Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Wonderen hoopt bijzondere statistiek vast te houden tegen Ajax

Laatste update:

Kees van Wonderen hoopt zaterdagavond zijn ongeslagen status als trainer tegen Ajax in de Eredivisie voort te zetten. Als trainer van Go Ahead Eagles wist hij vorig seizoen vier punten te pakken tegen de Amsterdammers. Zaterdag om 18.45 uur neemt hij het voor de derde keer in zijn carrière als hoofdtrainer op tegen Ajax op het hoogste niveau, maar nu als trainer van sc Heerenveen.

In november vorig jaar kwam Ajax niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Go Ahead in de Johan Cruijff ArenA, waarna de Deventenaren in eigen huis zelfs met 2-1 wisten te winnen. “Wij hebben vorig jaar met Go Ahead vier belangrijke punten weten binnen te halen in de strijd om handhaving in de Eredivisie”, blikt Van Wonderen terug in gesprek met de NOS. “Als je die vier punten van ons totaal aantal punten af zou trekken, hadden we het niet gehaald.”

Deze zomer maakte Van Wonderen de overstap naar Heerenveen. Met de Friezen is hij nog ongeslagen in de Eredivisie: twee keer werd er gewonnen, drie keer gelijkgespeeld. Bovendien kreeg Heerenveen nog maar één tegentreffer, waarmee het de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie heeft. Van Wonderen kijkt daarom met vertrouwen uit naar de ontmoeting met Ajax. “Ik denk dat we ertoe in staat zijn om een resultaat te behalen tegen Ajax. Het is een mooie uitdaging. Wij gaan een volgende stap zetten in onze ontwikkeling.”

Met Ajax-trainer Alfred Schreuder treft Van Wonderen zaterdagavond een oude bekende. Samen waren ze assistent-trainer van Steve McClaren, toen FC Twente in 2010 landskampioen werd. Later werd Schreuder hoofdtrainer in Enschede en was Van Wonderen zijn assistent. “Alfred is een ongelooflijke voetbalman”, aldus de vijfvoudig international. “Hij is dag en nacht met zijn vak bezig. We hebben af en toe nog contact. Soms minder, soms intensiever. Ik heb hem uiteraard gefeliciteerd met de mooie avond die ze woensdag hebben gehad (Ajax versloeg Rangers met 4-0 in de Champions League, red.). Hopelijk hebben ze die zaterdag niet.”

Wie gaat er winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben heel benieuwd naar de wedstrijd en vooral de opstelling van ons tegen Heerenveen. Ik hoop (echter verwacht ik het niet) dat je de 6 a 7 'basisspelers' die afgelopen woensdag op de bank begonnen nu in de basis worden gezet (echt rouleren), maar de kenners geven aan dat alleen Brobbey voor Kudus zou komen. Vorig jaar tegen GAE met Van Wonderen was tenenkrommend van ons, maar heel goed van GAE (zal zeker met elkaar te maken hebben). Ben heel erg benieuwd, verwacht wel thuis gewoon een ruime overwinning.

10 september 2022 om 16:19

Wel iets te veel om 6 a 7 spelers te wisselen
Behalve Brobbey wie zou je willen zien?

Denk zelf Bergwijn even rust gunnen. Kan je spelen met Tadic Brobbey Kudus en Berghuis.

Mocht je voorstaan, dan rond 60e min wat speeltijd aan oa Concecao, Sanchez en -typ het liever niet - Klaassen.

10 september 2022 om 16:28

Natuurlijk zijn 6 a 7 spelers te veel, maar dit zou wel een uitgelezen moment zijn om echt te laten zien dat je zoveel 'basisspelers' hebt. Ik zou heel graag Ocampos op rechts willen zien (of misschien wel op links). Die heeft nu 2x (als ik het goed heb) een paar minuutjes gepakt, ik wil hem eens een wedstrijd lang zien. Ik denk dat die jongen echt heel goed kan voetballen. Sanchez zou ik ook willen zien een hele wedstrijd (ik vind dat Rensch het echt goed doet trouwens en 1e keuze is) en Grillitsch op 6. Als Alvarez inderdaad weg gaat zoals nu wordt beweerd in de winterstop zou ik Grillitsch graag al eerder aan het werk zien. Ik zou Bergwijn inderdaad sparen en dan zou Tadic wel de meest logische vervanger daar zijn natuurlijk. Kudus op het middenveld ben ik geen fan van, daar vind ik hem teveel oogkleppen voor hebben, maar dat zou misschien nu juist wel goed zijn (ook hij kan daarin groeien natuurlijk). Toch is Kudus niet mijn favoriet (en voor m'n gevoel ben ik de enige Ajacied daarin). Hij deed het afgelopen woensdag echt heel goed, maar zie geen middenvelder in hem en zie normaliter met Brobbey het logischer op 9 staan dan hij. Ook dat hij na afloop gaat zeuren dat hij zich heeft opgeofferd nadat hij heeft lopen muiten, daar ben ik niet zo van.

10 september 2022 om 16:31

Klaassen mag ook gerust beginnen hoor. Clubman die zijn minuten ook verdient, juist vandaag wel.

10 september 2022 om 16:38

Helemaal met je eens Rutger!

Kees van wonderen doet het aardig goed met Heerenveen.

Maar ik verwacht dat Ajax wel de 3 punten zal binnenhalen.

Elke speler van Ajax is gretig om een basisplek af te dwingen en het zal mij niks verbazen als er op enkele posities wordt gerouleerd met het oog op aankomende CL wedstrijd tegen Liverpool.

2-1 is wat ik verwacht

Hopen mag altijd 😎 Ajax moet alleen wel oppassen met de verbeterde versie van Pierre…. Ik hoop dat hij in de toekomst een betere analist word dan zijn vader

10 september 2022 om 16:43

@Sjakie: Verbeterde versie van Pierre? Weet niet waar jij het over hebt, maar voorlopig mag hij de veters van de schoenen van zijn vader nog niet eens strikken.

10 september 2022 om 16:51

ps. in de maak dan 😘 zolang ik maar niet naar Pierre hoef te kijken!!

Ajax gaat gewoon wervelen straks. Ik hoop dat bergwijn gespaard wordt voor dinsdag. Tadic terug op 11, kudus op 10, brobbey 9, ocampos of conceicao op 7. Ik wil graag 1 van die 2 vanaf de basis zien ipv 10 min invallen. Berghuis 8, alvarez 6. Lets goo.

10 september 2022 om 16:01

Conceicao die alleen maar naar binnen komt, terwijl daar al 9 Heerenveen spelers staan? Doe maar niet, je hebt tegen zo'n verdediging buitenspelers nodig die het veld breed houden zodat er nog een beetje ruimte komt voor de andere aanvallers van Ajax.

10 september 2022 om 16:31

Wat je nodig hebt is opportunisme. Gewoon af en toe een kan van afstand ipv vsn combineren tot in de 5 meter. Dat was zo irritant van Ajax vorig seizoen. Brobbey was decenige gelukzoeker, de rest bleef tot in den treure opzoek naar de combinatie. Succes met elke looplijn zich houden als afstandschoten ook een optie zijn.

10 september 2022 om 17:18

Conceicao die alleen maar naar binnen komt? Die jongen kan links en rechts passeren en heeft een bizarre startsnelheid. Ocampos daarentegen is alleen maar aan het ruzien met de bal dus dan zie ik liever conceicao

Hopen op een snelle voorsprong voor Ajax, Van Wonderen weet wel hoe hij een handbal verdediging moet neerzetten dus een leuke wedstrijd verwacht ik niet.

Zonder arrogantie, dit Ajax moet gewoon met 3 goals verschil winnen van Heerenveen. Echter heb je met de Friezen een club die het de ene ploeg gigantisch lastig kan maken, om vervolgens de week erna compleet het tegenovergestelde op de mat neer te leggen.

Hopen op een leuke pot, mooie score, beetje tijdig wisselen en geen blessures. Dinsdag wacht Liverpool.

Wonderen The Destroyer
Deze man en dat heb ik vaak geschreven is het voetbal aan het vernietigen. Totaal geen ambitie om spelers beter te maken. Puntjes sprokkelen en toeschouwers wegjagen. Ik keen vroeger met veel plezier naar Heerenveen, altijd met de intentie om te willen scoren, te willen winnen.
De laatste wedstrijd besloot ik om de laatste 15 minuten maar te kijken. Zelf dat was Heerenveen onwaardig

Ik heb Psv (grrr) in het Olympisch stadion (long time ago) zien winnen van Ajax met JC aan het roer en toch genoten.
Genieten zonder te winnen is voor mij meer waard dan puntjes uit het vuur slepen.

Vorig jaar Henk Frezer, verschrikkelijk om aan te zien. Fans hier zeiden dat hij geen beter materiaal had.
Totdat hij opstapte om zo geen degradatie op zijn cv te hebben volgens moij en niet omdat zijn ass istent werd ontslagen,
Gevolg?? Sparta ging weer ballen en haalde de nodige punten.

Trainers die het voetbal vernietigen moet je het land uitzetten

Ik hoorde en zag xxxx Schreuder van PEC vertellen hpe moeilijk het was om tot de cursus toegelaten te worden en dan laat je dit toe??
KNVB eis van trainers dat ze na drie jaar laten zien wat ze hebben gepresteerd en vooral Hoe
en ga heel gauw Schreuder drie benaderen of hij ajb ook de trainerscursus wil komen volgen

10 september 2022 om 17:22

Voor de rest gaat alles goed Cas?

10 september 2022 om 17:51

Kan niet beter.
Volgens mij gaat het met iedereen in Nederland goed. Zet het maar eens af tegen mensen in bijv Oekraine.of Zuid Africa of Pakistan
Maar ik snap je wel hoor knaap. Welterusten als jij ook zo een puntjes sprokkelaar bent. Weg met de mooie transfers voor Heerenveen. Het begin van de neergang is ingezet.
Ik hoop maar Riemer of Foppe ingrijpen.

Kees is een zielige man met 10 man op eigen helft blijven spelen waardeloze coach

10 september 2022 om 18:05

Kees is 1 van de beste trainers die er rondlopen op de Nederlandse velden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren