wk2018

McClaren hoopt op nieuwe sensatie bij PSV: 'Grote zege nodig'

Vrijdag, 7 december 2012 om 17:50

FC Twente reist zondag met Nacer Chadli naar Eindhoven voor de topper tegen PSV. De aanvaller deed donderdag al een uur mee tegen Helsingborg en doorstond die test met verve. “Als hij geen reactie krijgt, is hij tegen PSV ook inzetbaar. Nikolay Mihaylov redt het niet”, vertelde coach Steve McClaren vrijdag tijdens zijn wekelijkse persmoment. “Net als Jerson Cabral en Felipe Gutiérrez. Cabral sluit komende week weer aan bij de groep.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

FC Twente gaat als koploper de winterstop in


Gerelateerd

78 reacties (laatste reactie door raulduke)

Dat zou de slechte smaak van de laatste prestaties hopelijk wegspoelen voor de Twentefans. Als Mcclaren een grote uitslag wil moet die ook anders gaan spelen. Hij laat de spelers veels te angstig spelen, terwijl je met een Chadli en een Tadic juist mooi aanvallend spel kan vertonen.

7 december 2012 om 16:16

Vorig jaar was dit toch de wedstrijd waarna PSV afhaakte in de strijd om het kampioenschap? Iedereen zette toen zijn geld op Twente maar die konden het ook niet volhouden.
Mc Claren mag hopen maar ik heb het gevoel dat PSV vrij eenvoudig gaat winnen.
Zij komen toch net iets lekkerder uit de Europese wedstrijd dan Twente.
Hopen op een mooie pot !

7 december 2012 om 16:25

Je vergeet dat er bij Twente alleen Castaignos en Chadli vanaf het begin meededen

Ik snap nog steeds niet hoe Twente zo hoog kan staan. Voetballend lijkt het nergens naar en er zit amper creativiteit in het spel van Twente. T zal me niks verbazen als Psv een met een nulletje of 3 wint van Twente.

7 december 2012 om 16:07

Door spelers als Tadic en Chadli

7 december 2012 om 16:13

Moet je nagaan wat er gebeurd als FC Twente weer begint te voetballen.

7 december 2012 om 18:51

Fer is er een tijd uit geweest en Douglas valt mij dit jaar toch tegen. Deze 2 in vorm horen zeker tot de besten op hun posities in de Eredivisie

7 december 2012 om 20:46

Dankzij Douglas vooral hebben we nog steeds de minste goals tegen in de competitie!

7 december 2012 om 21:37

Douglas valt tegen? Lol! Hij is dit jaar weer op zijn oude niveau!

8 december 2012 om 04:21

Douglas valt me juist onmeunig mee! Goed verdedigen en weinig kaarten, wat wil je nog meer van hem!?

7 december 2012 om 16:16

Dat zegt meer over de competitie. Zelfs met het drakenvoetbal van Twente kun je in Nederland eerste staan. Nu iedereen weer fit is volgend weekend moet Twente ook weer eens aanvallender gaan spelen. Alleen Gutierrez mis ik nog, hoewel Mcclaren daar wel anders over zal denken.

7 december 2012 om 18:02

Dat bedoel ik dus. Kan eigenlijk alleen maar beter gaan. Dat ze nu 1e staan met slecht voetbal en veel geblesseerden zegt meer over de concurrentie.

7 december 2012 om 20:32

Chadli, Fer, Douglas Tadic en Brama oké, maar dat je nou Castaignos en Cabral daarbij zet?

7 december 2012 om 16:32

De rest is gewoon allemaal nog slechter...

7 december 2012 om 16:38

Omdat Twente achterin niet kwetsbaar is; dus zelfs met o of 1 doelpunt is genoeg zolang je geen tegendoelpunt krijgt.

7 december 2012 om 17:42

Dat valt best mee. Twente heeft ook wel een aantal wedstrijden gewoon prima gevoetbald. Organisatorisch staat het bij Twente behoorlijk goed, heb ik het idee. Alleen mist Twente soms creativiteit. Het is in ieder geval al veel beter dan vorig seizoen, toen men toch erg afhankelijk was van De Jong.

7 december 2012 om 18:01

Mwoa, iedereen blijft wel om dat creatieve roepen maar als wij gewoon een spits hebben die die vele 100% kansen er eens in schoot was dat probleem er niet. Castaignos krijgt elke wedstrijd wel 1 of 2 niet te missen kansen.

7 december 2012 om 20:48

Wel te missen, dus...

8 december 2012 om 04:23

Twente mist De Jong en Janko. Klaar, amen, uit. We moeten het nu maar doen met Casta, Buly en Born.

8 december 2012 om 01:44

Omdat Twente een evenwichtigere selectie heeft dan de meeste elftallen en voornamelijk doordat men dodelijk effectief blijkt. Men calculeert heel slim op een overwinning in iedere tegenstander die beduidend zwakker is. Vaak kleine zege's in slechte wedstrijden en daarmee is men bijzonder effectief. De spelers die voornamelijk voor dat dodelijke effect zorgen zijn Tadic en Chadli. Moeilijkere wedstrijden pakken ze ook slim aan , in uitduels wilt men gewoon 1 punt halen zodat de schade beperkte blijft.

Wat grote uitslag! Ik hoorde Fer zeggen dat we kwetsbaar zijn achterin, laat ze maar is zien jongens. Forza PSV

7 december 2012 om 16:26

Je kan toch ook niet ontkennen dat psv kwetsbaar is achterin? Hutchinson, Derijck, Marcello en Willems, daar win je de strijd toch niet mee.. en dan staat Waterman er nog achter.. De verdediging van zowel Ajax als Feyenoord en Vitesse is toch een stuk sterker. Alleen Twente noem ik niet in dit rijtje, want die zijn verdedigend ook redelijk kwetsbaar.. daar staat tegenover dat psv op het middenveld en in de aanval enorm veel individuele klasse heeft

7 december 2012 om 17:15

Willems doet niet mee las ik en daarvoor zou Bouma spelen en daar win je de oorlog ook niet mee.
Van Bommel doet ook niet mee en Mertens ook niet dus zijn toch 4 basis spelers die er niet bij zullen zijn.

7 december 2012 om 17:21

Twente verdedigend kwetsbaar? Juist niet. De minste tegendoelpunten van de Eredivisie zegt eigenlijk al genoeg. Twente is juist achterin goed, daardoor staan ze bovenaan.
Jij denkt zeker dat de achterhoede die tegen Helsinborg speelde ook tegen PSV gaat spelen. Nou dacht het niet. Dan staan Rosales, Douglas, Bengtsson en Schilder gewoon weer achterin. En die verdediging maakt een stevige indruk.

7 december 2012 om 20:50

Is Bengtson weer fit?

Dit soort uitspraken zoals grote zege en dat soort dingen zijn natuurlijk niet slim om te zeggen. Kan mij namelijk nog wel herinneren hoe twente speelde tegen ajax.

7 december 2012 om 16:18

Nu zegt hij een keer wat voor de verandering en is het weer niet goed... Ik ben juist blij dat hij dit zegt als dat ook betekend dat hij weer op de aanval gaat spelen (niet zoals Co hopelijk).

7 december 2012 om 16:22

Dan zou je kunnen concluderen dat Twente niet zo gaat spelen als tegen Ajax.

7 december 2012 om 16:46

Wat me veel meer verbaast, is dat hij het heeft over 'maar we moeten nog groeien in het seizoen'. Het seizoen is halverwege en Twente is al uitgeschakeld voor de beker en in Europa. En speelt bovendien al maanden als brandhout. Wanneer zijn we op onze top, mr. Mcclaren? Ik verwacht na het seizoen,wellicht? Ik weet nog goed hoe het vorig jaar afliep. 6e en dankzij de Fairplay-cup alsnog EL. Dit seizoen weer zo? Met Mcclaren als coach verwacht ik als supporter helemaal niets van dit seizoen. Jammer, maar volgend jaar beter.

Als Twente gaat spelen zoals tegen Ajax uit, wat met een coach als Mclaren vrij goed mogelijk is, dan wordt Twente afgeslacht door Psv.

7 december 2012 om 16:35

Maar als Twente daarentegen weer zo speelt als vorig seizoen, wat met een coach als Mcclaren vrij goed mogelijk is, dan wordt PSV afgeslacht door Twente.

7 december 2012 om 18:48

Over het algemeen speelt Twente met een coach als Mclaren vrij behoudend. En de kans op een 6-2 in Eindhoven is bovendien veel kleiner dan de kans op een 2-0 in Eindhoven. Verder doet PSV het vrij goed thuis, dus ze zijn zeker favoriet.

7 december 2012 om 19:31

Ik zeg ook niet dat Twente favoriet is ^^
PSV is thuis tegen elke Eredivisie club favoriet, hetzelfde geld voor de rest van de top5. Ik hoop in ieder geval dat Twente zo gaat spelen als vorig seizoen.
Fer gaf in ieder geval aan dat Twente aanvallender gaat spelen en dat ze het daar sowieso over hebben gehad vorige week. Het moet aanvallender, ben benieuwd.

7 december 2012 om 16:37

Want PSV speelt thuis zoals Ajax dat thuis doet?

7 december 2012 om 18:49

PSV is inderdaad vrij sterk in thuiswedstrijden dit seizoen.

Nou nou volledig van de mat. Volgens mij was het een lesje counteren, want de eerste drie keer over de middenlijn en het was 0-3. Was niet dat ze ons met oogstrelend voetbal wegtikte. Wat niet wil zeggen dat snel omschakelen en counteren ook een ware kunst is.

2-6 zijn we nog niet vergeten. Iets recht te zetten dus.

ik durf op deze wedstrijd geen cent in te zetten. twee teams die bewezen met name topwedstrijden op laffe wijze tegemoet te treden. een gelijkspel zou voor de hand liggen, maar je zal net zien dat een van de twee de ander overloopt en zich een bizar scoreverloop voordoet. noraal zou je nog kunnen uitgaan van thuisvoordeel maar ik heb de supporters van psv vorige week weer eens 90 minuten meegemaakt en dat is toch wel een treurige boel, die dragen niet echt bij aan thuisvoordeel.

7 december 2012 om 16:50

PSV speelde alleen tegen Ajax laf. Tegen Vitesse, az(stond toen nog hoog), Feyenoord en 2 keer napoli klapten ze er vanaf minuut 1 vol op. Alleen gingen de ballen er tegen vitesse niet in.
Dan kan je ook zeggen dat Ajax laf speelt in de topwedstrijden, want zij speelden laf tegen Vitesse.

8 december 2012 om 01:46

Ajax was gewoon dramatisch en futloos tegen Vitesse. Vitesse liet Ajax het spel maken maar Ajax was niet in staat kansen te creëren en Vitesse bleek dodelijk effectief te zijn met Bony.

Was het probleem toen maar dat Ajax laf was , dan was het misschien wel in 0-0 geeindigd in plaats van een nederlaag.

Groeien in het seizoen?
wat is dat voor een belachelijke uitspraak , we zitten halverwege Twente is al maanden bezig met deze spelers. Plus dat vorig jaar het einde van het seizoen 1 groot drama was onder deze trainer.
Die man kan gewoon zijn spullen pakken en gewoon gaan rentenieren want hij heeft een slechte visie, geen ballen en volgens mij wordt iedereen moe van zijn constante cliche gepraat.
Ik ben in ieder geval helemaal klaar met deze vent. Twente speelt onder hem slecht voetbal. Toen ze kampioen werden speelden ze ook slecht alleen hadden ze Ruiz, nu geldt dat voor Tadic en Chadli.
als Twente wil groeien moet je deze man laten gaan, altans dat is mijn mening.

7 december 2012 om 16:36

Ik ben het met je eens, maar je moet er maar mee leven dat Mcclaren dit seizoen sowieso nog voor de groep staat. In elk topic hem afzeiken heeft dus weinig zin. Ik weet niet of je voor Twente bent of niet, maar ik probeer in ieder geval achter het elftal en de club te staan en ze te steunen waar ik kan.

7 december 2012 om 19:28

Ik ben geen groot Twente fan hoewel ik wel sympathie voor ze heb.
Echter vind ik dat ze op dit moment slecht omgaan met de status. Munsterman vind ik de laatste tijd wat onbetrouwbaar en Mc Claren heeft in mijn ogen gewoon niet de skills.
Ze hebben een leider nodig!
Verder ben ik het met je eens dat Mc Claren afzeiken niks opleverd.

Als we maar niet gaan spelen zoals Ajax-uit en uitgaan van eigen kracht komt het goed! Met Chadli, Tadic en Fer eindelijk weer eens allemaal op het veld kunnen we misschien wat vlagen van het oude Twente zien.

Ik zie het niet gebeuren. PSV moet winnen en Twente ook. Ik denk juist dat ze beide behoorlijk in gaan houden, net als Twnete - Vitesse. Ze kunnen beiden niet verliezen en moeten de 3 punten gebruiken dus het gaat om die eerste goal. Als die goal snel valt dan wordt het een leuke wedstrijd, anders gaan we een saaie topper tegemoet.

Ik gok op een gelijk spelletje in deze wedstrijd. Ze zullen niet vol gas gaan, want dat kan ze 3 punten kosten. Al kan het ze ook 3 punten kosten wanneer ze terug houdend zijn, dillema dillema. Aangezien deze wedstrijd volgens mcclaren niet de wedstrijd is waarmee je kampioen wordt of niet, schat ik in dat hij toch anders speelt dan tegen ajax. Gelijkspel is het lekkerst en dan gaat vitesse als winterkampioen de 2e helft van t seizoen in.

7 december 2012 om 16:51

Geloof mij maar, psv heeft zich tegen Ajax voor het eerst aangepast aan een tegenstander en het leek nergens op. Denk dat Dickie niet twee keer dezelfde fout maakt. Leunen op die verdediging van ons is tactische zelfmoord.

Ik geloof zelf niet zo in Twente dit seizoen. Ik vind ze veel te statisch en ze hanteren een veel te laag tempo. PSV zal zich willen revancheren na de nederlaag in Amsterdam en heeft een sterkere selectie. Wel zullen ze Bommel missen. Maar goed, achterin zijn ze erg kwetsbaar. Ik denk dat vooral een schaakwedstrijd word. Niet teveel risico beide ploegen.

Off: Man, man wat ben ik blij dat het bijna weekend is! Ik ga zoveel mogelijk voetbal kijken. Ik heb mijn voorste kruisband afgescheurd en daar ben ik vorige week aan geopereerd. Kan dus niets doen en op tv was er helemaal niets. Nu ga ik zoveel mogelijk voetbal kijken!

7 december 2012 om 16:53

Beterschap in ieder geval.

Denk btw niet dat het een saaie wedstrijd wordt. Wij moeten winnen, spelen thuis en de laatste keer dat we afwachtten was niet een denderend succes. :-D

7 december 2012 om 17:02

Bedankt! Ik hoop zeker dat het geen saaie wedstrijd word met uiteindelijk een gelijkspel. Speelt Manolev eigelijk?

7 december 2012 om 18:03

Ik ga uit van wel. Hutch zal doorschuiven naar het middenveld.

7 december 2012 om 17:01

Ik denk dat we een heel ander Twente te zien krijgen dan iedereen gewend is. Bijna iedereen is weer fit en staat weer op de positie waar die thuis hoort. Maargoed, alleen maar mooi dat de verwachtingen zo laag zijn, kan het alleen maar meevallen!

off: Oei, dat is geen lekkere blessure gezien het feit dat het bijna winterstop is en alles stil ligt. Ik heb ooit mijn enkel gebroken rond deze tijd en heb me toen wel vermaakt met het kijken van een hele berg series. Prison Break, Lost en nu is Game of Thrones wel echt vet!

7 december 2012 om 17:05

Dat is waar. Chadli en Fer moeten toch voor de nodige impulsen kunnen zorgen.

Off: Haha, bedankt! Game of Thrones moest ik gaan kijken van een vriend van me :P

7 december 2012 om 18:04

Dat is natuurlijk ook nog maar afwachten. Die 2 komen echt net terug van een langdurige blessure.

Off: Lees anders de boeken zoals een echte baas. Weet je al vast wat er gaat komen de volgende 3 seizoenen...

ik denk dat het 100-100 word, ze hebben namelijk allebei waardeloze verdediging en goede aanval!

7 december 2012 om 18:04

Juist ja, Twente heeft geen waardeloze verdediging. Sterker nog, ze hebben de beste verdediging als je naar de statistieken kijkt.

7 december 2012 om 19:35

Minste aantal doelpunten tegen met een waardeloze verdediging haha.

Word denk ik 0-0 wedstrijd. Twente kan niet aanvallen maar wel goed verdedigen. PSV kan niet verdedigen maar goed aanvallen.

hetword 1-2 twente geloof me ik had ook me toto goed verspeld bij ajax -psv ik heb een feit voor

de aanval is gelijk waardig mertens vs chadli castingos verliest van lens en narshing vs tadic is gelijk
verdeding van twente is beter en midden veld is twente is better vind ik , want strootman is poep als van bommel er niet is. en heb de grijze muis en atiba . twente fer , brama, janssen dit zegt een persoon die een ajax hart heeft

7 december 2012 om 20:30

heel je domme verhaaltje gaat niet op want Mertens doet niet eens mee

Hij heeft het goed gedaan maar nu de klat er in is gekomen geloof ik niet meer dat ze er boven op komen. Ik hoop het wel super mooie club maar schat Ajax en Vitesse hoger in

Verwacht dat Psv deze wedstrijd gaat winnen, spelen thuis en hebben wat recht te zetten.
Vitesse na dit weekend op 1.

Ik lees hierboven dat Mertens niet speelt zondag. Heb ik iets gemist? Is hij geblesseerd geraakt?

ik denk 4-5 voor Twente. Verwacht een open en aantrekkelijke wedstrijd. Beide teams Moeten winnen als ze nog bij willen blijven bij de concurrenten, anders word de achterstand met de concurrenten onoverbrugbaar.

PSV heeft meer kans om te winnen. Ze spelen 1-3 tegen Napoli dat geeft vertrouwen. Twente speelt al weken matig en tegen een club als Helsingborg verliezen geeft geen goed gevoel. Daarnaast moet PSV gewoon winnen na 2 verliezen en die zullen wat extra's gaan geven.

Ik ga voor een gelijk spel of een kleine winst voor twente. De voorhoede van twente kan mij niet echt bekoren.

Als er een grote uitslag gewenst is, dan zal de spelopvatting daar ook naar moeten zijn. Niet eindeloos breien achterin, middenvelders die inzakken en de bal opeisen zijn nodig en een hardwerkende aanval die afjaagt. Gek genoeg heb ik er wel vetrouwen in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dejan TrajkovskiVerdediger10
Stefan TheskerVerdediger10
Joachim AndersenVerdediger10
Hidde ter AvestVerdediger10
Nikola GjorgjevMiddenvelder10
Jelle van der HeydenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

26 fans
Coach, 57 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
NAC Breda mag dromen van de komst van Daniel Arzani. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren