AZ strikt Berghuis na 'niet zo'n goed seizoen' bij Twente

Dinsdag, 26 juni 2012 om 13:25

Steven Berghuis verlaat de gelederen van FC Twente voor AZ. De Alkmaarse club maakt dinsdag via de officiële kanalen bekend dat het de vleugelaanvaller voor vijf seizoenen aan zich heeft gebonden. Hoeveel men betaalt aan de Enschedeërs, is niet bekend. De twintigjarige Berghuis maakte tweeënhalf jaar deel uit van de A-selectie van FC Twente, maar wist daarin niet door te breken. Hij komt nu tot 2017 uit voor AZ en is de opvolger van Brett Holman, die transfervrij voor Aston Villa koos.

/

Berghuis kreeg tijdens zijn vakantie te horen dat FC Twente en AZ akkoord waren over een vergoedingssom voor hem. “Vervolgens heb ik zelf niet meer getwijfeld. Ik heb voor vijf jaar getekend met een bepaald doel: mezelf ontwikkelen als voetballer en als mens. Dat moet in een nieuwe omgeving en onder deze trainer wel lukken. Afgelopen jaar heb ik naar mijn idee niet zo’n goed seizoen gedraaid in de Eredivisie.”

“Daarom vind ik het extra mooi dat AZ me toch wil hebben”, aldus Berghuis, die in de tweede helft van het voorbije seizoen werd verhuurd aan VVV-Venlo. Hij legt uit waarom hij AZ een interessante club vindt: vanwege mooi voetbal, combinaties en het vele spelen op de vijandelijke helft. “Dat past bij mij. Ik ben zelf een aanvaller die ook op het middenveld kan spelen, die niet super snel is maar wel goed is in de combinaties. Ik denk dat ik met mijn creativiteit van waarde kan zijn als we veel op de helft van de tegenstander spelen.”


Poll

Steven Berghuis is een uitstekende aanwinst voor AZ


Gerelateerd

116 reacties (laatste reactie door riche)

Ik denk dat verbeek hem wel kan laten renderen. Goede aankoop Az!

26 juni 2012 om 13:39

Ik denk dat jonge spelers meer groeien onder Verbeek dan Mclaren. Dus een goede stap. Echter heb ik hem nog nooit heel goed zien spelen.

26 juni 2012 om 14:03

Ik denk dat elk soort speler meer groeit onder Verbeek dan onder Mcclaren. En ja, ik ben voor FC Twente, ik ben alleen geen Mcclaren-fan.

26 juni 2012 om 14:22

Afgelopen seizoen in de voorbereiding vond ik hem fantastisch voetballen. Snap ook niet waar het dan mis is gegaan. Volgens mij is het meer een mentaliteitskwestie, want potentie heeft hij wel. Het is en blijft een gok voor zowel Twente als AZ. Alleen ben ik bang dat het wel eens in het nadeel van Twente kan uitvallen.

26 juni 2012 om 18:10

Als hij slaagt bij az is het een topaankoop en roept iedereen in koor dat twente zo stom is geweest om hem te laten gaan. En mislukt hij bij az, hebben ze er goed aan gedaan om hem te verkopen. En misschien is het wel goed voor hem om in een nieuwe omgeving een frisse start te maken.

AZ is lekker bezig op de transfermarkt. Dit is de vervanger voor Holman denk ik ?

Redelijke aankoop dan, maar of hij het redt op dat niveau weet ik niet.

26 juni 2012 om 13:34

Ik denk dat Rosheuvel eerder een basisplaats zal bemachtigen dan Berghuis. Kan zich ongetwijfeld wel uitstekend ontwikkelen hierachter.

26 juni 2012 om 13:40

@lighters,
Denk het niet aangezein Rosheuvel een pure rechtsbuiten is en daar Beerens al staat. Ik neem aan dat Berghuis dan linksbuiten zal gaan spelen en als opvolger van Holman zal fungeren! Al vind ik zelf Rosheuvel misschien wel wat beter!

26 juni 2012 om 14:42

Berghuis kan links-rechtsbuiten en ook het hele middenveld niet dat die daar blij van word maar hij kan er spelen. Hij is meer een pure buitenspeler.
Maar als het moet zou die daar kunnen.

26 juni 2012 om 15:04

Berghuis is juist niet 'meer een pure buitenspeler'. Hij is meer een nummer 10 dan een pure buitenspeler. Hij vult zijn rol op de flank dan ook een beetje in zoals Ruiz dat eerder deed bij FC Twente, veel naar binnen komend en het spelletje spelen op techniek.

Als je zulke jongens voor een goedkoop prijsje kunt halen dan die je gewoon aan een goed beleid.
Geen ster maar die kan uiteindelijk een hoop wedstrijden gaan spelen per seizoen.

Ik vond hem helemaal niet opvallen bij Vvv. Betwijfel of hij het gaat redden bij een clubs als AZ. Dan schat ik Rosheuvel nog vele male hoger in dan deze Berghuis.

26 juni 2012 om 14:22

Het is dan ook vooral het gebrek aan speel minuten en kansen wat hem genekt heeft bij FC Twente. Dan kom je bij VVV waar de balans in het elftal zoek is met alle exotische talenten en over de top Nederlanders. Dan moet je al heel sterk in je schoenen willen staan om dan echt positief op te vallen. AZ moet hem de tijd en ruimte gunnen om zich te ontwikkelen en dan kan het een prima speler worden.

26 juni 2012 om 15:10

Komt bij dat hij een speler is die het beste rendeert in een aanvallend team, rond de 16 van de tegenstander. Waar VVV toch vooral counterde afgelopen seizoen.

middelmatige speler kon geen potten breken bij Twente&vvv

overigens chapeu voor het beleid van az goedkope jonge spelers voor een relatief klein bedrag kopen en er uiteindelijk nog winst op maken ook

Ik vind dit een toch een beetje een rare transfer. Hij heeft dit seizoen toch weinig laten zien en ik zie niet in waarom AZ hem dan zou willen hebben. Aan de andere kant krijgt hij bij Twente natuurlijk helemaal geen speeltijd meer aankomend seizoen gezien de vele concurrenten op de flankposities.

26 juni 2012 om 14:04

Naja ik vind het geen rare transfer. Hij heeft onder Co een aantal wedstrijden meegespeelt en deed toen zeker niet onder voor de anderen op het veld in mijn optiek.

26 juni 2012 om 14:08

Welke concurrentie heeft hij bij Twente eigenlijk? Ola John is weg, Bajrami wil weg en ook voor Chadli is er voldoende belangstelling. Dan heb je dus eigenlijk alleen Tadic, J.john en Verhoek, waarbij Tadic ook nog op 10 kan spelen. Is er nog een achterliggende reden waarom FC Twente hem zo makkelijk laat gaan?

26 juni 2012 om 15:07

Twente heeft hem kennelijk gewogen en te licht bevonden. Deed het goed in de voorbereiding van vorig seizoen, maar viel in de competitie ver terug. Gebrek aan fysieke kracht en gebrek aan mentale weerbaarheid. Kon ook bij VVV geen potten breken en veroverde daar geen basisplaats.

Hoop voor de jongen dat het er uit gaat komen. Al weet ik niet of er wat in zit. Maar als iemand het kan is het GJ Verbeek natuurlijk wel.

Heb m een aantal keren zien voetballen toen nog bij WSV Apeldoorn en ook een paar keren tegen m gevoetbald in de zaal en daar viel zijn talent natuurlijk al op. Dacht persoonlijk dat hij wel de potentieel had voor de Jupiler League, maar nooit voor de top van de eredivisie. Fysiek was en is die nog steeds heel zwak en hij mist idd snelheid zoals die zelf aangeeft, maar die tekortkomingen weet die aardig te compenseren door n techniek en inzicht. Ik verwacht eerlijk gezegd dat ie gewoon tekort gaat komen voor niveau van AZ en uiteindelijk alsnog bij een club als RKC / VVV terecht gaat komen. Wens m iig succes.

Overigens schijnt z''n broertje ook(/wel) een groot talent te zijn die onlangs naar PSV is vertrokken terwijl hij ook de mogelijkheid om naar een aantal Engelse clubs te gaan zoals Totteham. Vader Berghuis is overigens International geweest, al was t maar 1 wedstrijd volgens mij,

26 juni 2012 om 13:44

Inzicht valt ook nog te betwijfelen hoor, die jonge deed werkelijk niks goed in de meeste wedstrijden. Ik ben dit seizoen naar veel wedstrijden geweest en ik zal eerlijk zijn. Als er een voorzet kwam waarvan je dacht, oh aardige bal. Was het al tamelijk uniek. Verder stond hij bij VVV vooral garant voor balverlies.

26 juni 2012 om 13:46

Ik ben benieuwd of Verbeek zijn talent er wel uit weet te halen, als het Verbeek niet lukt gaat niemand dat lukken. Komt mijns inziens fysiek maar vooral mentaal tekort voor de subtop, talent heeft hij genoeg.

26 juni 2012 om 14:25

Riche heb jij enig idee wat FC Twente nog voor Berghuis ontvangt van AZ?

26 juni 2012 om 15:46

Geen idee, meer dan een paar ton zal het niet zijn, wel een doorverkoop- of terugkoopclausele vermoed ik.

26 juni 2012 om 16:34

Ten eerste lijkt het of je zegt dat Twente beter is dan AZ. Kan ik er echter niet duidelijk uit opmaken maar dat lijkt naar mijn inzien van jouw stuk wel wat je er mee bedoeld.
Ten tweede denk ik niet dat er een terugkoop of een andere clausele aan verbonden is.
Zoals er wordt gezegt heeft Twente hem te licht gevonden en wouden ze gewoon van die jongen af.
Of hij bij AZ kan slagen weet ik niet, hij heeft alles in eigen hand en van Verbeek krijgt hij die kansen gegarandeerd.
Het is aan hem en we zullen het zien.

26 juni 2012 om 16:46

Twente heeft andere doelstellingen dan AZ en bij Twente is het verwachtingsniveau hoger. Voor jullie was een 4e plaats boven verwachting terwijl de meeste supporters van Twente dit als teleurstellend zouden hebben ervaren.

Wanneer Twente een beetje vertrouwen heeft in het vakmanschap van Verbeek hebben ze een clausule bedongen, dat gebeurt bijna met elke speler met potentie die verkocht wordt, ik denk daarom dat dit vrijwel zeker het geval is.

26 juni 2012 om 17:08

Twente heeft geen andere doelstellingen dan Az.
Zie hier:
Mcclaren: ‘onze doelstelling in Europa is om de groepsfase te bereiken’
http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=167936

AZ heeft ook als doelstelling europaas voetbal halen en eindigen bij de eerste 4. Dat was afgelopen seizoen het geval en nu ook.
Nu jij weer ;

26 juni 2012 om 18:05

Heb ik je soms beledigt?

Mcclaren heeft gezegd dat dit de eerste doelstelling was, de doelstelling zoals deze wordt gecommuniceerd door de club is overwinteren in Europa, halve finale beker en top 4 waarbij er zo lang mogelijk moet worden meegestreden om het kanpuoenschap.

Twente heeft een begroting en een stadion die bijna het dubbele zijn van AZ en vergelijkbaar met Psv, logisch dat het verwachtingspatroon anders is dan in Alkmaar. Twente zoekt aansluiting bij de top terwijl AZ moet concurreren met clubs als Heerenveen, Groningen en Utrecht.

Het aan- en verkoopbeleid van Twente is dan ook niet te vergelijken met AZ blijkt ook uit de transfer van Berghuis, een minder seizoen doet daar niets aan af.

26 juni 2012 om 18:25

Oke, nu sla je wartaal uit.
Jij gaat het vermogen vergelijken van Twente met dat PSV en dat is niet realistisch.
Het feit dat Twente op dit moment meer te makken heeft is omdat er spelers voor veel geld worden verkocht. Dat heeft Twente uiteraard gedaan door goed scoutings beleid. Echter heeft Twente met dat scoutingsbeleid ook spelers voor een spotprijs gekocht of spelers uit eigen jeugd die later werden doorverkoch.
Hier doel ik mee op Arnautovic, Janko, Ola Jonh, Ruiz en Tiote.
Twente heeft het dus op de transfermarkt uitstekend gedaan en zijn daar, wat ik toe geef, een stap verder dan Az.

AZ heeft echter laten zien met beperkte middellen de op 1 na beste ploeg op sportief gebied te zijn. Met een oude kern, eigen jeugd en wat enkele nieuwe gezichten een top team neer weten te zetten. Dat is helaas alleen afgelopen seizoen maar AZ zit daarnaast wel elk jaar bij de top 5.

Fincancieel heeft Twente een voorsprong die niet veel boven doet van AZ.
AZ heeft echter een voorsprong op de sportieve prestaties en hebben beter gepresteerd dan Twente.

Nu zou jij waarschijnlijk zeggen ''je zegt dit alleen op basis van vorig seizoen''
Als ik de prestaties en verwachtingen van AZ en Twente er bij haal dan verschilt dat niet zo veel, beide clubs zitten constant bij elkaar in de nek te hijgen.

Nogamaals: Financieel is Twente beter maar de sportieve prestaties zijn over meerdere seizoenen gezien gelijk. Maar dan doe ik AZ nog tekort als je kijkt naar hun europese prestaties.

De sterkte clubs zijn PSV en Ajax. Daarna komen AZ en Twente. Daarna komen Feyenoord en Heerenveen.
Feyenoord en Heerenveen zet ik achter AZ en Twente omdat ze het seizoen hier voor geen euopees voetbal wisten aftedwingen of in de groepsfase wisten te komen.

P.s. Had die topic titel verkeerd gelezen, mijn excuses daarvoor.

26 juni 2012 om 19:25

Dus je wilt een wedstrijdje wie heeft de grootste doen, begrijp ik?

Twente heeft exclusief Europees voetbal ruim 45 miljoen aan inkomsten, bij PSV ligt dit op 46-48 miljoen (begroting is hoger maar men begroot in Eindhoven een tekort van meer dan 10 miljoen), AZ heeft een begroting van 25 miljoen maar begroot ook een tekort, mijn stelling dat Twente een inkomsten begroting heeft die vergelijkbaar is met PSV en bijna het dubbele (of meer dan het dubbele) van AZ is hiermee bewezen.

Het transferbeleid heeft overigens niets met een begroting te maken, ik haal dit slechts aan om een vergelijking te trekken tussen de aankopen en verkopen van AZ en Twente. Dat we in Enschede inmiddels in staat zijn om een reservespits inclusief bonussen voor 7,5 miljoen aan een topclub als Porto te slijten en John voor een bedrag dat kan oplopen naar 13 miljoen is daar een voorbeeld van net als de aankoop van Tadic trouwens daar waar AZ 'afdankertjes' van Twente, een keeper van De Graafschap en een erg middelmatige back van NAC kan aantrekken omdat bijna alle transferinkomsten in het begrotingstekort verdwijnen of wordt gebruikt om schulden uit het verleden af te lossen.

Wat de sportieve prestaties betreft is Twente de 4e club van Nederland waar AZ pas op de 10e plaats te vinden is, AZ heeft twee periodes goed gepresteerd dankzij het geld van de broers Molenaar en Scheringa, vorig seizoen hebben jullie voor het eerst iets op eigen kracht neergezet. Terwijl AZ jarenlang in de eerste divisie speelde haalde Twente in elk decennium meerdere top drie klasseringen. Alleen in het decennium '00 wist AZ in 10 jaar tijd welgeteld 5 punten meer dan Twente te behalen, in alle overige decennia waren de prestaties van Twente beter (zie koningvoetbal.nl)

Nogmaals: AZ moet concurreren met Heerenveen, Vitesse, Utrecht en Groningen terwijl Twente samen met Ajax, Feyenoord en PSV op dit moment financieel en sportief een top 4 vormt met financieel gezien een enorm gat naar clubs als Az.

AZ zal de komende jaren qua begroting terugzakken richting de 22 miljoen daar waar Twente over de 50 miljoen aan inkomsten gaat en binnen nu en 5 jaar het stadion uit gaat bouwen naar meer dan 40.000 plaatsen.

Overigens heb ik heel veel respect hoe jullie club zich na het DSB debacle heeft herpakt en nu dankzij goed beleid en een uitstekende (enschedese ;-) ) trainer nationaal en internationaal goede prestaties neerzet. Voor Twente zijn jullie wellicht incidenteel een concurrent maar op de lange termijn zal Twente dankzij haar hogere begroting, groter stadion en achterland meer geld te besteden hebben dan AZ en daardoor sportief beter kunnen presteren.

26 juni 2012 om 21:45

Je typt veel en dat is juist je fout, AZ is financieel gezond. Alles wat ze nu krijgen is een mooie spaarpot.

Voor de rest ben ik het ongeveer met je eens en dat heb ik ook aangegeven.
Nogmaals: Je opsomming waarin de clubs met wie moeten strijden klopt nogsteeds niet. Maar dat blijft een ja en nee spelletje dus daar ga ik geen extra worden aan vuil maken.

Iedereen heeft daarnaast een eigen mening, we kunenn niet allemaal hetzelfde denken en we komen daarnaast ook uit verschillende regio's.
Mooi moment om deze discussie te stoppen aangezien, zoals ik het al zei, een ja en nee spelletje gaat worden.

27 juni 2012 om 02:16

en omdat je waarschijnlijk geen enkel argument hebt, in tegenstelling tot riche, die alles perfect onderbouwt

27 juni 2012 om 09:01

Je haalt me de woorden uit de mond vak30.

Laten we er inderdaad maar mee stoppen, wanneer je niet het verschil tussen een feit en een mening weet wordt een discussie wel erg lastig.

27 juni 2012 om 13:15

Nog even een aanvulling op de financiele situatie van AZ (van een van je medesupporters):

Per Juni heeft AZ niet echt schulden meer, maar wel nog steeds een overbruggingskrediet van ongeveer 9 miljoen, waar ze afgelopen seizoen aardig gebruik van hebben gemaakt. Dit moet natuurlijk wel terugbetaald worden, of 7% rente.
Dit krediet is niet echt een "schuld" in de zin dat het direkt terugbetaald moet worden.

Het krediet word alleen gebruikt om het verschil in begroting te dekken, en aangezuiverd met de spelersverkopen.

De begroting is nog steeds niet sluitend(zoals bij vrijwel alle betaalde voetbalclubs), Dit komt oa door de te hoge salarissen uit de DSB tijd, AZ is druk bezig dit terug te brengen door de te dure spelers te verkopen.

De begroting was +/_26 miljoen, de inkomsten +/_ 18 miljoen.
De begroting zakt ieder jaar, de inkomsten kunnen vrijwel niet stijgen nu, of er moet uitbreiding van het stadion komen.
AZ verwacht binnen 3 jaar op ongeveer 20 miljoen begroting uit te komen(als alle grootverdieners weg zijn) dus zal AZ ieder jaar 1 of 2 spelers met winst moeten verkopen om de boel draaiende te houden.
Dit is ook de reden dat AZ alleen jonge talentvolle spelers koopt, en hoopt dat deze meer waard worden.

Prachtig hoe AZ, net als Feyenoord, redelijk low budget haar selectie weer versterkt. Want ik weet zeker dat Victor Elm en Steven Berghuis onder de leiding van Gertjan Verbeek beter zullen renderen dan bij hun vorige werkgevers. Eerlijk gezegd had ik het ook niet onlogisch gevonden als ze Danny Holla voor een prikkie zouden overnemen van FC Groningen. Die jongen wordt onderschat, zou in een nieuwe omgeving zijn vorm wel weer kunnen herpakken en was in mijn ogen een prima middenvelder geweest om de leegte na Wernbloom weer een beetje op te vullen, of in ieder geval in de breedte een prima aankoop zijn.

26 juni 2012 om 16:36

Ik ben het met je eens wat betreft Holla. In zijn tijd bij Groningen heb ik hem goed zien presteren in de wedstrijden die hij speelde maar hij kreeg nooit echt een kans. Uiteindelijk komt hij op een zijspoor en is het wachten op een redelijke club in Nederland die wel vertrouwen in hem heeft.
Heerenveen, Feyenoord of een andere goeie club in Nederland, dit is jullie kans. Good player low price!

Jammer dat hij het niet heeft waar kunnen maken bij FC Twente. Hij gold toch wel als een groot talent voor de toekomst, maar afgelopen jaar is hij naar mijn idee niet echt vooruitgegaan in zijn ontwikkeling. Laten we hopen dat hij straks bij AZ zijn belofte als talent wel waar kan gaan maken! Weet iemand wat Twente voor Steven krijgt? Het zou mooi zijn als er nog een doorverkoopclausule of iets dergelijks aan vast zou zitten.

Prima aankoop voor de breedte voorin. we hebben Rosheuvel ook voor die plek. dus kan hij mooi de concurrentie aangaan met hem.
Berghuis heeft zeker veel potentie. bij AZ zou hij heel veel aan spelen toekomen denk ik. ze spelen veel wedstrijden en de aanval hadden we altijd al wat extra spelers nodig.
ook omdat Luckassen er lang uit ligt.
2017 lekker lang, kan je later goed door verkopen.

26 juni 2012 om 16:37

Lewis ligt er lang uit, Luckassen niet.

26 juni 2012 om 16:41

Oja ff in de war, goed dat je het zegt ; Ze lijken zo op elkaar

Dit seizoen bij VVV was hij toch echt een van de slechtste op het veld, zo voorspelbaar is die jongen. Heel het publiek ergerde zich aan hem, verdedigend doet hij ook helemaal niks trouwens, sjokt maar een beetje terug. Redelijke techniek verder maar, denk dat hij niets toevoegd aan AZ, kan je beter die Gudmundson opstellen.

In de nacompetitie heeft hij wel een aantal belangrijke goaltjes gemaakt, mag gezegd worden. Slim dat hij meteen voor 5 seizoen tekent, dan krijgt hij in ieder geval zo lang hij daarzit nog een goed salaris. Als hij in Alkmaar weer zo'n slechte indruk maakt, denk ik dat zn voetbalcarriere wel zowat over is.

Zijn vader was een goeie speler vroeger, heb ik gehoord. Denk dat hij daar nog een beetje op teerd. Nu moet je het laten zien hoor.

26 juni 2012 om 14:10

Dat laatste vind ik zo'n slecht argument, alsof FC Twente iemand haalt omdat zijn vader goed was. Waar slaat dat op? Hetzelfde met die keeper van FC Utrecht. Leuk dat zijn vader prof was maar spelers worden gewoon gescout en beoordeelt op hun eigen kwaliteiten.

Hopelijk wordt dit iets. Misschien wordt dit wel de verassing van volgend seizoen, wie weet.

Hij gaat het goed doen, geloof mij.
Steven onder vertrouwen is een goede speler voor het team !

Ik had liever Wildschut zien komen, maar hij is helaas te duur. Je kan duidelijk zien aan de aankopen van AZ dat het budget dit jaar niet zo groot is. Zeker niet zolang er nog geen spelers zijn verkocht.

Berghuis is natuurlijk een talent. Ik denk dat hij zich onder Verbeek bij AZ beter zal ontwikkelen dan bij Twente onder Mclaren. Bij AZ zal hij meer kansen krijgen. Wat dat betreft heb ik er wel vertrouwen in. Maar het is erg onzeker of het echt een topper gaat worden. Co Adriaanse was in ieder geval enthousiast over hem en hij heeft er toch wel kijk op natuurlijk!

Jaaaa, begin maar met zeiken. Hij is iel, hij heeft een mentaliteitsprobleem, blablabla. Ik heb er vertrouwen in. Zeker met Verbeek als coach. Het eerste half jaar zal lastig zijn en hij zal wel veel op de bank terecht komen. Maar let wel, dit is een talent. Hij heeft de tijd nodig en hij moet de tijd krijgen om zich te ontwikkelen.
Ik heb er vertrouwen in. En AZ blijkbaar ook, want anders geef je hem geen 5-jarig contract.

Wildschut is trouwens ook een goeie speler, maar niet echt te vergelijken. En ik denk dat hij niet bij AZ past. Hij is sneller en minder goed in de kleine ruimte. Hij heeft een minder goeie techniek.

26 juni 2012 om 13:59

Hij heeft een kwaliteitsprobleem, zou het bij VVV nog moeilijk hebben dit jaar om een basis plek te krijgen. Wildschut is op elk vlag beter dan deze jongen.

26 juni 2012 om 15:20

Hij mist snelheid, dat geeft hij zelf al aan. Dusja.. dan heb je het als aanvaller moeilijk om een basisplek te veroveren, omdat VVV vaak met de rug tegen de meer staat. Maar ik denk dat hij uitstekend bij AZ past, vanwege z'n techniek en balbeheersing. Wildschut heeft juist veel meer ruimte nodig, dus ik begrijp niet waarom iedereen bij AZ om Wildschut roept. Maar goed.. dat zei ik net ook al. Je zult zien dat als Wildschut naar Heerenveen gaat, dat ie vooral goed speelt als ze moeten counteren.

Ik heb ergens gelezen dat het om ca. € 200/250.000 ging.
Ik vond het altijd een heel groot talent. In de voorbereiding speelde hij onder CO hele frisse veelbelovende partijen. Hij leek in het kielzog van Ola mee te gaan. Helaas door wat afwezigheid van zijn kant en slechtere communicatie met Co haakte Steven af.
Ik denk dat Gert Jan iets heel verrassends met hem gaat bereiken. Ik gun het alle partijen hierin.
Succes Steven, YOU CAN DO IT !

Begrijp AZ echt niet meer.
Eerst kunnen ze boymans zien voetballen bij VVV en en Afgelopen jaar Berghuis.

Nu heeft Boymans nog een paar doelpunten gemaakt bij Vvv, maar Berghuis was werkelijk dramatisch. Heeft geen actie in huis, geen schotkracht, heeft weinig snelheid en maakt veel verkeerde beslissingen.
Ik denk dat AZ hier echt een miskoop heeft, maar wie weet heb ik t fout ( maar denk t niet)
)

Als tegenstander word je echt niet bang van met alle respect Steven Berghuis, snap niet waarom AZ hem heeft gekocht van FC Twente. Afgelopen seizoen was hij ook niet geweldig bij Vvv, eerder haal je Ruud Boymans van VVV wat geen succes blijkt te zijn en dit seizoen hebben de Alkmaarders Berghuis ook kunnen zien voetballen bij Vvv.
Snap FC Twente wel dat ze hem weg doen, ik maal er niet om als FC Twente-fan. Steven Berghuis had weinig kans bij de Tukkers maar ik wens hem wel veel succes bij AZ, vrees alleen voor hem dat hij vrij weinig aan spelen toe komt.

26 juni 2012 om 14:23

Bij Az kunnen spelers zichzelf vaak wel weer herpakken, kijk bijvoorbeeld naar Beerens (ingekakt bij Heerenveen), Altidore (alleen in Amerika geslaagd) enzovoort. Ik denk dat Verbeek er het maximale uit kan halen.

26 juni 2012 om 16:16

Marcellis. Beerens moet alleen wel eens aan zijn voorzet gaan werken. Zo vaak valt die voorzet tegen.

26 juni 2012 om 16:48

Moisander: Afgeschreven bij Ajax en via de jupiler leauge naar Az.
Marcellis: Zijspoor bij PSV en maakt een sterke indruk bij AZ en speelt goede wedstrijden ondanks zijn matige snelheid.
Beerens: Goede acties, veel dreiging maar voorzetten zijn vaak niet nauwkeurig genoeg.
Martens: Veel gebleseerd, weinig wedstrijden bij RKC maar AZ had vertrouwen in hem en dat heeft hij waar gemaakt.
Altidore: Zoals gezegt alleen bij Amerika goed maar ontwikkeld zich steeds beter.

Extra informatie wat betreft aanvallers:
Gert-jan Verbeek is een meester in het maken van goede aanvallers: Huntelaar, Dost, Suljemani, Pranjic, Alves en Altidore (toch 15 goals).

Ik denk dat Berghuis is gehaald voor het middenveld. Hij speelde in de jeugd van Twente toch altijd op 10? dan zou het middenveld dus Elm-maher-berghuis kunnen worden. Ik gok erop dat Martens gaat vertrekken deze zomer. Wanneer die Suarez van Anderlecht vertrekt zal hij wel de vervanger worden.

26 juni 2012 om 16:48

Andrelecht heeft geen intresse meer in hem omdat hij te oud is.

velen vonden Holman ook een vreemde aankoop voor AZ, die het niveau mogelijk helemaal niet kon halen... dat is duidelijk anders gebleken! Onder Verbeek ontwikkelt Berghuis zich ongetwijfeld verder!
Nog een linksback erbij den de selectie is compleet (zolang er niemand vertrekt), Mocht dat niet gebeuren dan kan AZ een hele fatsoenlijke en talentvolle ploeg op de benen brengen!

Ik vind het wel een gezonde ontwikkeling dat talenten die bij de ene Nederlandse ploeg niet slagen om wat voor reden dan ook bij een andere Nederlandse ploeg van gelijkwaardig niveau de kans krijgt zich te ontwikkelen en kan laten zien dat hij het niveau aan kan. Bovendien heeft AZ veel vertrouwen in deze jongen anders geef je hem geen 5 jarig contract.

“dat past bij mij. Ik ben zelf een aanvaller die ook op het middenveld kan spelen, die niet super snel is maar wel goed is in de combinaties. Ik denk dat ik met mijn creativiteit van waarde kan zijn als we veel op de helft van de tegenstander spelen.”

Zelfbewust, daar houden wij wel van. Hij is inderdaad niet erg snel. Maar, zoals Van der Gijp ook regelmatig zegt, bij buitenspelers gaat het er om dat je de bal op het juiste moment krijgt. En dat valt me bij AZ wel op trouwens. Vooral bij de tandem Poulsen-holman ging dit perfect. Daar zal wel vaak op getraind worden.
Ik denk dat er wel over z'n positie is gesproken. Dat lijkt me wel zo handig. Want hij is aangetrokken als linkbuiten, maar hij speelt het liefst als '10' en daar lijkt hij qua techniek ook op z'n best. Dus hij zal eerst wel een jaar moeten 'banken' en linksbuiten moeten spelen. Maar als Martens en Falkenburg vertrokken zijn, moet ie alleen de concurrentiestrijd nog winnen van Messaoud. Want ik vind Maher eigenlijk het best als '8'. Maher wordt verdedigend echt onderschat. Ik vind hem meer een type Fabregas dan een Van Persie.

slim van az kan zich nog goed ontwikkelen was niet zo heel duur en als het niks word kan je hem zo weer kwijt dus win win situatie en mischien word het nog een hele goede buitenspeler en leverd hij geld op !

26 juni 2012 om 13:54

Voorlopig gaat er denk ik geen geld worden verdiend aan Berghuis. Ik vind hem ook een talent en ik ben blij dat hij naar AZ is gekomen. Ik hoop dat hij zelf nu ook ziet dat Stewart en Verbeek vertrouwen in hem hebben. En dat ie niet begint te mokken als ie 5 wedsrijden op de bank zit. Ze zijn met hem bezig en hij zal vooruitgang boeken. Maar hij moet wel geduld hebben.

Ik vind dit een vergelijkbare aankoop als Marcellis en Beerens destijds. Bij de eigen club uitgespuugd, bij een nieuwe club vinden ze het vertrouwen en blijken ze toch van waarde te zijn. Overigens wil ik niet zeggen dat het wereldtoppers zijn. Maar ze zijn zeker belangrijk geweest voor AZ en kunnen uitstekend hun taken uitvoeren in een team. En dat gaat denk ik ook gelden voor Berghuis.

26 juni 2012 om 14:08

Jah dat bedoelde ik ook mischien dat hij later nog wat opleverd of gewoon een goede speler voor az word en wat ik al zeg als hij mislukt dan kunnen ze altijd wel van hem af naar een middemoot clubje dus het kost ze niet veel !!!

26 juni 2012 om 14:13

Met dat verschil dat Marcellis en Beerens al wel hadden bewezen goed te kunnen voetballen op het hoogste niveau. Berghuis heeft dat nog nergens laten zien, of je moet de A1 van FC Twente meetellen.

26 juni 2012 om 14:16

@ajaxfan998: Klopt. Vind ik ook. Alleen vele anderen hier hadden liever Wildschut gezien. Dat is een bekendere speler die zich al heeft laten zien. Maar ik denk dat hij minder goed in de combinaties is, terwijl Berghuis, zoals hij zelf al zegt, juist wel goed in de kleine ruimtes is. Bovendien kan hij op meerdere posities uit de voeten.

26 juni 2012 om 14:22

@azalkmaar2: Heb je gelijk in. Belangrijk verschil. Maar ik zie wel talent in hem.

AZ ziet ook wel de slechte eigenschappen en kwaliteiten in hem die de meeste criticasters hier opnoemen. Maar blijkbaar zien ze iets goeds wat de rest hier niet ziet. Want ze zullen hem niet gekocht hebben omdat hij zo sterk is. Ze zijn daar bij AZ natuurlijk ook niet blind. Ze hebben Marcellis ook niet gekocht omdat hij zo snel was. Ze gaan aan de zwakke punten van hem werken en een beetje camoufleren en de sterke punten gaan ze benutten.

Begenaigde voetballer met een matige mentaliteit. Zou onder de hoede van Verbeek wel eens heel goed kunnen gaan worden.

Berghuis is wel een aardig speler, kan je prima een kans geven, en wie weet kom het eruit bij AZ,

Toch wel opvallend. Berghuis was goed bij Vvv, maar ik betwijfel of het een aanwinst voor AZ is. Al kan Verbeek het prima met jonge spelers vinden, vind dit een beetje een moeilijk geval om echt goed over te oordelen.

Baal ik van, Berghuis is echt een talentje en ik ben ervan overtuigd dat hij gaat slagen in Alkmaar. Wederom een goede aankoop van AZ, denk ik.

Ik vind het niet zo erg dat hij weggaat. Is wat mij betreft behoorlijk door de mand gevallen in de wedstrijd Vvv-twente. Als je ook maar een klein beetje gevoel hebt voor een club ga je niet zo uitbundig juichen als je een goal maakt tegen je werkgever. Volgens mij was toen al duidelijk dat de toekomst van Berghuis niet meer bij Fctwente lag. Groot talent, maar ik ben benieuwd of het er bij AZ wel helemaal uitkomt. Ik betwijfel het. Hij vond zichzelf te goed voor de beloften van Twente, maar bleek toch niet klaar voor het echte werk. Na een goed begin, compleet weggezakt. Ook bij VVV vond ik hem wisselvallig. Nee, doe mij dan maar een Verhoek. Misschien voetbaltechnisch minder talentvol, maar wel een goede (werk)mentaliteit.

26 juni 2012 om 14:08

Ik vind het zo belachelijk dat je niet mag juichen als je scoort tegen je oude- of huidige werkgever. Je bent toch blij als je scoort en wint? Dus dan moet je net doen of je niet blij bent?

26 juni 2012 om 14:48

@azet
Juichen mag altijd, maar zoals Berghuis het deed was het geen juichen meer. Het was eerder provocerend bedoeld tegen Twente en zijn supporters. Zeg maar net iets TE blij doen.

26 juni 2012 om 16:26

Misschien interpreteerde jij het zo. Ik zag gewoon een jongen die blij was na een moeilijk seizoen.

26 juni 2012 om 18:58

Iemand die respect heeft voor zijn club zou op een andere manier juichen. Tuurlijk hoort hij zijn best te doen voor VVV en ik heb er ook geen moeite mee dat hij juichte. Maar je zag aan alles dat hij niet van plan was komend seizoen voor Twente alles te willen geven. Zijn doelpunt was immers erg ongunstig voor zijn toekomstige seizoen bij Twente. Dan verwacht je een iets zakelijkere reactie.

Wat dat betreft kan hij een voorbeeld nemen aan Theo Janssen. Die juichte zelfs respectvol, terwijl hij voor het kampioensschap ging met een concurrent. Zo kan het dus ook. Daar heb ik pas respect voor.

Ik snap niet waarom Berghuis zichzelf een buitenspeler vind. Hij is echt een heel groot talent, maar hij is absoluut geen buitenspeler. Daar is hij veel te sloom voor en heeft hij te weinig passeerbewegingen in huis. Ik had hem nog graag een paar jaar bij Twente gezien maar dan op de 10 positie of daarachter. Hij heeft een hele goede traptechniek en is inderdaad goed in de combinaties.

Maar ja hij gaat naar AZ, en als Az in hem ook een linksbuiten ziet ben ik bang dat we niet veel gaan horen van Berghuis. Toch veel succes Steven!

26 juni 2012 om 15:01

Zegt ie zelf dat ie zichzelf een buitenspeler vindt? Volgens mij niet. Staat niet in de tekst. 't Kan wel zijn dat AZ hem in eerste instantie daar wil laten spelen, omdat we niet zo breed in de buitenspelers zitten.

Maar z'n kwaliteiten komen inderdaad het beste tot wasdom als hij op 'tien' speelt. Hij vergelijkt zichzelf weleens met Ruiz. Tsja.. dan weet ie hopelijk ook dat ie op links he-le-maal niks is. Kan iemand zich Ruiz nog herinneren in z'n eerste twee, drie weken? Dat was echt een drama op links.

hier gaat fc twente spijt van krijgen,

heel jammer dit .

26 juni 2012 om 14:17

Je kunt niet aan ieder talent vast blijven houden, soms moet je ze gewoon laten gaan. Ik denk dat dit overigens wel de juiste keuze is voor die jongen. Hij is talentvol en een trainer als Verbeek kan het beste uit zijn spelers halen. Komt wel goed denk ik.

26 juni 2012 om 14:43

jaa maar ik had hem liever bij twente door zien breken,
maar het is niet anders,

zonder

26 juni 2012 om 14:46

Je verkoopt een groot talent aan een directe concurent dat is toch vreemd!

26 juni 2012 om 15:52

Misschien dat ze bij Twente AZ niet als concurrent zien?

Zwaar overschat talent die Berghuis, hij heeft voldoende minuten gemaakt in Venlo omdat te beoordelen. Trekt alleen maar voorspelbaar naar binnen, zonder weinig verassing. Wel een redelijk schot. Maar mist snelheid, zeker voor de top. Voor de breedte bij AZ.

Goeie aankoop van AZ, talenten hebben bewezen daar te kunnen doorgroeien tot topspelers.

Ik denk dat die jongen zelf niet meer terug wilde naar Twente. Mensen van het caliber Chadli, Verhoek, Tadic kan hij (nog) niet aan tippen. Dat werd dus weer een jaar met weinig speelminuten.

Ik zelf denk dat hij beter naar een club als Nec, Nac, Groningen had kunnen gaan. Ik hoop het voor hem, maar ik denk niet dat hij bij AZ snel enorm gaat opvallen.

Goede speler die vorig jaar erg goed was in de voorbereiding. Onder Adriaanse was het vervolgens in de competitie geen groot succes. Begon bij VVV ook niet al te voortvarend, maar wa de laatste wedstrijden sterk bezig. Verwacht wel dat deze jongen verder doorbreekt bij AZ.

Was al bekend.
On: deze jongen gaat zeker nog doorgroeien bij AZ, Gert-jan weet wie hij eruit kan pikken.

26 juni 2012 om 16:24

In eerste instantie was het nieuws dat AZ en Fc Twente eruit waren. Maar meneer Berghuis zat nog op zijn vakantie adres Nu hij er ook met AZ uit is wordt het officieel gemeld door voetbalzone. AZ en Twente hebben het ook al op hun sites staan!

Kan op links uitstekend de concurentie aan met johanberg gudmundsson

1e voorhoede:

Johanberg Gudmundsson - Jozy Altidore - Roy Beerens

2e voorhoede:

Steven Berghuis - Charlison Benschop - Mikhail Rosheuvel

Lijkt mij een uitstekende breedte met mensen die wat kunnen forseren, verder heb je nog kevin luckassen achter de hand want een soort altidore type is. sterke spits en die rechtsbuiten die in europa is gedebuteerd, fernando lewis, maar helaas ligt hij er een half jaar =/- uit dus die gaan we even niet zien, was wel een goede, maar goed misschien nog iemand uit de jeugd en je hebt voor voorin alweer 8 spelers.

op het middenveld is het minder dik bezaait

1e middenveld:

Rasmus Elm? - Viktor Elm - Adam Maher

2e middenveld:

Celso Órtiz - Ali Messouad - Erik Falkenburg

En daarachter heb je snelgedacht niet meer zoveel misschien is toptalent tom haye al zover, maar die moet je ook rustig brengen

Verdediging heb je ook (nog) geen dubbele bezeting

Wijnaldum - Klavan - Viergever - Johansson

verder nog marcellis,thomas Lam, Reijnen

Qua keepers zitten ze wel fantastisch!

Esteban, de Winter, Heijblock, Verhulst

Dat kunnen er niet veel zeggen.

26 juni 2012 om 16:03

Ik dacht dat we een hele brede selectie hadden, maar dat valt een beetje tegen. Maar ze zijn wel allemaal aan elkaar gewaagd. Ik denk ook dat er bijna niks meer bijkomt. Hooguit nog een linksback. Maar misschien durft Verbeek het ook wel aan met Wijnaldum en Klavan.

Er zijn flink aantal spelers die heel goed op verschillende posities uit de voeten kunnen, zoals Berghuis (linksbuiten, rechtsbuiten en op tien), Marcellis (rechtsback en rechts-centraal), Moisander (linker centrumverdediger, rechter centrumverdediger), Maher (op alle posities op het middenveld), Klavan (linksback en linkscentraal in de verdediging) en Beerens (links- en rechtsbuiten).

Je bent aardig op de hoogte van de selectie van AZ. Want je bent een Psv-supporter toch?

26 juni 2012 om 16:57

Je zit er aardig in de buurd maar je vergeet er nog een paar:

Aanval: Boymans
Middenveld: Martens
Verdediging: Moisander

Transfer nieuws:
Andrelecht haakt af voor martens omdat hij te oud bevonden wordt.
Ajax lijkt Vertonghen toch nog een jaar binnen te houden, als hij toch weg gaat dan zijn Nuytick en Moisander de kandidaten.

Talenten:
Kok, Haps Haye en Ket.

Berghuis is helemaal geen buitenspeler en heeft ook helemaal niet de kenmerken van een buitenspeler ; snel, dribbelsterk, behendig maar is een middenvelder die het van combinaties moet hebben waarvan AZ er al genoeg van rond heeft lopen .

26 juni 2012 om 16:01

Ja en Holman was wel een echte buitenspeler? Nou nee! Holman was een aanvallende middenvelder of een zwervende speler in een 4-4-2 systeem (achter de diepe spits spelende).
Maar Verbeek toverde hem om, misschien gebeurd er nu wel weer zoiets.

Holman op rechts was om te janken, Holman op links werkte dankzij de ''meesterzet'' van Verbeek om hem naar binnen te laten komen en Poulsen er buitenom te laten gaan!

Voor een prikkie opgehaald en hopelijk wordt hij met een mooie winst verkocht over 2 à 3 mooie jaren in Alkmaar! De Zeeuw, Koevermans, Perez, Moisander (gaat wss weg voor 5 miljoen) en nog veel meel gingen hem voor met een transfer voor een paar ton en dan voor miljoenen weg gaan.

ON:
AZ heeft hem voor een paar ton binnen gehaald, wie had dat vorig jaar gedacht toen hij in de voorbereiding bij Twente (onder koning Co en niet onder afbraak voetbal Mclaren) zeer goed speelde.

AZ hoeft alleen nog maar in te spelen op transfers nu, de rest is allemaal dubbel bezet!

Rasmus Elm weg -- Nieuwe speler halen die concurrentie aangaat met Ortiz en Lam
Moisander weg -- Nieuwe CV halen, of een LB halen en Klavan CV maken ipv LB.

Zie opstelling voor de dubbele AZ bezetting. Tussen haakjes de backup. Rekening gehouden met het vertrek van Poulsen en Holman en mogelijk vertrek van Martens (AZ werkt daar aan mee gewillig, deels door de doorstroming van Maher, Falkenburg, Maher etc) Moisander wordt wel een dure, AZ wil 5 miljoen voor haar aanvoerder, nog maar de vraag wie dat betaald voor zijn nog 2 jarige contract tot 2014)

Esteban (De winter)
Marcellis (johansson - Moisander (reijnen) - Viergever (klavan/lam) - Klavan (wijnaldum)
Rasmus Elm (ortiz of Lam) - Viktor Elm (falkenburg) - Maher (messaoud)
Beerens (rosheuvel) - Altidore (boymans) - Berghuis (gudmundsson.

Este/winte
Marc/Johan
Moisa/Reijn
Vier/Klava
Klava/Wijn
Velm/Falk
Relm/Ortiz
Maher/Falk
Beer/Ros
Altid/Boym
Berg/gudm
26 juni 2012 om 16:53

Je weet dat Adriaanse hem terugzette naar de beloften wat uiteindelijk resulteerde in een verhuur aan Vvv? Onder Mcclaren heeft hij volgens mij niet eens gespeeld.

Een in potentie uitstekende speler, Verbeek zie ik er wel voor aan om de juiste snaar bij die jongen te raken. Ik denk dat hij het heel goed gaat doen bij AZ!

Het enige waar wij bij AZ nu nog op hopen is een goede vervanger voor Moisander als hij vertrekt!
En dat Rasmus Elm blijft (en dus verlengd!) dan kan AZ zo maar weer voor de eerste 3 à 4 plekken gaan spelen.

On:
Heb er een goed gevoel over! Een hollandse jongen met een goede techniek en op meerdere plaatsen inzetbaar. Gert Jan kan er misschien wel wat moois van kneden!

Onder Adriaanse (ook goed met jonge spelers) deed hij het ook goed! Onder Mclaren gaat bijna iedere jonge speler slechter spelen (of minder gebruikt worden) dus ik snap wel dat hij overstag is gegaan! En de scouting van AZ vertrouw ik! 9 van de 10x wordt zo een speler een succes! (koenders, Donk (bij AZ dan) en Pellè daar gelaten)en Luirink door blessures.

26 juni 2012 om 16:56

Adriaanse zette hem terug naar de beloften, Mcclaren heeft meer jeugdspelers een kans gegeven dan Adriaanse.

Ik ben bang dat Berghuis een gevalletje Vujicevic wordt tenzij Verbeek een wonder verricht.

26 juni 2012 om 19:44

Verbeek zet Berghuis aan het metselen, kozijntjes verplaatsen, de vijver uit diepen, het land maaien, wacht jij maar eens af wat er met die Steven allemaal gedaan wordt :-)
In Twente land krijgen ze nog spijt :-)

ik vidn het allemaal "net niet spelers" die ze tot nu toe gehaald hebben, tuurlijk als je berghuis voor 5 jaar vast legt is het een goede voor de toekomst misschien, maar nu voor in de basis echt veels te licht vind ik, ik ben voor twente en zag vorige jaar de voorbereiding had toen heel veel van hem verwacht, maar viel me wel tegen, natuurlijk hij is jong, maar ook bij vvv vond ik hem weinig brengen, ik vind al die spelers van ajax niet wat zoals ebicilio, ozbiliz maar ik vond berghuis zeker niet beter, maar ik wil hem wel zien , misschien gaat hij verassen, maar ook vind ik elm niet een hele sterke aankoop, die rosheuvel kan ik niet heel veel over zeggen, maar toch als er bij az niet meer te veel vertrekken zoals moisander, elm , martens (viergever, altidore denk ik niet ?) dan hebben zze nog wel een sterke selectie. Overtoom zou ik een leuke aankoop vinden.

26 juni 2012 om 17:01

Marcellis: Was een net niet speler.
Altidore: " "
Martens:" "
Holman:" "

Volgens mij is het juist slim om net nie spelers te halen want bij een andere club kunnen ze het juist net wel worden ;

26 juni 2012 om 21:38

ja daar heb je ook weer gelijk in , ik vind verbeek wel een trainer die spelers echt beter maakt , maar het blijft altijd een risico. Als zo'n berghuis het niet maakt , moet je toch anders gaan spelen of met bijvoorbeeld andere mindere buitenspelers, dat is het zelfde als twente dit jaar, die gewoon geen geschikte 10 hadden en daardoor een slecht middenveld hadden en daardoor een slecht seizoen. Maar kun je natuurlijk niet vergelijken.

ik vind berghuis niet goed genoeg stak er niet boven uit bij vvv

Goed beleid trouwens bij AZ.
Eerst goedkoop halen en dan duur verkopen. Kun je als het midden op de markt gebeurd nog aardige vervangers aantrekken ook.

Ik weet nog dan iedereen een jaar terug (in de voorbereiding) lovend over hem was. Hij heeft toen ook verlenging gekregen voor 4 jaar. En dan toch een jaar later hem de deur wijzen... Ik ben bang dat Twente weer een fout maakt en AZ een goede aankoop heeft gedaan. Wil niet zeggen dat het wat wordt maar de potentie heeft hij.

Ik denk dat die Kearl compleet mislukt. Qua voetbal net zo waardeloos als z'n ego groot is. Az gefeliciteerd met deze mooiboy

Steven "als m'n haar maar goed zit" Berghuis is mentaal niet sterk genoeg voor de top. Leuke voetballer met een prima voorzet. Desalniettemin succes in Alkmaar Steven.

Aan het begin van het seizoen viel deze speler me echt in positieve zin op, maar daarna heb ik eigenlijk niks meer van hem vernomen. Vind het leuk dat hij toch een kans krijgt om er nog iets van te maken bij een club als AZ. Ik ben benieuwd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.

37 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0
2015/2016 Watford 9 0 2 0
2014/2015 AZ 22 11 3 0
2013/2014 AZ 29 9 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Mocht ik vertrekken bij Feyenoord, dan naar een team dat wil voetballen’

Steven Berghuis heeft misschien wel het beste seizoen uit zijn carrière achter de rug. De buitenspeler van Feyenoord was met achttien doelpunten en twaalf assists belangrijk voor zijn ploeg. Zijn uitstekende...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
De toekomst van Fran Sol ligt mogelijk in Mexico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren