Bayern neemt verder afstand, Dortmund raakt Reus wéér kwijt

Bayern München heeft zaterdag wederom uitstekende zaken gedaan. Terwijl de twee naaste concurrenten allebei onderuit gingen, won het elftal van Josep Guardiola weer eens met overmacht. Mede dankzij een doelpunt van Arjen Robben verliet TSG Hoffenheim de Allianz Arena met een 4-0 nederlaag. Ondertussen kwam Borussia Dortmund wederom niet tot winst: Jürgen Klopp zag zijn elftal 2-2 gelijkspelen bij SC Paderborn. Marco Reus viel wederom geblesseerd uit.

/

Bayern München - TSG Hoffenheim 4-0
Alhoewel de eerste grote kans van de wedstrijd voor de bezoekers was, had Bayern al met al weinig te duchten van de subtopper. Mario Götze bracht het krachtsverschil in de 22e minuut tot uiting in de score. De aanvaller kreeg uitgebreid de tijd om de bal goed te leggen en haalde vervolgens verwoestend uit. De bal vloog fraai binnen: 1-0. Hoffenheim bleef ook daarna aardig meevoetballen, maar werd zes minuten voor rust op de rug gelegd. Arjen Robben kreeg veel ruimte en vond bij de tweede paal Robert Lewandowski, die moeiteloos de tweede treffer van de middag tegen het net knikte.

De schwung verdween daarmee wat uit de wedstrijd. De openingsfase van de tweede helft had weinig om het lijf, omdat Hoffenheim niet kon en Bayern de noodzaak niet zag om nog vol gas te geven. Robben was nog wel een aantal kreeg dreigend met een gevaarlijke dribbel, maar verder dan een van richting veranderd schot in het zijnet kwam de Nederlander lange tijd niet. Guardiola bracht daarna Bastian Schweinsteiger nog binnen de lijnen, die zijn eerste minuten sinds het gewonnen WK in Brazilië mocht maken. Hij was er getuige van dat Robben zijn optreden toch nog bekroonde met een doelpunt: de Nederlander liet Oliver Baumann kansloos met een handig wippertje: 3-0. In de absolute slotfase bepaalde invaller Sebastian Rode de eindstand op 4-0. Hoffenheim-spits Adám Szalai werd daarna nog met rood van het veld gestuurd voor een grove charge op Dante.

/

Schalke 04 - VfL Wolfsburg 3-2
In de jacht op een plek die straks recht geeft op Champions League-voetbal begon Schalke furieus aan de ontmoeting met de nummer twee van de Bundesliga. Na 25 minuten stond het al 3-0. Eric-Maxim Choupo-Moting opende al vroeg de score met een geplaatst schot, waarna de Kameroener na een prachtpass van Kevin-Prince Boateng zelf de marge verdubbelde. Met een vrije trap, die werd gemist door Diego Benaglio, maakte Christian Fuchs er vervolgens na 25 minuten spelen 3-0 van. Schalke zat daarmee op rozen, maar gaf de bezoekers twaalf minuten later toch weer wat hoop: Ivica Olic kon binnen schieten na matig wegwerken door Schalke-doelman Ralf Fährmann. Via Nicklas Bendter werd het vervolgens een kwartier voor tijd nog serieus spannend, maar die 3-2 zou het laatste hoogtepunt van de ontmoeting blijken.

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 1-3
De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kwam na zes minuten spelen op voorsprong uit een afgeslagen hoekschop. Havard Nordtveit liet zich bejubelen en daarmee leek een eenvoudige overwinning in de maak voor de nummer drie van de Bundesliga. Eintracht was in het restant van de eerste helft niet bij machte om iets terug te doen, maar sloeg na rust genadeloos toe. Marc Stendera tekende na negen minuten in de tweede helft voor de 1-1, waarna Alexander Meier de wedstrijd weer drie minuten later met een raak schot volledig omdraaide. Een kwartier voor tijd deelden de bezokers de genadeklap uit: na een fout van Borussia-doelman Yann Sommer tekende Takashi Inui voor de 1-3 eindstand. De thuisploeg eindigde het duel ook nog met tien man: in de slotfase zag Granit Xhaka zijn tweede gele kaart.

/

SC Paderborn - Borussia Dortmund 2-2
Borussia Dortmund stond bij rust met 0-2 voor tegen SC Paderborn en leek daardoor een gemakkelijke middag tegemoet te gaan. De voorsprong werd genomen dankzij een goal en een assist van Pierre-Emerick Aubameyang, die in de twaalfde minuut de score opende door een perfecte voorzet van Erik Durm binnen te tikken en kort voor rust met een prachtige steekpass Reus in staat stelde om de 0-2 te maken. Borussia stond er dus goed voor, maar moest blijven opletten, toen Lukas Rupp een kwartier na rust de aansluitingstreffer binnenschoot. Even hierna raakte Borussia ook Reus nog eens kwijt: hij raakte na een tackle van Marvin Bakalorz geblesseerd aan zijn enkel en moest met een brancard van het veld gehaald worden. Zonder Reus verspeelde Borussia uiteindelijk nog de zege, want negen minuten voor tijd kopte Mahir Saglik de 2-2 binnen.

/

Hannover 96 - Bayer Leverkusen 1-3
Hannover 96 stond twee punten voor op Bayer Leverkusen, maar werd zaterdag dus gepasseerd op de ranglijst. De vier doelpunten die vielen in de AWD-Arena vielen allemaal in de tweede helft, nadat de eerste vijfenveertig minuten niet heel spectaculair waren geweest. Na een goede actie van Gonzalo Castro opende Stefan Kiessling kort na rust de score en Heung-Min Son verdubbelde een klein kwartier later de marge, door de 0-2 binnen te draaien. Nog geen minuut later verzorgde Ceyhun Gulselam met een kopbal uit een vrije trap de aansluitingstreffer, maar verder kwam Hannover niet. Bayer Leverkusen was de bovenliggende partij en Karim Bellarabi raakte eerst nog de paal, voordat hij twintig minuten voor tijd na een geweldige assist de 1-3 op het scorebord bracht.

/

FSV Mainz - SC Freiburg 2-2
FSV Mainz hoopte met een overwinning aan te sluiten bij de subtop en begon dan ook uitstekend. Het thuisteam van Kasper Hjulmand dicteerde het spel, creëerde enkele goede kansen en kwam na 27 minuten op voorsprong. Júnior Díaz volleerde de bal uit een vrije trap in het doel en had er even later 2-0 van kunnen maken, maar ditmaal kopte de verdediger net naast. Drie minuten na de openingstreffer kwam SC Freiburg langszij. Jonathan Schmid kopte bij de tweede paal raak, uit de enige noemenswaardige aanval van de gasten in de eerste helft. Na een klein uur kwam Freiburg zelfs op voorsprong: Admir Mehmedi kopte hard raak uit een hoekschop van Schmid. Mainz leek tegen zijn derde nederlaag aan te lopen, maar twee minuten voor tijd maakte Stefan Bell gelijk: 2-2.