wk2018

Geschorste recidivist Conboy pas medio februari weer inzetbaar voor NEC

Maandag, 24 december 2012 om 12:43

De spelers van NEC hebben winterstop, maar voor Kevin Conboy duurt die wat langer dan voor de rest van de selectie van trainer Alex Pastoor. De linksback kreeg zaterdag een rode kaart, zijn derde van het seizoen alweer, en heeft van de KNVB een schorsing van vier wedstrijden gekregen. Het aantal duels dat de vleugelverdediger dit seizoen moet missen komt op deze manier al op negen.

/

Het schikkingsvoorstel is door de Deen en zijn club geaccepteerd, meldt NEC maandag op de officiële website. Conboy mist zodoende de duels met Roda JC Kerkrade, FC Groningen, Vitesse en FC Utrecht. Pas op 15 februari, als de Nijmegenaren het voor eigen publiek opnemen tegen VVV-Venlo, zal de verdediger weer speelgerechtigd zijn. De vraag is overigens of Pastoor, die bepaald niet blij was met de Deen, dan gelijk weer een beroep zal doen op Conboy.

De linksback kreeg zaterdag tijdens de ontmoeting met ADO Den Haag al na twintig minuten een rode kaart, voor een harde overtreding op Aaron Meijers. De veldverwijzing droeg bij aan de 2-0 nederlaag die NEC uiteindelijk leed. Eerder dit seizoen werd Conboy ook tegen Willem II en Roda JC al uit het veld gestuurd. Roda-middenvelder Danilo, die zondag tegen VVV rood kreeg wegens ‘het ontnemen van een duidelijke scoringskans’ moet één wedstrijd toekijken van de KNVB.


Poll

Denk je dat Kevin Conboy nog veel gaat spelen dit seizoen?


Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door gw1988)

Door zulke overtredingen lopen wekelijks wedstrijden op een amateurveld uit de hand. Deze jongen moet eens worden aangesproken op zijn gedrag, het is niet de 1e keer dit seizoen en het ergste is dat deze jongen ook nog het vermogen mist om in te zien dat dit een meer dan terechte rode kaart is.

24 december 2012 om 12:55

Het is wel knap 3x rood in half seizoen . Maar hij raakte met gestrekte benen die speler van Ado . De been ging helemaal langs de bal. Als ik pastoor was , 4 weken lang rondjes rennen langs trainingsveld. Niet mee nemen op trainingskamp, en persoonlijk zijn excuses aan bieden bij Ado.

24 december 2012 om 12:59

Nou, ik denk dat hij het wel inziet nu, want hij heeft het voorstel geaccepteerd. Of het moet zijn dat hij het niet durft tegenover Pastoor...

24 december 2012 om 15:33

Wat een vreselijke onzin, ga je schamen.

Dit is geen maatschappelijke afspiegeling, het heeft er zelfs helemaal niets mee te maken. Denk je nu echt dat er wekelijks allerlei kindertjes rondlopen die denken: kom, laten we even met twee benen op de knieën van de plaatselijke dorpsidioot op het middenveld inkomen.
Ik weet niet waar jij gaat kijken maar ik zie dit nooit. Leuke buurt woon jij!
Dit hele respect verhaal begint uit de hand te lopen. Iedereen begint nu net te doen of al die kinderen niet voor zichzelf kunnen denken en kleine duiveltjes zijn.

24 december 2012 om 16:25

Ik vond een rode kaart al overdreven maar een schorsing van 4 wedstrijden vind ik echt te gek. Bij een felle tackle waarbij je de bal mist word je tegenwoordig in de eredivisie al van het veld gestuurd.

Deze schorsing zal denk ik niet veel uitmaken. Ik verwacht Conboy niet veel meer te zien bij Nec. Als Pastoor eenmaal klaar met je is, dan is hij ook echt klaar met je.

Terecht in dit geval trouwens, met zijn onvertredingen heeft hij NEC dit seizoen al heel wat punten gekost. Tijd voor Amieux (ook een prima linksback).

achja, een speler met hart en passie voor de club, alleen af en toe te wild..

Heel erg zonde. In potentie is hij een van de beste linksbacks van Nederland, maar dit moet er toch echt uit. Vorig seizoen was hij simpelweg een uitstekende linksback!

Is toch raar dit deed hij niet vorig seizoen. Ik vraag me af of er niet iets mis met hem is. Misschien prive ofzo

Wel heel apart weer, vier voor hem en geel voor Jansen die een soortgelijke overtreding maakt. Maar die arbiter was veels te druk met het mekkeren bestrijden. Deze jongen de rest van het seizoen met het 2e mee laten spelen. Drie keer rood met van die achterlijke acties, onaanvaardbaar.

Zeer terechte straf. Voetballen kan ie opzich wel maar 3 zware rode kaarten pakken. Dan ben je niet helemaal goed snik. Wat een smerige overtredingen zonder enige intentie op de bal.
Geef die man maar een lange vakantie. Want anders staat hij in februari nog roodgloeiend op hèt veld

24 december 2012 om 13:25

Mee eens dat de straf terecht is, maar de intentie op de bal was er natuurlijk wel. Hij speelt de bal te ver voor zich uit een probeert dat te herstellen door naar de bal te glijden. Alleen mist hij de bal en raakt hij het been van zijn tegenstander. Conboy is op zich geen gemene speler, maar als je op deze manier de duels in gaat dan loop je gewoon het risico om je tegenstander flink te blesseren.

24 december 2012 om 13:54

Dan heb ik nog liever dat iemand het expres doet zodat je hem kan straffen.
Jij doet het af als onkunde, wat in mijn ogen nog veel kwalijker is.

Zag gisteren een actie op doelman Mulder. Die was minstens zo ernstig als die van Conboy. Hij verdient minstens 4 wedstrijden. Bij een andere scheids krijg je slechts geel.
Protesteren mag Mulder niet, maar hij had wel kunnen vragen: "beste scheids, denkt u dat ik mijn onderbeen op 2 of op 3 plaatsen had kunnen breken?".
Eerst consequent fluiten!!!

Ook na februari deze dwaas lekker een tijdje laten banken. Voetballend wordt NEC daar trouwens niet slechter van, Amieux is een meer dan waardige vervanger.

Het blijft een lompe voetballer met weinig hersencellen. Als ik Pastoor was zou ik hem het hele seizoen niet meer opstellen. Door zo'n speler op te stellen kan je een hoop wedstrijden verliezen.

24 december 2012 om 16:16

Daar was Pastoor zaterdag al duidelijk over, die speelt voorlopig niet meer.

Liever het hele seizoen lekker weg blijven. Deze man leert er blijkbaar niets van en blijft maar schandalige overtredingen maken. Maak een statement Knvb.

24 december 2012 om 13:48

Dit dus als je het voor elkaar krijgt om voor de derde keer nou alweer een rode kaart krijgt. En hij vertoond ook gewoon structureel raar gedrag ook tegen Vitesse met een derby kan die ook helemaal niet omgaan. Alleen denk dat als ik het allemaal zo aangehoord heb dat het niet eens hoeft dat Pastoor zelf al helemaal klaar met hem is. En ook dat helemaal terecht want elke wedstrijd kan die er maar zo weer afgestuurd worden en speel je met 10.

En dan krijgen we net als al die protesterende bloedzuigende matennaaiende spelers het argument van 'ja maar dat doe je in de emotie van de wedstrijd'.

Als NEC zijnde zou ik om de tafel gaan met deze speler om zijn contract te ontbinden zodat hij een nieuwe club kan zoeken.

24 december 2012 om 17:29

Wat een onzin. Deze speler is in potentie gewoon uitstekend, alleen moeten deze onzinnige acties eruit. Vorig seizoen was hij een van de betere linksbacks van Nederland. Zijn contract ontbinden is kapitaalvernietiging.

24 december 2012 om 18:16

In potentie zeg je. Hoe zie je het voor je dat hij die potentie waar gaat maken als hij elke 5e wedstrijd zijn ploeg, trainer en club in de steek laat en daarna enkele wedstrijden aan zich voorbij moet laten gaan?

24 december 2012 om 18:45

Investeren in coaching en begeleiding van de speler. Ik ben het met je eens dat hij op deze manier waardeloos is, maar ik vind het slechter om hem als club te laten vallen in plaats van te investeren.

Helaas was de rode kaart terecht, een domme actie. Neemt niet weg dat ik sterk het vermoeden heb dat hij zichzelf van geen kwaad bewust is. Hij gaat er hard in, maar zonder de bedoeling de tegenstander een gebroken been te schoppen. Hij ziet gewoon niet in dat hij te lomp de duels in gaat.

Zonde zonde, dit is namelijk één van de beste backs in de Eredivisie.

Denk dat hij met 4 duels nog goed wegkomt ook! Het was een harde overtreding en daar alleen staat al 3 duels geschorst voor vind ik! En het was zijn 3e rode kaart al, dus ik vind een schorsing van 5/6 duels meer gepast!

Ach, zo'n man moet je niet meer opstellen...10 wedstrijden schorsing had hij moeten krijgen.
Je kunt 1 keer te laat zijn maar 3 grove overtredingen met een rode kaart als gevolg is schandalig.

24 december 2012 om 15:30

Het waren geen 3 grove overtredingen maar 2. Tegen Willem 2 kreeg hij rood omdat hij een doorgebroken speler neer trok. Maar hij moet eens goed gaan nadenken.

Conboy moet maar ff goed bij zichzelf te rade gaan. Een afkoelingsperiode tot half februari is prima, daarna moet Pastoor zowel Conboy als Amieux gewoon echt gelijke kansen geven. Heeft Conboy er niet van geleerd direct contract ontbinden. In potentie is Conboy namelijk een fantastische back voor Nec.

Hij heeft nu 2 hele zware overtredingen gemaakt die gewoon niet meer mogen voorkomen. Speelt dit seizoen ook minder. Hopelijk komt hij er na een afkoelingsperiode weer bovenop.

24 december 2012 om 17:33

Contract ontbinden lijkt me onzinnig. Dat is gewoon kapitaalvernietiging. Hij moet gewoon gecoached worden, dit moet er gewoon uit. Maar het is als club zwak om een speler te laten vallen dmv contractontbinding.

24 december 2012 om 18:17

Het is als club zwak om een speler te blijven opstellen terwijl er talloze jonge voetballers zijn die er alles voor willen doen om hun droom waar te maken.

24 december 2012 om 18:32

Nee dat is niet zwak,dat heet je sterkste team opstellen. En wat mij betreft hoort Conboy daarbij als hij dit soort acties niet meer uithaalt.

Persoonlijk vind ik een schorsing van 4 wedstrijden licht besstraft voor een dergelijke overtreding van Conboy. Wanneer je op grote snelheid inglijdt op het onderbeen van je tegenstander kan je iemands been breken. Wanneer ik de beelden zag, dacht ik even aan de actie op Niels Kokmeier. Bouaouzan kreeg tien wedstrijden van de Knvb opgelegd.
Ik ben van mening dat Conboy 8 wedstrijden had moeten krijgen, omdat Conboy als een eencellige het onderbeen van zijn tegenstander opzocht.

24 december 2012 om 19:10

Deze overtreding is niets in vergelijking wat Bouaouzan deed. Dat was bewust iemand kapot proberen te schoppen. Conboy gaat er vaak veel te hard in maar nooit zo smerig. 4 wedstrijden gezien intentie, de manier waarop hij hem raakte en dat het slachtoffer geen letsel opliep vind ik redelijk.

25 december 2012 om 16:11

De overtreding op Kokmeijer was er 1 van een gefrustreerd mannetje dat bewust iemand kapot probeerde te schoppen. De overtreding van Conboy is er 1 van een speler die onbesuisd inglijdt om de verloren bal te heroveren en daarmee onbewust het risico neemt iemand een gebroken been te bezorgen. Beide schorsingen waren terecht, die van Bouaouzan had zelfs hoger gemogen van mij.

Conboy is met slechts 4 wedstrijden goed weggekomen. Een speler waar NEC niet op kan bouwen en bovendien veel te gemakkelijk kaarten pakt. Ik zou zeggen strik erom heen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Jong Ajax7935
3.NEC7436
5.Jong PSV6422
Voor de complete stand: Jupiler League
SpelersPositieW
Joris DelleKeeper00
Maarten PaesKeeper00
Van DuinKeeper00
Joshua SmitsKeeper00
Guus JoppenVerdediger00
Mart DijkstraVerdediger00
Ted van de PavertVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

11 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 22 juni
Peniel Mlapa wordt de opvolger van Lennart Thy. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren