Dy1234
Algemeen
Vrienden (2)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


 • Zaterdag, 18 september 2010
 • Dy1234
 • 80 punten
 • Lid
 • Waarschuwing
 • 273
 • 22 jaar (5-9-1995)
 • Venlo
 • VMBO
 • krantenbezorger
 • 2
Persoonlijke berichten
5 juli 2011 om 14:04
#6

De nieuwe knuffelbeer van Venlo

Het was een zwoele lentedag op 27 Mei 2011. In Venlo rond een uur of half 5 barste er een luid gejuich los in de Koel het stadion van Vvv-venlo. De reden was dat VVV zich zojuist had gehandhaafd in de Eredivisie door een goal van de Afrikaanse knuffelbeer Musa. Dit 18 jarige ventje van slechts 160 centimeters lang had met een puntertje tussen 3 man de droom van Zwolle vernietigd. Dit kleine ventje zag het levenslicht op 14 oktober 1992 in Nigeria in de stad Jos dat een kleine negenhonderdduizend inwoners telt.

Musa begon in de jeugd te voetballen bij Aminchi Football Academy waar zijn talent natuurlijk al vroeg werd ontdekt. Via een lange weg van hoogte- en dieptepunten mocht de kleine Musa debuteren in 2008 bij Juth FC. Na 18 wedstrijden waarin hij in totaal slechts 4 keer scoorde werd hij in het seizoen 2009/2010 verhuurd aan Kano Pillars FC. Bij die club volgde zijn grote doorbraak door maarliefst 18 keer te scoren in 33 wedstrijden op het hoogste Nigeriaanse divisie. Hiermee was de toenmalig pas 17 jarige! Musa de jongste topscoorder aller tijden in Nigeria. In de zomer van 2010 hadden verschillende grote clubs interesse in het kleine ventje waaronder andere gerenommeerde clubs bijzaten als AFC Ajax, Borrusia Dortmund en Tottenham Hotspur. Maar tot ieders verbazing trok de kleine club uit Venlo het behendige ventje aan.

Doordat voetballers onder de 18 niet weg mogen uit Afrika door de Fifa-regels kwam Musa pas op 14 oktober aan in Venlo. Een week naar zijn aankomst in Venlo maakte Musa al zijn debuut tegen FC Groningen. Hij viel rond de 50ste minuut in en gelijk daarna veroorzaakte hij een penalty voor Vvv. Opmerkelijk was dat Musa in de eerste vier wedstrijden ook gelijk vier penalty’s veroorzaakte voor VVV ook al waren ze niet allemaal terecht. Aan het einde van het seizoen 2010/2011 had Musa in 15 wedstrijden in totaal slechts 3 keer gescoord, maar daar zouden natuurlijk nog een paar goals bijkomen in de play-off’s.

Wel werd in dat half jaar duidelijk dat onze knuffelbeer een sterke vriendschap had opgebouwd met zijn land- en ploeggenoot Uchebo. Dit kwam natuurlijk doordat ze landgenoten zijn, maar ook doordat ze samen met Nkume die tegelijkertijd met Uchebo kwam een appartement hadden gekregen van de club net buiten het centrum van Venlo en daar samen woonde. Deze vriendschap werd ook steeds duidelijker te zien in het veld waar de twee elkaar steeds makkelijker vonden. Dit werd vooral duidelijk in de play-off wedstrijden voor promotie en degradatie. De twee Nigerianen blonken uit tegen FC Volendam en FC Zwolle. Van 8 goals die VVV scoorde in play-off’s maakte de twee boezemvrienden er 6. Waarvan Musa er 3 scoorde.

Nu het seizoen weer voorbij is en Musa weer in Nigeria is voor zich voor te bereiden op het WK onder 20 dacht Venlo na. Hadden we weer dat geluk? Dat we eerst ook met Honda hadden. Krijgen we de miljoenen weer met bakken tegelijk binnen? Inmiddels was bekend geworden dat de clubs die Musa al eerder wilde hebben weer interesse hadden. Ook waren er natuurlijk nieuwe bewonderaars bijgekomen. Maar waar Venlo en ik denk ook de rest van Nederland op hoopte was dat die kleine dondervlieg nog even bij VVV bleef. Om nog een paar keer die lach op je gezicht te laten toveren als hij weer aan iets begonnen was waarvan hij zelf nog niet wist waar het zou gaan eindigen.

Ig hoap tot volgend joar!

Aangepast op 5 juli 2011 om 14:05 door Dy1234.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Woensdag 25 april
Manchester United kan Luke Shaw betrekken in een deal rond Danny Rose. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren