De Jong: 'Benfica zou een goede stap in mijn carrière kunnen zijn'

Maandag, 18 juni 2012 om 14:25

Luuk de Jong staat niet onwelwillend tegenover een transfer naar Benfica. De aanvaller van FC Twente, afgelopen seizoen goed voor 25 doelpunten in de Eredivisie, wordt sinds enige tijd gelinkt aan de Portugese topclub. Die nam Ola John al over van FC Twente en zou het nu ook hebben voorzien op De Jong. “We zien wel of het er van komt”, zegt de spits.

/

De Jong was de afgelopen weken op pad met het Nederlands elftal. De zevenvoudig international kreeg geen speeltijd op het EK en kon zich dus niet verder profileren, maar zijn sterke seizoen in de Eredivisie pleit al voldoende voor hem. In de Portugese media stelt De Jong dat Benfica hem een interessante optie lijkt, mocht die club zich in juli of augustus voor hem melden.

“Benfica is een goede club, met goede spelers. Ze spelen goed voetbal, het zou een goede stap in mijn carrière kunnen zijn”, somt De Jong op in gesprek met Rádio Renascença. “Ik zou daar veel kunnen leren, maar we zien wel of het er ook van komt. Van mijn zaakwaarnemer en club heb ik nog niets gehoord. Ik heb het naar mijn zin bij FC Twente, maar als er een grote club langskomt...”, aldus De Jong, die openstaat voor het avontuur.


Poll

Denk jij dat Luuk de Jong naar Benfica gaat?


Gerelateerd

52 reacties (laatste reactie door paolo maldini)

Tijd voor de leegloop bij Twente dit wordt de tweede verkoop na Ola John nu nog Luuk de Jong, daarbij zullen de volgende spelers nog gaan.

-chadli
-mihaylov
-douglas
-rosales
-brama

18 juni 2012 om 16:54

Nee maar volgens van Hanegem kan de Jong niet koppen...........

18 juni 2012 om 18:11

Tijd voor de leegloop bij Twente dit wordt de tweede verkoop na Ola John nu nog Luuk de Jong, daarbij zullen de volgende spelers nog gaan.

-chadli
-mihaylov
-douglas
-rosales
-brama

haha van mij mogen juist Douglas,rosales,brama weg

Douglas moet nou maar is een echte vent worden zou goed doen om naar new caste te gaan

Rosales en brama zijn zeer matige spelers mischien clubs als Bolten

Ont: Luuk de jong zou een goeie aanwinst zijn voor Schalke 04 opvolger van Huntelaar

18 juni 2012 om 21:46

Tja, iemand die Twente totaal niet volgt gaat hier even vertellen dat er een leegloop komt.
Wist je al (@flipa) dat Twente tot nu toe meer heeft aangekocht dan verkocht?
Daarnaast zie ik sowieso alleen Rosales en Chadli nog weggaan uit je lijstje

Luuk de Jong moet nog een jaar in de Eredivisie blijven, dan zal hij waarschijnlijk de topscorer worden en is hij helemaal klaar voor zo'n club als Benfica. Is een fantastische speler, hopelijk gaat hij het maken.

18 juni 2012 om 15:55

Als hij nog een jaar blijft en topscorer wordt dan kan hij waarschijnlijk wel naar een interressantere competitie dan de Portugese.

18 juni 2012 om 16:20

in het begin van het seizoen speelde luuk soms niet (of geen hele wedstrijden) door Janko.
Was dit niet zo geweest was die gewoon topscorer geworden. Luuk is er gewoon klaar voor en voor zijn ontwikkeling is het goed om hogerop te gaan.

Ik zou als ik hem was hopen dat dortmund lewandoski verkoopt en zichzelf alvast aanbieding bij hen via zijn zaakwaarnemer als opvolger. luuk de jong is een echte goalgetter in mijn ogen. staat altijd goed, kan goed koppen/schieten en nog prima technisch. perfect voor in de bundesliga!!

18 juni 2012 om 16:47

Luuk moet maken dat hij daar weg komt. Was vorig jaar al de speler die het moest doen. Hij moet in een team komen waar hij weer wat van anderen kan leren. Dit is bij twente niet het geval..daarnaast kan portugal misschien juist wel een mooie opstap voor meer zijn. Zie o.a. van Wolfswinkel die het daar leuk doet en toch bij meerdere clubs genoemd wordt. Als hij bij Utrecht gebleven was, had niemand meer aan hem gedacht.

Gisteren is inderdaad gebleken dat Portugal een behoorlijke competitie heeft waar voor spelers als de Jong nog genoeg te leren valt. Buiten dat is Benfica natuurlijk een prachtclub om voor te spelen

18 juni 2012 om 17:09

Hoezo is dat gister gebleken? Ken je überhaupt de competitie wel? Ik ben zelf Portugees en ik moet zeggen dat de Portugese competitie echt niet (veel) beter is dan de Nederlandse.. Enige wat beter is voor Luuk is dat Benfica beter is, groter is en dat ze CL spelen maar de competitie zelf is echt niet zo super goed hoor.. Top teams zijn alleen goed

Duitsland lijkt me beter voor zijn ontwikkeling

18 juni 2012 om 17:45

Inderdaad.. De top is iets beter, maar wat daaronder komt is dramatisch. Lege stadions, kwalitatief slechte ploegen. Enkel voor het geld en CL ga je daarheen, anders heb je daar niks te zoeken.

18 juni 2012 om 19:19

Er is meer dan enkel het geld en CL. Benfica en Porto zijn een ideale springplank om naar een topclub te gaan. Daarnaast is het aangenamer weer in Portugal en is Lissabon een heel mooie stad

19 juni 2012 om 17:30

@ Xabi

Ja dat klopt.. Ik zit ook liever in Lissabon dan in Enschede.. En het klopt dat als je bij Benfica slaagt dat je wel naar een topclub kan en bij Twente is dat toch anders. Misschien kan je het wel aan maar die clubs komen iig niet bij Twente aankloppen.

18 juni 2012 om 18:37

Alleen jammer dat er uit de hele nationale ploeg er maar 3 spelers uit de nationale competitie kwam.

18 juni 2012 om 20:19

er komen echt wel meer dan 3 spelers uit de portugese competitie dit europees kampioenschap

Wordt een erg zwaar seizoen voor Twente indien De Jong weggaat, vermoed ik.

Hij moet lekker naar een Duitse of een Engelse club gaan. Je zit anders weer te veel jaren in die competitie omdat ze ontiechelijke grote bedragen vragen. Luuk wees verstandig en wacht op een grote competitie anders wordt je voorbijgestreefd door Dost.

18 juni 2012 om 14:56

De Jong kan toch ook een contract tekenen voor 3 seizoenen? Dan is hij ongeveer 25 jaar en dan heeft hij nog genoeg tijd om in een grote competitie te spelen.

De Jong is misschien nog wat jong voor deze stap, aan de andere kant transformeert dat jong zo snel van jongen naar man. Net als Nigel de Jong destijds bij Hsv. Dat jong was binnen een paar maanden geen jongen meer maar een man. Jong geleerd is oud gedaan.

Ben ik niet met je eens want veel slechter dan de 6e plaats zal het niet worden, dus we gaan er alleen maar op vooruit. Van mij mag iedereen wel weg alleen Luuk De Jong is wel jammer maar er zijn genoeg goede spitsen te vinden.

Luuk de Jong, Cardozo zal boven jou gekozen worden.

18 juni 2012 om 17:05

Tenzij Cardozo nog vertrekt deze zomer, en die kans is wel vrij groot.

als al die nederlandse spelers richting porutgal gaan, dan is het goed, leren ze het voetbal kennen en kan NL eindelijk een keer winnen van ze. :P

Zou leuk zijn

Volgend seizoen:

Topscorerslijst

Benfica is een mooie club speelt altijd europees. Maar als ik het voor het kiezen had als ik bij een club als feyenoord, fc twente en hereveen zit dan zou ik liever naar ajax of psv gaan liggen niet heel ver onder dat niveau. Je houd je eigen omgeving ook en je hebt geen problemen meer met de taal. Het enigste probleem is dat Psv en Ajax spelers als john niet eens meer kunnen betalen. Ik hoop dat er een dag komt dat cllubs niet meer zoveel schuld mogen hebben en er niet zo onbesnut veel meer voor voetballers word betaald.

Zeer begrijpelijk wat Luuk zegt. Opzich maakt het ook weinig uit wat anderen van zijn keuzes vinden. Als hij zich er goed bij voelt is het prima.

Off-topic:
Het leegloop verhaal kan weer beginnen. Toe maar jongens, leef je uit. @flipa heeft het voorbeeld alvast gegeven. Laten we gewoon afwachten wie er nog weggaan dit jaar. Daarna kan er altijd nog gesproken worden over de sterkte van de selectie. De laatste 5 jaar roepen mensen op voetbalzone dat er een leegloop bij FC Twente. Nooit geweest en de sterke spelers die wél weggingen zijn altijd perfect opgevangen door vervangers. Dat zal ook nu heust wel gebeuren.

Ik zie de Jong niet bij Benfica voetballen. Als ik hem was zou ik nog een jaartje in Nederland blijven, en als hij echt weg wil een mooie club in Duitsland uitzoeken.

Als Benfica De Jong aantrekt dan is het denk ik niet voor de basis. De Jong kan beter nog een jaartje in de eredivisie blijven. Er is een leegloop bij Twente gaande, moeten maar afwachten ofze dat goed kunnen opvangen.

Vind Luuk een fantastische voetballer. Hij moet alleen niet zoveel duikelen. Heel irritant en inefficiënt. Verder denk ik dat Luuk het niveau van Benfica wel aan moet kunnen. En daarmee bedoel ik niet dat Benfica zwak is, maar juist dat De Jong enorm veel potentie heeft. Het is hem gegund, alhoewel het een enorme aderlating voor FC Twente zal zijn. Ik hoop dat hij bij Twente blijft en anders met de miljoenen van De Jong een waardige opvolger kan inlijven.

18 juni 2012 om 17:21

Luuk de Jong een duikelaar ?. Ik heb hier zelden zoiets onzinnigs gelezen. Luuk blijft juist te vaak op de been. Hij is veel te sportief om te duikelen. Hij moet daar nog veel slimmer in worden. Overigens heb ik nooit een reactie gezien van je over koning duikelaar Suarez. Beetje selectieve verontwaardiging.

19 juni 2012 om 12:16

Ik heb nooit gezegd dat Suarez geen duikelaar was. Daarnaast zat ik toen nog niet hier, dus je argument snijd weinig hout. En Luuk De Jong laat zich heel vaak en heel erg makkelijk vallen. Mooi voorbeeld is de wedstrijd tegen Shalke. Ik geloof zelfs dat die rode kaart is teruggedraaid.

Zou er alleen heen gaan als Cardozo vertrekt. Indien Cardozo blijft is de kans op een basisplaats voor Luuk erg klein.

Zou mooi zijn als we straks de volgende topscorers lijsten hebben

Duitsland:

#1. Klaas-jan Huntelaar (s04)
#2. Bas Dost (wolf)

Portugal:

#1. Ricky van Wolfswinkel (spo)
#2. luuk de Jong (ben)

Engeland:

#1. Robin van Persie (ars)

Nederland:

#1. Luc Castaignos (fey)

Dat zou dan dringen worden, want je kunt geen 6 spitsen meenemen naar het wk! haha

Ik kijk echt uit naar het nieuwe seizoen in de eredivisie, vooral nu oranje uitgeschakeld is zinin!

18 juni 2012 om 20:25

je vergeet afellay van spanje

Ik weet niet wat ik hiervan moet denken?. Benfica is natuurlijk een mooie club maar de Portugese competitie stelt eigenlijk niet zo veel voor op FC Porto,sporting,benfica en Braga na de rest zou niet eens mee strijden in de middenmoot van de Eredivisie maar aan de andere kant speelt hij wel CL en Benfica kwam dit jaar tot de kwartfinale dus kan hij veel ervaring op doen is zeker goed voor het Nederlands Elftal. De Eredivisie is groeiende als je kijkt op de Uefa Lijst zie je dat er elk jaar een stijgende lijn inzit dus het zou mij niet verbazen als FC Twente,psv of Ajax ver komen in de El/cl. Ik zou hem behouden als ik Twente was is toch wel je topscorer en een betere haal je er toch niet voor terug of je moet erg veel geld uitgeven maar dat zie ik Twente niet doen na Tadic. Ik hoop ook dat Ajax Vertongen kan behouden en Feyenoord een betere spits gaat halen, Heerenveen goede aanvallers haalt , AZ niet haar sterkhouders kwijt raakt en dat Vittese een goede vervanger voor Bony vind. Die extra Cl/el ticket hoort gewoon van NL te zijn geen miljarden schulden Etc. Etc.
Nog een vraag is Rusland al ingehaald of niet? Frankrijk gaat met Montepelier de CL in die wordt toch leeg gekocht misschien kunnen we wel het grote gat tussen Nederland en Frankrijk wat kleiner maken.

Cardozo gaat miss weg dus dan wordt je de nummer een spits bij een van de beste europese subtoppers. Ik zou zeggen doen dan ontwikkeld hij zich verder en is hij misschien klaar voor de WK 2014. Benfica is een prachtige club die het dit jaar zeer goed hebben gedaan in de CL waar ze Man Utd eruit hebben geknikkerd. Voor Twente, die moet dringend spelers halen en veel ook.

Ik vind een goede stap niet te lang in de Eredivisie rond lopen, het niveau in Nederland is bar en bar slecht. Zou meer jongens moeten doen, van Nederland naar de subtop en daarna de stap naar de top. Benfica is echt een ideale club voor de Jong. Voor John vond ik het net te vroeg maar voor Luuk prima stap. Trainingen zijn daar op topniveau en je wordt er gewoon fysiek en mentaal sterker van. Als je ziet hoe snel Schaars en van Wolfswinkel zich hebben door ontwikkeld, dat zouden ze allebei nooit kunnen in de Eredivisie. Ik vind het wel kwalijk als jongen talenten van 15-19 met weinig top geen Eredivisie ervaringen de stap naar de echte top maken (castaignos,rekik,bouy etc). Maar de Jong is gewoon uitgeleerd in de eredivisie alleen tegen Ajax toen hij tegen Vertonghen stond zag je dat hij niet zo ver is als iedereen dacht, maar in Portugal kan hij dagelijks trainen en spelen tegen beesten. De Eredivisie is gewoon een jeugdcompetitie als je binnen 100-125 wedstrijden je niet in de kijker kan spelen dan ben je niet goed genoeg voor de top zo simpel. Hopelijk vertrekt buttner ook naar Werder, hoe langer onze Nederlandse talenten blijven spelen in deze competitie hoe verder we achter lopen internationaal gezien.

Ook een prachtige stap zou dat zijn voor hem. Benfica is weer een stapje hoger, spelen vaak zat Champions League, grotere club. Prima voor De Jong, zolang hij maar een basisplek heeft,

18 juni 2012 om 16:42

Ik ben bang dat als De Jong naar Benica gaat dat hij dan geen basis plek zal veroveren, zolang Cardozo daar is zou ik niet naar Benfica gaan maar naar een club als Lazio of Everton.

18 juni 2012 om 17:22

Lazio ?. Als je je carriere nu echt om zeep wilt helpen moet je naar Italie gaan.

18 juni 2012 om 17:22

Zeer zeker, Cardozo vind ik persoonlijk een geweldige spits die ook een stapje hoger aankan. Maar ik las verhalen dat ie misschien ook weg zou gaan, en dan komt er een plekje voor De Jong vrij.

Het zegt genoeg over ons niveau als de Portugese competitie 'de volgende stap' is...maar ja, dat is blijkbaar de werkelijkheid (eigenlijk is het al een tijdje zo maar het is toch even wennen om dat te horen en zien).

Jaja in juli of augustus. Ik vind dat twente een oplopende prijs moet gaan hateren. Hoe korter (tot uiterlijk 2 weken voor sluiten transfermarkt, de prijs op aten lopen.anders krijg je straks weer eenzelfde sutuatie als met Ruiz die kort voor 24 uur definitief werd verkocht en twente geen tijd meer had om nog een vervanger aan te trekken. Huidige prijs min. 15m oplopend naar 20-25 miljoen.

Ik denk dat Luuk De Jong beter naar 'n Duitse club kan gaan dan naar Benfica.

Want als Luuk De Jong naar Benfica gaat, dan vertrekt Oscar Cardozo wel waarschijnlijk, alleen hij heeft dan wel concurrentie van Rodrigo.

En die Rodrigo speelt hij ook niet zomaar even uit de basis, want die is technisch, fysiek, voetballend beter. Het enigste waarin De Jong beter in is dan Rodrigo is doelpunten maken.

18 juni 2012 om 22:04

Maar in Portugal worden doelpuntenmakers veel meer gewaardeerd dan in Nederland. In Nederland zou hij het dus volgens jou informatie wel verliezen maar je ziet het aan van Wolfswinkel in Portugal zijn echte doelpuntenmakers (en dat is Luuk wel) echt heel geliefd.

Ik vind Benfica een hele mooie club voor de Jong.. Als hij zich daar goed staande kan houden en goed kan door ontwikkelen, dan hebben weer goede aanvoer voor het NL elftal! de Nederlandse potentiëlen toppers moeten nu stappen gaan maken!

Ik vindt dat De Jong beter naar een club als Everton kan gaan of naar Lazio Roma. Benfica heeft een een goede spits genaamd Cardozo niet moeilijk uit de basis te spelen is en kan beter naar een andere ploeg. Ik hoop dat hij de juiste keuzes zal maken.

Luuk is een topspits maar niet onvervangbaar. Kwalitatief hebben we in Nederland niet zulke hele goede verdedigers, dus je bent al gauw een goede spits in Nederland als er buitenspelers staan met een goede traptechniek. Jongens als Tim Matavz, Markus Berg en Ruud Boymans zouden er bij Twente zo 15 of meer inleggen als ze maar goed bedient worden, en daar heeft Twente wel de buitenspelers voor.

Ik zou Luuk trouwens geen Benfica adviseren, ook clubs uit Duitsland en Engeland zullen spoedig komen als hij zo doorgaat en die competities schat ik hoger in.

Ik vind het helemaal geen goed idee. Natuurlijk is het leuk om te zien dat Van Wolfswinkel de pannen van het dak speelt daar, maar ik vind het verstandiger om naar (sub)topclub in Engeland of Duitsland te gaan. Vooral het Duitse voetbal zal De Jong wel liggen. Ik hoop dat Borussia Dortmund interesse concretiseert.

Ik vind John en Luuk de jong sowieso een goede koppel dus ik zie dit ook wel rooskleurig in om ze samen bij Benfica aan de slag te zien gaan, zou wel wat zijn want het is en blijft een mooiere uitdaging. In de Eredivisie zijn ze naar mijn mening wel een beetje uitgekeken, dat denken ze zelf tenminste want vooral John had nog makkelijk 3+ jaar kunnen blijven bij Twente, maar hoop wel het beste voor ze

Het is wel duidelijk dat veel mensen hier Benfica niet goed kennen, hele grote club met eenprachtige historie, hele grote aanhang, uitstekende spelers in het team en tegenwoordig ook nog eens financieel helemaal gezond en strijden altijd om de titel en doen regelmatig mee in de CL, kortom een uitstekene keus om naar toe te gaan.

De Jong zou het volgens mij het beste doen in Engeland.
In hem zie ik de nieuwe van Persie en die doet het ook uitstekent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Benfica

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.FC Porto8864
2.Benfica8158
5.Rio Ave51-2
Voor de complete stand: Liga NOS
SpelersPositieW
JonasAanvaller3432
Raúl JiménezAanvaller285
Andreas SamarisMiddenvelder272
Voor de complete selectie: Clubpagina Benfica.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Benfica.

184 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 PSV 28 12 1 0
2016/2017 PSV 32 8 4 0
2015/2016 PSV 33 26 2 0
2014/2015 PSV 32 20 0 0
2013/2014 Newcastle United 12 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Update: ‘Man van vijf à tien miljoen euro’ beslist na vakantie over toekomst

Luuk de Jong geniet nog altijd interesse van Club América. Volgens diverse Mexicaanse media zal zowel de vader van de aanvaller als zaakwaarnemer Louis Laros komende maandag naar Mexico afreizen voor...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
De toekomst van Fran Sol ligt mogelijk in Mexico. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren