Update: Boilesen 'nog in shock' na MRI-scan en slecht EK-nieuws

Dinsdag, 17 april 2012 om 21:36

Het heeft er alle schijn van dat Nicolai Boilesen deelname aan het EK met Denemarken kan vergeten. De jongeling van Ajax was op de weg terug van een spierblessure, maar kreeg een terugslag. Bondscoach Morten Olsen schrijft Boilesen nog niet af, maar maakt zich tegelijkertijd geen zorgen als het de Ajacied niet lukt om deel te nemen aan het EK.

/

“Laten we de MRI-scan afwachten, die woensdag gaat plaatsvinden”, laat de keuzeheer optekenen in Sporten. “Ik heb nooit gezegd dat hij wedstrijden moet spelen om in aanmerking te komen voor het EK. Maar zoals het er nu naar uit ziet is het niet realistisch dat hij het haalt.”

Simon Poulsen van AZ is nu de belangrijkste kandidaat om als linksachter te spelen bij de Denen. “Poulsen is de beste linksback van Nederland, en ik ben niet de enige die dat zegt. Hij heeft het in recente interlands ook goed gedaan”, verzekert Olsen. Ook Michael Silberbauer, die FC Utrecht verruilde voor Young Boys, is kandidaat. “Michael heeft ook als linksback gespeeld en deed dat uitstekend in de Deense ploeg.”

Update 17 april 21:36 uur - Boilesen 'nog in shock' na MRI-scan en slecht EK-nieuws
Nicolai Boilesen raakte maandag opnieuw geblesseerd aan zijn hamstring tijdens de training van Ajax. De Deense linksback stond dit seizoen al eerder flinke tijd aan de kant en maandag sloeg het noodlot wederom toe. "Ik ben er bijna zeker van dat het opnieuw een hamstringblessure is. Het is me nu drie keer overkomen en weet hoe het voelt", zegt Boilesen teleurgesteld in Ekstra Bladet.

Om zekerheid te hebben, zal Boilesen woensdag een MRI-scan ondergaan. De twintigjarige verdediger, die twee keer voor het Deense nationale team uitkwam, vreest echter al het ergste. "Als het inderdaad zo is, is het EK definitief van de baan voor me. Het is verschrikkelijk vervelend en ik ben eigenlijk nog in een shock dat dit me opnieuw is overkomen", zegt de verdediger balend.


Poll

Wie is de beste linksback van het trio?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door dikkiedik)

IK vind Boilissen een prima back, maar dat vind ik van Poulsen ook. Silberbauer heb ik zelf nog nooit op de back zien spelen, maar komt die jongen daar geen snelheid voor te kort. Want als Robben fit is wil ik hem zeker wel tegen Silberbauer als directe tegenstander zien spelen ghehe.

Fantastisch talent maar heeft veel blessures dat is echt jammer.
Poulsen vind ik nu nog iets beter maar straks is Boilesen dat gewoon

Simon Poulsen imo. Silberbauer is niet goed genoeg en zit geen potentie in.

17 april 2012 om 15:24

Nou als waterdrager op het middenveld is het nog wel een suggestie, maar niet als back toch?

17 april 2012 om 15:43

Ligt eraan wat je als vergelijkingsmateriaal neemt. Silberbauer vind ik een redelijk onderschatte speler. Natuurlijk absoluut geen wereldtop. Net zoals de meesten in de deense selectie dat niet zijn. Silberbauer lijkt me voor Denemarken geen verkeerde om achter de hand te hebben voor het middenveld maar linksback ? dat gaat nergens over. Dat is hetzelfde als Mark van Bommel neerzetten in Oranje.

17 april 2012 om 15:49

Maar voordat Bolilissen bekend was, was Mtilliga alternatief als back XD , dus dat geeft aan dat die plek matig bezet is.

17 april 2012 om 16:56

Ja dat is zeker zo. Maar dan nog vind ik Silberbauer totaal geen alternatief voor de linksback positie. Zelfs Mitiliga lijkt me dan nog beter voor die positie en Michael Lumb zelfs misschien nog. Voor Silberbauer lijkt me dat zo onnatuurlijk. Hij is een echte middenvelder en ook nog puur rechts. Maar goed het is ook niet zo dat ik een heel trouwe volger van het Deense elftal ben natuurlijk dus de bondscoach zou het wel wat beter in kunnen schatten dan ik.

Rampseizoen voor hem. Erg jammer. Is toch een van de betere backs op de Nederlandse velden.

Intentie om te groeien tot een waardig speler van Ajax en denemarken, verder is het afwachten..

Leuke foto trouwens

erg jammer als boilesen niet mee kan naar het EK, Denemarken kon hem goed gebruiken denk ik, gelukkig hebben ze Poulsen nog, die trouwens een erg goed seizoen draait!

Poulsen is natuurlijk veruit de beste! Boilesen is in potentie misschien beter, maar hij heeft pas 10 wedstrijden voor Ajax gespeeld dus waar hebben we het over. Poulsen is dit seizoen veruit de beste linksback die er rondloopt in Nederland.

17 april 2012 om 15:30

Zeker mee eens! Snap dan ook niet dat er staat Poulsen lijkt nu de belangrijkste kandidaat voor de linksback. Lijkt mij toch dat Poulsen sowieso boven Boilesen staat in de pikorde. In ieder geval voorlopig nog..

17 april 2012 om 15:39

Ben het met je eens als Ajacied.. Boilesen heeft nog zo weinig op topniveau (als je de eredivisie dat al kan noemen) kunnen spelen helaas. Dus Poulsen is nog beter alhoewel Boilesen wel veel meer potentie heeft dan Poulsen...

17 april 2012 om 15:49

Mee eens,

Ik ben voor ajax maar ik snap de heisa rondom boilesen niet. Als ik hier op de reacties afga dan vind iedereen boilesen een geweldige back? Kan iemand zijn sterke punten vertellen? Ik vond hem altijd zo ''onnatuurlijk'' aan willen vallen, het leek totaal niet bij hem te passen(kreeg het gevoel dat hij rende als een kip zonder kop naar voren). Ik vind het veel meer een CV maar moet nog wel ff wat harder worden voor die positie en niet zoveel op een 'jongentje' lijken.. Ook had hij echt een hulp aan verthongen die wedstrijden dat hij speelde meende ik mij te herrineren

potentie zal er wel zijn maar op dit moment is hij echt overrated..

Als ik Poulsen dit jaar zie dan zie ik hem heel graag naar ajax komen, wat een geweldenaar is dat, schakelt zijn man uit en hij blijft maar gaan, de hele wedstrijd lang. Duikt op in strafschopgebied, en de achterlijn/zijlijn. groot en sterk. goeie voorzet kan zijn mannetje uitspelen en is ook al wel redelijk ervaren, leuke speler om transfervrij op te halen toch?

17 april 2012 om 16:04

Niemand noemt het een geweldige back. De meeste vinden het een groot talent, dat is heel wat anders

17 april 2012 om 16:59

Daarnaast is Boilesen van nature een centrale verdediger als ik me niet vergis. Heb hem een aantal keer in de A1 zien spelen en toen speelde hij centraal. Heel goed ook bovendien. In die wedstrijden stond Dijks linksachterin. Wat een buffel is dat zeg. Daar verwacht ik nog wel wat van. Ik denk dat Boilesen een beetje zoals frank de boer word. Linksback omdat er voldoende alternatieven voor centraal zijn. Daar het ook naar behoren doen en op termijn toch naar het centrum verhuizen.

17 april 2012 om 23:27

Van Rhijn is toch precies t zelfde verhaal, en Alderweireld eigenlijk ook bij de Rode Duivels, allemaal van origine een CB, maar bij gebrek aan beter als Full-backs gebruikt.

Dit is echt heel jammer voor hem, maar aan de andere kant is hij nog maar 20, en heeft dus nog kansen genoeg om op een tournooi te spelen.

Jammer dat Boilsen het EK moet missen maar hij moet nu eerst 100% fit worden. Hopelijk kan hij volgend seizoen weer aansluiten bij de selectie en weer indruk maken. Ik verwacht dat De Boer hem dan als centrale verdediger gaat gebruiken want dat is zijn echte positie en daar speelde hij in de jeugd ook altijd.

@ poll
Poulsen is op dit moment natuurlijk beter die zou hoe dan ook eerste keus zijn geweest op het EK.

17 april 2012 om 16:08

Dramatisch seizoen voor die jongen, erg sneu.

Als centrale verdediger zou hij nu nog veel te onrustig zijn. Zie je hem nog opstomen in de kampioenswedstrijd tegen Twente? Laat hem eerst maar wat rustiger worden op de links back, dan kan hij daarna naar het midden schuiven. Bovendien hebben we anders geen links back want Daley Blind wil je daar ook niet hebben, Anita is een rechtspoot en staat net goed, en Mitchell Dijks moet eerst maar debuteren.

Natuurlijk moet Boilesen eerst fit worden, anders gaat Dijks hem zo voorbij.

17 april 2012 om 16:55

Nouja dit seizoen vind ik Koppers het zeker wel degelijk doen maar Dijks lijkt me ook een beter optie. Bovendien fysiek beresterk en als je van Van der Wiel en Blind naar Van Rhijn en Dijks gaat ga je er fysiek enorm op vooruit en dat is in de verdediging wel fijn. Anita moet je nu niks meer aanschuiven die is na Vertonghen de beste man de laatste 10 wedstrijden die kleine pitbull word nog eens een held in Amsterdam als hij zo doorgaat.

Maar ik blijf er bij dat Boilesen in het centrum hoort al heeft hij daar concurentie van Denswill wat ook zeker geen misselijk talent is.

Poulsen is op dit moment natuurlijk de betere van het trio, natuurlijk heeft Boilesen de potentie om uit te groeien tot een hele goede linksback. Silberbauer ben ik nooit van onder de indruk geweest, matige speler.

Poulsen is na dit seizoen transfervrij, prima aankoop voor Ajax dus.
Blind is namelijk nog niet helemaal een zekerheidje alhoewel hij het de laatste wedstrijden boven verwachting goed doet. Boilesen is erg blessure gevoelig en dus lijkt Poulsen mij een prima optie...

jammer dat hij zovaak geblesseerd is, maar hij komt er vast wel.

Denk dat het beter is voor Nicolai om het EK aan zich voorbij te laten gaan.

Laat hem eerst maar eens goed herstellen van zijn blessure zodat hij niet terugvalt daarin, een deelname aan het EK zou de blessure kunnen terugbrengen en kunnen verergeren. ( zie Robben )

Erg vervelend voor de jonge knaap net nu die op de weg terug was.

zonde voor nicolai die jonge heeft dit seizoen alleen maar tegenslagen gehad, toch is het een groot talent en hoop ik dat hij volgend seizoen wel meer speelt.

en idd het EK zal denk ik niet meer haalbaar zijn voor hem..

silberbouer vind ik geen verkeerde speler maar als ik olssen was had ik hem soweiso niet op back gezet.
daar moet gewoon simon Poulsen, beste in de eredivisie op links back.
Dus Poulsen moet gewoon naar het ek op de links back, hij is beter als boilesen en als die misschien mee zou kunnen als reserve.

ik vind boilesen een speler met heel veel potentie en het zou mooi zijn als hij ervaring op zou kunnen doen op het ek maar hij heeft nu al weer een blesure dus het word denk ik ook wel moeilijk om het ek te halen

Alsof Boilesen echte concurrentie is van Poulsen, Poulsen is nu zoveel beter. Boilesen wordt zijn opvolger na het Wk, wanneer Poulsen 31 is en Boilesen is een seizoen 30 wedstrijden achter elkaar heeft gespeeld

ook al herstelt hij snel, mloet hij niet naar het ek. Veel te gevaarlijk.
Weet iemand eigenlijk of hij op tijd herstelt is voor de voorbereiding van het nieuwe seizoen of is er daar geen nieuws over

17 april 2012 om 21:48

Zwelling moet eerst verdwijnen, daarna zal er een onderzoek volgen. Uitkomst zal eind van de week wel bekend zijn.

Zal daar ook van schrikken, voor zo een belangrijk toernooi moet zo iets gebeuren, denk eerder gezegd dat de medische staf geen goeie analyses geeft aan Frank de Boer geeft wat gevolg heeft tot blessures van hem, wordt weer trainen voor hem. Zal het niet overbelasten en misschien gewoon handig om het over te slaan wat heel triest is voor hem..

Hoe kan dit steeds gebeuren? Zouden de artsen bij Ajax zo zitten te slapen? Je hoort vaak dat sporters te snel weer beginnen na een hamstring blessure, maar 4 keer in 1 seizoen is wel heel absurt.

Een erge domper voor die jongen echt heel eeg voor hem. Zo'n ek meemaken lijkt me prachtig voor ienand van 18 jaar? Jammer hij was een goede stand in voor poulsen geweest. Een van de betere lb in potentie van nederland. En eigelijk vind ik silberbauer op linksback een slecht plan.

17 april 2012 om 21:50

20 jaren oud..

"de twintigjarige verdediger, die twee keer voor het Deense nationale team uitkwam, vreest echter al het ergste. "

Ik vind wel meevallen hoe goed Boilesen is. Voordat hij geblesseerd was kwam hij amper de middenlijn over. Hij loopt een beetje naar voren doet dan niks (snelheid ondertussen uit een aanval) en dan een balletje breed. Weer een aanval doodgelopen. Dan denk toch liever Blind, die staat vaak zo'n beetje linksbuiten zo goed komt hij mee. Maar natuurlijk wel vervelend voor 'm dat dit zo lang duurt.

Jammer voor de jongen natuurlijk maar men moet nu niet gaan overdrijven dat hij zo goed is want dat is natuurlijk niet.

Misschien over een paar jaar maar nu zeker niet.

Tja die jongen heeft de pech dat ie nog in een groeispurt zit en dan kan het gebeuren dat je spieren het niet bij kunnen houden . Komt best in orde denk ik zo .
Maar dit gun je natuurlijk geen enkele speler zeer sneu.

Boilesen lijkt Pato wel met zoveel blesures wel jammer voor hem en dat op zo jonge leeftijd

Tuurlijk is het vervelend voor deze jongen,en vrees dat deze speler nooit constant op top niveau kan spelen,simpelweg omdat zijn lichaam het niet toelaat.
Verder vindt ook dat deze speler erg word opgehemeld oftewel overhyped is.
Hij heeft best eens een aardige wedstrijdje gespeeld,maar sommige doen nu net of het een wereldback is of zeker word. Niets van dit alles kan een leuke back worden maar ook niet meer dan dat,maar ik hoop in ieder geval,dt deze speler onderhand eens meer 3 wedstrijden achter elkaar kan spelen
En dan die verhalen dat die jongen in een groeispurt zit,is natuurijk onzin want het is allang geen jeugdspeler meer,is nu een volwassen jonge kerel normaal gesproken fysiek die wedstrijden moet aankunnen..maar ik vrees het ergste voor deze jongeman of hij deze "zware inspanningen fysiek gezien aankan",

Poulsen is een linkermiddenvelder. Aanvallend beter dan Boilesen maar verdedigend minder. Nu al. Boilesen heeft veel meer potentie.

Vreemd dat een jongen met zo een jong lichaam zo lang geblesseerd is en steeds maar niet herstelt.

Wat maakt het eigenlijk ook uit wie er linksback komt te staan bij Denemarken, geen van hun kan Robben toch tegen houden!

Misschien belasting bij Ajax te groot, misschien iedere keer te snel brengen? Gebeurd vaker bij Ajax. Prima dat ie geen EK kan spelen, kan ie de hele periode gebruiken om fit, lees echt fit te worden. Zuinig zijn op je talenten, op deze jonge jongens. Ook al zou het kantje boord zijn, toch niet EK laten doen. Gevaar voor zwaardere blessure ligt op de loer. Echt balen voor die jongen, maar die knokt zich der wel weer bovenop en komt hier gewoon sterker uit. Sterkte kerel!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Denemarken

FIFA ranking: 12
29 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Simon KjærVerdediger60
Riza DurmisiVerdediger60
Thomas DelaneyMiddenvelder60
Christian EriksenMiddenvelder64
William KvistMiddenvelder50
Yussuf PoulsenAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Denemarken.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Denemarken.

84 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren