AZ maant clubs tot haast: 'We moeten zelf ook een vervanger zoeken'

Dinsdag, 7 augustus 2012 om 12:10

Mocht Anderlecht zich nog willen versterken met Niklas Moisander, dan moet de Belgische club haast gaan maken. De transfermarkt is nog ruim drie weken geopend, maar AZ wil er wel voor zorgen dat het Moisander goed vervangt als hij vertrekt. Anderlecht toont al enige tijd interesse en bracht ook een bod op de Fin uit, maar dat werd in Alkmaar afgewezen.

/

“Wees op tijd”, waarschuwt Toon Gerbrands de Belgen in de Gazet van Antwerpen. “Ik hoor dat een transfer pas voor eind augustus is. Dat is allemaal wel heel kort dag.We moeten zelf ook nog een vervanger kunnen zoeken. Als Anderlecht Moisander nog steeds wil, moeten ze snel een signaal geven”, aldus de algemeen directeur.

Anderlecht twijfelt om te voldoen aan de vraagprijs van AZ. Wanneer het erin was geslaagd Matías Suárez te verkopen aan CSKA Moskou, had het circa vijftien miljoen euro geïncasseerd. De aanvaller kwam in Rusland echter niet door de medische keuring. Derhalve heeft men in Brussel niet zoveel geld over voor Moisander. Die zei maandag al dat hij dat erg jammer vond. “Het is moeilijk voor mij om de knop weer om te draaien.”Gerelateerd

63 reacties (laatste reactie door xxxclusive)

Daar kun je ook afspraken over maken, er zijn genoeg clubs die de laatste 1 of 2 weken helemaal geen deals meer willen sluiten.

7 augustus 2012 om 12:50

Nu wordt het dat de clubs moeten opschieten, maar als Ajax komt is de wereld weer te klein.

Dan wie mag dan wel spelers kopen van AZ?

7 augustus 2012 om 12:57

@fairplay1

Waarom wordt Ajax er nu weer bijgehaald, lees jij in het hele artikel iets over Ajax?

En Ajax mag best een speler van AZ kopen, tegen de juiste prijs en niet op de allerlaatste dag dat transfers mogelijk zijn zodat AZ geen vervanging meer kan halen.

7 augustus 2012 om 12:58

Goed punt inderdaad Fairplay1,

Als Ajax nu komt dan begint Verbeek weer over het feit dat ze zondag tegen elkaar spelen en dat ze "het daar om te doen is, spelers hoofd op hol brengen".

7 augustus 2012 om 13:01

Het is een uitstekende verdediger, en dat hij de stap ziet zitten zegt genoeg. Er zijn ook genoeg mensen die hem die stap gunnen maar zien hem liever naar Anderlecht gaan, ik denk dat het om verschillende redenen een gevoelige overstap is:

1 AZ ziet in zichzelf de laatste paar jaar een concurrent van Ajax
2 De eerste wedstrijd spelen ze tegen elkaar en dat is nou net over een paar dagen.
3 De clubs liggen niet erg ver bij elkaar vandaan, en dan overstappen houden supporters nooit echt van.
4 Als de deal over 2 weken of later wordt gesloten,is AZ bang voor een scenario dat opvolger A ziet AZ niet zitten, opvolger B blijkt te duur, en voor opvolger C het te laat is. Dan moet AZ met Reijnen in het centrum gaan spelen, terwijl ze toch minimaal 5e willen eindigen.

7 augustus 2012 om 13:28

@ Caritas

Goh waarom zou Ajax erbij gehaald worden? Poeh poeh poeh even hard nadenken hoor. Een grote gok en ik acht de kans klein dat ik het fout heb maar misschien omdat Ajax samen met Anderlecht en PSV de 3 clubs zijn die concreet waren voor deze speler???

7 augustus 2012 om 13:35

@fairplay1

Waar in het artikel staat dat Ajax, of een andere club geen spelers van AZ mag kopen?

7 augustus 2012 om 14:07

@ Badhabbit

Lees, reactie laatste maanden Verbeek en dan weet je ook dat Ajax tegen AZ speelt over 5 dagen....

Verbeek claimde dat Ajax juist nu zou toeslaan en dan nu horen we niets

Als je je trainer kent en weet hoe hij over Ajax denkt, dan hoef ik vrij weinig te zeggen toch?

Schreeuwen dat Ajax zou komen een week van te voren en nu wordt er gevraagd of de clubs willen opschieten en dat zo 5 dagen van te voren, voor de 1e wedstrijd....?

Dat is toch vrij bekrompen?

7 augustus 2012 om 14:19

@fairplay1

Gerbrands laat dat bericht plaatsen in de gazet van Antwerpen zou het dan voor Anderlecht of Ajax bedoeld zijn. Volgens mij is Ajax al afgehaakt, ze willen immers niet voldoen aan de vraagprijs van AZ. De nieuwe weg die Ajax ingeslagen heeft dus ja ik zou het heel erg verbazingwekkend vinden als Ajax nu opeens zo vlak voor de wedstrijd weer naar buiten komt met berichten over hun vermeende interesse in Moisander.

En als je het artikel nogmaals goed leest, dan staat er duidelijk Gazet van Antwerpen oftewel gericht aan het adres van Anderlecht. Niet alles in de Nederlandse voetbalwereld draait om Ajax.

En wel grappig dat jullie het hebben over de speler het hoofd op hol brengen. Er zijn meer dan genoeg voorbeelden te noemen waar Ajax een speler kwestie gek maakt door uit te spreken dat ze hem willen hebben, prima, maar dan mag je ook schuiven. En niet de speler zodanig gek maken dat die nog maar 1 ding wil en dat is naar Amsterdam verhuizen en vervolgens denken dat je voor een dubbeltje op de eerste rang kunt zitten.

7 augustus 2012 om 14:45

@ ajacied777... voor de goede orde ajax is nooit concreet geweest.... en heeft al maanden niets van zich laten horen richting Moisander of Az... er is geen bod gedaan..... er is toen alleen een gesprek geweest met Moisander (tijdens de competitie).

Ik vraag me nog steeds af waarom dat gesprek ooit heeft plaatsgevonden?

7 augustus 2012 om 15:21

@ fairplay

Zal Verbeek dat niet toevallig gezegd hebben omdat Ajax dit in het verleden al vaker gedaan heeft bij spelers en bij Moisander in het bijzonder zelf (zie einde competitie)? Waarom hebben ze hem überhaupt toen al benaderd, en hebben ze niet gewoon even gewacht tot de competitie ten einde was. Het toont aan dat Ajax eigenlijk nooit echte interesse heeft gehad maar gewoon misbruik heeft gemaakt van haar aantrekkingskracht.

Maar laten we wel zijn, dit bericht staat in een Belgische krant en AZ wil gewoon zelf na de transferdeadline een zo sterk mogelijke selectie hebben. Als dan op het laatste moment een transfer rond moet komen vraag je natuurlijk wat extra's want je zal zelf ook wat extra's moeten betalen of minimaal een half jaar zonder vervanger door moeten. Doet trouwens elke club, is dus helemaal geen rare opmerking dit. Voorbeeld wat mij bij is gebleven is de transfer van Sneijder naar Real. Van Geel was destijds de TD en Real deed een laag take-it-or-leave-it bod waarom Ajax keurig antwoordde met laat maar zitten. Toen kwamen ze tegen het einde van de transfermarkt alsnog terug en toen was de vraagprijs natuurlijk gestegen en deed Ajax ook geen water meer bij de wijn. Real moest daardoor de volle pond betalen net als AZ dat nu verlangt van geïnteresseerde clubs als ze te lang wachten. Hoe langer je wacht hoe minder ruimte er is, lijkt me vrij logisch of niet soms?

7 augustus 2012 om 16:35

En alsnog gaat het om een speler die voor het begin van de competitie wordt weggekaapt (als de clubs eruit zijn).

Hij vond het vervelend als dat zou gebeuren en met name als Ajax weer zou komen, dan zou dit de periode zijn. Het zijn niet mijn woorden, maar van Verbeek.

Mijn reactie gaat over de daad, hoe die in Verbeek zijn harde schedel is verwerkt. Echt van die zinloze aannames.

Dat Ajax dat in het verleden heeft gedaan, zou niet weten bij wie. Want het is nog altijd binnen de transfer data. Niemand zegt dat je niet meer in mag kopen op de laatste dag.

Sneijder, Zlatan etc. etc. die zijn allemaal zo vertrokken bij Ajax, als Verbeek of wie dan ook daar problemen mee heeft, moeten ze een klacht indienen.

Maar goed, als Moisander weggaat, moeten zij toch ook weer inkopen...we zullen zien of ze die persoon 1 of 2 weken van te voren binnen halen voordat de transfer window sluit..

Is dat dan niet het zelfde wat ze Ajax verwijten?

7 augustus 2012 om 16:51

@ Caritas

Waar zie je dat ik het over een speler heb die Ajax zijn hoofd op hol laat brengen.
Interesse mag je altijd tonen, de kans is er altijd dat de clubs met een Bod of vraagprijs niet eruit komen.

Waarom doen mensen daar zo moeilijk over. AZ mag vragen wat ze willen en Ajax mag bieden wat ze willen.

Ik zie het probleem niet, maar goed!

Mensen vergeten dat niets moet, alles mag.

Dat take it or leave it, geld voor beide partijen...

7 augustus 2012 om 23:15

@fairplay1

Ben je alweer vergeten van Bas Dost, die een arbitragezaak tegen Heerenveen aanspande. Suarez die hetzelfde deed om een transfer naar Ajax te bewerkstelligen. En waarom deden die spelers dat, ajax had ze een beetje geil gemaakt maar kwamen vervolgens met een belachelijk bod op de proppen.

Dan kan jij als Ajax supporter wel heel stoer roepen take it or leave it. Maar als je die tactiek hanteert breng je eerst een serieus bod uit en ga je daarna onderhandelen met de speler.

Ik kan mij nog midden jaren negentig herinneren, Frank en Ronald de Boer wouden graag naar Barcelona toe, Ajax hield voet bij stuk, de Boertjes mochten met het tweede trainen waren niet meer welkom, maar zijn uiteindelijk wel naar Barcelona vertrokken. Alles wat Ajax een warm hart toedroeg repte moord en brand en vervolgens jaren laten passen ze zelf die tactiek toe.

Van mij mag Ajax al hun oud jeugdspelers voor veel geld weer terug kopen als je het hebt over kapitaalvernietiging.

8 augustus 2012 om 08:43

Het verhaal Bas Dost is hier boven al uitegelegd. Voor Suarez, Silva en de Boertjes....die deals zijn uiteindelijk allemaal rond gekomen. Dus wat wil je eigenlijk zeggen?

Als alles rond is...is het case close. De naam Ajax maakt sommige spelers warm...suarez, Silva en Bas Dost hadden ook het zelfde gedaan als het Real of Barca was geweest. We praten hier wel over een sportieve verbetering of niet. Sterker nog...ik had ook het zelfde gedaan. Maar het is beide clubs hun recht wat ze bieden of vragen....begrijp je dat niet? Dat take it or leave geldt voor beide partijen Nogmaals!

Het gaat gewoon om handel....je doet net of er een man over boord is. Soms gaat het soepel en soms niet. Zo heeft elke club wel eens te maken met ontevredenheid in het handelen voor een speler.

7 augustus 2012 om 13:43

Probleem alleen is dat het blokkeren van deals de laatste weken in strijd is met europese regels, vrij verkeer van personen. Dus eigenlijk is men dan strafbaar bezig en kan de speler toch een transfer maken wanneer hij zou willen.

7 augustus 2012 om 14:47

En Moisander en AZ een contract hebben met elkaar, dan bepaalt AZ nog altijd of ze op het laatste moment willen verkopen. Ze kunnen Moisander aan zijn contract houden of de vraagprijs dermate verhogen dat veel clubs af zullen haken.

Het zou zeer onprofessioneel zijn als AZ nog op zoek moet naar een vervanger. Daar moet je allang mee zijn begonnen.

7 augustus 2012 om 12:25

Tuurlijk heeft AZ al een lijstje, maar het schijnt dat Anderlecht pas na de laatste voorronde van de CL wil terugkomen. Dat is 28 of 29 augustus. Als AZ dan nog een vervanger wil halen is het kort dag. Stel AZ wil Nuytinck (zomaar even een wilde gok), dan zal NEC daar ook niet om zitten te springen want die moeten ook weer een vervanger halen. Bovendien kan NEC dan een absurd hoog bedrag gaan vragen omdat de transfermarkt nog maar 1 of 2 dagen open is. Ik ga er namelijk van uit dat de afhandeling van de transfer van Moisander ook nog wel 1 of 2 dagen in beslag zal nemen als ze zich op 28 of 29 augustus melden.

7 augustus 2012 om 12:47

Als je zowel de titel als de tekst goed gelezen hebt staat er heel duidelijk:

'we moeten zelf ook een vervanger zoeken'

Hieruit kan ik concluderen dat ze nog moeten zoeken. Anders had er namelijk wel gestaan dat zij de gesprekken met de mogelijke opvolger wilde starten/afronden.

7 augustus 2012 om 12:51

Denk je nu echt dat AZ geen lijst heeft? Elke club heeft een lijst en AZ zeker. Als er een club goed op uitgaande transfers inspeelt dan is het AZ wel. De vervangers worden in de meeste gevallen een jaar voordien al gekost zoals het geval was bij bijvoorbeeld Esteban (vervanger Romero), Viergever (vervanger Moreno) en zo zijn er nog een paar.

7 augustus 2012 om 12:59

Het was ongelukkig geformuleerd denk ik, ze bedoelen waarschijnlijk met zoeken dat ze die spelers op het oog hebben maar zelf ook nog moeten proberen vast te leggen.

misschien een idee voor AZ om nu alvast wat te gaan zoeken?

7 augustus 2012 om 12:24

AZ heeft natuurlijk allang een shortlist met mogelijke opvolgers paraat. Zelf hoop ik op Bram Nuytinck.

7 augustus 2012 om 12:27

Als je een Az-fan bent, weet je best dat AZ zulke bedragen niet op tafel legt .

7 augustus 2012 om 12:51

2 miljoen kan AZ best ophoesten na de transfers van Elm en Moisander, vraag is alleen of ze het marktconform vinden.

7 augustus 2012 om 13:08

Met 2 miljoen voor Nuytinck komt je er natuurlijk niet. NEC kan hem echt wel voor meer verkopen, daarbij hoeft NEC niet te verkopen, het kan dus helemaal vragen wat ze willen.

7 augustus 2012 om 14:09

Omdat? Ze hebben iets meer dan 3 miljoen gevangen voor de topscorer van de Eredivisie. Een verdediger is altijd weer een stukje goedkoper.

7 augustus 2012 om 14:27

@azalkmaar2,

Hele slechte vergelijking van je.

N.e.c. zat toen in categorie 1, en Moest Vleminckx wel laten gaan voor die prijs. N.e.c. is nu financieel gezond en Nuytinck heeft nog een langer contract dan Bjorn in die tijd. Namelijk 3 jaar!!

Dus ze kunnen nu vragen wat ze willen... hij is een talent, aanvoeder van jong Oranje en één van de betere spelers van N.e.c. en dat zullen ze allemaal bij de prijs optellen.

Dus als AZ met 2 miljoen langskomtin Nijmegen worden ze 100 zeker weer naar huis gestuurd.

7 augustus 2012 om 14:30

Wat een gekke redenatie. Vleminkcx was wel topscorer, maar ook redelijk beperkt als voetballer. Daarbij moest NEC Vleminkcx echt verkopen toenertijd, toen zat NEC nog in categorie 1. Nu in categroie 3, waardoor NEC absoluut niet hoeft te verkopen.

Verder heeft Nuytinck veel potentie, en daar betaal je voor. Verder nog een langdurig contract, aanvoerder van Jong Oranje, in de belangstelling van meerdere (grote) clubs. Redenen zat.

Ik weet zeker dat AZ Nuytinck niet voor 2 miljoen meekrijgt, die tijden zijn voorbij in Nijmegen, en de technisch directeur Carlos Aalbers vraagt altijd een forse prijs voor een van zijn betere spelers( zie Cillessen).

Nee, Nuytinck naar AZ lijkt me zo goed als uitgesloten.

7 augustus 2012 om 17:28

Tuurlijk betaal je daar voor.. Maar vergeet ook niet dat een clubs als NEC nooit zoveel kan vragen. Eerlijk is dat niet maar je ziet het bij AZ ook in vergelijking met Ajax. Ajax verkoop Suarez voor 25+ miljoen geloof ik, en wat krijgen wij voor de topscorer van de Eredivisie op dat moment? 7,5 miljoen heeft El Hamdaoui uiteindelijk opgeleverd. Zelfde met Vertonghen en Moisander. Beide captains, Moisander heeft zelfs nog een langer contract, Vertonghen wel meer kwaliteit maar dan nog is het verschil enorm hoog tussen die 2. Ajax kan meer vragen voor een speler dan AZ, en AZ meer dan Nec. NEC zal nooit een bedrag krijgen dat hoger is dan 2,5/3 miljoen euro. Vergeet niet dat Nuytinck nog nooit internationaal voetbal heeft gespeeld.

Dit is te begrijpen. Niemand wil op het laatste moment nog aankopen doen. Het is ook goed voor de speler als er snel duidelijkheid is. Ik kan begrijpen dat hij nu ook met zijn hoofd bij een eventuele transfer zit. Het lijkt me moeilijk om je helemaal voor de club te geven als je niet zeker weet of je er over een paar weken nog speelt.

Marc, kom eens van je luie reet af en koop deze gozer en Assaidi. Deze transferwaanzin moet stoppen. Je moet toch niet denken dat we het hele seizoen met Blind en vanwege de constante blessures met Ebecillio moeten afmaken.
Het werd zondag erg duidelijk dat we een kwaliteitsinpuls nodig hebben. Je kunt eventueel Ebecillio naar Heerenveen sturen en Janssen terug naar Arnhem ( aangezien Schone en Serrero echt niet slechter zijn, wel minder ervaren) maar ga eens het team versterken

7 augustus 2012 om 13:21

Net of wij Ebecilio willen?

Ze praten wel vaak over Moisander. Az maakt die jongen helemaal gek en dan ook nog net voor de wedstrijd van Ajax tegen Az. Schande!

7 augustus 2012 om 12:26

Wij maken die jongen gek? Waar heb jij het over? AZ wil hem het liefst houden maar hij wil zelf een stap maken en Anderlecht en Ajax hebben naar hem geinformeerd. AZ heeft hem beloofd mee te werken, maar dan moeten die clubs wel op tijd komen natuurlijk.

7 augustus 2012 om 12:33

Ajax is de enige die deze zomer jongens gek maakt.
De manier waarop hun een transfer willen foceren is werkelijk waar walgelijk!
Ze hebben Moisander, Armenteros en Narsingh al gek proberen te maken bij Moisander en Arme nteros is dat duidelijk gelukt.
Ajax moet gewoon bedragen bieden die gewoon normaal zijn voor dit soort spelers en niet ver onder de vraagprijs gaan zitten en de speler helemaal gek proberen te maken.

7 augustus 2012 om 12:51

Helemaal mee eens. Dit hebben ze ook gedaan met Dost in de vorige transferperiode. Het beleid van Ajax was eerst negatief door de vele miskopen. Het is dan goed dat je dat wil veranderen, maar als je dan zo met spelers (mensen) en je collega-clubs omgaat ben je in mijn ogen geen meter opgeschoten. Iedere club en speler zal interesse van Ajax in de toekomst niet meer serieus kunnen nemen.

7 augustus 2012 om 13:38

@ zakboy5

Dat hebben ze ook gedaan bij Dost??? Uhmmzzz misschien moet je die zaak nog een keer terug kan kijken. Ajax had een zeer goed bod gedaan maar Heerenveen wilde veel meer. Ze hebben meerdere malen onderhandeld maar Heerenveen deed steeds geen water bij de wijn waarop Ajax zei dan laat het maar. Heerenveen dachten ze komen wel terug maar Ajax kwam niet terug. Ze kregen het toen op de laatste transferdag om 22.00 wel erg warm waarop ze Ajax een tegenbod hebben gedaan die in 1x veeeeeeeeeel lager was dan tijdens de laatste onderhandelingen (scheelde geloof ik iets van 30procent). Echter toen was het al te laat.

Wanneer je na dagen onderhandelen geen procent bij wil geven en op het laatste moment in 1x ruim 30procent lager gaat zitten dan mag jij mij uitleggen wie van de 2 clubs nu ongeloofwaardig onderhandelde. Ajax of Heerenveen? Heerenveen had zijn kaarten gewoon overspeeld en moesten zelf op de blaren zitten.

7 augustus 2012 om 13:43

@ Memphi.

Je noemt 3x het woord gek maar legt geen 1x uit waarom ze die spelers gek gemaakt hebben. Leg mij eventjes uit hoe ze de speler gek gemaakt hebben??
Ajax wil nl een speler en heeft een max bedrag in zijn hoofd dat die speler waard is qua ervaring/contractjaar/leeftijd/salaris etc. Dat is een speler niet gek maken zo gaat het rondom elke transfer. Dat die clubs dan gelijk meer gaan vragen zodra Ajax zich meld dat zegt al genoeg.

Overigens wel mooi dat je Ajax iets verwijt terwijl het bod van PSV op Moisander vrijwel hetzelfde was als het bod van Ajax. Toen PSV het tegenbod hoorde haakten ze af en dat was normaal....toen Ajax het tegenbod hoorde waren ze arrogant en wilden ze voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Wat maak jij jezelf volkomen belachelijk met je post.

7 augustus 2012 om 14:33

Sorry maar je hebt je echt niet goed ingelezen in de zaak Moisander. Hier hoe het zit:
Ajax meldt zich bij AZ, dat ze met Moisander willen praten. Dat mag van AZ.
Vervolgens biedt Ajax ook een hoog salaris aan Moisander.
Daarna hebben ze zich Geen EEN Keer meer gemeld bij AZ. Niet met een bod enz.

Daarom sprak Verbeek ook van geil maken. Wel een salaris bieden, maar geen intentie hebben om met de club waar moisander onder contract staat, te onderhandelen. Dat is inderdaad geil maken.

Vervolgens duiken er na de verkoop van Vertongen allemaal bedragen in de media op: dat AZ 6 miljoen voor Moisander zou vragen aan Ajax. Dat is gewoon niet waar. Vervolgens legt Stewart (voetbaldirecteur AZ) ook in het NHD uit dat Ajax zich nooit gemeld heeft en dat het bedrag niet klopt. Dat moet AZ dan weer vervolgens recht strijken met Moisander, want die leest het ook en kan het interpreteren dat AZ hem onredelijk niet wil laten gaan. (dit is niet komen te staan op VZ of andere voetbalsites, dus logisch dat je het niet gelezen hebt.)

Ik vind het logisch dat Az-supporters en anderen Ajax verwijten niet netjes te onderhanelen. Ze doen niks illegaals, maar het is echt niet netjes. Daarom vinden velen dus dat Ajax spelers gek maakt, volgens mij ook terecht.

Voor de duidelijkheid hier oo een uitleg van Directeur Toon Gerbrands: http://eredivisielive.nl/video/69597-gerbrands-we-...

Edit vanaf 4:50

Dit is m.i. gewoon het spel dat gespeeld gaat worden. AZ zal zeker al een schaduwlijst hebben, het is alleen altijd afwachten of het aantrekken van de beoogde vervangers lukt.
Ik verwacht wel dat hij gaat, na het beginnen van de diverse competities zullen er wellicht nog wel meer kandidaten komen.

Zeer goede stelling van AZ en dhr. Gerbrands. Gewoon met een leuke staffel de prijs op gaan voeren. Wanneer het op het allerlaatste moment nog een bieding komt, 10 Mio vragen.
Deze week is het nog 3,5 Mio (?), volgende week 4,5 Mio, dan 6 Mio waarnaar een hoerenbedrag geboden mag worden anders blijft Moisander.
Tevens staat het Ajax vrij om mee te doen in dit spel :-)

Ondanks de vele protesten van zowat de hele voetbalwereld over de transferdeadline vorig jaar is er natuurlijk dit jaar weer niks aan gedaan en staat deze weer op 31/8 ipv 31/7. Men weigert gewoon de competitievervalsing in het voetbal op te heffen. Wie heeft hier belang bij?

7 augustus 2012 om 14:54

de grote clubs..... met het meeste geld.... en het meeste invloed op het beleid van Uefa en Fifa.... Ga er maar vanuit dat Chelsea, Man. C/u, Real Barcelona om het laatste moment geen spelers meer ongewenst kwijtraken.

Ik denk dat Ajax tot de laatste week voor de transferdeadline wacht en dan alsnog Moisander binnenhaalt. Daarmee hebben zij hun gewenste verdediger binnen, en zadelen ze een concurrent om de bovenste plaatsen op met een enorm probleem.

7 augustus 2012 om 13:16

Dan denk ik dat Ajax zichzelf óf belachelijk moet maken door een niet-marktconform bedrag te betalen óf dat AZ tegen Overmars zegt dat hij de boom in kan. Want AZ gaat natuurlijk niet zichzelf in de problemen werken om Ajax te helpen een probleem op te lossen.

7 augustus 2012 om 15:00

@ chilluur,

Ben het met Dammie eens dat Ajax zich dan belachelijk zou maken. AZ zal dan idd geen marktconforme prijs hanteren en dat is juist wat Ajax nu al tegenhoudt om Moisander te kopen. Denk dat Overmars zijn rekenmachine niet ineens kwijt is.

Ik denk echt dat Anderlecht alsong over de brug komt, maar dat is een vermoede.

7 augustus 2012 om 15:54

@thamike
Anderlecht komt alleen over de brug als er een speler verkocht wordt (zie Suarez maar ging niet door)

Of als Anderlecht zich plaatst voor de groupsfase CL (nog 3 wedstrijden, 1ste gewonnen 5-0)

Maar dan praat je dacht ik over 27-28 Augustus dat daar duidelijkheid over bestaat en Moisander is tegen die tijd alweer onbetaalbaar geworden, dan wel niet ''niet te koop'' voor AZ want er moet toch ook een vervanger komen........

Uiteindelijk gaat hij gewoon naar Ajax denk ik. Moisander heeft nu, logisch, moeite de knop weer om te zetten na weer een afgeketste transfer. Ajax is nog altijd zoekende, Az ziet ook in dat Moisander wel een keer weg mag na zoveel teleurstellingen, en dan vinden AZ en Ajax elkaar wel in de transfersom.

7 augustus 2012 om 15:00

maar dan wel pas na het weekend

Enerzijds gun ik het Moisander, hij is toe aan een nieuwe uitdaging. Anderzijds is hij enorm belangrijk voor AZ. Moisander en Viergever is een goed duo. (moisander en Moreno waren dat ook).

7 augustus 2012 om 15:38

Toch denk ik dat AZ en Heerenveen de grote winnaar kunnen zijn, ondanks een vertrek van Moisander en Assaidi naar Ajax. Ajax wordt daar sterker van, maar stel dat AZ Nuytinck haalt en Heerenveen haalt Wildschut. Dan is iedereen blij denk ik. En staat Aajx over 3 jaar weer op de stoep om voor de hoofdprijs Nuytinck en Wildschut te kopen ;

Maar wat gebeurt er als Moisander volgende week tegen Ajax in de laatste minuut het beslissende doelpunt maakt, waardoor AZ wint.

Zou ajax hem dan nog steeds willen kopen?

Persoonlijk hoop ik dat Moisander een mooie transfer kan maken, daarmee bedoel ik een transfer naar het buitenland. Als ie naar ajax gaat is dat voor hem misschien een mooie transfer, maar voor de supporters is het minder fijn. Helemaal wanneer dit op het laatste moment zou gebeuren, maar zover laat AZ het waarschijnlijk niet komen. Mocht ajax hem toch willen binnenhalen, dan zal AZ de hoofdprijs vragen!

Hopelijk voor hem komt er nog interesse vanuit bijvoorbeeld de Bundesliga!

7 augustus 2012 om 13:42

Ik gun Moisander ook wel een mooie transfer. Van mij mag dat zelfs naar Ajax, heb ik geen moeite mee zolang het maar niet voor een appel en een ei gaat. Moisander heeft veel betekend voor AZ, dus als hij graag naar Ajax wil gun ik hem dat. Maar gezien het nieuwe beleid in Amsterdam, zie ik dat niet snel gebeuren.

Hij wordt met de dag/week duurder. Hoop zelf dat hij blijft, want van Reijnen wordt ik namelijk niet blij. En een vervanger is altijd nog maar afwachten. Helemaal gezien AZ waarschijnlijk een talent haalt, Nuytinck haalt AZ (helaas) niet, 3-4m is geen AZ inkoopprijs. 3-4 ton meer.

7 augustus 2012 om 14:58

Als er een club komt moeten ze snel en flink over de brug komen, geen ellenlange onderhandelingen. Omgemerkt is Moisander wl belangrijk voor AZ, hij is met zijn foutjes beter dan Reijnen, daarnaast hebben we twee jonge verdedigers die popelen om een basisplaats (ket en Lam) dus nog een jaartje Moisander zou wel goed uitkomen.

Wat betreft vervangers, laat AZ maar schuiven...

7 augustus 2012 om 15:51

Een Ket of Lam is nog veel te vroeg om nu al basis speler te zijn, dan wel om de 1ste backup te zijn. (1 van hun zou de stand-in van Reijnen worden als Reijnen basis is)

Op dit moment is het ideaal, Moisander/viergever in het centrum, Reijnen als stand-in voor beide. Met Ket/lam er nog achter.

Het is altijd maar afwachten hoe een Ket of Lam of een ander talent zich ontwikkelt , AZ kan het niet riskeren om Moisander te verkopen vervolgens te zien dat een Reijnen, Lam of Ket (allen nog niets bewezen) het team totaal bottlenecked. Zoals vorig jaar met Benschop (vooral hem) en Altidore in de spits was, die belemmerde het hele team.

Het is een uitstekende verdediger, en dat hij de stap ziet zitten zegt genoeg. Er zijn ook genoeg mensen die hem die stap gunnen maar zien hem liever naar Anderlecht gaan, ik denk dat het om verschillende redenen een gevoelige overstap is:

1 AZ ziet in zichzelf de laatste paar jaar een concurrent van Ajax
2 De eerste wedstrijd spelen ze tegen elkaar en dat is nou net over een paar dagen.
3 De clubs liggen niet erg ver bij elkaar vandaan, en dan overstappen houden supporters nooit echt van.
4 Als de deal over 2 weken of later wordt gesloten,is AZ bang voor een scenario dat opvolger A ziet AZ niet zitten, opvolger B blijkt te duur, en voor opvolger C het te laat is. Dan moet AZ met Reijnen in het centrum gaan spelen, terwijl ze toch minimaal 5e willen eindigen.

Maar wat gebeurt er als Moisander volgende week tegen Ajax in de laatste minuut het beslissende doelpunt maakt, waardoor AZ wint.

Zou ajax hem dan nog steeds willen kopen?

Persoonlijk hoop ik dat Moisander een mooie transfer kan maken, daarmee bedoel ik een transfer naar het buitenland. Als ie naar ajax gaat is dat voor hem misschien een mooie transfer, maar voor de supporters is het minder fijn. Helemaal wanneer dit op het laatste moment zou gebeuren, maar zover laat AZ het waarschijnlijk niet komen. Mocht ajax hem toch willen binnenhalen, dan zal AZ de hoofdprijs vragen!

Hopelijk voor hem komt er nog interesse vanuit bijvoorbeeld de Bundesliga!

En alsnog gaat het om een speler die voor het begin van de competitie wordt weggekaapt (als de clubs eruit zijn).

Hij vond het vervelend als dat zou gebeuren en met name als Ajax weer zou komen, dan zou dit de periode zijn. Het zijn niet mijn woorden, maar van Verbeek.

Mijn reactie gaat over de daad, hoe die in Verbeek zijn harde schedel is verwerkt. Echt van die zinloze aannames.

Dat Ajax dat in het verleden heeft gedaan, zou niet weten bij wie. Want het is nog altijd binnen de transfer data. Niemand zegt dat je niet meer in mag kopen op de laatste dag.

Sneijder, Zlatan etc. etc. die zijn allemaal zo vertrokken bij Ajax, als Verbeek of wie dan ook daar problemen mee heeft, moeten ze een klacht indienen.

Maar goed, als Moisander weggaat, moeten zij toch ook weer inkopen...we zullen zien of ze die persoon 1 of 2 weken van te voren binnen halen voordat de transfer window sluit..

Is dat dan niet het zelfde wat ze Ajax verwijten?

Zal Verbeek dat niet toevallig gezegd hebben omdat Ajax dit in het verleden al vaker gedaan heeft bij spelers en bij Moisander in het bijzonder zelf (zie einde competitie)? Waarom hebben ze hem überhaupt toen al benaderd, en hebben ze niet gewoon even gewacht tot de competitie ten einde was. Het toont aan dat Ajax eigenlijk nooit echte interesse heeft gehad maar gewoon misbruik heeft gemaakt van haar aantrekkingskracht.

Maar laten we wel zijn, dit bericht staat in een Belgische krant en AZ wil gewoon zelf na de transferdeadline een zo sterk mogelijke selectie hebben. Als dan op het laatste moment een transfer rond moet komen vraag je natuurlijk wat extra's want je zal zelf ook wat extra's moeten betalen of minimaal een half jaar zonder vervanger door moeten. Doet trouwens elke club, is dus helemaal geen rare opmerking dit. Voorbeeld wat mij bij is gebleven is de transfer van Sneijder naar Real. Van Geel was destijds de TD en Real deed een laag take-it-or-leave-it bod waarom Ajax keurig antwoordde met laat maar zitten. Toen kwamen ze tegen het einde van de transfermarkt alsnog terug en toen was de vraagprijs natuurlijk gestegen en deed Ajax ook geen water meer bij de wijn. Real moest daardoor de volle pond betalen net als AZ dat nu verlangt van geïnteresseerde clubs als ze te lang wachten. Hoe langer je wacht hoe minder ruimte er is, lijkt me vrij logisch of niet soms?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.

82 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren