Fischer: ‘Ik hoop nog veel meer te laten zien en mee te maken’

Donderdag, 24 januari 2013 om 21:30

AMSTERDAM - Wanneer een talent bij Ajax doorbreekt, duurt het nooit lang voor hij de spotlights vol op zich heeft staan. Zo’n doorbraak voortzetten met een goede serie wedstrijden is echter niet iedereen gegeven. Viktor Fischer, de nieuwste diamant in de verzameling van de recordkampioen, weet dat maar al te goed. Hij zal, ondanks zijn bombastische entree in de Eredivisie, de laatste zijn die zichzelf profileert als de nieuwe aanjager van Ajax. “Ik sta nog maar aan het begin.”

Door ERIK VAN DAM

/

Showmannetje, rasvoetballer, afmaker pur sang: de welluidende termen vliegen Fischer de laatste weken om het hoofd. Zondag deed de pas achttien jaar oude Deen met twee goals aartsrivaal Feyenoord sneuvelen en was hij de gevierde man. Het was de definitieve bevestiging van het talent van de tiener, die vorig seizoen al hard aan de weg timmerde bij de A1 van Ajax. In de NextGen Series was hij de grote man voor het team van Fred Grim en inmiddels kneden Frank de Boer en Dennis Bergkamp hem tot een betere aanvaller. Eén die met Ajax wil praten over de toekomst, want hij voelt zich goed in Amsterdam.

“Ik sta echt nog aan het begin”, geeft Fischer toe. “Ik heb nog niet eens een half seizoen gespeeld. Volgens mij heb ik nu tien, elf wedstrijden gehad voor Ajax en daar wil ik een paar jaar van maken, of meer. Ik hoop nog veel meer te laten zien en mee te maken. De hattricks tegen Molde FK en Liverpool van vorig seizoen bij de A1 waren erg mooi, de twee goals tegen Barcelona ook. Dat vond ik fantastisch en dat was op dat moment het hoogtepunt. Maar in de Eredivisie scoorde ik dit seizoen ook tegen PSV een keer en twee keer tegen PEC Zwolle. Samen met de wedstrijd van zondag tegen Feyenoord zijn dat steeds stapjes omhoog”, aldus de jonge Deense aanvaller.

/

Hij lacht veel, oogt ontspannen en voelt zich opvallend op zijn gemak voor iemand van achttien. De promotionele activiteiten die hij zojuist voor Nike heeft verricht werkt hij als een professional af; geen twijfel over de juiste pose voor de foto, geen aarzelende blik als presentator Humberto Tan hem vragen stelt over aerodynamica en perfect fit. Fischer krijgt zelfs de zaal aan het lachen als hij ludiek antwoordt op de vraag wat hij op zijn nieuwe Mercurial-schoenen wil laten borduren. Mijn vriendin? Nee, sowieso niet. Het tekent de luchtigheid waarmee Fischer omspringt met het proces waarin hij verkeert: dat van een topvoetballer in wording.

Die luchtigheid heeft hij mede te danken aan Poul Pedersen, zijn grootvader. De tachtigjarige Deen won tijdens de Olympische Spelen van 1960 zilver met zijn land en speelde in totaal vijftig interlands. De liefde voor de bal is overgegaan naar Fischer, die zijn opa zeker niet uitvlakt als inspirator. “Hij heeft me geleerd om altijd met beide benen op de grond te blijven staan. Dat is denk ik het belangrijkste, hij zegt het nog steeds. Hij vindt het ook heel belangrijk dat ik een grap kan blijven maken, anders wordt het allemaal zo saai. Interviews zijn dan niet leuk meer, je moet altijd jezelf blijven. Voetbaltechnisch heb ik minder van hem geleerd, het gaat vooral over de persoon die hij is. Voetbal is nu anders dan in zijn tijd, hè? Hij speelde vijftig jaar geleden, ik nu. Over met druk omgaan kan hij me wel vertellen, maar hij was geen prof. De aandacht is nu veel groter.”

/

De aandacht die Fischer in de dagen na Ajax-Feyenoord kreeg was buitenproportioneel. Vooral in Denemarken, waar men groots uitpakte met zijn prestatie en driftig schreef dat grootheden als Zlatan Ibrahimovic (10/4), Dennis Bergkamp (10/2) en Jari Litmanen (10/1) niet zó trefzeker in de Eredivisie begonnen als Fischer (10/5). “Ze kunnen daar goed overdrijven”, zegt Fischer lachend. “Misschien zeggen die cijfers iets, misschien ook niet. Zelf durf ik dat niet zo te stellen. Maar er zijn ook voldoende voetballers die bij Ajax net zo goed begonnen als Bergkamp, maar het uiteindelijk nooit zo ver schopten als hij. In de toekomst kun je pas kijken hoe goed ik ben. Fischer is voor nu gewoon Fischer en komt nog lang niet in de buurt van een Litmanen”, zegt hij stellig. Hij bagatelliseert zijn huidige status volwassen door te kijken naar wat hij buiten het voetbal heeft. “Op dit moment sta ik met niks. Ik heb het gymnasium niet af kunnen maken; als ik was doorgegaan had ik nu op de universiteit gezeten. Dan had ik daarna een hele saaie opleiding gekozen, daarna een saaie baan met saaie collega’s. Ik zou een gezin met kinderen krijgen en elke avond moeten koken”, lacht hij. “Als ik ooit stop, ga ik sowieso reizen. Of het één jaar wordt of twee, zie ik tegen die tijd. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik alles gezien wil hebben. Qua voetbal zou ik dan natuurlijk Barcelona meegemaakt willen hebben, dat heb ik altijd gezegd. Of Manchester United, ook leuk. En als Real Madrid langskomt, zeg ik natuurlijk nee”, knipoogt hij.


Poll

Hoeveel goals maakt Viktor Fischer er dit seizoen nog bij?


Gerelateerd

86 reacties (laatste reactie door jansen joenite)

Nou Fischer, dat hoop ik ook! Teken aub snel bij, speel nog 2-3 seizoenen de pannen van het dak bij Ajax en ga dan naar Barcelona ed... Met jouw discipline, drive, zelfkritiek en talent, kan je spelers als Messi achterna...

24 januari 2013 om 10:47

Haha, fantastisch dit. Messi achterna! Ja achterna, maar bereiken? Wat heeft Fischer inmiddels bereikt dat wij hem nu al zo'n toekomst moeten toedichten?

24 januari 2013 om 10:54

Leidde Ajax naar de finale van de jeugd-cl. Hele wereld zit achter hem aan. Scoort in zijn eerste klassieker meteen twee keer zonder bijzonder goed te spelen.

24 januari 2013 om 11:02

Dat bedoel ik juist. Hij speelde in zijn Eerste klassieker. Kom op zeg. Laat ik eens een voorbeeld geven van hoe het ook kan: Lars Ricken, schoot als 18-jarige de winnende goal in de Cl-finale tegen Juventus. Hij werd bestempeld als das Millionenjunge, maar het kwam er uiteindelijk nooit uit. Mede door blessures heeft hij nooit zijn potentieel kunnen uitbuiten.

24 januari 2013 om 12:00

Kluivert scoorde op zijn 18e de winnende in de Cl-finale en werd op een bepaald moment de beste centrumspits van Europa, samen met Ronaldo.
De kwaliteiten zijn al vroeg genoeg zichtbaar.

24 januari 2013 om 12:09

En hoe lang heeft hij die status vastgehouden? Niet, dus loopt de Fischer/messi vergelijking nog immer mank.

24 januari 2013 om 12:15

Dus die Duitsers mogen wel hun talenten ophemelen, maar een Ajacied mag dat niet? Wat maakt het nou uit dat mensen op een voetbalforum dit doen? Frank de Boer en bijv. de schrijver van dit artikel, Erik van Dam, doet dit ook. Als zij zo'n jochie de sterrenstatus willen geven, dan moeten ze dat toch lekker doen. Wie ben jij of ik om daarover te oordelen of het wel of niet mag? Het gaat sowieso maar om het trappen tegen een balletje, dus waarom zou een Messi of Crhistiano Ronaldo uberhaupt een sterrenstatus moeten hebben? Het is niet zo dat ze iets hebben uitgevonden waarmee op een milieuvriendelijke en goedkope manier stroom opgewekt kan worden, of iets waardoor het voedselprobleem op de wereld is opgelost. Nee ze blinken enkel uit in een klein stukje vermaak en daarmee worden ze bekender dan degene die de huidige wereldwijde crisis oplost. Raar maar waar.

24 januari 2013 om 13:24

En waarom niet? Alle factoren zijn aanwezig, hij zal ze alleen ten optimale moeten gaan benutten... Ik zeg niet dat hij ooit Zo goed zal worden, maar hij kan wel een hele grote speler worden, zolang hij zich maar blijft ontwikkelen...

24 januari 2013 om 13:32

Wees gewoon rationeel. Fischer speelt nu leuk, geniet ervan wat hij nu doen, maar leef niet teveel op een roze wolk wat betreft de toekomst van hem.

24 januari 2013 om 14:38

Ga nou maar meer wedstrijden kijken jij oordeelt op teksten .. Dan ga je zien wat hij allemaal kan , bedoel ben je wel eens op een training wezen kijken? Daaruit kun je ook oordelen..

24 januari 2013 om 14:44

Vergeet zijn assist en goal tegen PSV niet.
Scoort ook nog eens tegen Pec,
Hij staat er gewoon meteen en ook in de belangrijke wedstrijden.
Doe nou niet alsof je oogkleppen op hebt.
Dat deze jongen klasse had was al langer bekent.

24 januari 2013 om 14:51

Forzabvb heeft wel een punt. Fischer is een geweldig talent, maar de vergelijking met Messi slaat natuurlijk helemaal nergens op, de vergelijking met wellicht de beste speler ooit. Fischer heeft nog niets laten zien waaruit blijkt dat die vergelijking gegrond is, dat mag je eerder verwachten van een Gotze oid.

Dat Fischer de Europese top haalt staat wel vast, maar het zou niet het eerste talent zijn dat rond zijn 16e de nieuwe Gouden Bal winnaar is en op zijn 20e een modaal talent blijkt te zijn omdat ze de laatste stap niet kunnen maken (eriksen, Bojan die in de jeugd alle records aan gort schoot en nu bankzitter is bij een middenmoter in Italie). Inderdaad, geniet gewoon van hoe goed Fischer zich ontwikkelt maar we hoeven niet te overdrijven, hij moet nog heel wat laten zien op het volwassenniveau voor dergelijke uitspraken gegrond zijn

24 januari 2013 om 15:14

Ricken was geen 18. Finale was in '97 en hij is zelf van '76 dus hij was op zijn minst al 20.

Hij werd gelauwerd omdat hij binnen een aantal seconden scoorde nadat hij was binnengekomen en omdat het een mooie lob was, maar Dortmund stond toen al ruimschoots voor. Hij werd dus niet gelauwerd om zijn talent want zo jong was hij dus niet meer. Wat Kluivert deed was veel sterker omdat hij de enige goal maakte en hij 2/3 jaar jonger was.

24 januari 2013 om 16:07

ach Forzabvb tuurlijk weten we niet of hij net zo goed als messi wordt, maar we gunnen hem dat wel en hopen het ook natuurlijk. Maar de tijd moet het ons leren. misschien kunnen we over een jaar al zeggen dat hij net zo goed is misschien nooit, we moeten het maar afwachten

24 januari 2013 om 16:15

En dat is nou net het punt wat ik wil maken Venneper.. Nu genieten, straks wel zien wat er gebeurt.

24 januari 2013 om 16:16

Of voor jou. Probeer is wat zonniger te kijken naar de wereld.

24 januari 2013 om 16:36

@forzabvb Ja, maar dat is toch geen garantie dat Fischer ook meerdere blessures krijgt, als je hem gaat vergelijken met Ricken?

24 januari 2013 om 22:48

Forzabvb,

Je kunt ook gewoon iets over de goede instelling van Fischer zeggen aangezien hij wel de motivatie heeft om alles eraan te doen om Messie proberen te evenaren, maar dat zul je vast niet uit je strot kunnen krijgen.

25 januari 2013 om 07:51

Het maakt mij trouwens helemaal niets uit of Fischer net zo goed wordt als Messi, of iets slechter of iets beter. Het is gewoon duidelijk dat deze jongen over ontzettend veel talent bezit. Daarnaast is hij gewoon erg nuchter, en weet hij heel goed dat hij nu niet naar een Barcelona of Manchester United moet gaan.

Laat deze jongen zich lekker ontwikkelen, en nog een seizoen of 3-4 bij Ajax spelen. Misschien wordt hij wel beter als Messi. Misschien wordt hij bij lange na niet zo goed als Messi. Laat Fischer gewoon lekker z'n ding doen, en geniet er van als je kunt.

25 januari 2013 om 08:20

Hoezo zou ik dat uit m'n strot kunnen krijgen? Ik ben allang blij dat er een talent in de Eredivisie opstaat waar men zo naar heeft verlangd, maar de hele hysterie erom heen kan echt wat wel getemperd worden.

24 januari 2013 om 15:24

Fischer zal messi nooit opvolgen, vooral die nu al op zijn 18e zich gedaagt als een captain, die jongen moet eens zorgen dat die niet al te hoge dunk krijgt van zijn zelf.

Fischer speelt nu wel tegen hele matige tegenstanders (soorten Mathijsen), dus niet te snel deze mannetje de wolken in prezen, hij zal zich nog heel veel moeten bewijzen voor de absolute top laat staan de team van Mars.

24 januari 2013 om 16:46

Fischer is op 18 jarige leeftijd op bijna alle fronten beter als messi op die leeftijd, ze maken alletwee ongeveer hun debuur maar messi was toen net van zijn groei pillen af en kon alleen maar rennen en dribbelen en voor de rest was het niks. fischer is al sinds zijn 13e de wolken in geprezen en iedereen zegt dat hij minimaal net zo goed word als laudrup. en laudrup is niet veel minder dan messi, toen hij in zijn grote dagen zat. zo goed worden als messi is voor iedereen mogelijk, maar of het lukt is de vraag.

24 januari 2013 om 18:30

Br7, moet je even kijken naar de jonge Messi, die was als jongen ook al zeer bewierookt.

http://m.youtube.com/watch?v=ghz1xicuyuw

Daarnaast was Messi 16 bij z'n debuut en Fischer 18..

Ontopic;
Hoop echt voor Ajax dat hij z'n contract verlengt en over een jaar of 2 à 2,5 naar een droomclub gaat (voor de hoofdprijs)
Ik ben hoopvol gestemd, daar het geen domme knaap is en hij wel in de gaten heeft wat het beste voor hem is.
Hoe goed hij zal worden, hangt er van af hoelang hij zich blijft doorontwikkelen en of hij die tijd ook blessurevrij/-arm doorkomt.

24 januari 2013 om 21:07

Het blijkt maar weer dat je geen kenner moet zijn om een fan van Ronaldo te zijn
Het is wel duidelijk dat je fan bent van Fischer en niet van Messi, maar je maakt jezelf toch echt belachelijk als je zo'n reacties gaat plaatsen. Het lijkt zelfs alsof je enige doel is om de mensen hier te provoceren.
Ga nog wat filmpjes van Messi kijken en leer iets bij zou ik zeggen. Laudrup in zijn beste dagen kan je niet vergelijken met Messi, waarom denk je dat Messi door zeer veel mensen als de beste ooit wordt vergeleken?

De standaard tegen wie je alle andere voetballers moet aftoetsen is nu Messi, en nog geen enkele speler in de geschiedenis van het voetbal heeft zo'n niveau gehaald gedurende 4 jaar als hij. Het is natuurlijk zo dat Fischer een groot talent is, maar hij staat nog lang niet op het niveau dat Messi had op 18-jarige leeftijd.

Ik veronderstel dat jij sinds 2007 voetbal volgt, een grote fan bent van Ronaldo en Messi haat omdat hij alle individuele prijzen pakt? Anders kan ik er geen reden aan geven waarom je Messi zo te kort zou doen.

Groeten,

291110

24 januari 2013 om 11:09

Ambitie is goed maar als je denkt dat ajax de dubbel en uefacup finale kan binnenslepen dan wordt het ook voor jou tijd om je koppie erbij te houden. Tegen Feyenoord zag het er goed uit maar de wedstrijd daarvoor waren we niet in staat van Utrecht te winnen. Laat de Boer zich vooral druk maken om elke volgende competitiewedstrijd, zodat de titels en de miljoenen blijven komen. Voor Europees succes is het realistisch gezien te vroeg.

24 januari 2013 om 13:42

Ben ik niet helemaal met je eens. Europees gezien kan dit juist wel eens de kans in vele jaren zijn om grotere succesen te halen. De eerst volgende tegenstander is Boekarest. En als Ajax daar in 2 wedstrijden gewoon net zo volwassen speelt als tegen Feyenoord gaan we daar gewon langs heen naar de volgende ronde.

In die ronde krijgen we hoogstwaarschijnlijk een tegenstander als Chelsea. Maar als je die gisteren ziet voetballen kan ik daar niet echt bang van worden. Zeker niet als je bedenkt dat we tegen clubs als United en City gewoon allebei een wedstrijd de betere zijn geweest.

24 januari 2013 om 22:46

"de wedstrijd daarvoor waren we niet in staat van Utrecht te winnen". Dat is wel het minst overtuigende argument ooit als je A) Die wedstrijd heb gezien en beseft dat Ajax gewoon 3 punten had verdiend hier B) Bedenkt dat Ajax het daar altijd moelijk heeft C) 1 wedstrijd zegt niks over de vorm waarin je verkeert, zeker tegen Utrecht want D) Ajax speelde laatste maanden zeer behoorlijk en pakt ook de punten (muv Utrecht dan).

Deze jongen bezit alles wat Eriksen niet bezit. Lef, bluf en uitstraling. Ik denk serieus dat hij eerder klaar is voor de volgende stap dan Christian. Natuurlijk hoop ik wel dat hij Ajax nog naar een aantal prijzen zal leiden voordat hij gaat vertrekken en dat gaat ook ongetwijfeld gebeuren

24 januari 2013 om 11:00

Valt wel mee, eriksen heeft zeker wel lef. Hij speelt altijd met risico, en niet met tikjes terug. Eriksen valt gewoon minder op omdat hij minder doelgericht is. Ik vond eriksen bijvoorbeeld tegen feyenoord beter dan fischer spelen. Zijn aannames, passing en positiespel waren uitstekend. Alleen valt fischer dan meer op omdat hij twee goals heeft gemaakt

24 januari 2013 om 11:04

Lef bluf uitstraling en roze schoenen, Dat is dan weer jammer. Opvallend dat de opkomst van Fisher voor velen reden is om Eriksen neer te halen. Niet zozeer jij met bovenstaand commentaar hoor, maar je leest veel negatiefs. De bijdrage van Eriksen aan het succes van Ajax is echter enorm. Hij kan niet op tegen de door ons uitgesproken verwachtingen in de vorm van meer beslissende doelpunten. Maar de mensen om hem heen (onder wie dus Fisher) profiteren continue van zijn inzicht en Eriksen is wat mij betreft toch top 5 beste voetballers in de eredivisie. Hij mist inderdaad de uitstraling en het killerinstinct, maar als hij vertrekt is hij niet zomaar opgevangen.

24 januari 2013 om 15:01

Ben het niet helemaal met je eens. Kritiek op Eriksen kwam al op voordat Fischer doorbrak en heeft in mijn ogen meer te maken met de veel te hoge verwachtingen (die rondom Fischer nu ook al ontstaan, helaas) rondom Eriksen. Werd getiteld als toekomstig Gouden Bal winnaar, de nieuwe Laudrup, de opvolger van Xavi - in die dagen by far de beste CM ter wereld -.

Eriksen heeft altijd talent gehad om een goede spelmaker te worden, op het niveau van een Van der Vaart of iets dergelijks, maar de absolute wereldtop heeft er nooit ingezeten. Daarvoor mist hij de persoonlijkheid: een echte spelmaker moet het spel t.a.t. kunnen verdelen en ook willen verdelen, Eriksen mist het lef om zich altijd te willen laten gelden, onttrekt zich nog te vaak aan het spel. Hij is gehyped omdat hij Ajax hoop was in bange dagen, al op zijn zeventiende een basisplaats kreeg omdat er werkelijk geen creativiteit meer in het Ajax van toen te vinden was en hij niet tegenviel. Aan die verwachtingen gaat hij nu ten onder, terwijl hij inderdaad de Eredivisie duidelijk ontgroeid is en in mijn ogen ook de beste middenvelder van de Eredvisie is.

Ik durf zelfs jouw stelling om te draaien. Het is niet door de komst van Fischer dat Eriksen wordt afgebrand. Het is juist het tegenvallen van Eriksen in de ogen van de massa waardoor Fischer nu zo gehyped wordt: de eerste van de Deens hypertalenten viel dan misschien tegen, maar die tweede is wel écht geweldig hoor. Fischer dient als compensatie voor de surrealistische verwachtingen rondom Eriksen, en dat is juist iets waar we voor op moeten passen. Fischer doet het in zijn eerste wedstrijden goed, maar dat deed Eriksen ook. Het is juist de stap van leuk meedoen naar het dragen van een team die bepaalt hoe goed je wordt als speler, en Fischer heeft in dat opzicht nog veel stappen te maken.

24 januari 2013 om 13:13

Eriksen is dan ook een andere type speler. Daarnaast onbegrijpelijk dat je toch een sneer wilt uitdelen richting Eriksen, zeker omdat dit stuk niet over Eriksen gaat.

Mensen kijken tegenwoordig enkel naar cijfertjes blijkt maar weer. Ook al ben je de man die de aanval opzet waaruit wordt gescoord, ook al ben je de man die telkens de verbinding is tussen verdediging en aanval, ook al ben je telkens de man die de meeste meters loopt, ook al ben je de man die constant aanspeelbaar is,ook al ben je de man die constant kansen creëert, ook al ben je de man die constant ruimtes creëert voor andere spelers, ook al ben je de man die door een geniale loopactie voor dreiging zorgt, je hebt gewoon een kut wedstrijd gespeeld als je zelf niet minimaal één keer hebt gescoord. Absurd.

Mensen kijken niet verder dan hun neus lang is, zien niet in dat er meer gebeurd dan een doelpunt, een gele of rode kaart, een onterecht gegeven penalty of een dwaling van een scheidsrechter in een wedstrijd. Zelfs een assist zien velen al niet eens meer. Heb jij bijvoorbeeld gezien wat de Jong deed bij Fischer zijn eerste doelpunt tegen Feyenoord? De Jong wordt wat dat betreft ook ondergewaardeerd door velen.

Eriksen is geen Suarez of Huntelaar die topscoorder wordt, Eriksen is geen Vertonghen die pas in zijn laatste seizoen de echte leider werd zoals we hem nu kennen, Eriksen is niet zo'n type. Eriksen is het type voetballer dat door loopacties, geniale passen en door sneller denken dan zijn tegenstander en ze altijd een stap voor is belangrijk is voor en zijn teamgenoten. Leer dat nou eens accepteren i.p.v. dingen te verwachten dat je van een andere speler moet verwachten. Dat Eriksen een 'man' moet worden is natuurlijk wel waar, maar laten we niet vergeten dat hij slechts 20 is. Was Vertonghen op die leeftijd al de leider? Huntelaar? Of Suarez? Die speelden op die leeftijd nog niet eens bij Ajax (in de basis).

Als ik hem was zou ik alsnog het gymnasium afmaken. Ook al doe je dat dan pas op je 25e.

Univeriteit kun je altijd nog doen.

24 januari 2013 om 11:06

@wedge21 #5
Om later een universitaire opleiding te kunnen doen, hoeft men niet eens gymnasium of vwo voltooid te hebben. Er zijn ook toelatingsexamens als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt.

24 januari 2013 om 19:16

Weet iemand waar Fischer was, aangezien ik in het midden deze 2 jongens ken?

24 januari 2013 om 21:40

Niet op een staatsuniversiteit in nederland iniedergeval.

Je kunt alleen op het HBO met zo'n toelatingstest, als je ouder dan 21 bent, en dan via het HBO doorstromen naar de universiteit.

Maar dan ben je minimaal 2 jaar langer bezig.

24 januari 2013 om 22:10

@wedge21 #71
Colloquium doctum.
Zoek het maar op.

Zolang Eriksen blijft zal Fischer ook blijven, het lijkt wel alsof hij meer vertrouwen kreeg met Eriksen in zijn buurt, als Fischer gaat bijtekenen word hij ook duurder en dat is altijd handig want er zullen veel clubs naar hem kijken, ik hij dat zowel hij als Eriksen gaan bij tekenen.

24 januari 2013 om 11:07

Fischer heeft al bijgetekend..tot medio 2016.
Daarnaast is dat over Eriksen ook maar onzin. Hij heeft qua Denen zat landgenoten om zich heen zitten.

24 januari 2013 om 11:12

Van mij mag Fischer bij tekenen tot medio 2018 , en dat over Eriksen is geen onzin, ze zijn beide jong en Eriksen zorgt toch wel vaak voor een uitstekende paas op Fischer waardoor hij een actie kan maken, of staat Eriksen zomaar diep en wil je me vertellen dat zonder Eriksen Fischer beter gaat spelen?

24 januari 2013 om 11:47

@ajaxstyle, Oh bijgetekend, waar haal jij die wijheid vandaan. Ze zijn bezig maar officieel is er nog niets bekend. Laten we hopen dat hij bijtekend. Of hij het gaat halen dat weet niemand, maar wat we wel weten is dat half europa hem in de kijker heeft. Haast maken dus. Zo doe je dat dus, een speler voor een paar ton halen en voor miljoenen verkopen.

24 januari 2013 om 23:25

een speler voor een paar ton halen??
jij hebt het toch over Fischer he ??

Fischer was 1.2 miljoen euro!!! een paar ton noem jij dat??

25 januari 2013 om 07:59

En als Fischer zich zo blijft ontwikkelen, dan weet ik vrijwel zeker dat hij voor niet minder dan 10 miljoen weg gaat. Hij is dan wel niet gekocht voor maar "een paar ton", maar als je bijna 10x zoveel voor hem krijgt als dat je hem kocht, kun je toch spreken van "goede zaken".

En laat ik nou overal horen dat Real, Barca en United continu aan de deur kloppen... Nu maar hopen dat hij voorlopig toch wel "nee" blijft zeggen !

hou aub op met het ophemelen van deze jongen...laat hem eerst maar echt doorbreken dan praten wij verder

Even een kanttekening:
In Denemarken is gymnasium iets heel anders dan hier. Daar ga je verplicht naar school tot ongeveer je 16e, de 9e klas heet dat(komt overeen met 3e/4e klas). Tot die tijd zit iedereen bij elkaar, dus lui met een IQ van 70 bij lui met een IQ van 140. Na het afronden van deze klas heb je nog een paar keuzes(niet verplicht, maar als je iets wilt doen met je leven is het wel nodig).
-Je doet er nog de 10e klas bij, vaak omdat je nog niet weet wat je daarna wilt doen of omdat je jezelf nog niet slim genoeg acht voor het vervolg.
-Je gaat naar "efter-skole"; (betekenis: Na-school) je zit dan 1 jaar op een school gespecialiseerd in één dien. Vaak is dit Sport, Muziek oid. Op deze school woon je dan ook, dus een soort van Dormroom systeem. Veel lui doen dit met een paar beste vrienden.
-Je gaat naar de "ambacht school", om het heel plat te zeggen is dit een soort van vmbo/mbo. Buiten de standaardvakken(wiskunde etc), die je niet op hoog niveau krijgt, word je vooral klaar gestoomd voor de arbeidsmarkt. Veel mensen die bouwvakker, timmerman, loodgieter etc willen/gaan worden, gaan hierheen.
-wetenschaps-gymnasium: soort van bovenbouw Hbo/vwo, waar je vooral veel beta vakken volgt. Aan de hand van je eindcijfers wordt bepaald aan welke studies je deel kan nemen. Dit doen vooral lui die later een Beta studie willen volgen aan de Universiteit.
-algemeen-gymnasium: Zelfde verhaal als bij de vorige, maar dan met een beetje van alles ipv heel veel beta. Dit doen vooral mensen die later een Alpha studie willen volgen aan de Universiteit of hogerschool.

Met gymnasium neem ik dus aan dat hij de Deense versie van "bovenbouw" bedoelt. Gezien hij waarschijnlijk niet zo diep in het nederlandse schoolsysteem zit.

Ajax reageer aub snel, geef hem een nieuw contract, want het is een dubbele goude haantje, ik persoonlijk vindt hem nog beter dan eriksen. Hij heeft een paar dingen gelijk met suarez vindt ik, alleen het gedrag is stukken beter, hij laat zich niet zo gauw vallen, maar de gedrevenheid en wil kan je echt vergelijken en ook als het verkeerd gaat, zie je dat. ook, maar dat is maar een mening van een suarezfan.

eerst bijtekenen tot 2017 met clausule van 30 mln oid. Of 2016 met eenzijdige optie voor nog 2 jaar oid, anders wordt het net als eriksen nog 2 jaar goed voetballen en wanneer die nog een jaar contract heeft voor peanuts weg gaan a max 15 mln.

Dan zie je een wereldtalent naast lens staan.lens mag nu al fischers veters niet strikken qua talent, enz.had nike geen betere speler kunnen kiezen voor die promotionele actie?

24 januari 2013 om 12:02

Nu moet je ook niet overdrijven over Lens. De laatste interlands was Lens één van de betere van het Nederlands Elftal. Voorlopig heeft Lens meer bereikt dan Fischer, al denk ik wel dat daar verandering in gaat komen.

24 januari 2013 om 13:01

Qua talent, techniek, potentie, winnaarsmentaliteit,effectiviteit zie ik al veel verschil.

24 januari 2013 om 13:33

Oke. Ik las niet dat je qua talent erbij had staan. Daar ben ik het helemaal mee eens, maar hij heeft nog maar 10 wedstrijdjes gespeeld

Hij is wel dolblij dat ie voetballer is geworden. Goed dat ie dat op deze leeftijd beseft.
Eigenlijk heeft 9 van de 10 mensen hier een waardeloos baantje ivt Fischer.
NU gaat ie elke dag uit eten, wordt er voor hem gekookt en is niks saai...

Heel realistisch. Slimme jongen, niet op ze mond gevallen. Dat zie je ook terug in ze spel.
Recht op de goal af, niet twijfelen, zelfverzekerd, snel beslissen wat te doen.

Wat een ongelofelijk groot talent is Fischer zeg! Heb hem met mijn eigen ogen in actie gezien tegen Feyenoord en ik wist niet wat ik zag. Met zo veel gemak speelt hij een tegenstander uit, heeft een sublieme techniek en is ook nog is redelijk snel. En dan moet je nog is nagaan dat hij zelf vond dat ie niet een al te goede wedstrijd speelde. Van deze man gaan we de komende tijd nog heel erg genieten!

Dit is echt een ongelofelijk groot talent, en als hij zo door blijft gaan gaat hij zich echt tussen de beste 3 van de wereld zitten. Man man man, wat is deze jongen goed zeg, wat ben ik blij, wat een goudhaantje!!
Ik hoop echt dat Ajax hier heel goed mee omgaat en zijn contract verlengen voor heel wat jaartjes.

Fischer wordt een grote voetballer, ik hoop dat hij voor veel geld weg gaat

24 januari 2013 om 23:06

Dat hoop ik ook, alleen pas over 6 jaar wanneer hij 24 is

Fischer is een groot talent dat zie je aan alles. Maar zo hebben we er zovelen gehad,die het eerste jr de pannen van het dak speelden in de eredivisie(mickeymouseleague) en daarna ver terugzakte.
Aantal voorbeelden
-luigi bruins speelde werkelijk fenominaal het eerste seizoen bij excelsior,....psv-anderlecht-bayern-valanecia,iede... wilde die jongen hebben,bij feyenoord heeft hij het nooit meer laten zien.
-stekelenburg:bij ajax onpasseerbaar---toekomstige beste keeper vd wereld,bij roma een pias.
-sulemanji: bij heerenveen weergaloos,bij ajax hopeloos.
-vd wiel: eerste seizoen(en) top,daarna geen schim meer van wat het was.
-luuk de jong: bij twente scorend aan de lopende band en volgens vele de nieuwe spits van het ned elftal,nu schiet hij nog geen deuk in een pakje boter bij Bmg
-willems: eerste halfjr bij Psv,het supertalent vd ned velden,nu dit jr.......een heeeeeel stuk minder.
Tuurlijk zijn er tig voorbeelden te geven waarbij het er wel allemaal uit kwam,maar dan hebben we het over de buitencatogorie vpersie/sneijder/robben

Als hij maar niet naast zijn (voetbal)schoenen gaat lopen, ha ha
Verder snel voor langere tijd vastleggen, dat joch.. Is een wonderkind

Tien wedstrijden gespeeld, en ik ben nu al Fischer-moe
Ben al benieuwd naar het nieuws over Fischer van morgen...

25 januari 2013 om 08:04

Je hoeft dan natuurlijk ook niet het artikel te openen, het te lezen, en dan vervolgens nog eens te reageren dat je het nu al zat bent over Fischer...

25 januari 2013 om 11:12

Absoluut waar, maar ik volg graag voetbalnieuws maar dagelijk lees ik hetzelfde over hem. Ik snap niet waarom dagelijks druk op hem moet worden gelegd

Ik vind hem een exceptioneel talent. Je ziet aan alles dat hij een grote gaat worden.
Zijn handelssnelheid, versnelling, dreiging en de stappen vooruit denken zijn sterke punten van deze jonge Deen.
Ik wil hem wel eens zien na 2 seizoenen Eredivisie.

Waarom wordt deze jongen nu al vergeleken met messi en zeggen vele van jullie dat deze jongen een grote toekomst heeft? Hij heeft pas 10 wedstrijdjes gespeeld, bij andere spelers wordt dan gezegd; laat hem eerst eens een heel seizoen goed/constant spelen. Ik vind Fischer een speler met potentie, maar na 10 wedstrijden kan je nog niet zeggen dat hij bij de absolute wereldtop zal gaan behoren.
Ik snap dat deze jongen nu leuk speelt, maar kom op zeg! hij speelt hier wel tegen nederlandse verdedigers die er over het algemeen niet veel van bakken. Hij heeft tegen Feyenoord wel 2 keer gescoord maar dat komt door 2 persoonlijke fouten, verder heb ik hem bijna niet gezien in die wedstrijd.

Laat deze jongen nou rustig doorontwikkelen en leg hem niet zoveel druk op. Ik wil nog wel eens zien waar hij over 5 jaar staat.

24 januari 2013 om 15:15

Omdat het niet alleen z'n doelpunten zijn die we zien, maar ook z'n slimmigheid, het profiteren van fouten, z'n startsnelheid enz. Ondanks z'n leeftijd (18 jaar).

Ik vind hem echt een wereldtalent. Die zien we over vijf jaar terug bij Man United, Barcelona of Real Madrid. Ik was echt verbaasd toen ik las dat 'ie nog maar 18 was! Ik dacht dat 'ie 21 was ofzo.

Als Ajax slim is laten ze hem de komende tijd niet teveel spelen. Laat Babel nu maar weer ff op linksbuiten spelen. Dan neemt de druk wat af. Een beetje rouleren kan geen kwaad, als je de mogelijkheden voorin ziet: Babel, Sigthorsson, Hoesen, Siem de Jong, Boerrigter, Fischer, Kukelekoki, Sana.. laat die Deen maar gewoon de belangrijke wedstrijden spelen ofzo.

24 januari 2013 om 15:18

Hij wordt niet vergeleken met Messi. Er is hier in dit topic maar 1 Ajacied die het heeft over Messi.
En wat hij in die post zegt klopt wel. Hij zegt namelijk:
'met jouw discipline, drive, zelfkritiek en talent, kan je spelers als Messi achterna... '

Kan!!! Hij zegt niet dat hij Messi achteraan gaat. Maar hij zal bedoelen als hij zich zo door ontwikkelt hij een grote KAN worden. Het hoeft dus niet!
Er kan nog genoeg gebeuren waardoor hij het uiteindelijk niet haalt. Een vormdip of een verkeerde clubkeuze etc. Maar ik ben ook wel aardig klaar met die Fischer berichten. Nu weten we het wel.

Word een beetje gek van die Fischer hype.. Het gaat over niks anders meer deze hele week, dit is geloof ik al de 15de topic over deze gast. Hij zal heus talenten hebben maar word een beetje moe van de Ajax propaganda. En ja hoef het ook niet te lezen, maar na de 15de topic werd het mij te gek en de rest heb ik ook niet gelezen.

Maar dat het een talent is dat dan weer wel.

24 januari 2013 om 15:20

Zelfs als Ajacied irriteer ik me eraan eerlijk gezegd. Van mij hoeft het ook allemaal niet zo vaak. Als er nou elke keer wat anders in het bericht zou staan was het een ander verhaal geweest, maar 9 van die 15 keer staat er ook nog vrijwel hetzelfde in.

24 januari 2013 om 15:34

Het is dan ook dat voetbalzone een interview in meerdere delen knipt en het apart op de site plaatst. Dan lijkt het al meer dan dat het is.
Overigens is Fischer moment gewoon een hot item, mede door zijn talent en belangrijke bijdrage aan de winst van Ajax op Feyenoord, zijn prestaties in de jeugd van Ajax en uiteraard de belangstelling vanuit heel Europa.

24 januari 2013 om 23:26

Het woord 'propaganda' staat mij totaal niet aan in de zin waarop jij het gebruikt.
Duidelijk een interview dat in 20 delen geknipt is.
Het is een zeer groot talent dat het in de jeugd ook al heeft laten zien.
Word door veel europese topclubs gevolgt...
Natuurlijk heeft VZ het dan over zo een speler.
Moeten ze het anders over een jeugdspeler van FC knudde hebben?
Deze jongen heeft 2x tegen Feyenoord gescoord, en een goal + assist tegen Psv.
Daarnaast ook nog gescoord tegen Pec.

Het klinkt alsof hij 30 jaar is...
Dat zeggen dat soort spelers vaak omdat ze nog over een grote overstap dromen,
Het is zeker dat hij nog wat mee gaat maken of dat nou een grote blesure is of een
Mega-transfer

Kijk hij heeft goed gevoetbald tegen feyenoord, maar dan is die niet de beste ofzo ? Hij begint al arrogant te worden.

24 januari 2013 om 17:47

@ Barca4livenl

Heb jij uberhaupt het artikel wel gelezen ? Nergens zegt hij dat hij de beste is, dat is iets wat jij ervan maakt. In het artikel laat hij zien dat hij zelfverzekerd tegen het leven aankijkt en graag op zijn tijd een dolletje maakt. Dat hij nu in de schijnwerpers staat is toch logisch, je moet niet overal zo zwaar aan tillen. Maar goed for the sake of the argument, welke uitspraak of uitspraken van hem vind jij dan arrogant ?

De grootste kwaliteit van deze jongen is misschien wel zijn zelverzekerdheid en inteligentie, Ik ben er ook van overtuigd, dat als hij geen zware blessures oploopt in zijn carriere dat hij de potentie heeft om uit te groeien tot een toekomstige wereldtopper. Het talent druipt er af bij deze jongen.

Zeker een leuke speler Fisher. Ik snap alleen niet waarom het meteen nodig is hem op zo'n groot voetstuk te plaatsen, dan kan het alleen maar tegenvallen. Laten we in iedergeval nog wachten tot het einde van dit seizoen voor we hem de second coming noemen.

Vind Fischer ook een geweldige speler, maar het stelt me teleur dat Eriksen wordt afgekraakt. Eriksen is een ander type speler. Hij stelt vaak Fischer instaat om te excelleren. Christian als de passer en Viktor als de afmaker. Samen vullen ze elkaar goed aan en dat is ook te zien in het veld. Qua voetbalintelligentie zitten die namelijk op hetzelfde niveau. Fischer is beter in afmaken en dribbelen . Eriksen heeft meer inzicht, passing en loopvermogen.

De beste overeenkomst is dat de allebei voor 15 verkocht gaan worden :P

Haha! Held! Wat een held is hij toch!

Als Real langskomt, dan nee. Jezus deze man weet wat Ajacieden willen horen
Ik hoop ook dat ie het ver gaat schoppen. Zal zeker absoluut doorbreken, ik hoop dat ie zolang mogelijk bij ons blijft want deze man kan Ajax heel veel geven en opleveren.

Echt hoor...... Dat egoïstische jochie wat bijna altijd voor zichzelf gaat en bijna nooit bij de goal van de tegenstander komt, speelt een keer een leuke wedstrijd en iedereen denkt dat hij nu gaat doorbreken of een tweede Messi gaat worden. Wordt eens wakker allemaal zeg. Stelletje lichthoofden!!!!

Denk dat ie nog wel even by ajax blijft denk dat eriksen hem dat wel heeft duidelijk gemaakt, leuke speler om te zien maar wil wel eens kyken of hy 5wedstryden achter elkaar presteerd

Wat is deze jongen een goede afmaker. Waarom probeert De Boer niet eens om Fisher in de spits te zetten?
Die twee doelpunten tegen Feyenoord getuigen van een Killers instinct en dat eerste doelpunt tegen Zwolle liet het gemak zijn waarmee hij scoort.

Goede speler , mooie balcontrole aanwinst voor het voetbal!

Hoe je het ook wendt of keert, Viktor Fischer is momenteel een van de beste talenten in heel Europa, op aarde zelfs. En zeker een speler die in de voetsporen van Messi zou kunnen lopen, in een paar jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

669 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Voorzitter Nasser Al-Khelaifi van Paris Saint-Germain sluit uit dat Arsène Wenger als sportief directeur aan de slag gaat in Parijs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren