Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Union Berlin verovert CL-ticket, Leverkusen ontsnapt en Schalke 04 degradeert

Laatste update:

Het Union Berlin van Sheraldo Becker en Danilho Doekhi heeft zich geplaatst voor de Champions League. De hoofdstedelingen konden tegen Werder Bremen lang het net niet vinden en stonden virtueel vijfde door de voorsprong van SC Freiburg (dat uiteindelijk met 2-1 verloor), maar tien minuten voor tijd zorgde Rani Khedira voor de verlossende: 1-0. Vanwege het falen van VfL Wolfsburg (1-2 nederlaag tegen Hertha BSC) gaat Bayer Leverkusen alsnog naar de Conference League, ondanks een 3-0 nederlaag bij VfL Bochum. Schalke 04 degradeert uit de Bundesliga, terwijl VfB Stuttgart niet verder kwam dan een gelijkspel (1-1) tegen TSG Hoffenheim en dus de nacompetitie in moet.

Union Berlin - Werder Bremen 1-0
De wedstrijd begon veelbelovend voor Union, dat na tien minuten spelen een strafschop kreeg na een overtreding van Lee Buchanan op Janik Haberer. Scheidsrechter Patrick Ittrich besloot na het zien van de beelden de strafschop echter in te trekken. De echt grote kansen bleven voor rust uit. Wel liet Jérôme Roussillon zich zien met een gevaarlijk schot, terwijl Maximilian Philipp namens Bremen meer had moeten doen met zijn kans rond de strafschopstip. Vlak na rust probeerde Roussillon het opnieuw, dit keer had Bremen-goalie Jirí Pavlenka een goede redding in huis.

Becker, die net als Doekhi in de basis stond, zag minuten later een treffer worden afgekeurd wegens buitenspel. Union wist inmiddels dat Freiburg de leiding had gepakt en moest dus voor vol de winst gaan. Het zat Doekhi (kopbal geblokt) en Becker (schot naast) echter niet mee. Tien minuten voor tijd was de treffer voor Union er alsnog. Sven Michel gaf mee aan Khedira, die via de binnenkant van de paal binnenschoot: 1-0.

Eintracht Frankfurt - SC Freiburg 2-1
Freiburg begon de belangrijke uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt met Mark Flekken in de basis. De Nederlandse doelman speelde zaterdag zijn laatste wedstrijd voor de Bundesliga-club, aangezien hij zijn loopbaan gaat vervolgen bij Brentford. De sluitpost zag zijn ploeg op slag van rust op voorsprong komen. Tuta kopte een voorzet van Roland Sallai door, waarna Vicenzo Grifo bij de tweede paal met het hoofd trefzeker was: 0-1. In de slotfase slaagde de thuisploeg er toch nog in om de wedstrijd volledig om te draaien. Randal Kolo Muani kopte eerst raak, waarna Junior Dina Ebimbe in de 91ste minuut van dichtbij voor de 2-1 zorgde.

VfL Wolfsburg - Hertha BSC 1-2
Wolfsburg, met Mickey van de Ven in de basis, wist dat het moest winnen om kans te blijven maken op plek zes. Trainer Niko Kovac zag zijn ploeg dan ook stormachtig beginnen en binnen twee minuten was het raak. Yannick Gerhardt had een fraaie pass met de hak in huis op Jakub Kaminski, die overtuigend raak schoot achter Hertha-doelman Tjark Ernst: 1-0. Wolfsburg kreeg voor rust voldoende mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar het ontbrak Kaminski (redding Ernst), Jonas Wind (schot naast) en Felix Nmecha (bal van de lijn weggehaald) aan het nodige fortuin.

Vlak na rust hielp Ridle Baku een goede kans om zeep en dat bleek een dure misser. Lucas Tousart zette goed door op rechts en gaf Ibrahim Maza een niet te missen kans: 1-1. Het ging van kwaad tot erger voor Wolfsburg. Marco Richter kreeg een vrije schietkans en liet Koen Casteels kansloos: 1-2.

VfL Bochum - Bayer Leverkusen 3-0
Bochum zat al snel goed in de wedstrijd en werd bovendien een flink handje geholpen door Amine Adli. De middenvelder deelde een trap uit aan een tegenstander en moest met een directe rode kaart vertrekken. Niet veel later wist Bochum optimaal te profiteren van de overtalsituatie. Een voorzet vanaf rechts van Takuma Asano kon worden binnengeschoten door Philipp Forster: 1-0.

Een kwartier na de openingstreffer stond Asano zelf in het middelpunt van de belangstelling. De Japanner schoot overtuigend binnen uit een hoekschop van Kevin Stöger: 2-0. Een kwartier na rust onderscheidde Jeremie Frimpong zich met een uitstekend schot, dat helaas voor de Nederlander op de paal belandde. De wedstrijd ontspoorde enigszins met zes (!) gele kaarten in tien minuten. Ook in de slotfase wist Leverkusen het tij niet meer te keren. Sterker nog: Bochum maakte er in het slot nog 3-0 van via Stöger. Zodoende handhaaft de ploeg van Thomas Letsch zich op uiterst knappe wijze.

RB Leipzig – Schalke 04 4-2
Schalke moest minimaal gelijkspelen om in ieder geval kans te maken op handhaving, maar de ploeg uit Gelsenkirchen begon dramatisch. Leipzig, al zeker van de derde plek, stond na twintig minuten al met 2-0 voor. Eerst tikte Konrad Laimer uit de rebound de 1-0 binnen, even later verdubbelde Christopher Nkunku na een combinatie met Dani Olmo en een uitstekende actie de score.

Door een corner binnen te koppen bracht Marcin Kaminski de spanning na een half uur echter terug: 2-1. Vlak na rust werd het 2-2: Leipzig verloor de bal na goed drukzetten van Schalke, Marius Bülter raakte de paal en de ongelukkige Willi Orbán tikte de bal vervolgens ongelukkig over zijn eigen doellijn. Acht minuten voor tijd maakte Yussuf Poulsen echter uit een counter de 3-2. Nkunku maakte er in de slotfase nog 4-2 van, waardoor Schalke opnieuw degradeert naar de Tweede Bundesliga.

VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim 1-1
Stuttgart en Hoffenheim hielden elkaar in de eerste helft in bedwang. Beide ploegen kwamen er met regelmaat dreigend uit, maar de juiste man werd vaak net niet gevonden. Bovendien stonden de doelmannen van beide ploegen paraat. Vlak voor rust kreeg Stuttgart alsnog een goede mogelijkheid om de score te openen. Serhou Guirassy schoot in kansrijke positie echter net naast. Stuttgart kreeg ook na rust enkele goede mogelijkheden.

Zo stuitte Tiago Tomas op Hoffenheim-keeper Oliver Baumann en schoot diezelfde Tomas een kwartier voor tijd tegen de paal. Het bleek een dure misser, want een minuut later zorgde Ihlas Bebou op aangeven van Angeliño voor de 0-1. Het zat Stuttgart niet mee, want ogenblikken later trof Enzo Millot de lat. Stuttgart beloonde zichzelf tien minuten voor tijd alsnog en dit keer kon Tomas wel juichen: 1-1. De winnende zat er echter niet meer in, waardoor de ploeg de nacompetitie wacht.

Overige uitslagen:
Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg 2-0

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Bayer Leverkusen3025505580
2Bayern München3021365066
3VfB Stuttgart3020373263
4RB Leipzig3018573559
5Borussia Dortmund3016952357
6Eintracht Frankfurt3011127645
7Freiburg3011712-1140
8Augsburg3010911-139
9TSG Hoffenheim3011613-739
10FC Heidenheim3081012-934
11Werder Bremen309714-1234
12Borussia Mönchengladbach3071013-731
13Wolfsburg308715-1531
141. FC union Berlin 308517-2429
15Mainz 053051213-1727
16Bochum3051213-2627
171. FC Köln3041016-3022
18Darmstadt303819-4217

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat verschrikkelijk jammer van Schalke, een van de slechtste eerste seizoenshelften ooit en zo terug vechten maar tot net te kort

Gefeliciteerd Union, bizar om die club in de CL te zien spelen straks!

27 mei 2023 om 17:38

Zelfde als brighton newcastle en lens

27 mei 2023 om 17:49

Heel blij mee, eens kijken of ik aan tickets kan komen voor de groepsfase wedstrijden. Ook mooie bekroning voor Doekhi en Becker dat ze CL veiligstellen. Benieuwd of ze er komend seizoen bijzijn of dat ze een stap maken.

27 mei 2023 om 18:28

Union is wel echt een prestatie ja! Goede stap geweest ook voor zowel Becker als Doekhi. Voor Doekhi lijkt het me wel verstandig elders te kiezen qua interlands, erg goede verdediger maar zoveel concurrentie daar. En dan weten we nog niet eens wat er uit de jeugd nog doorkomt.

27 mei 2023 om 18:30

Oranje? Volgens mij kijk jij geen Union. Dat spel komt niet eens een klein beetje in de buurt van hoe Koeman gaat spelen. In kleine ruimtes heb je helemaal niks aan Becker.

27 mei 2023 om 21:35

Volgens mij noemt hij ook Doekhi en niet Becker. Becker speelt volgens mij ook voor Suriname.

Wat een verschrikkelijke middag, wat een klote seizoen, met name te danken aan Scholow, Kramer en Schröder..

27 mei 2023 om 17:40

Hoe Laimer vrij mocht staan bij de 1-0 was echt heel triest, ze stopte gewoon met rennen.

27 mei 2023 om 17:44

Een 2e seizoenshelft om trots op te zijn (resultaten goed, geweldige strijdlust) wordt niet beloond. Degradatie is inderdaad te wijden aan die 3.. uithuilen en weer opnieuw beginnen. Voor de zoveelste keer een levensbelangrijk seizoen voor de boeg. Sterkte ook aan jou

27 mei 2023 om 20:16

Degradatie kun je niet bij 3 spelers neerleggen. De club schalke is weer aan het opkrabbelen na jaren wanbeleid. Laat ze daar mee doorgaan. Ze hadden nu een selectie waarmee je eruit kan vliegen. Dat is gebeurt, maar niet dankzij die drie jongens.

27 mei 2023 om 23:15

Het zijn in dit geval geen 3 spelers, maar de keeper en voormalig trainer en manager (in de eerste seizoenshelft). Hij heeft wel gelijk, Schwolow blunderde te veel en is na zijn hoogtijdagen in Freiburg enorm afgezakt. De manager heeft met Kramer een verkeerde trainer gehaald (al had hij niet veel keus) en is vervolgens mede door zijn matige aankoopbeleid snel door de achterdeur vertrokken. Later bleek dat hij een baan bij RB Leipzig aangeboden had gekregen, waar hij nu werkzaam is.

Het beleid bij Schalke is inderdaad een stuk beter (logischer) en minder risicovol geworden sinds de vorige degradatie. Door de hoge kosten binnen de club, die je niet binnen enkele jaren wegwerkt, is er echter heel weinig mogelijk om een competitieve selectie te bouwen en moest alles al meezitten om degradatie te ontlopen.

28 mei 2023 om 00:15

Zou je misschien wat meer kunnen vertellen over de financiële (on)mogelijkheden bij Schalke? Ik ben begin dit seizoen een keer geweest, gewoon om een keer mee te maken. Wat me opviel was dat het zo'n groot contrast was tussen het stadion dat helemaal vol zat en het team dat echt niet vooruit te branden was. Met wat voor budget werkt Schalke? Er stonden echt een paar matige spelers in het veld, ik bedoel dat niet vervelend, maar ik snapte het gewoon niet bij zo'n grote club.

28 mei 2023 om 12:29

Komt er kort gezegd op neer dat de kosten een dusdanig groot deel van de omzet innemen, dat er nauwelijks iets overblijft om in de selectie te investeren. Schalke moet al spelers voor lucratieve bedragen verkopen, om meer mogelijkheden te hebben. Men is daarom vooral aangewezen op transfervrije en/of huurspelers, die ook nog eens niet te veel mogen verdienen. Daar zit nu eenmaal geen al te hoog niveau tussen en dat zie je terug op het veld. Alle andere facetten van de club stralen wel 1e Bundesliga uit, wat je zegt.

Jammer voor Schalke… wat een kampfgeist de 2e seizoenshelft! Helaas heeft het niet mogen baten. Het heeft gewoon net iets te lang geduurd. Ook jammer dat Union de CL speelt. Geweldige club en geweldige aanhang met zaaddodend voetbal, had het Freiburg en Streich 10x meer gegund. De konferrenz heeft vandaag wederom niet teleurgesteld. Ieder seizoen in de Bundesliga in de laatste speelronde zijn alle plekken nog onbeslist buiten de titel, een mooiere competitie is er niet! Hopelijk gaat HSV - Stuttgart een mooi Affiche worden, had toch echt gehoopt dat Augsburg daar zou belanden en dat de Hamburger SV zou terugkeren naar de Bundesliga, een stap in de goede richting naar de oud vertrouwde BL. Ben benieuwd naar Heidenheim volgend seizoen en hoe die zich staande gaan houden! Een mooie dag voor de neutrale toeschouwer!

27 mei 2023 om 17:41

Verwacht dat hsv direct promoveert morgen

27 mei 2023 om 17:49

Denk het niet. Heidenheim moet tegen de een na laatste en HSV tegen de nummer laatst. Zie HH die niet meer weggeven

27 mei 2023 om 18:08

En Dortmund moest tegen een ploeg die al vier wedstrijden op rij verloor. Even een premie voor de spelers van Regenburg kan wonderen verrichten.

27 mei 2023 om 17:50

Augsburg komt weer goed weg omdat Stuttgart niet wint inderdaad. Die pakken voor de zoveelste keer weer net genoeg punten om niet te kunnen degraderen. Ik vind het ook een club die niet veel toevoegt in de 1e Bundesliga. HSV - Stuttgart wordt wel een spannende strijd, met 2 teams die momenteel aan elkaar gewaagd zijn denk ik.

27 mei 2023 om 18:19

Gaat een heerlijk potje worden. Ik kan niet kiezen tussen die 2, beide ploegen met geweldige aanhang. Jammer dat Augsburg het net red, sorry voor de supporters, maar het is een vrij inhoudloze club met wel een fraai uitvak

In de 91e minuut toch nog verzekerd van Europees voetbal volgend seizoen! Wie verwacht het nu dat Wolfsburg thuis verliest tegen het al gedegradeerde Hertha en Leverkusen gewoon 3-0 tegen Bochum! Hopelijk volgende week vlammen en met doorzettingsvermogen die beker pakken en weer de Europa League in. Anderzijds is Conference League ook niet slecht. Hopelijk volgende week mooi afscheid van Glanser met weer een prijs! Er is veel werk te doen voor volgend seizoen in ieder geval. Zeker gezien het afscheid van Ndicka, Kamada en (hopelijk voor veel geld) Kolo Muani. Die lijkt mij echt niet te houden.

BVB het kampioenschap weggegeven en Stuttgart de play-offs in ipv zo’n nietszeggende club als Augsburg…

Wie bleiben hier! Heerlijk dat zo’n seizoen nog goed kan komen! Volgend jaar weer Bundesliga anne Castroper!

27 mei 2023 om 18:22

Geweldig man! Heerlijke pot vandaag en geholpen door Adli zijn debiele actie. En wat een clubman is Losilla eigenlijk, altijd 200%

Is natuurlijk balen, nadat je nog zo dichtbij komt na een prima 2e seizoenshelft met 22 punten, maar het seizoen was in de 1e seizoenshelft al verloren. Daarnaast heeft Schalke ook weinig wedstrijdgeluk gehad dit seizoen, iets wat Bochum bijvoorbeeld meer heeft gehad. Veel blessures van cruciale spelers ook nog eens. Arbitrage met name in de 1e seizoenshelft vaak tegen gehad. Het moest allemaal meezitten om niet te degraderen, riep ik voorafgaand aan het seizoen, maar dat is helaas niet gebeurd.

Nu sta je er weer net zo voor als 2 jaar geleden, behalve dat er nu nauwelijks waarde meer in de selectie zit. De helft van de selectie zal weer vertrekken; spelers als van den Berg, Jenz, Yoshida, Krauss en Terodde. Ouwejan en Buelter worden waarschijnlijk verkocht. Daarnaast is er is nog geen nieuwe technisch manager gevonden voor de samenstelling van de nieuwe selectie. Het is hopen dat alles weer goed samenpakt volgend seizoen, om promotie af te dwingen. In de trainer heb ik wel vertrouwen. Het zal echter opnieuw met weinig middelen moeten gaan, want financieel gezien mag Schalke al blij zijn als ze geen verlies draaien in de 2e Bundesliga.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren