Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Heitinga rouleert toch weer en ruimt basisplaats in voor Kenneth Taylor

Laatste update:

John Heitinga heeft de opstelling van Ajax bekendgemaakt voor de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De Amsterdammers moeten winnen om in het spoor van koploper Feyenoord te blijven en doen dat met een nagenoeg ongewijzigde basis ten opzichte van de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen NEC. De enige wijziging is de basisplaats van Kenneth Taylor. Hij verdringt Davy Klaassen naar de reservebank. Het duel tussen Ajax en Heerenveen begint om 14.30 uur en is te zien op ESPN 1.

Ajax is onder Heitinga nog zonder puntenverlies in de Eredivisie. Omdat koploper Feyenoord zondagavond pas in actie komt, krijgen de Amsterdammers de kans om op gelijke hoogte te komen. Ajax mist alleen de geblesseerde Ahmetcan Kaplan. Vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat assistent-trainer Michael Reiziger na dit seizoen vertrekt. De oud-verdediger liet weten te hebben gehoopt door te schuiven na het vertrek van Alfred Schreuder. Die positie wordt nu bekleed door Heitinga, van wie nog niet duidelijk is of hij ook volgend seizoen aan het roer staat bij Ajax 1.

Voor de uitwedstrijd tegen Heerenveen kiest Heitinga voor nagenoeg dezelfde elf namen als afgelopen weekend. Naast Calvin Bassey en Owen Wijndal bestaat de defensie uit Devyne Rechts en Jurriën Timber. Gerónimo Rulli is als vanzelfsprekend de doelman. Het middenrif wordt gevormd door Edson Álvarez, Steven Berghuis en Taylor. Klaassen zit op de bank. Dusan Tadic is de spits van dienst. Hij moet worden bediend door Steven Bergwijn (links) en Mohammed Kudus (rechts). Laatstgenoemde werd tegen NEC de gevierde man met de enige treffer van de wedstrijd.

Met nog tien wedstrijden te gaan en de ambitie om de play-offs voor Europees voetbal te halen telt voor Heerenveen ieder punt. De achterstand op nummer zeven FC Utrecht bedroeg voor aanvang van de speelronde zes punten en dus kunnen de Friezen een driepunter wel gebruiken. Osame Sahraoui heeft het gat van de vertrokken Amin Sarr opgevuld. De deze winter overgekomen Noor heeft zich de laatste weken geprofileerd als een van de meest dreigende aanvallers van de Friezen door attractief voetbal op de mat te leggen. Naast de langer geblesseerden Andries Noppert en Sven van Beek ontbreekt Daniel Karlsbakk wegens ziekte.

Opstelling sc Heerenveen: Mous; Van Ewijk, Bruma, Bochniewicz, Köhlert; Tahiri, Olsson, Al Hajj; Nunnely, Van Amersfoort, Sahraoui.

Opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Timber, Bassey, Wijndal; Álvarez, Taylor, Berghuis; Bergwijn, Kudus, Tadic.

sc Heerenveen - Ajax:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima opstelling. Met Taylor heb je iets meer voetbal in het elftal dan met Klaassen

12 maart 2023 om 13:16

Met Taylor is het vooral iets meer tikkie terug.

12 maart 2023 om 14:19

Tuurlijk joh, dan moet je eens beter opletten. Speelt zeker wel ballen vooruit, maar het moet nog vaker, dat zeker. Als je wil voetballen is Taylor 100% een betere keuze dan Klaassen. Alvarez en Klaassen op 1 middenveld is een verschrikking.

Mensen overdrijven zo erg wat betreft Taylor. Echt het nieuwe pispaaltje geworden.

12 maart 2023 om 13:37

Aan Taylor heb je niets, Klaassen heeft scorend vermogen.

12 maart 2023 om 14:17

“Klaassen heeft scorend vermogen”. Welgeteld 1 goal meer dan Taylor.

12 maart 2023 om 15:28

Oké dat had ik niet verwacht. Maar hoeveel minuten per goal of assist?

12 maart 2023 om 16:29

Kan je opzoeken. Taylor wel meer minuten gemaakt dacht ik, maar staat ook lager op het veld he. Voor een 20-jarige speler die net een seizoen komt kijken doet hij het prima.

13 maart 2023 om 16:13

@sulejmanii, niet om nu mijn gelijk te halen, maar scoorde Taylor niet een mooie goal gistermiddag? en verder speelde hij ook gewoon een goede pot.

12 maart 2023 om 13:39

Vooral meer balbezit, maar minder kansen en minder avontuur

12 maart 2023 om 13:46

"iets", nee veel meer balletjes breed en terug. Hou toch eens op met die gozer. Vooruit lukt bijna niets, en verdedigen heeft hij ook geen kaas van gegeten. Hoort thuis bij een club uit het rechterrijtje. Niet bij Ajax. Die moeten zoeken naar spelers met dynamiek en loopvermogen op het middenveld. Nu is het middenveld juist een problem bij Ajax.

13 maart 2023 om 16:16

@pinko, Hou toch eens op met dat negatieve gezeik op Taylor.
Ja hij was dit jaar niet goed maar waren alle spelers dat niet?

Taylor kan gewoon veel en veel beter voetballen dan Klaassen, alleen hij zit in een slechte periode. Dat kan elke jonge jongen gebeuren.

13 maart 2023 om 21:36

Zo lang? Nee, Taylor is geen bruikbaar Ajax materiaal. Maar als Ajax de lat laag legt kan het nog net. En ergens klopt dat ook wel, want Ajax moet alle zeilen bijzetten om in elk geval bij de bovenste 2 te eindigen. Dat krijg je met spelers als Taylor, Rensch, Wijndal, etc. Dan daalt je kwaliteit naar dat niveau. Want je hebt dan nog maar een paar spelers die de boel optrekken.

Achja Klaassen of Taylor is toch lood om oud ijzer.

12 maart 2023 om 13:14

Klaassen scoort tenminste af en toe nog

12 maart 2023 om 13:21

Taylor heeft zes goals en drie assists op zijn naam staan. Klaassen zeven goals en drie assists. Het scheelt dus niks, en Taylor is voetballend een stuk prominenter aanwezig dan Klaassen.

12 maart 2023 om 13:55

Taylor zorgt er met name voor dat Ajax in de problemen komt.

12 maart 2023 om 13:59

Klaassen had er wel 400 minuten minder voor nodig. Bron transfermarkt

12 maart 2023 om 14:15

Jep en Klaassen staat ook weer dieper op het veld dan Taylor. Er zijn gemoeg verbeterpunten voor Kenneth Taylor (logisch ook als 20-jarige die een jaar bij het eerste loopt) maar zijn scorerend vermogen is eigenlijk weinig op aan te merken vind ik. Denk dat er buiten Kokcu geen centrale middenvelders zijn die meer scoren dan hij dit seizoen in de ED.

12 maart 2023 om 14:22

Daarbij kan het ook zijn dat Heitinga Klaassen op de bank houdt vanwege de klassieker volgende week. Hij staat immers op scherp.

12 maart 2023 om 14:23

Denk dat hove van groningen hem over een heel seizoen zou inhalen staat nu op 2 goals en 2 assist in 9 wedstrijden

Vind dit in principe ook nog wel een goede opstelling. Bassey speelt gewoon, Álvarez speelt als 6 en op de plek waar hij gewoon het beste tot zijn recht komt, Taylor als een soort 8 en Berghuis dus op 10. En met Taylor op 8 en Berghuis op 10 heb je gewoon veel meer voetbal op het middenveld dan met Berghuis op 8 en Klaassen op 10 (of andersom).

Toch ben ik er niet helemaal gerust op. Mijn gevoel zegt dat dit een 1-1 gelijkspel zal worden.

12 maart 2023 om 13:29

Als er met een zes gespeeld word dan is er geen tien maar een blok van twee achten. Speel je met een tien dan heb je een blok van twee zessen

12 maart 2023 om 13:45

Niet per definitie hoor. Je kan prima met een 6 (controleur), 8 (box to box) en 10 spelen. Dan speel je dus met een 6 en een 10

12 maart 2023 om 13:46

Ja snap ik. Ik bedoel meer dat Álvarez er staat om de ballen te veroveren en de schakel te zijn voor de verdediging. En dat Taylor dan vooral wat hoger staat op het veld, wat aanvallender en dus wat meer voetballend aanwezig zal zijn zodat Álvarez dat minder hoeft.

En Berghuis is dan degene die vooral voor de creativiteit moet zorgen. Zo bedoelde ik het eigenlijk meer.

12 maart 2023 om 13:42

Rochester,

Sluit ik mij volledig bij aan. Klaassen staat ook op scherp dus geen risico's nemen.
Ik kan leven met deze opstelling. Kijken hoe het uitpakt nu Taylor backup heeft op het middenveld op 6 (alvarez).

Op naar hopelijk 3 punten en zonder kleerscheuren.

12 maart 2023 om 15:27

Sinds wanneer sta je op scherp na 3 gele kaarten?
Enige die op scherp staat is volgens mij Alvarez.

12 maart 2023 om 15:32

Klaassen begon het seizoen met een gele kaart van vorig seizoen plus 3= 4
Alvarez staat niet op scherp.

Heitinga doet helemaal niets aan het saaie tikkie terug voetbal en brengt gewoon weer Taylor in omdat het anders blijkbaar te speels is. Geef Conceicao nou weer eens een kans en zet Kudus op het middenveld.

12 maart 2023 om 13:20

Helemaal eens, krijg je nog enigszins voetbal in de ploeg. Dit wordt 90 minuten balletje rond tikken waarbij Heerenveen zich kan ingraven. Creatief voetbal is nodig.

12 maart 2023 om 13:22

Wat een onzin. Onder Heitinga hebben we in de helft van de wedstrijden erg leuk voetbal gezien. En dat terwijl hij de puinhopen van Schreuder moest opruimen. Je zit bovendien in een fase waarin winnen telt. Conceicao heeft totaal geen rendement. Kudus is vanaf rechts daarentegen uitstekend in die vrije rol. Waarom zou je dat dan veranderen?

12 maart 2023 om 13:54

Concecao mocht 3 keer beginnen, 2 van de 3 keer was hij zo fantastisch, en de derde wedstrijd (tegen Feyenoord) speelde hij slecht, maar toen speelde iedereen slecht, en vanaf toen hoor je niks meer van hem.
Die jongen krijgr gewoon gewn eerlijke kans. Hoe dan?
En hij heeft echt wel rendement hoor.
Je praat over rendement. Heeft Bergwijn rendement dan? Dat is de grootste miskoop.
Met Kudus en Concecao, dat zijn de enige 2 met individuele actie. Concecao meer op snelheid, en Kudus meer op kracht en techniek.
Maar welke speler heeft nog meer ern individuele actie in huis dan?

12 maart 2023 om 14:02

Bergwijn verkeert in een dramatische vorm, maar heeft tenminste enig rendement (8 goals en 4 assists in 22 duels, dus 12 G/A). Conceicao staat na 14 duels op 0 goals en 2 assists (2 G/A). Dat is een groot verschil in rendement. Ik ben gecharmeerd van Conceicao, maar het rendement is er gewoon nog niet. Als het het begin van het seizoen was had ik hem graag zien spelen om zich te ontwikkelen, maar het gaat nu om de punten. En voordat je zegt dat Conceicao vaak inviel, ja dat klopt. Maar het is ook niet alsof hij de KKD aan gorten schiet. Dat lukte een Ihattaran met vijf kilo overgewicht bijvoorbeeld wel. Hij heeft een leuke actie, een unieke dribbel en moet nu de komende jaren gewoon rendement gaan ontwikkelen.

12 maart 2023 om 14:02

Bijzonder inderdaad hoe weinig kansen Conceicao krijgt bij Ajax. Elke keer als hij speelt komt er veel dreiging van hem af en gebeurt er iets. Snap dat hij niet elke wedstrijd hoeft te spelen maar af en toe een een half uur of een helft zou je toch verwachten.

12 maart 2023 om 14:04

Waarom verdient Taylor zoveel hoon van mede-Ajacieden? Dat is echt onterecht in mijn ogen. Als 8 speelt hij prima (niet top maar prima), vind hem als dubbele 6 minder. Maar is echt een jongen die een pass in de benen heeft. Gelukkig ziet Heitinga dat wel anders en stelt hem gewoon op. Kudus vrij op rechts werkt ook veel beter dan op het middenveld. Daar heeft hij het overzicht niet voor.

12 maart 2023 om 14:09

Helemaal mee eens. Na zijn goede start las je hier dat Gravenberch minder was en we een upgrade te pakken hadden, nu kan hij opeens niks meer goed doen. Op 8 inderdaad een speler met potentie. Brengt meer voetbal dan Klaassen, vanwege zijn dribbel en zijn kwaliteiten in de korte combinaties. Ook eens wat betreft Kudus. Op rechts in een vrije rol kan hij doen waar hij goed in is, in de ruimte vrij een actie maken. Als 10 draait hij zich soms dom vast en lijkt hij vaak minder aanwezig in het spel.

12 maart 2023 om 14:12

Heel verstandig idd om je beste man van afgelopen weken op een andere positie te zetten... dit deed Schreuder toen met Bergwijn ineens ook haha.

Ach maakt niet uit, dit is weer zo'n wedstrijd waar Heerenveen geen pepernoot gaat raken. Laat staan een paar gevaarlijke aanvallen produceren.

Verwacht gewoon een doodsaaie 0-3 voor Ajax. Doelpunt Kudus, Tadic en Klaassen (na invallen).
Tadic met 2 assists. Misschien moet ik er ook wat geld op inzetten

12 maart 2023 om 13:18

Aardig risico hoor, dit seizoen geld inzetten op Ajax. Met Heitinga ziet het er wel een stuk stabieler uit dan onder Schreuder, maar er zijn nog maar weinig potjes geweest waarin ik lekker ontspannen heb zitten kijken.

12 maart 2023 om 13:41

Ze hebben de beste linkerkant van Europa he, moeten we niet vergeten.

Nee zonder dollen, het is weinig spectaculair wat ajax laat zien. Kan zomaar een zware middag worden voor ze.

Manmanman hou nou toch eens op met die walgelijke Taylor.

12 maart 2023 om 13:42

werd eerst extreem omhoog gepraat, maar nu is het toch niets he?

12 maart 2023 om 13:56

Er is echt maar een heel beperkt clubje geweest die hem heel goed vonden. Het gros moest het nog maar zien, en hebben geconcludeerd dat hij niet goed genoeg is. En van dat beperkte clubje fans zijn er, ongelofelijk maar waar, nog steeds een aantal die het in hem zien.

12 maart 2023 om 14:13

De start van het seizoen was van Taylor gewoon heel sterk, net als Bergwijn. Iedereen heeft gezien wat Schreuder met de ploeg heeft gedaan. Neemt niet weg dat Taylor ook sinds het vertrek van Schreuder eigenlijk niks meer heeft laten zien. Op zulke momenten verlang je dan toch weer naar Gravenberch. Die had in ieder geval nog die dribbel naar voren en een incidentele afstandspegel.

12 maart 2023 om 13:54

Waarom is hij zo walgelijk dan? Speelde toen tegen Sparta heel erg sterk en op 8 is het gewoon een goede speler. Kritiek op hem is echt zo overdreven. Ja hij wisselt goede momenten af met mindere momenten, maar het is echt geen slechte speler.

12 maart 2023 om 13:58

Smaken verschillen, ik vind het ongelofelijk dat hij basis bij Ajax speelt. Als dit het niveau waar je heen wilt gaan…

12 maart 2023 om 14:10

Ajax presteer niet meer wat we bij Ajax standaard mogen noemen vanwege dit soort spelers. Taylor, Rensch, Wijndal, Bergwijn, etc. Het verval kan niet beter in beeld worden gebracht.

12 maart 2023 om 14:10

Oke maar wat zijn je argumenten? Je moet kijken naar wat je hebt. Hij is technisch, behendig, heeft scorend vermogen, goed in het combinatie- en positiespel. Alleen verdedigend zwak, daarom niet op 6 zetten. Met Alvarez erachter moet dit zeker kunnen. Voegt in het positiespel meer toe dan Klaassen en heeft dit seizoen hetzelfde rendement terwijl hij lager op het veld speelt.

Oh joepie, weer Taylor in de basis. De man die niet kan verdedigen, niet scoort en eigenlijk niets creeert. Niet dat Klaassen heel veel beter is, maar die scoort nog wel eens een goal.

12 maart 2023 om 13:23

Klaassen heeft welgeteld een doelpunt meer dan Taylor gescoord.

12 maart 2023 om 14:12

“Niet scoort en eigenlijk niets creëert”. Bij 9 goals betrokken in 23 Eredivisie duels.

12 maart 2023 om 14:14

Prima, ik heb een stuk papier nog nooit zien scoren. Ben jij onder de indruk van Taylor de afgelopen 10 wedstrijden dan? Doet toch lettterlijk niets wat echt bijdraagt aan het spel?

12 maart 2023 om 14:22

Tegen Sparta speelde hij heel sterk. Verder wisselt hij goede met slechte momenten af, maar weet hij geregeld het spel naar voren te verplaatsen. Berghuis speelt bijvoorbeeld al tijden ruk (na het WK), maar daar wordt niks over gezegd.

Volgend jaar echt een middenveld vormen met 3 anderen. Ook niet met Alvarez en Berghuis. Meer voetbal erin.

12 maart 2023 om 13:43

Dat is juist het probleem bij Ajax: het middenveld. Zeer ondermaats. Ik zou Kudus op 10 zetten. En naast hem 2 aankopen. Dus dat wordt vanmiddag niks;-)))

Met Taylor, Rensch en Wijndal zit je nooit comfortabel.. zou er dan echt niets beters zijn in de jeugd.

12 maart 2023 om 13:33

Ik heb de aankoop van Wijndal nooit begrepen, omdat we Blind nog hadden en ik veel potentie zag en zie in Salah Eddine. Rensch en Taylor moet je gewoon de tijd geven vind ik. We blijven een opleidingsclub en beide tonen genoeg potentie, maar zijn gewoon nog erg wisselvallig. Net als het hele team dit seizoen. Zulke spelers worden beter als ze zich kunnen optrekken aan de leiders (zowel voetballend als persoonlijk) die wij vaak gehad hebben in de afgelopen seizoenen. Die leiders zijn echter niet aanwezig dit seizoen (op Tadic en in mindere mate Timber na).

12 maart 2023 om 13:40

Dan moet jij vaker naar Twente kijken. Door alle blessures staat Salah-Edinne basis (gister zelfs linksbuiten). Ik vind dat hij erg tegenvalt, maar door zijn leeftijd heeft hij inderdaad nog wel potentie. Als Ajax zijnde zou ik hem na dit seizoen nog een jaar uitlenen. Wellicht doet hij het beter als hij een paar maand basis speelt.

12 maart 2023 om 13:44

Is ook geen linksbuiten natuurlijk. Hij was echt heel erg goed in de jeugd, alleen raakte die helaas heel erg zwaar geblesseerd. Benieuwd of die nog gaat komen waar ik dacht dat die zou komen.

12 maart 2023 om 13:50

Hij valt tegen, maar hoeveel wedstrijden heeft hij als linksback gespeeld? Gister dus linksbuiten en daarover veelal op het middenveld. Dan is het ook lastig oordelen.

12 maart 2023 om 13:56

Ik ga hem ook niet als linksbuiten beoordelen. Speelde in de jeugd prima als linksback. En in duels tegen Ajax en PSV vond ik hem bij Twente een van de beteren als middenvelder.

12 maart 2023 om 13:41

Alles is beter dan die drie. Of het is bij Ajax nog erger gesteld dan we dachten...

12 maart 2023 om 13:58

Sanchez en Regeer zijn minder dan Rensch. Grillitisch en Klaassen zijn niet aantoonbaar beter dan Taylor. Bassey is als back slechter dan Wijndal en Hato is ook nog niet op het niveau van Wijndal. Dus niet alles is beter dan die drie. We zijn de afgelopen jaren ook wat verwend geraakt met spelers die nu op die posities in de absolute top spelen. Er kan nou eenmaal een jaar zijn waarin mindere jeugd doorstroomt/de jeugd meer tijd nodig heeft door de omstandigheden. Vind dat normaal, en het opportunisme van iedereen overdreven.

12 maart 2023 om 14:07

Sanchez en Regeer zijn aantoonbaar minder slecht dan Circus Rensch. Klaassen brengt veel meer dynamiek, loopvermogen en gevaar dan Taylor. Dat Ajax een vreselijk slechte transferzomer heeft meegemaakt moge duidelijk zijn. En zo lang van der Sar de dienst blijft uitmaken bij Ajax is er 1 weg: naar beneden.

12 maart 2023 om 14:12

Waar is Sanchez beter in dan Rensch? Misschien verdedigend in de 1-op-1, maar voetballend is het belachelijk slecht. Zou ook nooit als een inverted back kunnen spelen, komt technisch zo enorm veel tekort. Echt een back voor een club in de Championship, een soort mindere Kenny Tete. Taylor is beter in de korte combinaties dan Klaassen en heeft ook scorend vermogen. Klaassen scoort om de wedstrijd en is dan de overige negentig minuten onzichtbaar.

12 maart 2023 om 17:01

Ik zou ze allebei wegdoen. Dat zegt denk ik wel genoeg...

12 maart 2023 om 13:53

Even normaal over Wijndal. De beste linksback van Europa

Tja, als je van betonvoetbal en balletjes breed/-achteruit, moet je zeker Taylor opstellen. Klaassen brengt toch veel meer energie? En Bergwijn mag weer een volgende wanprestatie leveren. Ach, Frank de Boer is terug. Lang leve de lol en de punten!

12 maart 2023 om 16:31

Oh en wat had je het fout. Taylor en Bergwijn prima vandaag. Aan alleen energie van Klaassen heb je niet zoveel.

12 maart 2023 om 17:00

Achteraf is een koe in haar kont kijken. En 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Ik heb ook wel eens een goede dag;-))

12 maart 2023 om 21:20

Als je de spelers een beetje kent weet je dat als ze in vorm zijn, ze veel kunnen toevoegen aan Ajax. Meer dan Klaassen.

Kans op puntverlies schat ik op minstens 40%.
Zodra ze een ploeg tegenkomen die erop klapt wordt het moeilijk.
Want voetballend spelen ze absoluut niet overtuigend, laat staan dominant.
Maar je weet het nooit natuurlijk; als Heerenveen haar dag niet heeft, kan het ook maar zo een saaie 0-2 worden....

Taylor hoeft voor mij niet meer. Speelt alles terug op Bassey die er weer niks mee kan. Ik zou Grillitsch wel wat meer willen zien. Durft tenminste naar voren te spelen!

Het ging toch juist beter zonder Taylor? Waarom dan terugzetten?

Een middenveld van Alvarez, Grillitsch en Kudus zou toch het beste staan. Apart dat Grillitsch nooit een kans krijgt.

12 maart 2023 om 16:33

Niet echt. Tegen NEC was het ontzettend armoedig met middenveld Klaassen Alvarez Berghuis. Vandaag creëren ze een stuk meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren