wk2018

Maaskant geeft opstelling tegen Ajax prijs: 'Moet leerzame trip worden'

Vrijdag, 7 december 2012 om 14:56

FC Groningen zal zaterdag met dezelfde basisopstelling aantreden als in de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Heracles Almelo (2-0 winst). In de selectie is één wijziging te bespeuren. Jonas Ivens keert namelijk terug bij de selectie van achttien spelers. Hij neemt daarin de plaats over van Stefano Magnasco. Género Zeefuik, Matias Jones, Filip Kostic, Tom Hiariej en Suk Hyun-Jun ontbreken.

/

Lorenzo Burnet en Mitchell Schet zijn weer fit, maar Maaskant miste in de afgelopen dagen het ‘heilige vuur’ om terug te keren in het elftal en liet ook hen beiden buiten de selectie. Nick Bakker van de B-kern en B-junior Richairo Zivkovic, die allebei afgelopen weekend hun seizoendebuut maakten zijn er wel weer bij.

"Het is voor beide ploegen apart omdat we elkaar in korte tijd twee keer zullen treffen", zegt trainer Robert Maaskant via de officiële kanalen van FC Groningen. "Los van wat we in Amsterdam voor resultaat neerzetten, moet het vooral een leerzame trip worden. Van ons wordt niet verwacht dat we ‘even’ simpel winnen. Toch gaan we dat natuurlijk proberen", claimt de oefenmeester.


Poll

Wat doet FC Groningen bij Ajax?


Gerelateerd

54 reacties (laatste reactie door rieks)

Groningen zal een hele goede dag moeten hebben om een resultaat in Amsterdam neer te zetten. Zie het somber in. We hebben de laatste paar wedstrijden dan wel niet verloren, het voetbal is nog niet heel goed te noemen.

Dit moeten gewoon 3 punten zijn, klaar.
Je staat er nu goed bij met 4 punten achterstand, dan mag je niet punten laten liggen tegen Groningen in een thuiswedstrijd met ook zeker in het achterhoofd dat minimaal 1 van de 3 ploegen die boven je staan punten zal verspelen.

7 december 2012 om 15:06

En het feit dat Groningen niet lekker draait.
Ik denk dat Groningen wel aanvallend zal spelen, maar in het mes loopt. 3-0 moet mogelijk zijn.

7 december 2012 om 16:25

Groningen en aanvallend spelen.... dan heb je Groningen al bijna 2 jaar niet zien voetballen als je dat denkt.

4-5-1 is ook erg aanvallend he

7 december 2012 om 17:11

Vorig seizoen de 1ste seizoenshelft was nog prima. 2e seizoenshelft onacceptabel slecht. Nu bij tijden matig tot redelijk maar wie zal er tegen Ajax of PSV nu op de aanval spelen....

Als het maar niet weer zo'n draak van een wedstrijd wordt als vorig voorjaar..... wat een antivoetbal was dat zeg!

7 december 2012 om 15:31

Ach zolang ze de 3 punten maar halen en geen punten verliezen waardoor je inzet van vorige week weer geen enkele nut heeft gehad mag het zo saai worden als maar kan.

7 december 2012 om 16:12

Ik zou er niet gerust op zijn. De Fc reist niet naar Amsterdam om het Ajax publiek te verwennen. Groningen heeft een stug team.

Off: Lucas Andersen zit bij de wedstrijdselectie van Ajax. Hopelijk krijgt hij wat speelminuten.

Ik denk dat Groningen geen schijn van kans heeft in Amsterdam. De Groningers presteren ondermaats en zeker met die afwezigen bij Groningen zie ik het somber voor hun in.

Wanneer komt die Kostic een keer bij de selectie dan?

7 december 2012 om 15:08

Er zijn niet echt afwezigen. Die spelers ontbreken niet omdat ze geblesseerd zijn, maar omdat ze gewoon niet goed genoeg zijn in Maaskant's ogen.

Kostic duurt nog wel even. Moet zich nog heel erg aanpassen.

7 december 2012 om 15:28

Wauw, dan ben ik echt benieuwd. Fisher op links, Andersen op rechts oef...dat gaat wat worden. Die Andersen is echt een geweldige voetballer, misschien wel net zo goed als Fisher. Zou een verademing zijn ten opzichte van Boerrigter.

7 december 2012 om 15:48

Juist Boerrigter nu laten starten. Sinds zijn blessure is Derk nooit echt meer de oude geweest, maar juist de laatste 2 wedstrijden vond ik hem "enthousiast" spelen. Eindelijk weer wat versnellingen buiten om, en soms een gevaarlijke voorzet. De wedstrijden daarvoor speelden we gewoon met 10 man als Boerrigter startte.

Ik zou dus vooral Boerrigter laten starten. Dan hopen dat we redelijk snel een goede voorsprong kunnen opbouwen zodat Andersen nog een 15-20 minuten wat kan proberen te laten zien. We moeten niet te hard van stapel lopen met de talenten...

7 december 2012 om 15:51

Als je Andersen ziet spelen, dan wil je echt geen Boerrigter meer laten beginnen. Geloof me. Andersen is echt heel erg goed. Veel beter dan Boerrigter ooit zal worden. Niets ten nadele van Boerrigter.

Ik verwacht een Groningen dat op de counter loert, maar Ajax raakt steeds beter ingespeeld. Tenzij een doelpunt voor Ajax lang uitblijft, verwacht ik een redelijk eenvoudige overwinning: 3-0 of 3-1.

Ik hoop dat Ajax gewoon snel scoort en dan zijn we ook wel zeker van de winst denk ik. Als het weer zo lang gaat duren als tegen Roda dan gaat het erg lastig worden vrees ik, want dan komt Groningen in de wedstrijd en hoewel ze slecht presteren dit seizoen hebben ze wel degelijk goede spelers. Vraag me wanneer Zivkociv er in komt. Ik denk als hij er snel in wordt gezet, hij voor veel gevaar kan zorgen.

Johansson weer in de basis de man die "nog geen kut kan dekken"word een pijnlijke nederlaag voor ons FC

7 december 2012 om 16:33

Hij deed het anders uitstekend tegen Heracles, bovendien is Burnet de laatste tijd ook drama dus veel maakt het niet uit.

Tja er komen wel vaker mensen naar Amsterdam voor een 'leerzame trip'

Vergeet niet dat Ajax een Champions Legeau wedstrijd in de benen heeft. En dat Groningen altijd een apparte tegenstander is geweest voor Ajax.

Ik hoop dat Ajax hier weet te winnen, maar makkelijk zal het niet worden.

Ik ben bang dat dit een lastig verhaal gaat worden. Ik hoop dat Ajax een overwinning boekt met overtuiging, maar ik vrees ervoor na een Cl-wedstrijd. Het gaat in ieder geval moeizaam worden morgen!

Off-topic: Wanneer controleren ze de velden van de Eredivisie? Of gaan alle wedstrijden sowieso door?

Jammer dat Suk niet mee gaat neer Amsterdam, die had vast en zeker een warm onthaal gekregen. Niet dat hij ook maar iets heeft gepresteerd bij Ajax, maar door de wijze waarop hij is gekomen en een contract verdiende is hij toch een beetje een cultheld geworden.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn; haalt Ajax haar niveau dan heeft Groningen niets te zeggen. Zeker niet wanneer ze net zo spelen als de laatste weken, alleen De Leeuw is wat dat betreft een positieve uitzondering door zijn scorend vermogen. Pluim voor die jongen, want hij heeft zijn club echt al punten bezorgd.

Ik denk dat Ajax zal winnen met een nulletje of drie. Daarna is het lekker afwachten wat er gaat gebeuren tijdens de topper Psv-twente een dag later. Ik verwacht een ruime zege van Psv, al hoop ik dat Twente de drie punten pakt.

7 december 2012 om 15:56

@marc_overmars,
ik begrijp jou redenatie heel goed, dat je hoopt dat Twente 3punten pakt. Twente is niet in vorm en gaat deze competitie zeer zeker nog punten laten liggen. Ook zie ik PSV (net als jij dus) als concurrent numero uno vooral omdat ze goed spelen (niet tegen Ajax nee) en een klasse aanval hebben, ook ben ik ervan overtuigd dat oa vbommel de dip wel zou kunnen omkeren en dat al extra puntenverlies van PSV mooi meegenomen is. alleen herinner ik me nog een goed Twente aan het begin van het seizoen en dat liep dankzij Chadli en Tadic. en toen Chadli geblesseerd raakte speelde Twente dramatisch omdat ze nog maar 1 creatieve speler hadden. Nu is Chadli terug en is dit met Tadic in mijn ogen gewoon de beste speler van de eredivisie, dus ik vind dat jij Twente niet moet onderschatten (ookal zit noncoach Mcclaran op de bank). Of ben jij het niet met me eens?

7 december 2012 om 16:29

Ik vind PSV nog altijd de grootste bedreiging voor het landskampioenschap inderdaad. Ze hebben de beste en de meest brede selectie. Maar vooralsnog laten ze punten liggen doordat ze óf niet als team voetballen of vanwege hun instelling zoals in Amsterdam. Bovendien zijn ze, zoals alle Nederlandse topclubs, bijzonder wisselvallig.

Chadli en Tadic vind ik goede spelers, maar met twee creatievelingen kun je niet een heel elftal tot een titelkandidaat transformeren. De terugkeer van Fer moeten we ook niet onderschatten, de motor op het middenveld daar. Maar ik vind dat er verder een hoop middelmaat in het elftal speelt. Dat spelers als Wisgerhof en Brama als ervaren en gelouterde krachten worden gezien is wat dat betreft typerend. Dat zijn grijze muizen die er niet zo heel veel van kunnen.

Onderschatten moeten we Twente niet, uitvlakken als titelkandidaat ook niet. Maar ik denk wel dat PSV en Ajax de clubs zijn die om het kampioenschap strijden. Vitesse haakt af wanneer Bony wordt verkocht en Feyenoord mist net de individuele kwaliteiten met het team dat ze nu hebben. Wel leveren onze vrienden uit Rotterdam weer een topprestatie met deze selectie. Petje af ook voor Koeman, waar ik dit toch niet van had verwacht.

We zullen zien hoe het zal lopen, eerst maar eens afwachten wat er tijdens de winterstop nog wordt ver/ge-kocht.

7 december 2012 om 16:45

ja misschien heb je gelijk die 3 spelers van Twente kunnen niet de matigheid van de rest verdoezelen en daarom zal Twente inderdaad punten laten liggen. Ik denk dat Ajax echt weer kampioen kan worden maar dan moeten ze niet denken nu ze in de CL hebben gespeeld dat ze iedereen (zoals Groningen) aankunnen en daarom clubs geen onderschatten! verder hoop ik in de EL goede loting:
Plzn Steau Genk (chillst) Djnpr (ookal wonnen ze van Psv) Olympiakos of Cluj zou ik het liefst zien. Liever geen Liverpool zij spelen erg goed voetbal ookal staan ze slecht in de competitie, ook dolt Suarez onze hele verdediging. Lyon ook liever niet, zijn erg gegroeid en staan #1 in de competitie en nu hebbn we geen Jan die Gomis even afstopt. Liever ook geen Benfica en kharkiv. Chelsea met Benitez aan het roer liggen nog wel kansen vind je niet? Je hebt altijd een kritische doch rechtvaardige mening over de Ajax jeugd wat vind jij de aankomende talenten waar we naar uit moeten kijken? ik denk zelf: tete menig andersen fischer nouri walian kishna (zonder blessures) en van 't hart.

Denk dat Zivkovic meer speeltijd krijgt dan de vorige keer!
Gelijkspel hoop ik op. Ajax niet in zijn spel laten komen. In potentie hebben we bij Groningen een leuk elftal..het draait alleen nog niet altijd even lekker. Groningen heeft nog wat tijd nodig, maar hoop dat we het ajax moeilijk genoeg kunnen maken om minstens een puntje te pakken.

Ik denk dat het thuis voor Ajax redelijk gemakkelijk zal gaan. Ajax - Groningen ben ik niet bang voor, maar Groningen - Ajax des de meer. Toch een raar fenomeen, het grote verschil wat er kan wezen tussen een thuis- en uitwedstrijd.

7 december 2012 om 15:28

Ja klopt, maar die bekerwedstrijd kan mij eigelijk gestolen worden. Ik zou het jammer vinden als Ajax eruit vliegt, maar zal er geen traan om laten. De competitie is ff wat belangrijker dan die beker.

7 december 2012 om 16:02

Triple halen is ook leuk , toch? Kampioen, beker en EL haha...

Als speler wil je ook gewoon de beker winnen, en dat is voordeel met werken met hele jonge voetballers, die hebben veel wedstrijden nodig...

Ajax zal een hele slechte dag moeten hebben en Groningen een hele goeie, anders geef ik Groningen weinig kans. Je weet het nooit..

Vind bij Groningen eigenlijk alleen Van Dijk een redelijk seizoen spelen.

7 december 2012 om 15:50

Ja..michael de Leeuw valt zwaar tegen inderdaad

7 december 2012 om 16:04

Die pakt van die domme rode kaarten ;-)

Nee gekheid, die doet het inderdaad ook wel goed. Daar ging ik even aan voorbij..

7 december 2012 om 17:26

haha, snap ik hoor!
Klopt, vooral de Leeuw en v. Dijk zijn stabiel..de rest is een beetje wisselvallig.

Denk dat Ajax redelijk eenvoudig wint van Groningen. Groningen toch niet echt in vorm, terwijl Ajax toch wel met een goed gevoel terugkomt uit Madrid

7 december 2012 om 20:18

En dat goede gevoel komt van? Blij dat geen 8-0 geworden is?

Grunn wint zwaar onterecht met 1-2 is mijn voorspelling.

8 december 2012 om 00:35

Volgens mij zijn ze uiteindelijk 3e geworden, en inderdaad de 2e helft niet overrompelt.

Zie Groningen hier zeker een punt halen, en misschien wel meer ook. Ajax speelt altijd een stuk minder na een CL wedstrijd, en het blijft Eredivisie.

7 december 2012 om 15:31

In feite zullen Twente en PSV meer last van de Europese wedstrijden moeten hebben dan Ajax, aangezien de Amsterdammers op dinsdag speelde en Twente en PSV donderdag.

7 december 2012 om 16:01

Klopt, maar Twente en PSV hebben spelers rust gegeven, maar beide clubs hebben ook wel wat meer kwaliteiten dan Ajax.

7 december 2012 om 16:27

Daarnaast spelen ze tegen elkaar en maakt dat dus nu weinig uit !

7 december 2012 om 15:54

Toch loopt het allemaal wat beter met Fischer en Hoesen in de basis. Er worden meer kansen gecreerd en er wordt voorin gewoon beter gespeeld. Ik heb het idee dat Fischer ook Eriksen beter laat spelen. Die kunnen elkaar ook aardig vinden. Ik geef Groningen weinig kans. Maar ach...het blijft voetbal.

Zonder Suk en Zeefuik wordt het waarschijnlijk Texeira in de spits. Ik heb toch liever Dat De Leeuw gewoon op het middenveld speelt.

Ik hoop dat Andersen mag beginnen. Zou ook niet heel erg raar zin, gezien het feit dat zowel Boerrigter als Sana niet geweldig in vorm zijn. Andersen is dat wel. Ik kan niet wachten tot hij minuten gaat maken. Dan hebben we een tweede Fischer, alleen dan op rechts.

Vermeer
Van Rhijn
Alderweireld
Moisander
Blind
Eriksen
Poulsen
De Jong
Andersen
Hoesen
Fischer

Ja lastige pot en Groningen zal net als andere uitwedstrijd op de kont hangen en gokken op een uitbraak/standaard situatie. Verwacht een nederlaag en hoop dat de schade beperkt blijft maar laat me graag verassen! Mooi voor de jeugd Bakker,zivkovic dat ze er weer bij zitten! Jammer dat Ivens wel mee gaat en Magnasco niet want rechtsback zie ik graag gewijzigd worden en Kappelhof centraal maar ja zal toch niet gebeuren helaas.

Ajax gaat het moeilijk krijgen met onze Fc. Groningen wordt wat onderschat omdat het weinig spektaculair speelt en omdat echte uitblinkers ontbreken, maar het team staat verdedigend goed. Van Dijk met name, maar ook Luciano draaien een prima seizoen. Kappelhof en Johansson zijn vrij degelijk.

Femi is verdedigend een versterking op het middenveld t.o.v. Sparv. Toch is het jammer dat Sparv niet speelt. Hij is voetballend veel beter dan Kieftenbeld. Kieftenbeld is traag, mist overzicht en techniek en gaat zeker geel pakken met een domme tackel.

Groningen gaat zeker niet in het mes lopen, maar zal gegroepeerd verdedigen. Hoe langer de nul blijft staan, hoe moeilijker dat voor. Ajax wordt. Dan komen er kansen in de counter. En zo goed vind ik Ajax nu ook weer niet.

Ik hoop op een goeie dag van Groningen, dan valt er zeker wat te halen. En Ajax presteert niet geweldig na een CL pot.

Oh, alvast mijn excuses aan de supporters van Ajax, maar we komen er niet om jullie te verwennen.

Heeft iemand enig idee waarom Paco van Moorsel zo weinig speeltijd krijgt? Stak er bij FC Den Bosch ruim bovenuit! Nu weet ik ook wel dat er een verschil zit tussen FC Den Bosch en FC Groningen, maar een speler als De Leeuw speelt wel wekelijks. Beetje dezelfde types ook. Paco iets meer techniek misschien. Maar ik volg FC Groningen natuurlijk niet op de voet, dus zal wel een reden hebben?

7 december 2012 om 16:51

Je geeft het antwoord al. De Leeuw speelt op zijn positie en die doet het beter.
Het systeem moet om omheen speeltijd te geven. Van mij mag dat trouwens.
Paco komt wel steeds dichterbij de basis. Hij gaat er wel komen bij de Fc.

7 december 2012 om 17:18

Vond hem die ene wedstrijd dat hij in de basis begon sterk spelen. Ik zie ook liever Groningen met De Leeuw in de spits en Van Moorsel op 10. Texeira is veel te onrustig aan de bal.. Maar De Leeuw speelt zelf ook het liefste op 10 dus denk dat hij daarom de voorkeur krijgt, plus natuurlijk de vorm waarin hij verkeert.

niceee Zivkovic er weer bij. Maakte op mij een solide indruk in wat hij deed en hoe hij er uit ziet (fysiek, charisma) en dat is best bijzonder voor iemand die net 16 is!

Met Zivkovic heeft groningen eindelijk weer een echte topper in de jeugd na robben zoals het er nu naar uit ziet.

Nog steeds onbegrijpelijk dat Kieftenbeld gewoon mag starten en Sparv op de bank zit. Kan er echt niet bij.. Daarnaast Ivens op de bank in plaats van Magnasco? Kom op man, gebruik je hersenen een keer Maaskant. Ivens is echt één van de slechtste centrale verdedigers van de Eredivisie. Telkens achteruit lopen en verliest ook nog eens ontzettend veel luchtduels met zijn lengte.. Als er een back of een centrale verdediger geblesseerd raakt heb je met Magnasco op de bank ook geen probleem, dan schuift gewoon Kappelhof door naar het centrum.

Sjonnie, ben het 100 procent met je eens. Dat die slappe Ivens er weer bij zit is een zeer slechte zaak. Wat is er nu toch mis met Magnasco ? Dathij niet in de basis staat vind ik al vreemd maar nu niet eens bij de zestien en Jonas wel...... Ongelooflijk.
Femi speelde tegen Heracles niet slecht maar Sparv is het hele jaar een van de beteren bij de FC, erg vreemd dat hij nu ineens aan de kant staat, wat moet hij meer doen voor een basisplaats?

Maar natuurlijk Maaskant! Burnet en Schet buiten de selectie laten wegens het missend vuur en Kirm week in week uit laten spelen daar kan ik nog steeds niet bij.

Geen schijn van kans vanavond voor groningen. Hebben nog nooit gewonnen in de arena. dan zeker nu niet. Ajax scoort in de eerste tien minuten en klaar is kees.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

27 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Hirving Lozano heeft naar verluidt zijn zinnen gezet op een transfer naar Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren