NAC Breda komt met man meer niet voorbij veerkrachtig ADO Den Haag

/

Eric Hellemons is zijn avontuur als interim-trainer bij NAC Breda teleurstellend begonnen. De Parel van het Zuiden speelde zaterdagavond immers tachtig minuten lang tegen tien man van het eveneens laag geklasseerde ADO Den Haag, maar kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. NAC blijft hierdoor wachten op zijn tweede thuiszege van het seizoen en schiet net als ADO weinig op met de puntendeling.

NAC incasseerde in de eerste acht wedstrijden 22 doelpunten en evenaarde daarmee het negatieve clubrecord uit de seizoenen 1958/59 en 2004/05. Die slechte start werd Nebojsa Gudelj fataal, maar doordat er slechts één punt werd gepakt tegen ADO, zal er waarschijnlijk niet worden gesproken van een schokeffect.De Brabanders begonnen wel uitstekend en stapelden kans op kans: Joeri de Kamps schoot naast, doelman Martin Hansen keerde een hard schot van Adnane Tighadouini en Mats Seuntjens kreeg eveneens twee honderdprocentkansen. Na tien minuten werd NAC een handje geholpen door Wilfried Kanon.

/

De verdediger uit Ivoorkust hield Kingsley Boateng in het strafschopgebied vast en kreeg de rode kaart gepresenteerd. De penalty werd gemist door Tighadouini, maar na ruim een halfuur spelen kwam NAC dan toch verdiend op voorsprong. Seuntjens tikte een voorzet van Tighadouini bij de eerste paal in het doel: 1-0. In het restant van de eerste helft was ADO nog tweemaal dicht bij de gelijkmaker: Michiel Kramer kopte echter tegen de paal en in het zijnet. Net als in de eerste helft begon NAC opportunistisch en aanvallend aan het tweede bedrijf.

Hansen voorkwam echter dat Seuntjens zijn tweede doelpunt mocht aantekenen. Naarmate de tweede helft vorderde, kwam ADO echter ook beter in de wedstrijd en na 67 minuten werd het zelfs 1-1 in het Rat Verlegh Stadion. Via Mike van Duinen kwam de bal terecht bij Roland Alberg en die legde het speeltuig terug op Kramer, die het lege doel kon vullen. De bij NAC opgeleide spits maakte alweer zijn zevende doelpunt in negen competitiewedstrijden dit seizoen. Een slotoffensief van NAC bleef uit (hoewel Erik Falkenburg nog wel een grote kans kreeg) en daardoor werden de punten gedeeld.