Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Brobbey gebruikt zijn lichaam misschien nog wel beter dan Lukaku en Zlatan’

Laatste update:

Bram Nuytinck is net als Bart Vriends van Sparta Rotterdam enorm onder de indruk van Brian Brobbey. De ervaren verdediger (33) van NEC stond in de Serie A tegenover enkele zeer grote namen, maar die vallen volgens hem op fysiek gebied bijna in het niet bij de bonkige aanvaller van Ajax.

"Brobbey gebruikt zijn lichaam echt heel goed. Ook mij had hij zo te pakken, laatst in Nijmegen", doelt Nuytinck tegenover Voetbal International op de thuiswedstrijd van begin december, door Ajax met 1-2 gewonnen. "Ik heb die goal nog heel vaak teruggekeken, om te zien wat ik beter had kunnen doen." Brobbey draaide handig weg bij zijn bewaker, om vervolgens Kristian Hlynsson in staat te stellen om te scoren.

"Bij die goal doet hij het gewoon heel goed. Hij zoekt mij, valt achteruit en gebruikt zijn lichaam als schild. Dan heeft hij je waar hij je hebben wil. Het is in de zestien, dan kan je ook niet veel doen", analyseert de zelfkritische Nuytinck.

"Brobbey is zó ongelooflijk sterk", vervolgt de NEC-verdediger zijn lofzang op de Ajax-spits. "Ik heb in Italië tegen heel wat sterke spitsen gestaan: Lukaku, Dzeko, Ibrahimovic, noem maar op. Maar hoe Brobbey zijn lichaam gebruikt, is misschien nog wel beter dan die jongens, dat meen ik oprecht. Hij doet dat echt héél goed."

"Lukaku is bijvoorbeeld nog iets langer, maar Brobbey gebruikt zijn armen ook heel slim, hij heeft echt een goede balans daarin. Dat is zó moeilijk te verdedigen", weet Nuytinck, die uitkwam voor Udinese en Sampdoria, inmiddels uit ervaring.

Nuytinck ziet Brobbey echt een ontwikkeling doormaken als aanvaller. "Ik zie hem de laatste weken ook meer diepgaan, daardoor is hij minder voorspelbaar en nog veel gevaarlijker", aldus de verdediger, die de Ajacied goed genoeg vindt voor een Europese topcompetitie.

"Ik weet honderd procent zeker dat Brobbey dit ook zou kunnen in de Serie A. Hij kan zeker weten bij een topclub in Europa eindigen, als hij zich blijft ontwikkelen en vooral ook blijft scoren", zo besluit Nuytinck zijn betoog.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ehm ja dat is behoorlijk overdreven. Soms loopt Brobbey zelfs te ver naar achter te hangen aan verdedigers. Dan loopt hij 1 a 2 meter naar achter en tikt de verdediger uiteindelijk de bal gewoon weg.

21 december 2023 om 12:41

Dat Brobbey ook wel eens een duel verliest wil toch niet zeggen dat hij zijn lichaam niet goed gebruikt? Ik kijk niet alle wedstrijden van Ajax maar de wedstrijden die ik zie, zie ik hem eigenlijk nauwelijks dat soort duels verliezen.

21 december 2023 om 12:43

Dat is het mooie bij Brobbey; hij wint zijn duels en toch klinkt er dan vaak een fluitje omdat de verdediger fysiek minder sterk is.

21 december 2023 om 12:45

Nee, hij gebruikt zijn lichaam heel goed. Alleen als je het naast het niveau Lukaku en Ibrahimovic legt is er wel ruimte voor verbetering, en die vergelijking wordt in het artikel gemaakt. Soms is hij wat té gefocust op zijn kont erin zetten en naar achter hangen bedoel ik te zeggen, dan blijft hij maar achteruit lopen tot hij de bal verliest, dat is een verbeterpuntje.

21 december 2023 om 12:46

Rutger daar heb je gelijk in. Bij Brobbey wordt door scheidsrechters extreem veel toegelaten omdat hij zo sterk is, andersom fluit de scheids heel makkelijk voor een overtreding van Brobbey. Volgens mij is een overtreding gewoon een overtreding en ligt het er niet aan of iemand breder gebouwd is dan een ander.

Grappig om te zien dit.
Paar weken geleden kon hij er niks van.
Nu wordt hij vergeleken met Zlatan en Lukaku.

21 december 2023 om 12:47

In één aspect van het spel. Niet in potentie of totale kwaliteit. En dit komt van iemand die zelf tegen die namen heeft gespeeld. Niet één of andere columnist die af en toe een potje kijkt.

Maar goed, in een ander topic ging ik nog los over hoe iedere vorm van nuance tegenwoordig ontbreekt bij analisten. Een speler in één adem noemen met een paar groten der aarde blijft onhandig. Ook al gaat het om één aspect wat ze allemaal in hun spel hebben.

21 december 2023 om 13:38

Zelfs dan kan je toch nog betwijfelen of het echt zo is. Op snelheid is Lukaku vele malen beter qua zijn lichaam gebruiken vind ik.

Of hij moet het echt over het aspect “kont in de 16 gooien en verdediger afhouden” hebben, wat dus een deelaspect van een deelaspect is.

21 december 2023 om 13:57

Geef het beestje een naam. Het ging me natuurlijk om het feit dat hij ze niet als totaalplaatjes vergelijkt, maar in één deel(tje).

21 december 2023 om 14:43

Ja klopt zeker. Maar ik bedoelde voornamelijk dat zelfs met die realisatie het nogal een statement is.

21 december 2023 om 13:03

leuk ook iedereen die zijn gelijk probeert te halen alsof het absurd is dat Brobbey destijds kritiek kreeg. Dit terwijl hij begin van dit seizoen drama was en bij elk duel op schietpoging op de grond viel

21 december 2023 om 13:13

Ik was ook sceptisch over Brobbey, maar hij speelt met de week beter. Hij lijkt nu rustiger voor de goal en speelt gevarieerder.

21 december 2023 om 13:46

Hij was zeker niet in vorm. Maar heel Ajax was uit vorm. Je mag best een mening hebben in mijn ogen en benoemen hoe het is, maar wel met feitelijke onderbouwing in overweging met het geheel. Nu doet hij het goed en zijn opeens al die meningen omgedraaid en moet hij zelfs onze eerste spits worden in het NL-elftal. Ik vind Brobbey persoonlijk een goede spits, sterk, snel en weet zich op verschillende manieren goed te positioneren. Was een groot talent in de jeugd dus over potentie hoef je het niet te hebben want dat heeft hij.Of zijn potentie er volledig uitkomt ligt voor een groot deel aan hem zelf, maar ook zijn omgeving en hoe deze presteert.

21 december 2023 om 14:50

Ik snap die waanzinnige populariteit ook niet echt. Vergeleken met Zlatan en Lukaku. Kuyt noemde hem al een verbeterde versie van hemzelf. En zo fantastisch zijn zijn statistieken toch helemaal niet? Het enige indrukwekkende aan Brobbey is zijn aanzicht. Maar kwalitatief is er geen club die met knikkende knieen tegenover hem staat

Sjonge wat een hype over Brobbey. Heeft er 8 goaltjes inliggen en voegt qua voetbal weinig toe aan het spel van Ajax toe

21 december 2023 om 12:42

Hype? Nou ik vind dat je hem en jezelf wel heel erg tekort doet zulke uitspraken.

Brobbey is gewoon een lichtpunt van 1 van de slechtste Ajax elftal aller tijden. Moet je nagaan als er betere spelers komen of een betere elftal is. Dan scoort hij zoveel meer. Dit is voor hem een perfecte leermoment, vanuit een diep dal naar boven klimmen. Hij wordt echt een topper. Straks hebben we eindelijk een Nederlandse topspits erbij met een imposant fysiek. Laat dit nou net zijn wat we missen.

geen voetballer kan in alle aspecten compleet zijn. Brobbey wordt dat ook niet, laten we hem gewoon om zijn uitstekende kwaliteiten benutten. Dan voegt hij echt veel toe. Even een paar jaar bij Ajax blijven dan kan hij zo naar alle clubs toe.

21 december 2023 om 12:44

Leg de verwachtingen nog hoger zou ik zeggen!

21 december 2023 om 12:42

Voegt weinig toe? Dan moet je toch even naar Pearl.

Tis nog steeds een jonge gast die kan verbeteren, maar ik vind het wel een goede spits. Kan een bal vasthouden als geen ander en vind het meevoetballend ook steeds sterker worden. Hij is nog maar 21 en gaat nog wel meer bereiken dan Ajax.

21 december 2023 om 12:42

Dat doe hij juist wel. Ballen vasthouden en doortikken doet hij uitstekend. Nee het is voetballend geen Gabriel Jesus maar hij is prima als kapstok.

21 december 2023 om 12:43

Dat laatste ben ik het niet mee eens. Ik vind dat ie juist uitstekend als kapstok kan spelen. Daarom was de kritiek toen hij al die kansen miste ook een beetje overdreven.

Dat mensen nu volledig de andere kant op doorslaan is ook zo hoor, maar goed, zo werkt dat op tv tegenwoordig. Het is 0 of 10 alles daar tussen in scoort niet.

21 december 2023 om 12:43

‘Voegt weinig aan het spel van Ajax toe’. Lees die zin even tien keer opnieuw en kijk dan even een paar wedstrijden van Ajax terug😂😂😂

21 december 2023 om 12:58

Was ik mee eens geweest t/m vorig seizoen, echter is hij dit seizoen JUIST sterk in het mee voetballen. Bal aannemen, afschermen en doorpassen naar de inlopend spelers is zo een wapen, is wereldwijd bekend dat hij nog eens wilt missen, maar lijkt dit jaar wat scherper dus is goed bezig

21 december 2023 om 13:38

Brobbey voegt juist heel veel toe aan het spel van Ajax. Want Brobbey is de enige reden dat er nog iets is dat op aansluiting naar voren lijkt en dat er ballen kunnen worden ingespeeld. Maar ja, als je alleen goaltjes telt...

21 december 2023 om 13:48

Hij laat Ajax juist voetballen. Hij speelt al sinds het begin van het seizoen goed. De goals bleven echter uit. Nu komen de goals er nog bij.

21 december 2023 om 15:08

Je laatste zin geeft aan dat je geen wedstrijden kijkt en puur teert op stats en samenvattingen

21 december 2023 om 16:07

Kijk je wel man? Hij voegt juist voetballend veel toe.

21 december 2023 om 17:04

Wanneer hij die het niet goed doet zijn ze negatief (logisch). Wanneer die het goed doet nog steeds (jaloezie?). Als je niet ziet dat deze jongen ver kan komen dan kun je beter tennis kijken. Ik dacht 5 goals en 4 assist in de laatste 7 wedstrijden? Maar net zoals Sutalo zal ook Brobbey 4x de CL en 3x de Gouden bal moeten winnen om enigszins positieve feedback te krijgen. Btw welke hype? Die jongen is de laatste maanden finaal naar de grond gehaald op enkele mensen die zich wel durven uit te spreken en daadwerkelijk hun eigen mening te geven na. De meeste (ook hier) zullen alleen meepraten met de eerste analist die ze zien. Want zelf weten ze eigenlijk niet zoveel. Brobbey in je team is 11 tegen 10 (in je voordeel). Die man houd constant min 2 verdedigers bezig.

Maar Zlatan en lukaku gebruiken het neusje voor de goal dan wel weer beter.

21 december 2023 om 14:40

Zlatan heet er dan ook een behoorlijke neus op staan ;-)

On:
Als Brobbey zo door gaat kan het een goede spits voor het NL worden.

Het kan verkeren he. 3 weken terug bakte hij er niks van en nu gebruikt hij zijn lichaam beter dan Zlatan. Als je de verhalen leest hier de afgelopen weken dan denk je dat Brobbey de competitie kapot schiet maar hij scoort tot nu toe 8 doelpunten.. wat een hype om die jongen zeg.

21 december 2023 om 12:45

Dat is het voetbal he. Een matige verdediger als Boscagli droomt tegenwoordig ook al van het Franse elftal. Desalniettemin is Brobbey wel een goede spits, hij is 21 en gaat nog wel verder groeien. Hij zit nu ook in het slechtste Ajax ooit he.

21 december 2023 om 13:07

Boscagli een matige verdediger noemen en dan Brobbey een goede spits noemen. De reden waarom Ajax het allerslechtste team is ooit is ook omdat een matige speler as Brobbey eruitspringt. Heeft geen techniek, kan totaal niet koppen, is geen slimme spits qua positionering en mist veel kansen. Hij is een bonkige speler die een beetje oorlog kan voeren, maar een goede spits heeft dat helemaal niet nodig. Ik heb liever een behendige technische speler die er een hoop inschiet dan zo’n lomperik die er af en toe eentje inschiet.

21 december 2023 om 13:21

Spelers kunnen zich ontwikkelen. Ik vind het raar dat mensen hun gelijk willen houden door dat te ontkennen.

21 december 2023 om 13:50

Misschien iets vaker Ajax kijken, dan weet je dat je de grootste onzin hebt geschreven.

21 december 2023 om 17:10

Gebruikt die zijn lichaam niet goed dan?😂 Komop joh al die wannabe analisten die eigenlijk geen reet snappen van voetbal. Vanaf de aanstelling van John; 8 Wed, 6 goals en 3 assists. We praten het eind van het seizoen verder wanneer jou favoriete analist ook bij draait😂

het word met de dag gekker nog eve en hij is dalijke beter dan meesi ronaldo ronaldinho maradona bij elkaar

Sjonge jonge zeg, de algmene lofzang over Brobbey komt maar niet ten einde. Kan begrijpen dat er voor ajax nog ergens een positieve twist aan gegeven moet worden maar met Brobbey en Hato die zo erg gehyped worden de laatste tijd word ik er wel moe van.

Tijd geleden kon Brobbey er werkelijk waar niet van en nu na een paar goals tegen degradatiekandidaten wordt die vergelijken met Zlaten, Dzeko en Lukaku en is het onze toekomsyige spits voor de komende 10 jaar bij Oranje.

Brobbey moet eens naar Lukaku gaan kijken.. die gebruikt zijn lichaam en draait dan met de bal naar de goal. Dat heb ik Brobbey nog nooit zien doen

Hij mag dan ongelofelijk krachtig zijn en goed zijn lichaam gebruiken, hij mag ook wel wat meer beschermd worden door de scheidsrechter. Gaat hij normaal een duel aan, wordt hij met enige regelmaat terug gefloten. Op het moment dat ze aan hem hangen, trekken en weet ik veel wat, gebeurt er niets.
Heel storend! Alleen maar omdat hij zo gigantisch krachtig is dat hij met een schouderduw iemand een meter opzij zet, maakt t geen overtreding.

21 december 2023 om 14:26

Ik vind juist dat Brobbey zelf in dat aspect nog wat slimmer kan worden. Vaak trekt hij ook veel of maakt hij wat rare slaande bewegingen naar achter en gaat dan vallen. Het moet wat minder opzettelijk bij hem lijken en dan krijgt hij de scheidsrechters vanzelf mee.

Van de 8 x dat ie zijn lichaam gebuikt maar ie 5 x een overtreding 😋

Aantal reacties waar men weer niet goed kan lezen. Er wordt nergens gezegd dat Brobbey even goed of beter is dan de voetballers Lukaku of Zlatan, maar op een enkel aspect in zijn spel.

En daar hoor ik liever Nuytinck over praten - die tegen die jongens heeft gespeeld - dan enkele slecht lezende leden op VZ die enkel voetballen op hun spelcomputer.

Het gaat bij Brobbey nog te vaak over het fysieke aspect. We weten dat hij voor een voetballer een aardig sprintje kan trekken en dat hij fysiek sterk is. Uiteindelijk zien we hem graag, althans ik dan, (meer) doelpunten maken zoals Lukaku dit doet of Ibrahimovic dit deed en assists geven.

Als hij technisch nog wat beter wordt dan zal hij nog gevaarlijker worden. Ook zijn mede-spelers moeten wat meer rond hem lopen zodat hij de bal kan afspelen en hun in een scoringspositie kan zetten

Brobbey heeft echt wel kwaliteiten. Het probleem is mijn inziens dat de kwaliteiten die hij heeft totaal niet bij Ajax passen.

Ik zou hem zo bij een laagvlieger in Engeland neerzetten. Waar je iedere bal meteen 50 meter maar voren schiet, en zo via zijn fysiek en twee snelle buitenspelers tot gevaarlijke counters probeert te komen.

Bij Ajax vind ik dat je als spits goed moet kunnen voetballen. Zoals een Dolberg, wat een fijne speler om te zien spelen was. Of er zoals Haller 34 moet maken in een seizoen. Dan wil ik het best door de vingers zien als we een houten klaas in de spits hebben die niet kan voetballen.

Het probleem met Brobbey is dat hij buiten dat worstelen gewoon niet bijster veel toevoegt. Voetballend is hij zeer matig. Hij heeft het fysiek van een targetman, maar kan niet koppen - dat is bijna humor. Scoort niet echt makkelijk, hij maakt er pakweg de helft van een Santi of Pavlidis. Tja, dan vind ik het voor Ajax gewoon wat armoedig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren