Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Twee Ajax-spelers en PSV’er zijn meer waard dan Feyenoord-spits Gimenez’

Laatste update:

Ajacieden Brian Brobbey en Kenneth Taylor zijn net als PSV’er Johan Bakayoko meer waard dan Feyenoord-spits Santiago Gimenez, zo stelt onderzoeksbureau CIES. Opvallend is dat de geschatte marktwaardes van de ‘duurste’ Eredivisie-spelers veel verschillen met de gegevens van de gerenommeerde Duitse website Transfermarkt.

Het CIES schat de marktwaarde van Gimenez in op liefst 57,2 miljoen euro, waar de goaltjesdief volgens Transfermarkt respectievelijk 50 miljoen euro waard is. Op die site heeft Gimenez de hoogste marktwaarde van alle Eredivisie-spelers, maar in het onderzoek van het CIES moet de linkspoot drie spelers voor zich dulden.

Daarbij is vooral de geschatte marktwaarde van Ajax-middenvelder Kenneth Taylor een grote verrassing. Volgens het CIES is de marktwaarde van de viervoudig Oranje-international momenteel 66,4 miljoen. Transfermarkt schat Taylor's marktwaarde in op slechts 10 miljoen euro.

Taylor moet volgens het CIES enkel Brobbey voor zich dulden wat betreft zijn huidige marktwaarde. De spits van Ajax is getaxeerd op liefst 66,8 miljoen euro, ruim 50 miljoen meer dan op Transfermarkt (15 miljoen euro). Beide Ajacieden liggen tot medio 2027 vast in de Johan Cruijff ArenA.

PSV’er Johan Bakayoko vertegenwoordigt volgens het CIES de hoogste marktwaarde in Eindhoven. De Belgische vleugelspits zou momenteel zo’n 61,2 miljoen euro moeten opleveren. Ook Joey Veerman (46,7 miljoen euro) en Noa Lang (30,7 miljoen euro) zijn opgenomen in de top tien.

Ajax levert naast Brobbey en Taylor eveneens Steven Bergwijn (49,8 miljoen euro) en Jorrel Hato (42,3 miljoen euro) af. Laatstgenoemde is volgens Transfermarkt juist de Ajacied met de hoogste marktwaarde. De marktwaarde van Hato wordt op de Duitse website op 22 miljoen euro geschat.

Naast Gimenez zijn ook Dávid Hancko en Mats Wieffer namens Feyenoord opgenomen in de lijst met duurste Eredivisie-spelers. De linksbenige centrumverdediger wordt getaxeerd op 37,7 miljoen euro, terwijl de international van Oranje 36,1 miljoen euro waard zou zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volledig terecht natuurlijk.
Kenneth Taylor is de hoop in Neerlands bange dagen.

8 januari 2024 om 19:51

Als Ajax dit bedrag :3 op dit moment zou kunnen krijgen zijn het al tovenaars 😂

8 januari 2024 om 20:03

Ik vind het persoonlijk erg opmerkelijk dat dit wordt omschreven als “onderzoek”. “ maar in het onderzoek van het CIES moet de linkspoot drie spelers voor zich dulden.”

Is het bedenken van een transferprijs tegenwoordig een onderzoek? Ik denk dat men gewoon kijkt naar de leeftijd van de speler plus het aantal gespeelde wedstrijden voor zijn club plus de wedstrijden in de Championsleague of Europa League en dan een gemiddelde van de positie van de laatst verkochte spelers van die club.

Meer kun je denk ik niet “onderzoeken”

8 januari 2024 om 20:20

@Elnino, je kan natuurlijk nog naar veel meer kijken, waarna het toch meer een 'onderzoek' zijn. Denk aan contractuele afspraken zoals gelimiteerde transfersommen, bonussen, etc. Er zou onderzoek gedaan kunnen worden naar clubs met interesse, hoe groot die interesse is en welk budget die clubs hebben. Daarnaast zou je nog kunnen kijken wat de verkopende club wil hebben voor de speler, waar de speler en/of zaakwaarnemer hun zinnen op hebben gezet. Geruchten, populariteit van de speler. En dan nog wat jij benoemt. Er is genoeg waar onderzoek naar gedaan kan worden.

Ik zeg niet dat ze dit allemaal gedaan hebben, maar zo mag je dit toch wel als 'onderzoek' bestempelen...

8 januari 2024 om 20:27

@elninoo, contractduur telt sws ook mee als ik naar dit lijstje kijk. Kan me anders echt niet voorstellen dat Hartman er niet eens op staat tov Wieffer, Hanco, Bergwijn en Taylor en Hato, 3 andere Ajax spelers voor zich moet dulden, waarvan 2 het er een stuk minder doen

8 januari 2024 om 21:44

PerPSV

Natuurlijk kun je kijken naar interesse maar dat valt voor buitenstaanders niet te meten. En ook wat spelers en zaakwaarnemers willen valt niet te peilen. Ze roepen het een en doen vervolgens het ander.

Contractduur is logisch maar dan nog is het meer natte vingerwerk dan een gedegen onderzoek. Een onderzoek is gebaseerd op feiten en dat is dit niet. Dit is slechts speculatie dus daarom vind ik het gek dat dit onder de noemer “onderzoek” valt.

9 januari 2024 om 07:14

Op zijn top moeten we Taylor direct lozen. Kom er maar in Volendam

Gelukkig komt Transfermarkt niet met zulke bizarre bedragen voor sommige spelers (lees: Taylor)

8 januari 2024 om 20:06

Je weet dat transfermarkt gewoon werkt op basis van transfer waardes die random mensen kunnen aanleveren?

8 januari 2024 om 20:08

Gaat echt helemaal nergens over. Brobbey ook niet trouwens. Maar goed clubs blijven maar voor de naam ajax betalen, en dat vind Ajax wel prima natuurlijk.

8 januari 2024 om 20:23

Het zijn idd hele gekke bedragen. Sommige zeer laag, anderen astronomisch hoog.

Ik durf mijn hand ervoor in het vuur te steken dat geen club een dergelijk bedrag voor Brobbey gaat betalen. Ze mogen al blij zijn met de helft.
Gimenez zou realistisch kunnen zijn, ware het niet dat Feyenoord een bedrag van 40/45 miljoen aan het einde van het seizoen niet kan weigeren.

Mocht Hato zijn contract verlengen denk ik dat hij direct de hoogste waarde vertegenwoordigt. Vergelijkbaar met Timber vorig seizoen.

Verder zou ik denken dat Lang, Schouten en Veerman hoger zouden staan.

8 januari 2024 om 20:33

@remcob, als Brobbey een keer een goed seizoen draait dan zie ik wel een PL club voor hem komen die gek doet.

Schouten is toch niet zo gek, die is alweer bijna 27. Hoge bedragen worden er bijna nooit neergelegd. Ben verbaasd dan Hancko zo hoog staat. Verdediger, wat de waarde verlaagt. Met 26 ben je ook niet zo jong meer in de eredivisie. Ik had eerder Hartman verwacht. Jong en geschikt voor de PL. Ik zie die met een korter contract toch meer opleveren

8 januari 2024 om 22:20

@primetime

Als Brobbey er 25 inlegt, vang je gewoon 50 miljoen voor hem hoor. Daar is echt wel een flinke markt voor.

Dat Hancko zo hoog wordt ingeschat verbaast me dan weer niet; ideale leeftijd voor een stap omhoog en zojuist een nieuw contract getekend. Linksbenige centrale verdedigers die kunnen voetballen zijn vrij zeldzaam.

8 januari 2024 om 22:27

Zijn periode in Duitsland zal clubs toch doen twijfelen denk ik.

8 januari 2024 om 22:44

@fiorenoord, ik typte het ook in een andere reactie maar ik kan me maar 2 spelers bedenken van boven de 25 die in de Eredivisie voor meer dan 20 miljoen weggingen en dat zijn Haller en Ziyech, spelers in de aanval en voor Ziyech kwam er ook nog eens een club die heel graag geld uitgeeft en Haller heeft zich tenminste al bewezen in de Bundesliga.

In het buitenland geven ze ook minder om een rechts en linksbenige cb dan in Nederland. Zeker op links kan je vrij makkelijk een rechtspoot zetten. Daarnaast kan je beter pit en een topatleet zijn dan goed kunnen voetballen als cb, als het gaat om een groot transferbedrag uit het buitenland. Ik denk trouwens niet dat ze echt naar type kijken bij dit soort onderzoeken

Zo zie je maar dat je met data kunt werken en t nog helemaal fout kan hebben. Wat een ongeloofwaardige lijst. Taylor is minstens 100 miljoen waard. En ik mis Alireza

8 januari 2024 om 20:00

Het is ook maar net wat voor gradaties en modellen je hanteert. Op basis van statistieken zijn veel van die bedragen uberhaupt gigantisch overdreven. Ik heb totaal niet de indruk dat de data die zij hebben ingevoerd, te staven is met feiten of iets concreets.

8 januari 2024 om 20:06

Dacht eerst: Jaaahoor, weer zo'n Typisch zure Feyenoorder die het dan hier op gaat gooien, terwijl je duidelijk kan zien dat Taylor een pareltje is, en deze data dat alleen maar ondersteund. Maar daar nam je me even goed in de maling zeg!

Die transferwaardes zeggen weinig. Hoeveel de speler waard is, is uiteindelijk wat de gek ervoor geeft. Daarbij is Transfermarkt ook niet zo gerenommeerd in mijn ogen, want de transferwaarde wordt bepaald door het gemiddelde van een aantal mensen die zelf de transferwaarde inschatten. Voorheen waren dat leden van de site, waar je een gratis account aan kon maken. Weet niet hoe dat momenteel gaat, maar als dat nog enigszins hetzelfde werkt dan is dat hetzelfde als alle leden hier op VZ vragen hoeveel een speler waard is

Dat Brobbey nog enigszins in de buurt van Gimenez zit kan ik begrijpen, heeft de potentie, is jonger en doet het redelijk goed in een team dat matig presteert. Alleen van die Taylor snap ik niks van, een Schouten bijvoorbeeld is toch vele malen beter..

8 januari 2024 om 19:54

Natuurlijk, maar Schouten is toch niet zo extreem veel waard? Kwalitatief natuurlijk wel, maar is hij niet al 26? Dan ben je logischerwijs nou eenmaal minder waard dan Taylor met zijn 20.

Staat overigens buiten kijf dat Schouten momenteel vele malen beter is hoor. Ik vraag me überhaupt af of Taylor het huidige niveau van Schouten ooit gaat halen, vind het geen bijzondere speler.

8 januari 2024 om 19:55

Zo geweldig draait Feyenoord anders ook niet. Het is ook niet zo dat Feyenoord spelers heeft die ze panklaar voor hem leggen of iets dergelijks. Daarnaast is Brobbey slechts 10 maanden jonger, dus dat verschil is redelijk verwaarloosbaar als je het gigantische verschil in rendement bekijkt.

Vorig jaar had Brobbey 13 goals en 3 assists in 1.816 minuten Eredivisie, CL en EL. Dit jaar heeft hij vooralsnog 11 goals en 4 assists in 1.829 minuten Eredivisie, EL en EL-playoffs.

Vorig jaar had Gimenez 20 goals en 3 assists in 2.359 minuten Eredivisie en EL. Dit jaar heeft hij vooralsnog 20 goals en 5 assists in 1.633 minuten Eredivisie en CL.

In geen enkel opzicht is het logisch dat Brobbey meer waard zou zijn dan Gimenez als je het op rendement en statistieken betrekt.

9 januari 2024 om 00:06

Helemaal mee eens. Expected goal (zonder penalty's) van brobbey en gimenez liggen Helemaal niet zoveel uit elkaar 9.4 voor brobbey 11.8 voor gimenez, maar 2,4 xG verschil. Maar gimenez heeft er in de eredivisie maarliefst 9 meer in geschoten dan brobbey.

Tweede jaar na elkaar dat CIES zich redelijk belachelijk maakt. Dit toont natuurlijk aan dat er gewoon een grote fout in hun systeem van waardetoekenning zit.

8 januari 2024 om 19:48

Nou zeker, die hebben voor die Gimenez gewoon naar Transfermarkt gekeken. Lijkt me ook een redelijke bug.

Hoe belachelijk wil je jezelf maken? Taylor 66 mln, man man man. Veerman, Wieffer en Schouten krijgen allemaal de voorkeur in Oranje en hebben in de CL sterk gespeeld maar Taylor zou ruimschoots meer waard zijn. En Bergwijn bijna het dubbele van Lang. Wie verzint deze flauwekul en waarom krijgt het aandacht? Waarschijnlijk volledig gebaseerd op de transferhistorie van Ajax.

8 januari 2024 om 19:46

Zonder af te willen doen aan je post (alle door jou genoemde zijn beter) zijn zij allen een stukje ouder dan Taylor. Neemt niet weg dat 66 mjn nergens op slaat. Daar moet gewoon iemand een komma verkeerd gezet hebben.

8 januari 2024 om 21:18

Klopt natuurlijk dat hij jonger is, maar leeftijd is ook niet zó bepalend. Bovendien hebben de namen die ik noem ook nog een leeftijd dat ze waarschijnlijk hun beste tijd nog voor zich hebben liggen.

8 januari 2024 om 22:12



@weef, Schouten is al bijna 27. Hoeveel spelers ouder dan 25 jaar zijn voor meer dan 20 miljoen verkocht uit de Eredivisie? Ik kom namelijk niet verder dan Ziyech en Haller. Daarnaast heeft hij welgeteld 2 interlands gespeeld, Veerman zit op 6, Wieffer 7. Tegenover de 4 van Taylor. Dus om nou te stellen dat die de voorkeur krijgen, alleen maar omdat ze de laatste keer toevallig wel zijn opgeroepen.

De enige die ik mis is Hartman, ondanks dat zijn contract ook niet zo lang is.

8 januari 2024 om 19:58

Nou ja, de waarde van Lang is nog wel lastig in te schatten. Wel eens met jouw punt verder hoor. De Ajax-spelers worden door het CIES wel gigantisch overgewaardeerd. Sterker nog; buiten 1 of 2 spelers worden de meesten flink overgewaardeerd. De kans bestaat dat sommigen niet eens de helft op gaan leveren.

8 januari 2024 om 19:59

Hoewel ik het grotendeels met je eens ben en ik Bergwijn ook echt matig vindt,geloof ik wel dat Bergwijn echt veel meer gaat opleveren nu als Lang.

Dat Jada Anna effect is wel heel extreem!

8 januari 2024 om 22:19

Dat zou een Mislintatje zijn waar je u tegen zegt.

Dan weet je ook gelijk dat je het CIES niet serieus hoeft te nemen. Het kan nooit zo zijn dat een Taylor die van Eredivisie subtop-niveau is hoger staat aangeschreven dan de topscorer van de landskampioen, die tevens 2 goals en 1 assist in de CL heeft.

Verder kunnen we het mooier blijven maken dan het is, maar het feit dat ook Brobbey meer waard zou zijn is lachwekkend. Niets tegen Brobbey en z'n ontwikkeling verloopt sinds dit seizoen goed, maar Gimenez is duidelijk een stuk verder en is nog niet eens een jaar ouder.

Geen verassingen op deze lijst. Hele realistische bedragen. Had alleen Taylor boven Brobbey verwacht en Giminez lager op de lijst.

Onderzoeksbureau CIES EVLIEGE. Professionele organisatie met vakbekwame mensen die gebruik van de nieuwste modellen om transferwaardes te indexeren. Zou wel willen weten wat ik waard ben.

Als je durft te beweren dat Taylor meer waard is dan Bakayoko en Gimenez dan je onder invloed van drugs of Alchohol. Anders valt het simpelweg niet te verklaren.

Iemand die helder is en die dit op papier durft te zitten van dit bedrijf verdient per direct ontslag

Mogen we Feijenoord dan als Ajax zijnde een gunst doen en Taylor ruilen voor Gimenez? We hebben zoals altijd het beste met onze Rotterdamse sportrivalen voor. Zelfs in slechte tijden;-)))

'gerenommeerde' site Transfermarkt. Dat soort onzin kan toch enkel verklaard worden door een partnerschap die VZ met Transfermarkt heeft. Het is een nietszeggende site waar een amateur in een flatje in Frankfurt kijkt hoe de wind staat en willekeurig wat waardes aan spelers toe kent. Volstrekt niet serieus te nemen, hoe graag ze het tegendeel op sites als deze ook willen beweren.

En dan mag dit voor mij volstrekt onbekende gezelschap van CIES ze daar ook bij voegen. Het is volstrekt onnozel om te pretenderen dat er zoiets als een objectieve marktwaarde bestaat voor een voetballer. Dat bestaat niet. Het is een kwestie van wat de gek er voor vraagt en wat de andere gek er voor geeft. Dat kan alle kanten op. Vraag en aanbod. Het gaat om relaties, om een ander een deal gunnen en om een zaakwaarnemer te masseren om bij een club een bepaalde verkoopprijs af te dwingen.
Dat is hoe de grote mensenvoetbalwereld werkt. Daarom zijn amateursites als Transfermarkt volstrekt nutteloos op het vlak van marktwaardes bepalen. Ook Cies' waardes zijn volstrekt onnozel en nikszeggend.

Ik heb ook een onderzoek gedaan, ik denk dat deze onderzoekers en ik een voorliefde voor alcohol hebben, het verschil is dan weer dat ik niet drink tijdens het werk.

Taylor voor 66, koopje! Bakayoko zo hoog snap ik nog wel, al 40 voor geboden en ontwikkelt zich goed. Gimenez ook een goede speler natuurlijk en ik denk dat Hato de duurste Ajacied zou moeten zijn.

Taylor is net zoveel waard als de hoekvlag op het bijveld. Door vast te houden aan zulke voetballers word het ook niks de komende jaren bij Ajax.

De werkelijke waarde van elke speler is wat een gek er op een bepaald moment voor wil geven. Zie Antony - Man. U. 100 miljoen, niemand die het begrijpt, maar het is wel betaald.

Taylor 66 miljoen? Koopje! Wellicht iets voor Man utd.. Ten Hag sla je slag!

Misschien kunnen de mensen bij "onderzoeksbureau" CIES even hun Ajax-bril afzetten want genoemde bedragen voor de vier Ajax spelers in hun top tien zijn volkomen van de pot gerukt. De overige bedragen zijn ook vrij discutabel te noemen maar misschien denk ik te conservatief en zijn de bedragen ook nog eens onderhevig aan enorme inflatie. Wat zou de gehele selectie van Ajax waard zijn volgens CIES als Transfermarkt het houdt op een schamele 194,5 miljoen? Dat moet dan om en nabij 1 miljard zijn, toch?

Waar zit de vestiging van de CIES? juist Amsterdam lekker objectief haha wat een belachelijke waardes en zelfs op basis statistieken is Gimenez meer waard dan Brobbey en Taylor bij elkaar. Met "hij heeft potentie om de beste spits te worden" is nog steeds niks bewezen wat Brobbey kan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren