wk2018

‘Mooi dat we nu zoveel jaren later weer samen tot de Ajax-familie behoren’

Dinsdag, 25 december 2012 om 10:13

Frank de Boer kreeg in 2012 bij Ajax gezelschap van twee goede bekenden van vroeger. Marc Overmars werd directeur voetbalzaken in Amsterdam en Edwin van der Sar begon als directeur marketing: hij wordt langzaam klaargestoomd voor de functie van algemeen directeur. De Boer kijkt op de clubwebsite van Ajax terug op het voorbije jaar en zegt blij te zijn dat Overmars en Van der Sar nu aan boord zijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat er in 2013 nog meer oud-spelers de organisatie van Ajax binnenkomen?


Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door klopper1900)

Klinkt als copy Bayern bestuur. Het werkt daar erg goed, dan.moet Ajax het ook kunnen want ze hebben veel goede spelers in de historie rondlopen.

25 december 2012 om 10:34

Heerlijk toch!

25 december 2012 om 10:54

Het geeft in ieder geval veel uitstraling.. bij de EL loting ook.. eerst zat daar van den Boog of van de Aat nu zat daar Edwin van der Sar ... de camera bleef toch even staan..

25 december 2012 om 11:08

Volgens mij zitten er bij Bayern ook veel (een stuk of 12) gelouterde mensen uit het bedrijfsleven op
de achtergrond.
Mede door hun gaat het financieel zo goed met Bayern en dus ook sportief.

25 december 2012 om 11:45

Dat klopt. Mensen als Karl Hopfner en vroeger Fritz Scherer. Maar ik denk dat Hoeness toch de belangrijkste is geweest, omdat hij zowel over zakelijk als sportief inzicht beschikt en als het moet met de vuist op tafel slaat. In die rol denk ik dat met name Overmars ook kan groeien. Die combineert ook het beste uit twee werelden. Van der Sar heeft dan meer de Rummenigge-rol en Cruijff die zoals Beckenbauer die tegenwoordig bekleedt, als een soort van cult-adviseur c.q. ambassadeur op een niveau boven de dagelijkse gang van zaken.

Erg leuk maar er ontbreekt 1 persoon van die generatie in het bestuur van Ajax. Seedorf! Zie hem na zijn carriere wel als geschikte kandidaat om op internationaal uithangbord op commercieel/technisch vlak Ajax versterken. Buiten Nederland staat Seedorf synoniem voor succes!

25 december 2012 om 10:46

Ik denk ook zeker dat seedorf straks bij ajax rondloopt. Hoop het iedergeval wel

25 december 2012 om 10:51

Ik wil hem liever eerst naast of ipv Poulsen zien spelen..

25 december 2012 om 14:42

Seedorf pakt ook af en toe zijn wedstrijdjes mee

25 december 2012 om 17:27

Volgens mij ook wel binnen Nederland

Ik zou trouwens niet weten welke rol hij goed kan vervullen, maar het is natuurlijk een voetbalicoon. Naast Van der Sar, Bergkamp, De Boer ook Seedorf. Wow. Op een of andere manier denk ik niet dat het gaat gebeuren.

Tis toch heerlijk wat er nu allemaal bij ajax loopt. Dit is de toekomst!!!! Hier doen we het voor. En idd Bedankt cruijff!!!!

Ik ben blij met nu hoe hey gaat bij Ajax, alleen vrees ik een hiërarchie in de toekomst als de boer of jonk weggaat.

Echt een geweldig bestuur, ik zou haast zeggen nu Seedorf nog als 3de directeur.. maar ik weet niet of hij bereid is lang bij de club te blijven, we moeten wel continuiteit hebben.. Verder zie ik graag Litmanen en Kluivert terug komen als individueel trainer, ook zou Nwanko Kanu - Finidi George graag als scouts willen zien in afrika.. Ik denk dat er ook nog een leuke rol voor Aron Winter en Johan Neeskens gevonden kan worden en wie weet wil Frank Rijkaard ook wel tijdelijk de club helpen als individueel trainer als hij klaar is met zijn rol als bondscoach..

25 december 2012 om 10:57

Je zou maar F. de Boer, R. de Boer, Jonk, Bergkamp, van der Sar, Litmanen, Seedorf, Winter, Neeskens, Rijkaard, Roy Kluivert als hart van de club hebben.. Wellicht is Brain Laudrup ook nog vacant, kan voor de vele denen onder ons ook een groot voorbeeld en bovendien goede trainer zijn..

25 december 2012 om 11:07

Mooie namen allemaal, gaan ze het als hobby doen, of willen ze nog wat geld daarvoor, ze hebben natuurlijk al genoeg daarvan, misschien Bogarde een baantje geven, of Glen Helder, even een dolletje natuurlijk.

25 december 2012 om 11:28

@wilkyfeyenoord

Ook al bedoel je het grappig, dan snap ik je reactie nog steeds niet. Bekijk het eens anders. De technische staf van Feyenoord bestaat uit Koeman, van Bronchhorst, Lodewijks en van Gastel. We kunnen wel vaststellen dat dit heel erg goed werkt bij Feyenoord op dit moment. Maar stel je nou eens voor dat je ook een paar van dit soort gasten hebt rondlopen in de RvC of in de directie? Het zou voor Feyenoord echt niet slecht zijn om in de toekomst ook wat jongens van de club achter de schermen te laten werken in bepalende functies. Feyenoord zal toch eens gaan moeten werken met een bepaalde visie en dat hebben ze de afgelopen 20 jaar eigenlijk niet gedaan.

Waarom zou Feyenoord niet dezelfde visie kunnen hebben als Ajax? Dat iedereen in de club ten eerste weet hoe er gespeeld moet worden. Dat iedereen beseft dat ze eerst in de jeugdopleiding gaan kijken en pas daarna naar andere spelers (zoals de laatste twee jaar, maar dat was noodgedwongen). Dat iedereen beseft dat je ook 16-jarige buitenlandse jongens kunt aantrekken, deze laat opleiden in de jeugd door oud-spelers (gebeurd nu ook al) en dat je dan (hopelijk) een paar jaar later jongens hebt die geen drol gekost hebben, maar wel beter presteren dan al die dure aankopen van de voorgaande jaren.

Feyenoord is door haar eigen toe doen helemaal in de shit geraakt en gek genoeg is dit het beste wat de club ooit is overkomen. Opeens maken ze winst op transfers, want ze verkopen opgeleide spelers en kopen nagenoeg niemand terug. Als ze deze lijn door blijven zetten en zo te zien doen ze dat ook, dan zou de rest van de Eredivisie zich toch echt zorgen gaan moeten maken. Met een nieuw stadion komen ze direct op een begrotingsniveau van Ajax. Als ze in de toekomst hun selectie uit goede jeugdspelers laten bestaan en dan ook nog eens geld hebben om 1 á 2 directe aankopen te doen...

Ik zou dan wel eens willen zien hoe een Psv, Twente, AZ (in mindere mate) of desnoods een Vitesse willen gaan opboksen tegen de twee grootste en mooiste clubs van Nederland. Ik vrees dat dit ze niet gaat lukken en eerlijk gezegd hoop ik het ook gewoon, want in mijn ogen is niets mooiers dan dat Ajax en Feyenoord de eerste twee posities in handen hebben.

25 december 2012 om 11:53

Probleem bij Feyenoord is dat ze eerlijk is eerlijk gewoon minder internationale topspelers hebben voortgebracht. En de topspelers die ze hadden zoals Van Hanegem, Moulijn en Jansen ambiëren dergelijke management-functies niet of zijn er niet geschikt voor. Ajax put nu uit een groot arsenaal uit de internationale bloeiperiodes eind jaren tachtig en negentig, toen presteerde Feyenoord op een enkele oprisping na gewoon niet goed genoeg om internationale uitstraling te krijgen. Zo'n Overmars en Van der Sar hebben internationaal natuurlijk veel meer power dan een De Wolf of Bosvelt. Wie het wel zouden kunnen zijn denk ik Gullit, Van Hooijdonk, Tomasson of Larsson.

25 december 2012 om 12:16

Hebben er wel gespeeld, net zoals bij Ajax.
Bij Feyenoord, bijv oa Cruz, Tomassen
Eigen jeugd/mede opgeleide spelers oa Kenneth Monkou, van Persie, en er zijn meerdere namen, mar dan moet ik even meer denken.

25 december 2012 om 12:22

Als je iemand geen functie met beslissingsbevoegdheid in een organisatie moet geven is het Gullit.

Van der Sar moeten we nog maar even afwachten hoe die het gaat doen. Wat heeft die nou gepresteerd op zakelijk gebied?

Ik denk dat dit de grootste overwinning is voor Cruijff. Zoals vaker is de gedachtegang van Cruijff helemaal niet verkeerd, maar denkt hij al verder dan dat er daadwerkelijk mogelijk is. Oud-topsporters die na hun sportieve loopbaan manager of directie functies gaan bekleden. Het is toch eigenlijk te gek voor woorden dat er niet eerder zoiets als de Johan Cruyff University bestond? Er zijn genoeg oud-sporters die gedurende hun loopbaan willen studeren om daarna een managers rol te vervullen, maar dergelijke opleidingen zijn niet mogelijk als je iedere dag moet trainen of in het buitenland moet sporten ect ect. Er zijn genoeg sporters die bjvoorbeeld hun gymnasium diploma op zak hebben en daarna niets doen qua opleiding / studie omdat ze 10 á 15 jaar compleet gefocust zijn op hun sport.

Ik las laatst een stuk over coaches van de Rabobank wielerploeg dat die ook zijn begonnen met een opleiden aan de Johan Cruyff University. Zij willen op deze manier hun kwaliteiten vergroten met een opleiding, maar iedere andere opleiding zou voor hun onmogelijk zijn, omdat ze vaak in het buitenland zijn. Zo is bijvoorbeeld ook Jan Vertonghen nog bezig met zijn opleiding en heeft Niels Kokmeijer (ja die van die verschrikkelijke blessure) er ook zijn opleiding gedaan. Dit is wat Cruijff altijd voor ogen heeft gehad en eigenlijk is Edwin van der Sar voor het grootste publiek een eye-opener op dit gebied. Maar zo zijn er ook honderden sporters die op dit moment opleidingen volgen en die nemen deze kwaliteiten mee voor het einde van hun sportieve loopbaan.

Ik vind het zo ontzettend vreemd dat dit pas is opgestart nadat Johan Cruiff zich er mee is gaan bemoeien. Nu kunnen sporters daar van een MBO opleiding tot een gerichte studie terecht, maar wordt de opleiding op een één of andere manier nog niet volledig erkend. Waarom niet? Er zijn ontzettend veel sporters die gewoon door willen blijven ontwikkelen, maar dit is in een normaal systeem niet mogelijk. Als wij normale mensen werk combineren met opleidingen dan worden onze diploma's ook erkend, maar als een sporter dit doet dan is het slechts een formele opleiding. Vaak zijn het mensen die vanaf pubertijd alles aan de kant gooien voor hun sport, maar dit maakt ze niet dom. Het is juist een extra kwaliteit dat sporters zich zo kunnen inzetten voor een bepaalde doelstelling en op de Johan Cruyff University doen ze dit ook, maar dan op basis van hun verdere ontwikkeling.

Ik hoop van harte dat het goed gaat uitpakken met de verdere loopbaan van Edwin van der Sar. Niet alleen voor hem persoonlijk of voor Ajax, maar ook in het belang van al die oud-sporters die gewoon een goede opleiding willen doen die ze kunnen combineren met hun sportieve loopbaan. En Cruijff heeft een doelstelling die misschien wel onhaalbaar is: Een Minister van Sport functie die bekleed wordt door een oud-sporter. Ik hoop het ooit nog eens mee te maken en dan ben ik benieuwd hoe dit uiteindelijk zal gaan verlopen.

25 december 2012 om 11:14

Erica Terpstra was ooit staatsecretaris van sport en zij is een oud-sporter. Ik geloof dat dat het hoogste is dat je kunt halen, want een echte minister van sport hebben we niet.

25 december 2012 om 12:18

In deze crisis tijd, zal deze investering, die zich zeker terug verdient niet begroot worden, ben ik bang.

25 december 2012 om 12:27

Voetballers hebben geen tijd om een normale opleiding te volgen? Voetballers hebben juist alle tijd om een normale opleiding te volgen. Hoe lang trainen ze per dag? 4 uur max?

25 december 2012 om 17:40

Volgens mij is de Cruijff University onderdeel van de Hva. Leg eens uit wat je bedoeld met 'niet erkend'.

Het is een goede ontwikkeling dat Ajax geleid wordt door Ajacieden. Maar de club moet wel in de gaten houden dat de kwaliteit van het management op peil blijft en dus zul je naast oud-voetballers ook af en toe iemand van buiten het voetbal moeten aantrekken. En je mag ook niet uit het oog verliezen dat niet alle briljante voetballers briljante bestuurders worden en dus zul je kritisch moeten blijven op de prestaties van de bestuurders.

@ Justr, ik heb niet je hele stukje gelezen, ik doel meer op de namen die genoemd worden, zijn erg groot, en kunnen nog op een andere manier ervaringen opdoen, waar ze goed geld mee kunnen verdienen.
Er is een visie al jaren bij Feyenoord en bij Ajax zijn ze er ook al druk mee bezig.
Het gaat de goede kant op voor beiden.

De ajax familie kent alleen maar helden en club iconen. Geweldig kerstfeest word dat met de grootste familie van nederland

Verder hoop ik dat NL ook een keer wat meer en betere spitsen kan opleiden.
De toekomst is Castaignos, Dost, de Jong (borrussia), v Wolfswinkel, maar een echte topper als Kluivert, of v Nistelrooy, is er al een aantal jaren niet, we hebben wel Huntelaar en van Persie maar die zijn ook al achterin de twintig en natuurlijk anders kunner en super prof Kuijt, die door velen door het slijk gehaald is.
Ik denk Castaignos en de Jong redelijke vervangers zijn voor deze spitsen.

25 december 2012 om 13:01

Die spits positie kan de komende jaren nog goed ingevuld worden door van Persie of Huntelaar. Iemand uit het rijtje spelers dat jij noemt zal zich in de tussentijd wel door ontwikkelen. Mocht dit niet gebeuren dan zijn er nog een aantal jaar goed te overbruggen met wat we nu hebben. In die tijd kunnen er zo maar grote talenten op staan.

Denk hierbij aan een gouden lichting zoals bij Ajax in de personen van Heitinga, Sneijder, van der Vaart en de Jong. Feyenoord heeft dat nu, alhoewel in mindere maten, met Indi, de Vrij en Clasie. Zelfs bij een club als PSV komen er talenten in het eerste terecht (depay en Locadia). Het is geduld hebben.

Door de crisis zijn clubs gedwongen jeugdspelers kansen te geven en zelf vindt ik het voetbal er niet minder op geworden.

Ik moet het allemaal nog maar zien. In Nederland spelen ze al jaren bij de top 3,maar internationaal wordt de achterstand alleen maar groter. En de vergelijking met Bayern gaat mank,want daar hebben ze veel meer geld. En aan geld heb je meer,dan aan clubiconen. Feyenoord moet niet dezelfde weg bewandelen als Ajax. Feyenoord komt er wel,maar dan op de Feyenoord manier.

25 december 2012 om 14:41

@ Harry Voorne

Met de " Fiancial Fair Play" regels zou er nog wel het een en ander mogelijk zijn, nu zeg ik niet dat we dan de Champions League gaan winnen maar aansluiting bij de subtop van Europa moet mogelijk zijn. Je kan wel gaan doem denken maar dan weet je in ieder geval zeker dat je nooit een centimeter vooruit komt, stilstand is achteruitgang en ik ben blij dat Ajax vooruit durft te denken.

Volgens mij snap jij de vergelijking niet goed met Bayern Munchen, ze hebben het dan niet over het kapitaal maar over de structuur van de organisatie van de club.wat is volgens jou dan DE Feyenoord manier ? Bij Feyenoord werken ze grotendeels ook met de visie van Cruijff, aangevuld met wat eigen accenten.

Cruijff verdient een standbeeld, wat ben ik blij dat hij heeft doorgezet met als resultaat al die ex spelers die zich nu voor Ajax inzetten in alle lagen van de club. Na zoveel jaren van pure ellende is er eindelijk echt rust rondom de club en herken ik mijn Ajax weer en dat vind ik persoonlijk het belangrijkste.

De toekomst ziet er goed uit, financieel gaat het lekker, de deal met fox is er door en ik ben er van overtuigd dat Ajax een goede kapitaal krachtige nieuwe sponsor binnen haalt. De jeugdopleiding draait weer op volle toeren en jong talent wilt weer naar Ajax komen. De nieuwe mensen die bij Ajax aan het roer staan gaan er voor zorgen dat er voor ons de supporters de komende jaren veel te genieten valt in Amsterdam.

25 december 2012 om 17:45

Het is nog veel erger en sterker als jij nu suggereert en mensen van buitenaf denken. Ajax is geweldig bezig en ik kan niet wachten tot ook de eerste echte resultaten van de nieuwe manier van werken duidelijk gaan worden. Het beloofd in ieder geval veel, omdat Ajax heel langzaam maar heel zeker steeds beter wordt.

Ik vind de opmerkingen van analisten dan ook lachwekkend dat Ajax niet verder is dan 2 jaar geleden toen het ook dik van Real verloor. Ongelofelijk dat deze analisten niet verder kunnen kijken dan scorebord journalistiek. Triest.

Verder heb ik er net als jij vertrouwen in en zou het mij niet verbazen als Ajax langzaam echt aansluiting gaat krijgen met de Europese top 16.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1254 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax
Laatste voetbalnieuws

‘Je kunt het vergelijken met de aanstelling van De Boer bij Ajax’

PSV moest door het vertrek van Phillip Cocu naar Fenerbahçe op zoek naar een nieuwe trainer, maar vond die meteen. De club uit Eindhoven schoof de 41-jarige Mark van Bommel, de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Hirving Lozano heeft naar verluidt zijn zinnen gezet op een transfer naar Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren