Reza Ghoochannejhad schrijft met hattrick geschiedenis in Eredivisie

PEC Zwolle heeft vrijdagavond dankzij Reza Ghoochannejhad een overwinning geboekt in de Eredivisie. Op bezoek bij Willem II keek de ploeg van John Stegeman bij rust nog tegen een 1-0 achterstand aan, maar de wedstrijd werd dankzij een hattrick binnen elf minuten van Ghoochannejhad omgebogen in een overwinning: 1-3. Ghoochannejhad is na vrijdag de eerste speler in de geschiedenis van de Eredivisie die als invaller twee keer een hattrick maakte. Het kantelpunt in de wedstrijd was de rode kaart op slag van rust voor Kwasi Okyere Wriedt, waardoor de Tilburgers de grip op de wedstrijd verloren.

Willem II begon voortvarend aan het duel, daar het team van Adrie Koster in de tiende minuut al de score opende. Vangelis Pavlidis ontving de bal na een ingooi aan de rechterkant van het veld en speelde Wriedt aan op de rand van het zestienmetergebied. De spits van Willem II draaide vervolgens fraai weg bij Sai van Wermeskerken en schoot door het midden raak: 1-0. Vijf minuten later kregen de bezoekers hun eerste kans van de wedstrijd, maar Mike van Duinen kopte uit een voorzet van Virgil Misidjan rakelings over.

Halverwege de eerste helft kreeg Willem II een goede mogelijkheid, toen Mats Köhlert gevaarlijk door de vijandige verdediging brak. Hij vuurde een schot af richting de kruising, maar zijn inzet echter fraai gepareerd door Michael Zetterer. In de blessuretijd van het eerste bedrijf kwam er een opvallende wending. Wriedt ging, weliswaar onopzettelijk, op de rand van de vijandige zestien te hard door op Van Duinen, waarna scheidsrechter Sander van der Eijk naar zijn borstzak greep en de maker van het eerste doelpunt met rood van het veld stuurde. Hoewel de videoscheidsrechter de beelden nog bekeek, bleef de beslissing staan.

In de tweede helft realiseerden de Zwollenaren zich al snel dat er wat te halen viel in Tilburg. Het tempo werd opgevoerd en tien minuten na de thee leverde de aanvalslust de gelijkmaker op. Een schot van Misidjan werd in eerste instantie geblokt door Jordens Peters, maar in de rebound was het Ghoochannejhad, die in de rust in de plaats van de afgehaakte Van Duinen was gekomen, die diagonaal raak schoot. Eliano Reijnders werd aangespeeld in de zestien en gunde de Iraanse spits een niet te missen kans: 1-2.

Amper elf minuten na zijn eerste treffer mocht Ghoochannejhad vanaf elf meter aanleggen voor een hattrick. Köhlert tikte Dean Huiberts onderuit in het strafschopgebied, waarna Van der Eijk naar de stip wees. Ghoochannejhad maakte vervolgens geen fout en gooide de wedstrijd definitief in het slot. De aanvaller scoorde vorig seizoen in de 6-2 zege op RKC Waalwijk zelfs vier keer als invaller. Het was de negende keer op rij dat Willem II puntverlies leed in de Eredivisie, waardoor de ploeg blijft steken op de zestiende plek van de ranglijst. PEC schuift klimt twee plekken en staat voorlopig elfde, maar de club kan later dit weekend ingehaald worden door Heracles Almelo en Fortuna Sittard.

1
2

Wow hij doet wel vaker mooie dingen vorig jaar 4 doelpunten als invaller..

22 januari 2021 om 22:05

Ja tegen rkc vorig jaar toen leek rkc te gaan winnen in zwolle 1-2 voor en toen door deze 4 doelpunten nog afgedroogd met 6-2

23 januari 2021 om 00:09

Dat is ook het probleem. Een goede speler als hij z'n dag heeft, maar dat gebeurt hooguit een paar keer per seizoen. Voor een speler met zijn kwaliteiten is hij echt veel te vaak onzichtbaar. Dat somt zijn carriere ook wel zo'n beetje op, want buiten een piekseizoen bij Heerenveen presteert hij maar zeer incidenteel in een jaar goed. Erg jammer, want als je 'm ziet spelen heb je al snel het idee dat er meer in zit. Geen idee waar dat dan aan ligt.

Conclusie wedstrijd
Scheids + var 3-1 willem II
Daar is alles mee gezegd
Zelfs als rkc supporter gun ik dit tilburg niet op deze manier

Leuk voor Reza maar Willem 2 wordt hier wel genaaid. Gewoon een tackle op de bal, dat er opeens een enkel tussen staat is puur ongeluk. Willem 2 was de betere tot aan die rode kaart en had de voorsprong. Alles zit dit seizoen tegen he...

23 januari 2021 om 00:31

Een tackle? Het is zelfs gewoon een pass waarna de voet ergens moet landen... je hoeft niet hoog gevoetbald te hebben om deze situatie te begrijpen... deze scheids is kennelijk een snotaap die de regeltjes wil hanteren en een die nooit gevoetbald heeft of als laatste gekozen werd.

Soms moet je maar gewoon blij zijn en verder niet zo veel over de wedstrijd zeggen. Zuur voor Willem II, bij ons zijn de punten ook hard welkom.

23 januari 2021 om 00:14

Nou ja, PEC gaat echt nooit degraderen. Daar zijn een aantal ploegen daaronder veel te zwak voor. Emmen is sowieso wel een zekerheid voor degradatie, terwijl Willem II steeds minder zelfvertrouwen uitstraalt op het veld. ADO heeft het lek ook nog lang niet boven en RKC zit ook weer in een moeilijke periode. PEC staat inmiddels (gewoon) 10 punten boven de degradatiestreep.

Sander van der Eijk mag wat mij betreft al met zomerstop. Wat een drama deze scheids. Heeft eigenhandig deze wedstrijd compleet verkloot. Kan me voorstellen dat je als Willem II supporter knettergek wordt.

22 januari 2021 om 22:10

Ja, hij was echt schandalig slecht. Maar hoezo corrigeert die man in Zeist hem niet? Ga eens mensen opleiden tot VAR. Hanteer de regels, consequent. Zet er eens een oud-voetballer bij om wedstrijdsituaties juist te interpreteren.

22 januari 2021 om 22:35

Ik ben absoluut een voorstander van de VAR maar hoe kun je deze keuzes niet terugdraaien? Het begint echt lachwekkend te worden

23 januari 2021 om 05:24

Ik snap uberhaupt niet hoe je zo slecht kan zijn als VAR zijnde. Met het regelboekje en de technologie van tegenwoordig hoort het toch niet zo moeilijk te zijn..

Reactie van Van Polen is veelzeggend... "Ik dacht eigenlijk dat het een vrije trap voor hun was".

Snap de discussie totaal niet. Speler verlaat geblesseerd het veld. Rood gewoon terecht.

Is dit een serieuze reactie? Dan snap je er inderdaad niet veel van.

22 januari 2021 om 22:18

Dit soort reacties zijn de reden waarom (zeer veel) mensen denken dat Prem93 een troll is. Hij kraamt zoveel onzin uit, dat gaat echt nergens meer over gewoon.. OT: Beelden net gezien, dit is natuurlijk absoluut nooit een rode kaart. De captain van PEC zegt zelf ook dat ie het erg raar vindt dat hier rood voor gegeven wordt, die verwachtte zelfs een vrije trap tegen. Je hebt jezelf weer eens overtroffen Premmetje, Willem II gewoon overduidelijk genaaid met deze rode kaart.

23 januari 2021 om 00:21

Misschien is hij Prem aan het roleplayen? Dat doet ie best aardig, namelijk, vreemd en vooral totaal onlogische dingen zeggen. Een blessure heeft in principe niets te maken met rood. Zelfs niet met een overtreding.

23 januari 2021 om 10:03

Waarom grijpt de VAR dan niet in? Kom op zeg. Simpel gedoe

22 januari 2021 om 22:11

Waarom is dat relevant? Paal ging ook geblesseerd van het veld, daar hoeft toch ook niemand voor met rood weg?

Heel vervelend dat hij geblesseerd raakt, maar een blessure zou niet relevant moeten zijn voor een sanctie. Wriedt doet eigenlijk niets verkeerd, maar kan gaan zitten omdat van Duinen te laat is en ver na de pass zijn voet onder de voet van Wriedt schuift...

Het is ook niet eens een sliding of zo, gewoon een pass. Nooit, maar dan ook nooit dat je hier rood voor kan geven.

Zelfs Van Polen vond het vreemd. Welkom, maar vreemd. Die dacht eigenlijk aan een vrije trap voor Willem II

22 januari 2021 om 22:12

U rijdt door rood en belandt in het ziekenhuis. De bestuurder die door groen reed heeft niks, maar is volgens jouw beredenering schuldig.

22 januari 2021 om 22:15

Deze kerel is de hele dag al toffe uitspraken aan het doen wat tegen de publieke opinie op vz is. Maar oke, ik zal er wel weer in mee gaan: NEE, dit is niet terecht!!!

Alles zit wel tegen voor Willem ll dit seizoen. Slecht voetbal dit seizoen rode kaarten afgekeurde doelpunten. en dan vandaag ook nog genaaid door scheidsrechter en VAR dan krijg je dus dit. Maar Willem ll moet echt anders gaan spelen. Koster blijft toch hoofdzakelijk kiezen voor aanvallend voetbal. Maar je strijdt tegen degradatie en dan tellen alleen de punten. Als je 16e hoef je echt niet het spel te maken. Willem ll gaat vaak als ze voorkomen op zoek naar meer doelpunten waardoor ze het deksel op de neus krijgen. Hou de boel achterin dicht en speel op de counter. En als je voorstaat verdedig de voorsprong

Tjonge jonge Willem II, als jullie steeds punten laten liggen tegen degradatieploegen raak je er niet van verwijderd! Toch wel echt de verassing van het seizoen, Willem II

22 januari 2021 om 22:38

Heb je de wedstrijd gezien? Onterecht met 10 komen staan, dan win je echt niet van pec, zeker niet inclusief een schandalige pingel.

22 januari 2021 om 23:02

Niet gezien, maar wel de tekst hier gelezen en de verontwaardigde reacties. Het is te meer dat dit de zoveelste wedstrijd is die je verliest terwijl je de betere selectie hebt. Ik vind het jammer voor Willem II en voor de concurrenten van ADO waar ik alsnog Willem II niet onderschaar.

22 januari 2021 om 23:59

Maar dan heb je het over 1 wedstrijd. 2 wedstrijden gewonnen, 5 wedstrijden gelijkgespeeld en 8 wedstrijden verloren. Het wordt wel zorgwekkend voor Willem II, vooral omdat het zelfvertrouwen lijkt weg te ebben. In de afgelopen 5 wedstrijden niet 1 keer gewonnen. Een houvast is dat RKC het ook weer steeds lastiger begint te krijgen en ADO tot nog toe ook blijft aanmodderen.

Lachwekkende rode kaart natuurlijk. De speler tikt de bal weg en daarna raakt ie de enkel van Mike van Duinen die daar op het moment dat de bal gespeeld werd nog niet stond. Daar kun je als speler helemaal niks aan doen. Je voet komt door de zwaarte kracht ergens op de grond terecht. Hij had niet eens de mogelijkheid om hem anders neer te zetten. Is dit de norm dat als je eerder bij de bal kunt zijn je hem niet mag spelen, omdat de tegenstander die te laat is nog ergens zijn voet kan neerzetten waardoor je die per ongeluk raakt.

Ik kijk nooit de interviews na de wedstrijd maar wss nu toch even benieuwd. Veel realistische antwoorden. Maaar zit nu met stijgende verbazing naar stegeman te luisteren. Ik hoop dat hij niet meent wat hij zegt, want het slaat kant nog wal. Pec wss niet de betere de 1e helft, pec had niet veel kansen gecreëerd w2 had wel veel kansen....wat een onzin zeg.

22 januari 2021 om 23:52

Toch kon het erger... Die scheids mocht erna nog...

"als ik fout zit, kan de tuchtcommissie het corrigeren"

Nee vriend, je hebt eigenhandig deze wedstrijd beslist met 2 rot 3 absurde beslissingen. Kaart zal wel geseponeerd worden, maar het lijkt me sterk dat er alsnog 3 punten naar Tilburg gaan.

Heb de wedstrijd niet gezien... Is Willem 2 Echt zo genaaid?

22 januari 2021 om 22:31

Wat ik aan de reacties zie hier wel dus... Leef mee met de Willem 2 supporters.. Vorig jaar 5e nu vechten tegen degradatie.

Wel onvoorstelbaar, dat Willem II. Nu denk ik wel dat ze vorig jaar "boven kwaliteit" hebben gepresteerd, maar dit seizoen presteren ze nog veel meer "onder hun kwaliteiten". Die lijken gewoon te gaan degraderen. Het is ook niet zo dat ze zulke belangrijke spelers zijn kwijtgeraakt. Dankerlui loopt niet over van de kwaliteit, Vrousai was ook verre van belangrijk en verder is hun ploeg intact gebleven. Dat ze hetzelfde trucje niet nog eens zouden herhalen is niet verrassend, maar 1-na-laatst staan is wel echt het andere uiterste.

Ik dacht eerst dat rood terecht was, maar het was veel te zwaar gestraft. Vervelend voor Willem 2 maar ik ben heel blij met de 3 punten.. Ook blij dat reza weer een aantal goals weet te maken, ik hoop dat hij nu meer de kans gaat krijgen

Die scheidsrechter kan echt niet hoor. Ja leuk voor die jongen, maar hij had er natuurlijk nooit 3 mogen maken. Waren die lui van de VAR achter de tv gaan zitten?

Ik als PEC supporter vind die rode kaart ook niet terecht. Maar ik schaamde me bijna bij die penalty die de wedstrijd echt in het slot gooide. Die sloeg helemaal nergens op.

Desalniettemin moet Willem II niet alleen de scheidsrechter de schuld geven. Hij geeft een aanvaller een directe rode kaart met een 1-0 voorsprong. Dat is wellicht niet comfortabel, maar je hoeft achterin dus niets te reorganiseren om de situatie weer recht te krijgen. Daarnaast is PEC nou niet een ploeg wiens aanvalsspel moeilijk te frustreren is gezien onze geringe aantal doelpunten. Het is niet verdedigbaar dat een elftal dusdanig instort als Willem II deed na de rode kaart, want PEC was heer en meester in de tweede helft.

23 januari 2021 om 04:44

Als je in Willen 2 z'n situatie zit zal je wel achteruit moeten ben ik bang. Als je zoveel wedstrijden niet wint dan wil je koste wat het kost deze wedstrijd pakken. Verder denk ik dat ze ook niet genoeg zelfvertrouwen hadden om hun rug te rechten wanneer ze achter stonden.