Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Legendarische doelman zet op korte termijn punt achter loopbaan

Laatste update:
/

Rogério Ceni heeft besloten dat zijn profloopbaan binnen een paar maanden eindigt. De 41-jarige doelman komt al zijn hele leven uit voor São Paulo en debuteerde in 1993 voor die club. Inmiddels staat hij op 530 competitieve optredens voor de Brazilianen. De bekende keeper maakte in die periode liefst 118 doelpunten.

Al op jonge leeftijd begon Rogério Ceni met het nemen van strafschoppen en vrije trappen. In 1997 maakte concurrent Zetti plaats bij São Paulo en was het de beurt aan Rogério Ceni om plaats te nemen tussen de palen. In de jaren die volgden baarde de keeper opzien met foutloze strafschoppen en schitterende vrije trappen. In augustus 2006 brak hij het record van José Luis Chilavert, door zijn 64ste profdoelpunt te maken.

Na de winst op Criciuma in de Copa Sudamericana gaf Rogério Ceni vrijdagavond te kennen dat het einde van zijn carrière nadert. “Ik ben er klaar voor in december te stoppen. Ik hoop dat de club de Copa Libertadores nog zal bereiken en de titel kan pakken, maar zelfs als dat gebeurt, staat mijn beslissing al vast”, zegt de keeper, die natuurlijk de meest scorende doelman aller tijden is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een held is deze man

6 september 2014 om 09:49

De laatste generatie clubtrouwe mensen stoppen ermee... zeker jammer. Ovrr een tijd zullen de meeste spelers hun carière in qatar afsluiten...

Cijfers waar menig middenvelder jaloer op zal zijn.

6 september 2014 om 09:06

Chamberlain niet hoor.

6 september 2014 om 14:03

Echt een arrogante Gooner uitspraak.

6 september 2014 om 09:48

Valt mee als je weet dat hij alle penalty's en vrije trap mocht nemen.
Als was hij wel een echte vrije trapspecialist

6 september 2014 om 10:21

al mn liefelings keeper sinds ik 11 was

Legendarisch, wat een held!

Penalty's en strafschoppen zijn hetzelfde Voetbalzone

Rogerio Ceni. Zonde dat deze man nooit in Europa zijn kunstje heeft laten zien. Wat een bazenkeeper.

Held! Met zijn vrije trappen

Toch wel lekkere cijfers voor een doelmoen.. ik bedoel ik zie die Castaignos er niet zoveel maken gedurende zijn carriere en hij is toch echt een spits, en speelt in een nietszeggende competitie aka de Eredivisie.

6 september 2014 om 12:57

Waarom dan niet? In 530 wedstrijden 118 goals maken, dat zou Castaignos wel moeten kunnen, dat betekent dat hij ongeveer 1 (goal) op 4/5 (weddies) zou moeten lopen. Als het klopt dat hij zelfs dat niet haalt, moet hij zich echt erg schamen (als spits). Maar dat zal waarschijnlijk niet het geval zijn.

6 september 2014 om 14:32

Ceni loopt 1 op 5. Dus dat zou betekenen dat Castaignos er in een seizoen 7 moet maken in de competitie. Wellicht een tip om zijn cijfers van vorig jaar op te zoeken, hij gaat ruimschoots over die 7 goals heen.

Ongelooflijke baas. Zijn vrije trappen waren meestal schitterend en 118x scoren is gewoon fenomenaal. Jammer dat ie stopt en dat ie nooit naar Europa is gekomen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren