'Rechtlijnigheid Van Gaal is hard gelag voor Sneijder'

Donderdag, 24 januari 2013 om 07:25
/

Louis van Gaal heeft veel geleerd van zijn eerste periode als bondscoach van het Nederlands elftal en zodoende kiest hij er in zijn tweede ambt voor om Oranje niet in te richten als revalidatieoord. Wesley Sneijder, Arjen Robben en Rafael van der Vaart ontbreken in principe op 6 februari tegen Italië. Terwijl het trio fit is en snakt naar zoveel mogelijk speelminuten om ook wedstrijdfit te geraken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

De absentie van Wesley Sneijder is ...


Gerelateerd

115 reacties (laatste reactie door gtv6)

echt van gaal style dit. hij is ook echt de enige die sneijder niet zal oproepen. in dit soort situaties.

vind het nog steeds onbegrijpelijk dat hij boularouz heeft opgeroepen. voegt in mijn ogen totaal geen waarde toe aan oranje

24 januari 2013 om 07:52

Dit is echt een waardelose selectie ,met allemaal middenmoters uit de eredivisie . Hier word je niet blij van

24 januari 2013 om 08:02

Babel in de spits... Alleen al hieraan is deze opstelling lachwekkend

24 januari 2013 om 09:05

Haha, Babel in de spits

Nigel de Jong is verder ook gewoon voorbij, zeker in 2014. De Guzman doet het leuk en verdient een kans maar Sneijder is, mits enigszins in vorm, nog steeds heel veel beter.

Maar vooral, haha Babel in de spits

24 januari 2013 om 09:06

Hahaha waarom laat je sneijder er "opeens" buiten hahaha echt lachwekkend dit.

Terwijl je al die andere gare spelers wel opstelt

24 januari 2013 om 11:02

@codec: Het is duidelijk dat je 14 bent en nog heel veel moet leren.

Babel in de spits terwijl RVP scoort aan de lopende band. Hoeveel goals heeft Babel dit seizoen gemaakt? Ander alternatief is Huntelaar of van Wolfswinkel en vervolgens zou je nog eerder Bas Dost, Luuk de Jong oproepen dan Babel.

Van Rhijn is geen centrumverdediger. De Guzman komt net kijken en moet het maar waar zien te maken. Nigel de Jong speelt amper en moet worden vervangen voor bijvoorbeeld Strootman.

24 januari 2013 om 11:38

Juist. Een Sneyder die 10 jaar niet meer heeft gespeeld,is nog altijd 100 keer van meer waarde dan een topfitte van Rhijn ,jan Maat of Mathijssen.
Ik ga ook niet kijken. Italië tegen Nederlands amateurteam. Nee dank je. Ik zapp wel naar sterren dansen op het ijs of koken met Cas.

24 januari 2013 om 09:43

Eens ik zie liever Douglas dan Boula, die is gewoon klaar.

24 januari 2013 om 10:47

Het is juist logisch dat Sneijder niet is geselecteerd, waarom zou hij iemand selecteren die al een half jaar niet aan voetballen toe is gekomen?, Sneijder heeft totaal geen wedstrijd ritme als hij weer aan spelen toe komt in Turkije dan word hij wel weer geselecteerd, Boulahrouz vind ik ook een lachertje, je kan beter Janmaat of Van Rhijn meenemen.

24 januari 2013 om 11:13

Dit is Oranje, niet de Eredivisie! Waarom in godsnaam middelmatige spelers(ik noem zoals jij geen namen om fanboys op de teentjes te trappen) meenemen die niet eens bij Everton of Schalke in de basis zouden staan en Robben, v/d Vaart en Sneijder thuislaten? Onbegrijpelijk, vooral om het slechts een oefenduel betreft. Van Gaal kan deze oefenduel mooi gebruiken om te kijken hoe zijn spelers ervoor staan. Wat hij u doet is kijken of spelers fit zijn die de kwaliteiten niet hebben om in Oranje te acteren. Van Gaal is met zijn megalomane gedrag zijn laatste beetje geloofwaardigheid aan het verspelen. Hij houdt het net zo lang vol, zolang we winnen. Zodra we een paar duels op rij gaan verliezen, gaat zijn kop eraf. Dit wordt wachten op het onvermijdelijke.

24 januari 2013 om 11:57

Misschien is dat wel omdat die middelmatige spelertjes van de eredivisie toch de toekomst zijn. Robben 29 Sneijder 29 en v/d Vaart 30 gepasseerd, daarnaast zijn er 2 net terug van blessure en heeft er een, een half jaar(of langer) niet gespeeld. Ook kent van Gaal allang de kwaliteiten van deze drie spelers, terwijl er nu een hoop nieuwe spelers zijn geselecteerd voor nota bene een oefenwedstrijd. laat die lui zien wat ze ervan kunnen en hoe de onvermijdelijke toekomst van oranje eruit gaat zien

24 januari 2013 om 12:33

Janmaat meenemen???
Kom op man, die man komt echt veel en veels te kort voor Oranje, Van Rhijn is ook nog niet goed genoeg maar wel een stukkie beter dan Janmaat.

24 januari 2013 om 17:32

Mjaw.. Ik vind het wel sterk hoor dat hij echt laat zien dat het Nederlands Elftal de absolute top is en dat iedereen daar topfit voor moet zijn.

Uiteraard hebben bepaalde spelers wat meer krediet als ze een keer wat minder spelen maar bij langere tijd niet gespeeld te hebben of geblesseerd te zijn geweest, prima!

Dat geeft binnen een elftal een enorme stimulans.

Ik ben het eens Louietje, echter zou Louieke er ook goed aan doen spelers als Van der Vaart, Mathijssen, Robben niet meer op te roepen. Te blessure gevoelig en dat wordt alleen, erger over 1,5 jaar. En hun niveau wordt alleen maar minder.

24 januari 2013 om 07:52

niet meer oproepen is onzin, want van der vaart en robben zijn wel topspelers die je goed kan gebruiken bij oranje. mathijsen kan ik wel begrijpen die in dit jaar echt heel veel kwaliteit heeft ingeleverd.
bovendien is het maar een oefenpot, hierin kan je andere spelers ook een kans geven

24 januari 2013 om 07:54

Door blessures wordt een speler ook steeds minder , kijk maar naar Robben Ek 2012.
Toen was ie echt niks.

Van der Vaart kan maar 60 minuten per wedstrijd spelen ,aan kan meneer het al niet aan ,dat zegt toch al genoeg.

24 januari 2013 om 07:57

ze zijn idd blessuregevoelig maar het zijn gewoon topspelers die je niet kan missen. anders had bayern robben ook allang verkocht in plaats van te verlengen.
het zijn allebei spelers die het verschil kunnen maken

Laat Wes zich maar eens bewijzen bij zijn nieuwe club, die gasten denken allemaal te veel op hun naam te kunnen teren. Juist zo motiveer je spelers ook om ervoor te moeten werken.

De rechtlijnigheid van Van Gaal is een hard gelag voor voetbalminnend Nederland. Van Gaal is de reden dat mensen als Matthijsen, Boularouz, Kuyt en Schaken talentvolle spelers in de weg staan. Zodoende kunnen deze spelers ons geen leuk en fris voetbal laten zien.

24 januari 2013 om 07:53

Leuk? Fris? Man ze winnen in die pool omdat de tegen standers nog slechter zijn. Niks verdiende v gaal

24 januari 2013 om 08:02

Met dit Oranje kun je geen hoge school voetbal spelen op het Wk 2014. Daar is dit Oranje te zwak voor. We moeten gewoon weer afbraak voetbal spelen 2 controleurs, de boel dicht metselen en hopen op een paar geniale momenten.

24 januari 2013 om 09:32

Daarnaast moeten we niet vergeten dat we de eerste wedstrijd thuis tegen Turkije met heel veel geluk wonnen, daar waar de Turken meer en grotere kansen hadden..
Tegen Hongarije had Clasie eigenlijk na 20 minuten een 2e gele kaart moeten hebben en een penalty, bij een stand van 1-0.. Ook gelukkig dus.. Goed is het allerminst..
Met dit team ga je eraf tegen alle grotere landen.

24 januari 2013 om 09:40

Tim101, Landen als Duitsland,spanje,brasilie,argentinie zijn de wereldtop op dit moment.

Daarna heb je landen als Italie,kroatie,belgie,portugal, Rusland,uruguay,frankrijk,engeland, en landen als Denemarken,colombia die ook sterker zijn geworden. Tegen al deze landen zal Nederland het al moeilijk hebben laat staan tegen de bovenste 4.

Tegen Turkije had Oranje echt geluk , het kon zo 2-3 a 2-4 zijn voor die Turken. Wat een dramatische verdediging heeft Oranje. Waar zijn de tijden van Stam,reiziger,numan,f.de Boer,bogarde gebleven?

24 januari 2013 om 10:41

Ajax speelt toch ook top tegen city, niet slecht tegen dortmunt en real.

Waarom zou een jonge nederlandse elftal dat dan niet kunnen. als er een tacktiek in zit komt het zeker goed!

En ik weer vrijwel zeker dat robben en sneijder en vandervaart terug komen. Als ze weer fit zijn en veel spelen is er niks aan de hand. Ik heb er geloof in.

Meschien nog butner die word uitgeleend en elke wedstrijd speelt. er kan nog van alles gebeuren in anderhalf jaar tijd

24 januari 2013 om 21:50

ook met de door jou genoemde verdediging zijn we geen wereldkampioen
geworden in 1998 of europees kampioen in 2000.
wat heel veel mensen op VZ vergeten is dat het al een godswonder is dat we drie keer vice wereldkampioen zijn geweest en vaak verder zijn gekomen in diverse ek's en wk's dan vele landen met een veel groter inwonersaantal cq landen met een grotere competitie. 1974 was overigens geen godswonder,
was in die tijd het beste elftal wat er in die tijd rondliep...echter zoals meerdere malen is gebeurd speelden intriges in de spelersgroep een te grote rol.
Het beleid van van Gaal is zo slecht nog niet, Sneijder, Robben en zo kunnen we er nog wel een aantal opnoemen zijn over hun top. Dus tijd voor een andere weg, hier heeft van Gaal bewust voor gekozen. En dan wordt het WK helemaal niets. De groep waarvoor hij kiest is extreem jong, op enkele uitzonderingen na, zit voldoende rek in voor de hieropvolgende tournooien.

Moraal van het verhaal, voor een postzegeltje als Nederland hebben we de wereld versteld laten staan, maar dit is incidenteel en niet structureel.

Een behoorlijk aantal hoogtepunten, 1974,1978,1988,1998,2000 en 2010 en veel meer dieptepunten o.a. 1990 en 2012... so what..... voor een klein landje hebben we het niet slecht gedaan en wie weet wat de er in de toekomst nog staat te gebeuren...waarschijnlijk veel dieptepunten, met af en toe een succes

24 januari 2013 om 10:19

Klopt, het is schrijnend om naar een veredeld Eredivisie-team te moeten kijken terwijl je zoveel betere spelers in huis hebt. Leuk ook voor de supporters in het stadion en thuis op de bank, daar ga je toch geen geld voor betalen?!

Ik verwacht dat het WK in Brazilië wederom een toernooi wordt dat uitloopt in één grote teleurstelling. Onze zogenaamde 'toppers' zijn vrijwel allemaal over hun top heen (van Persie uitgezonderd op dit moment) en onze verdediging is om te huilen.

Om er alsnog het beste van te maken zou ik als volgt spelen. Met op de bank de volgende spelers; Krul, Janmaat, Douglas, N. De Jong, Strootman, Elia en Huntelaar.

Stekelenburg
Van Rhijn
Heitinga
Martins Indi
Pieters
Sneijder
Anita
Vd Vaart
Robben
Van Persie
O. John
24 januari 2013 om 10:42

Wel interessant zo'n opstelling. Toch heb ik wat op- en aanmerkingen. Hoewel ik het vaak met je eens ben
Van Gaal wil dat spelers dus fit zijn bij hun club. Dat betekent dat ze altijd moeten spelen. Aangezien Heitinga in je basis staat net als Pieters ben ik bang dat het lastig gaat worden dat deze jongens basis staan in Rio. Stekelenburg is natuurlijk een prima keeper dat heeft hij op het WK 2010 ook bewezen. Ook hij speelt nu niet dus zou hij het liefst binnen nu en 1 week een transfer moeten maken. Uiteraard kan dat ook aan het einde van dit seizoen maar dan zullen andere keepers zoals Vorm/krul of misschien wel Vermeer hun kansen hebben gepakt.

Je hebt nu 2 flankspelers die naar binnen komen en vaak voor het schot of de steekpass kiezen. Bij United krijgt RvP vaak aanvoer van de flanken middels hoge ballen. Dat is een risico! Ook in Rio de Janeiro krijgen we weer problemen met de spits, dat lijkt mij duidelijk.

Laatste puntje wat ik heb is dat Sneijder EN vd Vaart op het middenveld spelen met als controleur/balafpakker Vurnon. Dat zijn naar mijn mening 2 vooruitgeschoven spelmakers die elkaar gaten zullen dichtlopen. Beide hebben ze een geweldige traptechniek maar het inzicht is hetzelfde waarbij ook de looplijnen door elkaar lopen. Zo denk ik erover..

Een andere opstelling waag ik mij niet aan! Eerst kijken wie er in vorm zijn in seizoen '14/'15.

24 januari 2013 om 12:04

Het is ook maar koffiedik kijken en de kans dat het deze opstelling gaat worden is zeer klein. Het is überhaupt heel lastig om een voorspelling te doen, zeker omdat Van Gaal vrij onvoorspelbaar is in tegenstelling tot bijvoorbeeld Van Marwijk die altijd aan dezelfde jongens het vertrouwen gaf.

Of Pieters en Heitinga tegen die tijd spelen weet ik niet. Ik verwacht dat Pieters tegen die tijd een buitenlandse transfer heeft gemaakt en Heitinga juist weer is teruggekeerd naar Nederland. Ik ga er dan vanuit dat beide jongens spelen, anders zouden ze bij Van Gaal al niet meer in aanmerking komen. Maar het zou net zo goed kunnen dat een jongen als De Vrij na het huidige seizoen vertrekt bij Feyenoord wanneer hij niet bijtekent en zich bij een volgende club spectaculair door ontwikkeld en iemand als Heitinga voorbij is gestreefd. Zelfde geld voor Douglas, na dit seizoen transfervrij en het is afwachten of hij een stap maakt in zijn carrière die er voor zorgt dat hij zelf ook stappen kan maken. Heitinga staat er nu bij gebrek aan beter, maar dat geld voor zowel de hele verdediging. Want het is een godswonder dat we in Zuid-afrika zover zijn gekomen met zo'n gemankeerde verdediging.

De flankspelers kunnen altijd nog wisselen, maar ik verwacht dat beide zich op de positie waar ze nu staan zich beter voelen. Echter is Van Gaals wil wet en speelde Robben recent ook veel op links in Oranje. Voor Nederland is het te hopen dat Van Persie het ook eens in het Nederlands elftal laat zien, ook al zijn de omstandigheden daar minder gunstig dan in Engeland.

Van der Wiel / Van Rhijn vind ik ook zo'n kwestie. Ik vind Van der Wiel talentvoller, maar zolang die jongen maar de helft van de wedstrijden speelt laat Van Gaal hem links liggen. Het is dus afwachten of hij tegen die tijd eieren voor zijn geld heeft gekozen of nog steeds in dezelfde situatie zit. Wanner iemand als Van Rhijn dan nog steeds bij Ajax speelt en een goed niveau haalt is hij normaliter de nummer één op die positie. Janmaat ben ik niet zo'n grote fan van, maar speelt normaal gesproken wel bij zijn club.

24 januari 2013 om 12:14

Je hebt wel gelijk, maar ja kan Vd Vaart ook een meer controlerende rol geven aangezien zijn loop vermogen niet meer is wat het was.
Als je van hem de nieuwe Bommel maakt heb je een prima speler.

Maar oranje moet gewoon van het 4-3-3 systeem af willen we kampioen worden of überhaupt goed spelen. Kampioen worden niet want daar zijn Duitsland, Italië, Spanje, Rusland (en Brazilië denk ik) te goed voor. Heb je nog Uruguay Argentinië nog en daarbij ontwikkelen Frankrijk en vooral België zich erg goed.
WK winnen we niet maar kwart finale mogen we toch wel vragen niet...?

Wil je iets presteren moet je het meeste uit RVP halen een dat doe je in een 4-4-2 hebben we ook de spelers voor. Misschien De Jong (luc) naast Rvp...? Zeg maar wat.

ze kunnen nog steeds opgeroepen worden dus als die jongens de komende 2 weken nog spelen en bv sneijder 2x man of the match wordt, roept van gaal hem echt wel op.

24 januari 2013 om 08:20

waarom dan? Hij heeft een beleid/ filosofie en dat hanteert hij, waarom zou hij daarvoor wijken omdat het dhr sneijder of robben betreft? Volkomen terecht. Ze spelen niet bij hun ploegen en nog steeds draaien ze goed (inter en bayern in ieder geval). Beiden kunnen dus prima gemist worden. Laat het NL elftal maar lekker om van persie draaien. Die overtuigd en is onmisbaar voor zijn club. Waarom vast houden aan mensen die niet spelen, niet overtuigen en aan het einde van hun carriere zijn?

24 januari 2013 om 09:08

Robben en Sneijder zijn even oud als Van Persie. Verder ben ik met je eens dat je niet alleen op naam moet oproepen, maar al mist hij een arm en een been, dan nog moet je Robben eerder oproepen dan Schaken. Er is wel een grens lijkt me.

Van Gaal moet eigenlijk even een paar keer verliezen zodat mensen misschien tegen hem kunnen zeggen dat je geen Mathijsen en Schaken mee moet nemen en dat af en toe op naam (talent) selecteren best kan.

Kan hem geen ongelijk geven. Niet spelen is niet opgeroepen worden. En dat geldt voor iedereen.
Ook de oudjes met alle respect vervangen door onze jeugd. Kijkend naar het WK is dit de juiste keuze.

V gaal moet zich zelf niet te serieus nemen. Ik moet bijna kotsen van die man. Nog even en hij heeft alles geregeld en staat overal model voor.

24 januari 2013 om 10:37

ik vind dit wel een goed signaal van van gaal. geen privileges. dat was het probleem in zn eerste ambtstermijn als bondscoach. en dat was het misschien ook wel afgelopen ek.

bovendien is het een ofenwedstrijd. ik kijk er naar uit om spelers als de guzman en maher te zien.

Ik denk echt wel dat we een redelijk elftal op de been kunnen brengen in Brasil. Echter zullen we ietsjes anders moeten spelen met 2 controleurs erbij en een hechte team geest gevolgd ,door een gunstige loting. Kuyt wil ik als links back ,de andere 3 Van Rhijn, Wiel,jan Maat stellen teleur.

Kuyt zal tenminste het gras opvreten, en je heb nog de optie Lens en Van Persie als spitsen die kunnen wel goed combineren en uiteraard afmaken.

Vorm
Kuyt
Douglas
Buttner
Narsing
N.De jong
Strootman
Jonh
Sneijder
Hunt
Van Persie
24 januari 2013 om 08:13

jou opstelling is niet een beetje onlogisch maar heel erg onlogisch

van Gaal zal niet afwijken van de 4-3-3 systeem, en met 3 verdedigers ga je het zowieso niet redden op het WK , jou opstelling is veel te aanvallend, zou het eerder zo neerzetten.

Opvallend is dat ik van Aanholt linksback heb gezet, ik zie hem groeien denk dat hij 2014 er klaar voor is. en Anders Willems wel heeft al groot toernooi achter de rug.

Krul
Rhijn/janmaa
Vrij/vlaar
indi
aanhol/jetro
n.dejong
strootman
Ola john
sneijder
Lens
Persie
24 januari 2013 om 08:21

Als we straks weer met 1 spits spelen , gaan we weer het zelfde probleem krijgen met Van Persie zoals altijd, dat ie alleen voorin staat geisoleerd en weer niets laat zien.met 2 VM voor de verdediging moet wel genoeg zijn.
En Willems heeft wel een toernooi gespeeld echter laat ie bij PSV ook niet veel bijzonders zien. Van Aanholt zou nog kunnen, zelf kies voor Buttner.

Uiteraard zullen de vleugespelers John, Narsing bijn mijn opstelling ook de opdracht krijgen om mee te verdedigen. Hoe je ook speelt met zijn 11en verdedig je.

24 januari 2013 om 08:54

Ok deels mee eens, maar Kuyt zou ik zowieso thuis laten is een aanvaller en daar komt hij gewoon te kort voor, met van Rhijn en Janmaat die daar wekelijks spelen zou ik geen risico nemen met Kuyt daar op te stellen.

Stel je voor Kuyt vs Neymar haha, zou lachwekkend zijn, Kuyt heeft geen Startsnelheid , zou constant versneld worden.

24 januari 2013 om 09:06

Ronna voor Kuyt is het niet het meest logische misschien, b.v tijdens de laatste 4 wedstrijden van de Wk kwalifikatie kun je het uitproberen of tijdens oefenwedstrijden zoals tegen Italie. Veel mensen zeggen dat Van Rhijn zo'n groot talent is . Ik vind hem veel te veel fouten maken bij Ajax in de Eredivisie alleen al laat staan internationaal. Zijn eeste seizoen was Van Rhijn heel goed dat wel.

Van der Wiel zie ik liever helemaal niet in Oranje, die werd aan alle kanten voorbij gelopen door Cr7 op het Ek, ook tijdens andere wedstrijden tegen Real werd het wel heel erg pijnlijk allemaal.

jan Maat is een harde werker maar , heeft het kennelijk ook nog niet helemaal ,hoewel ie wel aanvallend het heel goed doet,maar verdedigend nog veel te zwak ,dan blijft er weinig keuze meer over.

24 januari 2013 om 10:40

sswaa

hoezo?

probleem vooor robin van persie was natuurlijk ook dat hij vaak een linkspoot rechts van hem had en een rechtspoot links en dat van marwijk normaal gesproken speelde met de punt naar voren op het middenveld.

louis van gaal speelt met de punt naar achteren en zet een linkspoot op links en een rechtspoot op rechts. niet te vergelijken dus.

24 januari 2013 om 11:29

Cloud ik weet het anders ook niet meer hoor, hoe je Van Persie in Oranje kan laten schitteren. Ik heb vaak gezegd , na het Wk 2010 Van Persie heb je niets aan in Oranje. We kunnen wel telkens het voor Van Persie opnemen. Maar zou het ook niet aan de dhr Van Persie zelf liggen? Ik heb vaak genoeg gezien dat ei aan de bal niet sterk is , in Oranje ook maakt ie veel kansen niet af. Zie Nederland -denemarken.

Soms is het gewoon dan maar beter hem niet mee te nemen,liever een simpele houten klaas zoals Huntelaar die dan wel altijd scoort in Oranje.

Natuurlijk is de verleiding veel te groot ,zoals ie aan de lopende band scoort bij Arsenal/united.zou het niet iets zijn om hem als schaduwspits te laten spelen achter Huntelaar?

24 januari 2013 om 15:15

we moeten gewoon ons team om van persie heeb bouwen.

is nog nooit gebeurd. laten we dat eens gewoon proberen

24 januari 2013 om 08:49

Doe eens wat aan die foto je gaat al net zo raar praten als hem

24 januari 2013 om 09:08

Ha ha, Louieke heeft ook een voetbalvisie door voor normale mensen moelijk te vatten is

24 januari 2013 om 09:09

Ha halouieke heeft ook een voetbalvisie die voor de normale mens niet te volgen is Dubbelpost.

24 januari 2013 om 09:53

wat een fifa opstelling zeg, je wilt met 3 verdedigers en dan heb je maar 1 echte mandekker achterin staan en twee vleugelverdedigers die opkomen (buttner sowieso en Kuyt is ook niet eens een verdediger).

van Gaal gaat sowieso 433 spelen en gelukkig is 2014 nog even weg, ik zie nog wel een middenveld van Fer, Strootman en Sneijder komen op het Wk.

bouly had ik zo wie zo niet genomen, vindt hem helemaal niet goed meer, ook al is het niet alleen zijn schuld, dat rampenjaar bij zijn club. Sneijder had gewoon erbij moeten zijn, kan hij er wat aan doen dat inter zo met hem omging.

Ik vind het best logisch dat hij Sneijder nu niet selecteert. Die heeft nu compleet andere dingen aan zijn hoofd. Nieuw huis, veel onderhandelen, nieuwe omgeving, nieuwe mensen leren kennen. Is heel vermoeiend en hij zal daar met zijn hoofd nu wel bij zitten.

Die verdediging van Oranje is echt one big drama. Als je straks tegen Brazilië speelt is het dus Neymar, Hulk, Lucas, Oscar, Pato/damiao vs Martins Indi, Van Rhijn, Vlaar en Heitinga ofzo. Daarmee kun je echt niet voor de dag komen.

Gelukkig verandert dat in de toekomst met Aké, Rekik, Van Dijk, Van Aanholt, Bruma en ga zo maar door.

24 januari 2013 om 08:44

Van Aanholt is 20 en zit bij Vitesse, Rekik & Aké is niets anders dan hopen, en Bruma staat al 1,5 à 2,5 jaar stil.

Louis heeft helemaal gelijk. Die spelertjes denken allemaal maar dat ze geen wedstrijdritme nodig hebben en zo mee kunnen draaien. Dat kon zelfs van Basten niet. Je hebt gewoon minimaal 5 serieuze wedstrijden nodig. Ga die eerst maar eens spelen Wes. En kijk maar uit. Je bent zo weer geblesseerd. Die spieren van jou vertonen onderhand Robben-dna. Het is elke keer iets met die spieren.

24 januari 2013 om 08:09

Iedereen heeft dat nodig. Op enkele na. En daar hoort Sneijder zeker niet bij. Die heb ik al zo vaak belabberd zien spelen na een langdurige blessure dat ie echt niet tot de categorie behoort die geen wedstrijdritme nodig heeft. Van Basten en Bergkamp had ook altijd wat wedstrijdjes nodig trouwens. Is geen schande.

24 januari 2013 om 09:48

Robben is een uitzondering hierin he?

24 januari 2013 om 09:59

Vindt je? Die heeft ook vaak opstartproblemen. Al moet ik toegeven dat ie waarschijnlijk van alle oranje spelers het snelst het niveau kan oppakken na een blessure.

Ik doelde meer op internationale spelers die dat bijna niet nodig hadden. Ronaldinho, Zidane, Ronaldo, Romario. Zoveel individuele klasse of inzicht dat ze zelfs als ze uit vorm waren of na een blessure terug waren nog genoeg klasse meebrachten om meteen nuttig te zijn voor hun team.

Zolang hij zijn wedstrijden blijft winnen, zal hij altijd gelijk hebben bij zijn keuzes

Van Gaal riep spelers toen ook niet op toen ze net aan transfer achter de rug hadden, dus waarom nu niet?
Vd Vaart heeft privé problemen, Sneijder heeft net een transfer en Arjan Robben heeft pretty much altijd problemen.
Tegen Italië is overigens gewoon een oefeninterland, dus zoveel maakt het nou ook weer niet uit, waarschijnlijk speelt Italië op 50% en dat kan de Nederlandse jeugd een hoop zelfvertrouwen geven.

24 januari 2013 om 08:15

Ik denk dat Wes juist tegen Italie zich wilde laten zien,daarom baalt hij ook zo.

Louis heeft helemaal gelijk man je bent niet goed ,met deze selectie achterhoede feijenoord selectie van boularouz blind wolfswinkel een lachertje is het een blamage voor Nederlands voetbal namen als Mathijssen / Janmaat/ de vrij / dan krijg je middenveld pfffffff . He Nederlands elftal is toch geen opleidings team ??? Heb je jong oranje voor , die van gaal wil gewoon weer iets aparts doen kan ie weer in de media blazen ik ben de beste een ouwe seniele gek is het aan t worden , verder wat moet in Gods naam blind er nou bij doen die gast is zo traag als wat international gewoon niet goed genoeg nou ik hou er over op , VI maar weer kijken Derksen heeft t bij t juiste eind van gaal is geschift . En zo langzamer hand rijp voor een inrichting.

Schutterde Ricardo van Rhijn??? Een onterechte gele en vervolgens rode kaart krijgen voor niets doen valt dan zeker ook onder schutteren....

Terecht.. Je moet laten zien dat je fit en goed genoeg bent voor Oranje.. Dat moet je keer op keer laten zien en je naam is daarom inderdaad geen garantie op een uitnodiging. Lekker Louis!

24 januari 2013 om 08:45

''je moet laten zien dat je fit en goed genoeg bent voor Oranje.''

Schaken is niet fit genoeg en Boulahrouz, Mathijssen zijn niet goed genoeg. Ik hoop echt dat Van Gaal besluit om met veel talenten te gaan spelen zodat hij kan kijken hoe de talenten in de absolute top ervoor staan.

24 januari 2013 om 08:53

Oranje is geen speeltuin jongen, je kunt niet zomaar even gaan kijken hoe de talenten ervoor staan. Gewoon de beste spelers opstellen van dit moment die ons land moeten vertegewoordigen toch?

24 januari 2013 om 13:10

Idd talenten, Boulahrouz dus niet. Ik zou in de verdediging met V Rhijn, De Vrij, M. Indi en Blind spelen. Aan Mathijssen en Boulahrouz heb je vrij weinig aan.

24 januari 2013 om 13:11

@ Godfather3

De beste spelers zijn volgens mij de talenten. Of verkies jij Mathijssen en Boulahrouz boven Martins Indi en De Vrij? Dat bedoel ik dus met laat de talenten maar spelen. Hetzelfde geldt eigenlijk voorin. Je kan Kuyt kiezen maar ik heb dan liever Ola John en Lens op de flanken.

Whahahahahah, die neus!!

On.
Zo zie je maar weer dat van Gaal een raar spelletje aan het spelen is. Sneijder werd afgelopen half jaar toen hij bij Inter niet speelde toch ook gewoon opgeroepen? Waarom dan nu niet? Dus snap zijn keuze van Sneijder totaal niet.

Benieuwd welke kleuter hij nu weer aanvoerder maakt voor een dag.

Van Gaal kan op dit moment niet echt anders, al had ik zelf Mathijsen thuisgelaten. Die is echt niet meer van het niveau wat hij op het WK 2010 had. Het Nederlands elftal zit op dit moment in een overgangsfase en is geen topland meer, maar een subtopper. Op zich is dat ook weer niet zo'n ramp.
Grote landen als Frankrijk en Duitsland hebben dit ook meegemaakt.

Er komt een nieuwe generatie getalenteerde voetballers aan. Helaas voor het WK 2014 zijn deze voetballers nog vrij jong en hebben ze nog geen ervaring in grotere competities. WK 2014 zal dan vooral een leermoment (ok, eng woord) worden en de mogelijkheid om de reputatie van Oranje weer te verbeteren.

Begrijp alleen het geklaag over Martins Indi en De Vrij niet op basis van één wedstrijd. Jongens hebben het grootste gedeelte van dit seizoen uitstekend gedaan, maar hebben ook nog niet zoveel ervaring. Ze moeten idd uiteindelijk makkelijk overeind blijven staan in topwedstrijden, maar nu zullen ze nog wel eens fouten maken.

Dit slaat gewoon helemaal nergens meer op. Ik dacht zo dit is de perfecte man voor dit verwende Nederlands elftal. Maar het is gewoon een lachertje misschien in zijn vak een van de beste die er is. Maar zijn gedrag en zijn ego waar dit ook weer betrekking op heeft is gewoon te lachwekkend voor woorden deze man moet toch niet je land vertegenwoordigen. Ook dit weer waar slaat dit op en als of die straks ook al zijn beste spelers thuis laat voor een belangrijk toernooi omdat ze niet spelen. Dit is puur en alleen voor van Gaal zijn eigen kijk eens ik zet al die grote jongens er naast

Lekker Louis hou is op man deze gek op een voet stuk te zetten . Paar namen kuyt / wolfswinkel / guzman / Clasie /blind / boularouz / Mathijssen / de vrij / schaken net weer terug lies ????? Fer ? Nou ja kan wel even doorgaan in het Nederlands elftal horen de beste spelers te staan nou dit is een C team niet eens een B team . Schaken selecteerde ie wel ?????? Zware lies blessure gehad 31 jaar ??? Speels slecht afgelopen zondag !!! Wat is nou criterium van van gaal ???? Nee dit is dat betweterige van hem kijk mij dit selecteer ik , Sneijder is top fit is je aanvoerder die selecteer je gewoon natuurlijk om er maar 1 te noemen . Blind is alleen geselecteerd omdat die papa blind achter van gaal stond met grapje die ze dachten uit te halen bij Ajax , andere reden kan ik niet verzinnen die daley doet t bij Ajax redelijk maar is toch geen Nederlands elftal speler ? Veel te traag etc. Is jammer voor Nederlands voetbal maar zolang als die dwaas aan t roer is zal het niks worden , ik hoop het ook niet voor m hoop dat ie goed op z'n bek gaat , triest zooitje .

Ik begrijp iets niet: Eerst was Van Gaal heel stellig: Van Persie is m'n spits. En vervolgens speelde Huntelaar de eerste of tweede wedstrijd al weer in de spits.
En eerst wilde hij alleen met twee aanvallende middenvelders spelen, maar inmiddels heeft 'ie ook al weer met twee verdedigende middenvelders gespeeld.

Waarom is 'ie dan wel zo star in het niet-selecteren van spelers die geen wedstrijdritme hebben? Hoewel.. star.. ik kan me nog wel herinneren dat sommige andere spelers nog wel wat wedstrijden bij hun club mochten missen zonder dat het gevolgen had voor hun uitverkiezing voor het Nederlands elftal.

Hij vergeet gewoon Bram Nuytink die nu laat zien het goed te doen.
Verdiend zeker meer credits dan Mathijssen of Boulahrouz

Iemand trouwens een idee hoe Maduro het op dit moment doet?
Speelt hij nog geregeld?

24 januari 2013 om 10:51

Wellicht als Jack van Gelder hem noemt bij Studio Voetbal wordt Nuytink geselecteerd. Zie De Guzman.

Als iemand zich kan opladen voor een oefenwedstrijd tegen Italie is het Sneijder wel. Los daarvan helpt hem dit ook in zijn begin bij Galatasaray ivm het opdoen van wedstrijdritme. Bij een oefenwedstrijd vind ik persoonlijk dat je dit soort zaken best in je achterhoofd kan houden.

Sneijder is in potentie, zeker in dít Oranje, in potentie één van de beste spelers, daar mag je de regels best een beetje voor aanpassen. Dat is echter meteen het probleem van de huidige bondscoach, hij denkt dat hij god is en hij duldt geen enkele tegenspraak in wat dan ook.

Het is maar een oefenpotje... Van Gaal probeert nu gewoon een hoop jongens uit en Sneijder, van de Vaart en Robben zijn indien fit al zekerheidjes.

Zelf zou ik gaan voor zoiets met als twijfels het volgende:
De Vrij moet zich blijven ontwikkelen dan staat hij er want Douglas staat een beetje stil. Krijgt de Vrij dit ook dan staat Douglas er.
In de spits met een 4-3-3 speelt Huntelaar denk ik het best maar van Persie zal ze er ook wel inleggen lijkt me.

Taktiek is dan inzakken! Krijg je ruimte achter de verdediging en kun je John en Robben lanceren. Vaart en Sneijder kunnen die bal geven en hoeven zo ook niet overdreven veel meters te maken. Robben en John gelanceerd zijn razend snel en kunnen of zelf naar binnen en schieten of een voorzet geven en goal..
Nederland Kampioen, iedereen blij, van Gaal een god haha

Stekelenburg
v.d. Wiel
Vrji/Douglas
BMI
Butner
v.d. Vaart
Strootman
Sneijder
John
RVP/Huntelaa
Robben

kuyt is de enige van de twijfels die het beste spel levert scoort regelmatig en is belangrijk

dus die hoort erbij

ik vind het lef hebben dat je sneider durft te selecteren,
en robben speelt alleen ek of wek wedstrijden kwalificatie oefenwedstrijden laat hij vallen door zijn blesuregevoeligheid
van de vaart kan maar maar 60 a 70 minuten meedoen voor een speler van 28 a 29 mag je dat niet verwachten.
urby emaluelson heeft ook een moeilijke periode speelt weinig,
de jong speelt regelmatig maar ac milaan speelt niet goed , als je rieel kom je wel uit bij one eridivisie omdat merendeels uit vorm is,
en ik denk dat de guzman zijn plek je gaaat veroveren

Niks minder als logisch, ook al is het een oefen interland. Alles gaat prima in de kwalificatie groep dus lekker de kans om andere jongens de kans te geven.

ja hij heeft gelijk hij heeft bijna niks gespeeld

Wat als sneijder rvp vdv en robben de laatste wedstrijden voor t wk niet aan spelen toekomen? Houd van gaal zich aan zijn regels en worden wij t lachertje vd voetbalgeschiedenis op een eindtoernooi? Kan me namelijk niet voorstellen dat er iets bestaat dat groter is dan van gaal op de van gaal planeet

Kan iemand voetbalzone vertellen dat in Nederland het woord captain niet gebruikt wordt bij het voetballen....het lijkt een mode maar is treurig taalgebruik. Gebruik dan kapitein, veel meer zeggend, of is het stoer om captain te gebruiken omdat het stoer staat..voelt.....

onnodig Engels gelul!!!

Sneijder hoort altijd te spelen. De beste middenvelder die oranje te bieden heeft! Bij Galatasaray zal die een basis plaats krijgen dus speeltijd. Van gaal moet gewoon de beste opstellen!

Sneijder moet nu vooral fit worden en wedstrijden gaan spelen. Ik geef van Gaal gelijk. Daar is het Nederlands elftal niet voor. Bepaalde keuzes van Louis van Gaal begrijp ik niks van (bijvoorbeeld Mathijsen wel oproepen en Douglas niet), en bepaalde keuzes (waaronder deze) komen op mij logisch over.

mooi 4-3-3 Spelen. De Jong als man voor de verdediging, v/d vaart en sneijder als creatieve spelers. Robben of John beide op links ipv rechts (i.v.m. voorzetten) en twee rechtsbenige Lens of Narsingh op rechts. Elke positie is dubbel bezet, toch nog best een goed kwalitatief team . Zal zeker in de top 10 meedraaien.

Steek
V/d Wiel
de Vrij
BMI
Blind
Sneijder
de Jong
V/d Vaart
Narsing/Lens
V.Persie
Robben/John

Van Gaal is niet consequent en rechtlijnig in zijn keuzes, daarom gaat het in mijn ogen meer om het ego van Van Gaal dan om de spelers. Nu kan hij wel heel stoer Sneijder en Robben buiten Oranje laten, maar dan roep je wel Boulahrouz op? Die heeft dit seizoen nog helemaal niets gepresteerd! Of Schaken? Los van het feit dat ik hem niet Oranje waardig vind is hij ook niet wedstrijdfit, het was zelfs onzeker of hij tegen Ajax zou spelen!

Dit is precies waar ik bang voor was toen Van Gaal aangesteld werd. Het gaat niet om Oranje, het gaat om Louis van Gaal.

Ach, wat maakt het uit. Nl11 kwalificeerd zich met gemak en zal, mits ze geluk hebben met de loting op het WK, ook nog wel in de 16e of kwartfinale komen... Daarna is het over en uit, we missen gewoon kwaliteit...

Raar... In mijn ogen is Douglas toch veel beter als Boulahrouz

Pprima op zich. We hebben het hier over een oefenpotje, en Sneijder en Vd vaart hebben wel andere dingen aan hun hoofd en Robben is net weer eens fit. De 3 herenmoeten nu vooral zo veel en goed mogelijk gaan spelen bij hun club.

Ik snap alleen niet waarom Douglas er niet bij zit...speelt toch een uitstekend seizoen bij Twente

Waarom krijgt Douglas geen kans? Nederland heeft juist een beest achter in nodig, velen hoopte dat Douglas voor Nederland zou kiezen en dan behandelen ze hem zo, hij kreeg hoop om bij Oranje te spelen tot nu toe heb ik niks over hem gehoord ik vind het een beetje vaag.

Louis moet nu al z'n elftal gaan smeden voor het WK. Anders gebeurd het een maand voor het WK en mis je automatismen! Sommige spelers horen altijd te spelen, bij Spanje gaan ze toch Puyol of Xavi ook niet sparen!

24 januari 2013 om 11:44

Helemaal mee eens. Je hoort gewoon een basisgroep te hebben die altijd geselecteerd worden (mits fit) ongeacht hun vorm. Puur en alleen omdat ze meer kwaliteiten hebben dan anderen. Je moet er dan alles aan doen (=selecteren) om ze in vorm te krijgen zodat ze hopelijk op een toernooi wel de gewenste vorm hebben. Dan kan je buiten de basisgroep nog een kleinere selectie hebben met spelers in vorm en talenten. Zo werkte het bij alle clubs en landenteams die succes hebben gehaald. Van Gaal graaft zo zijn eigen graf door straks 2e rangs eredivisiespelers op te stellen die toevallig in vorm zijn.

In ieder geval staat de verdediging zoals die er uit zou moeten zien op het WK van 2014. Vorm of Vermeer op goal, en van rechts naar links: Van Rhijn, De Vrij, Martins Indi en Blind.

Op het middenveld heeft Van Gaal heel veel luxe, ik hoop dat hij nog gaat kiezen voor Siem de Jong en Anita naast De Guzman.

Voorin is alleen Van Persie een zekerheid, tenzij Robben fit is dan speelt die ook, misschien zelfs op rechts want liever dat dan Schaken. Links heb je Babel of Ola John die wel volstaan.

Kansloos die man. selecteert niet Sneijder, maar wel Mathijssen. Sneijder hoef je niets wijs te maken, die maak je hierdoor niet scherp. Fitheid of vorm zijn schijnbaar ook geen belangrijke punten voor hem anders kom je niet met zo'n selectie op de proppen. Als Mathijssen tegen Ajax al niet op de been kan blijven dan mag er geen plek voor hem in het Nederlands elftal zijn. Lachwekkend. Helemaal als je ziet dat Douglas opnieuw niet opgeroepen wordt. Van Gaal lijkt compleet blind te zijn voor kwaliteit. De Knvb kan zijn doelstellingen beter bijstellen.

Maak jullie niet druk.
Sneijder word echt wel opgeroepen als dewedstrijden die er toe doen eraan komen.
Dit soort wedstrijdjes gaan nergens om en geen hond die het wil zien en zijn alleen in het leven geroepen om knvb weer inkomsten te laten genereren.

Sneyder niet en Boularaouz wel...wat een aanfluiting. Waaro0m geen Douglas..waarom een lamme mathijssen.
Voor Douglass is alles voor niets geweest. Krijgt geeneens een kans om zich te bewijzen. Jammer...je schakelt je zelf al compleet uit voor het Wk.
Met Douglas heb je een echte kerel in de defensie staan..met Sneyder ,samen met van Persie je beste spelers.
Maar we gaan lekker doorklooien met Boularouz,mathijssen,jan Maat.
VAn Gaal heeft geluk gehad met de makkelijke poule,anders was hij allang op zn bek gegaan.

Zal nog wat worden wk2014, met zoveel blessures/blessuregevoelige spelers , veel spelers die niet bij hun club spelen. Ok het is nog 1,5 jaar maar toch.
Ga maar na Heitinga,wiel,buttner, allemaal wissel.

Elia,narsing,van der Vaart,robben,mathijssen,kuyt,sneijder,fer kampen allemaal met blessures(zijn blessures gevoelig). En dan zal ik nog wel een aantal zijn vergeten.

waarom is van Rhijn slecht? Van Mathijssen kun je nog zeggen dat hij slecht speelt.

gewoon

Vorm
Van Rhijn Bruno Martins Indi Douglas Buttner/van aanholt
Strootman anita/fer
Robben sneijder ola john
van Persie

Van Gaal zal op het WK 2014 gewoon zo moeten spelen.. mits het mogelijk is qua blessures en de vorm van spelers.

stekelenburg
vdwiel/rhijn
heiti/vrij
BMI/douglas
buttner
maher
fer
sneijder
affa/lens
van persie
robben

Waarom is Schaken dan opgeroepen, is de hele tijd gebleseert geweest en maakt nu net rentree tegen Ajax, waar hij er helemaal niks van bakt en dan zit je bij Oranje? Schandalig.

Boularouz, ongelooflijk, doe dan Nuytinck, speelt elke week bij Andelecht.

Tja hoezo schutterde van Rhijn? Omdat hij door een schwalbe zijn 2e kaart pakte en er af moest? kom op zeg, dit is te geforceerd objectief blijven voetbalzone..

Verder vind ik Bouhlarouz een goeie keuze, harde verdedigers is wat het Nederlandse elftal nodig heeft. Daarin tegen snap ik deze keuze voor Matthijsen wederom niet zoals ik al 2 jaar roep, een Douglas of Nuytinck zijn stukken beter. Maar nu de namen van Robben, Sneijder, VD vaart, Heitinga missen vind ik de selectie toch vele malen minder sterk ogen.. Van Gaal neemt zijn principes te serieus en dit zal ten kosten gaan van de resultaten. Zie het somber in tegen Italie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 19
2181 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

789 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren