Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van 't Schip hevelt spaarzaam lichtpuntje over naar A-selectie Ajax

Laatste update:

Kristian Hlynsson maakt vanaf heden officieel onderdeel uit van de A-selectie van Ajax, zo maken de Amsterdammers woensdag bekend. De negentienjarige IJslander wordt door trainer John van 't Schip beloond voor zijn sterke ontwikkeling. Hlynsson houdt zich dit seizoen ogenschijnlijk makkelijk staande tussen alle onrust en plukt daar nu de vruchten van.

Het bericht over het definitief overhevelen van Hlynsson komt niet helemaal als een verrassing. De aanvallende middenvelder begon de afgelopen vier competitiewedstrijden in de basis en lijkt voorlopig het volste vertrouwen te hebben van Van 't Schip.

De nieuwbakken oefenmeester liet hem starten in de thuiswedstrijden tegen FC Volendam (2-0) en sc Heerenveen (4-1). Hlynsson vormt onder Van 't Schip een middenveld met Kenneth Taylor en Branco van den Boomen en doet dat tot dusver naar behoren.

De IJslandse jeugdinternational kwam in januari 2020 over van Breidablik. Een kleine twee jaar later, in december 2021, maakte Hlynsson zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax, toen hij meteen trefzeker was in de TOTO KNVB Beker-wedstrijd tegen BVV Barendrecht.

Ook in de Eredivisie heeft Hlynsson zijn eerste treffers genoteerd. Tweeënhalve week geleden was hij nog twee keer trefzeker in Stadion Galgenwaard, toen Ajax met 4-3 verloor op bezoek bij FC Utrecht. In totaal staat de teller op negen officiële wedstrijden, waarin hij vier keer wist te scoren.

Namens Jong Ajax kwam Hlynsson de afgelopen jaren tot 80 officiële wedstrijden, waarin hij 16 keer scoorde en 13 keer aangever was. Het contract van de IJslander loopt nog door tot de zomer van 2026.

Vind jij het terecht dat Kristian Hlynsson momenteel een basisplaats heeft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maakt echt verrassend veel indruk. Heeft zijn kans wel echt gepakt imo

8 november 2023 om 17:20

Ik vond hem in Jong Ajax nooit echt heel denderend (prima voor Jong Ajax, maar niet voor het 1e). In die zin is het voor mij echt een verrassing als je ziet hoe hij nu speelt. In mijn ogen dan ook hartstikke terecht dat hij is overgeheveld naar het 1e.

8 november 2023 om 18:53

Zo dacht ik er ook over en ik denk vele mensen die hem in Jong Ajax hebben zien spelen. Dit is trouwens wel vaker voorgekomen met andere spelers die in Jong niet echt konden overtuigen of niet echt opvielen. Onana is daar denk ik nog het beste voorbeeld van. Martha was ook echt totaal geen uitblinker in Jong. Die doet het (voor nu) ook leuk.

8 november 2023 om 19:04

Zo zie je dat het erg lastig is om te voorspellen wat nou echt potentie is. Deze jongen had in andere omstandigheden nooit een kans gehad. Die zou worden weg gezet als; komt veel te kort voor Ajax-1, kan zich niet eens onderscheiden in jong…etc. Maar hoe mooi is het dat je daarin niks zeker weet tot je het hebt geprobeerd?

Ik ben er nog steeds van overtuigd dat de bakken geld die Ajax heeft verdient de laatste jaren er ook voor heeft gezorgd dat kansen voor de jeugdspelers omlaag zijn gegaan. En ja, er komen er nog steeds door. Maar op dit moment toch ook vooral omdat de aankopen nog niet zo goed zijn gebleken,

Maar, zoals gezegd, mooie en verrassende ontwikkeling van deze jongen. Ik denk dat hij, wanneer het lukt vaste waarde te worden, zomaar een topscorer in de ploeg kan worden,

8 november 2023 om 19:54

Het zijn in Jong en in de jeugd vaak de technisch behendige spelers die opvallen (denk aan Unuvar of Hansen recent). Alleen blijken die vervolgens altijd te licht om de stap naar het eerste elftal te zetten.

Het zijn veel vaker spelers met een functionele techniek die fysiek mee kunnen die uiteindelijk doorbreken.

Misschien is Martha daar in een bepaald opzicht ook wel een voorbeeld van. Hij is uiteindelijk een "miislukte" (nog behoorlijk vroeg om dat definitief te stellen) snelle rechtsbuiten.

8 november 2023 om 20:09

@yoda Ik zou niet weten welke jeugdspelers meer kansen hadden kunnen of moeten krijgen eigenlijk.
Als ik het lijstje af ga dan zou alleen regeer op basis van wat hij de afgelopen weken laat zien meer kansen hebben moeten krijgen, doet het niet onaardig nu bij Twente al is hij ook geen vaste basis speler daar.
Kotarski misschien.
De rest speelt nu toch vooral bij kleinere clubs of op een lager niveau.

Lijkt mij vooral een goed sein naar de jeugdige Ajacieden nadat Mislintat de doorgang voor jeugd naar de A selectie met zijn aankopen zo ongeveer volledig had dichtgesmeerd.

Het is opmerkelijk hoe Ajax consistent spelers van een goed niveau weet te ontwikkelen voor het eerste elftal. Elk jaar verschijnt er wel een nieuwe talentvolle speler op het veld. Dit is werkelijk een knappe prestatie. Naar alle waarschijnlijkheid zal Ajax tegen het einde van het seizoen weer spelers verkocht hebben met een marktwaarde die doet denken aan de inkomsten van een Champions League-deelnemer

8 november 2023 om 18:38

Zo'n Hlynsson speelt alleen omdat Ajax nu verschrikkelijk slecht is. Die zou echt geen minuten krijgen bij het ajax onder Ten Hag

8 november 2023 om 18:48

Ik wilde duidelijk maken dat de focus niet specifiek op Hlynsson hoeft te liggen, maar ook bijvoorbeeld Hato. Bovendien zou het me niet verbazen als Taylor voor een bedrag rond de 20 miljoen euro verkocht zou kunnen worden. Om een schatting te geven: Hato zou 30 miljoen euro kunnen opbrengen, Taylor ongeveer 15 miljoen euro, en voor Bergwijn zou de verkoopprijs rond de 25 miljoen euro kunnen liggen. Dit zou neerkomen op een totale geschatte inkomst van zo'n 60 tot 70 miljoen euro. Dankzij de jeugdopleiding van Ajax, gedurende een dramatisch seizoen.

8 november 2023 om 18:49

@Friestho Onzin. Waarom zou ten Hag hem geen kansen geven? Heeft toch genoeg spelers laten debuteren? Kwam notabene met zijn stokpaardje Taylor op de proppen. Deze Hlynsson gaat je nog wel verbazen denk ik als je er zo naar kijkt.

8 november 2023 om 19:21

@friestho Het was Ten Hag die hem liet debuteren wijsneus.

8 november 2023 om 19:23

@friestho Hlynsson debuteerde toch al onder Ten Hag en kreeg toen dus al minuten. Niet in de eredivisie, maar speelde al wel 2 wedstrijden in de beker.
Hij stond toen dus al op de radar en was met Ten Hag dus misschien al wel eerder aan meer minuten gekomen in de eredivisie

8 november 2023 om 18:57

Is dat echt heel opmerkelijk ja? Volgens mij doen o.a. Az en Feyenoord hier niet voor onder bijvoorbeeld.

8 november 2023 om 19:41

Maar als je kijkt naar de verkoop percentages en doorbreek percentages. Die zijn bij Ajax aanzienlijk hoger dan bij AZ of Feyenoord. Dus ja dat doet Ajax gewoon heel goed.Verder staat dit ook helemaal los van andere clubs. Het gaat hier toch over Ajax?

Hlynsson heeft het verdient, om hem een vaste basisplek te geven dat weet ik neit. maar om in het eerste elftal te zitten, ja !. het lijkt mij nog steeds een goede zet om donny van de beek terug te halen voor een goed bedrag. brengt iets meer volwassenheid en kwaliteit terug, ook het echte ajax gevoel krijg je van hem.

Heeft mij tot dusver verrast. Heb hem in het verleden vaak zien spelen bij Jong Ajax en vond hem heel vaal wel prima. Alleen had ik wel mijn lichte twijfels of hij ooit door zou groeien naar Ajax 1 en toen hij aan het begin van dit seizoen tegen Fortuna Sittard een basisplaats kreeg van Steijn dacht ik dat hij er nog lang niet klaar voor was. Hij speelde die wedstrijd, net als heel Ajax, niet goed. Maar de afgelopen weken speelt hij prima, ook de laatste wedstrijd van Steijn tegen FC Utrecht waar hij 2 mooie goals maakte.

Hij moet nog een hoop stappen zetten, maar vind dat hij het prima doet in een team dat nog niet heel best draait. De afgelopen twee wedstrijden onder van 't Schip waren gelukkig al veel beter dan alles onder Steijn en we zijn er nog lang niet, maar dan is het voor een speler van de leeftijd van Hlynsson juist alleen maar moeilijker om zich in een elftal te spelen. Dat is hem toch gelukt en niet dat hij wereldwedstrijden heeft gespeeld, maar laat wel goede en leuke dingen zien en hij zal vast geen absolute wereldtopper worden maar ik zie hem uiteindelijk wel tot een goede en degelijke speler uitgroeien.

Ben nooit echt fan van hem geweest, vond het altijd een beetje een grijze muis ondanks z'n goede statistieken bij Jong. Maar hij is een positieve verrassing tot nu toe.

Is heel dynamisch, continu in beweging waardoor hij zelfs Berghuis als buitenspeler kan laten renderen. En hij blijft druk zetten als een wesp, dat had ik niet achter hem gezocht maar hij blijft gaan. Credits aan Dave Vos die van hem een echte middenvelder heeft gemaakt en hem meer achter de bal liet spelen. En uiteraard ook voor Schippie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren