wk2018

De Jong reageert op missen van EK: 'Succes boys, kampioen worden'

Zaterdag, 26 mei 2012 om 15:00

Siem de Jong zal volgende maand niet van de partij zijn bij het Nederlands elftal op het EK. De 23-jarige aanvallende middenvelder annex aanvaller van Ajax kende een goed seizoen in de Eredivisie, dat hij afrondde met dertien doelpunten en de landstitel. Bij Oranje is de concurrentie echter moordend en wist hij zijn plek niet te behouden. Na de trainingsdagen in Hoenderloo, de oefenwedstrijd tegen Bayern München en de stage in Lausanne zit het er voor hem op.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zal Siem de Jong wel meegaan naar het WK 2014?


Gerelateerd

73 reacties (laatste reactie door stanafca)
26 mei 2012 om 16:28

Hele sportieve reactie van Siem de Jong.
Mijn oproep naar hem: ''ga door met je ontwikkeling en wie weet vervang je Wesley Sneijder op het WK in 2014''

Op zijn positie loopt er gewoon al genoeg rond, goede voetballer misschien over 2 jaar!!

26 mei 2012 om 15:33

Precies, deze jongen heeft toch wel wat potentie. Ik zelf vergeet vrij vaak dat hij pas 23 is. Ik vindt dat hij heel volwassen voetbalt. Wie weet heeft hij zich over 2 jaar wel goed door ontwikkeld en verdient hij gewoon een plaatsje achter Sneijder/vdv

Dit vind ik de enige goede reactie, zeker zo vlak voor een toernooi. Hopelijk zijn de andere drie ook zo naar buiten toe.

Sportieve reactie, denk dat hij dit ook wel aan zag komen. Nu doorontwikkelen en hopen dat hij er op het WK in 2014 wel bij zal zijn.

26 mei 2012 om 15:13

Erg sportief van hem inderdaad. Ik weet niet of hij in de toekomst nog in Oranje gaat komen. Ik vind hem voor Ajax een prima speler, alleen denk ik dat hij toch al redelijk op zijn top zit en er niet veel rek meer in zit. Het is ook nadelig voor hem dat we al top spelers hebben voor zijn positie.

28 mei 2012 om 01:02

Nou, dat denk ik niet. Hij heeft tot nu toe bij Ajax zich nooit kunnen specialiseren en moest altijd wisselen tussen spits en het middenveld. Als hij nu een paar seizoenen bij Ajax alleen maar op het middenveld speelt, dan zit er nog wel wat rek in hem.
Europese top zal het niet worden, maar dat hoeft ook helemaal niet.
Voor Oranje komt hij nu nog tekort, maar het is een perfecte prof en mocht Nederland opeens veel blessures kennen, kun je hem altijd oproepen.

26 mei 2012 om 15:16

Natuurlijk een sportieve reactie. Maar wat moet hij anders?

26 mei 2012 om 15:31

niets zeggen;

Sympathieke kerel, weet zelf ook dat we betere spelers hebben op zijn positie.

Het was te verwachten. We hebben meer kwaliteit op de positie waar hij speelt dus niet meer dan logisch dat hij niet meegaat. Hij zal wel beetje balen maar het is overmacht. Kan je niks aan doen. Zoals Urby zal hij het niet voelen denk ik.

Sportief, goede gozer die wel verstandig genoeg is om reeel te zijn en het te zien aankomen.
Overigens , al was hij wel beter geweest, had hij nog weinig kans gehad. Hij speelt namelijk niet bij de enige (presterende) Nederlandse topploeg bestaand uit louter "super" internationals, Psv....

26 mei 2012 om 15:12

Ze gunnen elkaar het beste, zelfs als dat ten koste gaat van de ander.

Ik vind eht een zeer sportieve reactie, geen commentaar hebben op de beslissing van Bvm..

26 mei 2012 om 15:13

Ach, Siem en Luuk staan er om bekend dat ze ontzettend nuchter zijn en dat ze alles in hun carrière (en daar omheen) goed plannen. Hij zal hoogstwaarschijnlijk ook wel hebben verwacht dat hij niet mee zou gaan. De concurrentie op zijn plek is nu eenmaal gewoon moordend.

Hierdoor win je credits bij het publiek. Sportieve gast die dit hoogstwaarschijnlijk wel ee beetje aan zag komen!

26 mei 2012 om 15:36

Ik weet niet of jij er op doelt dat hij expres de publieke opinie voor zich probeert te winnen, maar ik denk niet dat dit het geval is. Siem ( en Luuk trouwens ook) zijn voor zover als ik weet ( ken ze natuurlijk niet persoonlijk) hele nuchtere jongens. Er lopen gewoon betere spelers rond op zijn positie en dat is helemaal geen schande want de spelers die daar rondlopen zijn gewoon van wereldtop.

Als je er niet op doelde is het overigens prima haha

26 mei 2012 om 16:08

Ja, zo krijg je toch sympathie. Gewoon een bedankje doen ipv ''ik had door moeten gaan en die bondscoach kan er niks van.''. De bedankjes worden meestal ook goed ontvangen door het publiek dus hij slaat 2 vliegen in 1 klap

is een goede back-up spits voor Ajax, maar legt het ten alle tijden af aan de hoge kwaliteit in de spits bij Oranje. jammer, vind het een sympathiek gozer die best wel aardig kan voetballen.

Realistische gozer-en sportief ook. Zie hem tijdens de wedstrijden van Ajax nooit schelden en uit z'n rol vallen. Hij is toch net niet goed genoeg voor de echte top. Mochten de vedetten van Oranje stoppen en geen nieuwe aanwas komen dan kan hij zich in de toekomst in het elftal spelen. Moet hij zich nog wel wat ontwikkelen!

Goede speler die Siem en een goede persoonlijkheid, had hem Ek wel gegund maar wel logisch dat hij is afgevallen.

De keuze voor Siem begrijp ik wel, hij heeft spelers als Sneijder, Vdvaart, voor zich.

Zeer professionele reactie van De Jong.

Siem is niet goed genoeg voor het Nederlands elftal. Als aanvallende middenvelder komt hij creativiteit en inzicht te kort. Als spits komt hij snelheid en balbehandeling te kort. Jammer maar waar.

26 mei 2012 om 16:50

Helemaal mee eens. Zag in hem ook absolute afvaller nummer 1. Na de match tegen Munchen zag ik Lens als 2e afvaller zeker. Narsingh en hij streden met elkaar, en Narsingh was beduidend beter. Dat mensen nog aan Luuk de Jong twijfelde vond ik apart. Goede spits en beter dan zijn oudere broer!

26 mei 2012 om 19:39

Onderschatting, dat doet vrijwel iedereen bij hem, ook ajacieden, voornamelijk zelfs. De tegenstanders weten soms hoe lastig hij is. Hij heeft juist ontzettend veel inzicht, maar vooral op het gebied van positioneren, moment van lopen en dat ziet hij ook nog eens van medespelers. Hij heeft een prima one-touch gevoel (balbehandeling) en gevoel voor combinaties (balbehandeling), heeft een goed schot en kan goed kappen en draaien, hij is ook erg moeilijk van de bal te krijgen mede door zijn fysieke kracht. Zijn aannames zijn soms van der vaart achtig, dat kan hij echt wel, balletje met het grootste gemak uit de lucht plukken. Snelheid is niet zijn ding dat klopt, maar deze vent is echt goud waard, zo'n unieke speler die technische kwaliteiten (weliswaar niet op niveau sneijder/ van der vaart) met verdedigende combineerd. Vergeet niet, dat je met hem een uitstekende kopper erbij hebt en iemand met een hele goede instelling.

Het is een keus, een logisch, maar de Jong kan een tegenstander goed verrassen en je kunt met hem ook een ander systeem spelen zonder er verdedigend veel op achteruit te gaan (4-3-3 met de punt naar achter).

27 mei 2012 om 12:02

Ein-de-lijk heb ik iemand gevonden die Siem ook geweldig vindt !
Dat hij afvalt vind ik niet gek hoor, want hij is een nummer 10, als je als nummer 10 een
'stage' doet val je natuurlijk als eerst af met die geweldenaren die we hebben.
Maar Siem wordt me toch een partij overschat, waarom? door zijn uitstraling waarschijnlijk. Voor de onderbouwing moet je kijken naar de reactie boven me

27 mei 2012 om 12:07

One touch gevoel? Bedoel je daar die keren mee dat de bal van zijn voet springt?

Een goed schot... Nou nou nou overdrijven is ook een vak...

Combinaties? Ga jij mij nu vertellen dat zijn passing goed is en zijn inzicht? Volgens mij kijken wij andere wedstrijden...

Ik ben er blij dat hij hele belangrijke goals maakt. Hij is wel een teamspeler die ook dragend wil zijn.. Alleen vind ik dat hij tekort komt als spits en als nr 10 en niet dwingend genoeg is in een wedstrijd. Ik verwacht meer dan alleen hard werken van een spits of nr 10 van Ajax.

28 mei 2012 om 12:17

Nee die keren dat hij de bal met een keer raken doorspeelt.... De jong heeft een prima schot, mag nog wat beter, maar van een heel behoorlijk niveau.. kijk zijn doelpunt thuis tegen utrecht een jaartje geleden nog maar eens terug, snoeihard in de kruising..

Ik denk dat je eens goed moet kijken, en niet bij voorbaat negatief over hem moet zijn... Velen vinden het ook onbelangrijk dat hij een keer een kopduel wint, nou dat is van levensbelang, als ajax achterin de bal niet kwijt kan, kun je hem altijd op de Jong spelen.. als hij wint kan er een gevaarlijke situatie ontstaan, verliest hij een kopduel krijg je een counter om de oren.. Heel belangrijk duelkracht op het middenveld, wordt net als de Jong ook onderschat...

Ajax speelt met twee 10's, je kunt niet twee sneijders naast elkaar zetten, dat werkt niet.. juist een de jong kan bv. een eriksen beter laten renderen.. Niet elke speler hoeft dwingend te zijn, sommige zijn het cement tussen de bouwstenen en dat is de Jong bij ajax.

leuke reactie van peedy,wat moet je met een bouma en vlaar,de 1 is bejaard,en de ander heeft een draaicirkel van 15 meter voor dat hij zich moet omdraaien

Gelukkig voor hem kwam het niet helemaal onverwacht. Ik bedoel.. Van Persie kan er spelen. Hetzelfde geldt voor Sneijder, Van der Vaart, Afellay en in mindere mate ook Luuk de Jong. Dus dit is wel een logische keuze van Van Marwijk.
Overigens vind ik dat 'boys' wel erg gay klinken. Zeg dan gewoon 'mannen' of 'guys' of weet ik veel.

Ik vind Luuk de Jong in alle opzichten beter dan zijn broer Siem. Ik vind het dan ook meer dan terecht dat hij is afgevallen. Hij is toch beperkt qua handelingssnelheid, creativiteit en inzicht, en ook in de afronding is hij niet geweldig, althans, niet voor dit niveau.
Sportieve reactie, dat pleit dan weer wel voor hem.

Siem is een uitstekende voetballer, multifunctioneel en zal echt niet klagen en zeuren dat hij er niet bij zit. Ik vind het persoonlijk jammer maar we hebben voor zijn posities al veel en veel beter. Hij is natuurlijk nog jong. Ik zie hem over 2 jaar in Brazilie wel bij de selectie zitten. Zou een mooi koppel vormen met zijn broer Luuk.

Jammer dat de 2 broers niet samen naar het EK gaan. Siem zou denk ik een beeetje jaloers zijn op Luuk Maar Luuk vind ik wel wat beter dan Siem. Dus het zou wel moeten kloppen.

26 mei 2012 om 15:45

Luuk de Jong is een spits en Siem de Jong eigenlijk een middenvelder. Verder verschillen beide niet zoveel, alleen dat we in Oranje genoeg middenvelders hebben. De keuze voor Luuk de Jong snap ik niet, ik zou daar Ricky van Wolfswinkel hebben neergezet.

26 mei 2012 om 16:44

Je hebt wel gelijk wat betreft de posities van de gebroeders de Jong, maar ik zou Luuk de Jong nog altijd boven Ricky van Wolfswinkel verkiezen. Ik vind dat de Jong meer voetballend vermogen heeft en daarnaast dit seizoen ook meer treffers heeft gemaakt, daar waar van Wolfswinkel ook veel het net heeft gevonden via een penalty.

Siem de Jong , je broer wordt Europees kampioen

26 mei 2012 om 15:59

Ik denk eerder dat zijn broer niet speelt en dat zijn elftal in de halve finale strand tegen Spanje.

De andere halve finale is Duitsland - Frankrijk, waarna Frankrijk in de verlenging wint.

Ik zeg dat outsider Frankrijk onverwachts Europees kampioen wordt en het in 2016 in eigen land mag verdedigen.

Klasse reactie van een normaal iemand net als ze broer zo hoort het en denk ook terrecht teveel concurrentie

Opvallend dat de ajacieden maar blijven afvallen voor het NL. Zo zie je maar weer dat er een Feyenoord coach voor de groep staat. S. de Jong is zeker niet slecht zoals iedereen hier zegt, hij heeft ajax 2 jaar achter elkaar naar het kampioenschap geschoten. Staat er op de belangrijke momenten, en als je D. Kuijt wel meeneemt ben je in mijn ogen ongeloofwaardig als bondscoach.

Ben het arrogante gedrag van dhr. van Marwijk echt zat. Ook Anita een multifunctionele speler, waarom laat je hem afvallen hij kan op meerdere posities uit de voeten, heeft een ontzettende belangrijke bijdragen geleverd bij Ajax. Ik dacht altijd dat er spelers bij Oranje spelen die zich hebben bewezen bij hun voetbalclub.

Wat heeft Bouma, Kuijt, Willems, Strootman, en zo kan ik er nog meerdere opnoemen nou bewezen bij hun club het afgelopen seizoen. S. de Jong en Anita zijn kampioen geworden en een ontzettende belangrijke bijdrage geleverd daarbij. Maar goed, we zullen het zien.. heeeelllll stiekem hoop ik dat van Marwijk keihard faalttt... Laat ik het zo zeggen.. als Oranje eruit ligt, ga ik niet zitten janken. Want de rare beslissingen van, Warwijk ben ik echt zat!

26 mei 2012 om 16:13

Ik begrijp niet dat een bondscoach Bouma meeneemt.... Ik had Anita ook meegenomen. Siem de Jong was heel vaak dit seizoen onzichtbaar en niet goed genoeg. Dus die keuze begrijp ik.

Maar we kunnen lang en breed lullen.. Iedereen zou het anders doen. Uiteindelijk beslist de bondscoach. Maar ik zal nooit hopen dat we gaan falen. En reken er maar op als wij weer in de finale verliezen met penals dat jij huilt trouwens..

26 mei 2012 om 16:25

Heeft niks met een 'feyenoord-coach' te maken. Van Marwijk zal heus wel de in zijn ogen beste spelers selecteren. Maar hij heeft gewoon niet de Ajax-visie. Hij is erg verdedigend ingesteld. Hij gaat meer uit van balbezit-tegenstander dan van balbezit. Dus dan kom je uit bij spelers als Kuijt, Vlaar enz. Helaas....

Het thuislaten van Siem de Jong vind ik vrij logisch. Hij weet zelf nog niet eens wat z'n positie is. De positie voor aanvallende middenvelder is al drievoudig bezet en hetzelfde geldt voor de spitspositie.

26 mei 2012 om 19:46

Hij is gewoon multifunctionieel, dat is ook een kwaliteit, maar daar wil van Marwijk geen gebruik van maken, prima wat mij betreft. Met de Jong heb je evt. een ander type achter de hand, iemand die fysiek wat kan maar ook technisch..

Ten aanzien van ajax zeg ik het ook zo vaak, als je een type narsingh en robben op de flanken hebt (bij ajax dan boerrighter en hopelijk narsingh) en je hebt een goeie kopper als spits (huntelaar, L. de Jong; bij ajax sigi) en siem komt dan nog eens bij vanuit het middenveld ga je gegarandeerd doelpunten maken.. Zo gevaarlijk, twee goede koppers in de 16, waarvan siem ook nog eens een koning is in timen.

Ik snap alleen wel dat van der vaart en sneijer de voorkeur krijgen, maar vind jammer dat van Marwijk qua tactiek niet wat vernieuwend is, dat blok vind ik niet wat, zie liever een voetballend type naast een verdedigend type.. in dat geval zou je siem veel beter kunnen gebruiken naast een van bommel/ de jong achter een van der vaart.. heb je een VM die aanvallend kan inschuiven en zelfs qua diepgang het redt om in de 16 te komen..

De Jong is gewoon niet goed genoeg voor het Nederlands Elftal. Hij zal het ook niet redden ben ik bang. Leuk spelertje voor Ajax maar dat is ook het hoogst haalbare. Zou een leuke speler zijn voor subtoppertje in de PL. Daar past ie wel bij.

ik kan me niet onttrekken aan de indruk dat hier sprake is van selectief beleid van Eindhovense zijde. Bouma en Willems wel mee, Anita, De Jong, Maher, Lens niet. Die laatste 2 begrijp ik nog wel. Beide te onervaren en amper uitgeblinkt. Anita vind ik zeer opvallend. Hij schijnt het bij Ajax prima gedaan te hebben, is op meerdere posities inzetbaar en verzaakt nooit.

De Jong begrijp ik ook nog wel enigszins, hoewel ik dan eerder Luuk had laten afvallen. Siem heeft veel meer ervaring, die cruciaal is op zo'n eindtoernooi.

26 mei 2012 om 18:05

Lens is een Psv'er, die viel af ten koste van Amsterdammer, en Luuk is een betere spits, tevens kan hij wat ervaring opdoen, want hij zal slechts 3e spits worden.

26 mei 2012 om 18:06

Dat had Siem ook kunnen doen. Daarbij heeft Siem afgelopen jaar Champions League gespeeld; ervaring op het hoogste niveau. Voor Luuk is deze ervaring zeer gering, hij komt net kijken. Nee, alles wijst erop dat Bert hier de fout in gaat. Dag titel, dag EK

26 mei 2012 om 18:08

Wat verschrikkelijk voorbarig ben je zeg, Luuk heeft al meer met de selectie meegetraind, kan ik ook zeggen.
En trouwens, Luuk is een echte spits, en Bert ziet ze elke dag trainen, dus ik denk dat hij het wel beter weet.

Professionele reactie van Siem, hij beseft ook wel dat hij het niet red tussen al die toppers op zijn positie.

De Jong bracht veel te weinig tegen Bayern Munche, dus zat er aan te komen. Wellicht over 2 jaar!

Op Twitter zei Siem ik ben blij dat mijn broer Luuk er wel bij zit. ik heb hem een berichtje gestuurd, ik ben bang dat het ook alleen bij zitten blijft. Of is dat heel erg lullig?

Had wel al verwacht dat hij niet mee zou gaan, maar vind het jammer voor hem. Hij heeft 'n goed seizoen gehad. Had het hem erg gegund! Siem word ook vaak onderschat. Nee, hij is niet een van de beste spelers van de Eredivisie maar hij staat er wel altijd op belangrijke momenten!

Jammer, wel sportief gereageerd er zijn te veel spelers op jou positie, dat is gewoon pech, maar je bent Pas 23 dus het kan zeker nog!

Zo zie je maar weer, mensen.. Een echte gentleman, Siem.
Let maar op, Litmanen werd ook pas echt belangrijk op zijn 25ste.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 17
2182 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

444 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 juni
Carlo Ancelotti meldt zich mogelijk in Londen voor een verrassende huurdeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren