Cruijff: ‘Meer goals dan nu wordt moeilijk, maar hij kan het absoluut’

Maandag, 24 december 2012 om 12:07
/

Johan Cruijff zag Lionel Messi in 2012 tot grote hoogten reiken. De landstitel en Champions League gingen weliswaar aan de neus van El Pulga voorbij, maar qua productie was hij onhoudbaar. In totaal maakte de Argentijnse alleskunner 91 doelpunten voor zijn club en land, een record in de historie van de sport. Cruijff sluit echter niet uit dat Messi de lat volgend jaar nog wat hoger legt.

Op de vraag of hij denkt dat Messi volgend jaar 92 doelpunten of meer kan maken, antwoordt hij in een interview met Buteur: “Ja, dat denk ik absoluut. Hij heeft de kwaliteiten om het te doen, al denk ik wel dat het lastig wordt zijn cijfers van dit jaar weer te bereiken. Toch weet ik dat hij altijd zijn best doet om nog beter te worden.”

Messi sloot het jaar 2012 zaterdagavond af met één doelpunt in de wedstrijd tegen Real Valladolid. Hij had dit seizoen in geen enkel duel voor Barcelona maar één keer gescoord: steeds was hij goed voor nul, twee of drie goals. In totaal staat hij in de Primera División dit seizoen op 26 treffers, meer dan de helft van zijn totale productie in het seizoen ervoor.


Poll

Kan Lionel Messi volgend jaar nog meer scoren?


Gerelateerd

68 reacties (laatste reactie door milan 4ever)

Tuurlijk voor hem is niks moeilijk

24 december 2012 om 13:07

Nee inderdaad als je goals moet gaan maken tegen Zaragoza, Betis en noem maar op is het inderdaad niet moeilijk nee. Noem hem noumaar de beste aller tijden als hij 3 Wk's zoals pele heeft oke?

24 december 2012 om 13:24

Wat een onzin altijd met die Wk's. Dus als hij een WK wint is hij opeens werelds beste, maar verliezen ze de finale dan is Pele opeens beter? Messi is de beste speler ooit, 91 goals in 1 kalenderjaar, hou toch op. Wat zeggen 5 wedstrijden op een WK, waar het niveau nog lager ligt dan in de PD / CL, nou tegenover al meer dan 5 jaar presteren op het allerhoogste niveau en de allerbeste zijn

24 december 2012 om 13:50

Messi is helemaal niet de beste speler ooit, dat moet hij bewijzen door in andere competities te slagen. Wat hij vast nooit gaat doen omdat iedereen weet dat hij niet in Engeland zal slagen, wat Ronaldo wel kan. Waarom denk je dat Guardiola wegging? Niet voor zijn lol hoor maar omzich ergens anders ook te bewijzen! Je bent wel zelverzekerd met je Messi is de beste ooit? Zegt een 25 jarige die in zijn tijd de andere legendes niet eens zag? En dat je het weet een WK heeft geen 5 wedstrijden en het is ook lachwekkend dat jij denkt dat een WK lager dan de PD is. En het is niet als hij maar ''een'' WK wint nee laat hem proberen er 3 te winnen! Zelfs Ronaldinho heeft dit gezegd en die zal vast meer voetbal verstand hebben dan jou

24 december 2012 om 14:03

Het kan mij niks schelen wat Ronaldinho zegt. Als Ronaldinho zegt dat hij Neymar beter vind dan Messi, moet ik het dan ook maar accepteren, omdat Ronaldinho "meer verstand" heeft dan ik van voetbal? Fuck dat, ik heb mijn eigen mening en ik vind Messi de beste speler ooit. Ik heb genoeg documentaires gezien van Maradonna en Pele, geweldige spelers, maar Messi is beter en completer. Het feit dat mensen nu nog willen zeggen dat Ronaldo etc beter is dan Messi, geeft al aan dat het nergens meer over gaat. Messi is wel 10 keer beter dan Ronaldo als je ziet hoe hij zijn team aanstuurt, anderen in stelling brengt, inzicht, overzicht, teamspel etc. Ronaldo zie je soms gewoon hele wedstrijden niet en als ie dan de bal krijgt schiet hij van 30 meter op goal of verprutst hij veelbelovende aanvallen.

Messi hoeft zich helemaal niet in Engeland te bewijzen, waarom? Zodat jullie weer wat te lullen hebben? Hij is momenteen 's werelds beste, met of zonder WK gewonnen. Als jij het niveau op een WK hoger vind dan in de PD / CL, dan twijfel ik openlijk aan je voetbalkennis. Als je Neymar neemt zegt ik oke, die moet zich in Europa bewijzen omdat de braziliaanse competitie geen goede maatstaf is, maar de PD is de sterktste competite ter wereld en in de CL speelt hij ook tegen europese topploegen uit andere landen.

Dat van hij moet het maar op Wk's bewijzen of in andere landen is gewoon napraten van de menigte. Want weet jij bijvoorbeeld bij welke clubs Pele heeft gevoetbald?

Ronaldo is dan wel in Engeland geslaagd, Messi is gewoon beter in bijna alle opzichten. Ik snap nooit waarom mensen Messi naar beneden willen praten, ik kijk elke week naar hem en ook naar Ronaldo en volgens mij hoef je dan niet eens meer te discussiëren.

24 december 2012 om 14:11

@ Marcelovieira

Wat ben jij een hater zeg...

Als het zo makkelijk is scoren tegen Zaragoza, Betis etc, waarom scoort die gozer van jou club er dan 30 minder over een heel kalenderjaar..?

Als het zo makkelijk is waarom scoort niet elke spits er dan 90 in de Pd...??

Je praat over de Spaanse competitie, samen met de Engelse de beste ter wereld. Waar de allerbeste spelers spelen. In beide competities heb je nu eenmaal zwakkere teams...

Jij wilt gewoon niet inzien of niet toegeven en alles bagetaliseren...

Wat jij wilt ja... Het is super makkelijk scoren tegen Zaragoza en Betis... Jij en ik hadden er ook 100 gemaakt als we op Messi's positie stonden.

24 december 2012 om 14:40

Ik snap werkelijk niet dat jij duimpjes omhoog krijgt voor onzin verkondigen.

"messi is helemaal niet de beste speler ooit, dat moet hij bewijzen door in andere competities te slagen. Wat hij vast nooit gaat doen omdat iedereen weet dat hij niet in Engeland zal slagen, wat Ronaldo wel kan. "

Iedereen? Wie is iedereen? Jij en je andere Madridfanboys aka Messihaters? Ik weet niet of je ooit voetbal kijkt maar Messi staat op eenzame hoogte, hij is beter dan iedereen, waarom zou hij niet kunnen slagen tegen de o zo geweldige teams als Stoke, Reading en Wigan..? Misschien heb je ook nooit CL gekeken toen Messi Arsenal wegspeelde of United in de finale 2 keer.

24 december 2012 om 15:34

Niet boos worden schat dat er mensen zijn die het met mij eens zijn. Ik ga jou niet eens serieus nemen als jij denkt dat de PD de beste competitie ter wereld is....

24 december 2012 om 15:38

Jij bent zoieso wel een van de stomste personen hier, ik heb ronaldo anders niet tegen die " amateur " ploegen zien scoren of in jou geval marcelo. Heb je een groot bord voor je kanis ? Krijg eerst maar verstand van voetbal voordat je nietszeggende argumenten gaat verzinnen. Jaloerse zielepiet.

24 december 2012 om 15:40

Haha als je over Ronaldo wilt beginnen?
1. De goals van Messi zijn 70% Intikkers, en heeft meer dan 20 penalty's gekregen.
2. Die verdedigers in de PD pakken hem nooit aan als je zag tegen Real Betis, zelfs op VI lieten ze zien hoe makkelijk ze Messi lieten scoren. Dat gebeurt ook echt elke wedstrijd.
3. Messi speelt op papier in de spits. Ronaldo aan de zijkanten, Real Madrid heeft spelers die allemaal kunnen scoren of ben je het record van vorig jaar vergeten 120 goals in een seizoen? Dat Barca het nou alleen van die Messi kan hebben tja, als hij een doodschop krijgt is het over met Barca dus.

24 december 2012 om 15:41

@marceloviera

Jij hebt dus duidelijk geen voetbalverstand. Stel voor: Messi is een Cyprioot. Hoe groot acht jij de kans dat Cyprus het WK dan wint?

Ik zal er verder niet op ingaan...

24 december 2012 om 15:46

@ Tnebz

Echt he Sjonge jonge wat een zielige gast...
Alleen maar non argumenten opnoemen en niks willen toegeven.
Ach zolang hij zelf in zijn onzin gelooft is het prima.
Verder moet je ook niet eens meer op hem ingaan, ik heb al gezegd wat ik wil zeggen en wat hij voor de rest voor onzin uitkraamt. boeiend...
Zijn puntenbalkje zegt meer dan genoeg lijkt me.

Als Messi deze 91 doelpunten nog weet te verbreken dan is hij echt een baas, het lijkt me onmogelijk (voor een ieder), maar voor Messi bleek het toch mogelijk om de 85 van Muller te verbreken.

24 december 2012 om 15:49

Wat kraam jij een berg onzin uit zeg, in die paar zinnetjes. Als je in het beste team ter wereld speelt, waarom zou je dan weggaan? Juist. En mooi dat je de vergelijking met Ronaldo maakt, die presteert namelijk een stuk minder in, jawel, dezelfde competitie als Messi. En je wilt beweren dat het niveau op een Wk/ek hoger is dan een competitie met teams die het hele jaar samenspelen? Meen je dat serieus? Wie is er nu lachwekkend?

24 december 2012 om 16:35

Haha Marcelovieira

Wat maak je jezelf eigenlijk al compleet belachelijk met dat derde punt. Wat maakt het nou een hol uit dat Messi op papier een spits is. Het is geen Fifa hoor, op het veld bewegen spelers alle kanten op. Messi heeft die doelpunten niet op papier gemaakt maar in het echt, daar waar hij meer op het middenveld speelt dan in de aanval.

24 december 2012 om 18:49

Jij kraamt echt onzin uit. Hé maar Messi heeft zich ook nog niet bewezen in Saudi-arabië, oh maar dan is die niet de beste, oh ja hij heeft ook nooit in Nederland gespeeld, he jammer. Triest figuurtje ben jij. Kan je er niet tegen dat Messi die Ronaldo helemaal gek maakt? Balen he!? Waarom zou je ook bij de beste club ter wereld weggaan? om je tegenover een paar nietszeggende mannetjes zoals jij te bewijzen? hou toch op! By the way, Spaanse competitie is de beste competitie ter wereld.

24 december 2012 om 21:02

@ Marcelovieira

Je bent nog maar een pubertje, objectiviteit ontbreekt bij je beantwoording.

Meest dingen die je roept, zijn op jaloezie gebaseerd, zoals de meeste Real Madrid en CR fangirls. En ga niet andere napraten, dit bullshit hebben we al eerder gehoord.

Je hebt zeker meer kennis van voetbal dan Maradona, Wenger, Crujif etc.?

24 december 2012 om 22:26

Als je dat soort onzin geloofd vind je Torres of Suarez dus beter dan Messi?

Hou toch op man, Messi is de beste en wat dribbelen aangaat denk ik de beste ooit.
Er is niemand die zo dicht op de bal kan lopen en rennen als Messi en nooit geweest ook.

Bwaah, Messi zal hoogstwaarschijnlijk de Gouden Bal winnen, en eerlijk vind ik dit niet onverdiend maar aan de andere verdient Ronaldo de Gouden Bal evenveel.. 't Enige dat Messi nu echt vooruit trekt op Ronaldo, is het record van Muller dat hij brak, en 't feit dat Barca alles wint op dit moment en Real juist in crisis verkeert..

De Gouden Bal; daar kijken mensen later naar om te zien wie er in de geschiedenis van het voetbal onwaarschijnlijk goed was en tot de beste ter wereld behoorde, en nu vind ik wel dat als je binnen een paar jaar naar dat kijkt en ziet dat Ronaldo enkel ééntje heeft en Messi vijf of zes, tjah dan vind ik dat beeld wat misleidend aangezien Ronaldo en Messi zo dicht bij mekaar zitten dat Messi mss één Gouden Bal meer zou mogen hebben, Maar DAT IS Mijn Mening dus niet afbreken

24 december 2012 om 12:16

dat is jou mening, als je het mij vraagt zit er een duidelijk gat tussen de 2, sterker nog, ik vind iniesta ook beter dan ronaldo.
Maar wat het topic betreft, als het om messi gaat kan alles. Hij is zelfs in staat om de 100 te halen.

24 december 2012 om 12:20

Oke.. jou kan ik dus niet serieus nemen. Ronaldo is sowieso , samen met Messi, de beste speler ter wereld.. Je mag zelf invullen wie nr 1 en wie nr 2 inneemt, maar Iniesta is wel een goede 3de.

24 december 2012 om 12:38

Normaal gesproken wel ja, maar tot nu toe in het seizoen loopt het nog niet echt lekker voor Ronaldo, ik denk dat Iniesta en ook Ibra momenteel beter presteren.
Heeft natuurlijk te maken met de chaos bij Real, Ronaldo is echter nog steeds 1 van de weinigen die redelijk speelt maar hij is absoluut niet in de buurt van zijn vorm van vorig jaar.

24 december 2012 om 12:43

Ja maar daar ligt het probleem! De gouden bal is niet voor dit seizoen, maar voor het hele jaar! En Ronaldo is kampioen geworden, en heeft de Supercup gewonnen, en heeft een goede EK gespeeld met Portugal!

24 december 2012 om 12:49

@zizou
ik kan jou niet serieus nemen, alles wat jij doet is mee lullen met de grote menigte. Als iemand een afwijkende mening heeft daarvan denk jij dat dat niet kan ofzo. Jij bent zo een mannetje die gewoon zegt wat de helft zegt zodat t lijkt alsof je er verstand van hebt ofzo.

24 december 2012 om 21:23

Kom jonge, ga eens slapen want volgens mij heb je echt een tekort aan slaap.. Jij vindt dat Iniesta beter is dan Ronaldo? Sorry maar Iniesta is ten eerste een compleet andere speler als Ronaldo, en hij speelt op een andere positie (afgezien van de keren dat hij als linksbuiten wordt opgesteld want van nature is hij Cam/cm) ! Dit is net Neuer vergelijken met Marcelo.. Btw ik volg niemand behalve mezelf, ik heb ook leren denken voor mezelf, en ik vind dat je uit je nek lult

25 december 2012 om 00:33

toch grappig aan de duimpjes te zien dat meer mensen het met mij eens zijn dan met jou
En je geeft nu als argument dat t totaal andere spelers zijn dus dat ik ze niet kan vergelijken, maar jij zegt dat CR beter is dan Iniesta, dat kan dan wel...?? je spreekt jezelf hier een beetje tegen jonge.
Maar dat geeft niks, jij hebt jou mening, ik de mijne. Als jij dat uit je nek lullen vindt dan is dat heel leuk voor jou.
Probeer de volgende keer je argumenten iets zorgvuldiger uit te kiezen, dan kom je misschien wat overtuigender over.

24 december 2012 om 12:18

Ronaldo is echt geweldig maar hij komt niet in de buurt van messi, wat messi momenteel doet is ongekend

24 december 2012 om 18:44

De vergelijking Messi - Ronaldo wordt al niet eens meer gevoerd omdat dat nu toch wel duidelijk is. Zelfs de Madridista's kunnen er gewoonweg niet meer omheen.

Messi blijft namelijk ieder jaar constant presteren , sterker nog hij wordt elk jaar steeds beter als je kijkt maar zijn inbreng in het veldspel en weergaloze statistieken. Hij is pas 25 jaar en dat te bedenken dat je rond je 27ste in je topjaren gaat zitten.

Verder zie je dat Messi ondanks Barca slecht presteert als collectief hij toch het verschil kan en weet te maken door zijn individuele kwaliteiten. Zelfs als hij zelf niet in topvorm is beslist hij de wedstrijden in het voordeel van Barca.

Je ziet bijv. nu dat Ronaldo dat verschil voor zijn club Madrid niet kan maken of bewerkstelligen. Dat is vind ik nog 1 van de grootste verschillen tussen die 2 wat Messi veel belangrijker en completer maakt.

24 december 2012 om 13:10

In The Guardian, een gerespecteerde Britse krant hebben hun 11 voetbaljournalisten een top 100 van het jaar 2012 gemaakt. Over 1 positie waren ze het alle elf unaniem eens : de eerste plek is voor Messi.

Volgens Sid Lowe was de vraag niet of Messi de beste was van 2012 maar of dat Messi de beste is die het spelletje ooit gespeeld heeft.

Ik neem hun mening ernstiger dan ene Zi-zou (realfan ?) die dan meent nog altijd te kunnen stellen dat CR eigenlijk wel beter was.

De Franse filosoof Voltaire wist het ook al : zelfs de grootste idioot heeft recht op een eigen mening en ik zal blijven vechten opdat hij of zij die mening zal kunnen bljven verkondigen.

Je mag dus CR de beste vinden, of het strookt met de waarheid is nog een ander iets.

24 december 2012 om 16:04

@zi-zou

De voetbalkwaliteiten van Messi en Ronaldo liggen heel ver uit elkaar. Het aantal doelpunten is het enige punt waar Ronaldo nog in de buurt komt. Maar zelfs als je dat analyseert, zie je dat Messi´s doelpunten van een uitzonderlijke klasse en kwaliteit zijn.

Ik heb een voetbal analyticus nooit horen zeggen dat Ronaldo de beste ooit is, terwijl de naam van Messi veelvuldig wordt genoemd en terecht.

Dat word echt lastig. Maar afgelopen 2 jaar verbaasde Messi ons ook allemaal door zijn top vorm met barca een vervolg te geven. Hij moest en zou een minder jaar hebben. Maar hij blijft maar top prestaties leveren. Het is echt een fenomeen!!!

Lionel Andrés Messi, het fenomeen dat ons steeds weer weet te verbazen. Waar we eerder de top rond de 40 doelpunten in de competitie dachten te hebben gevonden zet die kleine Argentijn weer een nieuw record neer, dachten we met Gerd Müller een onaantastbaar record te hebben pakt Messi weer een record af van een voetballegende. Waar zijn top ligt weet nog niemand, we weten alleen dat het ontzettend knap zou zijn als hij nog meer zou scoren als afgelopen seizoen.

24 december 2012 om 12:31

Hehe, ik zag een tijd geleden iemand op jou reageren met de opmerking dat jouw uitspraken altijd lijken op de uitspraken van een wannabee-commentator hehe. Sindsdien moet ik altijd glimlachen als ik jouw posts lees, want je neemt jezelf wel iets te serieus geloof ik

Je hebt wel gelijk verder. Na alle records die de afgelopen tijd gebroken zijn, lijkt niks onmogelijk meer.

24 december 2012 om 13:27

Haha geweldig om te lezen, ik als mede blaugrana vind die Guaporta maar een clown die denkt dat ie alles weet van Fcb... maar goed no offence verder.

Een fenomeen is hij zeker, naar mijn mening 'swerelds beste speler ooit, samen met R9, aangezien ik Zoals vele van ons Maradona en Pele niet live heb meegemaakt.

Tevens denk ik niet dat hij het record zal verbreken, aangezien hij zeker 25 goalsvoor Argentiië gescoord heeft en zoveel wedstrijden spelen die niet

24 december 2012 om 13:45

Volgens mij heeft Messi er "slechts" 12 gemaakt voor Argentinië dit jaar in iets van 9/10 wedstrijden. Ik zou niet weten waarom hij er in 2012 geen 12 voor Argentinië kan maken. Bovendien scoort Messi de eerste seizoenshelft alweer meer dan dat hij dat vorig jaar deed, er staat gewoon geen maat op deze man en niks verbaasd me meer.

24 december 2012 om 16:02

Klopt je hebt gelijk @ de10..

Ik heb het net ff opgezocht, bij Sport1 zei 1 van die commentatoren laatst dat hij er 25 had gemaakt voor vaderland, maarja misverstand.

Hij heeft er inderdaad 12 gemaakt voor Argentinië, dat lijkt me zeker haalbaar, 25 leek me moeilijker aangezien je niet zo heel veel interlands in een jaar speelt.

Messi komt van een andere planeet, wat een geweldenaar. Er zijn maar weinig Nederlanders die kunnen zeggen dat ze met hem gespeeld hebben!

Ik voel me vereerd dat ik in messi zijn tijd leef ik kan later tegen mijn kleinkinderen vertellen dat ik de beste ooit zelf heb zien presteren en alle records verbreken

24 december 2012 om 13:41

Ja en ook nog eens alle wedstrijden live heb gezien... Maar niet alleen van Messi geniet ik.. Van het hele Barcelona met hun machtige spel. Voetballend van het allerhoogste niveau wat ik heb mogen aanschouwen.

24 december 2012 om 19:50

doe even normaal en haal die kwijl van je toetsenbord en je tong uit messi's reet, want je likt hem nu wel erg schoon. Messi is op dit moment het beste, maar de beste ooit is hij niet. Zidane en Ronaldo9 waren beter

25 december 2012 om 12:00

die 2 heb ik ook gezien

Weet je wat raar is.. Op een Fifa-carriere is het zelfs moeilijk om er 80 in te schieten in 1 jaar laat staan in het echt! respect voor deze kleine Argentijn..

24 december 2012 om 12:25

Messi wordt in Fifa dan ook onderschat haha

24 december 2012 om 12:30

Je zet 20 min spelen dan knal je in 1 mqtch miss al 20-30 ballen tegen de netten

24 december 2012 om 12:36

Amateurniveau? Ik speel online 6 minute.. je kan nooit zoveel scoren in 1 seizoen.

24 december 2012 om 12:46

Nee ik speel op profesioneel amateur niveau vind ik moeilijker

Kan iemand een voetballer noemen die zo creatief was in het opzetten van het spel, voor kansen zorgen en een grote hoeveelheid assists en tegelijkertijd een geweldige doelpuntenmachine? Zelfs bij de meeste legendarische spelers is het of/of.br De kans is gewoon heel groot dat Messi zijn la liga record van 50 goals weer gaat breken, op deze manier heeft hij over 10 jaar 600+ carrieretreffers, gaat nergens meer over.

24 december 2012 om 12:59

Niks aan toe te voegen. Topreactie

24 december 2012 om 14:52

Ronaldinho?

Huh, het was bedoeld als comment op catalonia, maar VZ plaatst m liever hier...

24 december 2012 om 14:54

Was een geweldige speler, een straatvoetballer die ook dodelijk effectief was ermee en hij was verschrikkelijk creatief, maar hij scoorde niet aan de lopende band zoals Messi doet.

Ik vind het zeer mooi dat ik dit nog kan meemaken terwijl de maya's ziek in de hersenen zijn.
Ik bedoel maar, ik heb pele, maradona... nooit zien spelen.

Laten we naar de volgende record gaan!

Vraag me trouwens wel af hoelang die catalanen het blijven vol houden met het betalen van diens tegenstanders, ik bedoel hoe men telkens Messi laat doorlopen naar het doel toe zonder enig intentie om de bal af te pakken begint er opvallend te worden, en dat terwijl ze een enorme schuld hebben...

24 december 2012 om 12:40

Zo goed is Messi! Hij doet lijken alsof de verdedigers niets doen.

Blijkbaar heeft Mourinho nog steeds 1 fan...

24 december 2012 om 12:49

Haha! Wat heeft dit met Mourinho te maken? Ben blij met de discipline die hij heeft aangebracht wat jaren heeft ontbroken bij de club, maar verder is het een gek met een speelstijl die mij het minst bekoord en absoluut niet past bij Real. Over Messi tuurlijk is hij de beste van de wereld, maar op de manier hoe men verdedigd is werkelijk lachwekkend, heeft absoluut niets met Messi te maken maar met het respect hoe de tegenstanders verdedigen richting Messi toe, bijvlage worden kansen aangeboden aan Messi.

24 december 2012 om 14:06

Mourinho is ook zo iemand die alles en iedereen de schuld geeft...

En dan vergeet je even dat teams soms wel 2 of 3 man op Messi zetten.

24 december 2012 om 14:30

Dit is niet iedereen de schuld geven het is slechts de realiteit. Wat heb je aan die 2 of 3 verdedigers als geen van 2 of 3 toch niet ingrijpen?

24 december 2012 om 14:47

Je mening de realiteit noemen.

Wat denk je wel? Die verdedigers maken wel overtredingen op Messi en krijgen dan (terecht) een gele kaart. Vaak is dat de enige manier om Messi te afstoppen En een verdediger met een gele kaart durft niet meer zo veel.

24 december 2012 om 16:44

Ik denk dat het gras altijd precies zo wordt gemaaid dat Messi beter kan lopen en dat er ook wordt gepoogd om de wind zo te laten waaien dat Messi lekker loopt en zijn ballen de goede richting en snelheid krijgen. Ze spelen ook met een speciale Messi-bal. Een vlegel voor alle andere spelers ter wereld, behalve voor Messi. Daarnaast mag Messi als enige eten en drinken voor een wedstrijd terwijl de verdedigers van de tegenstander op hete kolen moeten lopen en moeten afkoelen op een roestige spijkermat. En ja alle verdedigers van La Liga zitten in een Messi-fanclub, die gaan hem echt geen strobreed in de weg leggen.

On: Ik zie Messi zijn eigen record niet verbreken. Het lijkt me simpelweg onmogelijk en het moet een keer ophouden. Maar goed dat heb ik eerder gedacht.

24 december 2012 om 17:51

@ Jamesmark

Gast mijn eigen mening? Ik zie toch dat die verdedigers Messi nauwelijks aanpakken. Doe slechts je ogen open en je zal hetzelfde constanteren, zo moeilijk is dat niet althans dat lijkt me.
.
@ Estelada

Dat zijn joun woorden.

24 december 2012 om 23:04

@milo15

Je zegt het zelf: "ik(!) zie..."

Je ziet dingen die er niet zijn. Ik maak me zorgen om jou.

24 december 2012 om 23:32

Huh? dit is joun interpretatie 'zo goed is Messi! Hij doet lijken alsof de verdedigers niets doen.' Eigenlijk zeg jij hetzelfde, maar interpreteer jij het anders. Met andere woorden jij hebt het voor mekaar gekregen om jezelf uit te lullen in een paar woorden, proficiat. Beter maak jij je zorgen om jezelf, want hoe dom kan een mens zijn.

Edit: Aha, Antwerpen dat verklaard een hoop alhoewel ik de gemiddelde Belg niet wil vergelijken met jou dat zou wel heel erg beledigend zijn.

messi zal zeker nog een paar topseizoenen beleven. maar ik zou hem een echte topspeler vinden als hetgeen hem bij barca al een aantal seizoenen lukt ook bij een andere topclub of desnoods kleinere ploeg zou lukken.

alle mensen die haat hebben aan messi blijven maar wijzen op het feit dat messi zonder de spelers xavi en iniesta nooit zoveel doelpunten had kunnen maken. daarom vond ik het ook zo jammer dat hij laatst zijn contract tot 2018 had verlengd.

een andere mogelijkheid is natuurlijk nog altijd dat xavi en iniesta, die veel ouder zijn dan messi, binnenkort met pensioen gaan en wat er dan zal gebeuren met messi. krijgen de zogenaamde messi-haters gelijk of blijft messi een geweldenaar

24 december 2012 om 12:42

Het kan Messi weinig schelen wat haters over hem zeggen lijkt me, tegen argumenten zullen er toch altijd zijn.
Zou jij weg gaan in zijn plaats? speelt bij het beste team ter wereld sinds zijn 13e, krijgt ziekelijk veel betaald, woont in een schitterende omgeving,altijd mooi weer, dichtbij al zijn vrienden en familie en is helemaal in zijn element.
Dan is het logisch dat je dat niet in ruilt voor het grauwe manchester waar het 350 dagen per jaar regent, je de taal niet spreekt, weg van al je vrienden en familie alleen om en punt te bewijzen?
Dat is makkelijker voor spelers die zich naar grote clubs toegewerkt hebben zoals bv Ibrahimovic dan spelers die bij wereldclubs groot zijn geworden zoals bv Maldini of zelfs mensen als Giggs en Scholes.

Niet normaal 91 doelpunten pfff zou me niet verbazen als hij 2013 100 scoort.
Als je naar de lijst kijk is echt een groot verschil

1 Messi 91
2 cr7. 62
3 falcao 49
4 ibra. 48
5 cavani. 46
6 rvp. 35
7 neymar. 30

Verschil is gewoon niet normaal

24 december 2012 om 13:49

Leuk lijstje! En het is inderdaad een heel groot verschil. Wat me wel opvalt, is dat er geen Aziatisch of Afrikaanse speler in staat. Spelen zij minder wedstrijden of tellen ze niet mee of zijn er simpelweg niet veel scorende spitsen in deze competities?!

24 december 2012 om 14:13

Dat lijstje gaat inderdaad over de 5 grote leagues al wordt er voor Neymar wel een uitzondering gemaakt.
Er zit toch een groot verschil tussen 50 goals in Italië of in Estland.

Het is koffiedik kijken of Messi volgend jaar over zijn record gaat. Met zijn kwaliteiten kun je echt van alles verwachten. Hij is 's werelds beste voetballer en er is geen speler die bij hem op dit moment in zijn schaduw kan staan. Ik denk dat Messi nu liever prijzen blijft winnen dan dat hij zijn persoonlijk record verder aanscherpt.

De enige speler die ooit in de buurt van die 91 kan komen of er zelfs overheen is Messi zelf natuurlijk. Het zal binnen nu en 40 jaar geen enkele andere speler lukken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4861 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
PaulinhoMiddenvelder349
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3560 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
2014/2015 Barcelona 38 43 4 0
2013/2014 Barcelona 31 28 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona laat aanvaller van dertig miljoen terugkeren op oude nest’

Paco Alcácer keert waarschijnlijk terug bij Valencia. Onda Cero meldt dat de aanvaller zijn jawoord heeft gegeven aan de nummer vier van het seizoen in LaLiga en reeds bezig is met...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren