Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Pier Eringa trekt conclusie en stapt op als voorzitter van de RvC van Ajax

Woensdag, 27 september 2023 om 13:20Rian Rosendaal • Laatste update: 15:47

Pier Eringa heeft besloten terug te treden als lid en voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax, zo meldt de Amsterdamse club woensdag in een officieel persbericht. De op 14 maart benoemde Eringa legt zijn functie officieel per 2 oktober neer. De bestuurder zei onlangs nog niet aan opstappen te denken, maar verlaat op korte termijn toch de Johan Cruijff ArenA.

“Juist als het niet goed gaat vind ik dat je er moet staan als toezichthouder. Maar ik ben niet doof voor de kritiek en niet blind voor de situatie waar Ajax zich nu in bevindt. Om die reden heb ik besloten om ruimte te maken voor een nieuwe voorzitter. Ik heb me hard ingezet voor de club. Ik blijf Ajax als fan volgen en wens dat de sportieve prestaties snel weer op het bij Ajax gewenste niveau komen“, zo laat Eringa weten in een eerste reactie op zijn vertrek. Ajax gaat nu op zoek naar een geschikte vervanger van de vertrekkende RvC-voorzitter.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Woedende fans
De supporters van Ajax riepen zondag tijdens de desastreus verlopen Klassieker tegen Feyenoord (0-3 achterstand bij staking) massaal om het vertrek van de RvC. Eringa weigerde daar gehoor aan te geven. "In de chaotische fase waarin we zitten is het belangrijk dat er bestuurlijke rust is en continuïteit. Wat los je op met het wegsturen van de RvC? Wij hebben de overtuiging belangrijk te kunnen zijn. Voor ons is het nu hard werken om deze moeilijke periode door te komen en de sportieve prestaties op het veld te waarborgen", zo klonk het maandag in gesprek met Het Financieele Dagblad.

Volgens clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf had Eringa weinig keus: "De RvC-voorzitter toont even feilloos aan wat voor een stuurloos schip #Ajax is. Overigens gaf de bestuursraad hem de keuze: zelf weg of weggestuurd worden." Eringa is na technisch directeur Sven Mislintat de tweede grote naam die tussentijds vertrekt bij Ajax. De F-Side had reeds acties aangekondigd rondom het restant van De Klassieker om de voormalig topbestuurder van onder meer de NS weg te krijgen. Georgette Schlick, Annette Mosman, Maurits Hendriks en Jan van Halst moeten de volgende slachtoffers worden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

197 reacties (laatste reactie door j3ro3ntj33__)

De F-side kan weer een naam afvinken.

27 september 2023 om 13:24

In de juiste volgorde ook nog. Wat hoop ik dat de rest blijft zitten, puur zodat deze idioten hun kinderlijke zin niet krijgen.

27 september 2023 om 13:25

Het zou beter zijn voor ajax als ze wel vertrekken na 2 seizoenen wanbeleid

27 september 2023 om 13:27

Ok, maar doe dat dan niet in de door hun gewenste volgorde.

27 september 2023 om 13:28

Wacht hier dan op zijn minst nog wat weken mee, zodat het voor hen niet voelt als een beloning. Dit is echt idioot.

27 september 2023 om 13:29

Deze man zit er pas 7 maanden?

27 september 2023 om 13:31

Mangalista

Weet je dat iedereen nog geen eens in een keer direct mogen opstappen. Aandelen voor de een een lust nu is het voor Ajax een last.

27 september 2023 om 13:31

@mangaliste hoewel het zeer kinderlijk is en niet de juiste manier waarop ze zouden moeten handelen willen ze wel op bestuurlijk vlak het beste voor de club. De vraag is in hoeverre de RvC en een Hendriks dat willen aangezien ze na de laatste maanden zelf niet tot de conclusie zijn gekomen dat het niet werkt op deze manier. En dat voor de tweede jaar op rij, ze zitten er puur omdat ze de naam Ajax interessant vinden.

27 september 2023 om 13:32

Dat is verraad!!;-))

27 september 2023 om 13:33

@fcvoetbal: Hij is dit jaar pas aangenomen! Kom op zeg, dit is weer opportunisme van de bovenste plank. En op dit moment opstappen is gewoon idioot natuurlijk. Je buigt voor een stel kneuzen.

27 september 2023 om 13:35

De middelen die ze gebruiken is voer voor discussie, maar volgens mij wil iedereen met een Ajax hart wel dat dat lijstje weg gaat, Mislintat, Eringa en Van Halst zijn (binnenkort) weg. Het zou mooi voor de club zijn als de rest ook opstapt.

27 september 2023 om 13:38

Zou natuurlijk pure onzin om incapabele mensen uit empathie te laten zitten. Want ach het is zielig, nobody Maurits is de volgende die mag gaan. Ze worden vorstelijk betaald, dan mag je best wel capabele mensen in dit soort functies verwachten. Maar ach het is zo zielig, want dat is hier ook al opgegooid.. ze zullen thuis wel opgezocht zijn..

27 september 2023 om 13:40

@mangalitsa Ik ben net met je eens, hetzelfde geldt voor Jan van Halst alleen hebben ze er wel in de afgelopen maanden een gigantische puinhoop van gemaakt samen met Mislintat, die kon ongehinderd zijn gang gaan. En zonder algemeen directeur zijn zij de verantwoordelijken toch?

27 september 2023 om 14:03

De F-Side is Ajax, de RVC niet. Dat zijn passanten, de F-Side leeft juist voor de Club. Zijn bij iedere uit en thuis eedstrijden en zorgen voor sfeer.
Wat de Fside doet is enkel een reactie van slecht bestuur. Wat moeten ze dan doen? Hun club nog verder zien afglijden?

27 september 2023 om 14:20

Dit grimmige gebeuren mag je inderdaad ook uitleggen als sfeer. Vraag me alleen af of dat de sfeer is waar je op zit te wachten.

27 september 2023 om 14:23

@mvbfan: Wat moeten ze dan doen? Eh, wat dacht je van eens normaal doen? Volwassen mensen gaan het gesprek aan en trappen niet de boel aan gort als ze iets niet zint. Ze hebben het niet eens geprobeerd maar zijn meteen de boel gaat terroriseren.
De F-side zijn een stel idioten die denken dat ze recht van spreken hebben. En die paupers krijgen nu hun zin ook nog. Bi-zar!!

27 september 2023 om 14:24

De F-side moet gewoon hun club steunen, meer niet! Het is een competitie en je kunt niet altijd de beste zijn. De andere clubs ondergaan al decennia de wet van de sterkste en nu het een keer minder gaat in Amsterdam moet men mensen beginnen bedreigen en alles afbreken..

27 september 2023 om 14:29

Sfeer is subjectief, Westend. De F-side noemt dit een gezellig feestje, zeker met de zwaailichten van de politiewagens als discolampen en het traangas van de ME als rookmachine.

27 september 2023 om 14:30

Nick.. Als je normaal doet, wordt er niet naar je geluisterd.
Denk je nou echt dat als ze op een normale manier hadden gezegd “meneer, we willen u niet”, dat hij dan had geluisterd? Zo naïef ben je niet toch?
Zij hadden juist Mislintat ontslagen om hun eigen handen schoon te wassen!
Daarmee was het probleem toch niet verholpen?

27 september 2023 om 14:44

@mvbfan,

Dus volgens jou is de oplossing om vuurwerk op het veld te gooien, richting nb. je eigen keeper, Huilende kinderen op de tribune. Terminale kinderen van Make a wish foundation misschien wel de laatste kans voor een wedstrijd Ajax - Feijenoord afnemen? Rellen buiten het stadion en met geweld en vernielingen het stadion binnen dringen?

Ik hoop niet dat je ruzie krijgt met je vrouw of met de buren want dan is het leed niet te overzien.

27 september 2023 om 14:59

De eerst volgende naam die afgevinkt gaat worden is Maurice Steijn. Dus dat lijstje kan de prullenbak in.

Als er het vertrouwen wordt uitgesproken in een trainer dan staat je ontslag brief al klaar;
Als vervolgens degene die dat vertrouwen heeft uitgesproken zelf opstapt dan is de postzegel er ook op geplakt
Als je, je dan ook nog bedenkt dat die degene riep te roeptoeteren dat hij zelf ook niet zou vertrekken dan is die brief naar alle waarschijnlijkheid al verstuurd......

27 september 2023 om 15:08

Dat ben ik zeker met je eens.
Maar niet de manier waarop het gebeurt of geëist word.
Dit kost Ajax nog meer en dat is ook weer niet de bedoeling. Dat je je ongenoegen laat zien ok maar niet door dingen kapot te maken zoals er gebeurt is

27 september 2023 om 15:14

Het is echt niet zo'n groot probleem als je een keer feyenoord/psv en misschien zelfs az voor je moet duiden. Maar als je niet wint van excelsior, de mindere bent tegen fortuna en in eigen huis geen slag kunt slaan tegen ludogorets heeft het echt niet te maken met "een keer niet te beste zijn". Ajax voetbalt als een degradatiekandidaat

27 september 2023 om 21:42

Burdy, ten eerste is dat de schuld van de knvb met die rare regels zoals plastic vekertje om daarmee een wedstrijd stil te leggen. Dan keijg he dit soort dingen. Het is toch niet de eerste keer dat door die regel een wedstrijd wordt stilgelegd?
En ten tweede, het gaat niet om het vuurwerk, maar je onvrede uiten en zorgen gewoon dat de verandwoordelijke weggaat. En dat gaat gewoon niet door netjes boos te zijn.

27 september 2023 om 13:27

Ik mag het van jtvv blijkbaar niet zeggen, maar Ajax laat de F-Side blijkbaar bepalen wat er gebeurt. Geen maatregelen, maar TD vertrekt, hoofd van de RVC vertrekt en nog geen enkel kwaad woord over de F-side.Een beursgenoteerd bedrijf dat wordt geleid door een groepje criminele supporters. Bizar

27 september 2023 om 13:33

Ik vind het ook heel triest. Dat zulk tuig, wat alleen maar komt om te rellen, dit voor elkaar krijgt. Wat mij betreft worden die mafklappers die vanmiddag alleen al aanwezig zijn opgepakt en lidmaatschap van een criminele organisatie verweten. Ben zo klaar met dat tuig

27 september 2023 om 13:33

Ben jij nou echt serieus? Zeker vergeten hoe de harde kern van Feyenoord Mark Koevermans bedreigde? Heeft zelfs investeerders afgeschrikt.

27 september 2023 om 13:35

Als je voor Feijenoord bent mag je nu alles over Ajax zeggen. Daarbij, Feijenoord is - ook in het buitenland - het sprankelende voorbeeld van hoe supporters zich moeten gedragen;-))) Dus ik kan allen maar achter jouw advies staan!

27 september 2023 om 13:40

Het is ook nodig, want hij heeft wel gefaald. Hij heeft meer verstand van ziekenhuizen en politie dan van voetbal. Er is geen goede controle uitgevoerd...

27 september 2023 om 13:40

Dat is ook bizar, maar de angst regeert. Weet jij veel tot wat die idioten in staat zijn. Kun je wel stoer vanaf de zijlijn roepen dat je niet moet buigen voor deze gasten en moet blijven zitten. Maar als de veiligheid van je vrouw en kinderen in het geding is kijk je er toch anders tegenaan.

27 september 2023 om 13:42

@excedo,
Wat heeft wat er in het verleden is gebeurd bij Feyenoord nou te maken met mijn bericht? Misschien moet ik mijn naam veranderen in "mister neutraal", dan kunnen de mensen voortaan, zonder mijn clubvoorkeur erbij te betrekken mijn reacties beoordelen. Ik heb me daar namelijk ook enorm kwaad over gemaakt en heb me daar ook over uitgesproken. Ik vind dat supporters, die amper weten wat een directie of RVC lid doet niks te bepalen hebben op dat vlak.

27 september 2023 om 13:43

@pinko,
Zelfde als Excedo....wat heeft mijn comment met Feyenoord te maken? Waarom begin je daar over? Totaal niks met deze situatie te maken.
En jij vindt het goed dat de actie van de F-side wordt beloond?


27 september 2023 om 13:47

Vind dit ook wel makkelijk gezegd. Ik zou ook niet blijven zitten als de F-side het op mij gemunt zou hebben. Je weet nooit waartoe die criminele supporters, zoals je zelf terecht zegt, in staat zijn. En ken jij naast Ajax nog een beursgenoteerd bedrijf in Nederland dat miljoenen supporters heeft, waarvan er een paar duizend tot zulke idioterie in staat zijn? In het geval dat de F-side mij op een lijstje zou zetten dat ik moet op rotten, zou ik mijn veiligheid belangrijker vinden dan mijn functie bij Ajax.

27 september 2023 om 13:49

@FR010FRDAM Omdat ik het nogal dubbel vind, zeker als je onder elke berichtgeving hierover het tig keer moet vermelden.

27 september 2023 om 13:51

@excedo, maar jij bent het dus oneens met mijn comment? Stel ik zou een Ajacied zijn, dan was het wel een goede reactie?

27 september 2023 om 13:53

@thebrazilian en Rikkinho,
Ik zeg ook niet dat het makkelijk is. Het is zwaar en wellicht gevaarlijk, maar nu laat je die gasten beslissen wat er met de club gebeurt.
En volgende maand vinden ze weer iets niet leuk of iets niet goed dan bestormen ze de Arena opnieuw of gooien ze weer vuurwerk op het veld.

Wat je nu gaat krijgen is dat er geen enkele bestuurder meer in durft te grijpen.

27 september 2023 om 13:54

Waarom hebben ze wel een halt geroepen bij bepaalde spelers zoals die Russchische speler en nog een andere speler verleden jaar omdat die te duur was. Toen werden h en h ook terug geroepen. Maar nu had je een data mannetje en een data bestuur dan kan er toch niks mis gaan.

27 september 2023 om 13:55

Maakt het niet minder juist @excedo.

Als we voortaan niets meer mogen vinden over zaken waar we in het verleden zelf mee te maken hadden, blijft er weinig te discussiëren meer over.

27 september 2023 om 13:58

Fr010frdam

En hiermee laat je alleen maar zien dat je inderdaad heel erg kleinzielig bent. Van mij mag je altijd je mening delen hoor, ik heb alleen maar gereageerd dat ik vind dat het een beetje triest is dat je onder letterlijk ELK topic van Ajax de moraalridder gaat uithangen met populistische opmerkingen zoals deze, terwijl je duidelijk fan bent van de grote rivaal. Maar dat mag ik van jou blijkbaar niet zeggen

27 september 2023 om 14:06

Nou de F-side bepaalt niets...misschien is dat net de druppel om zo een besluit in sneltreinvaart te doen, maar als alle oud-Ajaxieden het roepen dat er schoon schip gemaakt moet worden, dan heb je denk heel de week niet goed opgelet. Veel mensen bij Ajax roepen het dat de RVC weg moet. Als je 110 miljoen uitgeeft, en je staat 14e en alle talenten mogen amper minuten maken. Dan moeten wij gewoon hun laten zitten ofzo? Jij hebt teveel drank op van het weekend, want wat moet er nog gebeuren om ze wel eruit te gooien, het is naar mijn inziens zelfs an de zeer late kant dat ze met zulke besluiten komen. Het had al gemogen toen wij lager dan de 5e plek waren gekomen. Ajax moet elk jaar minimaal in de top 2 eindigen. Zeker met zo een budget en spelers.

27 september 2023 om 21:45

FR010FRDAM, “F-Side bepalen wat er gebeurt?” Wat dacht je van de huidige RVC bepalen wat er gebeurd? En dat is al heel lang gaande? Wie doet daar wat aan dan?

27 september 2023 om 14:15

Wie volgt ? Ook Jan van halst lijkt me een geschikte kandidaat.

Gefeliciteerd de F-side. Lijkt me duidelijk dat dit voortaan de standaard mo is. 2e kans op het veld en bestuurlijk je zin. Top!

27 september 2023 om 13:24

De F-Side is momenteel je CEO, niks meer en niks minder.

27 september 2023 om 13:25

Kan je snel faillissement aanvragen als deze tokkies je CEO worden.

27 september 2023 om 13:27

Ga maar eens geschikte mensen vinden die wel blootgesteld willen worden aan deze criminelen

27 september 2023 om 13:45

Het was een moetje van de bestuursraad zegt Mike Verwey. Dus het is terecht en hoewel de F-side achter dit ontslag staat is dit besluit toch vanuit Ajax genomen. Van de andere namen op de lijst zullen ook nog wel wat volgen, alsmede Maurice Steijn die niet op de lijst staat....

27 september 2023 om 13:59

Zou het eens aan Demie de Zeeuw vragen, kent Ajax is zakelijk goed onderlegd en is gewoon Demie gebleven. Dan van het Schip heeft het aangeboden, haal Cruijf Jr als trainer slechter dan Steijn kan die het niet doen heeft ook scouting ervaring. Probeer Bergkamp voor de jeugd.

27 september 2023 om 13:25

Ik hoop dat de rest het toch wat langer vol houd.

Het zou me niet verbazen maar dit is een aanname dat de beste mannen thuis opgezocht zijn ook.

27 september 2023 om 13:27

Dat geloof ik best. Ze willen gewoon weer een bestuur dat braaf op audiëntie komt in de bajes.

27 september 2023 om 13:29

Jep die kans is heel groot natuurlijk...
Wel bijzonder dat Ajax zelfr niet met statement komt om de f-side volgende wedstrijd leeg te houden

27 september 2023 om 13:32

Ja duurt bijzonder lang.

27 september 2023 om 13:36

Het zou me ook niets verbazen als de beste mannen niet thuis zijn opgezocht. Nogal suggestief gelul om het nog wat erger te maken dan het al is. Eringa heeft gedaan wat ik gisteren al hoopte: geluisterd. Want niet alleen de F-Side wil die mensen weg hebben.

27 september 2023 om 13:41

Wat een aanname en hoeveel mensen het graag geloven. Er is namelijk ook een kans dat het van aandeelhouders komt dat zijn positie niet houdbaar is. Maar nee laten van het slechtste uitgaan want het moet zo zijn, en even vergeten hoe het Mark Koevermans verging....misplaatste verontwaardiging. Kijk als het idd gebeurt is triest maar al gelijk ervanuit gaan....gaat mijn te ver

27 september 2023 om 13:42Myvision we hoeven niet heel naief te zijn toch.
Zowel bij jou club als bij mij club zitten er bijzondere gasten die gewoon ver gaan.
Het zou mij in deze niet verbazen.
Niks erger te maken tis gewoon hoe die gasten in elkaar zitten..

Zou de druk niet vele malen hoger zijn nu de f side het lijstje op internet heeft gezet.
Zou die anders ook weggegaan zijn?

Mmmm lezen is voor een hoop ook moeilijk daar ik een aanname maakte en dit niet als waarheid bracht. Maar wel als optie


27 september 2023 om 13:53

Bliek, helemaal eens dat er bij beide clubs debielen zitten die er toe in staat zijn (heeft het recente verleden bij je club bewezen), maar de F-Side had nu duidelijk een andere strategie: de namen noemen die weg moeten en anders de openbare orde verstoren. Net zo goed heel erg waardeloos, maar het is niet een dreigement op een persoon zelf in z'n privé sfeer. Dat vind ik persoonlijk namelijk een stapje verder.

27 september 2023 om 13:59

Ik vind de ingang kapot beuken en binnendringen wel degelijk een dreigement als ik eerlijk ben.

27 september 2023 om 14:07

Dat vind ik ook heftig die dames die daar staan zijn zwaar onschuldig

27 september 2023 om 13:26

Als grootste club van het land heeft de F-side natuurlijk hierin wel een voorbeeldfunctie.

27 september 2023 om 13:44

Wat een aanname hahaha. De bestuursraad heeft Eringa woensdagochtend verzocht op te stappen. Daar zit niet F-side in.

27 september 2023 om 13:37

Je kan zeggen van de F Side wat je wil, en je hebt dan waarschijnlijk gelijk (tokkies criminelen doorgesnoven), maar dat de F Side de rvc van Ajax mede verantwoordelijk houdt voor de huidige malaise is toch enorm terecht? De rvc heeft echt heel slecht werk geleverd de laatste twee jaar en heeft enorm veel schade laten berokkenen door ongekwalificeerde mensen matig werk te laten leveren. Dat ze het gesjoemel en gepruts van Mislintat niet door hebben gehad en dat ze die man volledig in zijn eentje hebben laten werken, en dat ze Steijn en Mislintat zo publiekelijk een vete laten uitvechten, zonder dat er bestuurlijk enige controle is, ook al omdat er geen algemeen directeur is en ze hun eigen lid als interim benoemen, dat is toch niet professioneel? Daar moet toch op een gegeven moment iemand iets van zeggen en tegen doen. Als die interne verrotting zo door mag zetten, mag de rvc zich dat zwaar aantrekken.

27 september 2023 om 13:46

Het komt idd wel over alsof de F-side z'n zin krijgt.

Ik vermoed dat dit niet de hoofdreden zal zijn voor Pier om te stoppen.

Maar het wordt voor clubs wel eens tijd om te breken met de macht die dit soort groepen 'supporters 'hebben. Het is namelijk niet specifiek een probleem voor alleen Ajax.

Zoals voorspeld vallen ze 1 voor 1 van het f-side lijstje af.

27 september 2023 om 13:31

In dit geval voorbind-functie

De timing is wel weer treffend. Is dit nou echt een beslissing vanuit directie niveau of gewoon bezweken aan de dreigementen?

27 september 2023 om 13:25

Zou mij niks verbazen als dat laatste het geval is. 20 jaar geleden had die hele criminele bende die zich de harde kern noemt al een vinger in de pap bij de directie, puur wegens dreigementen en chantage.

27 september 2023 om 13:27

Zou jij niet bezwijken onder de dreigementen ? Je wilt toch niet dat de F-side bij jou thuis de deuren en ramen in trappen. Als dit de reden voor het vertrek is is het te triest voor woorden, maar wel meer dan logisch.

27 september 2023 om 13:36

Verweij (dus slag om de arm houden) meldt dat de bestuursraad hem de keuze geeft om de eer aan zichzelf te houden, anders deden zij het.

Maar goed, ik gok dat het een fijne bijkomstigheid is om van het gedonder van die hersenloze idioten af te zijn. En dan bedoel ik niet Driessen en Verweij.

27 september 2023 om 13:37

Janssen, de eerste die bij mij dat zou komen doen krijgt wel een gevalletje koevoet. Wat mij betreft mogen er rubberen kogels gebruikt worden. Als je steeds weer de confrontatie zoekt miet je als overheid eens stoppen met de-escaleren.

27 september 2023 om 13:59

Ook als er 20 voor je deur staan met ieder een eigen koevoet, Eduard?

Snel meer... shit bij Ajax. Goed dat hij opstapt, het beste wat hij heeft gedaan de laatste periode. Want hoe je het zo uit de hand kan laten lopen twee seizoenen op rij is echt absurd als rvc. Daar hebben mensen enorm zitten slapen. Ik kan dit ook niet los zien van de aandeelhoudersvereniging die is gaan stoken en met het nieuws kwam dat er meer transfers stonken. Hopelijk niet dankzij bedreigingen van onze gewaardeerde hooligans van de F Side.

27 september 2023 om 13:29

De beste man is in maart begonnen, hoezo wil je hem verantwoordelijk houden voor 2 seizoenen wanbeleid?

27 september 2023 om 13:32

Hij is ook niet de enige die moet opstappen. Maar sinds maart is er toch genoeg mis gegaan met: Mislintat ongecontroleerd een solo laten uitvoeren, Steijn aanstellen die het niveau niet heeft en intern niet communiceert, gesjoemel bij transfers over het hoofd zien, een ongebalanceerde voorhoede laten samenstellen zonder rechtsbuiten en met twee spitsen die niet in een Ajax systeem passen, en de aanstelling van Kroes laten mislukken.

27 september 2023 om 13:58

Ik vind het nogal dom. Het grootste probleem was de afwezigheid van een algemeen directeur die tegengewicht kon bieden aan Sven. Nu krijg je alleen nog maar meer gaten in de je organisatie en zit je straks zonder AD, TD en RVC. En als de resultaten blijven tegenvallen zit voor de winterstop ook nog zonder trainer. Dus dan moet je zonder AD, TD en RVC een trainer gaan zoeken en je selectie aanvullen. Nou veel succes!

27 september 2023 om 14:10

Ja dat klopt, maar de rvc had toch juist 1. wel tegenwicht aan Mislintat moeten bieden, en 2. beter moeten toezien op de aanstelling van een algemeen directeur? Hun eigen falen creëert dan dus een situatie waarin ze onmisbaar worden. Dat is ook niet acceptabel.

27 september 2023 om 13:43

Als je de lusten (gelden uit aandelen) wil hebben ook de lasten (transparantie en bemoeienis). Als ajax nooit naar de beurs was gegaan waren er minder kampioenschappen op zeker

27 september 2023 om 13:53

Ik ben voor de duidelijkheid heel blij met deze druk vanuit de aandeelhouders. Eringa ziet de bui al hangen nu bijna alle spelers blijken te zijn gepusht door Mislintat, is mijn verwachting. Of het is de F Side die Eringa bedreigd heeft, dat zou een aanzienlijk minder prettige reden zijn, maar ook niet ondenkbaar helaas.

27 september 2023 om 13:52

Toch jammer dat iemand met zoveel ervaring is het bedrijfsleven nu wordt afgeschilderd als een totaal onbekwaam. Echter moet men wel beseffen dan een RvC toezicht houdt, ze geven advies en kunnen inderdaad dingen tegenhouden mits er goede redenen voor zijn en de processen niet lopen. Wat ze niet doen is de dagelijkse gang van zaken, zo is het niet dat ze elke transfer maar mogen tegenhouden. Wat ze wel konden en moesten doen is Mislintat tegenhouden met de 100 miljoen, dat ze zeiden op een gegeven moment waar ben je nou mee bezig. Wat ze ook mochten is bijvoorbeeld het aanstellen van Mislintat tegenhouden en wellicht de macht van de TD beperken. Maar Eringa was niet de algemeen directeur, niet de technisch directeur, zijn naam wordt nu zo vaak genoemd dat je dat bijna zou denken.

27 september 2023 om 13:55

Ik ben geen bedrijfsjurist, maar als de rvc als taak heeft om te controleren, dan hebben ze gewoon opzichtig gefaald op minstens vier punten: aanstelling Steijn, gesjoemel Mislintat, slechte communicatie Mislintat en Steijn en de scouting, en de aanstelling van een algemeen directeur. Dat zijn geen kleine 'oeps' momentjes.

27 september 2023 om 14:08

Je moet wel zwaarwegende redenen hebben om als RVC de aanstelling van een trainer tegen te houden. Het is ook niet zo dat Sven per se Steijn als trainer wilde maar dat hij derde keus was. Je kan niet zomaar zeggen, zoek maar een betere trainer, want je kan ook niet te laat in het seizoen een trainer aanstellen. Het gesjoemel moet inderdaad onderzocht worden als het aan het licht komt, en dat hebben ze ook gedaan. In de voetballerij moet je snel kunnen anticiperen dus het is niet wenselijk dat de RVC elke transfer van te voren uitgebreid gaat doorlichten. De RVC kan hun zorgen uitspreken over de slechte communicatie tussen personen maar het is niet hun taak om dit op te lossen. Dat de nieuwe AD niet gelijk aan het werk kan en dat ze in de tussentijd niet hebben aangedrongen op een tussenpaus is inderdaad wel een blunder van de RVC.

27 september 2023 om 14:20

Ik snap wat je bedoelt mbt de aanstelling van Steijn. Daar konden ze misschien weinig tegen doen inderdaad. Ik denk dat bijna geen enkele ajacied dacht: oh Steijn dat is een geschikte trainer voor Ajax. We dachten allemaal: wtf is dit nou weer, nouja goed, we zien wel en we geven de beste man een eerlijke kans. Ik weet niet hoe de benoeming is gegaan maar als het cv van Steijn geen gegronde reden is om als rvc te zeggen: nou zoek maar even verder, dan is dus elke trainer in het betaald voetbal geschikt om Ajax te coachen. Dat is toch ook niet bevredigend. Daarnaast mag je je als rvc ook achteraf verantwoordelijk voelen voor het falen van Steijn. Net zoals een minister verantwoordelijk is achteraf wanneer iets mis gaat op zijn ministerie, zelfs al kon hij of zij er op het moment weinig aan doen. Mbt de communicatie, ook daar hebben ze weinig echte invloed, daar heb je ook gelijk in, maar het was nu wel heeeel genant hoe die twee langs elkaar heen werkten. Ook daar vind ik 'we konden er niks aan doen' te makkelijk (zelfs als het zo is).

Het is wel duidelijk wie het voor het zeggen hebben bij Ajax.

Nu die volleyballer -- Correctie hockeyer nog, die is volledig schuldig aan de aanstelling van Mislintat en dient ook echt te vertrekken!

27 september 2023 om 13:25

Hockeyer? Je bedoelt Hendriks? Die moet ook weg ja.

27 september 2023 om 13:25

Eringa had niks te maken met de aanstelling van Mislintat, dat is gebeurd onder de voorgaande rvc..

27 september 2023 om 13:25

Hij was toch een hockeyer?
Ik meen me tenminste zoiets te kunnen herinneren

27 september 2023 om 13:28

@jaakke, was het niet die oud keeper en man met Ajax DNA die Sven aangesteld heeft ? Of mag dat niet gezegd worden ?

27 september 2023 om 13:40

Ja en van wie kwan het advies om een bureau te gebruiken die uitkwam bij Mislintat. Ja meneer Hendriks dus die mag per direct op zouten met zijn data ideeën.

27 september 2023 om 13:41

Waarom zou dat niet gezegd mogen worden, mij helemaal prima hoor. Alleen vd. Sar is al weg. Ik snap je aanvallende toon dan ook niet zo.

Hendiks is (inderdaad hockey) degene die dit heeft bedacht begrijp ik uit allen berichten. Hij was zo'n voorstander van het scouten op data. Dat kun je dus alleen doen als je ook verstand hebt van voetbal en voetballers zelf. Dat is dus een blunder en dus graag weg

27 september 2023 om 13:47

Dus omdat Hendriks met een bureau komt die Sven voorstelt is hij schuldig ? Gaat het niet meer om welke bevoegdheden hij gekregen heeft ?

27 september 2023 om 13:49

Het is niet aanvallend bedoeld, echter lees ik overal dat ze mensen met een Ajax DNA missen. Nu is vooral de persoon met een Ajax DNA de persoon die de grootste fouten heeft gemaakt.

27 september 2023 om 15:12

Dat is dus niet waar! De controle van hetgeen Mislintat deed ligt bij van Halst en RvC. Sar was allang weg toen.

En ja, als Hendiks niet snapt dat data alleen niet zaligmakend is, dat voetbal msscihen toch niet hetzelfde is als hockey en dat toch inbrengt en promoot zoals ik het begrijp dan ben je zeker schuldig. Dan neem je een beleidsbeslissing waarop Mislintat wordt gehaald en mag je gewoon vertrekken, neem vooral de looservlucht.

Dat er dan vervolgens geen controle plaatsvindt hetgeen Mislintat doet is fout 2.

27 september 2023 om 16:08

@jaakke,

Volgens mij was van Halst nog niet in dienst toen Sven aangenomen werd en de sleutels van Ajax kreeg !! Dus hem afrekenen op keuzes die voor zijn aanstelling gedaan zijn is ook niet reëel.
Dat het hockey verleden van Hendriks meegenomen werd vind ik overdreven. Een Eenhoorn en een Toon Gerbrands doen het goed of hebben het goed gedaan. En zij komen uit een sport dat nog minder met voetbal heeft dan dat hockey dat heeft.

Heb een vraag aan Ajacieden op dit forum; wat is jullie gevoel hierbij? Met alles meegenomen (sportief als bestuurlijk).

27 september 2023 om 13:24

Niet goed dat het moet komen door de druk van de F side. Maar blij dat ze opstappen want het is duidelijk dat ze Ajax er niet beter op maken en veel fouten gemaakt hebben.

27 september 2023 om 13:29

Maar wat moet er gebeuren als iedereen nu de taken neerlegt ? Ga je dan verder zonder TD, AD en RvC ? Of denk jij dat je deze allemaal direct kunt vervangen ?

27 september 2023 om 13:33

Ik zou zeggen, laat de topboy van de F-side instappen. Ze schijnen zo goed te weten hoe het allemaal moet toch?

27 september 2023 om 13:34

Veel erger kan niet. Plus als het bestuur het op het moment zo erg verziekt dat je richting de afgrond gaat kan je niet toekijken en hopen dat het wonderbaarlijk beter word. Nu is het taak om aan de weg te timmeren met de JUISTE mensen.

27 september 2023 om 13:42

TechnoBastard, ben het helemaal met je eens. Een jaar dat doen , onbezoldigd, want die uitkering krijgen ze toch wel, zal alleen niet helpen.

27 september 2023 om 13:47

Natuurlijk niet, maar om heel eerlijk te zijn, ik denk niet dat supporters het slechter hadden gedaan of kunnen doen. Er zijn honderden miljoenen in twee jaar tijd uitgegeven aan voetballers die PSV en Feyenoord voor geen goud zouden willen hebben, Europees voetbal is mislukt, clubiconen zijn afgestoten, de technisch directeur heeft zich mischien wel verrijkt met de transfers, deze RVC gaat echt helemaal niemand missen hoor

27 september 2023 om 14:11

Ik denk dat ze zeker wel gemist gaan worden. Je krijgt nu alleen maar meer te maken met gaten in je organisatie. Precies op een crisismoment en er belangrijke beslissingen gemaakt moeten worden.

27 september 2023 om 16:09

@markbal.

Ik ben het met je eens. Wie gaat er nu beslissingen nemen ? Wachten ze tot 1 maart tot de AD er is ? Dan sta je lange tijd stil terwijl het crisis is.

27 september 2023 om 13:27

Meer dan terecht. De rvc heeft gewoon zijn functie niet goed uitgevoerd als je ziet wat er na Overmars allemaal mis is gegaan. Te lang geen opvolger van Overmars, Van der Sar in zijn eentje laten verpieteren, Ten Hag vervangen door Schreuder, die door Heitinga zonder perspectief, Huntelaar en Hamstra laten aanrommelen, Mislintat carte blanche geven, niet opletten bij gesjoemel, Steijn aanstellen... Allemaal enorme fouten waar een rvc echt wel scherper moet zijn.

27 september 2023 om 13:51

Positief,

nu Susan Lendreink, Maurits Hendriks, Georgette Schlick, Jan van Halst & Annette Mosman nog.

En iedereen kan zeggen: " Nu gaat de F-side winnen, door hun geweld" .

Ik praat absoluut niet goed wat er Zondag is gebeurd, maar begrijpelijk is het zeker wel.
Al een jaar lang, probeert "f" contact te zoeken met het bestuur, op een normale manier.
Ze proberen alles om op een goede manier te laten weten dat het niet goed zit bij Ajax.
Ze hebben gebeld, appjes gestuurd, mails gestuurd, aangeklopt bij alle mogelijk deuren van de kantoren, mensen aangesproken, maar er werd nergens gehoor gegeven. Al die tijd lang, krijgen ze 0 op het rekest.
Nu zijn we door een absolute ondergrens gezakt, en zie je de club gewoon kapot gaan. Dan is het op een gegeven moment wel logisch, dat je dat als supporter niet laat gebeuren. Want voor deze mannen is het hun leven & hun geld.

De enige manier om nog gehoor te krijgen en actie te zien, was (blijkbaar) nodig.
Had het bestuur eerder het contact opgenomen met F & de SVA (supporters vereniging Ajax), dan was het waarschijnlijk allemaal niet gebeurd.

Nogmaals. ik keur het niet goed, maar begrijp het wel.

27 september 2023 om 19:04

Een deel van die f zijn gewoon criminelen, anders die je niet wat er is gebeurd. Maar goed, als bij jou directie gern gehoor vindt en dan de boel maar terroriseert en kort en klein slaat, begrijpelijk vindt... tja, ...

28 september 2023 om 08:11

@eduard1962,

Een club hoort altijd te luisteren naar hun meest trouwe supporters. Of ze dan precies doen wat er gevraagd word, is een ander ding. Maar er moet altijd gehoor zijn.

27 september 2023 om 13:51

Het is niet leuk, maar ik heb het al vaker meegemaakt, dus maak ik me er niet heel erg druk over. Wel baal ik van veel ongenuanceerde uitspraken die alleen maar olie op het vuur gooien. Gewoon een nieuwe td, een nieuwe hoofdtrainer en een betere rvc en de club kan weer groeien....

Jammer. Toegeven aan de druk van een stel malloten die denken dat ze het beter weten. Wat nu? Iemand van de F-side aan de macht?

27 september 2023 om 13:26

Wat denk je dat je er daadwerkelijk mee gaat opschieten?

27 september 2023 om 13:30

Meer oud-voetballers en mensen die weten waar Ajax voor staat in de organisatie. Een rvc die niet de volledige controle aan een buitenstaander geeft. Een rvc die geen eigen lid als interim directeur benoemt. Een rvc die gesjoemel wel doorheeft. Een rvc die hopelijk weer eens een capabele trainer gaat aanstellen. Om maar iets te noemen hé.

27 september 2023 om 13:53

En wie gaat hen aanstellen? Stuurloos schip zonder RvC, Algemeen Directeur en Technisch Directeur..

27 september 2023 om 13:54

@ leidse hood Exaxt. Derksen zei weken geleden al ‘dubbele bedragen betalen riekt naar belangen’. Wat ik bedoel te zeggen, mensen ‘uit het wereldje’ hadden vermoed dat er wat vreemds aan de gang was,vreemde gebeurtenissen herkent, oud hockeyers niet die snappen er geen bal van en voegen niks toe, maar wel op de vrijmibo weer de grootste verhalen over hun ‘baantje’ bij Ajax. ‘ nog een kaartje nodig voor de wedstrijd? Kan ik voor je regelen he!’

27 september 2023 om 14:02

Ja Jansen dat is een probleem. Een probleem dat de rvc zelf mede heeft veroorzaakt.

27 september 2023 om 14:13

Dat klopt ja. Maar het zit er dik in dat ze allemaal wieberen, dus ik ben benieuwd hoe het dan gaat en vooral hoe lang het gaat duren.

27 september 2023 om 14:18

Want Van der Sar ed was zon doorslaand succes? Het gaat gewoon heel de tijd op en neer. Voetbalmensen die niet presteren, we moeten bestuurlijk sterke mensen hebben. En dan weer opnieuw.

27 september 2023 om 15:42

Ik vind Van der Sar absoluut een succes. Als commercieel directeur, als algemeen directeur met een sterke technisch directeur naast zich, als clubman met een visie (jeugd plus plus duurdere aanwinsten die er meteen staan). Alleen niet als algemeen directeur in zijn eentje en niet als crisismanager. Maar dat had de rvc toch ook beter moeten oppakken. Van der Sar is gewoon in de steek gelaten, zo zie ik het hé.

Een van de weinig juiste beslissingen van deze beste man en nu de rest nog

Lekker moment, 40 minuten voor een voetbalwedstrijd. Maargoed, bij Ajax kijk je nergens meer van op deze dagen.

27 september 2023 om 13:34

Onder dreiging van rellen vanmiddag natuurlijk een best logisch moment

Dit verzadigt natuurlijk het humeur van vele supporters op de korte termijn. Maar wie moet hem opvolgen dan? Krijg het gevoel dat men (lees: F-side) iedereen eruit wil zonder een helder plan wie er dan moet komen.

27 september 2023 om 13:27

Ik krijg het gevoel dat men helemaal geen plan heeft of uberhaupt nadenkt en alleen maar hard schreeuwt en bedreigt. Ik snap het als Eringa wel want hoewel hun rol gering is, is de Rvc/bobo's ongeacht wat ze doen altijd de lul als ajax 1 niet functioneert.

27 september 2023 om 13:33

Ik heb het gevoel dat ze geen enkel benul hebben hoe je een veotbalclub/bedrijf zo groot als Ajax moet leiden. Dus met welke namen ze ook komen, wie zegt dat die het ook kunnen? Alleen omdat ze ajax ‘dna’ hebben?

Slechte zaak, dit komt mede door de druk de de f-side uit oefend op de club. Hierdoor worden (denk ik) eerder dit soort beslissingen genomen, jammer. Daarnaast Eringa is niet veranderdwoordelijk geweest voor de aanstelling van mislintat en heeft naar mijn idee alleen teveel toegestaan tijdens de aankopen, maar dat is ook erg lastig te beoordelen zo der algemeen directeur

27 september 2023 om 13:26

Alleen teveel toegestaan? Dat is ongeveer alles wat is misgegaan de afgelopen 2 jaar. Ruim 200 miljoen verbrand en nog geen elftal. Een goede technische man in de rvc kan deze aankopen wel goed beoordelen. Daarom niet de juiste man voor Ajax.

27 september 2023 om 13:30

Eringa zat er pas sinds Maart van dit jaar, dus je kan hem de afgelopen 2 jaar niet kwalijkt nemen. Ja ze hebben te veel toegestaan deze tranfer periode, ja daar zal verantwoording voor afgelegd moeten worden, maar nee opstappen vindt ik te ver gaan. Hoe kan je als orgaan goed functioneren als er geen algemeen direur is, niet blijkbaar.

Ik hoop niet dat hij het doet uit angst voor bedreigingen, maar puur uit eigen evaluatie. Ik heb verder ook geen kijk erop of die RVC echt niet heeft gewerkt of dat het ergens anders fout is. Deze RVC heeft trouwens al lang op zich laten wachten in de samenstelling, dus dat gaat niet zo makkelijk weer worden aangevuld denk ik

Zijn vertrek lost niet zoveel op, lovenswaardig hoor, maar tijd dat het hoofddader van het dramatische presteren vertrekt. #steijnout.

27 september 2023 om 13:33

Ja, is Steijn de hoofddader? Ga er maar aanstaan, je denkt trainer te worden van de grootste club van Nederland en krijgt vervolgens allemaal middelmaat in je mik geschoven door Mislintat. Het gros zou bij Sparta nog niet eens verzekerd zijn van een basisplaats

Meest logische beslissing. als je toch weet dat de kans ook aanwezig is dat leden van bijvoorbeeld de F-side je ook op straat of thuis lastig kunnen vallen dan kun je je afvragen waarom je deze functie moet ambiëren.
Het is ook een wijze les voor zijn opvolger. Als het goed gaat kom je niet in beeld, gaat het slecht ben je de gebeten hond. En dat moet je eigenlijk nog ook gratis doen!

Nou dan kan Maurits ook alvast een kartonnen doos bij de plaatselijk super halen en beginnen zijn bureau op te ruimen. Gaat hard op deze manier. Nog even en de rust is weer terug, zijn ze allemaal vertrokken,

Ben benieuwd wie de volgende is op het lijstje, zou mij benieuwen.

Mooi, nu nog hockeyer Maurits Hendriks

En zo geef je criminelen hun zin. Ik verwacht dat deze man persoonlijk is bedreigd, dat zou zijn keuze een logische maken. Wie gaat nog in dit wespennest trappen en zijn gezondheid op het spel zetten?

Alleen die kop al.. een arrogante uit de ivoren toren opererende elite bestuurder. Daar heb je toch helemaal niks aan als betaald voetbalclub zijnde? Voetbal is een sport van het volk en natuurlijk dient een beursgenoteerd bedrijf degelijk bestuurd te worden.. maar zet er dan een Ajax clubman met bestuurservaring neer! Is mijn nederige mening..

Je luistert toch niet naar de F side. Wat een sneue volk is dat

Manier hoe de F-Side het doet is natuurlijk niet goed te praten. Alleen ben ik er wel mee eens dat mensen zoals Eringa de RVC ook moeten verlaten na het wanbeleid de afgelopen tijd. Als je iets opnieuw wil opbouwen moet het oude eerst vertrekken. Hopelijk dat mensen zoals Hendriks ook volgen. Want die hebben er een absolute puinhoop van gemaakt.

F-side hun zin gekregen. Nu hopen dat Sneijder een beetje opschiet met zijn cursus op Harvard, kan hij het zo overnemen. Nieuw hobby projectje na Ihatarren.

Lekker hoor, zo snel mogelijk de rest de deur wijzen.

Die zal wel flink wat doodsbedreigingen hebben gehad en het werkt ook nog
Vond de F side al triest, maar dit lijkt alleen maar erger te worden als je ze zoveel macht geeft.
Laat ze f side de rest van het seizoen maar dichtgooien.

Haha die doorgesnovrn f side gekkies krijgen hun zin ook nog. Nu wanen ze zich nog belangrijker en groter dan dat ze zijn

27 september 2023 om 13:31

Nou ja misschien is die club ook van de F-side. Maakt toch onlosmakend onderdeel uit van de club.

27 september 2023 om 13:38

Als ze de club nou nog meer op zijn kop zetten met hun acties, de aandelen Ajax daardoor zo hard dalen en zij deze opkopen, dan hebben ook ze een rechtsgeldige positie binnen de club om druk uit te oefenen. Ik gooi maar een balletje op hier.

Nou het is wel duidelijk wie echt de baas is bij Ajax. De F-Side. Angst regeert bij de club uit Amsterdam.

En mensen denken echt dat het door de F-Side komt. Deze beste man kan nu waarschijnlijk eerder beginnen als hoogste baas bij de Nationale Politie waar hij een tijdje terug voor werd gepolst om opvolger te worden van H. van Essen..

27 september 2023 om 13:43

Zijn allemaal aannames, niemand die bekend heeft gemaakt dat het komt door bedreigingen.

Wat is dit voortiming zeg. Lekker bezig Ajax....zo geef je de F-Side echt het gevoel dat zij de dienst uit maken. Hebben ze die gast bedreigd? Stelletje kneuzen

27 september 2023 om 13:43

Iedereen hier gooit het op de F Side. Maar what about de aandeelhouder die met die brief naar buiten is gekomen waaruit blijkt dat veel meer transfers waarschijnlijk duistere dealtjes waren? Dat is toch ook geen toeval, want dat zou het bestuurlijk falen ook enorm groter maken.

Gelukkig, kan die ook vervangen worden door mensen met kennis van voetbal ipv treinen.

De manier waarop de F-side dit doet, is absoluut niet de juiste laat dat absoluut duidelijk zijn. Maar ik ben blij dat Eringa vertrekt. Heeft echt geen idee hoe hij het moet doen en hoort ook niet thuis bij een voetbalclub. Moeten gewoon mensen met verstand van voetbal zijn en die iets met Ajax hebben.

Verwacht dat op termijn ook namen als van Halst (kan sowieso niet meer terugkeren nu hij tijdelijk algemeen directeur is) en Hendriks zullen vertrekken. Ik hoop dan op namen als ten Cate, van 't Schip maar ook stiekem op iemand als van Basten. Ten Cate heeft aangegeven geen trainer meer te willen worden, misschien dat hij wel lid van de RvC wilt worden? Van Basten heeft ook heel vaak geroepen nooit meer terug te keren in de voetballerij, ongeacht welke functie dan ook. Maar ik zou hem graag in de RvC willen zien en van 't Schip heeft vorige week aangegeven dat hij graag bij Ajax terug wilt keren als ze hem een aanbod doen.

27 september 2023 om 13:44

Waarom zou je van basten willen. Die gast kraamt alleen maar onzin uit bij Rondo. Is zelf in zijn tijd ook verantwoordelijk voor het te veel geld uitgeven aan spelers omdat hij ook zonodig TD wilde spelen en daar totaal niet geschikt voor was. Je kan een grote naam zijn maar je moet meer kwaliteiten hebben dan alleen tegen een voetbal aan hebben getrapt als je dit soort functies gaat bekleden. Dat vergeten veel supporters nog wel eens.

27 september 2023 om 13:54

Heb jij de laatste tijd van Basten gevolgd ? We moeten stoppen met voetbal was 1 van zijn uitspraken. Het was een geweldige voetballer, maar daar houdt het ongeveer wel mee op. Heeft bij ajax ook geweldige miskopen gehaald en als trainer kon hij het ook niet bolwerken.

27 september 2023 om 14:45

Op de uitspraak dat we moeten stoppen met voetbal na, vind ik van Basten heel vaak gewoon zinnige dingen zeggen over voetbal. Kan denk ik prima een rol in de RvC vervullen.

Een paar weken geleden werd Eringa nog genoemd als opvolger van korpschef Henk van Essen. Tegen beter weten in hoop ik dat hij Ajax verlaat voor die functie en niet omdat hij vanwege bedreigingen geen noodzaak meer zag om verder door te gaan.

Ik ben tevreden dat hij weg is, maar als dat door bedreigingen komt is dat onacceptabel.

Ik verbaas me over hoeveel Ajacieden dit (sommigen in mindere mate) goedpraten. Dat kan echt niet. Humaan kan je veel mensen in ieder geval dus niet meer noemen. Blijer zijn met het aftreden dan met wat er daadwerkelijk gaande is. Ik lees de reacties echt vol verbazing.

27 september 2023 om 13:40Nou ik ben hier niet blij mee hoor. Ten eerste omdat er nu de komende tijd echt helemaal niets gaat veranderen en omdat ze nu die idioten van de F-Side het gevoel geven dat hun acties dit hebben veroorzaakt. Wat dus niet zo is. Dat die gasten weg moeten ok, maar dit is niet het juiste moment. Nu geef je die criminelen alle macht.

27 september 2023 om 13:48

Niet humaan? Omdat ik het eens ben met de F Side dat de rvc volledig gefaald heeft deze zomer en daar verantwoordelijkheid voor moet nemen? Ik snap dat jij als niet-fan van Ajax de totale teloorgang, verrotting, en afbraak van Ajax op bestuurlijk en sportief gebied wel grappig vindt, maar in elke zichzelf enigszins serieus nemende organisatie moet dit een toezichthoudend orgaan als de rvc toch zwaar aangerekend worden? Mislintat een carte blanche geven, zijn gesjoemel niet doorhebben, hem Steijn laten aanstellen, Steijn en Mislintat volledig langs elkaar heen laten werken, geen algemeen directeur aanstellen of die aanstelling totaal genant verneuken, de scoutingafdeling volledig laten disfunctioneren... Natuurlijk moet Eringa weg. En met hen Hendriks ook nog.

27 september 2023 om 13:51

Ja klopt helemaal....maar niet op deze manier!

27 september 2023 om 21:33

Maar waar is de kritiek op van de Sar ? Die had direct na het vertrek van Overmars al een nieuwe TD aan moeten stellen, Schreuder eerder moeten ontslaan en geen Sven aan moeten nemen en zeker hem niet alle bevoegdheden moeten geven.

Ik vind het wel komisch , dat iedereen nu op Ajax aan het zeuren is. Het is in het verleden al bij verschillende clubs gebeurd. Kijk eens bij Feyenoord in 2016. Als er slecht beleid wordt gevoerd of resultaten vallen tegen, dan komen er altijd supporters in opstand. Ajax moet gewoon schoon schip maken en opnieuw beginnen. Het liefst zoals Johan Cruijff het had gewild.

27 september 2023 om 13:50

Dat supporters zich laten horen ok maar wat de f-side doet....echt te schandalig voor woorden. Je gaat niet het huis van je club vernielen, je gaat geen wedstrijden saboteren.

Succes met vinden van nieuwe RvC leden als de rest is opgestapt.

Ik zou graag in het lijstje de volgorde willen veranderen. Zo zou ik zien dat hockey-jup Hendriks snel zijn biezen pakt. Heeft sinds zijn komst naar Ajax nog helemaal niets gepresteerd behalve veel mooie praatjes en wat autoritair gedrag naar personeel. Was bovendien het grote brein achter het binnenhalen van Mislintat. Weg met Maurits Hendriks.

27 september 2023 om 14:59

Dat is de volgende inderdaad. Hopelijk vandaag nog.

Zoveel mensen die klagen dat het niet normaal is dat de F-Side tegen deze man is, Ik vind trouwens dat je niemand mag bedreigen om hoe hij is, uiterlijk of geloof. En terug naar mijn punt : Wie heeft er een paar jaar terug voor gezorgd dan Jorien van de Herik zijn biezen moest pakken. Hij mag, kan, wil niet meer in de Kuip komen, een echte supporter. Die man krijgt tranen in zijn ogen als hij over die tijd spreekt.

Je kan vinden wat je wil van de acties, maar uiteindelijk lijken de acties wel te werken. Afgelopen zondag Mislintat al, nu Piertje. En nu heel gauw de rest nog, Steijn als eerste aub.

27 september 2023 om 21:29

En dan ? Wie moet dadelijk beslissingen nemen als niemand er meer is ? De secretaresse ?

Volgens mij gebeurd dit bij iedere betaald voetbalclub , dat de harde kern begint te flippen als het slecht gaat .
Bij Feyenoord toen Gertjan Verbeek trainer was bij NAC toen Steijn trainer was die moest het toen ook ontgelden vorig jaar bij Groningen en nu bij Ajax wat voor vele leedvermaak is .

Ze maken het bij Ajax echt allemaal veel te moeilijk. Het enige wat de RvC moet doen zijn 4 goede directeuren aanstellen. Daar gaat het bij Ajax al mis.
En een goede Technisch Directeur hoeft maar 1 ding goed te doen.. En dat is genoeg geld uitgeven aan een goede trainer.
Een goed trainer maakt simpele voetballers beter omdat hij hun kwaliteiten maar ook hun beperkingen ziet en een elftal kan samenstellen waarin elkaars krachten versterkt worden. Daardoor verkoop je ze goed en daarmee kan je weer betere spelers aankopen.. Een beetje zoals Overmars en Ten Hag dat deden.
Maar goed, Steijn is niet die toptrainer, die kan een elftal niet beter maken..

Van Gaal kon/kan het wel, Ten Hag kan het. Ik denk dat Bos het ook kan, want die heeft bijna hetzelfde materiaal als V. Nistelrooij. Slot kan het ook trouwens.

Vervolgens hoef je als TD dan niet zoveel meer te doen. De trainer weet zelf vaak heel goed waar het aan ontbreekt en daar speel je als TD dan op in. Aangevuld door scouts selecteer je dan de spelers die je wil kopen en ik geloof in "less is More"...beter drie kwaliteitsspelers aangevuld met jeugd dan 10 matige voetballers. De trainer doet de rest...

Helaas .. Ajax wordt momenteel geregeerd door kneuzen.. Hopelijk kan ons toekomstig directeur Kroes weer de negatieve spiraal doorbreken.

zou de f-side weten dat Hendriks niet in de RVC zit?

Proficiat F side. Helaas komt er niets van voetballen maar nu de volgende. Succes. Vooral niet met winnen. Houden zo

Opgeruimd staat netjes. Met de staart tussen de benen omdat hij de bui al voelde hangen.
Nu hopelijk iemand die rust kan brengen.

27 september 2023 om 21:27

Ben je niet bang dat dadelijk niemand meer interesse heeft in een functie bij ajax ? Gaat het niet goed krijg je de schuld en heb je heel veel vijanden. En dat moet je eigenlijk ook nog gratis doen.

Lekker bezig boys..! Smeringa eruit is het enige goede nieuws vandaag. Op naar de volgende! Steijn eruit ✅️

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax183
10.Excelsior16-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. de GraaffKeeper00
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper70
G. RulliKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren