afgemaakt moeten worden maar Lyon die bracht veel minder dan PSG in deze wedstrijd, Paris had zoveel mgelijkheden om te winnen. Het zegt ook al wat trouwens als de man of the match Lopes, de keepr van Lyon was.

8 februari 2015 om 23:22

Hoe kan je zeggen dat Lyon de betere ploeg was? Het was 70+ minuten lang éénrichtingsverkeer.

10 februari 2015 om 00:13

Nee dat was het totaal niet

10 februari 2015 om 11:55

Jij hebt duidelijk de wedstrijd niet gekeken. Lyon is amper over de helft heen gekomen.

Op dan maar naar de volgende wedtrijd, ik zie Lyon geen punten laten liggen tegen Lorient maar PSG heeft ook aan Caen een van de makkelijkere tegenstanders. Het enige wat PSG nu kan doen is alles winnen, in de hoop dat Lyon punten gaat verspillen.

Allez Paris

ben benieuwd of PSG aan het einde van het seizoen weer kampioen wordt. ze hebben dit jaar lijkt het toch meer concurrentie. maar met zlatan wordt bijna ieder team kampioen. alleen milan in 2012 niet voor zover ik me kan herinneren

Perfect resultaat voor Marseille, nu loopt een van beide niet verder uit, dus ben hier zeer tevreden mee.