Kansenmissend Dordrecht blijft weer met lege handen achter in eigen huis

Ernie Brandts kende als hoofdtrainer zijn beste periode bij NAC Breda, maar zit tegenwoordig op de bank bij FC Dordrecht en hoopte zijn oude werkgever zondag pijn te kunnen doen. Daar waren in de thuiswedstrijd van de Schapenkoppen ook zeker mogelijkheden voor, maar Dordrecht ging niet goed met zijn kansen om, wat kort voor tijd werd afgestraft door NAC. Vier minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd maakte Kingsley Boateng het winnende doelpunt: 0-1.

/

Voor Dordrecht eindigde zodoende ook de derde thuiswedstrijd van dit seizoen in een nederlaag. De promovendus speelde net als tegen PEC Zwolle en AZ niet onaardig, maar bleef wél weer met lege handen achter. Dat kwam tegen NAC door een gebrek aan scherpte, want kansen op doelpunten waren er zeker geweest. Zeker in de eerste helft had Dordrecht een overwicht en de grootste kans was voor Rick ten Voorde, maar hij wist Jelle ten Rouwelaar niet te passeren. Ook Joris van Overeem liet voor de onderbreking een aardige mogelijkheid onbenut.

NAC moest het in de eerste helft hebben van de counters en Adnane Tighadouini was de gevaarlijkste man, maar Filip Kurto liet zich niet passeren. De keeper van Dordrecht kreeg het in de tweede helft wat drukker: Mats Seuntjens, Stipe Perica en Boateng lieten zich zien, maar Dordrecht bleef de gevaarlijkste ploeg. De thuisploeg raakte tweemaal het aluminium (Robin Gosens schoot een vrije trap op de lat en Giovanni Korte raakte de paal), terwijl een inzet van Van Overeem net voor de doellijn werd weggehaald door Rémy Amieux.

NAC leek vrede te hebben met een puntendeling, maar pakte vlak voor het einde toch nog de volle buit. Joeri de Kamps veroverde de bal op het middenveld en stuurde Boateng weg, waarna de aanvaller doelman Kurto omspeelde en het lege doel vulde. Voor de huurling van AC Milan betekende dit zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Door de overwinning klimt NAC naar de zevende plaats op de ranglijst, met acht punten, en Dordrecht staat nu zestiende.