Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Wim Kieft ziet absolute uitblinker bij Ajax: ‘Hij is echt de beste'

Vrijdag, 22 september 2023 om 00:00Mart van Mourik • Laatste update: 09:09

Wim Kieft is onder de indruk van het spel dat Kenneth Taylor op de mat heeft gelegd. De middenvelder keerde voor het Europa League-duel met Olympique Marseille (3-3) terug in de basis van Ajax en imponeerde direct, zo concludeert de analist in de studio van Veronica.

“Spectaculair, slordig, bedroevend niveau, maar een leuke wedstrijd”, zo vat Kieft het duel in enkele steekwoorden samen. “Alleen het resultaat voor Ajax... misschien hebben ze nog wel een beetje geluk gehad ook. Ik denk dat ze uiteindelijk opgelucht zijn dat ze niet verloren hebben. Dat hadden ze natuurlijk nodig in deze fase. Reken maar dat ze van tevoren een beetje bang geweest zijn om die wedstrijd in te gaan.”

“Of het bij Taylor meer op zijn plaats viel? Ja, die vond ik de beste aan de kant van Ajax”, vervolgt Kieft. “Ook omdat hij enorm hard gewerkt heeft, maar ook elke keer goed achter de spits in de zestien kwam. Er ging veel dreiging van hem uit. Hij had er overigens nog wel eentje moeten maken”, doelt Kieft op een grote kans die hij kreeg in de slotminuut van de reguliere speeltijd.

Afgelopen weekend moest hij nog genoegen nemen met een plek op de bank ten faveure Sivert Mannsverk, omdat trainer Maurice Steijn met een dubbele controleur wilde spelen. Tegen Marseille stond Taylor wel weer in de basis naast Benjamin Tahirovic. “Hij heeft zich goed gerevancheerd", vervolgt Kieft, die van mening is dat Taylor een basisplek moet krijgen in het elftal van Maurice Steijn. “Dat probleem is dus voorlopig opgelost op het middenveld bij Ajax."Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door hunter14)

Ze moeten sowieso met Vos en Taylor gaan spelen. Tahirovic en Manssverk zijn miskopen en totaal onnodig. Voor het geld van die 2 hadden ze Schouten moeten halen.

22 september 2023 om 00:11

Precies dit, laat Vos en Taylor maar even staan met Berghuis ervoor. Die twee jonge jongens uit de jeugd willen in elk geval nog vechten voor het logo waar ze zo trots op zijn. Taylor was overigens ook wel debet aan de grote ruimtes die de Fransers hadden in de eerste helft, maar goed, betere alternatieven hebben we ook niet per se nu, tenzij we Vos-Berghuis-Akpom/Georgier gaan spelen op et middenveld.

22 september 2023 om 00:31

Waar ik me enorm aan ergerde, is dat Taylor op randje eigen 16 niet vol op zijn man ging. Paar meter afstand en pas reageren als de bal bij hem kwam. Veel te laat. Verdedigend echt heel slecht imo. Terwijl als ie druk op zijn man zet, er niks aan de hand is.

22 september 2023 om 01:40

Sterker nog, kijk de 2-1 maar eens terug. Taylor zet druk op de bal, OM speler speelt de bal over, Taylor stopt met rennen en laat dezelfde speler vervolgens uit z'n rug weglopen waardoor hij randje 16 geheel vrij komt te staan.

22 september 2023 om 02:00

De 2-2 ook, die werd bij ESPN in de rust uitgelicht.
Taylor stopt met rennen en Berghuis die 10-15 m verderop staat probeert dat nog goed te maken, maar is dus te laat.
Onbegrijpelijk dat Kieft hem goed vond.

22 september 2023 om 07:09

Taylor profiteert enorm van het dynamische voetbal wat er ontstaat door de gigantische ruimtes die er waren in aanvallend opzicht. Want het richting de 16 komen is één van zijn sterke punten.

Maar verder vond ik hem ook gisteren eigenlijk vrij zwak. Uit balbezit is hij positioneel ongelofelijk kwetsbaar en in balbezit is hij eigenlijk heel beperkt aan de bal, waarbij hij zichzelf veel te weinig inschakelt in de opbouw. Vermoedelijk omdat wel vaker is gebleken dat Taylor niet goed om kan gaan met een man in de rug.

22 september 2023 om 09:13

IK vraag me ook af of Kieft weer aan de coke is. Hij heeft 1 goal gemaakt terwijl dat er 3 hadden moeten zijn. Daarnaast heeft hij veel schuld aan alle tegengoals. Meneer voelt zich te goed om mee te verdedigen. Als controlerende middenvelder is dat juist je hoofdtaak. Daarnaast loopt hij vaak als een kip zonder kop in de weg.

22 september 2023 om 00:16

Tahirovic is al verder als Vos.
Dus waar die roep om Vos voorkomt?
Doe weet nog niet eens Jong Ajax op te vallen

22 september 2023 om 00:20

@leipek; dat is wel grappig, want vandaag viel hij wel positief op. Tahirovic valt al een paar wedstrijden op, maar dan vooral in negatieve zin.

22 september 2023 om 00:25

Heb jij nou 90 minuten naar een kont lopen kijken? Want je praat serieus schijt. De beste man viel ontzettend sterk in, geen balverlies, goede pases en kreeg bij een rode kaart een staande ovatie…

22 september 2023 om 01:19

Dat zegt meer over het klapvee op de tribune. Die is de volgende wedstrijd gewoon geschorst. Als ie echt zo goed was zou je dan toch juist chagrijnig moeten zijn? Je mist hem immers over 2 weken.

22 september 2023 om 07:25

Ik begreep de reactie van Vos ook echt wel. Een heel stadion applaudisseren voor je, dan geef je het publiek toch een reactie terug? Doet hij dat niet is het weer een over het paard getild jong. Vos speelde zoals wij verwachten dat een Ajacied speelt; met bravoure. Mede dankzij hem ging de opbouw iets beter. Taylor vond ik overigens in aanvallend opzicht heel goed, maar heeft nog zo zijn beperking als het om verdedigen gaat. Gelukkig is dat te trainen. Tahirovic: ach die is net nieuw, gewoon rustig de tijd geven. Als we zelf nieuwe in waardeloos functionerende organisatie komen te werken, presteren we ook niet direct goed. Het heeft tijd nodig. Laat Steijn maar bouwen.

22 september 2023 om 00:25

Martinez, Alvarez, Neres en Antony werden ook als miskopen bestempeld. Laten we nieuwe jongens nou eens de tijd geven zich te acclimatiseren en te ontwikkelen voordat we ze gelijk als miskopen bestempelen. Ik ben het wel eens dat Taylor en Vos nu basis moeten staan, maar dat is vanuit de gedachten nu "op safe" te spelen met zoveel mogelijk spelers die of gewend zijn aan het Ajax-spel, of mensen a la Forbs die specifieke kwaliteiten kunnen toevoegen. Als je eenmaal een goede solide basis hebt kun je van daaruit Mannsverk en Tahirovic rustig inpassen. Het seizoen is nog lang en die gasten komen er echt nog wel, maar door die jonge gozers nu al te bestempelen als miskoop vind ik echt zo makkelijk. Ze hebben hun hele (ajax)carriere nog voor zich, laat ze eerst even wennen aan een nieuw land, nieuwe taal, nieuwe speelstijl, nieuwe teamgenoten. Zelfs Zlatan had destijds een jaar nodig om te wennen.

22 september 2023 om 01:13

Wat je zegt is bullshit. Neres, Antony en Martinez zijn (op enkele personen na) nooit als miskoop bestempeld. De algemene tendens was bij hun positief vanaf het begin. Als dat jouw voorbeelden zijn ben je echt dom. Alvarez heb je gelijk in.

22 september 2023 om 01:23

Prima, dan ben ik dom. Punt blijft dat we als opleidingsclub onze jonge nieuwelingen een kans moeten geven zich te kunnen ontwikkelen, niet?

22 september 2023 om 07:02

Je hebt wel gedeeltelijk gelijk hoor. Alvarez en Martinez werden inderdaad als miskopen gezien, maar dat kwam vooral omdat ze verkeerd gebruikt werden en op verkeerde posities stonden. Ik vind ook dat spelers veel te snel afgeschreven worden. Vooral van die jonge spelers als Tahirovic en Mannsverk. Maar ja, nu zal ik ook wel dom worden genoemd door van die populisten…..

22 september 2023 om 08:26

@De Toekomst hij heeft toch gwn gelijk? Antony miss niet maar Neres en Alvarez duurde toch echt wel een tijdje voor die los kwamen bij Ajax? Snap best dat verwende ajacieden ontevreden zijn over deze start maar begin wel moe te worden van het afschrijven van iedere speler die 3 minuten de kans heeft gekregen

22 september 2023 om 13:42

Iedereen, behalve die gekke snor, kon toch na 15 minuten voetbal zien dat Antony en Martinez absolute rasvoetballers waren. Bij de huidige lichting heb ik dat nog niet gezien. Ja, bij Vos.

22 september 2023 om 00:29

Ik ben anti Taylor, al een tijdje en daarom bekijk ik hem altijd extra kritisch. Ook vandaag was hij echt niet goed hoor, maar hij toonde wel inzet, en dit is wat Ajax nu wel nodig heeft. Dus laat hem maar even staan, zodat de aankopen zich rustig kunnen inpassen.

22 september 2023 om 00:54

Je mag spelers best kritisch bekijken natuurlijk, maar wanneer je er een uit gaan zonderen om die extra kritisch te benaderen ga je alleen maar een bevestiging zien van wat je zelf wil zien.

Hij heeft zeker een mindere periode gehad de 2e helft van vorig seizoen. Maar speelt tot nu toe dit seizoen heel aardig. Natuurlijk kan het altijd beter. Maar vandaag was hij gewoon goed, dat was in ieder geval de mening hier in Engeland op TNT sports maar dus ook in Nederland. Natuurlijk deed hij ook dingen niet goed en verspeelde hij wel eens een bal, maar dat geld toch voor elke speler.
Hij is in mijn ogen na die hele slechte 2e seizoenshelft best aardig aan dit seizoen begonnen, buiten deze wedstrijd deed hij het prima bij jong Oranje, tegen Twente ging het een stuk beter met hem in de ploeg, en eigenlijk tegen excelsior ook.

Ik zal zeker niet roepen dat het allemaal perfect is wat hij doet, maar we vergeten ook wel eens dat hij pas na afloop van het vorige seizoen 21 is geworden en dat dit pas zijn 2e seizoen is als basis speler (tenzij je een paar potjes aan het einde van het seizoen er voor ook mee wil tellen als seizoen).

22 september 2023 om 00:37

Wow mannsverk na 1 helft een miskoop noemen. Koekoek

Hij is zo ongeveer tot nationaal pispaaltje benoemd. Maar het is gewoon een heel erg goede speler. Tweebenig, scorend vermogen. Zoekt altijd de oplossing naar voren, waarmee hij ook wel risico neemt. Waardoor hij wanneer het team minder draait wel veel balverlies kan hebben, maar in ieder geval is hij een van de weinigen die altijd de oplossing blijft zoeken. En hij heeft op de kleine ruimtes zelfs nog goede steekballetjes.

Ik zou hem alleen op 10 willen zien ik plaats van 8 of 6.

22 september 2023 om 00:09

Heel erg goede speler is het natuurlijk ook (nog) niet. Hij legt namelijk vaker een 4 op de mat dan een 8. Werd vandaag ook vaak genoeg voorbij gelopen.

Dat hij potentie en kwaliteiten heeft is duidelijk, maar hij moet constanter een hoog niveau aantikken. Vandaag is in ieder geval een stap gezet in de goede richting.

22 september 2023 om 00:12

eens, maar zou hem defensief wel graag wat meer arbeid willen zien geven en minder gaten zien laten vallen

22 september 2023 om 00:20

Hij had zeker 3x moeten scoren en hij verdedigs slecht mee.

22 september 2023 om 00:48

Ik denk dat het eigenlijk ook wel meer een 10 is. Zeker door zijn techniek, drang vooruit en 2 benig zijn. Door andere spelers op 10 op de 8 terrecht gekomen.Btw Berghuis vindt ik totaal geen 10. Komt veel minder in de 16 meter dam een taylor voor mijn gevoel. Of doet er minder nuttige dingen mee. Ik zeg terug naar rechts buiten of meer als rechter (verdedigende) middenvelder met een linker verdedigende middenvelder. Zoals het ajax in 1995 speelde met de punt naar voren. Waarbij een Litmanen, Davids en de Boer elkaar verdedigend ondersteunde en elkaar aanvallend afwisselde met een inschuivende rijkaard of Frank de Boer.

22 september 2023 om 06:38

Dan noem je ook wel wat op, Litmanen , Davids en De Boer waren wel van een veel hoger niveau en tactisch vele malen beter dan de huidige middenvelders van Ajax. Rijkaard en F de Boer nog buiten beschouwing gelaten Dat systeem zou bij dit Ajax totaal niet werken.

22 september 2023 om 01:56

Een slecht ingeschoten goal die er nog in hobbelt maakt echt niet dat Taylor vandaag een goede wedstrijd heeft gespeeld.

Hij laat 2x zijn man lopen wat we bij ESPN mooi zagen, en 2x scoort Marseille.

En hij schiet nog eens 3 of 4 keer naast over of recht op de keeper.

22 september 2023 om 06:37

Heel erg goede speler? Hij is verantwoordelijk voor het verprutsen van enorme kansen en debet aan tegengoals door het verzaken in zijn omschakeling.

22 september 2023 om 08:37

Vind het wel apart, bij een Ziyech was het allemaal onnodig risico nemen en te veel balverlies. Was beter om hem aan de zijkant te laten spelen. Nu moeten we allemaal blij zijn dat Taylor de oplossingen zoekt.

Taylor onze grootste pispaal, en geen idee hoe het is ontstaan. Was vandaag wederom goed en niemand in deze selectie houdt hem op de bank. Vorig jaar 9 goals gemaakt als controleur in een dolend elftal, ik heb slechtere debuutseizoenen gezien. Werken aan z’n omschakeling en communicatie en we hebben gewoon een hele goede middenvelder in huis.

22 september 2023 om 00:46

Pispaal omdat mensen (vaak van middelbare leeftijd) het nog altijd enorm dwarszit dat hij 11 maanden geleden een vingertje voor z'n mond deed.
En omdat hij door het ijs zakte tegen Frankrijk, samen met nog 8 anderen.

Het is gewoon lachwekkend wat voor bagger die jongen (nog altijd maar 21) over zich heen heeft gekrege

22 september 2023 om 01:06

En ondanks dat mentaal ijzersterk volgens mij.

22 september 2023 om 00:58

Taylor viel vandaag helemaal niet uit de maat. Deed gewoon wat hij moest doen. Maar ik weiger hem af te doen als uitblinker. Vind hem vaak wat te plichtmatig zijn taken uit te voeren. Laat zijn man te vaak lopen en is net te zwak in duels. Vind hem ook echt te afwezig in de opbouw van Ajax. Ik kan ook niet goed inschatten wat zijn sterkste positie precies is. Te weinig creativiteit voor een aanvallende middenvelder, te afwezig om de opbouw te kunnen verzorgen en niet het loopvermogen om 90 minuten lang van box to box te gaan. Hij is nog jong en ze zullen eens moeten bepalen waar zijn ontwikkeling zit om zijn talent eruit te laten komen. Specialiseer eens spelers, het is de laatste jaren allemaal best wel allround wat Ajax doet. De nieuwe talenten blinken gewoon nergens écht in uit.

22 september 2023 om 01:09

Allround? Frenkie de Jong? De Ligt? Zelfs Gravenberch lijkt me niet een echte allrounder. Dan moet ik echt denken aan een Klaassen ofzo. Ik snap dat je graag een Van der Vaart of Sneijder wil zien, maar Raffie zegt zelf al dat zulke spelers in deze tijd niet meer renderen.

22 september 2023 om 07:58

Klaassen allround? Enige wat die kan is positioneren voor de goal en een goaltje maken. Combineren kan die voor geen meter en bij hem is elke aanname in de drukte een onbedoelde kaats. Vind hem echt alles behalve allround.

22 september 2023 om 08:40

Juist iedereen is deze jongen zo aan het ophemelen. Ik heb hem ook nog niet betrapt om 1 wedstrijd waarbij je echt kunt zeggen wow dit is het. Ik denk dat hij bij jullie ook niet eens zo opvallen, hij zou gewoon meehobbelen en zo nu een dan een uitschieter hebben.

22 september 2023 om 01:01

Ik begrijp het ook niet helemaal.
Hij speelde een hele matige 2e seizoenshelft vorig jaar. Dat ben ik met iedereen eens. Maar die jongen was inderdaad 20, het was zijn eerste seizoen in de basis, die had dat team niet op sleeptouw moeten nemen maar hij wordt afgerekend op een manier dat je zou denken dat hij een dragende speler had moeten zijn.

Hij is in mijn ogen best aardig aan dit seizoen begonnen, kan altijd beter natuurlijk, maar hij is zeker niet de minste of de zwakste schakel in dit team.

22 september 2023 om 01:51

@HakimZiyach22 Dat Taylor de grootste pispaal is komt door mensen zoals jij en Wim Kieft die hem vandaag een goede wedstrijd vonden spelen.

Want in werkelijkheid wat in de rust bij ESPN werd uitgelicht, liet Taylor 2x zijn man lopen, en scoort Marseille daar 2x uit.
Het was zelfs zo erg, dat een Berghuis die nog 10 meter verder stond, ook bij de 2-2 (net als bij de 2-1) maar mee probeerde te rennen omdat Taylor gewoon stopt.

En hij verprusts ook nog eens een kans of 4.

22 september 2023 om 09:13

Ik begrijp het ook niet, gisteren ook al in het wedstrijd topic. Nee, hij deed zeker niet alles goed maar hij speelde echt prima gisteren. Dit is pas zijn 2e volledige seizoen in het 1e en was gisteren 1 van de lichtpuntjes. Gelukkig zie je bij de voetbalanalisten meer waardering dan bij de goegemeente hier die alles afzeiken aan Taylor.

Opzich kan het denk ik geen kwaad dat nu doordat de gehele club doordrenkt is van negativiteit dat de jongens die voorheen altijd bovenmatig en tot het onredelijke toe door het slijk worden gehaald (taylor, Rensch) dit momentum omarmen door te presteren en zo het zich te kunnen ontdoen aan het eeuwige gezeik op deze heren. Taylor gewoon een goede wedstrijd gespeeld en echt balen dat hij die poeier uiteindelijk mist, dat had het allemaal in een stroomversnelling doen geraken.

Als er niet snel iets veranderd bij Ajax zie ik ze niet eens bij de 1e 5 eindigen .

Taylor heeft wel kwaliteiten maar mist veel grote kansen en laat vaak zijn man lopen. Verdedigend moet het echt veel beter bij Taylor, maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor Veerman.

Ik snap deze positieve geluiden echt niet. Deed het aanvallend inderdaad goed, maar tegelijkertijd is hij 1 van de factoren waarom Ajax niet kan opbouwen en ongelofelijk kwetsbaar is in de omschakeling. Lijkt alsof hij totaal geen tactisch besef heeft, biedt zich in balbezit totaal niet aan en Berghuis moest vanavond alle gaten dichtlopen die oa hij liet vallen. Ik zag het in hem toen hij in de jeugd speelde, maar is het afgelopen jaar totaal niet volwassener gaan spelen.

22 september 2023 om 01:20

Taylor is in de opbouw juist een goede speler en wil veel vaker de bal hebben dan Tahirovic die op een nog belangrijkere positie staat voor de opbouw.

Hij heeft misschien 2x zijn man laten lopen wat niet mocht, maar om hem daar nou op af te rekenen? Dat doet de dingen die hij wél goed deed teniet. Heeft meerdere onderscheppingen gehad en zette ook goed druk. Laten we niet overdrijven, het is wel een verbeterpunt.

22 september 2023 om 01:35

Taylor is in de opbouw echt niets waard. Biedt zichzelf helemaal niet aan en heeft eigenlijk niet de voetballende kwaliteiten om het te doen. Dat zagen we ook vorig seizoen waar nagenoeg Alvarez de hele opbouw verzorgde. Ook vanavond zag je juist Berghuis die telkens uitzakte om de opbouw te verzorgen.

Hij liet telkens zijn man lopen. Ounahi had zo'n beetje de hele avond een vrije doorloop. Hij zette soms wel als enige druk. Bewondering voor z'n inzet, maar als alleen 1 speler druk zet.. dan kun je al zo'n beetje invullen wat er vervolgens gaat gebeuren. Ik heb overigens al in een andere topic op je gereageerd. Kijk de voorbeelden maar terug, dan zie je misschien waar ik op doel en waarom ik Taylor echt niet goed vind.

22 september 2023 om 01:49

@Ajax12321 Die 2 keer dat hij zijn man laat lopen valt er wel 2x een doelpunt uit he. Dat was in de rust te zien bij ESPN

22 september 2023 om 01:49

Niet de voetballende kwaliteiten? Zwaar oneens. Zie hem zichzelf ook vaak aanbieden, jij blijkbaar niet. Er was vorig jaar nauwelijks op te bouwen met een betonmiddenveld Alvarez en Klaassen.

2 momenten waar hij zijn man liet lopen vind ik nog steeds wel teniet doen aan de dingen die wel goed gingen.

22 september 2023 om 01:56

Ik snap gewoon even niet waarom je de hele tijd blijft volhouden dat het maar twee momenten waren. Dat je het niet met mij eens bent, mag gerust. Maar laten we het aub niet bagatelliseren naar maar 2 momenten.

Ik moest eigenlijk zeggen vrij lopen en aanbieden. Biedt zichzelf inderdaad vaak aan, maar in posities waar hij gedekt staat. Speelt gewoon heel jeugdig eigenlijk.

22 september 2023 om 02:15

@krovikan

Want dat was inderdaad de enige reden waardoor de doelpunten vielen. Kijk eens wat daar allemaal fout gaat in het hele team. Bij die 1e goal valt het nog makkelijk te repareren maar zijn er 3 man die 1 speler niet van de bal kunnen zetten. Bij goal 2, hoe wil je die als fout van Taylor zien? Bij goal 1 maakt hij een fout, maar niet 1 waar gelijk een goal uit zou moeten vallen. Wat dus wel gebeurt na alsnog slap ingrijpen daarna.

22 september 2023 om 02:19

Ik vind dat jij overdrijft door te stellen dat het constant gebeurde. Bij de 1e goal oké, maar viel nog te repareren. In de 2e helft heb ik het ook 1 keer gezien waar het niet kon. Maar verder echt duidelijke verdedigende fouten? Geef dan even specifiek dat 3e en 4e moment aan als ze er zijn.

Vrij lopen kan nog beter, maar doet dit vaak ook gewoon goed waardoor hij het spel direct naar voren kan verplaatsen en waardoor hij in scoringsposities kwam. “In de opbouw niets waard” is weer zwaar overdreven. Welke middenvelders bij Ajax zijn dan wel wat waard in de opbouw?

22 september 2023 om 11:51

@ajax12321: Ok. Kijk even de 2-2 terug. Berghuis staat verder dan Taylor en sprint het hele veld terug, waar Taylor naar de bal toeloopt ipv naar de vrije man en ook nog eens op de helft stopt.

Eerste en tweede helft meerdere keren druk willen zetten, waardoor zijn man vrij kwam te staan en kon doorschuiven. Zie bijvoorbeeld het moment dat Ajax 2-1 man komt, waarbij gelukkig een overtreding op Sosa gemaakt wordt. Zie ook het moment dat OM de bal heel gek over de rechts uit speelt. Bij een goede balaanname, kon zo op de man van Taylor afgespeeld worden. In de tweede helft rond de 60ste minuut had je hetzelfde. Taylor wil druk zetten, terwijl zijn eigen man direct vrij komt en zich aanspeelbaar maakt op 2/3 van het veld.

Dit zijn nog maar de momenten die ik zo uit mijn hoofd weet, laat staan hoeveel er zouden zijn als ik de wedstrijd daadwerkelijk zou analyseren.

22 september 2023 om 12:02

Het is niet eens overdreven. Ajax is van meerdere opbouwende spelers naar maar 1 gegaan. Dat was Timber. Enige man van het middenveld die zich vervolgens bezig hield met de opbouw was Alvarez. Dat is geen opbouwende speler en dat zag je ook: gebrek aan tempo, voorspelbaarheid etc.

Hierboven zegt iemand het al echt goed. Het spel gisteravond was dynamisch, waardoor ruimtes ontstonden en Taylor in zijn kracht kon spelen (richting de 16). Tegelijkertijd hebben we 10+ kansen weggegeven, wat mede wordt veroorzaakt door een middenvelder die constant weg is en een verdediging die zijn gemis niet kan opvangen.

22 september 2023 om 12:42

Hij had daar beter kunnen omschakelen, maar ik vind het te laat ingrijpen van Hato, het op 5 meter dekken van Sosa en het niet dichthouden van de korte hoek door Gorter veel grotere fouten.

Dat Taylor in zijn 1tje druk zet heeft weinig zin, maar dan vraag ik mij af wat überhaupt het plan daarin was. Dat er dan doorgedekt wordt en dat afspraken niet na worden gekomen of dat er gewoon 0 druk gezet moest worden. Beide vind ik belachelijk.

22 september 2023 om 12:48

Logisch dat Alvarez de opbouw moest verzorgen als hij de 6 is. Daarom was ik ook altijd tegen Alvarez op 6, aangezien hij niet goed kan opbouwen. Verdedigend is hij daar natuurlijk wel erg goed, maar geen type voor Ajax. Taylor staat als 8 hoger op het veld in de opbouw en een speler als Alvarez, maar ook Tahirovic heeft dan ontzettend veel moeite om hem te vinden. Op 6 wil ik een speler zien die echt comfortabel aan de bal is, niet zulke twijfelaars.

Wat je waarschijnlijk niet is opgevallen is dat beide backs ook constant weg waren. Beiden kwamen steeds op en dat mag nooit. Er mag er maximaal 1 weg zijn wil je restverdediging nog voldoende staan en de 6 moet dan ook blijven hangen. Maar blijkbaar lagen alle kansen tegen alleen aan Taylor en aan niemand anders. Want als je echt eerlijk bent zie je dat het niet alleen aan Taylor lag, maar aan nog een aantal andere spelers per aanval waardoor je kansen tegen krijgt. Dat Taylor er onderdeel van is betekent nog niet dat hij de hoofdoorzaak is en dat wil jij anderen wel laten geloven.

22 september 2023 om 14:22

Wacht even.. Hoe laat ik men denken dat Taylor de hoofdoorzaak is van de problemen?

Natuurlijk ligt het aan het gehele team. In alle eerlijkheid leek het ook te ontbreken aan enige vorm van een tactiek. Zelfs als een speler letterlijk niets goeds doet (keeper uitgesloten haha), zou je met een redelijk spelend team en tactiek never nooit tot 3 tegengoals komen en zo bizar veel kansen tegen krijgen. De reden dat ik alleen over Taylor praat? Kijk even waar dit artikel over gaat.

Het zijn natuurlijk ook veel grotere fouten van de teamgenoten. Maar dan stel je een verkeerde vraag aan me. Jij wilde weten waar Taylor de fout in ging, ik gaf dat je aan. Als je me vroeg wie de hoofdschuldige is aan de tweede goal, dan wijs ik naar de keeper. Eerste goal echter.. die mogen we best wel op de conto van Taylor schrijven.

Kijk, wat een type is die Ajax nodig heeft is puur afhankelijk van wat er voor de rest op het veld staat. Alvarez was vooral vorig seizoen perfect voor ons, want we hadden een aardig zwakke verdediging. Zou ik hem als basisspeler willen zien in ons topjaar? Absoluut niet. Datzelfde geldt ook voor Taylor. Plaats een opbouwende speler naast hem en een meedogenloze verdediging achter hem, dan heeft hij zeker een toegevoegde waarde. Zie bijv. hoe aardig hij onder EtH begon te spelen bij z'n debuut.

Maar goed, dat soort spelers hebben we dus niet. Dan kijk je naar wat we wel hebben en wat elkaar zou aanvullen. Voor een Taylor zie ik daarvoor momenteel (!) gewoon geen toegevoegde waarde.

22 september 2023 om 14:43

Kijk de eerste goal even terug. Sosa staat eerst lucht te dekken omdat Tahirovic opeens op linksback staat. Daar is het een 2 tegen 2 en verzaakt Bergwijn te verdedigen. Daarna komt Sosa erbij en laat hij een gat achter. Berghuis en Taylor zouden dat kunnen goedmaken als ze dat op tijd hadden gezien, maar daarna is Berghuis net te laat en wordt Sosa nog even kinderlijk eenvoudig uitgekapt en ook Tahirovic grijpt niet in. Hoezo is deze dan op het conto van Taylor? Zowel Berghuis, Sosa, Tahirovic en Bergwijn hebben hier een even grote zo niet grotere rol in.

Onder Ten Hag was Taylor juist opbouwend een erg belangrijke factor. Het statische spel werd door hem veel dynamischer omdat hij aanbiedt, speelt, dribbelt en doorbeweegt.

En Vos en Mannsverk zijn verdedigend zoveel beter dan Tahirovic, maar opbouwend ook nog veel beter. Met 1 van deze 2 zal Taylor veel beter spelen dan met Tahirovic zoals we al zagen in de 2e helft.

22 september 2023 om 09:10

Precies dit inderdaad! Hij is zeker in verdedigend opzicht waardeloos. Luie speler die veel te vaak zijn man laat lopen

22 september 2023 om 12:06

Lui zou ik hem absoluut niet noemen. Heeft wel echt inzet. Tactisch alleen heel slecht, waardoor hij constant verkeerd loopt. In een beter draaiend Ajax, zou hij serieus toegevoegde waarde hebben. In een Ajax dat moeite heeft met verdedigen en opbouwen, doet hij meer kwaad dan goed.

22 september 2023 om 13:17

Taylor bied zich niet aan, is niet betrokken bij de opbouw? Dat is niet eerlijk om hem dat te verwijten. De eerste 10min bood hij zich continu aan, was hij bij iedere opbouw betrokken. Daarna ging Steijn en gesprek met hem aan, ging hij dieper staan en hield zich bewust afzijdig. En dan zeggen dat hij geen tactisch besef heeft is zeggen dat de leiding geen tactisch besef heeft. Het enige dat Taylor in mijn optiek te verwijten valt is dat hij te veel kansen mist.

Taylor heeft echt wel kwaliteit maar die heeft hij vooral aan de bal, het spel zonder bal blijft gewoon heel onvolwassen en hij ziet het gevaar ook gewoon niet in de omschakeling. Het liefst zie ik hem gewoon op de 10 positie want dat stond hij vanavond toch al vrijwel de hele tijd, als 6 en 8 is hij onbetrouwbaar.

Laten we vooral vergeten dat je als 8 ook vooral andere taken hebt dan een paar keer gevaarlijk in de 16 komen. Verdedigend moet een 8 zijn mannetje staan waardoor de 6 niet continue 1/2 vs 1 komt te staan en in balbezit moet je slim zijn en kunnen temporiseren. In de highlights zal hij opvallen met zijn kansen, maar de eerste helft was hij volledig kansloos tegen de hoge druk van Marseille

22 september 2023 om 01:00

Om even aan toe te voegen: een aanvallende 8 kan absoluut handig zijn. Zijn in de tijd van EtH en Gravenberch, genoeg momenten geweest dat je hoopte dat de 8 diep ging. Om zo'n speler te laten renderen, moet je alleen verdedigend helemaal solide staan en moeten de afspraken voor iedereen duidelijk zijn. Als je verdedigend echter niet goed staat, dan vormt een lopende 8 gewoon een groot risico. Je lb of je 6 komt, zoals je zelf zegt, telkens tegen een man meer te staan.

22 september 2023 om 01:47

Dat was ook de hele reden dat ze bij espn in de rust lieten zien dat Taylor stopte met teruglopen en juist Berghuis dat wel deed

Sorry hoor als dit goed was..?! 2 , 100% kansen.. overhyped. Zonde voor die jongen maar dan nog liever klaassen.

Aan de bal was het op zich prima maar verdedigend was die weer dramatisch hoor. Hoe makkelijk Marseille keer op keer kon oversteken omdat ook Taylor niet goed genoeg is verdedigend is wel schrijnend. Ook aan zijn schot moet die duidelijk aan werken want vandaag had die alleen al een hattrick moeten maken met de kansen die hij had. Maar goed vond hem wel beter met Vos dan in de 1e helft met Tahirovic.

Alvarez compenseerde zoveel. Door zijn aanwezig hebben wij nooit andere middenvelders nodig gehad die verdedigend iets toevoegde. Je kan daar 2 zieltjes naast zetten die leuk zijn aan de bal, maar als je Alvarez weghaalt stort het in. Op Showtime al gezegd dat zo'n type nodig was, maar nagenoeg geen support.

Had Taylor er niet gewoon 3 moeten maken??!... hor vaak hij naast en over schiet terwijl hij redelijk vaak tijd heeft?...zie ik dat verkeerd?. Ik zie vaak dat een bal ingespeeld wordt op de spits, klaar wordt gelegd en dan binnenkant rechts......naast!

Dat is vrij apart. In de rust bij ESPN hadden ze juist Taylor uitbelicht omdat hij bij beide goals niet mee loopt, en 2x valt er een doelpunt uit.
Zo sprint Berghuis die verder dan Taylor staat naar aanloop van die 2-2 mee en Taylor blijft staan.
Daarnaast had hij nog 2x meer moeten scoren.


Ik vond hem juist alles behalve goed.

22 september 2023 om 01:52

Misschien dat hij goed had gespeeld voor jou als hij er 3 had gemaakt. Kom op zeg, alleen naar de punten kijken die minder waren is ook wel heel krom. Zijn zeker verbeterpunten, maar er ging van alles fout verdedigend. Niet alleen bij Taylor op die momenten.

22 september 2023 om 02:06

De punten kijken die minder waren? Hij laat 2x zijn man lopen bij de goals van Marseille. Hij verprutst 3 open goal kansen, en scoort er eentje die hij eigenlijk heel slecht inschoot.

Je kan je bijna afvragen wat hij wel goed heeft gedaan vandaag.

22 september 2023 om 02:24

3 open goal kansen? 2 die er in hadden gemoeten, die over ging was nog ontzettend knap meegenomen. En hij maakt er 1, maakt niet uit hoe. Verder was hij sterk in de passing (ook 2 keypasses), zette goed druk en had zelfs een aantal onderscheppingen, maakte veel meters en je moet natuurlijk wel in die scoringsposities komen. Dus afvragen wat hij goed deed betekent dat ik afvraag of jij alleen de samenvatting hebt gekeken?

Die 2e goal ligt zeker niet aan hem, dan moet je dat echt willen zien. 1e goal niet goed gedaan, maar had nog makkelijk goedgemaakt kunnen worden.

22 september 2023 om 02:53

Ja 3 open goal kansen, 2 in de eerste helft, één recht op de keeper, en één afzwaaier. En nog in de 2e helft met die lastige aanname inderdaad die hij imo in 1x had moeten schieten.

En ja sorry maar ik vind hoe hij zijn goal inschiet zeer matig.

Verder is hij zeker debet aan die 2-2, kijk maar dat Gaaei en Berghuis voor hem staan. Je weet dat je dan mee moet in de omschakeling, Berghuis die 15 meter verder terug dan hem start is gewoon dik eerder terug, maar komt dus net te laat voor een onderschepping.

Tuurlijk zijn Gorter en Sosa meer verantwoordelijk, maar het is wel zeer schrijnend, gebrek aan omschakelingvermogen van Taylor
22 september 2023 om 12:09

Wauw als je die 3e ook zo wil noemen prima jongen. Hij moest hem wel meenemen want de verdediger kwam er erg kort op. Daarna speelde hij zichzelf weer mooi vrij of wil je zeggen dat hij gelijk had moeten schieten met een man op 1 meter? Zou 100% geblokt worden.

En als je die 2e goal voor een groot deel aan hem wil toeschrijven dan is dat echt belachelijk en vooringenomen. Kijk even wat daarna nog allemaal fout gaat inderdaad bij Sosa die de bal moet blokken en Gorter die de korte hoek dicht moet hebben. Hato moet daar ook eerder vooruit verdedigen, neemt niet weg dat Taylor ook sneller kon omschakelen. Maar was dit geen goal, had je daadwerkelijk niemand hier over gehoord.

Ik heb al benoemd dat de omschakeling zijn verbeterpunt is, maar jij overdrijft wel heel erg zeg. 3-3 van Marseille kwam ook door Taylor toch?

Heb overigens de 1e goal ook even geanalyseerd. Taylor staat al bij zijn man. Tahirovic dekt door op de rechtsbuiten en Sosa dekt niemand. Daardoor kwam die man vrij te staan, omdat Tahirovic op de linksback positie komt moet Sosa de middenvelder overnemen. Daardoor lijkt het alsof het Taylor zijn man was maar daar stond hij gewoon bij, dat was eigenlijk Tahirovic zijn man en Sosa stond lucht te dekken. Zowel Berghuis en Taylor hadden dit eerder moeten zien en Berghuis kwam net te laat, maar het is eigenlijk de fout van Sosa.

Het was al 2 tegen 2 met Bergwijn en Tahirovic, maar dan komt Sosa er ook nog bij omdat Bergwijn verzaakt te verdedigen waardoor er een enorm gat komt waar de vrijstaande speler van Marseille in stond.

Taylor heeft twee grote kansen verprutst, was lucht aan het dekken bij de goal van Marseille en hij verzaakte mee te verdedigen.

Ik zie mensen klagen over tahirovic maar de achterhoede kan er ook wat van , sutalo geeft veel weg , en onze rechtsback staat zo diep dat t lijkt dat je met 3 backs speelt . De eerste wedstrijden speelde tahirovic niet zo slecht . Van mij mag Bergwijn helemaal banken doet echt amper wat goed en gooi forbs naar links , berghuis naar rechts en dan middenveld met tahirovic en vos en taylor op 10.

Dit moeten ze vooral vast houden, dat positivisme rondom Taylor. Die kerel loopt gewoon steevast niet met z'n man mee. Ze lieten gisteren een aantal momenten van Marseille zien waarin de man van Taylor gewoon compleet vrij in de 16 van Ajax loopt en Taylor nog ergens op 20 meter van het doel sjokt. Eens dat ie gisteren prima speelde in balbezit (die kansen missen kan best, deed Immers ook altijd), maar in de omschakeling, oei.

Kenneth Taylor is Ajax onwaardig, aanvallend oke maar verdedigend is het gewoon echt 3x niks. Kan niet omschakelen, kan geen goals maken. Weet niet hoe hij zijn man moet dekken.

Hij is echt de beste in lucht dekken en niet omschakelen zodat hij z’n verdediging in de problemen brengt. Lekker alles er doorheen laten lopen. Dat kan hij als de beste ja.

Ik heb de wedstrijd op een Britse zender gekeken en daar vonden de analisten Taylor ook de beste bij Ajax. Perfect was zijn optreden zeker niet, want hij liet verdedigend af en toe steken vallen en miste ook een paar dikke kansen, maar scoorde ook en speelde goed in balbezit. En hij is pas 21, dus die gaat zich echt nog wel verder ontwikkelen. Persoonlijk vond ik denk ik Vos de beste ondanks zijn rode kaart, terwijl ook Sosa, Forbes en Brobbey weer goed speelden. Ajax is er nog lang niet, maar er zijn in elk geval wat positieve aankopingspunten.

22 september 2023 om 14:50

Helemaal eens. Dit is gewoon een realistische blik op wat er daadwerkelijk gebeurde. Al vond ik Sosa verdedigend blij vlagen wel erg zwak.

Tuurlijk heeft Taylor zijn tekortkomingen, er moet een goede 6 naast, maar hij is de enige die juist de opbouw kan ondersteunen voor de verdediging. Draait makkelijk weg, wil altijd de bal. Daar schortte het bij de vorige wedstrijden aan. Hij verspeellt wel eens de bal, maar als de restverediging goed is, hoeft dat geen probleem te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.FC Twente3013
6.Ajax214
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. de GraaffKeeper00
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper80
G. RulliKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

1 fan
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren