Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Newcastle United informeert naar overbodige verdediger van PSV

Laatste update:

De kans is aanwezig dat Chris Gloster PSV deze maand gaat verlaten. Rik Elfrink, PSV-watchter voor het Eindhovens Dagblad, schrijft op Twitter dat de Eindhovenaren met de twintigjarige Amerikaanse vleugelverdediger ‘proberen mee te denken’, zodat hij elders aan spelen kan toekomen. Newcastle United heeft geïnformeerd naar Gloster, maar pakt voorlopig nog niet door.

Het bericht van het Eindhovens Dagblad volgt op nieuws van de Engelstalige tak van ESPN. Daar werd gemeld dat Newcastle United belangstelling had voor Gloster, al is een eventuele overstap naar Engeland ook afhankelijk van het verkrijgen van een werkvergunning. ESPN voegde toe dat Gloster normaal gesproken voor het Onder-23-team van Newcastle United binnengehaald zou worden, maar er wordt desondanks vermeld dat the Magpies niet ruim in de linksbacks zitten.

Gloster is een van de acht spelers van Jong PSV die mag vertrekken. De Amerikaans jeugdinternational was in het begin van dit seizoen nog in beeld bij de A-selectie en mocht mee op trainingskamp, maar zit nu bij het beloftenteam in de pikorde achter Fredrik Oppegard en Dennis Vos en komt derhalve niet aan spelen toe. PSV telde in de zomer van 2019 nog een bedrag van 300.000 euro neer om Gloster over te nemen van Hannover 96. Hij behoorde geen enkele keer tot de wedstrijdselectie van de hoofdmacht.

In het afgelopen anderhalf jaar kwam hij tot 22 optredens in Jong PSV, waarvan 6 dit seizoen. Gloster verblijft momenteel in de Verenigde Staten, waar hij zich met het nationale Onder-23-elftal voorbereidt op het Olympisch kwalificatietoernooi dat in maart wordt afgewerkt in Mexico. PSV probeert toch deze maand mee te denken met Gloster over een eventuele transfer. Zijn contract in Eindhoven loopt nog door tot medio 2022.

Had jij verwacht dat Chris Gloster eerste elftal-speler zou worden bij PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vraag me af op basis waarvan zo'n speler dan op de radar verschijnt. Ff snel en goedkoop een back voor de beloften halen? Of zien ze er daadwerkelijk iets voor de toekomst in? Bij psv nog geen enkele kans gekregen volgens mij.

25 januari 2021 om 08:11

Hij komt van Hannover dus moet wel uit de koker van Schmidt komen.

Nee, dit was gewoon een gokje destijds. Als hij zich goed had ontwikkeld was dat mooi meegenomen. Zo niet, dan maak je er ook nauwelijks verlies op.

25 januari 2021 om 08:25

De speler werd in de zomer van 2019 overgenomen van Hannover, toen was Schmidt nog geen trainer van PSV 😉.

25 januari 2021 om 09:44

Goh, dat meen je niet! Dan kunnen de statements dat iedere aankoop van afgelopen zomer uit de koker van Schmidt komt dus direct de prullenbak in.

25 januari 2021 om 08:34

Deze jongen heeft best wel een naam in het voetbal: jong, talentvol en Amerikaans. Weet niet of dat gebaseerd is op zijn prestaties, maar als een paar mensen hem eenmaal zo omschrijven, dan gaat t verhaal vanzelf leven. Daarom heeft Newcastle waarschijnlijk interesse.

Nog nooit van gehoord, blijkbaar ook nog niet gespeeld voor Psv, hoe komt newcastle dan in godsnaam bij zo een jongen terecht die zelfs in het 2de elftal van PSV nog 2 blijkbaar betere backs voor zich heeft staan?

heeft dit er dan puur mee te maken dat hij Amerikaans is en evt later nog aantrekkelijk word?of zal deze jongen echt gescout zijn in de paar minuten dat hij speelde en zien zij er meer in dan Psv?

25 januari 2021 om 09:04

1 van de 3 linksbacks die kwam om Angelino te doen vergeten. Gloster, Toni Lato en Boscagli. Laten we zeggen dat ze alledrie niet echt succesvol zijn geweest op linksback. Sterker nog; ze waren zo slecht dat zelfs Sadilek daar kwam te spelen. Ik ben overigens wel verrast door Boscagli op lcv.

25 januari 2021 om 10:42

De ontwikkeling die Boscagli doormaakt is opmerkelijk te noemen en daar verdient hij alle lof voor. Een jaar geleden kotsten mensen hem uit, toen bekend werd dat hij zaterdag weer in de basis startte maakte ik een sprongetje van geluk. Weliswaar niet op zijn positie centraal achterin, maar als linksback heeft hij zeker ook een heel behoorlijke wedstrijd gespeeld. Imo de grootste verrassing van het seizoen bij PSV en een van de grootste verrassingen in de eredivisie.

25 januari 2021 om 11:16

Boscagli werd gehaald als centrale verdediger die ook back kan spelen. Die werd niet specifiek als back gehaald.

25 januari 2021 om 15:36

Rubentje13, helemaal eens. Aan het begin van het seizoen moest ik wel even slikken toen ik zag dat Schmidt had bedacht om Teze en Boscagli in het centrum te zetten, maar beiden ontwikkelen zich uitstekend en vullen elkaar goed aan.

26 januari 2021 om 10:03

Waar is Sadilek nu eigenlijk?? Is die samen met v Bommel ondergedoken?

Gloster werd toch gehaald om hem in te zetten bij jong PSV? Ongetwijfeld ook potentie gezien om de A-selectie te halen hetgeen niet is gebeurd. Dan moet je als club en speler een oplossing zoeken. Het is dan wel frappant dat Newcastle in de markt is voor deze jongen.

Jammer, ik geloofde wel in de potentie die deze jongen had toen hij werd aangetrokken door PSV. Doorselecteren, helaas pindakaas...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren