Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ontevreden Mbappé wil opties openhouden en weigert clausule te activeren’

Laatste update:

Kylian Mbappé is niet van plan om zijn contract bij Paris Saint-Germain uit te dienen, zo meldt L’Équipe. De 24-jarige aanvaller verbond zijn toekomst in mei 2022 na een lange transfersoap toch aan de Franse grootmacht. Mbappé poseerde destijds met een shirt met rugnummer 2025 om het nieuws bekend te maken. Hij tekende echter voor twee seizoenen, plus een optie voor nog een jaar. Deze optie ligt bij Mbappé zelf, waardoor hij dus zelf kan bepalen of hij na 2024 nog in Parc des Princes actief zal zijn óf kiest voor een transfervrij vertrek.

Volgens L’Équipe zou Mbappé niet van plan zijn om gebruik te maken van de eenzijdige optie in zijn contract, aangezien hij alle opties open wil houden. Hij heeft tot 31 juli 2023 de mogelijkheid om deze optie te activeren. Met nog iets meer dan twee maanden tot de deadline lijkt Mbappé zijn laatste contractjaar in te gaan zonder gebruik te maken van de clausule. De Franse sportkrant heeft navraag gedaan, echter wenst de entourage van de sterspeler van PSG geen commentaar te geven.

De clubleiding van PSG raakt naar verluidt echter niet direct in paniek indien Mbappé besluit om geen gebruik te maken van de eenzijdige optie in zijn contract. De 67-voudig international van Frankrijk sprak tegenover voorzitter Nasser Al-Khelaifi en voormalig sportief directeur Leonardo in 2021 - een jaar voordat zijn eerste contract bij les Parisiens afliep - al eens zijn wens uit om te vertrekken uit Parijs. Een bod van 200 miljoen euro van Real Madrid werd die zomer door PSG naar de prullenbak verwezen en in 2022 tekende Mbappé na een lange transfersoap uiteindelijk alsnog een nieuwe verbintenis.

Mocht Mbappé geen gebruik maken van de eenzijdige optie in zijn huidige contract, vertrouwen de Parijzenaren erop dat hij komend seizoen alsnog een nieuwe verbintenis zal tekenen na nieuwe onderhandelingen. Eind vorig jaar overwoog Mbappé opnieuw een vertrek bij PSG. Hij zou niet blij zijn geweest met het aankoopbeleid tijdens de zomerse transferwindow. Daarnaast speelt hij dit seizoen vaker dan hem lief is als spits, hetgeen ook voor onvrede heeft gezorgd. L’Équipe stelt dat Mbappé’s relatie met de club nog meer bekoeld is dan enkele maanden geleden, waardoor een transfervrij vertrek in 2024 serieus tot de mogelijkheden behoort.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Real Madrid lijkt dan de enige optie. Premier League zou wel heel mooi zijn, Mbappe vs Haaland. Ten Hag zocht toch nog een spitsie? Hier is ie Eriko.

24 mei 2023 om 10:00

"daarnaast speelt hij dit seizoen vaker dan hem lief is als spits, hetgeen ook voor onvrede heeft gezorgd"

Lees je de tekst überhaupt wel?

24 mei 2023 om 10:45

Als Vinicius momenteel ook via links komt, Benzema op den duur met pensioen gaat en Mbappe geen spits wil staan. Wat moet hij dan bij real doen? Dan moet je Vini eruit zetten toch?

Edit: vini en Rodrygo door elkaar gehaald

24 mei 2023 om 11:07

Mbappe kan ook uitstekend op rechts uit de voeten.. sterker nog bij Monaco speelde hij daar vaak heel erg sterk.

24 mei 2023 om 12:54

@westend Ik snap je reactie niet zo goed. Heb niks met Real Madrid dus zou mij een worst wezen of hij daar naartoe gaat en als hij gaat op welke positie hij speelt.

Ik reageer op Psvchelsea boy dat Mbappé een goede spits voor Ten Hag zou zijn, terwijl letterlijk in het artikel wordt genoemd dat hij daar eigenlijk niet wilt spelen.

24 mei 2023 om 13:19

Meer een reactie waarom hij dan ook niet echt voor Real in aanmerking komt. Psvchelsea noemt Real als enige optie. Alleen dat hij ergens uit de voeten kan (zoals in de spits, op rechts of zelfs als 10), betekend niet dat hij er ook wil spelen.

24 mei 2023 om 17:39

1 of 2 keer. Silva stond rechts en Mbappe als spits naast Falcao of Germain.

25 mei 2023 om 07:41

Als je denkt dat mbappe op rechts gaat spelen ben je niet goed bij je hoofd.

24 mei 2023 om 10:14

Misschien zoekt Chelsea nog een aanvaller gezien hun smalle selectie

Ik ben wel benieuwd wat PSG dan uit de kast gaat halen. Meer geld moet makkelijk lukken, maar nu moeten ze al beter doen dan de Franse president inschakelen. De paus misschien?

24 mei 2023 om 10:06

Misschien toch maar Lea Seydoux op hem afsturen om hem in Parijs te houden? Dat zou voor mij wel genoeg zijn.

24 mei 2023 om 10:27

Het zou me toch zeker aan het denken zetten. Al kan die ook wel naar Madrid gaan denk ik?

24 mei 2023 om 13:14

Precies dat!Hij houdt zijn opties niet open, maar zijn handen🤲😁Gewoon meer geld geven€€€€€

Heeft er iemand zin en de tijd om terug te zoeken hoe vaak Messi en Ronaldo zijn weggepraat bij hun club, maar uiteindelijk niet zijn gegaan? Wat is dit toch altijd weer simpele journalistiek.

Som = Wie heeft aandacht (mbappe) Waar schrikken de mensies van (uitgaande transfer) = Sensatieartikel.

24 mei 2023 om 09:51

Dit ligt ook bij de spelers zelf, de loyale Messi heeft bijvoorbeeld in 18 jaar bij Barca 13 keer zijn contract tegen verbeterde voorwaarden verlengd.

24 mei 2023 om 10:23

FR-RKC, ook Messi werd tegen elke zomer 'in verband gebracht' met diverse clubs. Jaar in jaar uit.

24 mei 2023 om 13:10

Dit gebeurd elk jaar opnieuw, spelers als Messi, Ronaldo, Neymar en sinds vorig jaar ook Mbappe gaan zogenaamd elke zomer weer ergens anders heen.

24 mei 2023 om 13:54

Dus zowat iedere seizoen bij Barca 1.

24 mei 2023 om 09:53

Messi en Ronaldo zaten bij een echte voetbalclub met geschiedenis. PSG is dat niet. Is een onsympathieke olieclub. Mbappe heeft ambitie, die gaat echt niet bij PSG blijven. Die wil nu de grootste van de wereld worden, en daarvoor moet je naar Real of Barca. En hij wil zijn vleugels uitslaan. Geld heeft hij al genoeg dus daarmee zal PSG hem niet meer kunnen verleiden.

24 mei 2023 om 09:54

Dat kan je toch niet 1 op 1 vergelijken?

Messi en Cr7 speelden met de beste spelers bij een top 5 club ter wereld en , op dat moment, in misschien wel de sterktste competitie ter wereld.

Mbappe speelt in de nr 5 competitie van de wereld... Kan best snappen dat ie eens wat verder wil kijken. NIet alleen om de CL te winnen maar ook om eens een andere competitie te ervaren. Heb trouwens nooit gesnapt, vanuit sportief oogpunt, waarom die bijgetekend heeft bij PSG destijds.

24 mei 2023 om 11:02

Top 5 club? Misschien welfde sterkste competitie ter wereld? Welke clubs waren beter dan Barca en real in die tijd en welke competities waren beter dan de Spaanse? Alle Europese bekers gingen naar Spaanse clubs. Prijs voor beste speler ging enkel naar spelers uit de Spaanse competitie. Er was zelfs een elftal van het jaar dat alleen bestond uit spelers van Barca en real. De dag dat er een elftal van het jaar is dat alleen bestaat uit spelers uit de premier league mag je zeggen dat de Spaanse competitie toen der tijd heel misschien wel de beste van de wereld was. En niet komen met dat Levante en elche van het niveau kkd zijn en dat crystal place in elke andere competitie voor CL tickets zou spelen.

24 mei 2023 om 11:30

Het was een poging tot diplomatie, eerlijk gezegd. Wou geen PL - La Liga discussie ontketenen;-)

24 mei 2023 om 16:35

Ik zie niet zozeer een 1 op 1 vergelijking bij Koning Jerry, eerder een verwijzing naar de waan van de dag - Waarmee kunnen we de meeste sensatie ontketenen? - als drijfveer van het journaille.

Het zou natuurlijk zo kunnen zijn dat Mbappe de clausule niet wil lichten omdat hij dan eerder met PSG om de tafel kan om over een nieuw (lees: verbeterd) contract.. Als dat niet het geval is dan gaan we weer een zelfde soort soap tegemoet in de aankomende 18 maanden als in 2022..

24 mei 2023 om 10:12

Denk ook eerder dat dit het is, hij heeft natuurlijk nu veel macht gekregen bij PSG. Een nog hoger salaris gaat geen ander club bieden natuurlijk.

Kom maar naar Real Madrid jongen. Kon natuurlijk eerder al maar met Bellingham, Valverde, Vini, Endryck, Mbappe heb je gewoon Galactico 2.0. Bovendien zijn dit ook jongens die niet vies zijn van vuile meters, zou echt smullen zijn. Zet er een goede opvolger neer van Don Carlo en je krijgt echt heerlijk voetbal.

24 mei 2023 om 16:11

Behalve dan dat Perez heel duidelijk is geweest in dat hij tabak heeft van het ego van Mbappe en absoluut geen zin heeft hem naar Madrid te halen.

Het is wachten op een nieuwe smeer campagne van PSG als blijkt dat Mbappe echt weg zal gaan. Die zal volledig gesloopt worden zodat PSG als club -en vooral de eigenaren- er niet slecht uit komt.

24 mei 2023 om 10:22

Dat gaan ze echt niet bij Mbappe doen? Een Franse jongen die uit Parijs komt. Bovendien ook nog wereldkampioen met Frankrijk en recent nog verliezend finalist. Het zou uit PR-oogpunt echt heel dom zijn om tegen een publiekslieveling als Mbappe zo'n campagne te beginnen. Zelfs al weigert hij zijn contract te verlengen.

24 mei 2023 om 10:28

Onderschat de ego's van die gasten niet.. Als alles erop wijst dat Mbappe niet te verleiden is tot een langer verblijf kan je er bijna vergif op innemen dat ze op een andere manier de speler zwart zullen willen maken zodat ze als club geen gezichtsverlies lijden.

Kom maar naar Man United broeder, hier ben je welkom

Verkoop die gast gewoon. Als hij transfervrij de deur uit loopt zou echt sick zijn. Ze hebben al zoveel geld aan hem uitgegeven

Zou hem natuurlijk nogsteeds graag bij Real zijn. Is dit jaar weer de beste speler bij PSG en weer topscorer. Ben benieuwd naar een voorhoede met Vini EN Mbappe, teveel van het goede?

24 mei 2023 om 10:48

Nou ja zijn dat geen concurrenten van elkaar? Als ik de tekst lees wil Mbappe niet in de spits staan en vinicius is ook geen spits. Dan heb je 2 linksbuitens?

24 mei 2023 om 10:54

Vini- Endryck- Mbappe. Kan ook prima op rechts uit de voeten en eventueel tijdens wedstrijden switchen met Endryck. Die jongen is ook niet voor niks gehaald natuurlijk.

24 mei 2023 om 11:08

Denk je dat Mbappe zich 'aan de verkeerde kant' laat zetten? Of Vini... Denk dat het een keuze moet zijn. Vind het beide hele trotse mannen.

24 mei 2023 om 11:14

Mbappe heeft regelmatig op rechts gespeeld hoor, kan die prima. Hij zal vast de penals opeisen maar voor de rest verwacht ik niet enorm veel problemen, hij weet waar hij aan begint bij Real Madrid. Zelfs de beste Madrid speler allertijden, Cristiano Ronaldo, werd gewoon vervangen. Dat is ook de reden dat het de creme de la creme is; iedereen wilt voor Real Madrid spelen.

24 mei 2023 om 17:43

Er was een tijdje geleden een gerucht dat Mbappe via een burner account op Twitter had gepost dat Mbappe echt wel als spits wou spelen voor Madrid en dat dat geen problemen zou opleveren. Dat is echter nooit bewezen.

25 mei 2023 om 07:42

Ajaxf1 hoe kun je nou weer denken dat Mbappe akkoord gaat met positie rechtsbuiten 😂. Het blijft me verbazen hoe weinig verstand van voetbal sommigen van jullie hebben.

Zou hem nog steeds graag bij Real zien want Benzema houdt ook een keer op. Alleen je weet het nooit bij deze kerel. Straks staat die volgend seizoen weer met een shirtje op het Parc des Princes met een PSG shirt met het jaar 2027 erop. Denk dat volgend jaar wel echt de allerlaatste kans is voor hem. Anders wordt die al gauw 28/29.

Ik hoop hem speodig in het shirt van Real Madrid te zien spelen, maar ergens bekruipt me het gevoel dat een Premier League club straks met hem aan de haal gaat.

Die wil of wel naar Madrid of wel nog meer poen zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren