Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Keizer ziet Sporting dankzij Dost opnieuw met ruime cijfers winnen

Laatste update:

Sporting Portugal heeft ook zijn zevende wedstrijd onder het bewind van Marcel Keizer weten te winnen. Os Leões waren in de achtste finale van de Taça de Portugal met 5-2 te sterk voor Rio Ave. Bas Dost had andermaal een hoofdrol bij de groen-witte formatie uit Lissabon met twee doelpunten, waarmee hij zijn seizoenstotaal naar vijf treffers tilt.

Keizer heeft de boel tot dusver uitstekend op orde bij Sporting. De Portugese topclub maakte in de zeven wedstrijden onder het bewind van de Nederlandse oefenmeester maar liefst dertig doelpunten, wat neerkomt op gemiddeld vier per duel. Sporting bereikte dankzij zeges op Loures (1-2) en Lusitano (1-4) de achtste finales van het Portugese bekertoernooi en was daarin met ruime cijfers te sterk voor Rio Ave, de nummer zes van de Primeira Liga.

Al na drie minuten spelen kwam Sporting op voorsprong tegen Rio Ave via Abdoulaye Diaby. Een halfuur later verdubbelde Dost de score. Sebastián Coates kopte vanuit een hoekschop op de paal, waarna de Nederlandse spits er als de kippen bij was om de rebound tegen het net te werken. Via Bruno Fernandes liep Sporting uit naar een marge van drie. Voor rust deed Matheus Reis namens Rio Ave nog iets terug.

Een kwartier na rust liep Sporting uit naar 5-1, door doelpunten van Dost en Diaby. Vinicius bepaalde de eindstand vanaf elf meter tien minuten voor het einde op 5-2. Voor Sporting wacht nu komende zondag de uitwedstrijd tegen Vitória Guimarães, dat woensdag Boavista versloeg in de Taça de Portugal en momenteel de vijfde plaats bezet in de Primeira Liga.

Denk jij dat Sporting serieus zal meedoen om de Portugese titel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop voor Keizer van harte dat het niet bij een kickstart blijft maar dat hij ook in staat is de eerste crisis te bezweren, bv. na uitschakeling in Europa of na een (ruime) nederlaag tegen Porto of Benfica.

Hij blijft maar scoren, maar mis hem niet in het Nederlands elftal. Dit wilde ik even kwijt

19 december 2018 om 23:31

Ik ook niet. Logisch ook hè, met de meest recente resultaten? Maar ik gun Dost dit succes wel. Ik heb zijn keuze om voor Oranje te bedanken nooit helemaal begrepen, maar andersom heb ik ook nooit begrepen dat de bondscoaches hem zo slecht behandeld hebben.

20 december 2018 om 07:45

Mis hem als kiespijn. Maar slecht behandeld door de trainer? Moest ie in de bezemkast zitten tijdens wedstrijden of werd ie aangevallen door supporters? Oh wacht, dat laatste is bij zijn huidige club, we hadden hem natuurlijk heel hard moeten aaien. Kan het zijn dat deze instabiele man wat prima donna gedrag vertoont? Leuk voor Keizer trouwens.

20 december 2018 om 10:24

Nee tuurlijk niet, Dost is een realist en daar is niets mis mee.
De laatste wedstrijden die hij voor het Nederlands elftal speelde heeft hij geen 1 bruikbare voorzet gekregen. Als daar jou kracht ligt, en je wordt afgerekend op een tactiek waar jij niet je waarde kan laten zien dan snap ik het wel.

20 december 2018 om 11:08

Precies Alex, dat steekt mij ook.

Dit is die man nou echt enorm gegund. Ik vond hem bij Ajax niet slecht, het beleid klopte niet en daar was hij de dupe van. Voor de leeuwen gegooid door vriend Bergkamp terwijl hij zelf aangaf er nog niet klaar voor te zijn.

Zijn ontslag was onvermijdelijk en achteraf heeft het prima uitgepakt, maar het is vooral de verandering in het beleid wat tevens doorgevoerd werd toen Bergkamp opstapte wat er voor zorgt dat het een goede zet is en Ajax er nu veel beter op staat.

Maar zoals ik zeg was het niet zijn schuld en was hij slachtoffer van die situatie en dan hebben we het nog niet eens over de moeilijke omstandigheden vanaf de voorbereiding, dat heeft een impact gehad op alles en iedereen binnen en rond de club.

Dus alleen maar mooi dat die man nu een succesvolle start heeft bij een club waar niemand hem ooit verwachtte, laat hem lekker slagen daar, we kunnen ook wel weer een Nederlandse coach gebruiken op internationaal niveau, want op dit moment liggen Nederlandse trainers niet echt lekker in de markt.

19 december 2018 om 23:40

Ik had hem graag nog bij ajax gehad ipv ten hag.

20 december 2018 om 07:29

Waarom?

20 december 2018 om 09:54

Wat een onzin dat zijn ontslag bij Ajax onvermijdelijk was. Op het moment van ontslag liet Ajax onder Keizer zeer aantrekkelijk voetbal zien met goede resultaten. Dat het een verloren seizoen zou worden was in de voorbereiding al duidelijk. Zo'n gebeurtenis kan je een trainer onmogelijk aanrekenen en ik vind dan ook dat er meer begrip voor getoond mag worden.

Mooi voor zowel Keizer als Dost. Laatstgenoemde lijkt zijn (terechte) negatieve gevoelens opzij te hebben gezet na die geweldadige acties van supporters en vindt nu weer constant het net. Hij blijkt toch wel een uitstekende spits te zijn, een soort Janko maar dan beter, heeft het toch laten zien waar hij speelt en is slim genoeg geweest om het niet in de PL te gaan proberen.
En voor Keizer is dit ook mooi. Bij Ajax waren de resultaten echt niet slecht, maar het voetbal was ook niet heel soepel. Hij is vooral een slachtoffer van omstandigheden geworden en het is fijn voor deze sympathieke kerel dat hij nu in de top van Portugal goed meedraait.

20 december 2018 om 00:59

Ik heb net een reactie getypt en lees nu pas je reactie en vind het leuk om je vergelijking met Janko te lezen. Want wat ik bij Bulykin voel, voel ik ook bij Janko, en dus ook bij Dost. Het voelt alsof ik Janko en Bulykin gister nog heb zien scoren, maar dat is zo onderhand ook alweer even geleden!

Bas Dost moet voor die Portugezen als een soort Bulykin daar spelen. Ongelooflijk als je bekijkt hoeveel doelpunten hij maakt, sinds zijn terugkeer iedere wedstrijd, op de 12 minuten durende invalbeurt bij zijn eerste wedstrijd sinds die blessure, één of meerdere keren gescoord. Scoor Sporting maar eens naar een kampioenschap, dat zou het verhaal compleet maken!

Deze man is wel een trainer die durft aan te vallen wat anders dan die dorps idioot mourinho als ik naar deze 2 trainers kijk zie ik een verse appel en een rotte appel

20 december 2018 om 07:09

Beetje vreemd idd want volgens statistieken heeft hij in 18/19 totaal 11 goals gemaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren