Ajax ten onder in knotsgekke wedstrijd tegen FC Utrecht

Zondag, 6 november 2011 om 14:29

De wedstrijden tussen FC Utrecht en Ajax staan altijd bol van de spanning en zondag vond toch wel de meest bijzondere editie in jaren plaats. Een knotsgek duel, met vroege uitvallers, opportunistisch spel, defensief geklungel en een bijzonder fanatiek publiek, eindigde na tien treffers in 6-4. Voor Ajax een enorme domper: als AZ zondagmiddag weet te winnen van ADO Den Haag, is de achterstand van de regerend landskampioen al elf punten.

/

De supporters van FC Utrecht gingen er goed voor zitten. Vorig seizoen werd Ajax met 3-0 van de mat geveegd, maar deze jaargang kwamen de bezoekers juist prima uit de startblokken. Dmitri Bulykin stond pas een paar minuten op het veld als vervanger van de geblesseerd uitgevallen Siem de Jong, maar de Rus was het eindstation van een door Christian Eriksen geïnitieerde aanval. Via nieuwbakken Oranje-international Derk Boerrigter kreeg Bulykin de bal terug en was het van dichtbij raak: 0-1. Dat was een Eredivisierecord: de treffer, na acht minuten, was het snelste doelpunt ooit door een invaller gemeten van het begin van de wedstrijd.

De eerste keer dat de thuisploeg echt gevaarlijk werd, na dik vijftien minuten, was het ook direct raak. Nana Asare dribbelde van rechts naar binnen en haalde uit. De bal caramboleerde via het been van Eyong Enoh achter Ajax-goalie Kenneth Vermeer. Voor Ajax-trainer Frank de Boer stapelden de problemen zich op, toen Toby Alderweireld als tweede Ajacied het veld moest verlaten en tot overmaat de 2-1 werd gescoord. De diep gestuurde Jacob Mulenga werd onderuit gelopen door invaller André Ooijer, maar scheidsrechter Ruud Bossen floot niet voor een strafschop en gaf voordeel. Daar profiteerde Edouard Duplan van: 2-1.

/

Mulenga strompelde na het doelpunt van Duplan al geblesseerd naar de zijlijn en André Ooijer besloot de volgende Utrechter eigenhandig naar de zijlijn te verwijzen. De routinier ging met gestrekt been door op de van Ajax gehuurde Rodney Sneijder, kreeg slechts geel, en dat bleek een beslissing met gevolgen. Na een prachtige stift van Miralem Sulejmani op de lat zorgde uitgerekend Ooijer, die eigenlijk niet meer op het veld had mogen staan, voor de gelijkmaker: de verdediger liep de bal met de buik in het doel.

De koek was nog niet op in het knotsgekke duel en vier minuten voor de pauze viel de derde voor de Amsterdammers. Het was Bulykin die daar voor zorgde; een prima opening van Jan Vertonghen werd door Sulejmani, met buitenkant links, prachtig op het hoofd van de aanvaller gelegd: 2-3. Ajax ging met een voorsprong rusten, maar de positieve marge bleek weinig waard. Drie minuten na de thee: Vermeer kon niet bij een hoge voorzet, Daan Bovenberg werd volledig vrijgelaten en scoorde met het hoofd de 3-3. De Amsterdammers waren de kluts helemaal kwijt; de verdediging maakte een enorm zwakke indruk en in rap tempo liep de thuisploeg uit naar 5-3. Allereerst werd Mulenga over het hoofd gezien (de spits wipte de bal vervolgens over Vermeer heen), daarna bracht Ooijer Vermeer in de problemen en leverde de keeper de bal zomaar in bij Asare. Die vond het lege doel.

Wie gedacht had dat Ajax zich gewonnen zou geven kwam bedrogen uit. Van der Wiel ontsnapte over rechts en zette de bal voor op Eriksen, die het speeltuig tegen de touwen knikte. Daar bleef het bij wat betreft de Amsterdamse dadendrang; want opnieuw een slechte uittrap van Vermeer verergerde de schade en Anouar Kali maakte de zesde. De laatste keer dat Ajax vier keer scoorde maar geen punt pakte, was 29 november 1964 tegen Feyenoord (9-4).


Poll

Ajax kan de landstitel al uit het hoofd zetten


Gerelateerd

713 reacties (laatste reactie door jeron)

Wat een wedstrijd. Er gebeurde gewoon van alles, zeker voor de neutrale kijker was het een geweldige wedstrijd. Er zat eigenlijk alles in wat een wedstrijd fantastisch maakt, maar voor de Ajax supporter was het sowieso een middag om je te ergeren. En wat is die verdediging van Ajax zwak zeg, echt niet normaal. En dat einde ook!! Niet normaal gewoon… Wat een dramaaaa! Alhoewel, wel lekker ingeschoten.

Het is nog vroeg om te zeggen, maar het kampioenschap van Ajax weg?

6 november 2011 om 14:33

ja dat kampioenschap is voorlopig weg, voorlopig moeten we het niet over kampioenschap hebben maar eerst eens de top 3 proberen te bereiken...

6 november 2011 om 14:34

Ja, klopt. Wat een drama dit zeg, belachelijk. Hoe wisselvallig wil je zijn. De ene wedstrijd speel je fantastisch (zagreb) en nu dit... Gaat nergens meer over.

6 november 2011 om 14:37

ajax speelde voetballend gezien nog steeds erg goed, nu was het enkel de verdediging die de hele wedstrijd verpest heeft...

6 november 2011 om 14:37

Jaa.. En 20 tegendoelpunten in 12 wedstrijden.. Als Ajax zijnde.. En met een oud top verdediger als trainer.... hoe is dit mogelijk???

6 november 2011 om 14:37

Alles kan nog, PSV en Twente spelen ook wisselvallig.
Maar jammer dat ik niet gekeken heb! Samenvatting even terugkijken dus!

6 november 2011 om 14:39

Leuke is dat we dit zelfde verhaal week op week meemaken. Fan zijn van Ajax is in een achtbaan zitten, zo kan ik het denk ik het beste omschrijven.

6 november 2011 om 14:39

@ Crazydj07:

Verdedigen is ook voetballen...dus het was gewoon slecht..geen excuus mogelijk!

6 november 2011 om 14:42

misschien moet je beseffen dat het tegen zagreb ook niet fantastisch was??? Ongelooflijk als ajax wint is het allemaal fantastisch en pas als ze verliezen snappen ze dat het op dat moment niks is. Volgende keer winnen jullie weer een keer en is het weer fantastisch??? Het is gewoon helemaal niet goed misschien is het beste wat jullie kunnen doen dat eens leren beseffen :D

6 november 2011 om 14:43

Jaa en zal je zien dat ze nu, net als elk jaar, ineens 10 wedstrijden achter mekaar winnen.. Want nu zullen ze misschien eens eindelijk door hebben dat het zo niet werke.. Nu zullen ze wel weer wakker geschut worden door de 11 punten achtertsand.. Nu zullen ze waarschijnlijk mentaal in staat zijn alles vol te geven
Want : ze Moeten wel..

Maar waarom moeten ze elk jaar weer pas zo laat er achter komen dat je altijd vanaf de 1e wedstrijd van het seizoen, als speel je tegen de graafschap, altijd voluit moet gaan.. Want alleen zo kan je als Ajax zijnde domineren in de eredivisie...

6 november 2011 om 14:51

Inderdaad. Zo zie ik het ook. Lees hier Ajax speelde slecht maar ik vond Ajax redelijk goed spelen maar verdedigend was het schandalig slecht. Alle doelpunten waren een opeenstapeling van fouten.

Ontopic:
Ongelooflijk wat een wedstrijd. Hoe kun je je doelpunten zoooooo makkelijk en slecht weggeven. Ik denk dat Frank woedend maar dan ook woedend de kleedkamer in gaat. En Bosse pffffff. Heeft werkelijk alles fout gedaan wat hij kon doen. De eerste 10 minuten al 2 Utrecht spelers geen geel geven, Ooijer geen rood geven, die RB van Utrecht geen rood geven. Sulliejmani geen penalty geven. Dan wel geel voor Eriksen terwijl in een soortgelijke situatie Utrecht in de eerte helft geen kaart krijgt. Hoe kun je toch best voetballen en de overwinning verdienen maar dan toch met 6-4 verliezen? Inderdaad door zeeeeeer slecht te verdedigen. Ongelooflijk. Ook ongelooflijk dat clubs als Feyenoord, Utrecht etc die 2x per jaar tegen Ajax wel kunnen voetballen terwijl ze in de weken ervoor/erna niks presteren. En alweer een 12.30 wedstrijd he. Het worden zware weken voor Ajax met al die blessures. In ieder geval titelkandidaat af na deze week dus misschien valt er wat druk weg bij de jonkies en kunnen ze eindelijk es toekomen aan voetballen.

Maar eigenlijk verdient deze wedstrijd nieteens een winnaar en behoort daar niet over gesproken te worden. Het is werkelijk ongelooflijk dat deze wedstrijd uitgespeeld is. Wat een schandalig maar dan ook werkelijk schandalig publiek in Utrecht. Vanaf minuut 1 hoorde ik keer op keer het K woord en 90 minuten lang waren er de bekende spreekkoren en vuurwerk. Vanaf minuut 1 meerdere malen redenen om de wedstrijd stil te leggen maar die laffe Bosse durfde het niet. Ik hoop dat Utrecht hier een forse straf zal gaan krijgen en wedstrijden lang zonder publiek moet gaan spelen want deze voorstelling van die ‘supporters’ (zou graag een ander woord gebruiken maar dan word ik geband) was het laagste uit zijn soort.

WE Love YOU Ajax WE Do.

Ontopic:

6 november 2011 om 14:56

@knutbal, ik gebruik nergens een excuus, misschien nog maar eens de betekenis van dat woord nakijken...

voetballend gezien was het goed, verdedigend gezien was het dramatisch... (verdedigend gezien dramatisch> is een verklaring waarom we verloren hebben en geen excuus...)
dat je nu zo mierenneukerig gaat doen en je niet kan bedenken dat ik het over voetballend heb in de zin van aanvallend voetballend en dat ik dat goed vond, tja, dat is aan jou maar ik vind het nogal vreemd....

6 november 2011 om 14:57

Sorry om dit te zeggen maar Zagreb is een zwakke tegenstander dus als je van Zagreb wint betekent niet dat je goed bezig ben want ze bakken er helemaal niets van dus.

6 november 2011 om 14:58

ach, dat overdreven enthousiasme na de wedstrijd tegen Zagreb was belachelijk. Zelfs utrecht had simpel gewonnen van die ploeg.

6 november 2011 om 15:00

Je hebt gelijk, maar daar heeft niemand nu iets aan. Ajax moet als team een wedstrijd dood kunnen spelen. De scheidsrechter en het vijandige publiek mogen daar helemaal geen onderdeel van zijn. Na de 1-0 moet er gewoon geschakeld worden in een ander tempo met meer zekerheden. Je ziet dat Ajax dit soort wedstrijden jaarlijks verliest door in enkele minuten een paar tegengoals tegen te krijgen. Zorg dan dat het spel stil ligt dan kan er ook niet gescoord worden. Utrecht heeft vandaag van de 82 tot de 94 minuut op de grond gelegen maar ze trekken het wel over de streep. Kansloos als je dat als kampioen niet kunt. Altijd maar blijven voetballen, zelfs als je 2 goals in 5 minuten tegen krijgt nog door blijven combineren.

6 november 2011 om 15:05

Zagreb een zwakke tegenstander? Man een zagreb is dus echt wel in alle opzichten sterker dan Utrecht. Die zouden hier in NL gewoon strijden om de eerste 5. Opvallend dat Zagreb vooraf aan de CL reeks volgens iedereen een sterke tegenstander was en Ajax waarschijnlijk nieteens 3e zou worden en nu een zwakke tegenstander is. Gelukkig voor jullie maar dat Tel Aviv in NL waarschijnlijk makkelijk kampioen zou worden lol.

6 november 2011 om 15:07

beetje selectieve frustratie die je uit over het Utrecht publiek,
Ondanks dat ik het ook afkeur vind ik niet dat je als Ajax supporter er iets over mag zeggen. Jouw vrienden zijn immers ook geen lieverdjes.

6 november 2011 om 15:10

Ben ik niet met je eens.. In een achtbaan heb ik altijd plezier en kijk ik aan het einde terug op een leuke rit. Dat kan ik bij Ajax niet zeggen.

6 november 2011 om 15:40

Dat Frank een oude topverdediger was hoeft niet te betekenen dat de verdediging ook heel goed is, ajax kan nog 4 kleuters in de achterhoede zetten maar dat betekent dan niet dat Frank het ze wel direct even leert..

Maargoed er is maar 1 conclusie die vanmiddag kan trekken, en dat is dat Vermeer maar weer eens laat zien dat hij de laatste weken boven zichzelf uitsteeg en vandaag heeft hij laten zien wat hij normaal doet.. Ik was de laatste wedstrijden heel even bang dat Vermeer beter was geworden maar gelukkig niet, zo kennen we je weer kenneth!

Weg titel...

6 november 2011 om 15:40

Natuurlijk, ik zat te wachten op het commentaar, dat ook ditmaal de scheidsrechter de schuldige is van de nederlaag. Bossen (en niet Bosse) floot een heel redelijke partij en met name het verdedigingsduo van Ajax Vertonghen en Ooijer mogen blij zijn, dat Bossen niet pietluttig floot. Van de 6 tegengoals van Ajax heeft Bossen er geen een op zijn geweten. En hij heeft ook geen bijzonder duidelijke penalty's gemist, hoor.
Dus probeer aljeblieft gewoon objectief te blijven. Ajax speelde matig op een paar uitzonderingen na en de verdediging, deze keer met vooral Anita en Ooijer gingen vaak in de fout. Een terechte nederlaag, waar niets op af te dingen valt en zeker de scheidsrechter geen rol in heeft gespeeld.
Overigens heb ik genoten van dit spectakel, waarin in ieder geval met veel inzet is gestreden, ongeacht het resultaat..

6 november 2011 om 15:42

Nou nee hoor, alleen vd Wiel en Enoh speelde leuk, de rest was echt een drama, met Vermeer en Ooijer als hofnarren... Dit kan echt niet door de beugel. De Boer moet het niveau echt omhoog gaan krijgen en constanter worden anders is het einde verhaal. Het diepte punt van de wedstrijd was de bijna goal bij de blessure van Asare, dat kan echt niet...

6 november 2011 om 15:43

Je vergeet titelkandidaat nummer 1 maar even te vernoemen hier? Az speelt het beste voetbal, is het meest constant en krijgt de minste goals tegen, vertel mij maar waarom dat ineens anders gaat worden...

6 november 2011 om 15:49

Dat je hiervoor een groen randje krijgt zeg genoeg over het groot Ajax gehalte van voetbalzone. Het Utrecht publiek is deze editie nog nooit zo rustig geweest, naar mijn mening zelfs iets te rustig. Het waren de Ajax supporters die door het afscheid van Vorm de boel zaten te verzieken, het waren dezelfde suporters die twee vuurwerkbommen het utrechtvak ingooiden, dus waar lul je over.

6 november 2011 om 15:56

@afcafrank7. Je opmerking dat er ploegen zijn die de ene week wel kunnen presteren en daarna niet gaat dan ook op voor Groningen en Goahead.
Ik denk wel dat Utrecht weer met 2 benen op de grond komt. Feyenoord is gewoon wisselvallig. Tegen Ajax was gewoon het spel wat we mogen verwachten.
Ook andersom zien we bij Feyenoord. Uit verliezen
bij VVV en de week erna thuis winnen van Psv.
Neem één ding van me aan, op Feyenoord valt geen pijl te trekken. De enifge zekerheid is dat het aan het eind toch tegenvalt.

6 november 2011 om 16:11

IK begrijp jou reactie werkelijk echt niet, het vuurwerk kwam meerdere malen uit het Ajax vak, daarnaast waren de 1200 bezoekers uit Amsterdam diegene die constant het K woord riepen, ik vraag mijzelf daarbij af of je wel in het stadion was.....

6 november 2011 om 16:25

psv en twente spelen allemaal redelijk stabiel! daarbij vergeet je az te noemen in mijn ogen de stabielste ploeg van allemaal en die gaan het als ze zo blijven spelen goed doen!
En met verbeek als trainer lijkt me verslapping niet aan de orde

6 november 2011 om 16:26

Er werden meerdere vuurwerkbommen van uit het uitvak richting Utrecht supporters gegooid dus ga niet zo hypocriet zitten doen hier.

6 november 2011 om 16:30

@ joostus: Een oud verdediger die nooit echt hoefde te verdedigen als je kijkt naar de spelers die naast hem stonden (stam o.a.).

6 november 2011 om 16:39

Dat Zagreb was een stuk zwakker dan iedereen gedacht had van te voren.
De angst was helemaal niet nodig.
Vooral in de arena stelde het helemaal niets voor. Ajax haalde gewoon zn niveau en dat was genoeg tegen zo´n ploeg.. Maargoed als jij de oogkleppen voor wilt houden is dat je goed recht.
Je vond de verdediging vandaag ook uitstekend blijkbaar..

6 november 2011 om 16:48

Zagreb was inderdaad geen waardige tegenstander, moet ik wel zegen dat Ajax goed speelde. Een beetje tegenstander in de Nederlandse competitie kan Ajax daarentegen wel van hun voetstuk brengen.

6 november 2011 om 18:09

Tja, alleen dan heb je daar nog een Az... Die spelen behoorlijk constant en op een goed niveau.... Daar sta je al zo'n 11 punten op achter nu...

6 november 2011 om 19:32

Over de spreek oren ben ik het volkomen met je eens, maar het middenveld vind ik ook door de mand vallen, vooral Eriksen was zwak

6 november 2011 om 23:02

fcu75
lijkt me sterk dat als je 20 x gefouilleerd word je vuurwerk mee naar binnen krijgt.de spreekkoren en het vuurwerk kwamen bij het utrecht tuig vandaan

6 november 2011 om 14:33

Daar heb je helemaal gelijk in! Niet om aan te zien, fout na fout! Maar kan me inderdaad niet voorstellen dat Psv, Twente en AZ, als ze vandaag 'gewoon winnen', nog alle 3 zoveel punten verliezen dat Ajax de nummer 1 wordt. Misschien al de wedstrijd van het seizoen, qua goals en entourage?

6 november 2011 om 14:55

Dat weet je nooit. Ajax is nu 'eindelijk' titelkandidaat af. En je ziet dat die jonge gastjes daar gewoon totaal niet mee om kunnen gaan. Vorig seizoen was de achterstand op PSV en Twente ook 6-8 punten en dat rond de winterstop.

6 november 2011 om 15:11

waarom zouden fct en psv geen 5punten meer verspelen?? 100procent dat ze dat nog zeker gaan doen, geloof je het zelf dat ze nog 22wedstrijden achter elkaar gaan winnen? en az krijgt ook nog een terugval daar ben ik van overtuigd. het is altijd het zelfde verhaal, pas bij een achterstand van ongeveer 10punten worden ze pas wakker , en gaan ze spelen hoe ze eigenlijk vanaf het begin zouden moeten doen om totaal te domineren in de eredivisie. ik wil niet zeggen dat het over is want dat is het nog lang niet, maar het word iniedergeval wel lastig!

6 november 2011 om 15:12

Ben in ieder geval blij dat de zware serie voorbij is, nu voorlopig ook geen 12:30 wedstrijden meer en de groep kan zich nergens meer achter verschuilen.

6 november 2011 om 14:34

Ik vind, dat laatste een veel te snelle conclusie. Ajax kan in mijn ogen zeker nog terugkomen met een aantal goede series. Ze spelen soms ook gewoon erg goed, maar net als vandaag vrij matig, met name in verdedigend opzicht.

Maar het kampioensschap voor Ajax lijkt me abosluut niet weg. Ook niet na deze wedstrijd.

6 november 2011 om 14:41

Kampioenschap hoef je m.i. niet meer op te rekenen. Wat ik wel met je eens ben is het feit dat het middenveld + aanval eigenlijk een geweldige wedstrijd hebben gespeeld. Alleen heb je ook 6 onnodige goals tegen gekregen..

Bordje pasta was te vroeg.

6 november 2011 om 14:44

neen, als je zo zwak verdedigd als vandaag dan is er structureel iets mis...dat zal eerst moeten worden opgelost en dat gaat niet over 1 nacht ijs...daarnaast is AZ en de andere concurrentie Ajax op dit moment gewoon de baas...dus je verliest hier gewoon het kampioenschap..omdat nu alle meuk ineens zichtbaar is...spelertjes die zwak, ziek en misselijk naar de kant gaan na enkele minuten...kom op zeg! Je speelt bij de Kampioen, de grootste club van het land...je bent dan de ploeg niet waard in mijn optiek...

6 november 2011 om 14:45

Tja als de eigen "supporter" er nu al niet meer in gelooft is dat zeer triest. Ik schaam de daar ook voor dat het mooie Ajax supporters zoals jij kent. Hopen dat jij dan ook een teletekst supporter bent.

We zitten midden in het seizoen alles is nog mogelijk en Ajax komt gewoon nog terug.

6 november 2011 om 14:46

Mee eens ze schrijven Ajax nu al af maar in de winterstop stond Ajax ook grote deel achter met punten en worden ze net/wel kampioen. Toen waren hun monden gelijk allemaal gesnoerd.

6 november 2011 om 14:47

En in de rust zongen de Ajax fans in het uitvak 'wij zijn Ajax Wij zijn de Beste!!!'
Volgens mij zongen ze dat niet meer na 90 minuten.

Wat een onvoorstelbare wanprestatie van Ajax vandaag met een verdediging die niet eens Jupiler nivo haalt. Het meest beschamende is dat Utrecht niet eens geweldig speelde. Wat een wedstrijd.

6 november 2011 om 14:48

Ik weet niet of je het tegen mij hebt yayo, maar ik heb geen clubvoorkeuren in Nederland. De achterstand, die Ajax nu heeft opgelopen is behoorlijk, maar niet onoverkomelijk na twaalf wedstrijden. Ik bedoel er zijn er nog 22 te gaan. De Eredivisie is sowieso een knotsgekke competitie, waarin van alles kan gebeuren. Dus ik zou Ajax nooit zomaar afschrijven op dit moment. Daarvoor is het nog veels te vroeg.

6 november 2011 om 14:56

Ik had het tegen Matsrits ; Ik houd niet van succes supporters die het al opgeven in het midden van het seizoen. Ik geef jou groot gelijk!

6 november 2011 om 14:56

Geweldige wedstrijd is misschien wat te veel, naar mijn mening. Ook al waren er bij Ajax veel persoonlijke fouten die ten grondslag lagen aan de goals, verdedigen begint natuurlijk al wel voorin. Daarentegen creeerden Ajax wel veel kansen en scoorden ze 4x, wat normaal gesproken gewoon een overwinning zou betekenen. Gelukkig was dit vandaag niet het geval en scoorde Utrecht 6x.

6 november 2011 om 15:20

afca4lif3,ja en elk jaar is niet het zelfde,verleden jaar hadden jullie alleen met twente te maken maar nu heb je te doen met 3 clubs dus is de kans om terug te komen heel wat kleiner

6 november 2011 om 15:31

Ajax supporters zingen tenminste en jij kan een beetje stoer lopen achter de pc met je grote mond over Ajax. Ik kan mij ook nog herinneren toen FC Utrecht voorstond met 2-1 dat ze ook stil waren, dus ik weet niet wat je praat hierover?.

6 november 2011 om 16:51

@ Coopers: Zo te zien zit jij ook achter je PC :-)

6 november 2011 om 14:35

Weet jij wel wat een draak van een wedstrijd is? Dit is juist fantastisch man, hier voor kijk je voetbal! Geweldige uitslag kan niet wachten om de samenvatting te zien. Hoeveel krediet heeft de Boer overigens nog?

6 november 2011 om 14:39

Hoezo hoeveel krediet heeft de Boer?
Dit geklungel is niet aan hem te wijzen, maar aan de instelling van de spelers, wat slecht zeg.
Ik zou Cillesen de volgende wedstrijd wel een kans geven op goal, voor mij is de krediet van Vermeer wel weg, wat speelt hij onzeker zeg, die ballen die hij wegtrapt komen niet eens over de middenlijn, schandalig.
Ook moet de bal minder vaak breed maar gewoon naar voren, altijd dat teruggetik naar de keeper, logisch dat Vermeer dan onzeker wordt.

Nee, geef mij Cillesen en Ajax met 3 ipv 4 verdedigers, dit slaat nergens meer naar.

6 november 2011 om 14:46

Misschien is het de Boer wel deels aan te rekenen hoor. Hij pleit ervoor om altijd de bal achterin in de ploeg te houden en om zo op te bouwen. Echter is het soms wel beter om de bal gewoon naar voren te maaien. Vandaag ook weer, hierdoor komen wel weer een aantal doelpunten voor Utrecht tot stand.

6 november 2011 om 14:46

Gefeliciteerd Scuba, je hebt net de domste reactie die nergens op gebaseerd is hier weergegeven. De boer werd vorig jaar kampioen van de armoede, omdat ook psv en twente beroerd speelden. We staan straks 11 punten achter op az, en dan staat de boer niet ten discussie? Zijn wisselbeleid slaat nergens op, Ebecilo en niet lodeiro, el ham of lukoki? Hij laat opa ooijer invallen, die betrokken was bij vele goals tegen vandaag. Het wordt tijd voor een schoonmaak, Ebecilio, ooijer mogen het ajax shirt nooit meer aan, vermeer uit de goal cilissen erin, en janssen eruit voor lodeiro of serrero. Janssen brengt niks! Geen dynamiek, alleen een goed linkerbeen.

6 november 2011 om 14:52

Maar met 3 verdedigers speel je dus in principe ook met Ooijer in de basis neem ik aan? Samen met Vertonghen en Alderweireld dan. Als ik de wedstrijd een beetje 'neutraal' heb gevolgd als Utrecht supporter ben ik het toch niet eens met de keuze voor Ooijer. Deze vent had er ten eerste al af gemoeten na die schandalige overtreding, en was ook vaak onzeker en zeker geen aanwinst voor de Ajax-verdediging. Hoe zou jij anders met 3 verdedigers spelen? Anita lijkt mij toch ook geen optie centraal in de verdediging.

6 november 2011 om 15:02

eriteer

Alsof Cillisen zo zeker keepte, dat gaat helemaal niks helpen. Ik ben het met je eens dat Lodeiro de kans had moeten krijgen. Janssen was inderdaad onzichtbaar. El Hamdaoui?? Ben je vergeten wat hij allemaal heeft gedaan naar Ajax toe.

6 november 2011 om 15:51

"n keeper die rust uitstraalt, zoals Stekelenburg dat moet de Ajax verdediging hebben. Cillissen heeft daar véél meer potentie voor als Vermeer, Ik heb het idee dat Vermeer de verdeging ook nauwelijks aanstuurt of neerzet. En de Ajax verdediging daar ook labiel van word als je zo'n onrustig figuur achter je heb staan.
Ik vind Vermeer een goede keeper, maar hij is niet compleet.
Het uitvallen van Toby is ook een behoorlijke aderlating want die vind ik op dit moment stukken beter verdedigen als Jan, Als je er dan Ooijer voor terug krijgt tegen snelle dynamische spitsen is dat vragen om problemen.
Greg vond ik opzich ook wel goed spelen. eindelijk ook wat betere voorzetten. Anita was drama.

6 november 2011 om 23:12

dat balletje terug gaat gewoon in opdracht van de boer hoor en ook moet hij ervoor zorgen dat de spelers met een optimale mentaliteit aan de aftrap verschijnen,dus het mag de boer best aangerekend worden.

6 november 2011 om 14:35

Het kampioenschap kan ajax vergeten inderdaad, Je mag het niet voor 100% zekerheid zeggen maar ook het spel is onvoldoende, hoe kun je van Utrecht verliezen die ook gewoon zwak spelen en gelijkspelen tegen een kwalitatief zwak Feyenoord? De zege tegen Zagreb werd gevierd alsof men een wereldprestatie had afgeleverd maar Zagreb is van een dusdanig laag niveau dat ik een afstraffing verwacht in Lyon.

6 november 2011 om 14:50

Ajax kan het kampioenschap vergeten???..

Luister, het seizoen is nog lang en ik heb wedstrijden gezien vorige jaar van Ajax dat we veel verloren hadden en dat we daarna weer wedstrijden wonnen in cruciale wedstrijden en zo mee de titel naar Amsterdam haalde. We moeten verder en de pijn weg poetsen en door gaan met de materialen die we hebben als team.

6 november 2011 om 15:23

Met dit spel en spelersmateriaal en spel beleving word je geen kampioen denk ik, ook in de CL kun je het dan vergeten. Ik vrees een seizoen zonder prijzen voor Ajax.

6 november 2011 om 16:58

Spelersmateriaal??? Ze moesten de haren uit hun kop schamen, ze hebben op
papier het beste team, alleen is het geen geheel, ze spelen totaal op eigen succes, dat al jaren het probleem bij Ajax is, dit jaar worden ze zeker weten geen kampioen. Mijn ploeg AZ, gaat het ook niet halen, dit jaar gaat het tussen PSV en Twente.

6 november 2011 om 18:10

op papier heeft Ajax niet de beste ploeg

6 november 2011 om 14:36

Geweldige wedstrijd juist.

Een draak van een wedstrijd is een pot die niks aan is. Dit had alles. Strijd, Spanning. Fouten over en weer. Wat een geweldige wedstrijd zeg.

Utrecht heeft gevochten voor elke meter, geweldige wedstrijd. Ajax moet zich schamen voor deze wanvertoning. Elk team dat inzet toont, is hun de baas. Dat zal moeten veranderen wil je kans maken op het kampioenschap.

6 november 2011 om 14:38

Haha, ik en m'n vrienden zeggen altijd draak van een wedstrijd als het geweldig is. Ik heb het maar veranderd ;.

6 november 2011 om 14:36

Ajax heeft steeds de voorsprong uit handen gegeven en ja dat kampioen is voorlopig ver weg, we moeten door gaan met deze materialen die we hebben als team en aan het eind van het seizoen nog hopen dat we in de top 3 eindigen. Het is nu tijd om de pijn weg te poetsen en uitkijken naar de komende wedstrijden.

6 november 2011 om 14:47

Je kan beter hopen om in de top 2 te eindigen vanwege vcl, want 3e of 4e is beide EL. Misschien dat het een ronde scheelt ofzo maar meer niet

6 november 2011 om 14:37

Laat ik beginnen met te zeggen dat het een geweldige wedstijrd was voor de neutrale kijken.
beide ploegen vielen goed aan en verdedigde zwak(vooral ajax)
maar al die supporters die zeggen kampioenschap voorbij, schaam.
ik weet zeker dat jullie bijna allemaal na de overwinning op roda dachten, ja wij kunnen kampioen worden.
utrecht uit kan je verliezen( ze verliezen er immers bijna altijd de laatste jaren)
maar ajax schandalig verdedigt

gefeliciteerd utrecht

6 november 2011 om 14:38

komop zeg, die laatste goal had nooit mogen tellen.
vermeer trapt de bal dan wel ongelukkig werd, maar word wel hard onderuit gebeukt door de kogel

6 november 2011 om 14:40

Goed ingschoten door Anaour Kali, volgens mij ook een veelbelovende speler.

Maar Ajax verdedigde vandaag niet best en het is jammer dat ze Siem en Alderweireld meteen als moesten verliezen.
Vermeer kan echt niet uitschieten, 2 keer in de voeten van een utrecht speler. Mag nooit gebeuren.
Volgende westrijd Cilesen erin graag.

6 november 2011 om 14:47

Nee daar is het niet te vroeg voor!
Als Ajax niet heeeel snel meer inzet gaat tonen mag je zelfs hopen dat je bij de eerste 7 komt!
Tegen Dinamo Zagreb nog zo goed en dan nu dit?
Zal toch wel iets met de motivatie zijn denk ik dan

6 november 2011 om 14:55

Dat is jouw persoonlijke voorkeur uiteraard. Maar over inzet geen gebrek vandaag alleen maar verkeerde beslissingen net als bij psv of ben je happoel, vvv, rkc vergeten psv supporters mogen niet veel zeggen. Tuurlijk eindigt ajax in de top 4 grapjas

6 november 2011 om 14:48

Als AZ wint en het staat voor nu, dan is het 11 punten verschiil, nou is dat best veel, maar er zijn nog te weinig wedstrijden gespeeld om daar over te oordelen, zo wisselvallig is deze competitie nou eenmaal! Az draait goed en geeft weinig punten weg, maar kunnen ze deze lijn vasthouden? Ajax mag gewoon nu nog heel weinig wedstrijden verliezen, zo simpel is het.

6 november 2011 om 15:09

Niet alleen AZ, ook Twente en PSV gaan uitlopen. En drie ploegen nog achterhalen met zon wisselvallige ploeg. Daar heb ik een hard hoofd in

Wal-ge-lijk

Wat moeten die spelers zich letterlijk kapot schamen.. Wat een stel slappe ouwe wijven in mentaal opzicht.
'ja nu moeten we de goede vorm van zagreb doorzetten tegen utrecht' en 'dit is een hele belangrijke wedstrijd' blablabla.. Ik heb er helemaal niks van gemerkt. We 'voetbalden' niet eens zo slecht.. Sterker nog je maakt 4 goals uit.. Maar hoe kan je uberhaupt als ajax zijnde 6 goals tegen krijgen. Hoe kan je na zo een snelle voorsprong binnen enkele minuten weer achter staan.. Als je de eerste helft verdedigend dan zooo belabberd speelt.. Hoe is het dan in vredesnaam mogelijk dat je de kleedkamer uitkomt na rust en 3 goals om je oren krijgt binnen 8 minuten.. En de manier waarop de goals tot stand komen.. Wat voor goals het zijn.. Schandalig echt ik heb er geen woorden voor..

Walgelijk om te zien dat het puur een mentale kwestie is.. Als je ziet hoe ze afwachtend, nonchalant, slap, ongeconcentreerd, wandelend en aaiend de duels aan gaan.. Dan is dat allemaal puur een mentale kwestie.. En als je dan vooraf aankondigt dat het zo'n belangrijke wedstrijd is en je de stijgende lijn moet door zetten.. Hoe kan je dan zo spelen.. Schandalig..

Mentaal zijn de spelers regelmatig een stel slappe ongeintresseerde jongetjes.. Echt triest gestelt met de mentale 'sterkte' van de spelers..

Natuurlijk blijf je achter je club staan, natuurlijk moet je de spelers blijven steunen als ze niet goed spelen.. Maar als de hele oorzaak hiervan puur ligt bij een gebrek aan inzet, beleving, strijd, focus.. Enzovoort.. Oftewel als dat puur ligt aan een mentale kwestie wat de spelers zelf in de hand hebben..
Mag je dan boos zijn op hun??... Ik dacht het wel..

6 november 2011 om 14:40

Zo gestoord aan de verdediging die weer lekker laks bezig is, met name verthongen. Niet alleen vandaag maar het hele seizoen is het al drama met die vent.

Ik mis de tijdens met Chivu! We hebben een verdediger nodig met killermentaliteit.

Schaam je kapot!!!!

6 november 2011 om 17:10

Nou, killersmentaliteit??? Ooijer kwam een heel eind! Donkerdonkerrood!!!

6 november 2011 om 17:25

Jij maar je kan toch ook zien dat Ooijer duidelijk te kort komt en vaak te laat is omdat hij te traag is. Hij moet gewoon niet meer opgesteld worden, liever een talentje aan het werk zien.

En het klopt hij had een rode kaart moeten krijgen. Maarja dat is de arbitrage he!. Zo had ajax ook een strafschop moeten krijgen. Het is geven en nemen.

6 november 2011 om 14:41

Ajax had ook pech van het uitvallen van Toby Alderweireld. Andre Ooijer bakte er helemaal niets van. De 5-3 had hij gewoon de bal langs de zijlijn moeten schieten, om in de plaats naar je eigen keeper te pasen terwijl dat onmogelijk was en er een goal uit kwam.. Ooijer met zoveel ervaring had dit moeten zien aankomen. Ik verwijt hem niet alleen als slechte speler voor vandaag, maar hij heeft wel veel onnodige dingen gezorgd achterin.

6 november 2011 om 14:41

He-le-maal mee eens! Die Verthongen.. het word echt met de week erger! die heeft al bewezen fantastisch te kunnen voetballen, maar waar is die jongen dit seizoen in hemelsnaam mee bezig? Het is schandalig. Die eerste 2 goals al hoe nonchalant en arrogant denken het komt wel goed boeien.. En dan ook nog altijd dat ontzettende gezeik op andere terwijl die zelf ZO slecht speelt. En gewoon voor een wedstrijd ook nog grote mond durven geven.. waar die jongen mee bezig is ik weet het niet. We hebben het zovaak over vd wiel, maar die speelde vandaag als beste verdediger. Wat een mooie voorzet, alleen die laatste terugspeelbal slecht. Cillessen zoiezo de goal in, vermeer schaam je dood. En ooijer is gewoon over ze top heen, wat die voor klote balletjes terug tikte elke x dat kan toch niet man.

Die is echt een ernstige mentale kwestie lijkt het. Hoe kan het dat je zelfs bij utrecht uit, zo een beladen duel, je als speler van ajax zo slap opstelt en het ook niet weet aan te passen gedurende de wedstrijd. Nog erger: Hoe kan het in Godsnaam dat Verthongen als Aanvoerder van AFC Ajax zich zo nonchalant en arrogant durft te gedragen, keer op keer en nu weer in deze belangrijke en beladen wedstrijd uit in utrecht!?!?!

6 november 2011 om 14:43

Wow, hoezo opportunistisch.

Ajax speelde prima, we gingen alleen ontzettend slecht om met de lange ballen. Maar aanvallend waren we gewoon sterk hoor. Maar inderdaad, de verdediging was erg slecht. Alderweireld werd denk ik toch wel gemist, en de rest concentreert zich eigenlijk te veel op het aanvallende deel. Maar goed, dat is nou eenmaal onze filosofie. Aanvallend voetbal.

Lachwekkend. Een paar individuele fouten en meteen dit soort teksten. Hoe kan jij jezelf nog serieus nemen? We hebben gewoon de pech dat al die ploegen zich helemaal het leplazarus rennen, puur en alleen omdat we Ajax zijn. Iedereen gebruikt twee keer zoveel energie tegen ons, en dan is het lastig voetballen. Maar ondanks die druk hebben we ze op het middenveld weggetikt. Alleen op de counter konden ze ons pijn doen, en Vermeer had dan ook nog een black-out.

Ach, ik hou maar op met hier nog op in te gaan. Emotioneel geleuter.

Het is echt niet zo simpel. Ik vond ze vandaag, in tegenstelling tot wedstrijden enkele weken geleden, helemaal niet ongeïnteresseerd. Je wordt alleen afgemaakt door je eigen verdediging, hun laffe counters, het gebrek aan afronden bij jezelf en de overvloed daarvan bij hun, en Bossen hielp ook niet mee(twee penalty's).

Maar goed, krijs maar lekker verder. En dan volgende week weer hiep-hoi.

6 november 2011 om 14:50

Wat zit jij nu weer onnozel te doen??.. Kan je wel begrijpend lezen?
Zie je mij ergens zeggen dat we (bij vlagen) niet mooi voetbal hebben gespeeld en ze weggetikt hebben??.. Wij speelden beter voetbal.. Maar ik heb het over de mentale kewestie waardoor je uiteindelijk 6(!!!) goals om je oren krijgt.. Daar gaan 'zulke teksten' van mij over.. En als je niet ziet dat het daar ongelooflijk fout gaat.. Dan snap je er echt niks van.. Of vind je het soms normaal dat een club als Ajax tegen een middemoter 6 goals tegen krijgt?.. En vind jij soms de manier waarom normaal??

6 november 2011 om 14:53

Wat is dan je probleem? Ik heb het toch uitgelegd? Ze counteren ons weg en er zijn nog wat zaken die niet meehelpen. Hun en onze effectiviteit, en de individuele fouten. Met de Vermeer van de afgelopen wedstrijden waren er sowieso al minstens drie goals voorkomen.

Ach, mentale kwestie. Wat dan precies? Wat is het probleem? Ze bleven vandaag tot aan het einde voetballen en vechten. Het is helemaal geen mentale kwestie, we speelden gewoon te veel naar voren.

Nee, het is niet normaal dat we 6 doelpunten tegen krijgen. Maar als je de wedstrijd goed bekeken had zou je wel iets genuanceerder reageren.

6 november 2011 om 14:59

Gast.. Je weet echt niet wat je zegt.. Ga jij voor de gein maar eens goed op letten bij de samenvatting wat vertonghen bij de eerste 2 tegengoals aan het doen is.. Ga jij voor de gein eens kijken hoe ze bij het doelpunt uit de voorzet wandelend en ongeintresseerd niet het kopduel in gaan.. Gaa jij eens kijken hoe slap er gespeeld werd bij de 2 goals na fouten van vermeer.. Wat daar aan vooraf ging.. Ga jij eens kijken hoevaak anita voorbij is gespeeld en hoe anita in die duels er bij liep.. Enzovoort enzovoort enzovoort..

6 november 2011 om 15:01

En ik kon niet lezen:$

Verthongen speelde te veel naar voren en maakte individuele fouten. Dat heeft geen reet met de mentaliteit te maken, maar dat heb je laatst gehoord en dat vond je waarschijnlijk wel goed klinken.

Oké, ze werden 10 minuten overlopen door een Utrecht dat het longen uit de lijf liep. Nou, wat een schande. Kan gebeuren.

6 november 2011 om 15:05

Goede oneliner:$

Eigenlijk kwam Verthongen op mij redelijk gefrustreerd over. Dat wil je toch, dat ze allemaal, net als jij, druk gaan doen? En tegen dit Utrecht is het gewoon moeilijk voetballen, maar het ging nog heel redelijk. Op een paar fouten na. Waarschijnlijk had je het helemaal top gevonden als er net een paar fouten niet werden gemaakt. Kijk nou eens wat langer dan je neus lang is.

Ja, en dat van dat meespringen gebeurt ook vaak zat bij andere clubs. Heeft iedereen nu een mentaal probleem?

6 november 2011 om 15:07

'dat heb ik laatst gehoord' .. Gast ik zeg dit al jaren het gaat hier jaren fout..je weet echt niet wat je zegt joh..

Frustratie, Slap spelen, niet er vol op klappen, niet op je man letten, niet mee springen in de kopduels, slenterent over het veld lopen als verdediger zijnde bij de eigen 16, 3 goals in 8 minuten als je fris uit de kleedkamer hoort te komen.. Allemaal hebben die dingen en nog veel meer dingen te maken met mentaal niet sterk staan..

Al die dingen zijn namelijk een gebrek aan focus, instelling, beleving, concentratie, strijdlust in duels enzovoort.. En dat zijn allemaal dingen die te maken hebben met een mentale kwestie.. Daar moet je je mentaal naar kunnen zetten.. En dat lukt ze dus zelden.

En ja als je als speler niet mee springt ben je dus slap aan het spelen in dat onderlinge duel.. En als je slap speelt ben je mentaal niet sterk bezig op dat moment.. Want als je mentaal sterk zou staan zou je vol strijdlust er alles aan doen dat je tegenstander die bal niet kan koppen..

Nougoed.. Dit is dan 1 voorbeeld van een kopballetje.. Ik heb er nog een aantal gegeven en er zijn er nog veeeel meer te noemen, waaruit dan geen goal viel.. Maar als de hele wedstrijd vol zit hiervan.. Dan ben je als team zijnde mentaal niet sterk inderdaad..

Misschien een moeilijk woord voor jou ofzo 'mentaal' .. Want je snapt er geen zak van.. Gelukkig ben je de enige zo te zien ;;

6 november 2011 om 15:12

Ja, het gaat echt zo fout. Ontzettend talentvolle selectie, net kampioen en we gaan misschien naar de volgende ronde in de CL, wat een Nederlandse ploeg al tijden niet gelukt is. Dit was verdedigend allemaal slecht, maar overdrijf nou niet zo. Heeft geen zin.

Er vol op klappen? Wtf heeft dat voor zin? We zijn Ajax hè, de helft is kleiner dan 1.75. Dan ga je niet de duels aan, dat is idioot. Maar het is me al lang duidelijk, je praat allerlei mensen na en bedenkt niet of het wel echt allemaal zo is.

Je kijkt alleen maar naar de goals, zo onnozel. Als we er net eentje meer maken in de eerste helft komen er waarschijnlijk geen problemen. maar omdat een pass net niet lukt is het meteen weer vreselijk. Je kletst.

Ik heb dat gebrek aan beleving wel gezien, een paar wedstrijden terug. Maar vandaag echt niet hoor. Trouwens grappig om te zien dat je allemaal dingen opnoemt die ongeveer synoniem zijn aan elkaar, en vervolgens dat weer simplificeert. Het is echt niet zo simpel, sorry.

6 november 2011 om 15:25

@ je eerste alinea.. Phhf.. Wat kan je toch weer slecht begrijpend lezen.. Ik heb het over hoe slecht het gaat bij Ajax in de competitie.. Of wil je soms ontkennen dat het daar schandalig slecht gaat??.. Ik zeg netgens dat ajax in alle competities slecht is.. Ik zeg nergens dat ze geen talent hebben en dat er weinig potentie in zit..

Je bent niet serieus te nemen.. Je zegt allemaal dingen die niks te maken hebben met wat ik zeg.. Je zegt allemaal dingen die niet op feiten berusten maar op aannames.. Je zegt allemaal dingen die niet logisch zijn..
En je hebt nogal moeite met het woord 'mentaal'.. Je snapt dat woord niet helemaal..

Dusgoed nogmaals.. Je bent de enige die het niet snapt.. Dus ik neem je niet meer zo serieus, sorry,..

6 november 2011 om 15:25

Ja soms zit de arbitrage mee, en soms ook tegen. Over 34 speelronden is het wel in balans.

6 november 2011 om 15:30

Het gaat niet goed, maar ook hier moet je weer even nuances aanbrengen. We hebben alle moeilijke wedstrijden achter elkaar gehad, dan lijdt je puntverlies. Het gaat een paar wedstrijden slecht nu, maar dan hoef je niet meteen zo moeilijk te doen.

Vertel.
Ja, ik heb er inderdaad moeite mee. Je gebruikt het namelijk onterecht te pas en te onpas.

Is goed.

6 november 2011 om 15:34

'je gebruikt het namelijk onterecht te pas en te onpas'..

Precies wat ik zeg.. Je snapt het (als enige niet) niet.. Maargoed nu maar hopen dat ze zich, opnieuw, herpakken en dit ook volhouden(heb je hem weer.. Mentale kwestie.. Het volhouden van sterk spel)...

Fijne dag verder.

6 november 2011 om 15:40

Haha, volhouden van sterk spel. Dat heeft dan nog wel íets met mentaliteit te maken, maar dat hangt ook van veel meer af. Een bal er wel of niet in schoppen bijvoorbeeld. Aan beide kanten. Of een Utrecht dat niet belachelijk veel druk zet.

Maar blijf vooral onwetend. En denk ook maar dat je gelijk hebt, omdat er zoveel mensen onwetend zijn.

6 november 2011 om 15:45

Owja.. Omdat jij de enige bent die mij ongelijk geeft en verder geeft iedereen hetzelfde aan.. Dan ben ik en heel nederland zeker onwetend en alleen jij snapt het!..

Dat is nog eens een knap staaltje logica! Top! Ga zo door ;

6 november 2011 om 15:47

Dat is geen logica, maar dat maakt het nog geen onwaarheid. Niet de snuggerste?

6 november 2011 om 15:47

Wat ben jij eigenlijk een gefrustreerd ventje joostus. Heb jij het alleenrecht om een mening te hebben over voetbal?

6 november 2011 om 16:01

Weer iemand die niet begrijpend kan lezen.. Waaruit blijkt dat ik dat beweer??. Iedereen mag zeggen wat hij wil.. Alleen als ik argumenten ergens voor geef en dat onderbouw met feiten en dan is er iemand die zegt dat ik en alle andere ontwetend zijn.. Dan mag ik daar niks van zeggen?? Dan ben ik raar?? Wie is hier dan degene die het alleen recht probeert te hebben op een mening??...

Heeft niks met frustratie te maken.. Heeft met discussieren te maken..

Dus lees eerst even wat beter, als dat lukt.. Voordat je weer jezelf belachelijk maakt met een gefrustreerde reactie die niet klopt..

6 november 2011 om 16:03

Oh, mhwijlaars is het met me eens. Even jouw logica volgen, ik heb nu dus gelijk? Het is immers 2 tegen 1

6 november 2011 om 16:06

2 tegen 1??.. Check anders even de duimpjes.. Overigens heb ik al argumenten gegeven waaruit blijkt dat de reactie van mhwijlwaars niet klopt en inhoudsloos is..

6 november 2011 om 16:09

Jij zal vast een hoop duimpjes omhoog krijgen, dat krijgen populisten vaak,

6 november 2011 om 16:13

En mensen die veel(alleen maar) duimpjes omlaag krijgen? Daar heb je zeker ook een mooie verklaring voor?.. Maar dat zijn vast mensen die heel logische en kloppende dingen zeggen toch?

6 november 2011 om 16:16

Het is geen absolute samenhang. Dat je je baseert op die duimpjes zegt eigenlijk al genoeg.

6 november 2011 om 16:20

Dat zeg ik helemaal niet.. Het was 1 voorbeeld tegen jouw onnozele beredenering ' het is 2 tegen 1'..

6 november 2011 om 16:21

Dat was meer een persiflage van jouw logica

6 november 2011 om 16:24

En weer zit je fout.. Want waar zei die jongen iets waarbij hij jouw argumenten gelijk geeft en mijn argumenten niet over de mentale kwestie...?? Precies nergens.. En mijn 'logica' ging er over dat Jij de enige bent die zulke dingen zegt over de mentale kwestie..

Dus wederom weerleg ik jouw onzin.. Hielang wil je nig door gaan?

Ongelofelijk dat je tegen zo'n slecht Utrecht 6 goals tegen krijgt. Frank kan beter eens goed in de spiegel kijken...want onder zijn bewind is de verdediging een gatenkaas...

Zo wordt je never nooit kampioen...schandalig wanprestatie...en wat dacht Vermeer bij de 4-3...ach laat ik ook maar en 5e goal geven? Waardeloos in de lucht...tijd voor Cillissen onder de lat...

Onbegrijpelijk dat Frank Anita heeft laten staan...waardeloos vandaag...2 goals door zijn schuld.
Je weet dat je deze pot moet winnen...en dan ga je weer de boot in...allemaal lopend naar Amsterdam terug...

6 november 2011 om 14:32

6 tegentreffers juist haha.

6 november 2011 om 14:36

Wanneer was de laatste keer dat Ajax zoveel tegentreffers te verwerken kreeg? Zal niet zo vaak voorkomen denk ik

6 november 2011 om 14:40

Was dat niet tegen Feyenoord in 1965? 9-2 werd het toen volgens mij. Dat is wel heel lang geleden dan.

6 november 2011 om 14:50

9-4 werd het destijds

6 november 2011 om 14:54

Haha echt niet zo lang geleden hoor vriend. 2 jaar geleden elfs nog tegen PSV 6-2. Doe nou maar niet alsof het niet vaak voorkomt bij Ajax, want het is volgens mij nog 2x gebeurt dit laatste decennia.

6 november 2011 om 14:55

De laatste keer was 19 april 2009. Psv-ajax 6-2 :-).

6 november 2011 om 14:57

Vergeten we niet Psv 6-2 Ajax van een paar jaar terug niet even?

6 november 2011 om 16:57

dat was 9-4 en het kwam voorbij bij eredivisie live ja... als laatste wedstrijd dat ajax 4 keer scoorde maar geen punt pakte

6 november 2011 om 14:34

Frank kon niet anders dan Anita laten staan, door die twee vroege wissels was hij al zijn macht over de wedstrijd kwijt. Maar ongelofelijk wat waren vermeer en ooijer slecht.

6 november 2011 om 14:37

Vermeer heeft Ajax ook zat gered dus ik vind het gelul dat hij er uit moet. Dat hij die ballen slecht wegwerkt is hoofdzakelijk de schuld van de Boer die wil dat dat verschrikkelijke gevaarlijke opbouwspel zo wordt gespeeld. Je krijg die deksel gewoon vroeg of laat op je neus. Dat zag iedereen aankomen dat dat niet altijd goed kan gaan.

Ooijer en Vertonghen waren echt waardeloos verdedigend.

Van der Wiel vond ik daarentegen best aardig spelen (op de terugspeel bal na die de 6-4 inleidt).

6 november 2011 om 14:44

@r0binho

Ik snap niet dat je niet begrijpt door dat Vermeer altijd niet alleen deze wedstrijd zo onzeker is bij een terugspeel bal dat er constant druk blijft staan op Ajax.

Vermeer is een held op de doellijn maar voor de rest is die gewoon niet goed. Ik vind dat Cilessen een kans moet krijgen. Ook heeft Cilessen natuurlijk veel meer potentie dan Vermeer.

Verthongen was nog niet eens zo slecht alleen wanneer die niet kan bouwen op Ooijer en Anita komt hij in de problemen doordat die graag opkomt.

En Ajax zou gewoon dat opbouwspel moeten kunnen hanteren. Want je ziet wanneer dit goed gaat dat je meteen gevaarlijk kan worden. En die terugspeel bal moet Vermeer gewoon goed verwerken hij heeft meer ballen goed op Utrecht spelers gegeven dan op zijn eigen spelers.

6 november 2011 om 14:57

JIj doet net of het opbouwspel zo geweldig is en dat het niet uit de verf komt door Vermeer. Vermeer moet gewoon afspeelmogelijkheden hebben om die bal kwijt te kunnen. Daar liggen dus rollen voor Van der Wiel en Anita die zich vrij moeten lopen maar ook voor het centrum etc.

Volgens ziet de Boer gewoon niet dat Ajax daar de kwaliteiten niet voor heeft en dat dit gewoon niet goed kan blijven gaan. Die 6-4 was natuurlijk niet goed weggewerkt, maar als je ziet hoe van der Wiel die bal terug speelt op Vermeer, dan had Vermeer weinig keus dan die bal gewoon weg te russen met het risico dat hij bij een tegenspeler komt. Wanneer hij die bal uittrapt over de zijlijn houdt Utrecht balbezit en tijd en weet jezeker dat je die 5-5 echt 100% niet meer maakt. Ik vind het nogal kortzichtig dat jij daarom zo'n conclusie trekt.

De keeper moet kunnen vertrouwen op zijn verdediging en wanneer die slecht en onrustig is wordt jij dat zelf ook.

Waar Vermeer wel 100% schuld aan had was die vrije trap welke de 3-3 betekende. Hij maakte zich niet breed, niet groot en ging niet voor de bal, alhoewel hij wel uit kwam.

6 november 2011 om 14:59

De voortzetting van het spel door Vermeer was ook al een belangrijk probleem in de wedstrijd tegen Feyenoord. Hij beheerst dit onvoldoende en is daarmee een zwakke schakel in het spel zoals Ajax dat wil spelen.
In de bekerwedstrijd tegen Roda zag je dat Cillessen dit veel beter beheerst. Ook onder druk wist hij vaak de vrijstaande man te vinden, waardoor Ajax in balbezit bleef.

De vraag is of je Cillessen nu al moet brengen. Vermeer heeft vorig jaar toch deel uitgemaakt van de kampioenschapsploeg. Hij heeft ook fantastische reflexen. Tegelijk zou hij wel eens een belangrijke sta-in-de-weg kunnen worden in de verdere ontwikkeling van Ajax.

Ik vermoed echter dat De Boer niet zomaar zijn keeper gaat wisselen. De winterstop is daar een veel geschikter moment voor.

6 november 2011 om 14:34

Nee, ik denk ook dat het heel verstandig zou zijn geweest als Frank de Boer Anita van het veld had gehaald. Hij had immers zoveel wisselopties over...

6 november 2011 om 14:38

Wat dacht je van 1 op 1 spelen...anita deed niet eens mee...stond erbij en keek erna...schande dat Ajax met zulke cijfers verliest...

Frank zal snel met wat beter achterin moeten komen...want dit lijkt nergens op...en Vermeer kan totaal niet meevoetballen...maar toch moet die telkens opbouwen van achteruit...

Tijd voor onze nieuwe doelman...vermeer heeft bewezen dat hij in de lucht een grap is...de 3-3 of 4-3 was ook al zijn fout...

6 november 2011 om 14:35

Anita speelde zwak maar hij is ook niet al te beste verdediger zie persoonliojk liever boilesen. Maar anita was lang niet de slechteste wat was vermeer zwak alle schoten tussen de palen was een goal. En die twee keer dat hij zijn doelachterliet en goal ontstond is puur zijn schuld.

6 november 2011 om 14:41

Helemaal met je eens...vermeer kan op een blauwe maandag leuk keepen...maar is te wisselvallig...en als keeper is dat dodelijk...je trapt de bal in de tribune als het nodig is...maar zoals hij uitverdedigd is gewoon lachwekkend.

Ajax onwaardig team prestatie...met de slechte mannen op het veld Vermeer , Jan V en Anita...

6 november 2011 om 15:24

Wisselvalligheid is onzin, is het dan beter om hele reeksen zwak te keepen? Echt het onzinnigste cliché wat er is en het wordt dagelijks weer 500 keer de wereld in geslingerd.

6 november 2011 om 14:40

hallo wat wil je anders, je hebt al 2 noodgedwongen wissels, je wilt winnen dus ga je geen verdediger wisselen he.. de gelukkigste heeft gewonnen gedaan

6 november 2011 om 14:44

Links achter waar Anita stond kwamen eigenlijk zowat alle goals vandaan...deed vandaag verdedigend eigenlijk niet mee...en dat kan niet...zeker niet uit bij Utrecht...gewoon een schande...

Frank moet eens goed nadenken hoe nu verder...kampioenschap kan je eigenlijk wel vergeten...proberen voor de 2e plaats. Frank is in mijn ogen schuld aan alle ellende...als je zoveel tegengoals krijgt eigenlijk elke wedstrijd, dan staat het niet goed...zo simpel is het.

Nu eens kijken of hij de hand in eigen boezem steekt, en iets fundamenteel gaat veranderen.

Gefeliciteerd utrecht, ajax belachelijk slecht verdedigd, schandalig slecht!
bossen? Dramatische wedstrijd gefloten, penalty over het hoofd gezien voor ajax, geen rood voor ajax gegeven, veel gele kaarten niet gegeven, 3 minuten blessuretijd waar dat er minimaal 4/5 hadden moeten zijn.
Maar goed, ajax heeft dit aan zichzelf te wijten, belachelijk hoe vermeer speelde en datzelfde geldt voor Anita, ooijer en vertonghen. Alleen van der wiel speelde redelijk achterin. Aanvallend was het goed, instelling was redelijk goed, passie gezien maar verdedigend laat je hier gewoon alles liggen. Dit was gewoon de kans om utrecht te verslaan maar ja, eigenlijk kun je dit ook wel verwachten…
12:30, na cl, utrecht die thuis altijd beste wedstrijd van seizoen speelt tegen ajax maar goed, ook dat moet voor profs die rond de miljoen verdienen geen probleem moeten zijn…

6 november 2011 om 14:43

De boer moet gewoon terug naar de basis. Te veel spelers kunnen dit lastige systeem niet aan. Vertonghen is nog steeds drama met ruimte in de rug, het middenveld is niet in staat 90 minuten lang druk te zetten waardoor de hoge lijn te kwetsbaar is, Anita wint te weinig duels etc.

6 november 2011 om 14:49

De Boer is echt gekke dingen aan het doen.

Vandaag speelde Enoh oke, maar...

Waarom speelt Enoh Cvm. Misschien wel de lastigste taak in een 433 systeem aangezien je de balans moet bewaken. Dan moet je een tactisch sterk persoon hebben, dus geen Enoh. Nee, De Boer kiest ervoor om zijn beste CVM op de linksback te zetten(de minste belangrijke positie) en zo ervoor kiezen om zijn hele team te laten verzuipen door het waardeloze middenveld.

6 november 2011 om 14:59

Anita op CVM is inderdaad beter, maar wie moet je dan op linksback zetten? We moeten eerst Boilesen terug hebben.

6 november 2011 om 15:01

Inderdaad, als de tegenstander even massaal naar voren drukt stort het hele elftal in elkaar.

Het beste is een goede verdediger aan te trekken en Vertonghen CVM in mijn optiek. Dan heb je naast een tactisch sterk iemand ook gewoon duel kracht. Die Jorgensen waar PSV in geïnteresseerd is, is behoorlijk snel voor een verdediger, die zal sowieso minder moeite hebben met ruimte in de rug.

Een trainer moet een systeem bedenken dat bij zijn spelers past, dat verzaakt hij gewoon. Wat hij wil is een 5 jaren plan in 3 maanden erdoor drukken. Onmogelijk.

6 november 2011 om 15:11

mcjeroen12,

Ik denk eerder dat de fout ligt dat Ajax met 2 aanvallende middenvelders speelt. Ajax moet gewoon terug naar het oude systeem met de punt naar voren. Een tactisch sterk persoon en een stofzuiger die achter Eriksen staan. Eriksen kan dan ook veel meer zijn kwaliteiten gebruiken, omdat hij dan toch rugdekking heeft van 2 spelers.

Verder zijn Boerrigter en Sulejmani zeer snel, dus die moeten dan niet te ver naar voren staan maar meer tussen de linies.

6 november 2011 om 15:17

@ Hootch30

Maar dan moet je Janssen wellicht slachtofferen. Je zou in thuiswedstrijden met Eriksen en Janssen kunnen spelen, in uitwedstrijden met slechts 1 van de 2.

Sowieso ben ik voorstander van het systeem met de punt naar voren. Dat is simpeler, en geeft meer zekerheid. Er is eigenlijk maar 1 club ter wereld dat succesvol de punt naar achter hanteert, en dat is Barcelona.

6 november 2011 om 15:22

Wat dacht je van Anita? Speelde echt uitstekend op CVM de afgelopen tijd. Maar dan moet Boilesen dus wel terug zijn.

6 november 2011 om 15:22

Dat Enoh op CVM staat ipv Anita komt doordat Boilesen gebleseerd is en Daley Blind op linksback nog minder is dan Anita. Verder was het gewoon een tegenvaller dat De Jong en Alderweireld zo snel gewisseld moesten worden waardoor De Boer niet veel mogelijkheden om in te grijpen had.

6 november 2011 om 15:41

Anita is prima op Cvm, zeker beter dan Enoh... maar Vertonghen is toch wel de beste keuze en dan hoeven we hem ook niet meer te zien centraal achterin.

6 november 2011 om 15:50

Alsof hij daar slecht is... Het probleem is dat hij teveel inschuift. Op zich is hij verdedigend prima. En Enoh kan inderdaad echt niet, veel te veel balverlies.

6 november 2011 om 14:43

Bossen kan zo'n wedstrijd inderdaad niet aan. Probeerde heel volwassen te fluiten door de eerste overtredingen niet met geel te bestraffen en durfte toen Ooijer geen rood te geven. Tweede helft miste hij ieder voordeelmoment en natuurlijk de penalty met rood voor de linksback. Daarna was het einde zoek. Gefloten voor niets, overtredingen door laten lopen. Ieder wissewasje laten tijdrekken. Nee, dit was niet best. Hij ging wel prima mee in het belabberde niveau van de beide ploegen. Wat een lachertje.

6 november 2011 om 15:27

Ja soms zit de arbitrage mee, en soms ook tegen. Over 34 speelronden is het wel in balans.

6 november 2011 om 16:04

ja maar dit vind ik altijd zo'n dooddoener die nergens op slaat...
echt bewezen is het niet en bovendien gaat het er natuurlijk ook om op welk moment zo'n arbitraire fout gebeurd!
maar 1 ding is duidelijk: bossen kan zo'n wedstrijd niet aan maar dat wist iedereen met enig verstand al van tevoren behalve die pipo's van de knvb...

6 november 2011 om 16:17

Ja soms zit de arbitrage mee, en soms ook tegen. Over 34 speelronden is het wel in balans.

Vooraf had ik gedacht dat Ajax dit met gemak zou gaan winnen. Immer Ajax wint de laatste tijd genadeloos van mindere tegenstanders (zagreb en Roda 2x) en ik dacht dat ze het dolende Utrecht zouden verslaan met 0-3. Onder Wouters hadden ze al twee wedstrijden met toch wel duidelijke cijfers verloren en vandaag zou het niet anders zijn, of toch..

Wat een wedstrijd. Het voetbal wordt met zulke uitslagen veel leuker. Ajax op 0-1, 2-1 achter, 2-3 voor 5-3 achter, terug komen tot 5-4 en er een spannende wedstrijd van maken. Ik zei al bij de 2-3, dat Ajax zich zorgen moest gaan maken om de verdediging, want tegen een niet in vorm zijnde tegenstander is twee doelpunten in een helft alweer heel veel. Echter er komt altijd iets los bij FC Utrecht als ze tegen Ajax spelen, dat maakt FC Utrecht – Ajax ook zo leuk.

Complimenten aan het spektakel en vooral aan FC Utrecht dat heel veel kwalitatief goede spelers kwijt raakte en er weinig voor terug kreeg. Hopelijk zet Utrecht nu de weg naar boven in. Uiteindelijk 6-4 winnen tegen de kampioen is heel goed. Ajax is daarentegen weer slecht dat ze zes doelpunten erin krijgen. Ze moeten het verdedigend meer op orde krijgen, want zo win je nooit de landstitel.

Een wanprestatie afgeleverd in Utrecht en Ajax maakte defensief een slechte indruk.
Kinderlijke fouten werden gemaakt en met deze instelling hoef je in Lyon niet aan te komen.
Sportief een drama en bestuurlijk ook een drama, waar is Ajax mee bezig zeg?

6 tegengoals tegen een heel matig Utrecht.

Zegt genoeg. Alleen Bulykin: Klasse!!

6 november 2011 om 14:34

matig utrecht? dat jij dit nog durft te zeggen, Ajax was stront

6 november 2011 om 14:37

Utrecht heeft, zeker in vergelijking met andere jaren, gewoon een hele matige ploeg. Daarbij heb ik al aangegeven dat het genoeg zegt dat Ajax hier 6 tegengoals moet incasseren.

6 november 2011 om 14:37

Hij bedoeld denk ik dat Utrecht de hele competitie niet zo geweldig speelt. Vandaag waren ze alles behalve matig. Hopelijk tonen ze in de volgende wedstrijd weer dezelfde instelling.

6 november 2011 om 14:45

Haha, zelfs dit Ajax was nog klassen beter dan Utrecht. Dat clubje van je heeft een lachwekkend slecht elftal, accepteer het.

6 november 2011 om 16:57

vind je het lastig te verkroppen deze nederlaag jochie!?
hoe lachwekkend dat jouw jouw cluppie hier van dit lachwekkende elftal verliest,
Loser!

6 november 2011 om 14:39

moet je nagaan hoe matig ajax dan wel niet is.

6 november 2011 om 14:41

Hij zegt toch ''zegt genoeg'' , dus inderdaad was Ajax nog velen malen slechter dan Utrecht.

6 november 2011 om 14:46

het is alleen heel moeilijk voor ze om te zeggen dat ze zelf slecht zijn ... het ligt eerst aan duizend andere dingen en dan pas denken ze "hmm misschien is ajax niet zo goed..."

6 november 2011 om 14:49

Ik vond Ajax anders vandaag de betere ploeg hoor. Denk ook niet dat iemand daarom heen kan. Maargoed, als je beter bent moet je dat wel in de score uitdrukken en dat heeft Ajax niet kunnen doen.

6 november 2011 om 15:03

Verdedigen hoort ook bij het spelletje , je kan niet zeggen dat je goed speelt als je zo dramatisch verdedigd , dat kan simpel weg niet omdat hoe je verdedigd ook valt onder je spel.

6 november 2011 om 16:03

tillaart, mischien moet je eens reacties gaan lezen. Het helpt, echt waar geloof me

6 november 2011 om 15:00

Utrecht vond ik inderdaad ook niet heel vloeiend spelen, maar toonte net iets meer strijd dan Ajax.
Bulykin was inderdaad top ;-)

Wat een spectacelstuk gezien vandaag tussen utrecht en ajax..., Deze wedstrijd had alle ingredienten... Een paar dubieuze beslissingen van de scheidsrechter ( rood? penalty? etc.. snap ook niet dat Bossen zo'n wedstrijd krijgt) en heel veel goals, 10 goals maar liefst!! Wat wil je nog meer als toeschouwer? Beide teams waren verdedigend erg zwak! Vooral Anita, Vertonghen en Vermeer vond ik erg slecht, maar ook bij Utrecht waren een paar drama..! Des ondanks een zeer aantrekkelijke wedstrijd gezien, met veel fouten maar veel goals! Jammer van het vuurwerk trouwens, zou wel een staartje krijgen.. 6-4 wat een eindstand!!

Hmmm, mixed feelings na deze wedstrijd, op zich is het positief dat Utrecht eindelijk een keer aanvallend goed speelt en 6 keer weet te scoren, daar ben ik blij om. Maar het feit dat nota bene een club als Ajax 4 keer kan scoren in Utrecht baart me wel zorgen, achterin was het vandaag een gatenkaas en dat patroon zie ik dit seizoen vaker terug komen. Als hier aan gewerkt wordt denk ik dat we nog voor de EL plaatsen mee kunnen strijden!

6 november 2011 om 14:36

Het baart jou zorgen dat Ajax 4 keer weet te scoren? Het baart mij zorgen dat een club als Ajax 6 goals om de oren krijgt. Psv, Utrecht, of De Graafschap... Ajax hoort nooit 6 tegendoelpunten te krijgen.

6 november 2011 om 14:44

Waarom niet ? ajax is helemaal niet zo goed als jullie allemaal denken. Ze staan niet voor niets nog onder vitesse, 6 tegen goals kan gebeuren dus.

6 november 2011 om 14:46

Aha, vandaar kampioen en een vrij grote kans op doorgaan in de CL met ploegen die ongeveer zeven keer zo goed zijn als FC Utrecht. Ajax komt nog wel terug.

6 november 2011 om 14:53

Alleen zagreb was slechter dan het niveau van utrecht. Ze hebben geluk dat marseille op dit moment ook dramatisch is.

Alleen real madrid is nu wel 7x zo goed als utrecht ja.

6 november 2011 om 14:55

Prima, Lyon is vijf keer zo goed. En Zagreb is denk ik vergelijkbaar in niveau, denk zelfs dat die nog wel wat beter zijn dan dit Utrecht.

Voetbal op z'n best, wat een vermaak!

Heerlijke wedstrijd dit, echt een genot voor de neutrale kijker.

Zo blijkt maar weer de Eredivisie is de leukste competitie van Europa. Weer ontzettend veel goals en ook veel fouten van beiden kanten maar dat maakt het juist zo leuk. Ik heb in ieder genoten als neutrale kijker.

6 november 2011 om 14:47

Nou ja, ik hou wel van dit soort wedstrijden, helaas valt de score aan de verkeerde kant, maar dit soort wedstrijden mogen er van mij meer zijn in de eredivisie,alles zat er in, leuker dan een 6-0 of 7-1

Vermeer, Vertonghen en Ooijer:
Schaam jullie diep nog nooit zo'n drama verdediging gezien.
Alles ging fout, passes, terugspeelballen etc etc.
Dit is gewoon te erg 6 goals tegen krijgen!
Sulejmani en Bulykin waren pluspuntjes.

6 november 2011 om 14:39

Sulejmani een pluspuntje? Als je voor Utrecht bent wel ja.

6 november 2011 om 14:49

Wut?

Sulejmani was vandaag prima, misschien wel zijn beste wedstrijd van dit seizoen. Is er ontzettend vaak langs gekomen, had er wel een paar moeten maken. Maar goed, daar let ik nooit zoveel op.

6 november 2011 om 14:59

Sulejmani maakte prima acties, maar was enorm egoistisch. Hij moest wel 4x afgeven, maar ging telkens voor eigen succes. Bulykin werd er helemaal gek van. Dit moesten gewoon doelpunten zijn als hij afgaf. Daarom vind ik ook dat hij dramatisch speelde.

Symboliseerde Vermeer het niveau dat Ajax vandaag haalde?

6 november 2011 om 14:39

Er kwamen nog zeker 3 andere spelers in aanmerking om het niveau te symboliseren vanmiddag

6 november 2011 om 14:41

Wat is dat voor een non-opmerking? Het is toch wel duidelijk dat als je 4 keer scoort en nog verliest het verdedigend deel van je elftal het "wat minder" heeft gedaan dan de voorhoede?

Man man man! Ik denk zomaar dat we Ooijer verloopig niet meer terug zien. Dit Ajax mag blij zijn als ze 4 worden!

Vertonghen, Ooijer en Vermeer, in de VI gids een dikke vette 1!
Deed janssen eigenlijk wel mee?

6 november 2011 om 14:35

lul niet ooier moest continue de fouten van die rot kop van een vertongen dicht lopen, die verdomme 90 minuten liep alsof die op ze sloffen door de huiskamer liep

Dit is een schande. Tegen dit Utrecht zes goals tegen. Vooral Vertonghen, Vermeer en Eriksen mogen aan de fans komen uitleggen waarom er geen inzet getoond wordt. Ik neem aan dat Kenneth Vermeer voor het hele uitvak de kosten gaat betalen en volgende week plaatsmaakt voor Cillissen. Die laatste goal ook, en dan een beetje schaapachtig staan kijken ook nog. Eriksen gaat niet eens het duel aan met die jongen die inschiet.

Alleen Sulejmani haalt een voldoende.

Utrecht gefeliciteerd

Ooijer mag zijn loopbaan wat mij betreft beeindigen. Onze dames bedankt voor weer een geweldige middag. Zelfs normaal positiespel zit er niet in.

6 november 2011 om 14:35

Bus opwachten? Het zit wel heel diep he?

Allemachtig zeg, wat een onzin.

6 november 2011 om 14:39

Niets onzin, die gasten mogen even door het stof gaan. Voor Utrecht leeft deze wedstrijd, de belangrijkste van het jaar, en Ajax speelt zowel tegen Feyenoord als tegen Utrecht ongelooflijk slecht. Weer ligt het aan de mentaliteit. Ongelooflijk, zes goals tegen. Ik weet ook niet wat Frank de Boer hier aan moet doen, hij blijft elke week maar het goede voorbeeld geven. De spelers denken dat ze als kampioen van vorig seizoen het dit jaar weer even dunnetjes over gaan doen.

6 november 2011 om 14:43

Ja, dat zal allemaal wel.

Maar de Bus opwachten? En dan? Als een stel debielen daar met zijn allen tegen die bus aan tieren? Denk je nou echt dat Ajax dat gezeik er ook nog wel bij kan hebben?6 november 2011 om 14:46

Als dat op een normale manier gebeurt vind ik er niets ergs aan. Als de supporters op die manier gewoon hun onvrede laten merken zonder geweld of dreiging is er niets aan de hand. We mogen er best uitleg over.

6 november 2011 om 14:38

Ja, voetballers gaan natuurlijk veel beter presteren als je ze gaat intimideren...

6 november 2011 om 14:41

Niks intimideren, maar ze mogen wel eens komen uitleggen waar dit in hemelsnaam op slaat. Of een gebaar maken: het weeksalaris naar Spieren voor Spieren ofzo.

Mijn grootste irritatie is nog dat positiespel op eigen helft. Zelfs daar kunnen ze de ballen niet voor de man inspelen. Het is echt een schande dit.

Kijk overklast worden, dat kan daar een keer. Maar hier tegen dit Utrecht zes goals tegenkrijgen, dat mogen ze echt uitleggen.

6 november 2011 om 14:45

Denk je nou serieus dat die spelers beter gaan voetballen als je de bus op gaat staan wachten met dertig pubers die een capuchon op moeten doen om hun puisten te verstoppen?

6 november 2011 om 14:59

Als dat op een rustige manier gebeurt, ja, dan mogen ze hier best even verantwoordig over afleggen. Als we verliezen in Lyon zit ons seizoen er in november alweer op en dat ligt niet alleen aan kwaliteit maar ook aan mentaliteit. Als Enoh er niks van bakt, dat weet je want die jongen kan het Ajax-niveau voetballend niet aan. Maar mensen als Eriksen en Vertonghen mogen nooit op deze manier door het ijs zakken.

Ik neem aan dat ze het uitvak financieel compenseren. Wat een walgelijk optreden.

Ze laten ons gewoon in de kou staat, de dames.

6 november 2011 om 14:44

Vergeet Bully niet. Speelde volwassen. Janssen zakte door het ijs even als Ooijer, Vertonghen, Ebicillio.

Bully moest Janssen attenderen dat ie druk naar voren moesten zetten. Ajax ging te vaak naar achteren.

6 november 2011 om 15:07

Precies, Janssen was veel te passief bij balverlies. Les nummer 1 bij het spelen van een hoge defensieve lijn is druk op de bal zetten.

6 november 2011 om 14:48

Door jongens zo als jij ontstaat er zo ontzettend onnodig veel hectiek rondom Ajax. Denk je nou oprecht dat het zin heeft om die jongens nu op te wachten?
Verder heeft Sulejmani goed gespeeld, maar had hij de bal ook wel een paar keer mogen afgeven op de man die echt goed was vandaag: Bulykin. Jammer genoeg nam niet iedereen er een voorbeeld aan hem en zijn instelling.

Hopen dat de wisselvalligheid binnenkort eindelijk eens omgezet kan worden in vastigheid.

6 november 2011 om 15:16

Bus opwachten doen wij niet aan, wij zijn geen Feyenoord supporters die na 1 nederlaag de spelers verrot schelden etc.

Wij zijn Ajax, Wij zijn de beste !

6 november 2011 om 15:31

Je spelers intimideren is natuurlijk niks vergeleken met wat er gisteren gebeurde in de kuip...

/sarcasme uit

2 assists Vermeer, goed bezig die jongen.

6 november 2011 om 14:54

Bij die tweede assist krijgt hij ook een lelijke pre-assist te verwerken

Ha, de meest idiote wedstrijd die ik ooit heb gezien. Eigenlijk heeft Ajax voetballend geen kind gehad aan Utrecht, maar ze krijgen wel maarliefst 6 goals tegen. Nog nooit vertoond! Gefeliciteerd Utrecht, maar man o man wat een belachelijke wedstrijd. Amateurs zesde klas, meer kan ik er niet van maken vandaag.

6 november 2011 om 14:50

Precies ja, Ajax heeft voetballend geen kind gehad aan Utrecht. Verdedigend onthutsend zwak, maar aanvallend prima.

Pff, ik word gek van dat overdreven gedoe hier.

6 november 2011 om 14:56

Ach, driekwart zit naar korrelige streampjes te kijken of zien alleen de uitslag op teletekst. Neemt niet weg dat Ajax bij vlagen dramatisch was natuurlijk. Maar ik heb serieus tot de 90e minuut gedacht dat de ploeg het nog wel even zou rechttrekken.

6 november 2011 om 14:57

Ik vond ze aanvallen ijzersterk. Net zo goed als tegen Zagreb. Individuele fouten achterin, de verdedigers waren teveel met aanvallen bezig en Vermeer was gewoon slecht. Maar slecht, nee. Absoluut niet,

6 november 2011 om 15:04

haha "nog wel even" wat arrogantie joh...je hebt net met 6 tegendoelpunten verloren. Ajax is niet goed zoals jullie apathisch vol blijven houden. Maar ja dat besef komt er toch niet bij de ajax supporter. Wij zijn ajax wij zijn de beste en wij verliezen af en toe met 6 goals tegen...maar we zijn wel de beste xD

6 november 2011 om 15:06

We zijn inderdaad de beste, kampioen, we gaan misschien door in de CL. Maar in de Eredivisie nu even niet. Als je het programma bekijkt zijn de uitslagen op een paar na ook helemaal niet zo verwonderlijk, maar goed... Iedereen kijkt hier zo lachwekkend oppervlakkig naar.

6 november 2011 om 15:10

@tillaart; heb je de wedstrijd gezien? Lijkt me niet. Zes persoonlijke fouten, zes goals tegen. Ik heb zoiets nog nooit gezien hoor. Zes goals tegen terwijl je 70% balbezit hebt. Maakt het natuurlijk alleen maar schandaliger, zonder weggespeeld te worden zes tegengoals krijgen.

6 november 2011 om 15:16

Dat maakt het helemaal niet schandaliger. Integendeel.

Maar voor de rest heb je wel gelijk. En daarom moeten we ook niet zo overdrijven. Ik heb persoonlijk grenzeloos vertrouwen in de Boer, geef die man de tijd.

6 november 2011 om 15:27

Natuurlijk maakt dat het wel schandaliger. Als je al twee keer een fout hebt begaan achterin dan moet je het derde keer voorkomen. Wegroeien dus. Utrecht heeft vandaag volgens mij geen kans gecreëerd. Dat lijkt vreemd maar is volledig waar.

6 november 2011 om 15:32

Dus slecht spelen en individuele fouten maken is minder erg dan goed spelen en individuele fouten maken? Right...

Wegroeien heeft ook geen zin, we zijn in de lucht veel te zwak, Dan kom je niet onder de druk uit.

Hmm, niet echt een uitgespeelde kans nee. Alhoewel, het is maar wat je uitgespeeld noemt en wat niet natuurlijk.

Cillesen kan nu toch hopelijk laten zien wat hij waard is, want
Vermeer is echt Bagger

6 november 2011 om 14:58

Vermeer heeft dit seizoen uitstekend gekeept, vandaag was hij inderdaad bagger. Maar we gaan toch niet oordelen op één wedstrijd, meneer de rasopportunist?

Verwende snotneuzen met hun Mercedes bij Ajax. Laat ze op de fiets maandag naar de training komen !

6 november 2011 om 14:54

Haha, wat een populistisch gezeur. Doe lekker normaal man, zo slecht was het, alles bij elkaar, helemaal niet.

Namens utrecht vermeer en vertongen Hartelijk dank. Nooit Meer Opstellen!!!!!!!!!!!!!!!

6 november 2011 om 15:23

Vermeer en Verthongen nooit meer opstellen? Het is echt ongelofelijk wat een idiote dingen hier worden geroepen... Onze beste keeper die het dit seizoen buiten deze wedstrijd goed heeft gedaan, en onze beste verdediger en speler ook maar meteen op de bank? Ben je niet goed bij je hoofd?

Zo onnodig dit, Ajax had het in de eerste helft allang moeten beslissen. En dat ze zo makkelijk die goals weggeven snap ik ook helemaal niks van. Ajax speelde in de eerste helft gewoon redelijk tot goed, goede combinaties, goede goals. Zo zonde dit.. Misschien trouwens een paar wedstrijden zonder publiek voor utrecht. Al dat vuurwerk en in de eerste helft ook nog eens oerwoudgeluiden richting Enoh. Wat een stelletje honden zit daar op de tribune zeg.

De scheidsrechter was ook niet veel soeps. Geen pingel aan Ajax gegeven, geen rood voor Ooijer en zo waren er nog wel meer momentjes...

Zo blijven we wel weer lekker achter de feiten aanlopen. Maar gelukkig is het seizoen nog lang en is Az de enige ploeg die in vorm is.

6 november 2011 om 14:43

Ja soms zit de arbitrage mee, en soms ook tegen. Over 34 speelronden is het wel in balans.

6 november 2011 om 15:08

Ik hou er niet zo van als men dat zegt, er zijn nergens statestieken waaruit blijkt dat dat zo is. Men praat elkaar daarin alleen maar na.

6 november 2011 om 15:14

Ik citeer hier een aantal fans van Ajax die gister over die megablunder bij Feyenoord wat te zeggen hadden. Ik hou er ook niet van wanneer men dit zegt.

Johan Derksen heeft in ieder geval weer eens gelijk gekregen met betrekking tot z'n bewering dat de Eredivisie misschien niet de beste, maar wel de meest vermakelijke competitie van Europa is. Deze ontmaskering van Ajax (vooral Vermeer) zal vanavond en morgen in heel Europa te zien zijn. En wat een feest moet het in de Galgenwaard zijn! Prachtig voor de neutrale toeschouwer; nog mooier voor de FC Utrecht-supporter!

6 november 2011 om 15:14

Vooral Vermeer? Wat te denken van Enoh, Vertonghen en Janssen.

Ze zijn geklopt door loopvermogen, en wanneer dat gebeurt sta je tactisch zwak. Enoh is een prima DMC als je veel balbezit hebt, maar wanneer je onder druk staat is hij tactisch te zwak om het team bij elkaar te houden. Vertonghen hoort daar te staan.

Vertonghen dan, jaren geleden was de kritiek dat hij moeite had met ruimte in de rug. Het leek vorig jaar verholpen te zijn, maar niets is minder waar. Nu Ajax weer met een hogere lijn speelt zie je hoe belachelijk kwetsbaar hij is. Vertonghen is in een offensieve formatie gewoon een defensieve middenvelder.

Janssen, hoe kan je zo ontzettend passief zijn bij balverlies? Het eerste wat je je middenveld moet aanleren, wanneer je met een hoge lijn wil spelen, is dat het te allen tijde druk op de bal moet zetten. Wanneer zij dat verzaken, zal de tegenstander de ene na de andere bal achter de laatste lijn kunnen leggen. En dat gebeurde ook.

De Boer moet gewoon terug naar de basis en een systeem hanteren dat bij zijn spelers past. Langzaam aan kan hij naar zijn ideale model toe werken, maar niet in 3 maanden.

Hier heb ik gewoon geen woorden voor. Wat een eerste klas wanprestatie. Volledig verdiend voor Utrecht, maar met alle respect: elke Eredivisieclub had vandaag van Ajax gewonnen.

Kampioenschap zit er al niet meer in, dus ik zou nu al mogen spreken over een gefaalt seizoen. Misschien is rechtstreekse plaatsing voor de Uefa Cup nog mogelijk voor Ajax.

6 november 2011 om 14:39

Nou verdiend kan je het nu ook weer niet noemen hoor. Ajax speelde helemaal niet zo erg slecht, gaf alleen uit het niets in twee korte perioden makkelijk de goals tegen. Iedere Ajax aanval zag er goed verzorgt en gevaarlijk uit. Alleen elke peer van Utrecht de Ajax 16 is leverde een soort slap-stick situatie op. Met een scherpe verdediging win je hier gewoon met 0-4. Dit slaat natuurlijk alles.

Heerlijke pot overtreft mijn stoutste dromen !!! Maar uiteindelijk utrecht de betere party !!! Maar eerlijk is eerlijk voetballend was het niet om aan te zien !! Maar who cares utrecht drie punten in de tas !!!

6 november 2011 om 14:54

Snap niet dat hier zoveel 'duimpjes omlaag op komen' je spreekt namelijk volledig de waarheid. Een belabberde pot die de gelukkigste naar zich toe heeft getrokken, ik had er ook iets meer om kunnen lachen als het 4-6 was geworden. Snap trouwens ook niet dat ik de tekst wordt gesproken over een 'bijzonder fanatiek publiek', ik vond het stadion erg stil en gezapig. Had het idee dat iedereen continu dacht dat de wedstrijd nog wel een keertje zou omdraaien. Over de haatdragende teksten en vuurwerkbommen in het uitvak gooien zullen wij het maar niet hebben.

6 november 2011 om 16:06

Andersom werd er vuurwerk naar een Utrecht vak gegooid,er werd in het uitvak zelfs iemand gearesteerd.maar van beiden kanten niet jofela natuurlijk.maar dat krijg je bij zo een wedstrijd er toch nooit helemaal uit,ondanks het schandalig is,

Verder genoten.prima sfeer en met een goed gevoel huiswaards

6 november 2011 om 16:27

Oh je bedoelt het vuurwerk dat constant door de uitsupporters naar het Utreg vak werd gegooid en het contstant K Utrecht ropen uit het uitvak,,,,,ken je klassiekers, waarschijnlijk was je niet in het stadion aanwezig

Prachtige wedstrijd. Een strijdend Utrecht met hier en daar een paar foutjes. Jammer van die 4 tegen doelpuntjes

Je kunt zeggen dat Bossen Ajax flink heeft benadeeld door Ooijer geen rood te geven, want man man man, wat zag het er slecht uit achterin zeg.

Voor de neutrale kijker genieten, voor de liefhebber van goed verzorgd voetbal een tranentrekker...

6 november 2011 om 14:55

Ja soms zit de arbitrage mee, en soms ook tegen. Over 34 speelronden is het wel in balans.

Heerlijke wedstrijd, wat een strijd van Utrecht. Met een kwalitatief matig team 6x scoren, wat zegt dat? En dan had Ooijer er natuurlijk ook nog af gemoeten.

6 november 2011 om 15:16

Ja, Ajax had inderdaad wat mazzel dat Ooijer niet werd weggezonden want dan was het al snel over geweest. Aan de andere kant zou Ajax ook veel kunnen zeuren op de leiding (kaartverloop, penalties, blessuretijd ed.) maar dat maakte allemaal geen bal uit voor het spelverloop. Ajax heeft zichzelf de das omgedaan. Dus nu uithuilen en op de blaren zitten goed trainen op rondspelen en Vermeer wat extra lange ballen laten trappen.

Wat een wedstrijd, gek! Ajax moet nu echt gaanoppassen alles kan nog maar het wordt nu heel gevaarlijk.

Bedankt Vermeer! Ongelooflijk zeg.
Een heerlijke wedstrijd qua verloop maar jezus zeg.

6 november 2011 om 14:37

Hoezo Vermeer, ja de 5e goal was zijn fout, maar als Vertonghen ook maar een beetje had meeverdedigd over de gehele wedstrijd hadden ze gewoon gewonnen. Wat heb ik me zitten irriteren aan het arrogante gedrag van deze tobverdediger.

6 november 2011 om 14:42

Ooijer en Verthonghen zeer zeker ook ja.
Me frustatie zat even diep toen ik het neerzette.
Niet alleen de 5de overigens hoor...

wat een geweldige wedstrijd al was het niveau erg laag. Vermeer maakte wel heel veel foutjes vond ik.
Hebben weer veel goals gezien.

Kenneth vermeer vond ik wel een goeie vandaag bij ajax.
Hij had 2 assists

Maar even serrieus wat een schandalige vertoning van ajax en dan doel ik vooral op de verdediging.
6 goals tegen en allemaal domme doelpunten. 2 door vermeer weg gegeven 1 uit een dode spelmoment en paar lelijke dekkings fouten.

Ik word toch niet goed van dat ajax he!!!
Vermeer verschrikkelijk! schaam je
Sneijder wil heel erg graag op ze broer lijken
bulthuis is zielig en die kogel leek wel of ie een kogel in ze kop kreeg

kortom een kut miiddag!

Ajax mag hopen dat ze de top 3 halen als ik het zo bekijk, wat een slechte verdediging zeg. Ze worden echt overschat, vorig jaar waren ze ook slecht maar door de wedstrijd tegen Twente dachten ze dat ze wel weer even kampioen gingen worden, maar nee hoor!

Utrecht zeer terecht gewonnen. Ajaxcieden zullen wel weer gaan zeiken om niet gegeven penaltys maar ze moeten naar hun eigen team kijken. In plaats van dat verthongen nou gaat verdedigen ipv elke keer zeiken en die cynische applausjes van hem dan kom je al een heel eind. Dank je wel utrecht voor een fantastische middag. Duplan was super en gevochten als leeuwen. Ajax triest in verlies als altijd.

waarom kan utrecht het niet opmaken om elke wedstrijd zo te spelen. ik weet zeker dat ze dan veel punten halen. goed voetbal zag je vandaag niet. het was strijdvoetbal. maar wat heb ik genoten van de wedstrijd zeg. bossen heeft goed gefloten in mijn opzichte behalve dan de gele kaar die rood had moeten zijn. maar bossen heeft zich verder wel staande gehoude! complimenten

Genieten dit. Ajax verdediging laat Vermeer weer is in de steek. Alleen bij de 1e fout uittrap had Vermeer een beetje schuld, maar de 2 was belachelijk gedaan door Vd Wiel.

6 november 2011 om 14:36

Die eerste was ook belachelijk gedaan door Ooijer....

Zonder Vermeer hadden ze nog 4 goals meer kunnen krijgen.

ik heb hier geen woorden voor... hoe wilt ajax kampioen worden als ze niet eens een paar wedstrijden op rij constant kunnen voetballen? schande dit, schande schande schande.

Nu wil ik meteen even kwijt dat utrecht het spel slim heeft gespeeld met steeds te gaan liggen en tijd te rekken. dit is zeer onsportief maar wel slim. soms moet dit soort dingen. komt echter niet ten goede aan de wedstrijd vind ik...

vaarwel zondag!

Ligt dit nou aan het team of aan Frank de Boer?

Of moet Ajax niet meer om half 1 aftrappen?

Dit is echt schandalig. De Ajax-manier van uitverdedigen, daar ben ik ook van maar je moet het wel uit kunnen voeren. Als dat dus niet kan moet je die bal naar voren rossen maar het lijkt wel alsof dat onder Frank de Boer verboden is, ze durven het niet eens. En het is belachelijk dat je liever 6 hachelijke momenten per wedstrijd hebt dan dat je de bal eens naar voren schiet. Echt ridicuul hoe Ajax hier steevast voor kiest en daardoor ook de wedstrijd verliest.
Dan even de meest dramatische Ajax-spelers: Anita, moet hij zich op de linksbackpositie richten bij het Nederlands elftal?! Die man kan er echt helemaal niks van. Dan Ooijer, waarom speelt zo’n man nog bij Ajax? Ongelooflijk hoe traag, geen inzicht, slecht inspeelpasses, dramatische lange ballen. Kenneth Vermeer: een bal die 3 jaar onderweg is en waarbij het publiek geïrriteerd ‘aaah’ roept omdat uit zo’n bal geen enkel gevaar meer kan komen gaat er alsnog in, hoe is het in godsnaam mogelijk?! En dan die belachelijke uittrap, waar ben je dan in godsnaam mee bezig.
Ik heb echter wel een goed spelend Ajax gezien op de verdediging na, 4 goals waarvan de meeste echt geweldig uitgespeeld waren. Veel balbezit, dreigend, maar als 4 goals al niet meer voldoende zijn weet ik het ook niet meer. Ik vond Utrecht echt matig maar wel vol strijdlust. Maar de goals die zij maakten, sorry hoor maar dat zie je bij de amateurs nog niet.
En dan nog even de arbitrage. Waarom worden er wekelijks zulke fouten gemaakt tijdens elke eredivisiewedstrijd? Waarom krijg Ooijer geen rood als je de overtreding waarneemt? Waarom krijgt Sulejmani geen penalty als hij omver wordt geschopt? Schandalig.

Rapportcijfer Vertonghen: 1. Wat was die slecht zeg.
Eindelijk blij dat de fout van Bossen om Ooijer niet rood te geven geen negatieve gevolgen heeft gehad voor Utrecht.

6 november 2011 om 14:37

Die fout van Bossen is nog van grote waarde gebleken voor Utrecht. Ooijer ging zowel bij de 3-3 als de 4-3 in de fout.

6 november 2011 om 14:49

@mallepietje

Niet vreemd dat er geen grote clubs gekomen zijn voor Vertonghen in de zomer

6 november 2011 om 14:54

Inderdaad tikusbesar, dit is precies de reden.

Prachtig om deze wedstrijd te zien, hoe ajax werd overklast door FC Utrecht met 6 doelpunten!!! Beide verdedigende kanten waren van erg laag niveau, en je kan wel zien dat Vertongen helemaal de weg kwijt is. vdW is zo te zien het niveau van Oranje ook niet waard! Scheidsrechters waren weer van grote invloed op deze wedstrijd, zo had Ooijer allang rood moeten hebben. Ik hoop dat na deze nederlaag ajax weer met beide benen op de grond zit en eens inziet dat dit elftal niet de klasse heeft die het beweert.

Bedankt Utrecht! voor een middagje gelach en gebrul!

6 november 2011 om 15:00

haha dit is echt lachwekkend wij scoren tenminste 4 goals waar jullie met 6-0 er af gingen in Grongingen Overklast ga eens heel snel googlen wat dat betekend thuis verliezen van nec is triester dan verliezen uit in utrecht met 4 goals.

6 november 2011 om 15:10

haha nee hoor. Zes tegendoelpunten is erger dan met 0-1 verliezen thuis...

6 november 2011 om 16:11

Ik voel wat spanning,knaagt er wat beste man?

En deze wanvertoning werdt mede mogelijk gemaakt door Anita Ooijer en Vermeer. Jullie worden bedankt, wat een drama! Hopelijk kappen ze nu een keer met altijd maar die terugspeelballen. Enige Ajacieden die een voldoende verdienen vandaag waren Enoh, Bulykin en Sulejmani. 4 keer scoren en nog dik verliezen... Hoe triest.. Vermeer lekker en paar weken op de tribune zetten, schiet die bal verdomme gewoon het stadion uit, lapzwans!!! Utrecht gefeliciteerd, wederom verdiend gewonnen. En wederom een lesje in vechtlust waar menig Ajacied wat van kan leren.

Wat een schandalig slechte verdediging van Ajax (en van Utrecht was het ook niet sterk). Maar wat triest dat je op dit niveau van Ajax zo kinderlijk verdedigt. En Vermeer schaam je diep. 2x in de voeten van een tegenstander schieten, waardoor die scoort. Cillesen erin zou ik zeggen, want dit kan echt niet zoiets.

Schaam je rot en leer verdedigen Ajax. En ik stoorde me weer vreselijk aan de weinige inzet van Vertonghen.

Over deze wedstrijd kan je gewoon heel kort zijn. Als je 4 keer scoort in een uitwedstrijd dan heb je het aanvallend gewoon goed gedaan als Ajax zijnde. Verdedigend was het gewoon niveau topklasse inclusief Vermeer die een paar keer behoorlijk in de fout ging.

6 november 2011 om 14:57

Ik denk dat het topklasse niveau niet eens haalde vandaag. Mijn hemel wat een stel zwakke broeders achterin bij Ajax. Daar moet de Boer wel grijze haren van krijgen. Ze beheersen het van achteruit opbouwen totaal niet, kunnen zich niet onder pressie uit spelen. En hebben geen over mijn lijk mentaliteit om een duel te winnen (ook dat is een kwaliteit).

Veel mensen hoor ik zeggen dat het aan de mentaliteit ligt, maar daar ben ik het niet mee eens. Velen zullen het wel niet willen horen, maar dit is puur kwaliteit! Die ze niet en/of onvoldoende hebben verdedigend dus!

Eredivisie: leukste voetbalcompetitie ter wereld! Dit soort wedstrijden hebben alleen wij!

6 november 2011 om 14:38

Ach kom op, het wordt eens 5-4, Engelse competitie is veel leuker manchester-arsenal 8-2 Chelsea arsenal 3-5 United-city 1-6 enz enz

Heerlijk om ajax zien afgemaakt worden! even winnen van Dinamo Zagreb en denken meteen dat ze wat zijn!
Stekelenburg heeft een verkeerde keuze gemaakt zeggen ze dan steeds, Nou Ajax is beter dan Roma!
Roma speelt in een beter competitie dan deze en krijgen er nog geen 6 tegen en dan wel niet tegen Utrecht haha!
Ik gunde Ajax altijd totdat ik zag dat zij mijn Club Roma niet gunde. heerlijk dit! Nu nog uit de CL vliegen!
Az winnen dalijk en dan is t einde seizoen voor Ajax

6 november 2011 om 14:36

Ik gunde Ajax altijd totdat ik zag dat zij mijn Club Roma niet gunde.

Ajax gunt Roma alles hoor. Supporters gunnen vaak andere clubs niet Je reactie slaat kant nog wal.

6 november 2011 om 14:41

Ze zijn ook wat aangezien ze de titel 30x hebben gewonnen, vorig jaar kampioen zijn geworden en dit jaar europees overwinteren. Doet niks af aan de slechte prestatie van vandaag. Ik vind het wel zielig dat mensen zoals jij het als '''heerlijk'' beschrijven. Het lijkt wel alsof ieder team tegen Ajax de wedstrijd van zn leven wil spelen maar Ajax gaat hier gewoon te nonchalant mee om.

Nou ik mag hopen dat Vermeer nu eindelijk eens eruit gegooid wordt. Leuke 2e keeper maar als 1e keeper valt ie hopeloos door de mandmet zn bagger uittrappen steeds!
Frank de Boer mag van mij ook oprotten!! Hij laat Ajax nog steeds niet beter voetballen. Gooit steeds weer dezelfde wissels erin en laat spelers als Lodeiro bijv stikken!
Alles moet met jeugd opgevangen worden terwijl je ziet dat die het niet aankunnen!

6-4. Nou maar weer bij elkaar komen en gaan praten over dat het beter moet zeker....heeft totaal geen zin. En pak Vertonghen zn aanvoerdersband af! Als je zo laks bent elke week weer en constant op anderen loopt te zeiken terwijl je zelf te lui bent om goed te verdedigen dan verdien je die band niet!!!

6 november 2011 om 14:59

Ik ben het met je eens dat Vermeer z'n kans inmiddels wel verspeelt heeft. Wat mij betreft pak je Jan z'n band af, maar wie moet hem dan krijgen? Ik ben nog niet vergeten hoe fantastisch Vertonghen in de finale van afgelopen seizoen was dus van mij hoeft het niet.

Dat volgens jou dat de Boer weg moet vind ik wel belachelijk. Hij heeft ons vorig seizoen met een mindere selectie dan z'n voorgangers en een enorme achterstand, om van de bestuurlijke crisis maar niet te spreken toch kampioen gemaakt! Ik vind het veel te voorbarig om hem nu, als beginnend coach, na een paar foutjes af te rekenen.

6 november 2011 om 15:03

Ik deel totaal niet je mening dat Frank de Boer eruit moet, sterker nog ik vind het een achterlijke opmerking. Bij het Nederlands elftal werd hij al geroemd om zijn manier van werken door Bert van Marwijk en hij heeft ons, je bent het misschien al vergeten, wel kampioen gemaakt vorig jaar. Maar ik ben oprecht benieuwd wie je dan wilt hebben als trainer? Kom maar met opties, ben benieuwd naar je keuzes + redenaties.
Zelfde geld voor de aanvoerderschap van Vertonghen, wie zou je dan aanvoerder maken? Of is dit de waan van de dag?

6 november 2011 om 15:25

dude als er rode randjes bestaan heb jij die allang gekregen! Wat ben jij voor een nepsupporter? Altijd de trainer en spelers afkraken, nee 'supporters' als jij kunnen we missen als kiespijn! Als jij het zo goed weet/kan moet je zelf maar trainer of speler worden, maar volgens mij ben jijnooit verder gekomen dan de lokale amateurs..

Als je 4x scoort in de Galgenwaard dan moet dat genoeg zijn voor 3 punten, maar je de goals zo weggeeft heb je aan 8 goals nog niet genoeg. Wat een gestuntel achterin, Vermeer schuldig aan minimaal 3 tegengoals. Dit was Stekelenburg niet overkomen. De complimenten aan Utrecht die laten zien met welke instelling deze wedstrijd benaderd moet worden. Op basis van inzet verdiend gewonnen, Ajax kan de titel aspiraties voorlopig parkeren.

6 november 2011 om 14:38

Die verschrikkelijke terugspeelballen op Vermeer vind ik erger. Vd Wiel en Ooijer naaien hem door zulke terugspeelballen te geven waardoor hij in de problemen komt. Vertonghen kan beter gaan dammen, want o wat was hij slecht.

6 november 2011 om 15:10

Nou wat doe je met zulke terugspeelballen? Die geef je een enorme hengst, voor mijn part over de zijlijn. Maar Vermeer legt altijd de bal eerst eens rustig goed, dat kan natuurlijk niet. Een terugspeelbal kan vervelend zijn maar Vermeer is toch echt de schuldige aan wat hij er daarna mee doet want ze waren niet van dien aard dat Vermeer er helemaal niets meer mee kon.

hahahahah als je 6 tegen goals krijgt van FC Utrecht sorry hoor maar dan heb je iets achterin echt niet op orde.. nu kan je zien hoe belangrijk stekelenburg was voor dit ajax vermeer is meevoetballend echt dramatisch en dan nog maar te zwijgen over het nonchalante gedrag van Vertongen.

2 spelers speelden echt goed , VD wiel en Bulykin!

Ajax moet nu zorgen dat ze een paar jeugdspelers laten doorkomen in de verdediging want dit is echt 3 x niks. Misschien cillesen maar eens een kans geven.

6 november 2011 om 14:36

Je vergeet Enoh. Vanuit hem moest alles komen op het Middenveld. Eriksen en Janssen hebben hem volledig laten vallen daar!

Waar Ajax mee bezig was achterin? Vermeer maar op de bank laten plaatsnemen en Cillessen basis. Vertonghen even laten zien waar hij mee bezig is en laten zien hoe Ooijer en Enoh vol de strijd aan gaan. Vertonghen loopt rustig terug bij een counter van Utrecht. Eriksen met zijn nonchalante passjes. Onvoorstelbaar, 6 tegendoelpunten tegen zo'n matig team! Anita moet ook nooit meer op linksback!
Waar is Janssen om het team op sleeptouw te nemen?

En dan ook weer veel pech. 2 blessures binnen het kwartier! Geen Penal voor Sulejmani.

En ohja volgende wedstrijd gaat Utrecht weer ten onder tegen een matige ploeg, waar halen ze het toch vandaan?

man vd wedstrijd: kenneh vermeer met 2 assist. waar was hij mee bezig? Dacht zeker dat die utrecht hoorde. 2 ploegen met een jupiler verdediging, aub ooijer ga spelen in een zandbak. Verthongen is al bezig met een transfer naar een grote club, want blijkbaar voelt hij zich te goed om scherp mee te verdedigen. De enige die echt respect verdient is buyekin, de slechtste voetballer maar 100 procent inzet. Vermeer was een parodie op keepertalent vandaag, de meest slechtste prestatie van een ajax goalie ooit.

Haha genieten geblazen. Wat zet ajax zichzelf te kijk vandaag. Bij de eerste voorsprong in de wedstrijd voor ajax 'wij zijn ajax, wij zijn de beste' gaan scanderen. Dan roep je de haat ook gewoon over je af en niks is zo leuk als deze uitslag dan. Gefeliciteerd en dankjewel utrecht!

Werkelijk schandalig, geen woorden voor! Diep veel schaamte van binnen. Dit heb ik nog nooit meegemaakt..

Bully en Eriksen, complimenten. De rest, ga je schamen!
Kampioenschap is verkeken.

Gefeliciteerd Utrecht

6 november 2011 om 14:37

Eriksen? Je maakt een grap? Hij speelde werkelijk dramatisch. Veel en veel te nonchalant. Alleen maar rare passjes proberen. Enoh mag je daarentegen wel even nomen. Die liep weer te stofzuigen voor het leven en had de beste passing van het hele team! Ten schande van Janssen en Eriksen!

6 november 2011 om 14:39

Mmm ben je ajacied? Ik heb dan ook vol frustratie lopen kijken en zijn me zulke dingen dan niet zo goed opgevallen. Kan zo maar zijn dat je gelijk hebt hoor

6 november 2011 om 14:46

Ja ben Ajacied. Ik heb me vandaag kapot geschaamd! Maar met name Eriksen en Janssen hebben mij zwaar teleurgesteld! Dat zijn toch de spelers waar je het van mag verwachten. Er waren trouwens nog vele andere die onder hun niveau speelden!

6 november 2011 om 21:21

Ik snap ook niet waarom die Eriksen altijd zo wordt bewierrookt. Af en toe laat hij zeker aardige dingen zien, maar in wedstrijden als vandaag geeft hij absoluut niet thuis.
En als ik dan die Maher van AZ zie spelen. Die jongen is echt veel beter, hoor.

Hoe heeft Van der wiel gespeeld ?

6 november 2011 om 14:37

Redelijk had 1 assist.

6 november 2011 om 14:37

Moet je het nog vragen !! :P . Drama als wel vaker de laatste tijd

6 november 2011 om 14:42

Wat een onzin. Van der Wiel was één van de pluspunten bij Ajax. Aanvallend was hij prima, verdedigend heeft hij geen fout gemaakt en hij heeft 1 assist gegeven. Van der Wiel was samen met Enoh en Bulykin de enige die het niveau van Ajax haalde. De rest was dramatisch.

6 november 2011 om 16:16

Ik vond van der wiel 1 van lichtpuntjes bij ajax de enigste achterin die zijn niveau haalde

Gewoon verdiend van FC Utrecht.
Knap hoe ze een achterstand na de rust gewoon snel om hebben gezet in een voorsprong van twee doelpunten.
In mijn ogen heeft Ajax de doelpunten weggegeven door zwak optreden maar dat doet niets af aan de instelling en inzet van FC Utrecht.
Vertonghen mag van mij een aantal wedstrijden op de bank plaatsnemen. Laat Blind het maar proberen op die plek...
Vond eerste helft een paar Ajacieden echt goed spelen maar die kwamen er in de tweede helft niet meer aan toe.
Vond Janssen ook de hele wedstrijd onzichtbaar en die kan helaas geen voortrekkersrol op zich nemen wanneer het nodig is.
Jammer maar op naar de volgende wedstrijd dan maar weer.

Ebicilio erin??? Ik heb hem alleen maar de drukte op zien zoeken wat een drama!

6 november 2011 om 14:37

Ja en dat is weer typisch Frank de boer die steeds weer dezelfde wissels toepast die geen enkel effect hebben! Slechte spelers gaan voor bij hem.

6 november 2011 om 14:52

Wat had hij dan moeten doen vandaag? Alle dire de spelers die er vandaag uit moesten waren geblesseerd/nier fit...

Wat een knotsgekke wedstrijd zeg!
Heel erg vermakelijk voor de neutrale kijker..
Utrecht speelde met heel veel strijd en Ajax was defensief vandaag heel erg zwak!
Voor mij als PSV supporter is dit een goede uitslag!
En mijn complimenten voor Duplan en Asare, want wat speelden zij goed zeg!
En die laatste goal van Kali was ook schitterend geschoten!

Alles was slecht, Ajax, Utrecht, en de scheidsrechter, maar vooral; vermeer.
Bedankt Vermeer, dit kost je je basisplaats voor de rest van t seizoen.
Krijg je de kans, verpruts je 't.

Wat een heerlijke wedstrijd, en wat een heerlijk geklungel van Vermeer. Haha, zelden vertoont dit.

En dan die Vertonghen :O Slaapt de hele wedstrijd lol.

Schandalige wedstrijd van ajax.. Middenveld 1e helft goed en aanval beide helften heel aardig.. maar wat is de verdediging in Godsnaam aan het doen. dit is toch om je dood te schamen.. wat staat die verthongen daar weer met zn arrogante hoofd te schutteren en vermeer ook wat een fout.. ongelooflijk!!!! Verthongen, als aanvoerder nog wel.. Boegbeeld van arrogantie en nonchalance... het is echt om je dood te schamen! Sorry ik ben nog niet kalm zoals jullie merken, maar dit mag toch nooit gebeuren? Zoveel fouten in 1 wedstrijd van mannen die 3x de 0 kunnen houden in de CL. Dit is echt schandalig, en voorin 4 x scoren is gewoon goed. En tuurlijk kon er nog wel 1 of 2 bij, maar 4 x scoren is niet slecht. Je moet gewoon nooit zoveel fouten achterin maken en na rust met 3-2 voor door voetballen en er was niks aa nde hand geweest. Maar 3 fouten in 8 minuten tijd, echt schandalig! Overigens vond ik vd wiel weer heel aardig spelen in eerste instantie, die voorzet van hem is bijna altijd zo ontzettend goed. Maar dan aan het einde maakt hij ook weer die fout, tuurlijk vermeer trapt niet goed.. Maar die bal was tekort, zonde!

Gefeliciteerd utrecht dat zeker! Geweldig geknokt en in zo een moeilijk seizoen hebben ze dit zeker nodig! Ben zelf geboren in utrecht weet hoe erg deze wedstrijd leeft, dit maakt het hele rotseizoen tot nu toe goed.

Enige lichtpuntje voor Ajax was Enoh. Wat speelde deze man goed zeg

6 november 2011 om 15:04

Ik vond de tandem vd Wiel - Eriksen - Sulejmani anders prima werken. Ook Enoh en Buylikyn speelde gewoon prima. Verder was er teveel onrust en teveel tikjes breed. Met een beetje ingebouwde zekerheid is er gewoon niets aan de hand.

Ik dacht altijd dat er iets mentaals niet helemaal goed zat, maar blijkbaar er is ook iets mis met de kwaliteit. Ïk ben zwaar teleurgesteld, een analyse van deze wedstrijd is niet eens nodig. Zal altijd mijn cluppie steunen, maar de verdediging en och och och Vermeer... Nee Kenneth krijgt mijn steun niet meer, tijd voor Cilessen, maar het probleem gaat wel wat verder dan allleen de keeper(door mijn emoties ben ik ook niet echt objectief). Nog het meeste medelijden met Frank de boer.

Vermeer is 1 van de slechtste keepers in de historie van Ajax.. dat is vandaag wel duidelijk geworden.

Allereerst Utrecht gefeliciteerd-als je 6 x scoort verdien je het om te winnen! Gewoon mannelijk gespeeld, geen vieze overtredingen dus...een verdiende overwinning.
Dan Ajax...tjongejonge wat een slechte voetballers ga je schamen! Anita doet echt alles fout, Eriksen verspeelde zo veel ballen, Vertonghen enorm nonchalant, Vermeer onvergeeflijke fouten, Sulejmani leer eens afspelen en ga zo maar door en ga zo maar door.

Wat een drama...wat een middag. Au, au, au

Binnenkort wordt de Boer waarschijnlijk ontslagen en kan een betere trainer komen. En Ajax moest gewoon vorig jaar meewerken met alle clubs die hun verdedigers wouden kopen, want ze pakken er allemaal niets van.

6 november 2011 om 14:57

hoeveelste trainer in hoeveel jaar inmiddels?

ik begin serieus te geloven dat er geen enkele trainer bestaat die ajax nog op de rails kan krijgen. Dat landskampioenschap vorig jaar was wel een succesje maar niet met een ajax op de rails. Johan Cruijff moet ze mond gewoon houden en weer op dat velt gaan staan en laten zien waar hij goed in is.

6 november 2011 om 15:14

Onzin , we houden vertrouwen in Frank de Boer , het is onzin om een trainer om de haverklap te ontslaan , op de korte termijn bereik je er misschien iets mee, maar op de lange termijn heel weinig.

Wat een fantastische wedstrijd. Hulde aan Utrecht, zij hadden echt alles gegeven tegen Ajax

waar vooraf velen nog dachten dat ajax hier wel even makkelijk zouden winnen, heeft utrecht weer eens laten zien waar ze toe in staat zijn tegen topclubs.nooit heeft een topclub het makkelijk, vooral niet als ze in de eigen Galgenwaard spelen.
Ajax moet even weg uit dat opportunisme vind ik, een goede wedstrijd tegen Zagreb en opeens is het lek weer boven. Ze moeten gewoon proberen het moraal hoog te houden en dan komt het daar denk ik wel goed, als ze zelf maar niet denken dat het wel goed komt

Nu is Vermeer de gebeten hond, terwijl hij vorig jaar vooral in de slotfase van de competitie de gevierde man was. De voetballerij draait soms nog vaker rond dan een draaideur.

Geen goede wedstrijd en dat is nog zacht uitgedrukt. Ajax moet dit anaylseren, herpakken en als kampioen weer verder gaan en het seizoen weer proberen recht te trekken. Een spektakelstuk vandaag en Utrecht zal hier ongetwijfeld veel vertrouwen uit putten voor de komende wedstrijden.

6 november 2011 om 14:38

Vermeer is nu terecht de gebeten hond net zoals hij vorig jaar terecht gevierd werd...je bent zo goed als je laatste wedstrijd...en nu is dat even heel slecht...net zoals Vertonghen en de rest van de verdediging op Vd Wiel na...ik denk dat het kampioenschap vandaag is weggegooid...

6 november 2011 om 14:41

je bent zo goed als je laatste wedstrijd. In dit geval betekent het dat Vermeer voorlopig niet meer het basiselftal inkomt, ondanks dat hij wél vorig seizoen goed keepte.

Leuke wedstrijd, pijnlijk voor de Ajacieden..

Wat waardoos verdedigd vandaag door Ajax...

Viel me nog wel wat dingen op.. Mulenga noemt zichzelf priester op voetbalschoenen maar ik heb zelden een speler zo vaak op het veld zien liggen tijdrekken,,, Heb uw naasten lief zal ik maar zeggen,,, maar zal alleen priester en correct zijn als het hem zelf uitkomt haha

Daarnaast 3 minuten extra tijd terwijl Utrecht niets anders heeft gedaan dan tijdrekken de hele 2de helft.

Verder maakt het mij niet uit wie er zou winnen en heb er vrede mee dat Utrecht het was. ooyer had er natuurlijk in de 1sdte helft al af gemoeten en Sneijder junior is net zo arrogant als zn broer, maar heeft nog niets bereikt... bah

Bij de laatste goal zag je Vermeer al stilstaan, leek wel dat hij er geen zin meer in had om die laatste goal te voorkomen.
Snel Vermeer vervangen voor Cillessen, slechter dan dit kan bijna niet.

Als neutrale toeschouwer heb ik zeer genoten van deze wedstrijd, met veel strijd en doelpunten!Mijn God...

Grove Grove Grove Schande dit Ajax!! Ze laten al hun supporters in de kou staan stelletje oude wijven...

De Boer moet nu maatregelen gaan nemen anders zal er nooit wat verbeteren achterin...

Vermeer mag plaats maken voor Cillisen..

Ook op de verdediging zal moeten worden door geselecteerd..vertonghen, Ooijer, Anita..allemaal inpakken....

Nu iets doen anders zelf ook opstappen met je 10 jaren plan Frankie!

Als vanmiddag AZ wint is het verschil 11 punten , geen gat meer maar een kloof. ..

Een analyse over de wedstrijd ? het aantal tegendoelpunten maakt een analyse geloof ik overbodig , schandalig en Ajax onwaardig. Daarnaast weer 2 uitgevallen spelers , het is dit seizoen dramatisch als het gaat om blessures. De ene speler is nog niet hersteld of de volgende haakt alweer af. In de winterstop moet Ajax zich duidelijk gaan versterken met defensieve krachten, ik hoorde al het gerucht van Chivu en dat lijkt me een uistekende aankoop.

Hele dag weer naar de hel , maar het is verdomme niet anders. Wederom : De wonden likken zoals al zo vaak dit seizoen en met opgeheven hoofd naar de volgende wedstrijd leven. En het zou ook niet onaardig zijn als de spelers eens lessen zouden trekken van een blamage als deze.

6-4 schaam jullie kapot !

Serieus, om te huilen.

Natuurlijk is Bossen een idioot eersteklas. Kom op zeg, wat heeft hij Ajax benadeeld. Natuurlijk was Ajax ook niet om over naar huis te schrijven, daar kunnen we lang of kort over praten. FC Utrecht vind ik overigens ook een walgelijke club, continu vieze overtredingen, continu tijdrekken.
Ongelofelijk, dan noemen ze FC Barcelona theater.

De doelpunten zijn nog het minst erg naar mijn inziens.
Van der Wiel was vandaag wel prima. Enoh kan niet opbouwen, nou eigenlijk kan hij niks. Anita op linksback is tegen moeder natuur in. Die gast moet je niet opstellen op links. Zo beperkt. Ooijer was overigens helemaal niks. Kan beter stoppen, heeft geen toegevoegde waarde.

Ik zou zeggen, volgend jaar Bizot erin!
De eerste set is voor Fcu

En Man of the Match: Ruud Bossen (not)

6 november 2011 om 14:46

Zo gefrustreerd? Ik vond het niet echt aan Bossen liggen, Ajax mag in de spiegel kijken en lang ook!

6 november 2011 om 14:59

Dat jij 18 groene duimpjes krijg is mij een Gods wonder... Ajax benadeeld...alweer? Ooijer had rood moeten hebben..daar hoor ik je niet over...

Nou weet ik niet of dat achteraf een nadeel geweest zou zijn, want Ajax is met 10 man altijd beter...dus misschien is dat de enige manier waar Bossen jullie ''genaaid'' heeft...

6 november 2011 om 15:04

@_elsalvador

Ligt echt niet aan Bossen hoor dat jullie verliezen. Kijk eens naar het waardeloze verdedigings centrum en de keeper. Daar lag het aan en niet aan de scheidsrechter.

6 november 2011 om 15:05

Ja soms zit de arbitrage mee, en soms ook tegen. Over 34 speelronden is het wel in balans.

Beloofd een goed jaar te worden voor Ajax.
Nu thuis nog even van mijn cluppie verliezen en ze worden weer kampioen.
(net als vorig seizoen)

edit: puur uit nieuwsgierigheid,ik hoef je winst ermee niet eens te weten, maar heeft iemand de stand van deze wedstrijd nog goed ingevuld?

Anita, Vertonghen en Vermeer hebben Ajax vandaag enorme imago schade op laten lopen. Wat waren deze jongens aan het doen. Met een normaal presterende verdediging win je met 1-6. Dit is onacceptabel als je voor Ajax staat. Kokend van woede.

6 november 2011 om 14:41

Stel je niet zo aan, jongen.
Bij ajax zijn gewoon de kwaliteiten niet aanwezig voor een ''normaal presterende verdediging'' zoals jij dat met de gebruikelijke hoogmoedswaanzin meent te moeten uitdrukken.
Dit is een normale prestatie voor ajax-doen, wen er maar aan....

6 november 2011 om 14:47

Normale prestatie voor Ajax-doen? Kom op zeg, doe normaal. Want ze hebben vaker 6 goals tegen gehad in een wedstrijd?

Er moet gewoon dik geinvesteerd worden in de verdediging! Deze nederlaag is volledig te wijten aan een falende achterhoede

Koop van die Champions League miljoenen maar eens echte verdedigers want dit leek nergens op. Speciaal gericht op Vertonghen die keer op keer slecht verdedigt en zoals Kenneth Perez al liet zien : Hij bleef gewoon stilstaan! Ambities om weer kampioen te worden kunnen zeker na vanmiddag weer de ijskast in. Vandaag was het verschil goed te zien tussen mannen en jongetjes. Vermeer mag de rest van het seizoen op de bank plaatsnemen, wat een waardeloze acties ook. 2x de bal inleveren en er komt een goal uit, en bij de 3-3 tast hij gruwelijk mis waardoor Bovenberg makkelijk kan scoren. Voor de volgende wedstrijd mag de Boer Eriksen en Sulejmani ook wel op de bank neerzetten. Geef Lodeiro en Lukoki maar een basisplaats. Die zullen het ongetwijfeld beter doen.

Gefeliciteerd Utrecht!

6 november 2011 om 14:53

Merkwaardig, ik vond Sulejmani en Eriksen juist goed spelen zeker in de eerste helft. Over Vertonghen ben ik het eens, die lijkt te denken dat hij de grote vedette is die geen werk hoeft te doen. Ik zeg wisselen die gast!

6 november 2011 om 15:12

Ik heb oa speciaal gelet op Sulejmani en Eriksen. Eriksen loopt in het tempo : Kom ik er vandaag niet dan kom ik er morgen wel. Sulejmani die pingelt te lang met de bal en dan staan er 3 Fc Utrecht spelers om je heen, bam bal kwijt. En nee dat was niet 1x zo maar om de haverklap. Eriksen liet zich ook heel makkelijk aftroeven. Dat is wat ik probeer aan te geven met mannen en jongetjes. Eriksen is duidelijk nog een jongetje dat denkt dat alles vanzelf wel komt. Vertonghen mag inderdaad plaats nemen op de bank de volgende keer. Geef van Rhijn of Koppers maar een kans. Zulke jonge jongens willen dolgraag spelen voor Ajax en zullen qua inzet veel meer geven dan Jan Vertonghen. Ik erger me groen en geel aan spelers die zo nonchalant staan te spelen. Je speelt verdomme voor Ajax en niet voor Fc de Wanhoop 3, al leek de defensie van Ajax daar vanmiddag sprekend op. In ieder geval : Geef die miljoenen maar eens uit in de winterstop en dan aan echte verdedigers.

Het kan aan mij liggen hoor maar ik heb regelmatig het idee,zoals vanmiddag dat Ajax bang is om duels aan te gaan. Als je ziet hoe sommige spelers een duel aan gaan dan heb ik eerder het idee dat ze niet willen dat ze hun nageltjes breken. Fc Utrecht begrijpt tenminste hoe het moet, die beuken er vol in en regelmatig gaan ze te ver maar dat is de mentaliteit die je hoort te hebben. Je speelt voor Ajax, regerend en 30 voudig landskampioen, grootste club in Nederland. Frank de Boer heeft nog een hoop werk te verzetten met zijn vrienden.

Aller eerst wil ik even zeggen dat ik lekker heb genoten van deze wedstrijd.

Maar man man man.... Bossen is een aanfluiting voor de Nederlandse Scheidsrechters Bond. Wat floot deze man slecht. Ik zou bijna een filmpje van een uur kunnen maken van wat hij fout deed in deze wedstrijd. Met als hoogtepunt Ooijer en Bovenberg er niet met rood afsturen. En daar nog bovenop het doorgaan van de Kogel om Vermeer bij die laatste goal.

Maar wat een prachtige wedstrijd.

6 november 2011 om 15:30

Tja soms zit de arbitrage mee, en soms ook tegen. Over 34 speelronden is het wel in balans.

Haha fantastisch dit, wat een wedstrijd. Ongelofelijk dat Ajax verliest met zulke grote cijfers van zo'n zwakke ploeg als Utrecht.

Ajax heeft een mentaal zeer zwakke ploeg. Als een tegenstander inzakt met ontzag kunnen ze het allemaal prima. (roda) Maar als een tegenstander er op klapt is het meteen een drama.

Ik heb genoten.

Vermeer maar is een tijdje niet meer opstellen en eerst zijn uittrappen verbeteren, dan mag hij weer spelen, want dit is natuurlijk diep en diep triest!

omfg, 6 goals tegen krijgen tgen dit utrecht... :') nuff said

Ik kan me voorstellen dat je als supporter van ajax, deze wedstrijd walgelijk vond , of het zelfs een draak van een wedstrijd vindt. Ik kan niet anders zeggen, dat ik heb genoten.

Prachtige wedstrijd, het spel ging op en neer. Het stadion kolkte! En natuurlijk veel goals.

Het was misschien niet altijd even goed, maar dit was gewoon topvermaak!

Ongelovelijk dat je dit gewoon verliest dankzij de verdediging.
Vertonghen, Anita, en Vermeer maar even ook 2 wedstrijden aan de kant laten wat waren die toch ongelovelijk slecht vandaag. En Ooijer gewoon nooit meer laten spelen.

Deze wedstrijd had alles en aan Utrecht wederom gefeleciteerd met de overwinning!
Ajax heeft het gewoon weer eens aan zichzelf te danken dit verlies en kunnen de titel nu wel uit hun hoofd zetten want 11 punten (zeer waarschijnlijk) is toch echt teveel van het goede.

Utrecht heeft vandaag Ajax gewoon heel veel pijn gedaan, maar het maak me even niks uit Frank heeft gezien wat er allemaal nu fout is gegaan. Keeper moet hij wisselen Ooijer niet meer erbij laten laat een jeugd komen en haal eens een goede back in plaats van Anita/boillsen/blind gewoon ergens van lenen City/barcalone heeft juist wel nog een goede back staan die we kunnen/mogen lenen.

Kan niks anders zeggen dan Utrecht gefeliciteerd en mensen die Ajax haten.

Als vermeer gewoon normaal die 2 ballen wegtrapte en Ajax geen penalty werd afgenomen hadden ze gewoon gewonnen. Wat is het toch schandelijk, die arbitrage in Nederland.

Aanvallend hele sterke wedstrijd van Ajax. Verdedigend ronduit lachwekkend, maar nog hadden we hier de overwinning verdiend. Heb totaal geen sympathie meer voor FC Utrecht. Het publiek is een racistische bende tokkies, ze spelen laf en ze kunnen er ook nog eens heel weinig van.

Ik vrees dat we dit soort gekkigheid(met Vermeer) moeten accepteren. Als we alles met de opbouw willen doen, althans. Maar goed, we moeten er ook niet een te groot probleem van maken. Zoveel individuele fouten en je hoort nog te winnen, gaat wel goed komen.

Lekker man, middenveld en aanval domineren, en een blunderende dwaas in het doel kost je de 3 punten. Chapeau, dit is zelden vertoond.

6 november 2011 om 14:50

Ook de verdediging stond niet goed, Anita en Vertonghen vond ik niet overtuigend spelen.
Aanvallend vond ik Bulykin het best goed doen. ;-)

6 november 2011 om 14:52

Klopt, die vergat ik te nomen, maar die verdienen werkelijk waar geen enkel woord, behalve V/D Wiel, die was prima.

6 november 2011 om 14:56

Ja, v.d Wiel lijkt z'n vorm terug te pakken, die was goed bezig met vandaag weer een assist op z'n naam. Hopelijk trekt hij deze lijn door.

dramatisch verdedigd bij Ajax... ik hoop dat Cruijff nu ff extra gaat aanzetten bij mijn clubbie.. Eerst moet iedereen in het bestuur die tegen Johan is oprotten en Vermeer eruit! Die is zo onzeker aan de bal dat je er werkelijk niks mee kan. Voor de rest is het een goede lijnkeeper maar meer niet. Voor de rest moet Vertonghen eens in de spiegel kijken..

Wat was de verdediging van ajax slecht echt niet normaal en ik zou de volgende wedstrijd cilessen op doel zetten of f. de boer moet met vermeer van die uitrapppen oefenen

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar gezien de uitslag kan het alleen maar een historische wedstrijd zijn geweest. Alle geweldige reacties voor vandaag kunnen inmiddels in het welbekende 'ajax na een Europese wedstrijd' doos worden opgeborgen. Potverdriedubbeltjes nog aan toe!

Ik snap werkelijk niet hoe het mogelijk is dat Ajax altijd na een goede wedstrijd (zoals tegen Zagreb) weer zo'n pot op de mat kan brengen. Je wordt gewoon compleet vernederd, zes tegendoelpunten slikken kan gewoonweg niet! Onmogelijk! Volgens mij staan de spelers al met lood in de schoenen aan de aftrap, soort van Ajax-twente effect van 15 mei. Gewoonweg balen!

Enige positieve van de wedstrijd aan Ajax kant is dat ze zich deels goed terug genokt hebben in de wedstrijd. We zijn weer 0 punten rijker!

wat is die Vertonghen toch een overschatte speler,laat wekelijks zien dat hij het net niet is,en dan nog zo arrogant.

6 november 2011 om 14:40

Precies !! En dan verontwaardigd bij elke duidelijke overtreding die hij maakt en die klapjes van hem naar de scheids. Akelige speler. Maar daar lopen er wel meer van rond bij ajax. Typische arrogantie en ze worden nu afgestraft.

Toch een compliment aan Enoh, hij speelt erg sterk de laatste tijd.

Verder de verdediging schandalig, iedereen weet ook dat Vermeer een slechte trap heeft en dan blijft de verdediging hem maar inspelen.

Wat een dramatische verdediging. Vandaag lag het absoluut niet aan de aanval, maar aan de verdediging. Alleen van der Wiel speelde achterin goed. Vermeer heeft gewoon 2 fouten gemaakt: hoe kan je die bal zo slecht uischieten? Ook bij dat laatste doelpunt zag hij er matig uit. Anita was al helemaal slecht. Die heeft vandaag laten zien nog niks in het Nederlands elftal te zoeken. Hij liet zich kinderlijk eenvoudig passeren en aanvallend bracht hij ook niks. Vertonghen zijn mentaliteit is enorm slecht: die jongen loopt erbij alsof hij alles al heeft bereikt en klaar is voor het volgende niveau. Dat is hij echt niet. Ooijer is te oud en mag eigenlijk niet meer spelen bij Ajax. Hij verdiende tevens een donker rode kaart. Hoe kan je nou binnen 10 minuten 3 tegendoelpunten krijgen? Waar waren ze mee bezig in de rust?

Aanvallend verliep het prima. Enoh was als verdedigende middenvelder geweldig. Helaas speelt hij enorm wisselvallig. Bulykin speelde prima en stond altijd op de goede plek. Sulejmani kon wel 4x afgeven, wat speelde hij enorm egoistisch vandaag. Er speelden vandaag maar drie spelers goed aan de kant van Ajax: van der Wiel, Enoh en Bulykin. De rest speelde ver onder hun niveau. 6 tegendoelpunten, dramatisch. Er moet echt aan die verdediging gewerkt worden, dit was het dieptepunt.

Ongelooflijk dit mag echt niet 6 goals tegen en allemaal eigen fouten. Achterin was het zo slecht allemaal . Voorin ging het nog wel maar achterin poeh poeh. Nou nu is het kampioenschap wel heel ver weg. Ruud Bossen moet je ook niet op zon beladen wedstrijd neerzetten ooijer had rood moeten hebben een penalty voor ajax en nog meer kleine foutjes. Hele slechte wedstrijd van alle twee de teams maar Utercht verdiend gewonnen.

Fantastisch gedaan van Utrecht. Voor een Ajax fan zoals ik doet dit verlies natuurlijlk pijn. De verdediging was een drama maar dit was een schitterende partij voetbal. Het voetbal was misschien niet goed maar had alles wat voetbal zo groot maakt: spanning, strijd en beleving, Ik zeg: meer van dit soort wedstrijden!*

*wel zie ik dan de score positief uitpakken voor Ajax.

Het was een spektakelstuk van de bovenste plank, dat is dan wel het meest positieve dat ik als ajacied van deze wedstrijd kan zeggen, voor de rest hoop je dat Ajax na een goede week eindelijk die lijn ook 's doortrekt na de competitie, maar nee hoor tot nu toe is elke wedstrijd na een toch wel goede Europese wedstrijd weer een drama.

Ach ja, verder maar niet te veel op zeggen, dan met een schuin oog naar de stand kijkend, AZ kan toch wel op een straatlengte voorsprong komen, enige "geluk" is dat PSV en Twente nog enigzins in zicht blijven...tsja, je moet toch wat positiefs net na zo'n wedstrijd verzinnen.

Wat een knotsgekke wedstrijd zeg!
Heel erg vermakelijk voor de neutrale kijker..
Utrecht speelde met heel veel strijd en Ajax was defensief vandaag heel erg zwak!
Voor mij als PSV supporter is dit een goede uitslag!
En mijn complimenten voor Duplan en Asare, want wat speelden zij goed zeg!
En die laatste goal van Kali was ook schitterend geschoten!

''en Vermeer kan er weer helemaal niets van''. Typisch Ajax meteen de spelers afvallen.

Even terug was het nog een klasbak, het kan snel gaan wat dat aangaat.

Van der Wiel speelde echt een hele goede wedstrijd! Mijn complimenten, top!

Verders werd Utrecht bij vlagen gewoon heel goed weggetikt, jammer dat er toch veel kansen niet ingingen met name nog extra speeltijd eerste helft.
Dankzij Sulejmani, Vermeer en Vertonghen verloren, hun speelden echt zwaar onder de maat! Positief dus over Van der Wiel, Ooijer deed het ook wel degelijk en Bulykin, ook 1 van de beteren van Ajax. Ik hoop verders ook dat de meesten nu hebben ingezien hoe goed Enoh toch wel neit kan zijn! En Eriksen ook weer veel balverlies, het was dus eigenlijk 2 kanten bij ajax, een paar speelde super goed en het meerendeel heel

Sommige bij Ajax speelden boven hun kunnen of op hun top, maar sommige speelden van het niveau FC Balophetdak. Helaas maarja.

Dit is mijn opstelling voor de volgende wedstrijd:

Cillessen
Van der Wiel
Alderweireld
Ooijer
Anita
De Jong
Enoh
Janssen
Ebecilio
Bulykin
Boerrigter
6 november 2011 om 14:44

Mickey speelt goed en Ooijer waar we grootste deel ook door verloren hebben nee geef mijn maar Jan. Verders mee eens Jong eruit en Koppers op de plek van Anita of snel een goede speler huren voor die plek

6 november 2011 om 14:45

Als je ziet hoeveel kansen en balverlies die had... 1 goede voorzet op Bulykin.
Wat deed hij zo goed dan?

En Ooijer... Hij lostte toch aardig wat fouten op van Vertonghen, en verders bij counters stond die ook tactisch wel goed naar mijn mening.

Maar Van der Wiel oh wat trots ben ik op die jongen hij speelde echt goed!

6 november 2011 om 15:10

@afca4lif3

Hoezo geef mij maar Jan. die is dit seizoen een van de zwakste spelers

tjonge jongen wat een wedstrijd.. Schandalige en verassende uitslag..
Wat een blunders aan beide kanten.. Maar ook van de scheids om aan beide kanten geen rood te geven.. Geen penalty te geven voor ajax vlak voor rust.

We moeten ons nu voorlopig richten op de top drie, om sowieso verzekerd te zijn van europees voetbal.. Na de winterstop is misschien mogelijk dat het gad kleiner wordt.. En heel heel heel mischien zit er meer in.. Maar dat is meer gebasseerd op hoop.

Ooijer perm bannen naar Ajax 23. Vermeer paar wedstrijdjes aan de kant. Cillessen lijkt me degelijker.

Lekker 6 doelpunten weggeven. Niet te geloven...

Tis eigenlijk toch wel heel triest om te constateren dat Utrecht maar twee keer per jaar bereid is om over lijken te gaan en de rest van de competitie er niets van bakt. Belachelijk dat dit Utrecht zo laag staat. Waarom nu maar twee keer per jaar?? Over Ajax wil ik geen woorden vuil maken, daar valt gewoon echt niks over te zeggen. Driekwart van het elftal moet zich doodschamen dat ze het mooie shirt om hun schouders hebben. Driekwart heeft niet eens het nivo Jupiler League. En maar al die mooie verhaaltjes over topclubs enz. Koppen dicht vanaf nu met al die manse praatjes, ga gvd eens een keer voetballen stelletje droeftoeters.

Tegen Feyenoord was Vermeer nog de grote held voor Ajax en nu de schlemiel en meteen nooit meer opstellen? Opportunisme ten top.

Misschien moeten Ajacieden hun teleurstelling gewoon op een normale manier verwerken, in plaats van weer kansloze dingen te roepen dat weer nergens op slaat.

Wel enorm veel spijt dat ik deze pot niet heb gekeken en ook dat ik niet op Utrecht had ingezet.

6 november 2011 om 14:45

Nooit meer opstellen gaat te ver, maar 2 ballen inleveren en daaruit tegendoelpunten krijgen + als een wijf de duels ingaan gaat ook te ver. Nee, een paar wedstrijdjes op de bank zou niet slecht zijn, kijk maar naar V/D Wiel die speelde een prima pot.

6 november 2011 om 14:50

Voetbal is emotie , vlak na de wedstrijd is die nog niet helemaal verwerkt.

De dreun is hard , 6 tegentreffers incasseren en de manier waarop slaat echt alles. Dat dit gevolgen kan hebben sluit ik niet uit. Wanneer leert de Ajax defensie eens wanneer het in problemen komt de bal naar voren te schieten of desnoods buiten de lijn. Als ik zie hoeveel terugspeel ballen er op Vermeer geweest zijn ... Niet normaal , ze schuiven elkaar alleen maar in de problemen.

Overgens ergerde ik me misschien net zo veel aan Anita als aan Vermeer , die Anita heeft werkelijk de meest belaberde timing vandaag gehad en is zijn man voordurend kwijt en verliest continu duels. Ik zou , als er al een wissel moet komen graag Koppers op de linksback positie zien. Lichtpuntjes vandaag waren Sulejmani in de eerste helft en Bulykin die zijn werk goed deed.

6 november 2011 om 15:27

Fr_jurre

Ik ben het roerend met je eens man, schaam me dood voor me eigen supporters. Vermeer is de laatste weken de held, en nu heeft hij een offday gehad en gelijk nooit meer opstellen.

Je hebt zeker gemist man, het was een geweldige match voor de neutrale kijker.

Voor de Ajacied een middag om heel snel weer te vergeten. Laatste keer dat Ajax in een uitwedstrijd 4 keer scoorde maar zonder een punt thuiskwam was alweer 47 jaar geleden, ongelofelijk.
Een ontzettend triest gegeven dat je met 4 doelpunten niet eens een punt overhoudt.
Scheidsrechterlijke dwalingen, aan beide kanten beslissend, 10 doelpunten, ja de neutrale toeschouwer en de Utrecht fans zullen genoten hebben.
Gefeliciteerd Utrecht, Frank de Boer mag een hartig woordje met onze verdediging gaan spreken.

Ajax heeft echt niet slecht gespeeld alleen de keeper en meneer ooijer was ik niet tevreden over, maar goed je hebt maar pas 2x verloren en Psv/twente krijgen met alle respect nog zeer goede tegenstander voor de boeg en Ajax heeft ze nu gehad nu 5 wedstrijden de 15punten binnen slepen waar je het met 2 vingens in je neus moet doen.

Ik heb het helemaal gehad met Ajax. Wat een stelletje koekebakkers in de verdediging. Vertonghen, Ooijer en topklown vermeer. De enige reden om nog champions league te spelen is omdat er geld verdiend kan worden per gespeelde wedstrijd. Maar sportief gezien kan Ajax beter niet naar Lion, want met deze defensie worden ze afgeslacht. En als Madrid op bezoek komt hou ik al helemaal mijn hart vast.

vermeer kan gewoon niet met druk omgaan net als verthongen en anita ..als er maar een beetje op bikkelen aankomt raakt heel ajax in paniek t elftal stond goed vandaag maar als enoh en Bulykin de beste man zijn ?? wat normaal geen ajax spelers zijn ..en waarom ooier erin om zn ervaring?? die had gewoon rood +4 wedstrijden moeten krijgen dan liever van rhijn erin.. frankie je wil tog 10 jr blijven wrom geen jeugd de kans vn rhijn centraal en koppers linkback.. en dan nog verthongen?? aanvoerderschap afpakken en janssen de dirigent maken dat lakse gedoe van die pleurisbelg slaat nergens op Ajaxonwaardig Dit!!!!!!

Utrecht, gefeliciteerd. Alleen beetje jammer dat ik elke dag langs de galgenwaard moet...

De negatieve punten hoef ik denk ik niet op te noemen, lijkt me duidelijk met 6 goals tegen.
Positief: Bulykin en Enoh

Groet, ajax fan

Beste ajax supporters, Utrecht uit kan je gewoon verliezen! Net als Groningen uit, Heerenveen uit, Vitesse uit etc. Ajax is niet meer het voetbalbolwerk van de jaren 90.

6 november 2011 om 14:53

Groningen Vitesse en Heerenveen, eens! Maar dit kwalitatief zo zwakke Utrecht? In voorgaande jaren kon je daar inderdaad verliezen maar dit jaar echt niet, schande.

6 november 2011 om 15:06

Utrecht heeft nog steeds een zeer redelijke elftal,alleen is de spoeling heel dun,

Ajax heeft gewoon gefaald in de defensief opzicht. Dit heeft niks met mentaliteit te maken. Ja misschien met de goede mentaliteit van FC Utrecht, die weer met een hoop inzet gespeeld hebben. Vreselijk om de defensie zo slecht te zien verdedigen. Het is werkelijk waar schandalig. Vermeer is een hele goede lijnkeeper, maar meevoetballen zit er bij hem niet in. Het verlies van Alderweireld en de Jong vroeg in de wedstrijd is natuurlijk ook al een klap in het gezicht. Laten we eerlijk zijn: de selectie van Ajax is kwalitatief stukken beter dan die van FC Utrecht. Maar aangezien FC Utrecht, om trouwens onbegrijpelijke redenen, tegen Ajax altijd met 200 inzet speelt kan Ajax daar gewoon niet tegenaan voetballen. Ja, Ajax stond bekend om hun arrogantie, maar die arrogantie is in het heden ver te zoeken. We leven niet in 1995, waarna Ajax arrogantie uitstraalde. Maar al met al is het natuurlijk heel goed van FC Utrecht dat ze meer inzet tonen tegen Ajax. Helaas ligt voor hen daar ook het zwakke gedeelte. Kans is groot dat ze volgende week verliezen. Met alle respect, maar dat zag je Feyenoord ook doen en FC Utrecht vorig jaar. Ajax verliest terecht en moet de rug weer rechten. AZ kan uitlopen tot 11 punten voorsprong. PSV en FC Twente kunnen uitlopen tot op 5 punten van Ajax. Het kan nog alle kanten op natuurlijk, maar toch. Gefeliciteerd FC Utrecht!

Frank de boer mag van mij vertrekken bij ajax als het ander trainer was hadden ze hem allang ontslagen

6 november 2011 om 14:45

Goed idee joh! We verliezen weer een wedstrijd...hoppa meteen de trainer eruit, laat de Boer nu maar rustig zitten, het liefst voor langere tijd, is er tenminste nog enige continuïteit/herkenbaarheid bij de club. Natuurlijk jonge trainer dus hij maakt ook fouten, nou en...dat hoort erbij. Denk je nou echt dat het zin heeft om twee keer per jaar van trainer te wisselen???

En dit team moet zijn titel gaan verdedigen? Laat me niet lachen,
wat een ultrazwakke verdediging voor een topclub.
Als ze zo doorgaan dan komt zelf europa league in gevaar want
de ploegen gaan alleen maar uitlopen.

Op de een of andere manier kan ajax niet switchen van een europese wedstrijd naar een competitie wedstrijd. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt, de spelers moeten eens rond de tafel gaan zitten, want dit kan natuurlijk niet voor een club als Ajax. Als je een off day hebt, dan moet je ervoor zorgen dat iedereen zijn verdedigende taken goed uitvoeren om zoveel mogelijk tegengoals tegen te houden. 6 tegentreffers is natuurlijk aan de extreme kant, het laat duidelijk zien dat de spelers niet consistent zijn in hun spel. Genoeg werk aan de winkel voor Frank de Boer.

1.ajax staat na deze wedstrijd weer met beide benen op de grond.2.er rust een vloek op om half 1 te spelen.3.het lek is na 3 winnende wedstrijden nog niet boven.4.vermeer was zo een goede keeper,maar valt samen met de verdediging hopeloos door de mand.conclusie is dat Ajax niet meer om half 1 moet spelen en ondanks dat iedereen dacht er weer bovenop te zijn,door dat ze 3x wonnen,toch achter hun oren krabben,hoe dit vandaag kon gebeuren.er rust een vloek op het kampioenschap,ajax is toch weer terug bij af.

prachtig om te zien hoe emotioneel de ajaxieden toch zijn. dramatische reeks achter de rug, dan winnen ze twee wedstrijden tegen troda die helemaal uit vorm is en van zagreb (ben je ook wel verplicht om van te winnen) en de euforie stijgt weer naat topniveau. dan worden ze nu weer door utrecht op hun plek gewezen. klasse utrecht, keer op keer weten jullie ajax te pakken.
toch weer vreemd dat ooijer niet weg wordt gestuurd. je ziet maar wat zo'n foutieve beslissing teweeg kan brengen, hij scort daarna. zou dus weer een cruciale fout geweest kunnen zijn. de knvb moet zich och echt eens achter de oren gaan krabben, zeker als je ook dat buitenspeldoelpunt gister erin betrekt.

de concurrentie van ajax kan een mooie slag maken. het kan weer eens een superweekend worden!

Wat een drama! Jezus man.

Vertonghen die weer nonchalant loopt te verdedigen, loopt bij de eerste goal doodleuk achter zijn man aan. En dat vind ik nog het ergste het niet vechten voor de bal. Nee alleen maar lopen k***en op de medespelers en scheidsrechter. Anita, Ooijer, Vermeer en Ericksen waren ook drama vandaag. Vdwiel en Enoh deden het dan wel weer goed. En de aanval was ook gewoon redelijk. Alleen de opbouw vanuit de verdediging was gewoon dramatisch. Ik begrijp het niet. Waar is de vechtlust? Waar is het? Sjonge jonge jonge om van te janken. Als je na gaat dat 5 goals gewoon komt door het slecht verdedigen... dat is toch niet normaal? Lijkt Groningen vorig jaar wel.

je mag je kapot schamen 4 goals maken en verliezen 3 goals tegen in 8 min tijd .
dan kan je altijd wel weer beginnen over wel geen strafschop of wat dan ook
maar door persoonlijke fouten van onder meer vermeer verthongen verlies je niet alleen de wedstrijd maar nu ook het kampioenschap want dit haal je nooit meer in al krig je messi en ronaldo erbij

dus weg seizoen al begin november

Serieus man die Vermeer kan wel lekker keepen zeg die zal wel in een Utrecht pyjama slapen.
Ach Ajax heeft de eigen supporters weer eens lekker voor lul gezet, half november en nu al 11 punten achter op de koploper. Ze mogen wel oppassen anders spelen ze volgend jaar geen eens meer Europees. De competitie is wel over voor Ajax, een achterstand van 5 of 6 punten kan nog wel maar dit ga je nooit meer inhalen. Deze selectie is ook gewoon duidelijk te zwak om serieus voor de titel te gaan. Elke serieuze uitwedstrijd levert problemen op en ik heb het echt nog nooit mee gemaakt dat je binnen 8 minuten van 3-2 voor 5-3 achter staat. Dat kan dus echt alleen maar bij Ajax.
Om je kapot te schamen dat is het!

Maar jongens! Het lag aan de pasta he! Half één wedstrijden!

Ajax, Ik snap er niks van 3 keer achter elkaar ruim winnen , en dan dit! Wat een geklungel!

6 november 2011 om 14:51

Wil niet vervelend doen maar Roda en Zagreb zijn van het niveau Excelsior, ik hoop echt niet dat die wedstrijden zand in je ogen hebben gestrooid...

6 november 2011 om 14:56

zagreb zou toch echt wel structureel in de eredivisie top 5 staan, je zegt dat nu alleen maar omdat ajax er goed van wint....

6 november 2011 om 15:36

Zagreb staat niet voor niets na 12 speelrondes al meer als 7 punten voor op de nummer 2 in de Kroatische competitie.
Zagreb zou van veel teams in de eredivisie winnen of het heel moeilijk maken.
alleen de rede dat de meeste mensen Zagreb slecht vinden is omdat ze een hele andere stijl van voetballen dan de Nederlandse clubs.

6 november 2011 om 15:37

Ja Zagreb is inderdaad van het niveau Excelsior, ga toch fietsen man. Zagreb speelt in Nederland gewoon om de eerste 3 plaatsen mee hoor. Ajax overklaste ze gewoon 2x.

Jammer dat mensen door hun haat kinderachtig worden, groei op.

6 november 2011 om 18:18

tja, jullie kut ajacieden zijn zelf kinderachtig, eerst Vermeer ophemelen, later afzeiken.

chapeau utrecht, verdiend gewonnen van die arrogante kut joden!

Dit was de perfecte les voor de verdediging, Aanval was helemaal niet slecht, vier doelpunten, het hadden er nog wel veel meer kunnen zijn, maar Anita en Vertonghen mogen zich hier het meest voor schamen, Vertonghen doet net alsof hij een toeschouwer op het veld is, en anita had volgens mij nog nooit een fysiek sterke aanvaller tegenover zich gehad, en ja, vermeer, zeer teleurstellend allemaal. Tegen dit Utrecht had dit nooit mogen gebeuren

Toch bizar dat die verwende Ajax spelertjes het niet voor elkaar krijgen om op zondagmiddag te winnen van een Utrecht dat helemaal niet in vorm is. Maar iedere keer maar met een instelling in een wedstrijd gaan van, het komt allemaal wel goed. Dit is gewoon niet meer normaal, alleen is de haat ineens richting Vermeer onterecht. Kom op zeg, die jongen speelt zijn 1e slechte wedstrijd van het jaar.

Overigens, check die vreugde en haat als Ajax verloren heeft. Het lijkt wel alsof het carnaval is! Jongens koop lekker en lolly en ga het vieren zou ik zeggen.

6 november 2011 om 14:56

Het ergste is nog dat Vermeer er ontzettend veel ballen uithaalde, maar Vd Wiel en Ooijer gaven 2 waanzinnig slechte terugspeelballen. De eerste had Kenneth iets beter kunnen verwerken, maar die was ook lastig. De tweede bal was schandalig slecht en hij had er daarom ook geen schuld aan. Ajax laat Vermeer in de steek.

Ongelofelijk hoe zwak ajax speelt na een champions league wedstrijd. Deze wedstrijd verlies je door allemaal persoonlijke fouten. utrecht speelde vandaag echt niet groots maar ajax speelde wel bagger en maakte veel te veel persoonlijke fouten. Die uit trappen van vermeer was mij al eerder op gevallen 30% van de uit trappen verprutst hij zo.

Wel overduidelijk dat Ajax en Utrecht het meer van hun voorhoede moeten hebben.

Vermeer, Anita, Ooijer en vertonghen waren werkelijk Dra-ma-tisch! Zeker van een Vertonghen verwacht je veel meer ( is denk ik niet de topper wat sommige mensen hier denken) . En Anita had werkelijk niks in te brengen tegen Duplan die altijd zijn beste wedstrijden speelt tegen Ajax.

De verdediging van Utrecht was ook dramatisch. Van der Wiel en Sulejmani konden ongestoord voorzetten geven en Wuytens stapelde ook fout op fout.

Al met al is de zege van Utrecht niet eens onterecht omdat zij meer hun niveau haalde dan Ajax en ze de mogelijkheden die er lagen gepakt hebben.

heeft overigens niemand in de eerste helft de oerwoud geluiden gehoord richting enoh? geloof in de 14de minuut.

verder:
3 momenten waar Bossen heel erg faalt.
rode kaart voor ooijer, strafschop voor sulejmani,
en de 6-4 moet gewoon afgekeurd worden omdat vermeer gewoon omgebeukt word door de kogel en zo niet terug na het doel kan rennen.
een groot spektakel, met van beide kanten een falende verdediging.
de gelukkigste heeft gewonnen

Wat een wedstrijd voor de neutrale kijker zeg, deze wedstrijd had alles inzich.
Lange tijd terug dat ik me zo heb vermaakt met een eredivisie duel.

Ben benieuwd of Ooijer een schorsing krijgt op gelegd van de Knvb.

Ajax was voetballend de veel betere ploeg, en dit had met een normale verdediging gewoon 1-4 geworden. Ongelooflijk! Wat een amateurs achterin. De eerste 2 tegengoals volledig op het conto van Vertonghen, maar dan haal je toch de rust met een 2-3 voorsprong en denk je dit gaat niet meer fout, maar dan de 2e helft zo starten! Heb hier geen woorden voor. Vermeer schuldig aan minimaal 3 tegengoals, waarvan twee uittrappen zo in de voeten gespeeld.

6-4 mag nooit! En dan ook nog eens tegen een Utrecht dat gewoon om degradatie gaat strijden dit seizoen. Vertonghen, Vermeer en Anita dra-ma-tisch, ben er goed klaar mee.

6 november 2011 om 16:26

Ik denk niet dat Utrecht om degradatie moet strijden dit seizoen,maar rond de plaatsen 12 t/m 8 denk ik is ook iets realisctischer.

6 november 2011 om 18:54

Ik zie dit seizoen eigenlijk maar 2 ploegen die het duidelijk minder dan doen Utrecht en dat zijn VVV en Excelsior. Maar de strijd om de 16e plaats te ontwijken wordt nog een hevige strijd tussen o.a. Nec, Utrecht en de Graafschap al hoop ik voor jou dat ik het fout heb.

Ajax moet de boel achterin op orde brengen en hopen dat het in de 2e seizoenshelft nog mogelijk is om minimaal 2e te worden. Wordt nog moeilijk genoeg.

6 november 2011 om 21:16

Ik vraag je dan toch waar baseer je op dat Utrecht om degradatie moet strijden?omdat we nu toevaling verliezen 3x achter elkaar.en mischien winnen we de komende wedstrijden wel,

Dus Verkondig geen onzin,aangezien we nog niet eens op de helft van het seizoen zijn,en er ook nog een transfer periode aan zit te komen,

Mischien eindigd Utrecjht verasend hoog,mischien word Ajax nog wel kampioen,maar hou het op mischien,maar met deze spelersgroep die toch echt veel kan verwacht ik dat we strijden rond plaats 10,en mischien zelfs wel hoger.

Maar voorlopig heeft jou zogenaamde degradatie kandidaat,jullie wel met 6 tegen goals Terug richting 020 gevoetbald,dus voetballen kunnen we wel en geluk was het ook niet,en als het zo was geluk moet je vaak ook afdwingen.

Prolongeren van de titel is nu wel heel ver weg en zelfs onbereikbaar vrees ik. 6 goals tegen door stuk voor stuk persoonlijke fouten. Ooijer, Anita, Vertonghen en Vermeer als ambassadeurs van dit foutenfestival. br Als je tegen een zeer matig Utrecht er 6 om je oren krijgt dan houd het toch echt op.

Off: Az nu inmiddels op 11 punten en dat nog voor de winterstop..

6 november 2011 om 14:49

@deeveedee

Ik ben het helemaal met je eens.
Niets aan toe te voegen.
Ajax is vandaag definitief afgehaakt en we schrijven 6 november 2011.

6 november 2011 om 15:01

Wat een onzin.ik snap dat alle 020ers nu teleurgesteld zijn maar de titel ligt nog wagenwijd open.
Ik smul ervan als ik heel eerlijk ben maar dit kan een keer gebeuren.
Blijf gewoon je cluppie trouw.ze maken tenslotte de laatste vier wedstrijden iedere keer 4 gaols.*
Nu het een keer misgaat deugt er zogenaamd niets meer van??
Veel erger vind ik het schandalig optreden weer van de scheids.evenals gister bij heerenveen (houthakker Breuer) moest vandaag ook die vleeshouwer ooijer er eigenlijk af met een donkerrode kaart.
Zulke types moet men nou eens 6 wedstrijden schorsen en niet dat gezeik vorige week met strootman.
Deze twee absolute non voetballers worden niet geschorst en dat is een aanfluiting.

Weet als Ajax supporter niet wat ik hiervan moet denken. als je naar de aanval kijkt heeft Ajax gewoon een goeie wedstrijd gespeeld, maar als je achterin de goals zo kinderlijk invoudig weggeeft met in de hoofdrol Vermeer dan win je nooit.

Denk dat het crusiaal was dat Alderweireld eruit ging, want zo slecht als de cv's elkaar ondersteunde heb ik nog nooit gezien. Als ik nu opertunistisch was zou ik zeggen Vermeer eruit maar dat wacht ik nog even af tot na de interlands.

Gefeliciteerd Utrecht en de neutrale touschouwers

waneer stopt de boer eens met vriendjes politiek
rot die anita en de jong er eens uit en koop eens concurentie zodat vertonghen word geprikkeld en je ooijer nooit meer hoeft op te stellen
wat een drama weer ze worden neit beter onder de boer en de kepper vermeer ben ik helemaal klaar mee die heeft alleen reflexen mist de rest gillessen erin en latne staan laat die ze kans maar pakken
maar laat ze alsjeblieft wat concurentie kopen inplaats alleen matige jeugd
verkoop enoh en eriksen voor mooi bedrag want eriksen is alleen maar opgehemeld maar op soms een goede pas na vind ik het maar een matige voetballer
lopen genoeg nederlansde jeugd rond die het zelfde kunnen hard rennen mannetje voorbij en dat doet eriksen meestal niet eens snap de hele ophef over dat jochie niet vind hem maar gehypt voor niks en als de boer niet lukt dan ook maar weg en weer opnieuw beginnen maar zorg dat de spelers prikkelingen krijgen met concurentie nu spelen ze te arrogant vooral die belgen terwijl ze nisk brengen

Ongeloofelijk. Wat is de verdediging van ajax slecht, gewoon dramatisch. Ooijer heeft schuld bij 3 doelpunten van Utrecht, Anita bij 2 en Vermeer ook bij 2. Van mij Ooijer mag met pensioen. Anita en Vermeer mogen opzoek naar een andere club. Cillesen wordt de nieuwe nummer 1 keeper en Anita mag nooit meer linksback spelen.

Ik heb me kostelijk vermaakt met dit duel. Verdedigend gewoon erg zwak van beide kanten. Utrecht dat een flinke dosis opportunisme dit duel netjes naar zich toe trekt. Ik heb vooral genoten van Duplan. Wat een goede voetballer is hij. Dat soort spelers brengt wel wat. Verder schandalige overtreding van Ooijer weer eens. Wat een kwal is die man toch. Die kan beter stoppen dan zijn we er goedkoop van af. Bij ajax is du duidelijk het lek nog lang niet boven.

wat slecht wat slecht.
1e helft speelde ajax vrij goed, goed positie spel goeie combinaties, en goeie goals.
alleen die verdediging tering he.... wat slecht. de verdediging was geen schim van de rest van het elftal als aanvaller en middenvelder kun je hier niks aan doen en als frank de boer zijnde ook niet, want alderweireld valt na kwartier al uit en dan komt onze goeie vriend andre erin wat een drama zeg had ook rood moeten krijgen trouwens. ooijer kan nivuea echt neit meer aan. en vermeer had altijd mijn respect, maar ik denk tog maar overwegen cillissen erin zetten want dit kan echt niet. maarja is gewoon zo zonde dat die verdediging niet meespeelde op niveau van rest van elftal want dan win je gewoon met 4-1.

Wat een idioten die zeggen jaaaaaaaaa ajax kan verliezen en de boer mot vertrekken dan ben je geen supporter man pak die elftal maar is aan die verwende pikkies met hun ifones en twittergedoe je mag tog nooit met 6-4 van utreg verliezen komop nou!!!

ik ben echt woedend! stelletje verwende watjes! wat een belachelijke wanprestatie.. echt om hopeloos om van te worden! anita , hou alsjeblieft op met voetballen, dat deze jongen is geselecterd voor oranje, onvoorstelbaar. Vermeer is toch wel 3 stappen terug ten opzichte van stekelenburg, wat een drama keeper is dat.verthongen heeft ook een beste standje nodig, met zn walgelijke arrogante manier van voetballen. En dan dat walgelijke tikkie terug hele tijd! de boer snap nou gewoon een keer dat dit ajax dat systeem niet kan spelen .een tegenstander toont strijd en passie, en de verwende voetballertjes zijn weer een stel angsthazen. afgetroefd op alle punten. sta je 2-3 voor in de rust en de 55e minuut staat het 5-3, triest! Over het kampioenschap moeten we ook maar ophouden, dat is gewoon niet realistisch met dit zooitje ongeregeld. het liefst zie ik anita nooit meer op linksback , en vermeer nooit meer onder de lat. Dit wordt een jaar met als we zo doorgaan play offs aan het eind van het seizoen. zooitje verwende voetballers, een paar schoppen onder jullie hol verdienen jullie , en loop daarna ook maar meteen terug naar amsterdam, ik schaam me diep! duidelijke moge zijn dat deze selectie zwaar onder de maat is. maargoed zondag verpest, gefeliciteerd utrecht

Ik ben er helemaal klaar mee!.

Dat je 5 keer scoort is niets mis mee, maar wat een prutsers en amateuristisch niveau verdedigend. Ze zijn het helemaal kwijt daar achterin, met name Vertonghen en Vermeer. Schandalig niveau, werkelijk ajax-onwaardig en met hen in de ploeg heb je eigenlijk niet eens meer een tegenstander nodig.
3 goals direct debet aan Vermeer...... 2 keer een slechte uittrap en één keer uitkomen en dan halverwege stoppen (nadat ie zeker weten "los" had geroepen, want geen enkele verdediger sprong mee...dan moet ie voor de keeper zijn).

Ajax heeft meer dan eerder deze competitie een brevet van onvermogen afgegeven, vooral verdedigend. Op deze manier heb je totaal nergens recht op en sta je verdiend op de plaats waar je nu staat. Na vandaag is de achterstand, ookal moeten er nog wedstrijden gespeeld worden dermate groot, dat je alle aspiratie's in de prullenmand kan gooien. Ajax is wbt een kampioenschap al op 6 november afgehaakt.

Illussie, dat De Boer dit nog kan omdraaien heb ik niet, want vooral verdedigend heeft ie weinig betere keuzes en misschien de intentie is dan nog wel bij spelers aanwezig, echter de kwaliteit niet.
Het is gewoon klaar.

Succes aan de anderen.

Gewoon een verdiende zege voor FC Utrecht.

Eerste helft was voor Ajax. Waren ze wel beter.
Oojier wordt dan bestraft met geel, zeer onterecht, donderrood moest het zijn.
Scoort daarna wel, beetje lucky voor Ajax.

Utrecht domineert gewoon de 2e helft , met behulp van de verdediging van Ajax.

Iedereen praat wel over hoe slecht de verdediging van PSV is en die is niet goed, maar de verdediging van Ajax is echt zo veel slechter. En dan die 2 ballen van vermeer, dramatisch.

Als je zo speelt , dan gaat Ajax niet eens spelen voor het kampioenschap.
11 punten na vanmiddag, niet te overbruggen meer.

6 november 2011 om 14:54

Dat was juist het gekke, op 10 minuten na in de tweede helft heeft Utrecht geen moment gedomineerd. In aanvallend opzicht was het gewoon heel aardig wat Ajax liet zien. Het middenveld en de aanval scoren gewoon een voldoende in deze wedstrijd. Utrecht heeft ook verder bijna geen uitgespeelde kans gecreëerd.

Het is maar hoe je het bekijkt met verdiend. 4 doelpunten werden gewoon bijna letterlijk in het eigen doel geschoten zo zielig als wat daar gebeurde. Utrecht heeft 1 of 2 aardige goals gemaakt, maar als bij Ajax gewoon op een normaal niveau had verdedigd, was je gewoon met 2-4 naar huis gegaan, wat geen gekke uitslag was geweest.

De rode kaart heb je gelijk is, maar opvallend dat je dan de niet gegeven penalty niet noemt. Maar goed eigenlijk kan je in topics over Ajax net zo goed over reacties van psvertjes heen kijken.

Tjonge jonge jonge, als je zo de doelpunten weg geeft dan kunnen we wedstrijden net zo goed schriftelijk afdoen. Iedereen staat er bij en kijkt ernaar, Anita was dramatisch tegen Zagreb was hij ook niet best en dat zette zich voort in de wedstrijd.

Dit is zoals wel vaker onnodig punt verlies. Utrecht vond ik erg matig en zodra het tempo iets omhoog ging zag je dat ze het niet bij konden benen. Maar ja zoals ik al zei als je zo de doelpunten als een cadeautje weg geeft dan tja.......................

De overtreding van Ooijer was rood en aan de andere kant hadden we ook nog een pentalty mee moeten hebben. Waar ik totaal geen moer van snap is dat er nog 15 minuten te spelen is en men lekker de bal achterin rond speelt. Dan hebben we ook nog die idiote situatie waarin geloof ik de nummer acht van Utrecht gaat zitten in de zestien en de Ajacieden de bal in en rondom de zestien een beetje rond tikken !?!?!?!?!?!

What the f....... was going on with Vermeer vandaag !?!?!?!?!?! Dit is al de tweede wedstrijd waar hij die rare capriolen uithaalt en dan nog meerdere malen. Van mij mag hij volgende week op de bank plaats nemen want dit kan gewoon niet ! Bah bah ik kook gewoon van woede van die kleuterpartij die ik zojuist gezien heb. De eerte helf had ik er nog wel vertrouwen in maar het huilen stond me nader dan het lachen in de tweede helft, Ajax zakte zoals vanouds weer lekker door die ondergrens. Hoevaak moeten die gasten ons de supporters, de club en hunzelf voor lul zetten voordat zij eindelijk eens leren van hun fouten !?!?!?!

Enoh speelde een goede wedstrijd maar het zegt eigenlijk genoeg dat hij 1 van de uitblinkers was. De welkbekende excussen die ongetwijfeld zullen komen mogen ze lekker houden. Laat het ....... nou eens een keer zien dat jullie profs zijn !

Bij Ajax wordt sinds de aanstelling van F de Boer, geheel in de lijn van de coach elke week 'n andere zondebok aangewezen. We hebben al Elhamdaoui, vd Wiel, Janssen en Ooijer en nu Vermeer en misschien Anita.

Ik denk dat 'n trainer z'n spelers niet tegen elkaar moet uitspelen, wat dat betreft kan De Boer wat leren van Mourinho.

Ik denk dat de fout ligt in het aanstellen van 'n onervaren trainer bij 'n team zonder natuurlijke leider.

Utrecht en de rest van van de top 3 gefeliciteerd.

6 november 2011 om 14:46

Lul niet zo stom man. Elhamdaoui heeft het er zelf naar gemaakt. En waar heeft Fdeboer vdwiel, Janssen, Ooijer, Vermeer en Anita uit elkaar gespeeld?

Burgermeester van der Laan hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken om de Museamplein vrij te geven voor een aankomend event

Misschien een idee dat frankie zelf maar weer eens het shirt aantrekt om te zorgen dat de verdediging weer een keer fatsoenlijk staat.

Gezien alle problematieken lijkt het me het beste om maar weer een commissie te gaan vormen en weer maanden met een rapport bezig te gaan. haha
Ajax Ajax toch, ga je schamen zeg.

Dit is toch wel een pijnlijke nederlaag voor Ajax zeg. Afgelopen woensdag werd de ploeg nog de hemel in geprezen na die overwinning op Dinamo Zagreb, en een paar dagen later gaat Ajax dan hard onderuit tegen FC Utrecht. Mij verbaast het niet zo, dit Ajax kan bij elke enthousiast spelende Eredivisieclub verliezen.

Ajax is voorlopig eventjes afgehaakt in de titelstrijd. Lekker hoor.

6 november 2011 om 14:52

@ Aapiepsv

Pijnlijk is een understatement ! Al vond ik Utrecht nou ook weer niet zo enthousiast of goed spelen, alleen als je zo de goals weggeeft dan kunnen we kunnen we ze de volgende keer mooi inpakken met een strik erom en de wedstrijd schriftelijk afdoen. We zullen zodirect wel weer dezelfde riedeltjes van onze spelers horen maar die mogen ze dit keer echt houden.

Ik heb de wedstrijd niet gezien. maar kan iemand mij uitleggen wat er met Ajax gebeurd???
ik neem geen credit weg van Utrecht.. maar whatsup with Ajax??? zoveel tegengoals?? en nog een nederlaag. we zitten niet eens op de helft van het seizoen. Als zij zo doorgaan .wordt dit een dramatisch seizoen..danworden ze 5e 6e..
in de CL lukt het wel en in een makkelijke competitie als eredivisie niet??

bizar

Wat een vreemde wedstrijd. Utrecht speelde echt uitermate zwak, waar Ajax me in aanvallend opzicht nog heel erg mee viel. De goals waren gewoon uitstekend en op het middenveld werden zeker de eerste helft heel veel duels door Ajax gewonnen door vooral Enoh.

Maar wat was er in hemelsnaam in de verdediging aan de hand? Utrecht maakte twee goede goals, maar de andere vier waren zo in en in triest wat daar gebeurde. Twee blunders van Vermeer die nog erger waren dan van die keeper van Utrecht vorige week, een blunder van Ooijer en een blunder van Anita. Als je Vermeer, Ooijer en Anita voor 3 spelers van FC Omniworld had omgeruild was het nog beter afgelopen.

Waar Ajax vorig jaar helemaal werd weggespeeld door Utrecht hebben ze de ballen er vandaag bijna letterlijk zelf in het eigen doel geschoten. Na dit optreden was er maar één conclusie: de eerstvolgende wedstrijd moet Koppers links back staan en Cillissen in de goal. Dit was namelijk al de zoveelste keer dat Anita en Vermeer verzaakten. Ook Ooijer kan echt het niveau niet meer aan, maar ik neem aan dat Alderweireld er volgende keer weer bij is.

6 november 2011 om 15:01

@vincfred:

Ik denk dat we op basis van de tot nu toe gespeelde wedstrijden in de Eredivisie best kunnen concluderen dat die veel geprezen defensie van Ajax geen haar beter functioneert dan die van Psv. Allebei totale middelmaat. Grappig trouwens dat er hier nog steeds mensen zijn die echt enthousiast zijn over de kwaliteiten van jongens als Alderweireld. Vertonghen, Van der Wiel en Anita. Allemaal pure middelmaat.

6 november 2011 om 15:15

Over Anita heb je helemaal gelijk. Maar als na een paar slechte wedstrijden jouw conclusie is dat Alderweireld, Vertonghen en van der Wiel er niets van kunnen, ben je of een ontzettende opportunist of je hebt geen verstand van voetbal.

Het zal me verder een worst wezen hoe ze het doen in vergelijking met Psv. Wij zijn Ajax en kijken liever naar onszelf. Dat jij nou elk Ajax topic aangrijpt om Ajax af te kraken, moet je zelf weten als jij daar gelukkig van wordt. Ik krijg eerder het idee dat je bang bent dat Ajax wel een keer gaat draaien.

Blijf nou eens achter je club staan! Natuurlijk kunnen we nog steeds kampioen worden! Ajax heeft een verschrikkelijk zware reeks achter de rug, daar kan je ook punten verliezen en dat heeft Ajax dus ook gedaan. Ajax heeft een kampioen selectie, maar zulke wedstrijden heb je er helaas tussen zitten. In het voetbal kan niet altijd alles goed gaan, en vandaag ging dat dus ook niet goed. Kwestie van opbouwen en opnieuw beginnen.

6 november 2011 om 14:52

mensen staan echt wel achter hun club alleen nu heerst de emotie en srry maar je staat elf achter dus kanmpioen worden lukt echt niet meer

6 november 2011 om 14:56

@ Ajaxlife.

Sorry, maar waar heb jij het over met " blijf je club steunen " de meeste van ons doen dat echt wel, maar mag je niet kwaad zijn over die verschrikkelijke kleuterpartij die we zojuist hebben mogen aanschouwen ????

Zulke wedstrijden heb je er helaas tussen zitten ? Meen je dat echt serieus ? Op dit niveau is dit onacceptabel en niet de eerste keer dat er onnodig punten verspeelt worden. De volgende wedstrijd zal ik er gewoon weer achter staan maar dat wil niet zeggen dat je niet boos mag zijn over het geen wat we gezien hebben.

Deze komt hard aan, die zijn we niet zomaar te boven. Wordt tijd voor een grote schoonmaak in de verdediging. Wat een wanvertoning

wat was die bossen drama zeg on ge lofelijk.... die man mag nooit meer fluiten. utrecht kon trappen wat ze wilden en kregen niets, echt 6 spelers hadden 3 keer geel moeten hebben. ajax had twee keer een penalty moeten hebben eerst boerighter in de eerste helft en sulejmani in de tweede.

elke keer als een ajacied een duel aanging kreeg die een vrijetrap tegen, met als goed voorbeeld de prachtige sliding van bulykin op de bal raakt de speler niet eens maar die ging weer eens lekker liggen (waarom ook niet als je toch alles meekrijgt zou ik dat ook doen ) en natuurlijk word er gefloten.

maar ook aan de kant van ajax ooijer had zwaar rood moeten hebben krijgt hij ook niet..

en die extra tijd drie minuten wtf?! die asera was alleen al 8 minuten (geklokt ) bezig aldoor met verzorging op het veld. daarbij kwam bovenberg en de rest van uitrecht ook wel op zeker 5 minuten. en dan geef je maar drie minuten extra..

nou even over ajax: natuurlijk echt jammer dat je al twee keer vroeg moet wisselen al pakte die van bulykin uitstekend uit speelde goed en maakt goed af.

vermeer aub op de bank hij is gewoon de schuldige van drie tegen goals (de twee ballen in de voet en de kopbal van bovenberg.) daarbij vertonghen maar wat rust en vasthouden aan de driemans verdediging.

de enige aan de kant van ajax die een voldoende verdien zijn bulykin en sulejmani.

graag en paar straf trainingen voor deze ongemotiveerde spelers.

ajacieden,
maak je niet zo druk en heb vertrouwen in frankie.. echt een toptrainer vorig jaar kampioen en wellicht dit jaar gwoon weer.. we hebben zoals gewoonlijk weer een leuk progamma gekregen met al 6 weken achter elkaar de zwaardere tegenstanders en allemaal toevallig uit.. waar psv etc meestal om 16:30 mochten voetballen na europa uit.. maar er is verbetering zichtbaar. vermeer oogt wat knullig af en toe.. maarja boeiend. fc utrecht was dit de wedstijd van het jaar.. doelstelling is 1 per 2 jaar kampioen en dat moet lukken .. aangezien feyenoord??? hoeveelste haha. twente mooie club tenminste niet calimero. en op ei gen kracht naar de top gekomen prachtig. zal de grootste concurrent vormen. az zie ik dit jaar meedoen .. maar niet structureel. en psv ja, lachwekkend toch? met zoveel geleend geld proberen kampieon te worden en dat lukt dan niet. die moeten we niet al te serieus nemen, stelletje calimeros altijd zeiken op lucky ajax terwijl iedereen ons mooier vind voetballen.. twente daarintegen zegt ook. wij doen niet calimero. als je veel in de media komt verdien je dat.. uitspraak munsterman. en ja t komt wel goed.. je wrod niet van t ene jaar op t ander ejaar un soort barca.. met cruyffie enso. komt alles goed.. hopen op een betere knvb.. want al die beslissingen thuis twente enso en dit progamma is wel erg verdacht.. wij zjin ajax wij zijn de beste.. btw beter word az kampioen.. vind t wel leuk dat psv failliet gaat. subsidieclubje.. zo nder de gemeente hadden ze een dramatisch team.

6 november 2011 om 14:52

Frank is de man voor Ajax, maar hij moet een aantal dingen snel weglaten van wat hij wil zien. Het rondspelen achterin bijvoorbeeld en dan met name de keeper erbij betrekken. Dat levert gewoon tegengoals en balverlies op, telkens weer. Met Stekenlenburg kon dit, maar niet met Vermeer. Die kan gewoon niet voetballen.

6 november 2011 om 14:56

Dat is hoe Ajax speelt Bjornn. We wilden toch juist weer naar de Ajax manier van spelen? Dat kost tijd...

6 november 2011 om 15:16

en punten

6 november 2011 om 15:17

Dat is hoe Ajax speelde, maar dat is niet hoe Ajax kan spelen op dit moment. Zeker niet met Vermeer. Het is geen Stekenlenburg.

6 november 2011 om 14:58

haha ignorant :D heerlijk om te lezen hoe je je in alle bochten wringt met je excuses

Iedereen moet even beginnen zijn mond te houden over Vertonghen. Vertonghen vangt veel te veel wind. Hij heeft het vandaag helemaal in zijn eentje op moeten knappen, aangezien de bejaarde Ooijer naast hem speelde en Anita een totale off-day had. V/d Wiel stond als gewoonlijk weer op rechtsbuiten (dat is "tactiek" bij Ajax) en Vertonghen mocht het dus weer allemaal zelf doen, terwijl Enoh constant voor z'n neus staat en Janssen te sloom is om constant vrij te staan. Ja, natuurlijk ga je dan met de bal lopen. Bovendien overkomt Vertonghen dit seizoen hetzelfde als Huntelaar in zijn laatste seizoen Eredivisie: hij krijgt alles tegen. Ieder kopduel dat hij wint wordt een overtreding voor gegeven, iedere harde, faire tackle wordt afgefloten. Het is om ziek van te worden.

6 november 2011 om 14:50

Hahahaha lachwekkend dit. Die man liep 90 minuten lang over het veld te sjokken en dan ga je hem nog verdedigen ook. Sorry hoor. Ooijer moest juist Vertonghens fouten opvangen iedere keer. Niet de feiten verdraaien. Bij de stift-goal van Mulenga stond Vertonghen te slapen, evenals bij de goal van Duplan. In beide gevallen was hij gewoon 3, 4 stappen te laat. Die vent heeft dringend behoefte aan wat peper in zijn reet.

6 november 2011 om 14:52

@healer:

Vertonghen is gewoon geen echte verdediger. Daarvoor mist hij de hardheid en de killersmentaliteit. Eigenlijk hoort die jongen gewoon controlerend op het middenveld te spelen, want voetballen kan hij wel.

6 november 2011 om 15:03

ja mooie.. geld lenen van de overheid en toch geen kampioen worden
vertonghen is een harde speler hoor.. word niet zomaar gevolgd door man ciy etc.. en niet zeggen dat strootman ook nar city gaat want dat gebeurd niet.. psvers gaan naar anzhi.. ajacieden naar liverpool suarez.. ac milan urby.. real .. raffie sneijder en huntelaar.. alleen al in de laatste 4 jaar dus neeee ouwe reus

6 november 2011 om 15:16

Hij moest Mulenga en Duplan blijkbaar dekken? Je zou haast denken dat Anita en Enoh ook nog wat kunnen doen. Wat een onzin. Iedereen praat elkaar maar na over Vertonghen, ik word er ziek van.

6 november 2011 om 15:32

Bij drie doelpunten stond Vertonghen niet op de plek waar hij hoort te staan, zo simpel is het. Hij is centrale verdediger en moet zich ook eens zo gaan gedragen en niet als een luie hond stil gaan staan op het middenveld terwijl Utrecht de tegenaanval inzet of als een kip zonder kop ineens linksback gaan lopen terwijl Utrecht het strafschopgebied bestormd.

Je kunt maar een linie de schuld geven vanmiddag, de verdediging. Wat het circus Anita, Vertonghen en Vermeer van voor elkaar krijgen in een Ajax shirt dat is ongelofelijk. Dat is een enorme imago schade voor Ajax, dat is niet wat je bij Ajax kan en mag doen.
Als je een fatsoenlijke verdediging hebt, speel je Utrecht weg met 1-6.

Ajax-onwaardig.

Utrecht geweldige wedstrijd goeie fans en inzet strijd .
Ajax verdediging is zo slecht en die keeper kan wel keepen maar trappen moet hij niet meer doen.
Frank de boer is een slechte coach , iedereen vind hem goed omdat hij vorige jaar ajax kampioen heeft gemaakt maar dat lag niet aan hem maar aan Psv en Twente die het de laatste wedstrijden liet liggen. Als coach van Ajax weet je van tevoren dat de wedstrijden in Utrecht altijd lastig zijn een dat utrecht veel strijd zal leveren. Maar strijd en 100 procent inzet zag je bij ajax niet en dat is een fout van de boer , scoren moet je spelers in het veld maar hun vertrouwen en oppeppen en inzet daar moet de coach voor zorgen.

6 november 2011 om 14:49

De Boer kan volgens mij niks aan doen dat Vermeer niet uitkomt terwijl een hoge bal in zijn 5 meter gebied komt, of dat Vermeer 2x een bal laag over de grond schiet zodat Utrecht 2x kan scoren.

6 november 2011 om 14:55

@infama:

Ach, zo gaat het toch altijd in Amsterdam? Ik stond ook echt te kijken van al dat optimisme na die wedstrijd tegen Zagreb. Dinamo Zagreb is echt geen ploeg die hier in Nederland bij de eerste 6 zou eindigen hoor. Matig team. Leuk dat je daar van wint, maar om dan vervolgens te concluderen het lek boven is en dat men die tweede ronde van de CL wel eventjes gaat halen... Tsjah.

6 november 2011 om 15:01

Enige wat werd gezegd dat die overwinningen weer wat vertrouwen opwekte. Meer niet. Dus houd je waffel nou maar met je het lek is boven want dat zegt helemaal niemand.

6 november 2011 om 15:13

Volgens mij heeft niemand bij Ajax gezegd dat het lek boven was, de Boer gaf juist heel duidelijk aan na die wedstrijd tegen Zagreb als er verloren werd tegen Utrecht dat ze dan weer van vooraf begonnen...toch knap, hoe sommige altijd hun eigen gedachte als waarheid verkondigen want behalve wat media? heb ik niemand rond Ajax dat horen zeggen.

6 november 2011 om 14:59

Overdrijf toch niet zo met het lek is boven. Er heeft godver helemaal niemand gezegd dat het lek boven is. Ik zie het alleen Ajax-haters zeggen dat Ajacieden dat zouden hebben gezegd. Maar niemand heeft het gezegd. Er word alleen gezegd met 3 overwinningen op rij dat dat weer wat vertrouwen geeft. Dus zit niet al die bullshit uit je duim te zeggen.

6 november 2011 om 15:18

Lees de berichten over jou cluppie maar eens terug. Overwinteren in de CL was al praktisch binnen. Wanneer er zo goed speeld werd als tegen Zagreb, zou Lyyon worden opgedoekt, En tegen het B-elftal van Real konden ook makkelijk punten worden gepakt. Geeft helemaal niks al dat optimisme. Gevolg is altijd dat die drerun na een verlies zo lekker hard aankomt

6 november 2011 om 15:32

Ja hoor er zijn er zat die zeggen dat het zou kunnen maar wel moeilijk zal worden maar dat lees je dan weer niet zeker? Want anders kan je dit soort dingen niet zeggen.

6 november 2011 om 15:35

@psvfriek:

Zo is het maar net.

Ik zou zeggen laat die Vertonghen maar een een paar wedstrijdjes vanaf de tribune kijken.

Ik zie nu veel Ajacieden Vermeer afbranden. Dit verdiend hij ook weer niet. Ok, vergeleken Stekelenburg is het een veel mindere keeper. Maar een half jaar geleden zou Vermeer nog de 2e keeper van Oranje moeten worden...

Nu waren die twee uittrappen gruwelijk slecht en het is heel erg dat dat dan 2x in een wedstrijd gebeurt. Maar als je als keeper 100 terugspeelballen krijgt, dan roep je het als team ook wel over je af. Dit zou Cillesen net zo goed kunnen gebeuren met 100 terugspeelballen in 90 minuten.

6 november 2011 om 14:56

Zo gaat dat in de voetballerij. Als je een wereld partij keept dan ben je goed genoeg voor het Nederlands Elftal en als je een keer slecht speelt dan bak je er niks van en moet iemand anders de volgende keer maar spelen. Ik heb Vermeer altijd al een redelijke keeper gevonden maar gewoon niet goed genoeg voor het niveau dat Ajax wil bereiken.

Ik vind Ajax tot nu toe toch wel een dramatisch seizoen spelen. Zodra ploegen hun eigen spel spelen en zeer strijdvaardig het veld opgaan kan iedereen van Ajax winnen. 6-4 vind ik echt een ongelofelijke uitslag. Ik had van te voren verwacht dat Ajax weer op de goede weg zat, daar is gewoon niets van waar. De titel kan voor Ajax wel even in de ijskast tenzij ze een geweldige periode krijgen.

misschien is Issakson iets voor Ajax mag weg voor weinig en is een betere keeper dan Vermeer die vandaag toch echt slecht stond te keepen

is het zo wel goed onderbouwd kinderachtig Ajax moderatortje ? of is het weer niets toevoegend???

Klasse utrecht.

Waarom altijd maar Ajax is goed of Ajax is slecht.

Onder de reacties lees ik nauwelijks iets over fc Utrecht en als ik er wat van lees is dat het niet eens heel goed was. Geef andere clubs dan ajax ook eens een compliment.

Na Dinamo Zagreb was het weer hosanna. Ze waren weer in bloedvorm. Van der Wiel, scoorde 1 keer en hij was weer uit de dip. Maar Dinam Zagreb was zo onthutsend zwak en niet CL waardig in die wedstrijd. Vandaag heeft Ajax een lesje efficiency gehad. 3 doelpunten tegen in 7 minuten. Vermeer blunderde niet alleen, Vertonghen kan er helemaal niets van, flegmatieke overschatte speler. Ooijer is bejaardenhuis- waardig.... mazzel dat hij weer geen rood kreeg.
Janssen weer niet gezien...
Door mazzel en zeker geen beleid kwam Bulykun er in omdat de Jong een blessure had. Dat kwam per ongeluk goed uit. Bulykin is gevaarlijker dan dat de Jong ooit zal zijn. Ook hier blundert de Boer...... hoe lang mag hij doormodderen met dit clubje. 14 verliespunten al en doen eigenlijk al niet meer mee om het kampioenschap. Normaal gesproken moet je de club dan verlaten.........

Pfoee wat een wedstrijd, als neutrale toeschouwer heb ik echt genoten van de strijd, de fouten de goals alles! Laat ik het zo zeggen, voor PSV is het goed dat we Ajax voorlopig hebben afgeschud(uitgaande van een winst tegen Heracles), maar voor de spanning in de Eredivisie zo vroeg in het seizoen is dat jammer, nu moet ajax toch weer in de achtervolging zoals de laatste jaren het geval is geweest.

Over de wedstrijd zelf: Ajax speelde in mijn ogen niet slecht, op aanvallend opzicht, goede combinaties gezien, en een paar goede goals. Maar verdedigend.. zo zwak met Anita, Ooijer en ook v/d Wiel die het niet helemaal kon brengen na het goede spel tegen Dinamo. Over vermeer.. die maakt twee beslissende fouten, maar om nou te zeggen dat hij nooit meer moet keepen gaat mij te ver. Bij Ajax hebben ze veel aan hem te danken, het is geen topkeeper ,maar vorig seizoen veel beslissende reddingen gemaakt, en overigens dit seizoen ook al een aantal keer.

Wat Ajax nodig heeft is een kwaliteitsimpuls in de verdedigend, want aanvallend zit het wel goed. 4 goals tegen roda, weer 4 goals tegen roda en vandaga ook 4 goals tegen fc Utrecht.

Over FC Utrecht gesproken, in de eerste hellft speelden ze niet eens zo goed, maar op basis van inzet en motivatie hebben zij toch een 2-3 ruststand vergaart. In de tweede helft waren het vooral de fouten in verdedigend opzicht bij Ajax die ervoor zorgde dat Utrecht snel op 5-3 kwam te staan. Bovenberg die in alle vrijheid kon inkoppen en de fout van Vermeer. De 5-4 van Ajax was een mooi uitgespeelde goal waarna ajax de druk weer ging opvoeren. Vooral Sulemani mag worden aangerekend dat het geen 5-5 is geworden. Uiteindelijk gaat vermeer voor een 2e keer in de fout en staat er een 6-4 eindstand op het bord.

Over de rode kaart die Ooijer had moeten krijgen: de ene keer heb je de scheidsrechter mee, de andere keer niet, en als zo'n beslissing is genomen draai je het toch niet meer terug

Kortom, een geweldige wedstrijd gezien met dank aan de vele fouten aan beide kanten, en toch weer een overwinning van FC Utrecht tegen Ajax. Gezien het spel van beide partijen\ had een gelijkspel misschien meer volstaan. maar persoonlijke fouten kunnen een wedstrijd toch deze wending geven. En dat terwijl het net weer de goede kant op leek te gaan met de Amsterdammers, waarbij de deur naar de 2e Ronde Champions League open staat. Maar goed geef de moed niet op, blijf achter de ploeg staan, en Utrecht supporters: gefeliciteerd!

Waar ik gek van wordt zijn al die nep-supporters die hier nu nu af lopen te geven op Vermeer, Vertonghen en nog een paar andere spelers! Als je een echte Ajacied bent, steun je je club en de spelers ook nu!! Natuurlijk speelden sommigen een heel slechte wedstrijd, maar dat doen ze heus niet expres..

Deze wedstrijd past volledig in het beeld van de laatste tijd. We zitten nu eenmaal in de hoek waar de klappen vallen. Zaak is om rustig te blijven en de kalmte te bewaren. Gewoon doorgaan op de ingeslagen weg, dan komt het wel weer goed..
En zeker niet oproepen om de spelersbus op te gaan wachten, zoals sommige idioten hier zelfs lopen te roepen!!

6 november 2011 om 14:52

Gelukkig is er nog iemand die het snapt!

6 november 2011 om 15:03

Ik ben voor Ajax en niet perse voor de spelers die daarin voetballen. Als er een vent komt met een zak geld zijn zij ook weer weg. Dus als die spelers als een natte krant spelen mag je teleurgesteld en boos zijn hoor.

6 november 2011 om 15:05

Rot op zeg, was allang te verwachten dat we daar gingen verliezen. Maar wel diep triest dat we het elke keer laten liggen op de simpele dingen. Mentaal wordt het ook wel eens genoemd.

6 november 2011 om 15:10

tuurlijk blijf je achter je club staan maar dan mag/moet je nog wel aangeven wat er fout gaat, want zij speelde ook drama vandaag! dat er word geroepen om de spelersbus op te wachten is natuurlijk weer van het niveau oertijd.

je bent geen nep supporter als je aangeeft wat er mis gaat je hebt alleen geen bord voor je kop.

6 november 2011 om 15:32

Je kan ook altijd de hand boven het hoofd van de Ajaxspelers blijven houden. Begin november al 11 punten achterstaan op de koploper in de Eredivisie is dramatisch slecht!! Dat geeft supporters al het recht om kwaad te zijn!! Helemaal aangezien het niet zozeer aan de voetbalkwaliteiten ligt maar puur een mentale kwestie is. 6 goals tegen krijgen is een absolute wanprestatie!! En de manier waarop Ajaxspelers onwaardig! De spelers en dan met name de verdediging zijn hiervan de schuldige! Dat mogen ze weten ook. Is Ajax wel die goede weg ingeslagen? Af en toe een aardige overwinning, maar dat wordt afgewisseld om de week met een wanvertoning! Ik schaam me om Ajacied te zijn vandaag. Ben je dan gelijk een nepsupporter...? Houd toch op man. Ajax mag zo langzamerhand wel eens constant gaan spelen of zitten we nog steeds in een opbouw periode?

6 november 2011 om 16:03

@ ansjo,gruber,trololol,ajacied.

Tuurlijk staan we ver achter! Maar kijk ook hoe je soms punten bent kwijtgeraakt en tegen wie..
Wij spelen in 4, 5 weken tijd allemaal wedstrijden achter elkaar waarin je punten kan verliezen.
En dan ook nog hier en daar een foutje van een scheids- of grensrechter erbij en je bent de pineut..
Maar geen enkele speler van Ajax speelt expres slecht! En denk je nou echt dat het ook maar iets helpt als je nou met zijn allen Vermeer en/of Vertonghen gaat lopen afzeiken?? Ik denk van niet..
Heel veel mensen zijn blijkbaar vergeten dat we vorig seizoen met veel geluk uiteindelijk nog kampioen zijn geworden! Echt heel veel geluk..
Dan kan je niet blind er van uit gaan dat we dat dit seizoen ook wel weer even doen. Ajax is nog steeds niet en nog lang niet terug op het niveau waar we willen zijn en waar we thuis horen. Maar we zijn, wat mij betreft, wel op de goede weg! Met vallen en opstaan, maar dat hoort erbij in zo een situatie!
Wat mij betreft moeten we als Ajacieden achter onze trainers en spelers blijven staan, ook als ze weer eens een keer vallen. De Boer moet zijn werk in alle rust kunnen doen, zonder zich druk te hoeven maken over onrust richting zijn team van notabene de eigen supporters!
Ik ben ook van mening dat sommige spelers door het ijs zakken en de doorselectie niet zullen doorstaan. Maar wat wil je dat de Boer nu op dit moment doet dan?? Hij zal het moeten doen met de selectie die hij nu heeft..
Nogmaals, ik vind dat we hem en het team moeten steunen en niet afzeiken!

@ansjo
Natuurlijk gaan de meeste spelers weg als er een topclub komt met een zak geld! Dat is echter niet alleen maar goed voor de speler zelf , maar zeer zeker ook voor Ajax..
Dat is door de jaren heen ook een reden geweest dat Ajax de grootste club van Nederland heeft kunnen worden en wereldwijd bekend staat om zijn opleiding..
Maar dat neemt niet weg dat de meeste spelers in deze selectie echte Ajacieden zijn en geen voorbijgangers.. Van der Wiel, Anita, de Jong, Vermeer, Vertonghen, Alderweireld, allemaal in meer of mindere mate opgegroeid bij Ajax en allemaal echte Ajacieden hoor!!

@gruber
Als je een nieuwe weg inslaat in de manier van opleiden en spelen duurt dat jaren voor je dat terug zal zien in een eerste elftal. Dus de weg die Ajax onder Cruijff is opgegaan (en waar ze mij betreft hopelijk op blijven doorgaan), kan je nu niet naar het eerste elftal vertalen en dan daar je conclusies uittrekken..

Gefeliciteerd Utrecht!!

Zeer terecht gewonnen, heb echt genoten van jullie wilskracht en inzet! Wat een vreselijk slecht Ajax, ongeveer net zo erg als tegen Feyenoord. Ondanks twee niet gegeven penalties, de aanslag op Boerrigter in de 16 idem dito de enkel van Sulejmani. Floot Bossen warrig voor Ajax en zowel Utrecht, bovendien hadden Ooijer en Bulthuis met donkerrood het veld uitgestuurd moeten worden.

Wat waren Vertonghen, Vermeer en Anita verschrikkelijk matig zeg. Vertonghen is onze aanvoerdersband totaal niet waard, iedereen die het commentaar van Perez zag bij EL weet waarom. Walgelijk die misplaatste arrogantie en nonchalantheid, kom op Vertonghen als Ajacied zijnde moet je vechten voor iedere wedstrijd!

Vermeer de laatste weken zo sterk aan het keepen, echt ongelofelijk hoe juist hij vandaag door het ijs zakte.

Anita deed alles vandaag verkeerd wat je verkeerd kan doen, zeer teleurstellend toch een degelijke sterke kracht normaal gesproken.

Het is duidelijk dat we in de winterstop een ervaren linksback en centrale verdediger moeten halen. Janssen ook de hele wedstrijd niet gezien, maar was wel boos op alles en iedereen. De rest speelde een 5,5. Wat waren al die tegen doelpunten amateuristisch 'verdedigd'.

Het enige lichtpuntje vond ik Van der Wiel, het lijkt er echt op dat hij zijn grote dip achter zich heeft gelaten.

Gegroet bijzonder teleurgestelde ajacied!

Als Vermeer volgende week keept... Dan heb ik alle hoop in De Boer verloren. Jasper is op alle vlakken beter... Elke keer met een terugspeelbal doe ik het in de broek van angst.

6 november 2011 om 14:53

En tegen Fiorentina keepte Vermeer de pannen van het dak en nu kan hij er helemaal niks van. Gisteren was ik heel er goed in voetballen, maar vandaag kan ik er ook niks meer van?

6 november 2011 om 14:59

Dat is een normale prestatiecurve voor een speler die maar over een matig talent beschikt...
Zal wel bij jou hetzelfde zijn op amateur niveau.....

6 november 2011 om 15:01

@ Ajaxlife.

Jij vind serieus dat die twee blunders van vandaag en vorige week geen gevolgen mogen hebben ????? Komop zeg dit kan en mag echt niet hoor.

6 november 2011 om 14:57

Gelukkig keept Vermeer volgende week niet, want dat zou betekenen dat hij bij het Nederlands Elftal in het doel zou staan. Gelukkig staat daar Stekelenburg in het doel.

6 november 2011 om 18:09

scherp...

jammer dat Steek keept, vindt dat Krul de kans moet krijgen

Je wordt gewoon totaal moe en ziek van dat getik achterin. De afgelopen weken leverden het geen tegengoals op, maar nu wel. Het moet echt afgelopen zijn met dat rondspelen achterin en de keeper erbij betrekken, want dat hoort bij 'het Ajax van vroeger'. Wat een onzin. Dat kan niet als je onder druk wordt gezet, klaar. Daar kun je je niet onderuit voetballen. Dat kan wel, maar dit Ajax niet.

Vermeer, Vertonghen en Anita... Ajax lijdt gezichtverlies dankzij deze.... jongetjes.

6 november 2011 om 15:02

Je vergeet ook meneer Andre Ooijer. Hij scoort weliswaar 1x, maar had ook een vreselijke overtreding gemaakt, waar hij gewoon rood voor had moeten krijgen. Ook vind ik dat hij veel irritante paasjes terug heeft gegeven.
Wel een geweldige wedstrijd trouwens voor iedereen die geen Ajax supporter is.

Ik denk dat alleen Sulejmani er al 6 had moeten maken....

Wat een wedstrijd zeg, om van te smullen, voetballend gezien was het misschien niet echt geweldig maar verder zat alles in, zo zie je maar dat Ajax een dramatische achterhoede heeft, een beetje middnmoot ploeg met lef en strijdlust zoals Utrecht vandaag brengt heel makkelijk Ajax in de problemen, verder was de scheidsrechter zwak en kon deze geweldige wedstrijd niet aan.

mounir el hamdaoui en ismail Aissti kunnen makkelijk mee met dit ajax

ik snap het gewoon niet waarom ze geen nieuw kans krijgen

6 november 2011 om 14:53

Aissati zou inderdaad makkelijk met dit Ajax mee kunnen. Met El Hamdaoui is er teveel gebeurd dus die komt sowieso niet meer terug. Jammer, want hij had misschien wel het verschil kunnen maken.

6 november 2011 om 14:53

Van El Hamdaoui snap ik het wel, Aisatti inderdaad in mindere maten. Maargoed, wellicht moet De Boer maar gewoon weg. Dan kunnen deze 2 spelers weer gaan spelen, je kan ze beyter in je team hebben.

6 november 2011 om 15:01

De boer moet absoluut Niet weg. We zitten nu in de hoek waar de klappen vallen en dat is helaas ieder jaar in de maanden voor de winterstop. Ik weet zeker dat Frank de Boer ajax hier weer bovenop krijgt maar dat heeft tijd nodig (helaas). Dat de Boer nu weggaat is het laatste wat we kunnen gebruiken. el Hamdoei krijgt nooit meer de steun van het publiek door zijn gedrag jegens Frank de Boer.

6 november 2011 om 15:03

@ zooman

Hahahaha jij maakt een grapje zeker. De Boer is the right man for the job en met El Hamdoui was het echt niet beter gegaan hoor. Aisatti heeft hij gewoon te licht bevonden waar ik het ook wel mee eens ben ( voor de rest prima gozer ). Hopelijk vind hij ook snel een nieuwe club. Dus de Boer moet volgens jou vertrekken omdat hij die twee niet meer opstelt ???

6 november 2011 om 15:06

als je 6 goal om je oren krijg bij Utrecht dan speel je heel Slecht maar als het ander trainer dat had gedaan was die allang ontslagen

6 november 2011 om 15:15

@ Milan2222

Je hoort mij ook nergens zeggen dat we een goede wedstrijd speelde, ik zou zeggen scroll even omhoog en je ziet wat ik over de wedstrijd te zeggen had.

El Hamdoui is totaal geen teamplayer en dat had je juist nodig in een wedstrijd zoals deze. Zijn individuele klasse kan de doorslag geven maar er zijn meerdere spelers die dat hebben. Het is terecht dat hij niet meer bij eerste elftal zit en hopelijk word hij ook zo snel mogelijk verkocht.

Overigens staat de Boer niet ter discussie, we al genoegen trainers gehad en je ziet wel degelijk vooruit onder hem maar er is iets gigantisch fout met de mentaliteit van de spelers.

niet alleen de verdediging is bagger maar ook vooral vandaaag Mickey Suleymani!! 18miljoen kostte die hé En dan zo spelen!!

Complimenten aan Utrecht spelen (alweer) hun beste wedstrijd van het seizoen tegen Ajax. Zo heb ik ze nog niet zien spelen.
Heel eerlijk gezegd vond ik Ajax helemaal niet zo slecht spelen in de eerste helft dan. positiespel was goed, er werd niet alleen achterin rondgespeelt. Ajax had ook gewoon de pech dat er in de eerste helft 3 kansen waren en 2 ingingen. laat staan de 2e helft dat van de 4 kansen er 4 ingingen. Maar als je zo verdedigt zoals de 2e helft vraag je der wel een beetje om.

Erg zuur ook dat na 17 minuten er al 2x gewisseld moest worden..

Ik heb dit nog nooit gezegt en had ook niet verwacht dit ook nog te zeggen maar ik schaam me voor het eerst om ajacied te zijn. Het was voor de neutrale toeschouwer en voor alle Utrechters een fantastische wedstrijd natuurlijk. Niet bijster goed voetbal maar wel een wedstrijd waar alles in voorkwam. Het ligt het puur in het feit dat de concentratie niet goed is. Dat zie je ook, ik moet zeggen ik heb Rutten ooit uitgelachen omdat hij begon over concentratiebogen etc. Maar hij heeft wel degelijk een punt daar. Ajax is daar een prachtig voorbeeld van. Op het moment dat de concentratie verslapt krijgen ze tegendoelpunten. Dat was vandaag ook weer goed te zien door het feit dat ze relatief veel tegendoelpunten kregen in een kort tijdsbestek.

De scheidsrechter Bossen was vanmiddag de enige die een nog grotere wanprestatie leverde dan de Ajacieden. Dit zeg ik niet omdat Ajax nu heeft verloren want hij zag sommige dingen tegen Ajax soms ook niet hoor. Zoals de overtreding van Ooijer, wat natuurlijk rood had moeten zijn. Maar ook de penalty voor Sulejmani wat een penalty was en kleine dingen zoals het niet geven van voordeel een aantal keer. En inconsequent fluiten aan beide kanten, voor de ene overtreding een gele kaart geven en 2 minuten later begaat iemand zo'n zelfde overtreding en dat is het het doorspelen. Nogmaals ik ben de laatste die Bossen de schuld geeft van deze nederlaag, want dat was gewoon puur te wijten aan de lakse houding van onze verdedigers. Die het tikje terug inmiddels tot kunst hebben verheven. Vanaf nu streeft Ajax dan ook niet meer het Barca/ajax voetbal na maar het tikje terug voetbal. Niet het tikkie-takkie voetbal maar het tikkie terug voetbal.

Maar goed morgen over tot de orde van dag. Ajax heeft nu gelukkig even de tijd om de wonden te likken. Ik vind het erg oppertunistisch om nu te zeggen dat Ajax geen kampioenskandidaat meer is door deze nederlaag. Zolang Twente ook regelmatig punten verspeeld en PSV ook gewoon thuis gelijkspeelt tegen ploegen als Hapoel Tel Aviv zullen ook zij nog veel punten verspelen dit jaar. Ajax is in mijn ogen daarom ook nog zeker een titelkandidaat. Vorig jaar werd ik dacht ik ook kansloos met 0-3 verloren bij Utrecht en we weten wie er vorig jaar uiteindelijk toch eindelijk weer kampioen werd.

Ik ben en blijf trots om Ajacied te zijn, zij het vandaag wel met het schaamrood op mijn kaken. Vooral de manier waarop, 6 tegendoelpunten tegen, met alle respect, Utrecht. Kijk al krijg je er 6 tegen als je tegen Barca of Real speelt dat kan ik begrijpen. Maar Ajax mag toch tegen een Nederlandse club nooit 6 tegendoelpunten krijgen?

Verder leuk voor de Utrechters onder ons, bij deze mijn felicitaties er werd vandaag door hun ploeg weer, zoals wel vaker tegen Ajax met veel bezieling gespeeld. Misschien was het niet altijd even goed, maar dat waren wij ook absoluut niet. Deze overwinning zal dan ook denk ik voor veel Utrechters toch een soort troostprijs zijn op een matig seizoen.

Utrecht wat een top prestatie, gefeliciteerd.

De verdediging van Ajax vandaag was een grote gatenkaas, en natuurlijk Vermeer die twee doelpunten cadeau geeft. Vermeer is veel te wisselvallig in zijn wedstrijden, soms speelt hij uitermate goed maar zoals tegen Utrecht vandaag is Jupiler League niveau waardig.

Vertonghen heeft geen motivatie, Frank moet zich eens af gaan vragen of het niet tijd wordt om hem een paar wedstrijden er langs te zetten en andere spelers een kans te geven.

Voor Ajax wordt het nu tijd zich niet meer to focussen op het kampioenschap maar eerst met het behalen van een plek in de top 3.

Ik vind dat het tijd wordt voor een aantal versterkingen, op dit moment hebben we tog geld zat van de verkoop van Suarez, Stekelenburg, Emanuelson en de CL inkomsten.

- Bony : Sterke spits, een soort Bulikyn maar dan vele malen beter. Zal alleen een hoop geld kosten.

- Sterke verdediger : op dit moment geen echte uitschieters in de Eredivisie

- Goeie CVM want Enoh kan duidelijk het Niveau niet aan

We missen een soort Suarez, iemand die elke wedstrijd 200% geeft en gewoon elk seizoen meer als 30 goals kan maken met 15 assisten erbij, iemand die een vrije trap/penalty kan uitlokken.

6 november 2011 om 15:03

Ik vond Enoh (voor zo ver dat kan) een van de betere bij Ajax. Vooral de eerste helft, veroverde hij veel ballen en opende ook nog een paar keer erg goed op medespelers.

De spelers die er echt helemaal niets van bakten waren; Vermeer, Vertonghen, Ooijer en Janssen.

Als Sightorsson terug is heb je geen spits nodig.

Wel een sterke verdediger, daar ben ik het zeker mee eens. Dan Jan gewoon op links of op Cvm.
Zag laatst dat Chivu nog een club zoekt, als hij wilt inleveren.. Hij heeft immers ooit belooft terug te keren.

6 november 2011 om 15:07

Denk je werkelijk dat Ajax Bony kan betalen?

Onrealistisch.

Er is niks mis met de selectie maar met Frank de Boer.

Je gaat Bony kopen terwijl je Mounir hebt?

Simpel: Ontsla de Boer en trek een keer een fatsoenlijke coach aan. Ajax gokt altijd met spelers maar ook met trainers.

Dat gegoochel met formaties en opstellingen kan zomaar bij Ajax. Heel bizar. Niemand weet waar hij aan toe is en er staat een onzeker team.

Aan de kwaliteiten ligt het niet. Heel in de winter Vormer op en Castillion terug. Haal een fatsoenlijke linksback en zet Mounir in de spits.

Maak Theo de vaste captain en leg Vertonghen een spreekverbod op.

Ajax staat voor Altijd moeilijk doen. Bestuursvormen, opstellingen, de breedte van t baan op het shirt, de jeugdopleiding...

Altijd en alles moet ingewikkeld. Dat is het Ajax systeem.

1 x in de 7 jaar kampioen worden en nu al in november op 11 punten achterstand.

Ik ga daar van uit. AZ speelt weer zoal het moet.

Ik begin medelijden met Ajax supporters te krijgen....hun smoesjes boek zal nu wel uitgespit zijn.

6 november 2011 om 15:14

Bossen heeft vandaag de wedstrijd ook weer naar zich toe getrokken door 2 penalty's niet te geven aan Ajax die absoluut verdiend waren ( Boerrigter en Sulejmani )

Mounir komt niet meer in het hoofdstuk voor dus die kan je sowieso vergeten.

Vertonghen op CVM zou ik ook wel eens willen zien, hij komt vaak naar voren, heeft een goede linker en een hoop kracht, paast beter een bal als Enoh en heeft meer techniek.

Koop dan een goeie sterke verdediger, maar wie ?

Een goede trainer voor Ajax vind ik John vd Brom, maar die zit nu goed op zijn plek en zal ook een hoop geld kosten, net zoals Bony. Vitesse heeft immers geld zat op dit moment.

Voortaan Cillissen in de basis en Vermeer op de bank.

Een goeie LB zou ik niet verkeerd zijn aangezien Boilesen ook niet echt top is en hij ook nog geblesseerd is.

6 november 2011 om 15:22

Jammer dat je in je kritiek niet meeneemt, dat die Ooijer diepdonkerrood had moeten hebben voor die overtreding op Sneijder. selectieve verontwaardiging bij je kritiek op de scheids......

6 november 2011 om 15:22

Als de Boer weg is dan zal de nieuwe trainer hem zeker wel gebruiken.

Is zelfs vorig jaar met de minste duels nog topscorer van Ajax geworden. Druk had je nu ook wel aan 8/9 goals geholpen en dan stond je nu ook hoger.

Persoonlijke vendetta wat Frank aan het voeren is, is zelfmoord.

Nuytink van Nec? Zeer getalenteerd.

Misschien moet de Boer zich eens realiseren dat het Ajax-spel dat hij wil spelen gewoon onmogelijk is voor deze spelers. In zijn tijd ging het geweldig omdat alle 11 spelers zoveel kwaliteit hadden dat Ajax een geoliede machine was en er een idee achter zat.

Persoonlijk denk ik dat dit ajax gewoon een gebrek aan kwaliteit heeft om dit type voetbal te spelen. We kunnen allemaal wel als het ajax van toen of barcelona van nu willen spelen maar dit is maar voor weinigen weggelegd. Spelers als Enoh, Sulejmani, Anita, Janssen, Alderweireld passen te vaak onzuiver of spelen te langzaam en dan is het hele effect weg.

Ajax kan beter proberen vaak de flankspelers aan te spelen die dan met een actie de bal voorzetten of de aansluitende middenvelders aanspelen want hiermee zijn ze gevaarlijk en niet met dat eindeloze rond tikken

Niks goed Utrecht, die winnen hier door 5 persoonlijke fouten, Ajax was voetballende ploeg de betere meer bal bezit meer kansen. Hier kan frankie weinig aan doen. Hoop dat ze in de winter verdediger(s) kopen want dit kan echt niet

6 november 2011 om 15:14

Jij snapt er niet veel van he. Jullie zijn overklast op efficiency...... Frank de Boer is verantwoordelijk, hij neemt foute beslissingen..... starten met de Jong en zie hoe Bulykin heeft gespeeld. Jouw naamgever Vertonghen presteert niet veel en is verdedigend is hij heel beperkt. Denkt met arrogantie en flegmatiek te kunnen spelen...... iedereen heeft dat door. Is de grootste zwakke schakel in dit Ajax.

Wel ik heb altijd een zwak voor ajax maar damn:

- 20 tegendoelpunten in 12 wedstrijden is ajax-onwaardig
- Vermeer met 2 blunders in 1 wedstrijd is ajax-onwaardig
- geen echte nummer 9 is ajax-onwaardig
- met 3-2 rusten en vervolgens 3 goals tegen in 7 minuten is ajax-onwaardig

Wat er moet gebeuren:

- Cillessen zo snel mogelijk in het doel
- dat bestuurlijke gezeik moet afgelopen zijn
- er moet rust en ervaring in de winterstop worden aangekocht
- ajax schiet tekort op het mentale vlak, doe er wat aan!

6 november 2011 om 15:02

Ik denk niet dat Ajax veel aankopen moet gaan doen. Ze zouden het kunnen doen, maar financieel lijkt het me geen goed plan. Afgelopen jaar boekte ze een winst van 5,5 miljoen euro waar de transfer van Suarez en Emanuelson van ruim 25 miljoen inzat. Zonder die verkoop zouden zu dus een verlies van 20 miljoen hebben. Dit jaar gaan ze geen grote verkoop doen dus zullen ze wel een dik verlies halen van 20 miljoen. Er vanuitgaande dat ze dit seizoen geen CL halen lopen ze het jaar daarna dus 15 a 20 miljoen mis van de CL. Dat bij dat gemiddelde van 20 miljoen komt uit op 35-40 miljoen verlies, dus het lijkt me geen goed plan om transfers te gaan doen.

6 november 2011 om 15:04

Droevig dat je Vermeer zijn naam noemt ! Lekker makkelijk ! En wat als Cillessen het een paar keer minder doet , ga je dan om Oooooh Pizza lopen roepen ?? Vermeer had een off day zoals jij die ook wel eens zal hebben.

6 november 2011 om 15:25

Noem maar gerust drie blunders hoor. Vermeer was vandaag het verschil tussen winst en verlies. Liet een hoge bal lopen en plaatste tweemaal een bal in de voet van een tegenstander. Tel daarbij op de drie goals die van richting zijn veranderd en de chaos middag is compleet. Alles wat er achterin mis kon gaan ging mis, het klinkt gek maar Utrecht heeft werkelijk waar geen kans gecreëerd.

F. de Boer heeft wel degelijk spelers tegen elkaar uitgespeeld.

De Jong-elhamdaoui
Janssen wisselen in Madrid
v. de Wiel wisselen in eigen huis voor 'n fluitende Arena.

Hij doet het telkens om z'n eigen slechte prestatie in de schoenen van 'n speler te schuiven.

Vandaag zal die ook wel iemand de schuld geven, mogelijk dat ie volgende week Cilissen opstelt.

De Boer eerst volgende wedstrijd Jan Vertonghe aan de kant houden, nonchalance wordt niet langer getolereerd. Er zijn wel jeugdspelers die zich wel volledig willen inzetten voor het team.

ieder team dat een een beetje enthousiast vechtvoetbal speelt kan gewoon winnen van dit ajax. het is echt ongelofelijk om te zien, maar elke counter, elke lange bal in de richting van de 16 van ajax levert de meest kolderieke situaties op in de verdediging. denk dat frank in de winterstop eens rond moet gaan kijken voor een echte no-nonsense verdediger want anders eindigt ajax het seizoen zomaar met 60 tegengoals...

niet te geloven wat een belabberde verdediging bij ajax. Snel Cillessen op goal zetten en anita en ooijer nooit meer laten spelenn

6 november 2011 om 15:09

vreemd dat jouw reactie hetzelfde is als de mijne : ik vind dat ooijer 6 wedstrijden geschorst moet worden ( evenaals breuer van heerenveen trouwens) .
Mijn post werd verwijderd onder de noemer ;eindeloze clubdiscussie ???
Ooijer kan gewoon niet meer mee en ja ook ik vincillisen een betere keeper.
Maar als niet ajaxied mag je je er schijnbaar niet in mengen.....

Wat een geweldige wedstrijd, Als ik het allemaal goed gehoord heb een wedstrijd die alle kanten op kon, De Score van vanmiddag is ook om te smullen. 6-4. Geweldig. Alleen jammer dat mijn ICT Leraar een ajacied is. Dat zal balen worden morgen het 4e uur.

Vermeer zal nu wel het slachtoffer worden , lekker makkelijk voor Frank ! Ik kan eigenlijk niet anders concluderen dat Frank maar een matige trainer is , die heel geforceerd een bepaald type voetbal wil spelen maar daar eigenlijk niet de ploeg voor heeft. Een goede trainer gaat aan de slag met zijn ploeg en kijkt welk systeem daar het meest voor geschikt is. Voor Frank is het systeem heilig en je moet in zijn straatje passen anders ben je een outlaw. 16 verliespunten na 12 wedstrijden is Ajax onwaardig !!

6 november 2011 om 15:03

Volgens mij speelt Ajax juist het systeem die ze moeten spelen. Ze hebben 2 goede buitenspelers en goede aanvallende middenvelders. Wat gewoon jammer is dat de verdediging dramatisch is, ze hebben geen echte goede spitsen en de keeper stelde vandaag erg teleur.

6 november 2011 om 15:13

Als je weet dat je verdediging zwak is dan zal je je middenveld daaraan moeten aanpassen , en dus het systeem. Een kleine aanpassing en je hebt al veel meer controle over een wedstrijd ! Maar Frank is tactisch niet zo sterk als dat hij het graag doet voorkomen.

6 november 2011 om 15:38

De eerste helft was er niks aan de hand, toen speelde Ajax gewoon goed voetbal en zag het er naar uit dat ze de 3 punten naar Amsterdam mee zouden nemen. De 2e helft komt er een hoge bal in de 5 meter gebied, zo'n bal zou normaal gesproken voor de keeper zijn, Vermeer pakte de bal niet. Daarna krijgt Vermeer een terugspeelbal en die schiet hij helemaal verkeerd weg zodat er nog een goal valt. Dit heeft weinig met de tactiek van Frank de Boer te maken, want dit soort dingen mogen gewoon niet gebeuren.

6 november 2011 om 15:55

Je hebt helemaal gelijk ! Top Trainer ! Top Coach ! Top selectie ! Top wedstrijd ! 2 lullige momentjes maar verder niks aan de hand ! 16 verliespunten van de 36 is zo slecht nog niet ! Ajax heeft er nog nooit zo goed voor gestaan.

6 november 2011 om 15:04

Ben ik absoluut niet met je eens.
De Boer is een trainer/coach met heel veel potentie, alleen nog wat onervaren.
Die komt er echt wel.
De pech is dat de kwatta-ogen van ajax redder JC op hem gericht zijn en de Boer dus gedwongen wordt in de overleefde en niet meer van deze tijd zijnde ''ajax-housestyle'' te spelen.
Als je dan mensen buiten gooit, dan in ieder geval personen die met hun tunnelvisie in het verleden leven. Pas dan kan de Boer zich ontplooien en ajax hogerop helpen...

Maar wat moet je met een spelersgroep die niet alleen 16 punten verliest in 12 wedstrijden, maar ook nog eens een uiterst matig doelsaldo van 12 en 20 goals tegen in die 12 duels....
Zijn puur middenmoot cijfers..... en daar moet dan die de Boer het mee doen..

6 november 2011 om 15:16

Een Centraal Duo met Ernando en Rafael Toloi zou al een grote verbetering zijn ;

Vermeer was natuurlijk niet op zn best vandaag maar een keeper wordt ook vaak onzeker van wat voor slechte verdedigers voor hem staan en dan ga je rare fouten maken.

Frank de Boer zal dit nu moeten gaan managen, verdediging is zwak en de aanval is niet des Ajax, problemen sportief gezien en bestuurlijk. Het is crisis in amsterdam.

6 november 2011 om 15:01

Het probleem van Ajax is de keeper. Met Stekelenburg in het doel werd er veel beter gecoacht van achteruit. Vermeer maakt zijn verdediging erg onrustig en is ook geen puntenpakker. Het waren ook vooral grove verdedigingsfouten vandaag, maar vooral 3 zeer grove blunders van Vermeer. Zijn uittrappen zijn zeer dramatisch te noemen. Hij is gewoon het Ajax-shirt onwaardig. Maar helaas zijn Cillissen en Verhoeven niet veel beter.een elftal valt of staat bij een keeper die zijn verdediging goed kan organiseren.

ik heb hier geen woorden voor !!!!
mijn god wat was vermeer dramatisch vandaag net zoals de verdedigers.....kan zo nu en dan goed keepen maar is te onzeker en te wisselvallig niet goed genoeg in mijn ogen voor eerste doelman. en tja de verdediging wat moet je daar nog over zeggen helemaal niets want dat waren ze. Helemaal Bagger. op naar de volgende hartverzakking .....man waarom zit ajax zo diep bij mij in mn hart???

Wat een drama die verdediging van Ajax, 2 a 3 leuke wedstrijden, tegen een matig Zagreb dat slechts meedoet als toernooivulling in de CL en tegen een onthutsend zwak Roda dit jaar en het lek was volgens velen weer boven.

Utrecht laat nu eens te meer zien dat als een ploeg strijd aan de dag legt en bereid is met power en passie te spelen, de kleuterverdediging van Ajax geen idee heeft hoe het op te lossen. Dit is puur een gebrek aan kwaliteit en niet zoals velen beweren een mentaliteitsprobleem.

Deed Stefano Lilipaly mee met Utrecht, weet iemand dat???

Ik vind het van sommige mensen erg zwak om Vermeer de schuld te geven, Ajax heeft een top middenveld en goede aanvallers maar zwakke verdedigers. Met als uitschieter Vertonghen die loopt te verdedigen alsof het een oefenduel is.

Hetzelfde geldt voor Ooijer, elke keer terugspelen naar de keeper, wat kan ik me daar aan ergeren.

Verder was het een geweldige wedstrijd om naar te kijken als neutrale kijker.

6 november 2011 om 15:03

Dat neemt nog niet weg dat Vermeer bijna wekelijks veel te ver uit zijn goal komt, wekelijks weer komt hij met dergelijke clowneske acties. Dat mag er inmiddels wel een keer uit zijn toch? Hij blijft het maar doen, zie je Vermeer weer ergens lopen waar hij Totaal niet hoort te zijn en telkens maakt hij het gevaarlijk. Deze verdedigers waren dezelfde verdedigers die Steek voor zich had en toen zag het er een stuk beter uit.

Vertonghen speelt ronduit zwak en arrogant, dat ben ik met je eens.

6 november 2011 om 15:06

Ajax heeft geen zwakke vedediging. Ajax heeft een keeper die niet kan coachen en veel te onrustig is. Dat is al te zien vanaf het moment dat Stekelenburg vorig seizoen geblesseerd raakte. Vanaf dat moment is het Ajax nog maar 1 keer gelukt om in de competitie (roda JC) de 0 te houden.

6 november 2011 om 15:17

Dat is de vinger op de zere plek leggen. Deze verdediging kon het met Stekelenburg achter zich wel. Zie jaar Jol bijvoorbeeld. Vermeer is debet aan de matige verdediging voor hem.

kan Ajax ook winnen van Lyon op deze manier ?

als ajax zo speelt tegen Real madrid die vandaag heeft gewonnen met 7-1 !

6 november 2011 om 15:04

Madrid is sowieso in de poule buiten categorie, het probleem is dat Alderweireld geblesseerd is.
We weten nog niet hoe lang hij geblesseerd is, is toch meer een zekerheid dan Ooijer.

Vermeer even exit, Cilesen erin. Puur omdat Vermeer twee cruciale fouten heeft gemaakt.

6 november 2011 om 15:12

Alderweireld is uitgevallen met buikgriep, dus die kan de volgende wedstrijd wel weer spelen.

6 november 2011 om 15:45

Bedankt voor de info, alderweireld heb je nodig de volgende wedstrijd. een zekerheid achterin.

Diep triest deze wedstrijd, als je zo blijft spelen krijg je ook geen vertrouwen meer van je supporters ..

6 november 2011 om 15:04

Na 14 jaar kan ik me voorstellen dat supporters er kotsmisselijk van beginnen te worden.

Hoeveel trainers in hoeveel jaar heeft Ajax al niet gebruikt en niemand kon slagen,

ligt het aan de spelers, de coaches, de Rvc?

Er klopt gewoon al 14 jaar geen zak meer bij Ajax en niemand kan het probleem vinden.

Want 3 landstitels in 14 jaar tijd is echt heel erg weinig.

Tijd dat johan cruijff misschien op het veld gaat staan want anders zie ik het echt heel erg somber in !

Snap echt niet dat spelers roepen dat ze nog trots zijn om bij Ajax te komen voetballen. Het is een subtopper meer niet.

6 november 2011 om 15:02

Het is dan ook niet zo simpel dat je het probleem 'even' vindt. Trainers stapten vaak op door de extreem hoge druk die bij Ajax hoort, we hebben een beetje pech gehad met de eindstanden(twee keer nét geen kampioen), en er is inderdaad een hoop wanbeleid gevoerd. Maar overdrijf het nou niet, ik word daar zo moe van...

6 november 2011 om 15:06

Er wordt wel eens gezegt dat het beste manier om stappen vooruit te maken, een stap terug doen is.

Het klinkt als Ajax-supporter misschien raar, maar misschien moeten we een keer lagere eisen stellen aan de trainers, spelers en bestuur. Stel een keer als doelstelling: derde in.

De druk wordt zo veel lager.

Pijnlijk om te zeggen maar nog maals, de beste manier om een stap vooruit te maken, is er soms een terug doen.

6 november 2011 om 15:08

Dit zou inderdaad wel makkelijker zijn, maar willen we dat echt? We moeten eigenlijk ook wel het trotste Ajax blijven dat altijd kampioen moet worden. Dat hoort er eigenlijk bij, en juist dat maakt ons de grootste.

Daarnaast is het onmogelijk. Het zal altijd zo bij Ajax blijven dat we kampioen moeten worden, dat hoort er gewoon bij.

6 november 2011 om 15:08

Overdrijven, als Ajax zichzelf zo goed vind (wie ajax deze dagen nog mag zijn want die kunnen ze al 14 jaar niet vinden) .

statestieken zeggen genoeg denk ik 14 seizoenen, 3 landstitels. Geen enkele europee prijs en als je naar trainers etc kijkt, het wanbeleid met spelers aankopen etc. lijkt het meer op een amateurclub dan op iets anders.

en de supporters maar zingen op die tribunes "boeren, boeren"

nou ik weet waar de echte zitten. in alle lagen van de club met uitzondering van de fans.

6 november 2011 om 15:15

Aan de ene kant moeten we stoppen met achterin rondspelen en aan de andere kant zijn we Ajax niet meer. Daar waren we juist mee bezig, de Ajax filosofie weer inbrengen. Maar we zijn alweer aan het zeiken omdat een bal er net niet invliegt. En dan moet het roer weer om. Doe gewoon normaal.

Nee, dat zegt dus niet genoeg. 1 doelpunt in het ene seizoen en 1 punt in het andere seizoen meer en het was 5 uit 14 geweest. Geen enkele Europese prijs? Lol? Wat verwacht je dan? We hebben 15% van de begroting van Real... Trainers gingen vaak zelf weg, is dat dan ook al de fout van die grote boze mannen in pak? Denk eens aan de nuance.

Dat laatste volg ik niet.

6 november 2011 om 15:19

@arsenal haii. nou ik heb vaak in het stadion gezeten en horode vaak genoeg het ajax publiek boeren roepen. Vandaar de vergelijking dat de echte boeren bij ajax zelf zitten. Maar daar krijg ik toch misschien gezeik mee met fans van fc twente :. Met die uitspraak hehe

6 november 2011 om 15:27

Ajax supporters riepen boeren? Kan ik me nauwelijks voorstellen... Maar goed, niet zo relevant allemaal. Ga je nog op de rest in?

6 november 2011 om 15:03

Het heeft met geld te maken

6 november 2011 om 15:15

Ja, want we hebben zoveel minder geld dan de andere Nederlandse clubs.

6 november 2011 om 15:16

Scouting en jeugdopleiding daar ligt het aan. En dat er kenbaar een soort gedachte door de Arena zweeft dat ze alleen maar mogen voetballen op techniek ipv inzet. Volgens mij is het altijd de combinatie van techniek en inzet geweest die van Ajax een topclub maakte.

Het verbaasd mij dat iedereen het hier heeft over de wedstrijd. Ja Utrecht speelde vol passie en Ajax was verdedigend ronduit dramatisch.

Maar waar was de Knvb vandaag in hun standpunt richting spreekkoren?? De Knvb had vandaag kunnen laten zien hoe serieus ze die woorden namen maar hebben aangetoond dat ze er niks aan willen doen.

Het is werkelijk ongelooflijk dat deze wedstrijd uitgespeeld is. Wat een schandalig maar dan ook werkelijk schandalig (gedeeltelijk) publiek in Utrecht. Vanaf minuut 1 hoorde ik keer op keer het K woord en 90 minuten lang waren er de bekende spreekkoren en vuurwerk. Vanaf minuut 1 meerdere malen redenen om de wedstrijd stil te leggen maar die laffe Bosse durfde het niet. Ik hoop dat Utrecht hier een forse straf zal gaan krijgen en wedstrijden lang zonder publiek moet gaan spelen want deze voorstelling van die ‘supporters’ (zou graag een ander woord gebruiken maar dan word ik geband) was het laagste uit zijn soort.

6 november 2011 om 15:08

@ Afcafrank7

Inderdaad, ook hoorde ik in de eerste helf heel kort oerwoud geluiden toen Enoh aan de bal was. Buiten dat het walgelijk is snap echt niet waarom men dat doet omdat er bij Utrecht ook donkere jongens lopen. Maar goed als je naar Utrecht gaat weet je dat je die spreekkoren krijgt.

6 november 2011 om 16:39

Beetje jammer deze reactie, ik was aanwezig, zat naast het uitvak, het vuurwerk kwam hier vandaan, daarnaast is het enige wat ik gehoord heb het K woord vanuit het uitvak richting Utrecht, was je aanwezig???? Ben bang van niet

6 november 2011 om 16:41

Utrecht suporters die k* Utrecht scanderen? Niet echt logisch he/ Geen enkel oerwoud geluid gehoord en alleen het uitvak gebruikte het k* woord, hypocriete slechte verliezer...

6 november 2011 om 17:05

@ vruchtwater en Fcu

Ach hou toch op man. Probeer je nu werkelijk het schandalige gedrag van je medesupporters goed te praten? Ik heb 90 minuten lang Kjoden, hamas hamas en het riedeltje erachteraan, wij gaan op J jacht etc gehoord. En jij probeert dat schandalige gedrag goed te praten??? Verwijder aub je profiel hier want jij hebt geen enkele objectiviteit toe te voegen aan deze site.

6 november 2011 om 19:10

Dus nogmaals hypocriete slechte verliezer. En daarmee keur ik geen spreekkoren goed, maar kjeur ik het gedrag van jou en die andere poster af, ik ken genoeg ajacieden die zouden willen dat jij ajax uit je naam verwijderde, de groeten.

Ik schaam me dood, echt. Ik had al verwacht dat het geen beste middag zou worden bij Utrecht, omdat we het er traditioneel lastig hebben.
Maar wow, die Anita speelde echt dramatisch, had Asara totaal niet in zijn greep. En wat was onze vriend Kenneth aan het doen? Rag voortaan gelijk alle ballen naar voren, hebben we dit gezeik ook niet.werkelijk dramatisch, dat als je vier goals maakt alsnog verliest.

Voordat ik begin moet ik zeggen dat FC Utrecht "terecht" heeft gewonnen.
De manier waarop is alleen wat minder. Ajax speelde zeer zwak tot dramatisch. Vooral in de verdediging ging er van alles mis. FC Utrecht speelde in mijn ogen af en toe een beetje onsportief, dat wil niet zeggen dat ze niet "terecht" hebben gewonnen, maar ik had af en toe het gevoel dat ik naar een toneel stuk keek opgezet door kinderen van de basisschool.

Maar het was niet alleen een toneelstuk van de basisschool ook de verdediging van Ajax was basisschool niveau. De abritage kan ook nog behoorlijk veel leren, zo had Ajax minimaal 1 penalty moeten krijgen en moest er aan beide kanten gele kaarten vallen, Ajax moest zelf met 10 man op het veld staan. En dan hebben we Vermeer nog, dramatisch gekeept maar om hem nu af te schrijven?

Helaas gebeurt dit te snel, men schrijft een speler of club te snel af. Zoals Ajax, dat ze nu slecht spelen en een slechte periode achter de rug hebben betekend niet dat ze de landstitel uit het hoofd kunnen zetten, dat is iets te overdreven. De bal is rond het kan alle kanten op.

Seizoen verloren zo kort al, leuk voor de seizoenskaarthouders onder andere ik. Ajax wat een dramatische wisselvallige ploeg zeg. Graag investeren en verkoop alle middelmaat maar.

Je zou overigens je toto maar op overige uitslagen hebben gezet met een quotering van 70 euro voor elke ingezette euro :P Dan had je na deze wedstrijd een flinke som geld verdiend met dank aan beide verdedigingen :P

Ajax moet de titel na deze deceptie wel even uit het hoofd zetten. 11 punten als AZ wint vandaag van Ado... En nee Ajax-supporters, vergelijk niet met vorig jaar. Vorig jaar had Ajax nog enigszins de spirit, die wil om te winnen. Als ik nu naar de verdediging van Ajax alleen al kijk moet ik toch echt concluderen dat het puur en alleen een motivatiekwestie is. Of zijn Alderweireld, Verthongen en Van der Wiel in de zomer het voetballen verleerd? Het middenveld en aanval is wel deels een kwestie van kwaliteit, denk ik.

En Utrecht, damn... Zo slecht als het gaat, en het toch op kunnen brengen om even de wedstrijd van het jaar te spelen. Een heel groot compliment voor die jongens vandaag. Zij hebben mijn voetbalmiddag kleur gegeven!

Man man man, wat een drama pot. De enige 2 die goed speelden vandaag waren Van der Wiel en Sulejmani. Jammer dat Alderweireld er zo snel uit moest, die lost heel veel problemen op die Vertonghen dit seizoen maakt. Wat is die gozer toch één groot drama dit seizoen. Bijna alle doelpunten kun je hem verwijten. Ook Anita speelde deze wedstrijd heel erg slap.

Straks weer zo'n lulverhaal van De Boer dat het hopelijk een les is voor de 'jongens'.

Trouwens was Bossen ook vreselijk bezig. Penalty's niet gegeven, rode kaart niet gegeven. Onterechte vrije trap waaruit de 3-3 komt. Op de rode kaart na was hij wel heel erg in het voordeel van Utrecht aan het fluiten, die overigens lekker aan het schoppen en shirtes trekken waren.

Wat is dat publiek toch een trieste aandoening van Utrecht. Apen geluiden maken, iedereen zijn moeder is een h***, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Echt origineel zijn ze daar ook niet kwa liedjes.

Gefeliciteerd 'utreg' fans met de doelstelling die al gehaald is dit seizoen! Volgende week maar weer lekker verliezen bij Ado, maar dat zal toch niemand een worst wezen.

OT: Wat is dat toch met die verdwaalde types, die EHM en Aisatti terugwillen? Wat een rare kwasten zijn dat. En het erge is ook nog dat ze geen eens weten wáárom ze zijn terug gezet! Wat doe je dan in hemelsnaam op een voetbalforum?

Lyon gaat gewoon door in dechampions league ik wens Ajax veel plezier in Europa Leuge
zo kan je niet winnen van Lyon

Volgend jaar weer nieuwe kansen voor de Eredivisie. Hoop dat AZ kampioen wordt, verdienen ze wel winnen makkelijk en spelen goed voetbal.

6 november 2011 om 15:09

Ik weet het niet zo, de andere concurrenten verliezen ook makkelijk punten ( Behalve AZ )
Maar je weet nooit hoe dat na de winterstop gaat lopen, ze spelen wel het meest constant, maar ik zou Ajax zeker niet zo snel afschrijven.
Het is en blijft een spannende en gekke competitie.

Ik denk dat wij Ajacieden allemaal maar een brief moeten sturen naar Ajax toe met tekst en uitleg over wat er allemaal wel niet moet gebeuren om Ajax weer het 'ajax van vroeger' te maken. Het lijkt soms wel een circus in de hoofdstad van Nederland. Altijd moet er wel iets spelen in negatieve zin. Helden van de club die de strijdbel niet begraven, terwijl het belang van de club belangrijker is dan het eigen belang (tenminste, zo lijkt mij het)

De basisvaardigheden moeten weer nodig betrokken worden bij dit Ajax. Waarom achterin rondspelen als je weet dat Vermeer niet goed met druk kan omgaan? Waarom moet altijd alles zo moeilijk in het spel als het ook makkelijk kan? Waarom speelt Ajax na Europese wedstrijden altijd zo dramatisch in de competitie? Waarom zijn er zoveel vragen? De Boer heeft heel veel werk aan de winkel, want op al die vragen moet een antwoord komen. En wel heel snel!

Een heel goed gesprek tussen de trainer en de spelersgroep lijkt mij wel aan de orde. Dat de Boer blijft lijkt mij natuurlijk logisch, wat mij betreft tekent hij voor 10 jaar! Als hij maar trainer van Ajax blijft. de Boer moet eens te rade gaan waarom de spelers na de Europese wedstrijden zo presteren en waarom überhaupt vuurwerk moet komen voordat Ajax gaat voetballen. We hebben een selectie om kampioen te worden, er hoeven geen aankopen plaats te vinden. Wat er wel hoeft plaats te vinden is een duidelijk gesprek met de trainer en spelers. De Boer zwaait met de scepter en dat moeten de spelers ook realiseren!

Als ze niet willen voetballen laat je het merken! Gooi ze er maar uit als ze geen inzet tonen en als amateurs staan te voetballen! Geen woorden maar daden zullen we maar zeggen! Dit kan zo niet het hele seizoen verder gaan, dan loop je tegen nog meer puntverlies aan. Als het niet op een andere manier kan moet het maar zo.

Bulykin en van der Wiel waren de beste spelers aan de kant van Ajax. Vertonghen moet voorlopig maar niet meer naar voren gaan en zich eens concentreren op zijn hoofdtaak Verdedigen!! Ooijer en Anita mogen zich net zo erg schamen wat een dramatische verdediging. Ook Vermeer was matig maar die heeft echt wel krediet en die uittrappen zijn mede de schuld van Frank de Boer.

Ajax heeft geen eredivisie-topclub waardige bank op veel posities. Dat is een groot probleem wanneer enkele basisspelers een off-day hebben. Dat bleek ook vandaag maar weer.

Veel mensen hebben het over de mentaliteit maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. Een deel van de spelers liet inderdaad een gebrek aan passie en strijdlust zien. Maar een groot deel ging er in iedergeval de eerste helft vol voor. Echter een gebrek aan verdedigende kwaliteit, communicatie, vastigheid, leiderschap & rust deed Ajax de das om.

Waarom wil iedereen opeens Vermeer uit de basis werken, dat slaat helemaal nergens op! Hij heeft vandaag twee heel domme fouten gemaakt, maar iedereen heeft wel eens een slechte dag. Dat opportunistisch gezeur altijd. Volgende wedstrijd van Ajax staat die wat mij betref gewoon lekker in het doel, zeker als je kijkt naar wat voor reddingen hij voor Ajax heeft verricht. Vermeer is een uitstekende keeper en ik blijf een supporter van hem.

Wat was de verdediging slecht vandaag! Jammer dat Alderweireld eruit moest, want Ooijer heeft totaal geen inspeelpass. Van der Wiel speelde redelijk overigens, maar Frank de Boer moet als oud-topverdediger de verdediging maar eens goed onder handen nemen.

Zouden ze in Amsterdam nu ook in zien dat Ooier tekort komt. Wij hebben hem toch niet voor niks geen contract aan geboden in ONS Eindhoven

6 november 2011 om 15:17

Ik blijf het erbij houden dat Rutten hem in Amsterdam heeft gestald als infiltrant. Vorig jaar lukte het ff niet, maar dit jaar doet Ooijer zijn werk goed.
Even serieus: Ooijer heeft niks meer te zoeken in het betaald voetbal. Die kan beter bij FC Boerenkool de frikandellen gaan bakken in de kantine....

deze wedstrijd was raar maar zo kan het ook met d competitie gaan...mischien staat ajax er over 10 speelrondes wel heel anders voor

Naar de verliespartij van Feyenoord gisteren en nu het verlies van Ajax, snap ik de 1-1 van 2 weken geleden weer wel.

Ajax is nu op het niveau geraakt van Feyenoord, dat is dus vechten om in de middenmoot te eindigen.

6 november 2011 om 15:14

Dat is overdreven. weet je wat mij opvalt? iedere keer als ze Cl/el winnen ze de wedstrijd erna in de competitie niet. Dus eigenlijk wist ik al dat ze niet gingen winnen.


Vermeer is in vergelijking met Mulder een verademing. Dus jullie mogen blij met hem zijn,
Daarnaast is de defensie van Ajax minstens zo schuldig aan vandaag en ook grotendeels de reden dat het kampioenschap wel erg ver weg is.
Ik snap de frustratie, maar Vermeer blijft gewoon een goede keeper.

6 november 2011 om 15:19

Inderdaad ja. Vermoeiend hè, dat opportunisme?

Vermeer was vandaag heel slecht, maar was hiervoor prima. Gewoon een goede keeper die vandaag een off-day had.

Het was echt een heerlijke wedstrijd. Veel fouten, spanning, strijd en uiteraard lekker veel doelpunten. Vind het trouwens kort door de bocht om alles op Vermeer af te schuiven. Vooral de zesde goal, want die valt gewoon omdat Van der Wiel die bal niet goed terugspeelt. Al met al, het was leuk.

6 november 2011 om 15:27

Is het niet heerlijk om Ajax zo hard op ze bek te gaan?

6 november 2011 om 15:32

Ja dat is heerlijk om te zien

6 november 2011 om 15:40

Waar heb jij het nou weer over? Zo te zien is het op VZ ook al raak zodra je zegt dat het leuk was.
Nou, speciaal voor jou dan maar, ik vond de wedstrijd zelf leuk en het interesseert me geen moer dat Ajax vandaag heeft verloren. Als het FC Knudde was geweest dat met 6-4 had verloren dan had ik het net zo leuk gevonden.

Ajax krijgt veel te makkelijk tegendoelpunten, scoren is vaak geen probleem. De verdediging was niet alleen vandaag slecht maar is al heel het seizoen de zwakste schakel. Het kampioenschap zal er niet meer inzitten voor de Amsterdammers..

Voor mij als neutrale kijker een leuke spannende wedstrijd gezien.

Verbaas me over de kritische opmerkingen over Vermeer, de meeste vinden het een goede lijn keeper, maar zoals vandaag iedereen zag heeft hij erg veel moeite met terug speelballen.

Als team weet je dit toch? Zeker bij de laatste die vrij vervelend was voor vermeer peer je die bal toch de tribune in? En dit probleem lijkt me makkelijk te trainen.

Zou wel iets te maken hebben met dat doelmannen mee moeten voetballen.

6 november 2011 om 15:28

Nee Goiania , dit is een lied wat clubliefde voor Ajax toont. Ik wil je graag uitgebreid uitleggen wat clubliefde is , maar gezien jouw clubvoorkeur begin ik maar niet aan.

Ik denk dat ajax de titel niet haalt dit seizoen en blij mag zijn met een plaats in de top 3 .
Je moet eerlijk zijn ajax is al 10 jaar niet meer elk jaar de beste club.
De laatste jaren zijn er een paar subtoppers met een mindere begroting ook kampioen geworden ( az , twente)
Ik denk toch dat ajax de laatste jaren erg verzwakt is .

Hoe dat komt , ik weet het zelf niet .
Misschien een mindere scouting .
hoewel dit jaar wel redelijke tot goede aankopen.
Maar de verdediging is ook niet meer wat het was.
in 12 wedstrijden hebben ze al aardig wat tegen doelpunten gehad.

Het is jammer dat ajax en feyenoord niet samen voor de plaats 1 strijden elk seizoen.
Maar moet ook toegeven het is leuk als er elk seizoen zo verrassing is.
Zoals nu az en vitesse .

Ik denk dat ajax nu eerst een keer alle middelmatige spelers is moet verkopen en begin op nieuw met scouten.
er lopen te veel jongens in ajax die als vrouwen voetballen.
zeg ik niet om ajax naar beneden te halen want bij mij club (feyenoord ) is het nog erger .
Maar het is wel de harde waarheid .

Elk team kan het dit ajax moeilijk maken met passie en strijd. Dat deed Zagreb niet waardoor het een simpel avondje werd.
Wel grappig dat mn cluppie nog steeds 4e staat na 2 onverwachte nederlagen van Feyenoord en ajax. Rare competitie gaat dit worden

Ajax durfde te voetballen, Utrecht was duidelijk de mindere. Aanvallend heb ik dan ook niks op aan te merken maar verdedigend... Man, man, man wat was dat slecht zeg. We zitten gewoon in een hele moeilijke periode en moeten ons concentreren op de derde plaats. Dan maar geen kampioenschap dit jaar, zijn we gewoon niet goed genoeg voor. Is geen schande maar op dit moment is het gewoon zo. Een aantal spelers mogen best eens in de spiegel gaan kijken en ik hoop dat De Boer nu een stuk strenger wordt en gaat beginnen met spelers op de bank te zetten die niet gemotiveerd spelen.

Ajax verdiende vandaag zeker meer maar Utrecht speelde (zoals ik al zag aankomen) met meer pit in de duels en juist dat ontbreekt bij Ajax.

Het verbaasd mij dat iedereen nu opeens roept om versterking in de verdediging. Met dezelfde verdediging heeft Jol in zijn eerste volledige seizoen 20 tegengoals gehad. Hetzelfde aantal
waar de Boer nu na 12 wedstrijden al op zit. Gemiddelde van bijna 2 per wedstrijd. Ze moeten
eens gaan beseffen dat ze niet het niveau hebben om op zijn barca´s altijd van achteruit te willen opbouwen. Daarnaast vind ik het schrikbarend dat sinds de Boer is gekomen mijn inziens geen 1 speler zich echt persoonlijk heeft ontwikkeld als speler. De boer mag van mij echt in de spiegel gaan kijken.

6 november 2011 om 15:25

Ik denk dat het maar deels aan de trainer ligt en dat vooral de spelers zelf in de spiegel moeten kijken.

Jan Wouters stond vanaf minuut 1 billen te knijpen en te hopen dat deze wedstrijd zo snel mogelijk achter de rug zou zijn en dat de schade mee zou vallen.

Hoe de wedstrijd verlopen is weten we inmiddels denk ik allemaal wel maar het gaat mij er meer om dat de spelers van utrecht de motivatie uit zichzelf en uit het publiek wisten te halen. Wouters heeft hier, voor zover ik dat kan beoordelen, niet gek veel aan bijgedragen.

Natuurlijk is het aan De Boer om te zorgen dat het team zo scherp mogelijk het veld in gaat, maar de basis daarvoor moet toch echt uit de spelers zelf komen. Speler als Vertonghen, Van der Wiel, Vermeer Ebicillio, Ooijer en in mindere mate Jansen, en Eriksen zouden uit ervaring moeten weten hoe Utrecht uit leeft en hoe ze zich hier tegen zouden moeten wapenen.

Hoewel ik denk dat dit verlies deels door pech tot stand is gekomen en zonder blessures en vooral zonder ooijer ajax gewoon met bijvoorbeeld 4-2 had gewonnen, zit er op het gebied van mentaliteit iets niet helemaal goed en ik denk dat dit in eerste instantie niet bij de trainer gezocht moet worden

6 november 2011 om 15:30

Verbaasd het jou? Heb je de wedstrijd niet gezien dan? Normaal gesproken moet de basis met Boilesen-vertonghen-alderweireld-vanderwiel gewoon goed en de beste van de eredivisie zijn. Maar er is totaal geen backup. Anita is geen back, Blind is middelmatig, Ooijer is te oud geworden. Als Vertonghen zich dan te goed voelt om een stap extra te zetten, Alderweireld keihard moet schijten (nou ja keihard) en Vermeer ook nog eens als een kleuter speelt ja dan kan je toch wel vaststellen dat er met de winter iig wel 1 verdediger gehaald moet worden ergens.

Hoe kun je nou eerst 4-0 van Zaghreb winnen en dan 6-4 verliezen een topploeg zou eigenlijk nooit zoveel tegendoelpunten mogen krijgen. Diep en diep triest voor het Nederlandse topvoetbal en wel heel leuk om te zien dat het kan. Daar gaat de Kampioen van Nederland alhoewel ze nog altijd kans maken op de kampioenschap het is nog niet gespeeld. Blijkbaar komen er magische krachten naar boven wanneer er tegen Ajax gespeeld word, vorig jaar hadden ze daar ook verloren.

6 november 2011 om 20:50

Wat dacht je dat Dinamo Zagreb gewoon ontzettend zwak was. Daardoor heeft Ajax zich met 1 zwaluw blij gemaakt, en wordt nu weer met beide beentjes op de grond gezet...

Vermeer is niet zozeer slecht op terug speelballen, maar Ajax wordt elke keer zo in de verdrukking gebracht dat de matige verdedigers niet de voetballende oplossing kunnen vinden door, de opjagende aanvaller uit te spelen of door het middenveld in te spelen.

Logisch dat Vermeer wel 'n bal slecht wegschiet, hij krijgt namelijk meer ballen aangespeeld dan Theo Janssen in 'n wedstrijd.

Ik heb hier bijna geen woorden voor...wat was het vandaag achterin dramatisch. Behalve Van Der Wiel, die deed het niet slecht.
Vermeer, Anita, Vertonghen, Ooijer, allemaal ongelooflijk zwak! Laat Vermeer nou in godsnaam eens normaal uittrappen! Je kon er op wachten dat het een keer mis zou gaan.
Vertonghen speelde zo laks en nonchalant vandaag. Bij die eerste goal wandelt hij er rustig achter aan terwijl hij die bal de tribune in moet rammen.

En aanvallend speelde Ajax gewoon goed. Als de verdediging niet zo vreselijk had gespeeld, hadden ze vandaag echt wel kunnen winnen. Bijna alle goals van Utrecht ontstonden uit zwak verdedigen van Ajax.
Sulejmani, Van Der Wiel, Enoh en Bulykin speelden vandaag goed.

Ongelooflijk, zo onnodig! Verschrikkelijk. Je kan er nog zoveel bijvoegelijke naamwoorden op loslaten maar ik ben daar nu te pissig voor. Zo ga je nooit iets klaarspelen tegen Lyon.

Dit Utrecht werd thuis met 1-4 overklast.

Dit Utrecht werd met een nederlaag uit Nijmegen gestuurd.

Dit Utrecht is een van de slechtste Utrechts van de laatste jaren !

Dit Utrecht speelt mijn Ajax met 6-4 van de mat !

Schandalig !!!

6 november 2011 om 15:20

Dit Ajax is het Ajax niet zoals wij het willen zien.

Dit Ajax speelt met mensen achterin die niet kunnen/willen verdedigen.

Dit Ajax lijdt gezichtsverlies dankzij Vermeer, Anita en Vertonghen.

Dit Ajax, is niet mijn Ajax.

6 november 2011 om 15:29

oh, bjornn, jij bent zo'n fan van "wij winnen, zij verliezen"?

6 november 2011 om 15:41

Ik heb verder niets met het eerste elftal te maken. Maar van mij mag De Boer gerust zeggen dat zijn spelers hebben verloren. Want De Boer kan moeilijk die ballen zelf wegkoppen achterin. En Vertonghen die niet doorloopt, kan hij ook weinig aan doen.

Verdediging heeft verloren vandaag. Al vond ik Vd Wiel degelijk.

6 november 2011 om 15:21

Bestuur er maar uit doen zoiets, hoort wel weer bij Ajax.

Echt een bizarre wedstrijd, dit heb ik nog nooit meegemaakt.

Kan maar 1 ding zeggen:
Denk dat niemand 6-4 voorspelt had?

Een serieuze vraag? Deed Theo Janssen mee? Ik heb de wedstrijd gezien maar dit vroeg ik me net pas af...

6 november 2011 om 15:22

Onzichtbaar als de pest, bood zich niet aan liep niet vrij. Ieder geval heeft Ajax wel een lang jaar om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

6 november 2011 om 16:41

Op de Fifa12 doen ze het beter. xd

6 november 2011 om 15:24

Die zat een peukie te doen in de catacombe.

Wat een leuke wedstrijd. Groot deel van de Ajax-supporters maar zeggen dat Ajax-feyenoord een incident was. Nee, hoor het is gewoon de realiteit. Tegen Feyenoord hadden ze niks in te brengen. En nu tegen Utrecht. Ajax heeft gewoon niet de kwaliteiten om kampioen te worden. Je moet je gedachte altijd bij de wedstrijd houden. Dit was niet het geval. Slechtste verdediging in jaren bij Ajax.
Even het team erbij halen.

Kenneth Vermeer: Zeker geen slechte keeper. Maar na deze wedstrijd.. 2 Keer zo'n fout maken kan niet als keeper en al helemaal niet bij een club als Ajax.

Gregory van Der Wiel: Hele seizoen speelt hij al matig. Ajax had hem eerder moeten verkopen aan Bayern Munchen. Deze wedstrijd was hij een van de betere aan de kant van Ajax. Mooi voorzet bij de 5-4. Dat is dan ook zijn kwaliteit.

Jan Vertonghen: Wat is er met die vent gebeurd. Vorig jaar zo geweldig en nu zo slecht. Overschatte voetballer die blijkbaar niet meer zo goed is.

Andre Ooijer: Wat doet hij bij Ajax? Niks te zoeken. Inpricipe speel je gewoon met 10 man.

Vurnon Anita: Dramatische Back! Toont maar weer is het niveau aan van ons Oranje. Dat je mensen als Anita en Vlaar oproept. Had liever die Koppers zien spelen. Deed het toen wel goed tegen Feyenoord.

Christian Eriksen: Gehypte speler en word altijd de hemel in geprezen door elke Ajacied. Ook deze wedstrijd was het weer een matige speler. Neemt niet weg dat het een talent is die er zeker nog gaat komen. Maar vele Ajacieden doen alsof hij het niveau van Barca of dergelijke aankan, dus ze maken hem groter dan dat hij is.

Theo Janssen: Was weer eens verstoppertje aan het spelen.. Hele wedstrijd niet gezien. Gefrustreerd mannetje. Overdreven reactie na de tackle op Bovenberg.

Enoh: Valt eigenlijk niks op aan te merken. Deed het wel redelijk. Niet echt een fout van hem gezien.

Boerrigter: Heerlijke actie bij de 1-0. Altijd dat kleine tikje en dan die versnelling. Zelfde als Schaken altijd doet. Mischien dat Cabral en Ebicilio hiervan kunnen leren. I.p.v alleen maar truukjes te doen.

Bulykin: Groot pluspuntje aan de kan van Ajax. Staat er als een echte spits bij beide goals. Moet altijd wel om hem lachen. Hij kan helemaal niks, maar toch wel afmaken.

Sulejmani: Slechte vertoning weer. Vond hem niet zo goed als tegen Zagreb. Verdiende wel een penalty.

utrecht heeft gewoon een slecht elftal (ja van een utrecht supporter) het is gewoon een gatenkaas maar dat van ajax was te vergeijken met een emmertale!!!!!!!!!!!!!!
Nou utrecht en nou ook bij de kleine clups je punten halen.

vd wiel zit ook nog gewoon in zijn vormdip en zagreb deze week was van niveau Noordwijk of een zwak Nec dus laten ze bij ajax aub realistisch zijn .

Ik weet toch nog steeds niet wat we met Vertonghen aanmoeten. Ik denk namelijk dat hij veel beter op de positie kan spelen waar hij van nature stond, namelijk als controleur. Doen zal Ajax er wel een verdediger bij moeten kopen en de enige die ik kan bedenken is van Dijk. Vermeer zal voorlopig nog zeker, ook wat mij betreft het voordeel van de twijfel krijgen, maar op de lange termijn denk ik toch dat Cilissen er staat. Ook hoop dat Ajax na de winterstop zo speelt.

Cillissen
van der Wiel
Alderweireld
van Dijk
Boilesen
Eriksen
Vertonghen
Janssen
Sulejmani
Sigthorsson
Boerrigter

utrecht supporters gefeliciteerd
hoop dat het vanaf nu wat beter gaat draaien voor jullie,maar dat zal wel!

ik mis nu echt Suarez, hij had nooit een slechte mentaliteit en gaf altijd 100% voor Ajax! daar kunnen de spelers nog wat van leren.
de spelers van Ajax waren vandaag echt een stelletje zwakkelingen. Ze hadden geen goede inzet en gaven de wedstrijd weg door individuele fouten.
Utrecht speelde ook geen goede wedstrijd en ze hadden geluk dat Ajax zeer zwak speelde.
Ajax kan voorlopig de doelstelling alvast bijstellen, AZ staat waarschijnlijk 11 punten voor en dat wordt nog moeilijk om dat in te halen.

We kunnen 1 conclusie trekken, de 2 Nederlandse grootmachten Ajax en Feyenoord worden/zijn de afgelopen jaren voorbijgestreefd door de subtoppers van weleer.

De tijd dat Ajax voor de wedstrijd al met 1-0 voor stond en met 4/5/6/7-0 het veld afliep is voorbij, de tijd dat clubs met knikkende knieën de Kuip betraden is ook al jaren voorbij ..

Ajax en Feyenoord hebben al jaren geen echte 'mannen' in het elftal, de teams met de mannetjesputters troeven ons elke wedstrijd af ..

Voor de neutrale (dat ben ik als Feyenoord-supporter) was dit een zeer attractieve wedstijd, ik heb me in ieder geval vermaakt.

Utrecht gefeliciteerd !

6 november 2011 om 15:45

mwah dat vind ik wel zwaar overdreven wat je zegt.. je hebt wel gelijk dat de subtoppers het de laatste jaren beter doen.. maar vooral ajax voorbijgestreefd is wel heel erg overdreven.. enige die dat zouden kunnen zijn , zijn twente en az, je hebt ook wel gelijk dat er weinig echte mannen in het team zitten, maar groot en deels komt het gewoon omdat ze weten dat er tegenwoordig iets te halen valt tegen ajax en feyenoord en dat brengt al heel veel motivatie en kracht met zich mee.. maar als je gaat kijken naar de technick en de klasse van iedere speler is dat wel heel overdreven. voetbal is in nederland vaak een moment opnamen.. als een team 3 wedstrijd wint zijn ze titel kandidaat maar als ze verliezen wordt er al niet meer naar de wedstrijd feiten gekeken maar meteen klakkeloos gezegt dat er crisis is en dat bijvoorbeeld de titelkansen voorbij zijn.. wie weet winnen ajax en feyenoord volgende week weer en verliezen az twente en psv en dan zijn de meningen meteen anders. + utrecht-ajax blijft een wedstrijd opzich (vooral voor utrecht de wedstrijd van het jaar) waar ajax dat eigenlijk alleen bij feyenoord heeft..misschien kan je wel zegge dat voor iedere andere club in nederland de wedstrijd tegen ajax de wedstrijd van het jaar is.

6 november 2011 om 20:28

@ Baldterror
2 grootmachten??
Volgens mij is het de afgelopen 30 jaar vooral PSV en ajax wat kampioen werd. Hoezo Feyenoord grootmacht? Feyenoord is al 30 jaar een beetje de nummer 3 van Nederland..en laatste jaren zelfs nog minder.
Kom kom, ga Feyenoord nou niet op 1 hoop gooien met PSV en ajax.
PSV en ajax zijn altijd al wat beter geweest dan Feyenoord.
Dat je het mooiste stadion van nederland en een grote groep supporters hebt wil nog niet zeggen dat je dan ook automatisch maar een grootmacht bent!! Ja, Feyenoord was jaren een topclub, maar allang niet meer..en ook in die jaren waren PSV en ajax meestal Feyenoord de baas qua kampioenschappen.

echt grappig al die reacties hier! ajax inderdaad enorm slecht verdedigd + vermeer die belachelijke uittrappen had. voetballend was ajax zeker de betere als je gaat kijken naar het middenveld en de aanval. Ajax heeft zeker nog kans op de titel. AZ, Twente en psv gaan zeker niet alle aankomende wedstrijden winnen omdat hun eigenlijk nog niet eens de zware tegenstanders hebben gehad en omdat ze ook nog is tegen elkaar moeten. Ajax heeft nu het zware programma wel gehad en ook nog is veel half 1 wedstrijden gehad (ja kan je zeggen daar worden ze voor betaald blablabal) maar ga zelf maar is om half 10 een bord spaggeti opvreten ook al krijg je er voor betaald! blijft gewoon ranzig.

en ik denk ook dat veel mensen hier maar heel gemakkelijk dingen gaan roepen omdat de gun factor richting ajax heel laag is. zoals aad de mos mooi in de rust zei.. je bent voor ajax of je bent er tegen.. er is geen midden weg. Ajax moet nu gewoon de wedstrijden winnen op de dagen dat de concurrentie een zware middag staat te wachten alleen dan kunnen ze weer bij komen en daar geloof ik heilig in.. helemaal als je naar vorig seizoen gaat kijken!

6 november 2011 om 18:04

Ja, AZ heeft al de hele top tien op Heerenveen gehad

6 november 2011 om 19:22

ja maar ook echt allemaal achter elkaar aan? of zaten er ook nog wat mindere tussen door?

6 november 2011 om 19:57

Nee. AZ heeft een minstens zo zware, volgens mij zwaardere serie gehad

7 november 2011 om 18:14

haha nou echt niet! ze zeggen altijd Knjb toch? nou als het echt zo Knjb was hadden ze ons echt niet zo'n nazi schema gegeven ! AZ zal vast wel de top 4 al hebben gehad idd maar wel met wedstrijdjes thuis tussendoor tegen bijvoorbeeld een nac ofzo :!

7 november 2011 om 18:48

Nee, Alleen NEC thuis gehad, Voor de rest alleen zware teams. Tegen een toen goed draaiend RKC uit bijvoorbeeld

Ajax heeft echt een zwakke team. Ik ben niet eens geschrokken want iedereen weet
dat ze heel wisselvallig zijn. Ajax heeft een paar hele goede spelers die de kar moeten trekken,
maar wanneer deze spelers hun dag niet hebben dan zie je hoe zwak ajax eigenlijk is.

Eriksen is nog erg jong van hem kan je het niet verwachten, maar Janssen was echt invisible
vandaag. Vermeer blundert erop los en heeft totaal geen zelfvertrouwen vandaag dan heb je
echt helemaal niets aan hem.

Hoe de stand nu is, dat is echt realiteit. Ploegen als Groningen, Vitesse en Heerenveen
zijn echt niet minder dan ajax en de ploegen boven Ajax zijn echt sterker dit seizoen.
Ajax moet serieus vrezen dat ze alleen maar moeten gaan strijden voor plek 5.

6 november 2011 om 17:02

Een zwak team (selectie) hebben ze niet. Alleen ze het lijkt alsof het materiaal dat ze hebben (de spelers) verkeerd gebruikt - en neergezet worden. Want qua selectie hebben ze een van de beste van Nederland. Dat is een feit. Alleen als team is het bagger. Ik heb daar een mooi woord voor wat er in dit Ajax ontbreekt: 'amsterdamse Bluf.' Ik zie daar niks van terug. En dat is jammer.

ON: Frank de Boer ontslaan heeft ook geen nut. Dan weer een nieuwe trainer. Weer een nieuw systeem. Weer andere tactieken. Noem het allemaal maar op. Ze moeten ook binnen de commissie maatregelen gaan nemen. Met welke spelers ze laten doorstromen en wie niet. Ik persoonlijk zou bijvoorbeeld nooit Sulejmani hebben gehaald. Bij Heerenveen deed hij het goed. Maar bij Ajax doet hij het niet goed vind ik. Dat komt met name omdat Sulejmani stijf links is en geen ene drol met zijn rechterbeen kan. Dat is heel zwak. Een echte Ajax vleugelspeler is twee benig en heeft veel afwisseling in zijn acties. Soms gaat hij buitenom en geeft hij een voorzet en soms gaat hij binnendoor met een schot op doel. Zo is Boerrigter een echte Ajax vleugelspeler. Maar hij is natuurlijk ook in de goede tijd van Ajax opgeleid. Als ik het goed heb rond 1998 - 2002/2003. Dat was ook nog een goede tijd van Ajax. Jammer dat Boerrigter geblesseerd is geraakt. Als hij niet meespeelt zie je gelijk dat er minder dreiging voor het doel is. Als ik Frank de Boer was dan zou ik proberen om in de top-5 te komen om nog mee te kunnen doen aan Europees Voetbal. Want het kampioenschap kan je wel vergeten. En natuurlijk hopen dat Boerrigter snel weer fit wordt. Die Ooijer en Alderweireld interesseren mij geen drol. Daar hebben ze wel een vervanger voor zoals Koppers of als het genoodzaakt is Blind, die ik het liefst niet zie spelen.

Ajax moet zich nu gaan focussen op de Champions League. Als ze van Olympique Lyon weten te winnen dan zijn ze verzekerd van overwintering in de CL. Gelijkspelen mag ook alleen dan moeten ze geen 0-0 spelen. Ze moeten sowieso doelpunten maken.

Kom op, Ajax..

Echt een drama hoe Ajax speelt tegen ploegen die de beuk erin gooien.
Zeker na een midweekse Championsleage wedstrijd.
Bij Ajax moet alles mooi. Sulejmani geeft een mooi boogje op de lat,maar kan hem ook eens keihard inschieten. En wat vaker opzij leggen.
Ik zie geen vechtlust bij Ajax.
Er wordt teveel teruggespeeld op Vermeer die de bal in twee situaties gewoon niet over de grond moet spelen ,maar door de lucht hard naar voren.(kost 2 goals van Utrecht)
De spelers van Ajax lijken soms net een stel mietjes.
Kampioen kunnen ze misschien nog wel worden ,maar dan zullen de concurenten punten moeten laten liggen.
Utrecht geeft goed aan hoe je Ajax moet bespelen.
Als ze zo nou ook eens tegen PSV Twente en AZ spelen pakken ze meer punten.
Ik ben als Ajaxied behoorlijk teleurgesteld vanmiddag.

Ik heb zitten kijken en ik snap het gewoon niet zo goed meer allemaal. Waarom denken die spelers nou dat ze het allemaal op techniek afkunnen? Theo Janssen komt bij Ajax en het lijkt wel of hij denkt nu speel ik bij Ajax dus dat betekent alles op techniek en verder 0,0 inzet. Want dat mag niet. Inzet tonen bij Ajax betekent immers dat je het voetballend niet op kan lossen.

Vertonghen straalt precies hetzelfde uit. Zo van ja dag ik speel bij Ajax, ik ga een beetje een stap extra zetten. Stel je eens voor dat ik inzet toon en het duel dan niet wint. Nou dan sta ik mooi voor lul zeg. Laat ik maar niets doen....

Het Ajax van 95 en van Ibrahimovic en van der Vaart enzo die wonnen toch ook al die wedstrijden met veel inzet? Tuurlijk waren ze veel beter dan nu maar ze speelden echt wel met meer inzet dan dat ze nu spelen.

Ik ben nog steeds voor Frank de Boer hoor als hoofdcoach alleen ik vind het zo jammer dat hij nog steeds die beginnersfouten zelf moet maken voordat hij inziet dat het anders moet. Dat kon iemand anders van tevoren toch ook wel tegen hem zeggen? Hij lijkt me veels te koppig daarin. Misschien mist hij ook wel een sterke rechterhand hoor. Bergkamp komt ook net kijken en Spijkerman daar heb ik eigenlijk geen idee van wat voor vent dat is.

Ten eerste heeft volgens mij echt iedereen een ongelofelijke bloedhekel aan de punt naar achteren. De enige die daar positief over is de Boer volgens mij. Daar moet echt zo snel mogelijk vanaf worden gestapt. En ik zou ook eens een reeks wedstrijden met 343 gaan spelen zonder echte backs dus. Met Vertonghen - Alderweireld - van der Wiel achter met Enoh daarvoor. Janssen en Anita daarvoor, Eriksen op 10 en de Jong in de spits. Boerrigter OF Sulejmani op links en Lukoki op rechts. Of Cilissen een betere keeper is dan Vermeer weet ik eigenlijk niet.

Daarnaast moet je na de volgende zomer weer gaan bouwen aan een nieuw elftal. Vertonghen, Alderweireld, van der Wiel en Sulejmani zullen dan wel weggaan. Kan je ook nog wel flink geld voor vragen. Maar ik zou zowiezo geen Belgen meer scouten want die krijgen een opvoeding mee waar je bij Ajax niks aan hebt.

Als neutrale kijker was het een topwedstrijd! Ik heb zeer genoten van de wedstrijd. Ajax speelde redelijk, maar de verdediging en de keeper was gewoon een drama. Vermeer heeft het verpest voor Ajax. Waar is hij in godsnaam mee bezig? Hij was vandaag echt onprofessioneel bezig. Ik vond Asare erg goed spelen Utrecht. Ik vind hem ook wel de man van de wedstrijd.

Gefeliciteerd Fc Utrecht fans! Succes verder.

6 november 2011 om 17:05

Volkomen mee eens. Voor de neutrale kijker een topwedstrijd. Voor een Utrecht fan een magistrale dag. Voor een Ajax fan een kut week.

Deze wedstrijd was gewoon Ge-wel-dig. Ik zat er zelf bij, en deze match had gewoon alles. Een slecht begin voor Utrecht, maar een snelle omdraai door 2 doelpunten achter elkaar te scoren. Ajax komt weer op 3-2 voor rust, en dan ga je hopen op het snelle doelpunt in de tweede helft. Gelukkig maar kwam die, maar het was er niet 1, het waren er 3! Maar je weet natuurlijk dat het dan niet klaar is, en als ajax dan ook nog de 5-4 scoort, wordt het al helemaal spannend. gelukkig maar kwam de ontlading bij de 6-4, en konden we alsnog met z'n allen helemaal niets in Amsterdam schreeuwen. Het bericht had wel gelijk, bijzonder fanatiek publiek, knotsgekke wedstrijd en met een schorre keel, pijn aan je handen van het klappen en zware koppijn weer naar huis. En ik maar denken dat de 3-0 van vorig jaar geweldig was.

Ben net wakker en moest toch echt even 2 keer kijken naar de uitslag. Ondanks dat ik tegen m'n broertje gisteren zei dat hij zich niet rijk moest rekenen tegen Utrecht, ben ik toch enigzins verrast.

Heb niets gezien, maar denkt aan jongetjes vs mannen, grr;

Vertonghen denkt nu all aan buitenland hij wilt blijkbaar weg

Ik kan wel janken als ik dit Ajax zie voetballen. In elke linie liepen er 1 of meerdere spelers die echt niets hebben gepresteerd vandaag.

Vermeer lijkt mij een schat van een jongen, maar die jongen heeft niet genoeg kwaliteiten om eerste keeper van Ajax te zijn. Zenuwelijer eersteklas en is voetballend echt lachwekkend slecht. Het kan niet anders dan dat deze jongen binnenkort gaat doen waar hij goed in is. De bank warm houden en de nummer 1 keeper inschieten voor de wedstrijd.

Ooijer is ook niet meer de speler die hij ooit geweest is. Overigens niet vreemd, want de beste man is al 37 jaar. Onbegrijpelijk dat hij trouwens geen rood kreeg, want zijn overtreding op Sneijder was dieprood.

Dan gaan we nu naar Vertonghen. Iemand die voor mij altijd een speler geweest die ik als eerste in de opstelling zou opnemen, maar wat is die man een drama geworden zeg... Die jongen denkt het wel even op 50% te kunnen doen. Wat een misplaatste arrogantie. Echt verschrikkelijk om te zien. Juist, omdat ik weet wat hij kan.

Anita speelde op de linksbackpositie zoals hij dat al het hele seizoen doet. Dramatisch... Dat hij voor Oranje is opgeroepen zegt genoeg over het gebrek aan kwaliteit op deze positie.

En waar is de dwingende Janssen van vorig jaar die ten koste van alles wilde winnen? Het was dat hij soms een obligaat balletje breed gaf, want anders had niemand gemerkt dat hij überhaupt meedeed.

Aan Eriksen heb je in dit soort wedstrijden ook helemaal niets. Technisch gezien natuurlijk een geweldige speler, maar in dit soort wedstrijden wordt er ook een soort van mannelijkheid gevraagd. Is op dit moment nog gewoon een jochie, die echt nog grote stappen moet maken.

Sulejmani is een goede speler, maar in niets een rechtsbuiten. Komt 9 van de 10 keer naar binnen om voor zijn eigen kans te gaan. Heeft vandaag overigens zijn assist gemiddelde omhoog geschroefd met 100%... Triest dat een buitenspeler van Ajax de spits zo weinig in stelling weet te brengen.

Jongens die ik niet zoveel kwalijk neem zijn: vd Wiel, Enoh, Bulykin en Boerrigter.

Van der Wiel was achterin veruit de sterkste man. Gaf een aantal keren goed rugdekking en werd niet uit de wedstrijd gespeeld door zijn tegenstander.

Enoh speelde op het middenveld degelijk. Ik vind hem normaal de slechte man bij Ajax, maar hij was in mijn ogen dus één van de betere. Dit zegt eigenlijk al genoeg over het niveau van Ajax vandaag.

Bulykin is voetballend gezien natuurlijk een houten klaas, maar hij deed wat hij hoorde te doen. Gevaarlijk zijn voor de goal. Met de juist aanvoer is hij gewoon levensgevaarlijk.

Boerrigter speelde niet zijn beste wedstrijd, maar blijft gevaarlijk. Van de linkerkant komen in ieder geval nog wel eens goede voorzetten. We mochten willen dat dit eens vanaf rechts gebeurde.

Overigens moet ik Utrecht ook mijn complimenten geven. Utrecht speelde fel en kwamen er soms razendsnel uit. Vooral Duplan en Asare vond ik sterk spelen.

Over en uit. Ajax maakt dit niet meer goed op AZ. Die zijn daar gewoonweg te goed voor.
Geniet nog maar even van de CL , volgend jaar kan het anders zijn...

6 november 2011 om 16:50

ook opvallend makkelijk gezegt ! net als of AZ , Twente en psv alleen nog maar tegen de excelsiors van de competitie moeten! + het europees voetbal schema

6 november 2011 om 17:33

Vorig seizoen stond ajax ook 12 punten achter en werden ze ook kampioen!

6 november 2011 om 20:23

En jij denkt dat dat elk seizoen dan wel zal gebeuren??

7 november 2011 om 18:15

en jij denkt dat az psv en twente vanaf nu ook echt alles gaan winnen?

8 november 2011 om 18:07

Dat hoor je mij ook niet zeggen, maar ik sluit niet uit dat het onmogelijk wordt voor hun.
Maar goed we zullen het straks zien!

1 zwaluw maakt nog geen zomer...elke wedstrijd is een wedstrijd op zich. De supporters teren allemaal op de statistieken. 3 sterren, dus we worden weer kampioen. We hebben op papier de beste selectie, dus we winnen. We speelden ijzersterk tegen Zagreb dus we winnen, we hadden vandaag meer balbezit, dus we hadden moeten winnen enz. enz.
Statistieken zeggen niks, het gaat elke wedstrijd om de vorm van de dag, dat geldt voor elk team op de wereld! En als die vorm van de dag je in de steek laat, omdat er spelers bij zijn die de vorm van de dag niet hebben en persoonlijke fouten maken dan is het goed mogelijk dat je een wedstrijd verliest... Dat kan, zoals je vanmiddag ziet, zelfs als je de hele wedstrijd beter bent. Maar het kan ook zo zijn dat beroerd slecht speelt en 3 punten wint... alles kan,daarom heet het ook voetbal!!!
Sommige spelers van Ajax misten de vorm van de dag en maakten persoonlijke fouten. Dat wil niet zeggen dat ze slecht zijn, of dat Ajax slecht is. Het komt er op neer dat het vandaag niet zo heeft mogen zijn, om wat voor reden dan ook. Wel ben ik van mening dat de supporters nu maar een toontje lager moeten gaan spreken, want 11 punten achter op A Z is gewoon de keiharde werkelijkheid en dat zijn 11 punten die Ajax goed moet maken om nog te behalen wat alle Ajaxieden vanaf dag 1 van de competitie al roepen...
Volgende keer beter, nieuwe ronden, nieuwe kansen...

Wat heb ik genoten van deze wedstrijd!

Het lijkt mij duidelijk dat Vermeer hier de wedstrijd weggeeft aan Utrecht. Wat een amateuristisch geklungel. Ongelofelijk. Zeker bij 3 doelpunten is hij de enige schuldige. Hij kan echt niet uittrappen. Ik zeg tijd voor Cillesen. Aanvallend gaat het veredr prima, 4 doelpunten in een uitwedstrijd en je ziet meteen hoe een scherpe spits Bulykin is vergeleken met De Jong. Verder moet De Boer zich eens focussen op hoe Ajax de oplossing kan zoeken als er pressie op de verdediging gezet wordt bij het uitverdedigen. Dit zag je ook al tegen AZ, Feyenoord en nu weer Utrecht. Dat balletje breed en de keeper er in betrekken is duidelijk niet hoe het moet. En daar gaat het middenveld dan de mist in lijkt mij want kennelijk bieden ze zich niet aan (niet goed te zien op tv). Ik zou toch meer verwachten van Janssen in dat opzicht die veel te traag handelt en te weinig de boel op sleeptouw neemt.

Ik werd wakker met de grootst mogelijke kater, nou die is niet bepaald verdwenen. Wat een gekloot, ongelooflijk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er op een gegeven moment om moest lachen, niet meer serieus te nemen die gasten. Ik ga weer slapen.

Wow Utrecht 3x oprij gewonnen van Ajax!!
En vooral de laatste 2 wedstrijden puur op mentaliteit, complimenten aan Utrecht.

Veel en veel te weinig geïnvesteerd de afgelopen jaren in de verdediging. En dat komt dit seizoen naar boven. Geen goede vervangers voor middelmatig presterende verdedigers. Als je wilt overwinteren in Europa zal je toch echt wat meer en vooral kwalitatief betere verdedigers moeten hebben. Het is natuurlijk schandalig dat als 1 linksback geblesseerd is dat een middenvelder dat gat moet opvangen.

Als ajacied kan ik best lachen om de uitslag, dat zie je ook niet vaak. Maar toch baal ik dat ze verloren hebben. Heb de wedstrijd nog niet gezien dus ben wel benieuwd naar de samenvatting.

Laten we niet doen alsof Ajax van zichzelf heeft verloren.
De voorhoede van Utrecht was goed bezig vandaag. Met name Mulenga & Asare waren geweldig.

Ik ben hier gewoon misselijk van, ik woon in Atlanta, in Amerika en ik sta al jaren vroeg op (half 7 op een zondag morgen) en dan krijg ik en alle andere supporters dit. Ik zie een Jan Vertonghen waar ik 3 maanden geleden nog met stoeien en schoppen mensen geprobeerd te overtuigen dat hij Carles Puyol's vervanger is, hij is groot sterk, snel kan een man uitspelen zelfs, is lang kan koppen aanvallend ook goed, kan op bouwen en heeft een geweldige cross pass. Na vandaag ben ik voorlopig klaar met die jonge, en Andre Ooijer naast hem zou als ik coach zou zijn ook nooit voorlopig niet meer de mogelijkheid krijgen om een Ajax tricot aan te doen. Ze waren zo verschrikkelijk amateuristisch, ze lieten hun mannentjes lopen vooral Jantje was daar goed aan en vond samen met Andre dat dekken bij dode spel momenten ook niet belangrijk is. Daarna in zo'n knotsgekke wedstrijd waarin het stadion bijna lijkt te ontploffen spelen ze de bal terug naar de keeper met druk onder hem, jongen doe het gewoon zoals het vroeger op het school plein ging en poeier die bal naar voren of buiten de lijnen maar tot 2 keer gebeurt het, ook al is gregory van Der Wiel verantwoordelijk voor de 2de maar die viel mij niet zo enorm tegen. Ajax heeft 6 goals tegen gekregen, van een team dat de weg helemaal kwijt was 6 doelpunten hoe kan dat, de concentratie is nergens te vinden en de onbeschoftheid van die jongens is zo erg, hoe durf je je zo te vertonen in Ajax tenue, niet normaal. Christian Eriksen vond ik ook een lafbek die een speler neer schopt en overal om gaat vragen en zo terwijl hij zelf echt passes geeft die me moeten denken aan Viktor Sikora. Derk Boerrigter en Dymitry Bulykin zijn de enige jongens die strijd toonde in een wedstrijd waarvan elke Ajacied weet dat het moeilijk word. Een wedstrijd die voor alles telt bij Utrecht, echt alles. Jongens die uit de opleiding komen zoals bijna elke rand debiel die vandaag op het veld stond had dat moeten weten en daarom ook op 100 % te spelen. Nee maar we hebben dat kleine stugge ploegje uit Zagreb met 4-0 en mooi positie spel klop gegeven, echt wat een wan vertoning het middenveld en de verdediging speelde niet beter dan de zaterdag amateurs. Sulejmani word wel van een strafschop afgenomen maar ik laat dat maar gaan want die egoistische servier gaf 3 keer geen bal af waaruit Ajax zeker uit had gescoord en hij mocht best nog een maken, ik moet wel zeggen dat z'n voorzet bij de 2-3 prachtig was. Ik ben klaar met alle excuses, volgend weekend moeten de jeugd spelers voor de leeuwen worden gegooid en gaat Ajax met Ruben Ligeon, Ricardo van Rhijn, Henri Toivomaki, en Dico Koppers beginnen ze kunnen het niet slechter doen en misschien word Jan Vertonghen dan wakker, dat effect gebeurde wel es bij Alderweireld. Ik schaam me letterlijk als Ajacied en bied iedereen mijn excuses aan om Jan Vertonghen zo op te hemelen want hij kan het wel maar er is iets gebeurd met die jonge en hij moet nog b lij zijn als hij niet word ontslagen, ik feliciteer Utrecht met de overwinning, erg veel strijd geleverd en de neutrale supporter een top dag gegeven niet qua voetbal want dat kunnen beide teams niet, maar qua goals en strijd en passie van de kant van Utrecht wel, dit is echt Rock Bottom van Ajax.

Van der wiel en Bulykin waren de enige die een goed niveau haalden.
Vertonghen is met iets heel anders bezig dan met voetballen, wat er aan de hand is zal niemand weten maar hij loopt er niet heel gelukkig bij.
Ajax heeft dit aan zichzelf te wijten dat ze dit hebben verloren want ze voetbalden aardig.

6 november 2011 om 18:09

Helemaal mee eens, plus Miralem Sulejmani. Jan Vertonghen miste z'n maatje Toby Alderweireld achterin, die vroeg tijdig het veld moest verlaten.. vanwege griep. Toen kwam Andre Ooijer erin.. en ik moet zeggen Nederlanders en Vlaamderen hebben wereld van verschillen.. wij lusten de nederlandse patat en hun de vlaamse frietjes en daar bedoel ik mee ze hebben allebij hun eigen meningen op het veld.. bijvoorbeeld: Pak jij Gernd.. dan pak ik Duplan en dan luistert 1 van die 2 niet en zo viel er een goal uit.. en dat lieten ze ook op Eredivisie Live zien. Toby en Jan achterin, dan is het goed.

6 november 2011 om 18:26

Ik vond wel dat Sulejmani paar keer dom voor eigen succes ging waardoor goede acties van Sulejmani door hem zelf om zeep geholpen werden.
Vermeer en Ooijer waren echt dramatisch vandaag... zulke ongelofelijke onbeholpen fouten.
Desalniettemin heb ik als neutrale toeschouwer wel naar een wedstrijd vol spektakel gekeken en genoten.

Iedereen kan hier wel allerlei theorieën op los laten maar Ajax speelt idd erg wisselvallig en op Dynamo Zagreb terug te komen dat was een geweldige wedstrijd voor Ajax ma Dynamo is CL en EL onwaardige ploeg waar totaal niks in zit, hun eigen supporters boycotten hun club vanwege beleid van de club. Ajax komt met 2-3 uit de kleedkamer dat mag je nooit meer weggeven Vertongen is idd door de mand gevallen en moet gewoon meer brengen dit verkoop je niet, ook Vermeer een goede keeper maar meevoetballen zeer matig tot zwak, ik vind Cilissen meer rust uitstralen als ie een bal teruggespeeld krijgt. Om even terug te komen op Bulykin ik heb vanaf moment dat Kolbein geblesseerd is geraakt geroepen dat de Boer eens met Dimitri in de basis moet starten, Siem de Jong vind ik een uitermate zwak seizoen spelen en rendeert niet in de spits en Bulykin heeft er bij Den Haag genoeg gemaakt vorig seizoen en lijkt me niet dat ie er nu in 1 keer niks meer van kan, toevallig komt Bulykin snel erin omdat Siem uitvalt en doet meteen waar ie goed in is:goals maken. Die trainers denken het allemaal uitgevonden te hebben en gaan de ogen pas open op momenten als deze, de Boer heeft veel te lang vastgehouden aan zijn stramien met de Jong in de spits hij had Bulykin veel eerder een kans kunnen geven, met goede voorzetten van Boerrighter Sulejmani is deze jongen dodelijk in de zestien en daarbij heb ik genoeg wedstrijden gezien waar de Jong voor spek en bonen mee loopt in de spits ma dat is mijn persoonlijke mening. In ieder geval gewoon logisch nadenken een spits voor een spits eigenlijk heel simpel en niet zo moeilijk waarom heeft Ajax Bulykin anders in hemelsnaam erbij genomen als die jongen vaker was gestart had ie er al genoeg in liggen zo klaar als een klontje.

Hoe kun je als Vertonghen en De Boer zijnde voor de camera met droge ogen weten te zeggen dat je zelf de sterkste partij was, domineerde en dat Utrecht niet meer was wat het was....
Hoezo misplaatste arrogantie? Zit hier niet een beetje de oorzaak van alles? Dat zelfoverschatting altijd?

Deze spelers zijn het ajaxshirt met de bijbehorende 3 sterren gewoon totaal niet waard.
De motivatie van spelers van de plaatselijk F-jeugd is hier stukken beter dan dat miljoenenelftal.
Ik vind het gewoon schandalig dat deze onnodige nederlaag wordt geleden, het zoveelste puntenverlies.
Deze 'top'voetballers laten keer op keer de supporters van Ajax in de steek, en het zou me niks verbazen als ze dat binnen de kortste keren kunnen terug verwachten. Als het zo door blijft gaan, gaat mijn SCC terug naar Ajax.

6 november 2011 om 19:18

En toch zijn dit voor het overgrote deel wel de spelers die er voor hebben zorggedragen dat die derde ster uberhaupt boven jullie logo prijkt... En dat jullie vorig seizoen kampioen werden...
Goed, er is wel iets mis met de mentaliteit en ik denk dat het hem zit in onderschatting van de tegenstanden in combinatie met een enorme hoeveelheid zelfoverschatting....

Laat ik voorop stellen dat ik als Ajacied ook genoten heb van deze wedstrijd. De uitslag vind ik persoonlijk wat minder maar wat een spektakelstuk.

De eerste helft vond ik Ajax heer en meester. Ajax kwam er makkelijk doorheen en toen het 2-1 stond voor Utrecht had ik echt het idee dat dit makkelijk te winnen was. De 3-2 russtand vond ik dan ook zeer logisch en ik verwachte dat Ajax dit door ging zetten.

De eerste 10 minuten na rust waren verschrikkelijk. Het was gewoon amateurniveau hoe Ajax stond te verdedigen. Ajax moet is ophouden met dat heen en weer spelen in de verdediging. Soms moet je een lange haal durven te geven als het voetballend niet kan. Vermeer valt natuurlijk wel te verwijten dat die de ballen niet goed raakt, maar zijn verdediging brengt hem ook wel steeds in moeilijke situaties.

Dan nog even iets over het Utrecht publiek. Ik vond dat het publiek er echt geweldig achter stond. Soms over het randje met wat spreekkoren, maar je zag duidelijk dat het de ploeg vleugels geeft. Ik snap dan ook niet dat het publiek dit niet elke wedstrijd kan opbrengen. Wanneer het publiek er net zo achter ging staan als deze wedstrijd dan hadden ze om plek 5 gespeeld! Het publiek moet is beseffen dat er jaarlijks meer wedstrijden zijn dan alleen Ajax. Wat heb je er uiteindelijk aan om elk seizoen van Ajax te winnen en dan weer een grijze middenmoter te zijn?

Ajax kan de landstitel even uit zijn hoofd zetten. Even een pas op de plaats maken helaas. Het wordt een heel moeilijk seizoen en ik ben met plek 2 dit jaar al tevreden gezien de achterstand van Ajax momenteel. Hopen dat we 2e worden en dan via de voorronde alsnog CL spelen!

Wanneer word de tweede set gespeeld?

Op dit soort momenten zou ik een neutrale toeschouwer willen zijn. Jammer dat ze niet wisten te winnen, maar ik blijf achter mijn club staan en probeer het positief te bekijken. Mooi dat Bulykin twee keer scoorde, geeft hem toch wat vertrouwen. Eriksen pikt ook zijn doelpuntje mee. Ook leuk voor Ooijer, die niet heel vaak speelt, maar de laatste paar wedstrijden zijn minuten maakt en ook nog scoort.

Heerlijk genoten vanmiddag in de Galgenwaard... nu vertrouwen krijgen, spelers fit worden en ingespeeld raken dan kan Utrecht terugkomen, Feyenoord is al in vizier met maar 3 punten achterstand...

AZ toch echt kampioenskandidaat? want die gaan elke week beter spelen

Altijd doorlopen!!! Vurnon..!!!
Afgeven die bal Mickey 3x
Vooruit voetballen Enoh!!
Niet staan slapen!!... Vurnon!!
Wat doe je in de spits Jan!!
Let op! André!!
In de tribune die bal Kenneth!!!

Had Frank kunnen roepen... had hij kunnen doen jáh

Wat een absolute wanvertoning van Ajax vandaag. Hoe kun je in godsnaam 6 doelpunten tegen krijgen tegen een club als Utrecht. Zelden ben ik zo ontgoocheld geweest.
Ik snap het ook niet. De meeste verdedigers zoals Vertonghen deden het de laatste jaren geweldig. Twee seizoenen geleden kregen ze bijna geen tegendoelpunt tegen. Wat is er toch in godsnaam aan de hand met die jongens.
Overigens vind ik absoluut dat Frank de Boer gewoon nog moet blijven. Maar dat vond ik vorig jaar ook van Martin Jol. Hij kreeg toen van alles over zich heen, terwijl dat volkomen onterecht was. Sterker nog als je kijkt naar de statistieken werden er onder Jol gemiddeld per wedstrijd veel meer punten behaald dan onder de meeste Ajax trainers van de afgelopen jaren. En ja, spijtig voor De Boer, ook veel meer dan hem.

Ik als FC Utrecht supporter heeft weer een geweldige middag gehad in het Galgenwaard .

Heerlijke sfeer weer op de Bunnikside .

Het lijkt me duidelijk dat dit pijn doet bij ons Ajacieden. Met name de verdediging was echt Ajax onwaardig vanmiddag. Met een achterstand van elf punten zijn we voor nu even uitgeschakeld in de titelrace, maar vorig seizoen stonden we er ook negen achter.

Ik vond Sulejmani en Eriksen prima spelen vanmiddag.

Wij zijn Ajax, wij zijn de beste.

7 november 2011 om 00:18

met 3 landstitels in 14 jaar zijn jullie de beste.

laat me aub niet doodgaan van het lachen.

door die illusies zijn jullie na 1998 nooit meer de beste geweest.

wees blij dat je vorig jaar kampioen kon worden door het matige spel van ander clubs anders had je 2 titels in 1 4 jaar gehad. of is dit de nieuwe ajax standaard? gemiddeld om de 5 jaar kampioen worden en schreeuwen. WE Zijn DE Beste?

Dit was een schitterende wedstrijd. En natuurlijk is Ajax niet kansloos voor de titel. Dat hebben de statistieken van de afgelopen jaren wel bewezen. Maar in eigen hand, dat heeft Ajax het natuurlijk niet meer.

Het is ongelofelijk dat als je 4 doelpunten maakt bij Utrecht, dat je dan toch nog verliest.

Ik vraag mij af wat nu weer het excuus is. Ik zie De Boer niet als coach van Ajax volgend seizoen. Daar heb ik geen enkel vertrouwen in.

7 november 2011 om 00:20

niet om in herhaling de vallen maar de statistieken zijn sinds 1998

3 landstitels in 14 jaar en geen zak in Europa gepresteerd.

Mmh in dezer kan ik in niet objectief reageren waarschijnlijk, maar in mijn optiek was dit toch wel het klapstuk van het weekend en wellicht van het hele seizoen. Van Utrecht-zijde sowieso. Ongelooflijk slecht spel van beide kanten, als je puur op tactiek en strategie had gelet had je de wedstrijd al na 20 minuten weg gezet, maar er was constant spektakel. Gelukkig pakte het voor mijn ploeg uit, maar, hoewel de Amsterdammers belabberd speelden, hebben ze wel gestreden. En dat is precies wat we in de Galgenwaard willen zien.

Dit was de wedstrijd van mijn leven, heb meerdere malen naar mijn borst gegrepen om mijn hart in toom te houden. Nooit meer dit, nooit meer.

Het vertoonde spel was niet groots, maar de spanning vergoedde alles. Alleen FCU - Celtic kwam in de buurt de laatste jaren. Toch heeft Frank de Boer ook gistermiddag weer een enorm pak slaag gekregen in De Galg... Wat een gekkenhuis, wat een klassieke FCU - Ajax.

Wat een werkelijke puinhoop achterin bij Ajax, Schandalig!

Ik heb nu pas de tijd gekregen om te reageren, let niet op de tijd, maar op het feit dat Ajax dra-ma-tisch speelde achterin. Middenveld zakte ook niet terug om de verdediging te ondersteuen. In ieder geval klopt het niet achterin. Vertonghen stond/staat er nij & kijkt ernaar, pfff, wat slecht. Ooijer? Daar ga ik niet eens over beginnen, dat hij uberhaupt nog bij Ajax zit!? Tjahh, veel zeggend. Het is gewoon tijd dat Ajax opzoek gaat naar nieuwe centrale verdediger. Anita kan er ook wat van, naar voren rennen als paard maar om terug te rennen jogd hij gewoon rustig op z'n gemakkie terug.
Waarom doet de verdediging het wel goed in de Champions League, maar in de Eredivisie goals tegen krijgen netals appels uit de boom vallen?
Het is een probleem, & niet zo'n kleintje ook. Een man, als Frank de Boer, die zelf verdediger was, kan deze probleem niet oplossen? Hij bemoeit zich te veel met de aanval ook.
Over de aanval gesproken, complimenten hoor. Die werkte keihard om het voor elkaar te krijgen dat er nog wat te halen valt. Daar valt ook niet over te discusseren. Jammer van de blessure van de heren Aldewereild & Boerrigter. Vooral voor de laatst genoemde, zo'n goede speler, heeft het goed voor elkaar gekregen bij Ajax voorin.
Middenveld, daar werd Enoh echt gemist zo blijkt ook maar weer. Hij is een speler die op jagt naar de bal. Echt een pure Controlerende middenvelder, want daar kwam Utrecht ook gemakkelijk doorheen waar de verdediging dus problemen mee kreeg.
Wat Vermeer betreft, die wilt zich te veel met het spel bemoeien, zie wat de uitslag is ...

Utrecht uit is altijd lastig, maar laat dit een wijze les wezen voor de heren uit Amsterdam.

( Gekke uitslagen dit seizoen! & we zijn nog niet over de helft van het seizoen heen! )

Fc Utrecht heeft het duel gewonnen op wilskracht, en op sommige momenten duidelijk beter.
Asare, Mulenga en Sneijder zijn echt hartstikke belangrijk voor de club, als Booy die laat gaan halen we nooit Europa.
Dit geeft veel zelfvertrouwen en op naar de volgende wedstrijd(ado-uit)

Maar Ajax was echt belabberd, alleen Boerrigter, van der wiel en eriksen speelden wel aardig. De rest was echt afschuwelijk slecht.
Ik heb het altijd gezegd dat die Vertonghen veel te veel overschat word, dat liet ie gister maar weer eens blijken. Die goal van Duplan, wat staat Vertonghen daar te slapen. Even wachten tot de bal er in ligt en dan gaan schreeuwen op Van der Wiel.

Is Anita echt opgeroepen!!? Die kan echt niks, laat Boilesen maar weer terug komen want die Anita weet niet wat voetballen is.
Kan geen man afstoppen eb werd de hele tijd weggelopen.

De rest was niet goed, allebei verdedigingsfouten continu.
Maar waseen echt spektakel

Iedereen heeft het over het slechte spel van Ajax,althans de slechte verdediging. Maar ik geloof niet dat het toeval is dat ajax van de13 duels er 9 heeft verloren uit tegen Utrecht
In een interview met Jan Wouters stond dat toen hij bij utrecht speelde altijd dacht dat ajax met geluk won maar toen hij bij ajax voetbalde er geheel anders over dacht. Nu jaren later nu Utrecht vaker thuis wint zal hij ook niet in dat geluk meer geloven lijkt mij....

Niet te geloven die reacties van de Boer en Verthongen na de wedstrijd.zo hoog van de toren blazen met we zijn gewoon beter en Utrecht is niet meer wat het geweest is.haha...dan ook nog Utrecht speelde laf?...wtf?....2e helft ging Utrecht juist vroeg druk zetten en daardoor maakte Ajax fouten.nee kenneth Perez en Aad de mos pareerde de opmerkingen van de Boer en de Ajax aanvoerder goed: zeer arrogant wat de Boer en vertongen zeggen, ze overschatten zichzelf echt enorm...neigt naar hoogmoedswaanzin.en ze sloegen de spijker precies op z'n kop.wat een arrogante gasten zijn die Ajacieden toch.hoe kan je nou gaan afgeven op je tegenstander waar je net 6-4 van verloren hebt?
Zoek het vooral bij jezelf, als je 6-4 verliest ben je DUS niet 10x beter!pfff...niet te hopen dat Ajax zo uit bij Lyon voetbalt, anders wordt het echt een Blamage met dubbele cijfers.
En dan even reageren op de reacties hier dat PSV en Twente ook wisselvallig spelen, nou misschien wel, maar zo'n groot verschil als Ajax laatst in de CL en nu tegen Utrecht, zo wisselvallig heb ik nog nooit iemand zien spelen.
En AZ speelt retestrak en aantrekkelijk voetbal, die gaan gewoon kampioen worden!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
AS Roma is in gesprek met Ajax over een overstap van Justin Kluivert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren