Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sneijder voorspelt: ‘Je krijgt superatleten, de Touré’s van deze wereld’

Laatste update:

Wesley Sneijder merkt dat het voetbal in de afgelopen jaren is veranderd. De middenvelder van Galatasaray stelt dat een speler heden ten dage niet alleen meer kan teren op zijn techniek, maar ook een soort marathonman moet zijn. “Topploegen lopen gemiddeld 120 kilometer per wedstrijd.”

/

“Nou, als wij met Galatasaray in de Champions League 110 kilometer lopen in een wedstrijd, loopt de tegenstander er dus tien meer en wint. Zo simpel is het eigenlijk”, zegt de dertigjarige Oranje-international in een interview met Voetbal International. Sneijder zegt dat hij als voetballer ook is veranderd en daardoor ‘veel completer’ is geworden.

“Je krijgt superatleten, de Yaya Touré’s van deze wereld. Nu lopen de beste teams gemiddeld 120 kilometer per wedstrijd, over een paar jaar zal dat 130 zijn. Wie mee wil, zal dus ontzettend fit en sterk moeten zijn. Die ontwikkeling gaat maar door”, besluit Sneijder.

Ben jij het met Wesley Sneijder eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is fysiek niet heel belangrijk is heeft Barcelona en Spanje toch wel bewezen de afgelopen paar jaar.

18 november 2014 om 19:23

Hou toch op man. Wat denk je dat de Barca backs en middenvelders voor afstanden afleggen per wedstrijd. Daar verkijk je je echt in.

18 november 2014 om 19:29

Dat zijn ook de enige twee die de afstanden maken. De rest combineert er op los of komen rond de 16 in stelling.

18 november 2014 om 20:00

@sander078

Met name de backs leggen inderdaad veel meters af maar bijna nog meer dan de techniek is het geweldige positiespel van Barcelona dat er voor zorgt dat er 'relatief' minder meters worden afgelegd. Je ziet dat nu geperfectioneerd worden bij Bayern maar ook Ajax was daar in de jaren '90 meester in. Dat scheelt heel erg veel lopen, goed staan ten opzichte van je medespelers en tegenstanders.

18 november 2014 om 20:12

Als je er op los combineert loop je meer dan jij denkt. Telkens aanspeelbaar zijn kost veel energie. Rond de 16 hoef je bijna niet te lopen, dus wat jij zegt is onzin.

18 november 2014 om 20:17

Minder dan de back bij andere clubs. Het was ook Guardiola's doel om de bal het werk te laten doen en plaats van de speler.

18 november 2014 om 21:53

Combineren en meters maken. Goed voetballende ploegen zakken of met z'n allen in of zetten een tegenstander vast, dat zijn ook serieuze kilometers. Altijd vrijlopen om aanspeelbaar te zijn en de driehoekjes te vormen. De enige die weinig loopt bij Barca is Messi.

18 november 2014 om 21:57

Bayern gast. Het Duitse voetbal is een pure mix van techniek met een enorme werklust en dynamiek.

Die gasten verdedigen met z'n 10e en vallen met z'n 10en aan. Dortmund is helemaal bizar daarin. Hoe denk je dat Robben de afgelopen jaren opeens zo fit is geworden. Vroeger deed hij alleen wat als hij een bal aangespeeld kreeg.

18 november 2014 om 19:30

Barcelona met het beste voetbal bewoog juist heel veel! Bij balbezit constant vrij lopen en bij balverlies meteen met zn alle de tegenstander op eigen helft al afjagen! Dat de tegenstander nog meer moest lopen lag aan het feit dat ze de bal zo snel rond lieten gaan.

Ben het overigens wel met Sneijder eens, ik vind het alleen raar dat dit zo lang heeft geduurd. Voetbal is vrijwel de enige topsport waar je nog met wat overgewicht weg kan komen door gewoon talent te hebben.

18 november 2014 om 19:38

U verwart het Tiki-taka van Barcelona, met dat van een paar Nederlandse clubs.

Bij die laatste gaat het balletje rond - vooral breed en naar achteren - terwijl de spelers amper bewegen. Het is statisch.

Bij Barcelona heeft dat plaats aan een moordend tempo waarbij iedereen beweegt.

Wees maar gerust dat ze bij Barcelona een fantastische conditie hebben.

18 november 2014 om 20:01

Ik denk wel dat het klopt dat er gemiddeld minder meters werden gemaakt door Barcelona in bijvoorbeeld 2008/09 en 2010/11. Niet dat ze helemaal stil stonden maar het ging zo gigantisch snel in balbezit. Ze hoefden niet eens zoveel vrij te lopen. Ontzettend veel de bal en als de tegenstander de bal had jaagde ze hem snel weer af.

Zit wel enige kern van waarheid in, maar dat ze over 1 jaar 10 kilometer meer lopen per wedstrijd lijkt me sterk, bovendien heeft niet iedereen het vermogen om zo'n geweldige conditie te krijgen.

18 november 2014 om 19:25

1.dedoelman,

Het is wel vrij makkelijk trainbaar hoor. Kost alleen veel moeite. Het zijn voor te beginnen al topatleten, maar als ze er specifiek op trainen kunnen ze allemaal serieus wat progressie maken op dat vlak. Natuurlijk, zoals met alles, kan de ene dat verder ontwikkelen dan de andere.

18 november 2014 om 19:40

Iedereen Komt,

Het is zeker te trainen alleen waar andere bij wijze van stoppen bij 8 conditie stijgen andere nog door tot 12. Iedereen heeft het vermogen om een goede conditie te krijgen maar niet iedereen een evengoede. Bij sommige houdt het op een gegeven moment gewoon op. Hoe hard je ook door blijft trainen.

18 november 2014 om 19:44

1.dedoelman,

We zeggen hetzelfde hoor.

18 november 2014 om 19:49

Haha sorry, laatste regel niet helemaal goed geïnterpreteerd.

18 november 2014 om 19:56

lol.

Overkomt mij ook wel eens.

18 november 2014 om 19:29

Wat Sneijder zegt klopt niet helemaal. Een geweldenaar als Pirlo rent een wedstrijd niet eens 5 km, maar kan toch ontzettend belangrijk zijn voor zijn ploeg, maar volgens Sneijder zou hij dus afgescgreven moeten worden. Het gaat om hoe een team gezamenlijk speelt en niet hoeveel ze gezamenlijk rennen.

18 november 2014 om 19:37

Pirlo heeft op het WK 2014 toch een afstand van 31 kilometer afgelegd over 3 wedstrijden gezien, lijkt me dus dat jou 5 een beetje weinig is. En om met iemand als Pirlo te kunnen spelen, zal je toch iemand met loopvermogen nodig hebben wil je wedstrijden winnen. Anders ben je te kwetsbaar bij balverlies.

18 november 2014 om 19:38

Pirlo kan zo weinig lopen omdat de rest zich het schompes loopt, als die ook rustig an doen, krijg je de één na de ander om de oren..

18 november 2014 om 19:39

Een Pirlo is een geval apart, en dat weet jij ook. Daarnaast, een Pogba en Vidal leggen zoveel meters af, dat die dat weer ruimschoots compenseren. Ik ben het wel degelijk met Sneijder eens. Als je ziet hoeveel belangrijker de zogenoemde kilometervreters worden, waar vroeger de technicussen juist als puur goud werden gezien.

18 november 2014 om 19:45

@lazman61

Pirlo kun je alleen opstellen als je alle spelers om hem heen in zijn dienst laat spelen, of zoals Johnnyengl het beschrijft: de rest zich het schompes voor hem loopt. De gaten die hij achterlaat zullen toch moeten worden opgevuld en daarop zal je hele team gericht moeten zijn. Wel ben ik het met je eens dat er voor dit soort spelers van de buitencategorie altijd plaats zal blijven. Dit soort gasten winnen de wedstrijden voor je.

18 november 2014 om 19:32

Ze lopen gezamenlijk 10 kilometer meer. Nu zitten ze op 120, straks op 130. Dat is dus een stijging van 12 km naar 13 (ik reken gemakshalve de keepers maar niet mee). Dat is wel te doen.

18 november 2014 om 21:11

Ik wou net zeggen, een speler als Kroos, Rooney, Di Maria of Alexis legt in zijn eentje al zon 15 kilometer af. Een keeper zo'n 5 kilometer (vraag me niet hoe), dus moeten de spelers 12.5 kilometer lopen op anderhalf uur. Volgens mij is dat toch redelijk haalbaar.

18 november 2014 om 22:50

Een gemiddelde keeper komt op 5 km. De meeste keepers halen 1 km, maar Neuer loopt zo vaak richting de middellijn dat hij het gemiddelde naar 5 km brengt

Klopt, 12.5 km is best haalbaar, alleen ze lopen niet constant. Door de tempowisselingen en het schakelen van balbezit naar balverlies en weer terug kan het best vermoeiend maken. Ik denk niet dat ik het zal volhouden

18 november 2014 om 19:33

Hij zegt ook niet over een jaar 10 kilometer meer, hij zegt over een paar jaar. Dat is wel degelijk realistisch, als je kijkt hoeveel sneller het spel de laatste paar jaar is geworden.

Helaas wel alleen maar krachtvoetbal. Geen verfijnde techniek meer alleen maar robots en computer voetballers. Heerlijk voor uitzicht.

18 november 2014 om 19:34

Het is toch ook in het voordeel van de technicus dat ie 90 minuten (en langer) mee kan, ipv de gebruikelijke 60 a 70 minuten voor dit type speler?

18 november 2014 om 22:55

Helaas wordt de technicus door deze verandering verplicht om meer meters te maken en verdedigend meer te doen. Dit is wel jammer, want dat zijn gewoon de spelers die je het liefst al hun energie in de aanval ziet gooien, want zij maken het voetbal mooi. Het duurt niet langer meer of het zijn allemaal van die types als Cristiano Ronaldo, die de duels winnen met hun snelheid en kracht in plaats van door een snelle dribbel tussen een paar mensen door. Maar helaas sterven de types als Messi steeds meer uit en blijven daarvan alleen de echt goeie over. Je ziet steeds vaker dat spelers die heel technisch en creatief zijn hun plaats verliezen aan een speler die wel meeverdedigd, maar aanvallend nog niet de helft brengt.

18 november 2014 om 21:12

Want een Iniesta en een Silva lopen amper? Alexis speelt ook enkel op kracht?

Lesje van oome sneijder

Daar zit wel iets in. Zelfs bij het nietige AA Gent zie ik langzaam een verandering.

Nog niet zolang geleden zetten de aanvallers wel eens druk op de verdediging of keeper van de tegenstander, maar dat deden ze niet de volledige wedstrijd. En de spitsen en de aanvallende middenvelders losten elkaar af om druk te zetten.

Nu zie ik de jonge Benito Raman dat gewoon voortdurend doen op zijn eentje en dit quasi de hele match lang. En dan blijft die nog fris ook.

Ik zie dat ook meer en meer andere spelers van andere clubs doen.

Knap dat hij op latere leeftijd hier nog stappen in heeft gemaakt. Was toch altijd zijn grote manco, maar op het WK liep hij het meest van alle (nederlandse) internationals.

de professionalisering zie je overal ter wereld. In elke professionele tak wordt iedereen voortdurend beter, sneller, slimmer. Dus meer kunnen lopen, betere techniek, slimmer voetballen. Zal heus niet alleen om rennen gaan.

De bal moet nog steeds het meeste werk verzetten en die atleten heb je dus alleen nodig als je tegen een supertechnische ploeg speelt.

18 november 2014 om 19:35

Maar het wordt als technische ploeg wel steeds lastiger om tegen mindere maar fysiek zeer sterke ploegen te spelen. Het klopt als je zegt dat de bal het werk zou moeten doen en als je dat perfect uitvoert dan heeft een ploeg die op fysiek vaart weinig kans. Maar je moet dat dan wel perfect uitvoeren want zodra het even wat minder loopt en je als technische ploeg in duels verzeild raakt, dan delf je alsnog het onderspit.

18 november 2014 om 19:42

De spelers moeten nog steeds lopen. Of ze nu met of zonder bal lopen, een aantal spelers mag voortdurend op en af rennen.

De meeste goals worden in de laatste 20 minuten gemaakt, net omdat de teams dan wat moe zijn en er meer ruimte komt. Als je dan conditioneel sterker bent dan je tegenstander, dan heb je echt wel een belangrijk voordeel. Maakt niet uit of je zelf bij een ploeg on steroids zit of bij een technisch verfijnd team.

18 november 2014 om 21:13

Niet alleen omdat ze moe worden, ook omdat een van de twee teams een uitslag wil forceren. En dan geef je achterin gewoon meer weg.

Voor voetballers met een geweldige techniek en goed inzicht zal altijd wel plaats blijven maar inderdaad wordt fysiek steeds belangrijker in het voetbal. Overigens is dat iets wat me al heel lang verbaast, hoe het kan zijn dat er bij veel profvoetballers, op elk niveau eigenlijk, vaak een hoop ontbreekt op fysiek gebied. Veel ploegen zie je na de 75e minuut zienderogen minder worden en dat heeft me altijd verbaasd. Fysiek is immers iets wat prima trainbaar is en je zou toch zeggen zat dat het aspect is wat je als profclub gewoon op en top in orde wil hebben: de kracht en conditie van je spelers. Vreemd toch dat dat bij veel clubs niet goed zit, zelfs tot in de CL aan toe. In een sport waar details steeds belangrijker worden is dit toch een hele makkelijke winst.

Overigens geloof ik dat de goeie conditie van de spelers van Oranje er afgelopen zomer mede voor gezorgd heeft dat we zo ver zijn gekomen. Je merkte elke wedstrijd dat Nederland fitter was. In het 4e kwart kreeg Oranje de tegenstander vaak op de knieen. Natuurlijk heb je op de fysieke toestand als bondscoach minder invloed dan als clubcoach en zal het mede te verklaren zijn door het feit dat veel spelers uit de Nederlandse competitie kwamen, en niet uit de slopende Engelse of Duitse. Maar toch opmerkelijk vind ik.

Meeste voetballers gaan als jonge speler op voetbal omdat ze voetbal leuk vinden. Niet omdat ze het leuk vinden om 90 minuten lang te rennen. Die dat leuk vinden gaan op atletiek.

18 november 2014 om 23:01

Mee eens. Ik vind het een slechte zaak dat fysiek steeds vaker voor techniek komt. Je ziet nu al dat trainers een technische voetballer passeren voor een speler die veel meer verdedigende meters maakt, zelfs als die speler aanvallend nog niet de helft brengt. Ik zou het graag anders zien.

Jaren terug werd ook een beeld geschetst hoe de ideale voetballer er in 2010 uit zou zien. Het was een lange, fysiek sterke speler, een beetje zoals Ronaldo dus. Echter won Barcelona in die tijd zo'n beetje alles, met spelers van 1m20 op het middenveld en een dwergje van 1m voorin die alle records verbrak (en nog steeds verbreekt). Natuurlijk, loopvermogen is enorm belangrijk, vroeger hoefde je een stuk minder te lopen en was het spel veel minder dynamisch, maar uiteindelijk win je het niet met 10 marathonlopers die verder geen bal kunnen spelen.

Er zit zeker een kern van waarheid in, maar je hebt altijd een paar spelers die gewoon slimmer zijn. Zie Pirlo inderdaad. Die voetbalt vanuit zijn hoofd en daarom is hij vaak al een stap of twee verder dan zijn tegenstander.

18 november 2014 om 22:51

Klopt helemaal. Van Hanegem was ook niet de snelste, als hij dat wel was, was hij wellicht wel de beste ooit van Nederland geweest maar dit terzijde. Toch was hij vaak eerder bij de bal dan de tegenstander, simpelweg omdat hij gewoon eerder vertrok.

18 november 2014 om 23:51

Ik hou wel van dat soort types.
Daarom probeer ik zelf ook altijd zoveel mogelijk vanuit stilstand te voetballen. Heersen vanaf de middenstip.

19 november 2014 om 10:45

Met andere woorden: je bent gewoon te lui om te rennen

Het heeft weinig met superatleten te maken. Simpelweg kunnen spelers met overwicht die een luilekkerland leven leiden niet langer daarmee wegkomen. Spelers die op de eerste training met vijf tot tien kilo overgewicht hebben zullen niet langer meer zich kunnen handhaven.

Maar geloof ik dat enkel fysiek nooit gaat werken. In Engeland zijn het allemaal van die reuzen, maar de Engelsen delven het onderspit tegen de slimme Duitsers en de technische Spanjaarden.

En daarom kan je de beste voetballers van deze generaties niet vergelijken met de beste voetballers van vroeger. Het spel is zoveel fysieker geworden. Sterren van toen zouden niet mee kunnen op het hoogste niveau van nu.

Verandering komt er altijd na een tijd. Techniek blijft bovenaan staan. Snelheid boven kracht. Er wordt hedendaags veel verwacht van iedere speler op welke positie dan ook, ieder fout wordt nu compleet geanalyseerd.
Persoonlijk vind ik het hedendaagse voetbal iets wat risicoloos spelen, behalve in Engeland.
Speel je veel in de combinatie dan zal je wat meer lopen aangezien je steeds vrij moet lopen. Ik heb geen idee of er pakweg 10 jaar geleden minder werd gelopen.

Edit: Ik ben er zeker van dat er minder werd gelopen. Puur vanwege de opbouw waarmee een aanval meestal begint. Vroeger werd meer de lange bal van achteruit (ala F. de Boer/ R. Koeman) gehanteerd, nu is dat stukken minder.

Doping is in aantocht. Als het er al niet is in voetbal.

voetbal is een combinatie van factoren... het is handig om van alles wat in je team te hebben.
de basis is natuurlijk wel de nodige conditie en fysieke kracht om mee te kunnen in de top.
vooral de laatste linies is het wel belangrijk dat je lengte en kracht hebt, dat blijkt wel als je bv naar Oranje kijken, hoe het niet moet.

Vandaar de dat EPO-ploegen als Barcelona en Real Madrid het zo goed doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren