Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wim Kieft: ‘Die man komt op mij over alsof hij nu al de weg kwijt is’

Laatste update:

Michael Silberbauer komt op Wim Kieft over alsof hij ‘nu al de weg kwijt is’. Dat zegt laatstgenoemde bij Veronica Offside. De 42-jarige trainer van FC Utrecht kent een zeer moeizame competitiestart met zijn ploeg, daar de Domstedelingen na drie wedstrijden nog altijd wachten op hun eerste punt en goal.

Utrecht verkocht maandag Anastasios Douvikas voor een recordbedrag aan Celta de Vigo, maar levert daar wel een ontzettend groot aantal doelpunten mee in. Wesley Sneijder, eveneens te gast in het praatprogramma, is kritisch op de spitsen die Utrecht deze zomer binnenhaalde als vervanger van de Griek. “Als we dan de aankopen gaan analyseren, dan ga je spitsen halen die eigenlijk pinchhitters zijn en ballen van de zijkant nodig hebben. Dan heb je als ploeg geen zijkant en dan wordt het voor zo’n spits heel lastig. Dat is kapitaalvernietiging”, aldus de oud-middenvelder.

“Wat ik meer opmerkelijk vind, is dat het sinds de komst van Frans van Seumeren nooit gelukt is om er een speelwijze in te krijgen zoals bij bijvoorbeeld FC Twente”, zegt Kieft. “Dan moet je op een gegeven moment beseffen dat er iets niet goed gaat”, reageert Sneijder daarop. “Dan moet je misschien iets gaan veranderen. Of dat qua voetbal moet of qua mensen die er werken? Alles. Ik vind het eeuwig zonde voor Van Seumeren. Ik ken hem goed, hij stopt zijn hele ziel en zaligheid erin. Elk weekend weer. Dat vind ik gewoon zonde.”

Kieft vindt dat het verwachtingspatroon bij Utrecht met deze selectie ‘veel te hoog’ is. De oud-spits van onder meer Ajax en PSV is daarnaast van mening dat Silberbauer geen zekere indruk maakt tot dusver dit seizoen. “Die man komt op mij over alsof hij nu al de weg kwijt is na drie wedstrijden. Dat zie je aan de vertwijfeling, hoe hij erbij zit op de bank en na afloop een interview geeft. Er ontstaat daar (bij FC Utrecht, red.) ook een druk omdat het verwachtingspatroon zó hoog is.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoi Utrechters, ik ben wel benieuwd. Geen kwaad woord over de intenties van v Seumeren natuurlijk. Maar is hij niet té betrokken (of aan t micromanagen ofzo)?

Elke keer denk je dat Utrecht toch een keer die stap moet gaan maken om richting niveau Az/twente te komen. Maar het lukt maar niet. Hoe komt dat volgens jullie?

28 augustus 2023 om 21:59

Van Seumeren is en was de redding van Utrecht maar is nu gewoon het struikelblok. Hij heeft logischerwijs de meeste invloed binnen de club. Zuidam is een vriendje van Van Seumeren. Het technische beleid is rustig dramatisch te noemen. Inderdaad, AZ en Twente hebben een visie en zetten de juiste poppetjes op de juiste plekken. Az wilt bijvoorbeeld altijd 433 spelen met aanvallend voetballen. Elk jaar halen ze buitenspelers met diepgang en een actie. De spitsen bij AZ renderen altijd goed. Ze halen trainers die de visie delen. Er worden jonge talentvolle spelers gehaald als deze niet te vinden zijn in de jeugdopleiding. Laat ik beginnen: wat wilt Utrecht? Zuidam predendeert aanvallend voetbal te willen spelen. Toch worden Advocaat en Fraser gehaald als trainer? Die hebben nou niet echt een reputatie dat ze aanvallend spelen waarbij veel jeugd doorkomt. Dus in de keuzes van trainers is al geen lijn te vinden. Verder komt er nauwelijks jeugd door. Zou er nou echt niemand zijn die gelijkwaardig is aan Toornstra en vd Hoorn? Ik betwijfel het. De inkomende transfer slaan nergens op als je kijkt naar wat er al loopt i.c.m. de spelopvatting. Anderzijds eindigen we elk jaar top 7 waar ploegen als Vitesse, Groningen, Heerenveen etc nog weleens wegzakken of zelfs degraderen. In dat opzicht doet Utrecht het prima. Kortom, Van Seumeren heeft te veel invloed en moet eigenlijk afstand nemen van Zuidam en ook Silbenbauer. Beide mannen heb ik nog niet betrapt op voldoende kwaliteit.

28 augustus 2023 om 22:04

Het heeft de club lui gemaakt en gemakzuchtig.
Ipv direct orde op zaken te stellen en een voorzichtige groei te bewerkstelligen, is het van hak op de tak continu gegaan.

Utrecht zou ook zonder van seumeren bestaan. Az en twente bestaan ook gewoon nog.
Dacht je echt dat de stad geen profclub meer zou hebben? Ondenkbaar met zo’n achterban.

28 augustus 2023 om 23:57

Ik denk ook dat we nog zouden bestaan, maar ik denk niet dat we Eredivisie zouden spelen. Als ik kijk naar de concurrenten van toentertijd, dan valt het me op dat een merendeel daarvan nu actief is in de KKD. De enige reden waarom wij niet zijn afgezakt is Frans van Suemeren. Een rijke eigenaar die de tekorten kon dekken en ervoor kon zorgen dat we bepaalde spelers konden halen daardoor nog meekonden doen in de subtop.

29 augustus 2023 om 10:16

Dus eigenlijk is FC Utrecht te groot om te dabberen in de plas, maar te klein om te zwemmen in de zee.

28 augustus 2023 om 22:02

Verschil dat mij gelijk opvalt is dat Utrecht aan komt zetten met spelers als Seuntjens, Toornstra, Viergever, vd Hoorn, Klaiber en Labyad (en dat vaak nog tegelijkertijd op het veld). Dat vind ik eerder tegen het niveau aanzitten van afbouwen bij RKC dan dat het spelers zijn waarmee je kan aanhaken bij de (sub)top. Twente en AZ hebben ook wel wat oude rotten in de selectie maar toch een hoop meer jong talent rondlopen. Die balans moet je wel hebben.

Maar ben geen Utrechter zelf, misschien hebben die daar meer kijk op.

28 augustus 2023 om 23:58

Je zit aardig in de buurt. Selectie is totaal niet in balans, en dat komt door onze TD. Maar die zal niet zomaar vertrekken.

Ik vind het allemaal nogal onsamenhangende argumenten. De conclusies zijn niet eens foutief, maar de manier waarop hij ze uitlegt, ogen nogal ongeinformeerd.

Een speelwijze vind ik sowieso nogal relatief. Daarin ben je afhankelijk van allereerst een succesformule en ten tweede continuiteit. FC Twente heeft na jaren van rampvoetbal met Streuer en Jans een speelwijze geimplementeerd. Jans is weg, maar met Streuer was er continuiteit. De juiste coach werd aangesteld en los van de nogal mislukte transferperiode, passen de gehaalde spelers wel binnen het profiel en speelt FC Twente nog steeds zoals het vorig seizoen speelde.

Ook betreft het verwachtingspatroon vind ik het nogal simpel gesteld. Utrecht heeft een minimaal spelersbudget van 12,5 miljoen. Dat is minimaal 3,5 miljoen meer dan FC Twente, laat staan Sparta. Tevens komt dat in de buurt van AZ. Toch kun je je afvragen of Utrecht uberhaupt zevende gaat worden. Dus nee, ik denk niet dat het verwachtingspatroon onrealistisch is.

Tevens het blindstaren op enkel de coach vind ik nogal vreemd. Utrecht presteert al meerdere jaren beneden peil en er lijkt sprake van een neerwaartse spiraal. Zelfs als de coaches de hoofdoorzaak zijn, heb je iemand die ze aanstelt. Het aankoopbeleid is ook aantoonbaar bagger. Als je op dit moment naar iemand moet wijzen, moet je wijzen naar Zuidam. Hij is verantwoordelijk op alle gebieden. Waarom komt hij niet in het betoog voor?

28 augustus 2023 om 22:01

Ik durf bijna met zekerheid te zeggen dat we nu wederom met een kutseizoen uiteindelijk 6-8ste worden.
En dan gaat het volgend seizoen net zo.

En het gekke is, dat je eigenlijk flinke stappen hebt gemaakt, stadion zit voller, en je doet altijd mee aan de play offs

29 augustus 2023 om 05:20

Er moet wel iets gaan veranderen in Utrecht anders zie ik ze achter Groningen aangaan. De selectie is heel heel matig en nu zijn ze ook nog douvikas kwijt

28 augustus 2023 om 22:52

Mijn grootste kritiek op Zuidam blijft het aanstellen van coaches die de grauwe massa niet ontstijgen. Moet je nagaan dat je eerst een coach hebt vh niveau ten Hag, dan ga je 3 stappen omlaag naar JP de Jong. Als redmiddel komt Advocaat (die repareert maar bouwt niets). De aanstelling van vdBrom snap ik wel en daarna: Hake, Kruys, Fraser, Rankovic en Silberbauer… hoe kun je als uitdager jezelf serieus nemen als dit de trainers zijn die je aanstelt?

Silberbauer toch nog even een kans geven. Anders kun je lukkien ook wel ontslaan bij fc grun'n. Je moet t toch doen met de spelers die gehaald worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren