Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ondanks de Champions League-finale gaat het slecht met ons voetbal’

Laatste update:

Juventus bereikte vorig seizoen de finale van de Champions League en ging daarin ten onder tegen Barcelona. Het was voor het eerst sinds het seizoen 2009/10 (het seizoen waarin Internazionale won) dat een Italiaanse club tot de eindstrijd reikte. Fabio Cannavaro denkt desondanks niet dat Juventus het startsein heeft gegeven voor successen in de komende jaren. Volgens de oud-verdediger ligt het Italiaans voetbal op z’n gat.

/

“Het Italiaans voetbal maakt geen goede tijden door, ondanks de Champions League-finale. Niemand heeft de moed om het te veranderen, om te investeren in jonge spelers en stadions. Als ik langs Stadio San Paolo loop, word ik verdrietig...”, zegt Cannavaro. “En daarbij hebben we ook niet meer die verdedigers die we ooit hadden. Vroeger was gefocust spelen en goed verdedigen voldoende”, aldus de Italiaan.

In een interview met La Gazzetta dello Sport zegt Cannavaro dat er tegenwoordig van verdedigers wordt verwacht dat ze voetballend heel wat kunnen. “Ze leren ze om naar de bal te blijven kijken en hun tegenstander niet in de gaten te houden. Hoe bestaat het dat er aanvallers zijn met zestig goals of meer? Dat zal toch ook wel komen door de verdedigers, of niet? En dan kost David Luiz nog vijftig miljoen euro...”, verzucht Cannavaro.

Hij ziet niet overal zwakke duo’s rondlopen, benadrukt hij. De defensie van Real Madrid, een van zijn oude clubs, maakt bijvoorbeeld nog wel indruk. “De tandem Pepe-Sergio Ramos behoort wel tot de besten. En in Italië is het nog steeds Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini”, aldus Cannaro. Hij krijgt de vraag voorgelegd of de twintigjarige Alessio Romagnoli van AS Roma en de even oude Daniele Rugani van Juventus het duo van de toekomst zijn voor Italië. “Of zij de nieuwe Nesta en Cannavaro zijn? Misschien. Als ze de kans krijgen te groeien”, zegt Cannavaro.

Heeft Fabio Cannavaro gelijk, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Cannavaro slaat hier echt de spijker op zijn kop. Luiz is inderdaad een goed voorbeeld hoe een matige verdediger toch zo duur is, puur omdat het zo'n excentriekeling is en hij trucjes kan doen.

27 juli 2015 om 13:05

Ja dat bedoelt hij toch ook? Hoe slaat hij de spijker op z'n kop?

27 juli 2015 om 13:56

?... Wat denk je dan dat de uitdrukking "spijker op zijn kop" betekent?

Wat missen we fabio zeg. Beste verdediger alle tijden

27 juli 2015 om 12:26

Baresi, Maldini, Nesta. Daarnaast nog een aantal spelers die heel hoog gewaardeerd worden maar die ik nooit heb zien spelen namelijk Beckenbauer en Bobby Moore.

27 juli 2015 om 14:39

Allen milan iconen. Maar cannavaro spande de kroon. Een van de drie verdedigers die ooit een balon d'or won. Samen met franz en sammer.

27 juli 2015 om 15:49

Vergeet Aadsjuh Mansveld niet!

Ik vind Cannavaro wel erg negatief. Ik heb juist de indruk dat het Italiaanse voetbal weer op de weg terug naar de top is. Er wordt weldegelijk geinvesteerd in nieuwe stadions en jeugd.
Ook zie ik kansen voor Inter en AC Milan (met hun nieuwe eigenaren) die durven te investeren in de selecties.

27 juli 2015 om 12:24

Er wordt vooral veel gekocht voor teveel geld momenteel.

27 juli 2015 om 12:29

En in Engeland wordt gelukkig niet teveel geld uitgegeven? Kom op zeg, de bedragen die daar worden uitgegeven slaan helemaal nergens op...

27 juli 2015 om 12:58

Heb je volledig gelijk in. Daarom ben ik ook blij dat Arsenal niet meegaat met dat wanhopige gedrag. Het punt alleen is dat de clubs daar veelal het geld krijgen met dingen als TV-geld en niet via investeerders zoals momenteel bij Inter en AC het geval is.

Afgezonderd van City, Chelsea en Leicester. Clubs als Aston kunnen zonder gigantisch in de min staan het veroorloven simpelweg geld te spenderen.

27 juli 2015 om 13:09

Arsenal gaat wel mee met dat wanhopige gedrag hoor. 60 miljoen(?) voor Chambers, Welbeck en Debuchy is toch echt te veel voor net niet spelers. Als er een Engelse club is waar de rest van Engeland voorbeeld mag aan nemen is dat wel Chelsea. Zij hebben een perfecte beleid op dit moment.

27 juli 2015 om 13:55

We kunnen meteen al voorop stellen dat je geen flauw benul hebt waar je het over hebt. Ik bedoel bedragen voor één speler. Zoals de 47.5 miljoen voor Benteke.

Chambers is simpelweg een goed talent en Welbeck een puike speler. Chambers was 16 miljoen. Welbeck 20 en Debuchy rond de 12. Chelsea het perfecte beleid? Rot toch op.

27 juli 2015 om 14:58

Rot toch op? Volwassen reactie hoor. Kan je misschien ook uitleggen waarom je het niet met me eens bent of is een serieuze reactie te moeilijk voor jou?

27 juli 2015 om 15:33

Chelsea een club noemen met het beste beleid en vervolgens een serieuze reactie willen. Chelsea is een club opgegroeid door extern geld. Het koopt altijd voor gigantische bedragen en functioneert als warenhuis van jeugdspelers die nooit en te nimmer een kans maken in het eerste elftal.

Daaruit ontstaan mislukte gevallen waar ze later veel kwijt aan raken zoals gebeurd met Matic. Kreeg geen kans en later voor meer dan 40 miljoen teruggekocht. Zie nu De Bruyne, clubs hebben er 65 miljoen voor over terwijl de jongen bij Chelsea geen kans kreeg. Aangezien het een koopclub pur sang is.
Noem je dat goed beleid?

Als we de hedendaagse prijzen erbij pakken is zo'n 16 miljoen voor een multifunctioneel talent als Chambers niet eens bijster veel, gezien de prijs van iemand zoals Shaw, Zouma of Stones. Met Welbeck koop je een multifunctionele Engelse homegrown speler die slechts 24 jaar is en kans op doorgroei heeft. Dan valt een twintig miljoen mee gezien zijn drive en wat hij kan toevoegen aan de vechtlust in een elftal. Debuchy is een ervaren rot in de BPL die altijd goed heeft gepresteerd bij Newcastle en was simpelweg goedkoop en nodig als vervanger voor Sagna en was naar mijn mening goedkoop.

Dus wat is het betere beleid. Spelers zelf proberen op te leiden en af en toe een topper kopen omdat je team het nodig heeft. Of blindeling geld betalen voor spelers en ze toch maar weer verkopen als ze het drie duels niet goed doen. Een club die uit eigen zak betaald of een club die het van externe partijen moet hebben.

27 juli 2015 om 16:44

Mij kan het geen reet schelen hoe Chelsea aan geld komt. Wat ik wel belangrijk vind is het goed kunnen kopen en verkopen van spelers. De Bruyne wilde een vaste basisplaats en ging dus naar Wolfsburg. Jeugdspelers kansen geven is wel leuk en zo maar als je echt mee wilt doen om de kampioenschap of CL dan moet je gewoon topspelers hebben.

20 miljoen voor Welbeck valt echt niet mee, vind ik. Voetballend is het drie keer niks bij hem, maar je hebt wel gelijk over zijn vechtlust.

En is Chambers echt multifunctioneel? Volgens mij vonden meeste hem te traag als rechtsback.

27 juli 2015 om 18:28

Als het je geen reet kan schelen hoe een club aan haar geld komt en het toch goed beleid noemt spreekt dat boekdelen. Ze kunnen goed verkopen, niet kopen. We hebben het over beleid en niet over meedoen om de titel.

Je snapt daadwerkelijk niet wat ik bedoel, of wel? Beleid is meer dan alleen kopen en verkopen. Beleid is niet puur gebaseerd om meedoen voor de titel. 35 miljoen voor Cuadrado was wel een koopje toch?

27 juli 2015 om 12:47

@carvaliere: ik ben het met je eens. De serie A komt van verder dan waar ze nu zijn en ze gaan idd nog wel door groeien. Ik denk echter dat arsanallz het over alle grote competities heeft dat er te veel geld uit gegeven word. Zolang alle grote clubs nogsteeds de parels uit de serie a weg kopen stagneerd de groei in italie weer. Sperlers als Vidal, cuadrado gaven de serie a glans maar worden gekocht door de grotere clubs waar meer geld uitgegeven kan worden en zolamg dat gebeurd zal de groei minder snel zijn.

28 juli 2015 om 01:04

De 20 clubs in de hoogste Italiaanse divisie, een competitie met al jaren een slechte bezettingsgraad en gemiddeld 'maar' 22.000 bezoekers per wedstrijd, hebben samen liefst €1,7 miljard (per 2014) aan schulden en bovendien veelal operationele problemen.

De Figc stelde onlangs nieuwe licentieregels op om de operationele problemen aan te pakken, zoals de Knvb bij ons al jaren geleden heeft doorgevoerd. Hun statement: 'we hebben er voor gekozen die regels vanaf volgend jaar te laten gelden. Als ze per direct in werking waren getreden, hadden we volgend seizoen een Serie A met vijf clubs gehad. De andere clubs zijn op dit moment allemaal niet in staat aan de financiële licentievoorwaarden te voldoen.'

Roma en Inter(70 vd aandelen verkocht aan een Indonesische zakenman) zijn al in private handen gevallen, Parma is failliet (en teruggezet naar Serie D). AC Milan €500 miljoen schuld en sportief verval (waarschijnlijke overname door Aziaat), Inter (€6 miljoen) en AS Roma(€2 miljoen) beboet door Uefa vanwege Ffp. Genoa dat komend seizoen uitgesloten is voor Europees voetbal vanwege een afgekeurd stadion en openstaande transfer-rekeningen en Lazio en Sampdoria zijn door de Uefa, ondanks bewezen omkoping/matchfixing, toch toegelaten tot Europees voetbal. Dan heb ik het nog niet eens over de vele andere omkoopschandalen, gokmaffia en racisme; Calciopoli en Calcioscommese, Catania.

Het is niet voor niks dat in Italie de discussie over het Italiaans voetbal zeer fel gevoerd wordt. Alleen Juventus staat er goed op en misschien handelshuis Udinese. Fiorentina zit met een CL-budget in de EL. Lazio Roma dankzij CL-inkomsten vooralsnog geen groot probleem met de Uefa. Napoli loopt werderom CL mis. Bovendien gaat de Serie A er niet op vooruit met Parma FC, AC Cesena en Caglirari vervangen door de dwergen Carpi FC (stadionnetje van 4.200; 3.000 bezoekers in Kampioensjaar Serie B), Frosinone (stadionnetje van 9.000; 5.200 bezoekers) en een Bologna (flinke club, stadion van 38.000 en 10.000 bezoekers in het promotie-jaar). Gemiddelde zakt alleen hierdoor richting de 20.000. Maar iets hoger dan de Nederlandse competitie.

Er zijn dan wel veel plannen voor nieuwe stadions maar de problemen rondom de oude stadions zijn veelal nog lang niet opgelost: Veel clubs betalen geen huur terwijl de gemeenschap vaak het stadion noodgedwongen heeft betaald. Bovendien spelen volgend jaar waarschijnlijk 3 clubs (sassuolo, Carpi en wsl Frosinone), vanwege ongeschikte stadions, niet in hun eigen stadion.

Deze transferperiode wordt er vooral geld geinvesteerd door de 2 noodlijdende milanese gevallen grootmachten.

Doodziek en toch succesvol.

Italiaans voetbal is juist met een opmars bezig. Bepaald aantal clubs zijn al bezig met nieuwe stadions. En er komen steeds betere voetballers naar Italië. En ja de jeugd is nooit anders geweest in Italië dan het nu is. Als je echt talent hebt breek je heus wel door. Het enige probleem is dat er teveel buitenlanders rondlopen. Dat kan zeker stukken minder.

27 juli 2015 om 12:40

Het Italiaans voetbal zit in een dal en daar komen ze wel weer uit alleen duurt dat proces langer dan gedacht. Aangezien ik altijd al gecharmeerd ben geweest van de Italiaanse ploegen in de Champions League hoop ik ook dat ze snel de aansluiting bij de rest van Europa vinden.

27 juli 2015 om 13:09

Zijn genoeg talentvolle spelers in italie maar de grote clubs durven het niet aan om een talent vertrouwen te geven en te laten spelen, ze worden alleen maar uitgeleend aan kleine clubs. Totdat ze een leeftijd van 20+ hebben bereikt en dan weer verkoxht worden omdat er geen plrk is. Welke italiaanse talent zit er bij de grote clubs op de bank en krijgt vertouwen?

27 juli 2015 om 15:07

De laatste jaren is het wel erger geworden omdat er zoveel buitenlandse spelers rondlopen. Bij juve verwacht ik dat Rugani en sturaro wel zullen gaan slagen. En mogelijk Berardi, maar die komt volgend jaar pas.

Oneens, er wordt de laatste tijd juist weer geïnvesteerd in de toekomst, milan en roma gaan bijvoorbeeld een nieuw stadion bouwen. En dat ultra-verdedigende spel mis ik ook niet.

Om even op alle reacties te reageren:
Ik lees hier dat Cannavaro ongelijk heeft en dat Italië juist weer opkomt. Ik snap waarom dat gedacht wordt, maar toch is het onjuist. Er wordt weliswaar geïnvesteerd, maar bij lange na niet in de mate waarin ze dat in Engeland en Spanje doen. Die trekken de wereldtop aan. Dat gebeurt in Italië niet. Het gaat weliswaar beter daar dan twee jaar terug. Maar als je concurrenten in het buitenland exponentieel meer geld uitgeven, ga je ondanks dat je zelf investeert alsnog verder achterlopen.

27 juli 2015 om 12:39

Je kunt natuurlijk ook niet ineens vanuit het niets weer wereldtop gaan aantrekken. Dit kost tijd. Vergeet niet dat het Italiaanse voetbal idd een tijd op haar gat heeft gelegen. De stijgende lijn is nu weer ingezet, maar het zal nog wel een tijdje duren voordat er weer absolute topspelers naar Italie willen komen. Dan moeten eerst de stadions beter gevuld zijn en dikkere salarissen betaalt worden.

27 juli 2015 om 14:23

Spanje is ook alleen maar barca en real. atletico en Sevilla in mindere mate maar die zijn niks kapitaal krachtiger dan Italiaanse top clubs. De middenmoot en ploegen uit de onderste regionen in Spanje hebben nog minder geld dan de kleine Italiaanse clubs...

Serie a krijgt nog steeds het meeste televisie geld op de premier League na en het is gelukkig niet zo oneerlijk verdeeld als in Spanje waar barca en real bijna alles krijgen..

27 juli 2015 om 15:09

Nee maar het gaat ook niet slecht met Italië. De competitie is juist aan het groeien. En aardig wat clubs komen met nieuwe stadiums. Dus het is niet dat het echt zo slecht gaat.

27 juli 2015 om 17:56

Nieuw of oud, aan een leeg stadion heb je niet zoveel. Helaas is dat bij te veel Italiaanse clubs het geval.

27 juli 2015 om 19:43

Ja dat is zo omdat de stadions te groot zijn. Of gewoon achterlijk in elkaar zitten waardoor je de wedstrijd niet goed kunt zien. De meesten bouwen een kleiner stadion die modern is. Daardoor komen meer mensen kijken.

Tuurlijk kunnen er dingen beter maar zoals andere hier ook zeggen is hij wel erg negatief. Er zijn juist mu veel clubs met plannen voor een nieuw stadion kijk naar Roma en ook Milan met prachtige ontwerpen . Daarnaast krijgen jeugdspelers toch steeds meer speepminuten . Kijk naar Berardi Rugani Kovacic Dybala etc . Daarbij heeft Italie sws een mindere generatie . Niet alleen de verdedigers zijn minder ook voorin lopen er geen Del Piero en Vieri meer .

Voor zover ik weet zijn Roma, Milan en Inter allemaal bezig met een nieuw stadion. Dat klinkt heel positief voor de toekomst.
Het is echter wel zo dat Italië in de jaren '90 de topcompetitie van Europa had en inmiddels zijn ingehaald door Spanje, Engeland en Duitsland en dat iedere 3 jaar een ploeg in de CL-finale voor Italië geen vanzelfsprekendheid is.

28 juli 2015 om 01:00

Er zijn dan wel veel plannen voor nieuwe stadions maar de problemen rondom de oude stadions zijn veelal nog lang niet opgelost: Veel clubs betalen geen huur terwijl de gemeenschap vaak het stadion noodgedwongen heeft betaald. Bovendien spelen volgend jaar waarschijnlijk 3 clubs (sassuolo, Carpi en wsl Frosinone), vanwege ongeschikte stadions, niet in hun eigen stadion.

28 juli 2015 om 09:10

Oké, dat wist ik allemaal niet. Maar eigenlijk is het dan dus positief dat er nu dus een standaard ligt waaraan stadions minimaal moeten voldoen. Is die regel vanuit de Italiaanse voetbalbond opgelegd of is het iets van de brandweer ofzo die het stadion afkeurt?

28 juli 2015 om 13:16

Volgens mij wordt er bij 1 club verbouwd, 1 club kiest ervoor om bij de buurman te spelen en een ander stadion is afgekeurd door de Figc.

Momenteel stelt alleen de stad Milaan teleur in de Serie A.

Onbegrijpelijk, vroeger was de Serie A een droom voor iedere, speler elke wedstrijd gemiddeld tussen de 50.000 a 80.000 toeschouwers. Ook de intense sfeer passie, die je in Noord Europa nergens vind, op Duitsland na dan. Ook de uitstraling van de spelers, de mooie t shirts, mooie stadions.

Helaas worden veel stadions nu vervangen , en ook nog eens veel kleiner, zie AC Milan, Inter,juve,
Lazio, Roma, en nog vele andere.
Dan nog zien bepaalde nieuwe stadions er echt niet uit zoals die van AC Milan ,

Erg triest is dat men er niets aan doet om , juist veel meer supporters te krijgen , in Duitsland doet men er alles aan om het betaalbaar te laten voor supporters en houdt met rekening met de crisis, waar doet men dat niet in Italie, veel mensen zijn hun baan kwijt , alles word duurder. In Spanje worden de stadions juist nog groter ,zie Ateltico, Valencia in hun nieuwe stadions in de toekomst.

Hij heeft voor een deel gelijk. De verdedigers moeten meer op de loopacties van de aanvallers letten en wat minder op de bal. Over David Luiz heeft hij volkomen gelijk 50 miljoen..... . Het lijkt er ook idd op dat er meer wordt gelet op goed meevoetballen dan op echt verdedigen.
Ik vind dat het wel meevalt over hoe slecht de verdedigers zijn. Ik vindt het duo Pepe-Ramos goed en ook Chiellini-Bonucci/Barzagli zijn goed maar Cahill-Terry, Boateng-Hummels en Pique-Mascherano zijn gewoon prima duo's die goed kunnen verdedigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren