Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ontevreden NAC Breda-supporters dienen motie van wantrouwen in bij bestuur

Laatste update:

Het is onrustig in Breda. Tussen het tweeluik met Roda JC in de play-offs om promotie, hebben de supporters van NAC Breda een motie van wantrouwen ingediend tegen het huidige bestuur, zo laten de fans weten in een gezamenlijk statement. De supporters van de Brabantse club voelen zich niet serieus genomen en stellen dat de verbinding tussen de club en zijn supporters nog niet eerder zo slecht is geweest.

De verschillende supportersgroepen van NAC zijn dusdanig ontevreden over de huidige gang van zaken dat ze hun zetel in de Raad van Commissarissen weer opeisen. Een recht dat de supporters van de Parel van het Zuiden eerder verworven in 2011 bij een reddingoperatie. In 2022 raakten de supporters deze zetel weer kwijt, op aandringen van extern adviseur Toon Gerbrands.

De motie van wantrouwen komt niet helemaal als een donderslag uit heldere hemel. Op maandag speelde NAC het heenduel van het tweeluik met Roda (3-1 winst) en was er in het stadion al een protestdoek te lezen jegens het zittende bestuur. De klankbordgroep van de NAC-supporters houdt concreet de RvC en het stichtingsbestuur verantwoordelijk voor de bestuurlijke onrust.

Zo beticht de achterban het bestuur van ‘achterkamertjespolitiek’. “Het is een aaneenschakeling van onduidelijke en onbegrijpelijke besluiten die meer lijken te draaien om vriendjespolitiek en eigenbelang dan om het welzijn van NAC. Dit door bestuursleden die buiten hun rol en bevoegdheden zich bemoeien met de dagelijkse leiding en besluiten nemen met een dubbele moraal”.

Deze verwijzing heeft ook te maken met het incident rondom John Karelse afgelopen vrijdag. Het clubicoon van NAC liet zich na afloop van het uitduel met TOP Oss (1-1) gaan in de mixed zone.

Een woedende Karelse, die nu actief is als teammanager bij de Brabanders, duwde daar zijn eigen perschef Alex Knook naar de grond, terwijl hij ergens daarvoor ook twee journalisten van BN De Stem verbaal had bedreigd. Het voorval liep voor Karelse met een sisser af, daar de voetbalclub hem een officiële waarschuwing gaf.

De supporters van NAC sluiten af met het volgende: “We roepen niet om de hele organisatiestructuur om te gooien. Het is echter wel tijd voor een flinke make-over met nieuwe gezichten, die met aandacht voor de juiste rolopvatting, een einde maken aan de huidige en niet bij een professioneel voetbalorganisatie passende werk-en samenwerkingscultuur.”

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima timing ook om dit te doen.
Zou mooi zijn als Roda thuis nu gewoon 3-0 wint.

Zie hun ook liever terugkeren dan NAC, dan kan ik zo nu en dan weer eens een Eredivisie potje bijwonen

15 mei 2024 om 11:51

De spelers en staf zullen ook wel weten dat het op kantoor rommelt. Misschien voelen die zich juist wel gesteund, aangezien de supporters duidelijk partij kiezen voor het MT.

15 mei 2024 om 12:29

Maar NAC is NAC en daar is het nooit rustig. Het is ook gek genoeg een club die onrust lijkt nodig te hebben om te presteren. Ze halen met moeite de playoffs, de teammanager slaat bijna iemand in elkaar, het rommelt op kantoor en NAC perst er een 3-1 uit tegen Roda.

15 mei 2024 om 13:44

Die zaken moet je denk ik los van elkaar zien. Het gebeurde immers ook pas na die overwinning. Dat er nooit rust is, betekent simpelweg dat men niet in staat is om capabele mensen aan te stellen. Dat hoeven we niet te romantiseren. Het gegeven dat een club als NAC in de afgelopen 20 jaar twee keer gedegradeerd is en inmiddels al vier jaar in de KKD speelt, laat ook wel zien dat geen enkele club rumoer nodig heeft.

15 mei 2024 om 14:05

Zie veel liever NAC terugkeren. Op dit seizoen na (groningen) zitten daar vanaf 2019/20 ook het hoogste bezoekersgemiddelde

Het rommelt altijd wel bij NAC. Hoop juist dat ze na een toch slecht seizoen nu net op het goede moment gaan pieken, al verdienen ze op basis van dit seizoen geen promotie, maar in de play offs kan alles gebeuren, schat de kans wel erg klein in.

Clubiconen in de leiding is mooi maar het pakt vaak verkeerd uit. NAC verdient een stabiele leiding en RVC. De club komt zo nooit tot rust.

15 mei 2024 om 13:40

Clubs maken wel vaker de fout om de visie en competentie van hun iconen te spiegelen aan datgene wat ze zelf naar buiten willen uitstralen. Supporters doen dat eigenlijk nog veel meer.

Onderaan de streep maakt het niet uit waar iemand vandaan komt en hoeveel die persoon met de club heeft. Waar het om gaat is of die persoon zich kan nestelen in de algehele organisatie en z'n taken adequaat kan uitvoeren onder de alsmaar veranderende omstandigheden binnen de desbetreffende BVO.

Ik zie dan ook nooit de meerwaarde in van iemand als Van Hooijdonk binnen een RvC. Mits objectief kan hij nog wel zinnig over voetbal praten als analist, maar iets zegt me dat hij weinig verstand heeft van organisatorische zaken en ik denk ook niet dat je hem de leiding zou moeten geven over het technische of financiele aspect van een club. Dan kun je je afvragen waarom je zo'n iemand dan toch in de RvC hebt, ook omdat het wel duidelijk is dat de man z'n emoties vaak ook niet per se de baas is.

Altijd leuk wanneer fans denken iets te vertellen te hebben. Ze lachen zich kapot bij dat bestuur.

15 mei 2024 om 14:07

In dit geval hebben ze ook wat te vertellen. Ze kunnen namelijk hun zetel in de Raad van Commissarissen weer opeisen, maar als je het stuk gelezen hebt kon je dat al weten.

15 mei 2024 om 23:22

Leuk geprobeerd maar waar in dit stuk staat dat ze daar nog recht op hebben en dat dus kunnen? Ze willen het maar mensen willen wel meer.

16 mei 2024 om 10:58

Leuk geprobeerd, nogmaals lezen:

"een recht dat de supporters van de Parel van het Zuiden eerder verworven in 2011 bij een reddingoperatie."

Over de timing kunnen we discussiëren maar het is echt te veel oude jongens krentenbrood bij NAC. Lokhoff heeft alle posities al bekleed binnen NAC. Assistent, hoofdtrainer, TD en nu weer assistent. Zelfde geldt voor John Karelse.

Nu Karelse tegen Oss over de schreef is gegaan en “maar” een berisping krijgt vallen alle supporters daar overheen. Hyballa moest voor minder weg.. totaal geen consistent beleid, bij ieder ander bedrijf moest John weg maar niet bij NAC.

Het wordt echt eens tijd om dat sentiment van oude spelers binnenboord houden los te laten. En consistent beleid gaan voeren, we zijn echt t lachertje van het betaalde voetbal zo..


Verder hoop ik dat de spelers zich er lekker niets van aantrekken en de opgaande lijn van maandag doortrekken

Heb het al zo vaak gezegd.
Wat NAC de laatste 10 jaar zijn supporters voor schotelt is echt niet normaal. Er lijkt geen ene draad in te zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren