Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente-trainer Joseph Oosting reageert op vermeende interesse van Ajax

Laatste update:

Joseph Oosting kent een uitstekend debuutseizoen bij FC Twente. Als opvolger van Ron Jans had de 52-jarige Emmenaar grote schoenen om te vullen, maar dat doet hij naar behoren. Met de Enschedeërs staat hij op poleposition om (kwalificatie voor) Champions League-voetbal te bereiken. Voor het eerst sinds 2011 lonkt weer het hoogste Europese niveau.

Hoewel Oosting niet al te veel wil denken aan deelname aan het miljardenbal, zit dat toch in het aard van het beestje. "Je wil er niet mee bezig zijn, maar dat ben je wel", bekent Oosting aan de NOS. "Het is onze ambitie, dat hebben we ook tegen elkaar uitgesproken."

Eerder dit seizoen bleek Fenerbahçe te sterk in de strijd om kwalificatie voor de Conference League. "Dat was al mooi en spannend", blikt Oosting terug. "Nu kunnen we de voorrondes van de Champions League bereiken. Dat is mooi, iets tastbaars. Daar doen we alles aan."

Interesse Ajax


In de wandelgangen gonzen er geruchten die Oosting aan de trainerspositie in Amsterdam linken. John van 't Schip staat na dit seizoen zijn plekje af als trainer en gaat in een technische functie verder in de hoofdstad.

Oosting zegt zich 'vereerd' te voelen door de vermeende interesse van de Amsterdammers. Hij vermoedt dat de geruchten bestaan uit een combinatie van opportunisme en lof voor zijn trainerskwaliteiten.

"We doen het goed en hebben de lijn van vorig seizoen door kunnen zetten", wordt Oosting geciteerd door de staatsomroep. "Maar natuurlijk is het ook opportunistisch. Een paar slechte wedstrijden en ze hebben het niet meer over mij."

Te lang wil Oosting het echter niet hebben over Ajax. Hij noemt het een 'mooie club', maar heeft het liever over zijn huidige werkgever, FC Twente. "Het is leuk dat mijn naam wordt genoemd, maar ik wil respect hebben voor mijn club. Dus ik kan daar niet zoveel mee", besluit de coach.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laat maar komen. Het is opportunistisch inderdaad. Maar de kans dat ze gaan voor iets dat nog slechter uitpakt lijkt mij ook onwijs groot.

5 april 2024 om 14:49

Valt mij vooral op dat veel spelers die onder hem werken of gewerkt hebben, altijd positief over hem zijn. Bij ten hag viel dat ook veelal op na mijn inziens

5 april 2024 om 14:56

Ik verwacht dat Ajax voor een grotere naam gaat met wat meer bagage. Die zijn wel gebaat bij trainers die al hebben laten zien iets nieuws op te kunnen bouwen onder lastigere omstandigheden.

5 april 2024 om 15:21

Maar zoals wie dan?

5 april 2024 om 16:04

Als je het lief vraagt denk ik dat Advocaat na de zomer wel in Amsterdam wil komen werken hoor. Dan voelt hij zich vereerd. Ik durf te wedden dat Ajax met deze spelers dan wat beter gaat presteren. Je kijkt tegelijkertijd wel naar kutvoetbal en er wordt niets ontwikkeld en de trainer klaagt over het gebrek aan kwaliteit in de spelersgroep, maar 2 plekjes stijgen op de ranglijst moet kunnen. Zou je het er voor over hebben?

Ik zou het toejuichen! Een no nonsens persoon die naar mijn mening niet zo gauw onder de indruk raakt. Laat ze teams goed voetballen, alleen denk k niet dat Twente hem laat gaan!

5 april 2024 om 15:35

Precies hetzelfde hoe ik over Steijn dacht... een mens kan zich vergissen.

5 april 2024 om 15:45

Steijn speelde toch heel ander soort voetbal met Sparta. Dat was lange halen gauw thuis. Bij RKC en Twente zie je wel echt verzorgd voetbal onder leiding van Oosting!

5 april 2024 om 16:18

Eens, maar Steijn was een evenwichtige, ervaren trainer en ook no-nonsense.

Dus ik dacht dat hij het wel zou redden.

5 april 2024 om 16:58

Steijn had het wel kunnen redden bij Ajax, maar dan met een ander bestuur en andere TD. Denk dat weinig trainers hadden kunnen presteren tijdens de onrustige fase van de eerste seizoenshelft. Steijn heeft dit natuurlijk ook ruk gedaan.

5 april 2024 om 18:26

Toch denk ik niet dat Steijn voor elkaar had gekregen wat v/h Schip nu voor elkaar heeft.
Daarmee zeg ik niet dat Schip goed is, maar wel beter dan Steijn.
Een beetje trainer staat met dit materiaal gewoon 3e, zo slecht is het allemaal niet.

Daarmee zegt hij heel slim. Ik richt me op Twente, maar laat tussen de regels door weten dat ze hem zeker mogen bellen ;-) Ik zou het geen gekke keuze vinden! Nederlandse trainer, bewezen dat hij teams beter maakt.

5 april 2024 om 16:12

Is een beetje eigen interpretatie wat je er van maakt. Zou natuurlijk ook kunnen zijn: voel me vereerd dat Ajax interesse heeft maar ik ben iets moois aan het neer zetten met Twente en daar wil ik me op focussen.

Hij doet 't wel goed maar bewezen trainer ook weer niet echt. Sinds 2021 hoofdtrainer in profvoetbal en als Ajax geen heel raar seizoen had, had Twente geen vcl en dus zouden ze niet zo over hem praten. Desalniettemin, ik zie Ajax en Oosting wel als een match want ik vind het wel een kundige trainer

Blijf lekker bij Twente en oogst (Europees voetbal) wat je dit jaar zaait. Ik was bang dat het minder zou worden na Jans, maar op de aanvallende backs na is zo'n beetje alles er beter op geworden. Ook het uit-syndroom is er niet meer.
Wie bint onmeunig blie met oe, Spieker Joseph!

5 april 2024 om 14:57

De vleugels zijn aanzienlijk minder met Rots en Vlap, maar is natuurlijk ook een selectieprobleem

5 april 2024 om 15:06

Die zijn zeker minder, echter zijn de resultaten beter. Kun je nagaan als we die vleugels van vorig jaar nog wel hadden gehad. Hopelijk blijft hij nog minstens een jaar bij Twente. Wel goed om te zien dat Twente weer een club is geworden waar iedereen wil spelen en trainer wil zijn.

5 april 2024 om 15:35

Toch maakt Rots ook mooie stappen en doordat de vleugels niet meer vooral voor eigen gewin gaan scoort de centrale as ook meer.

5 april 2024 om 17:46

Denk ook niet dat Ajax voor Oosting gaat, maar logisch dat hij vereerd is. Als Ajax hem wilt , is hij gewoon weg, wat voor jullie natuurlijk jammer is. Ajax is en blijft een grote club, waar zat mensen graag trainer van willen zijn.

Dit is toch wel de reactie waar je op hoopt!
Respectvol en tegelijktijdig die deur lekker open houden.

Ik vind dat hij bij Twente echt wel een team heeft gemaakt en het beste uit zijn spelers haalt.
Daarnaast zie ik hem wel tactisch sterker dat Schippie, die m.i. meer een people manager is dan een tacticus



Oosting samen met Frank de Boer. Genoeg Ajax DNA voor alles en iedereen in de trainersstaf. En anders Oosting allen en de Boer ergens in de directie. Je kunt zeggen wat je wilt maar de Boer is een echte Ajacied en ja ik weet dat hij ooit een zaak heeft aangespannen tegen Ajax. Maar wie heeft er geen fouten gemaakt toen hij jong was.

5 april 2024 om 15:08

De boer nodig omdat Oosting "het Ajax spel" niet snapt?

5 april 2024 om 16:06

Ik zeg toch nergens dat Oosting het Ajax spel niet snapt. Meer dat de Boer iedereen kent binnen Ajax en dat ze de Boer altijd meer tijd gunnen dan iemand van buitenaf.

5 april 2024 om 15:33

Frank heeft ons ook enkele hele mooie jaren gegeven.

5 april 2024 om 15:36

Maar wie is dan assistent van wie? Zie dan liever een Reiziger of Bogarde of Dave Vos als assistent om het Ajax gehalte hoger te houden. Zo lang Valkanis maar weg is in ieder geval



Heb het al vaker aangegeven, maar zou Oosting heel graag bij Ajax willen. Als Ajax voor een Nederlandse-trainer gaat, zie ik hem als de beste kandidaat. Ben een groot fan van hem. Probleem is dat hij pas sinds dit seizoen coach is van FC Twente en misschien kan je dan ergens denken dat hij het wat langer moet laten zien, dat is ook te begrijpen. Maar wat mij betreft heeft hij in dit ene seizoen bij Twente, maar ook in de jaren hiervoor bij RKC Waalwijk laten zien dat hij een goede trainer is. En heeft voor zijn periode bij RKC een aantal jaar Jong Vitesse onder zijn hoede gehad, maar was hij ook assistent bij het eerste elftal van Vitesse van 2019 tot 2021 dus hij heeft opzicht al redelijk wat ervaring en op verschillende niveaus mogen kijken en werken, maar ook uitstekend werk verricht en overigens wat langer geleden is Oosting ook 4-jaar assistent bij FC Emmen geweest, maar later ook hoofdopleidingen.

Vind hem tactisch prima, heeft een duidelijke spelopvatting, speelt goed en verzorgd voetbal, maakt spelers beter en kan ook een team bouwen. Lees weleens reacties dat hij dan niet bij Ajax past, dat hij van het kamp komt, etc. en ten Hag kwam (volgens mij) niet van het kamp maar die had ook net als Oosting iets waarbij je eerst dacht dat het niks zou worden. Dan heb ik het gewoon over hun omgeving en persoonlijkheid, niet over hun sportieve prestaties. Als ik dan toch de vergelijking tussen ten Hag en Oosting maak; ten Hag had in feite nou ook niet zoveel ervaring en zoveel bewezen als hoofdtrainer toen hij bij Ajax begon.

Natuurlijk goed gedaan bij zijn clubs waar hij werkzaam is geweest en natuurlijk had ten Hag een andere route en andere clubs, maar veel verschil qua ervaring/getrainde clubs vind ik het niet met Oosting. Ten Hag begon namelijk in de jeugd bij FC Twente (heeft Oosting overigens ook gedaan, maar dan bij Emmen en Vitesse) als trainer, daarna assistent van Rutten in het eerste elftal, waarna hij met Rutten meeging naar PSV en daar zijn assistent werd. Uiteindelijk ging ten Hag zijn eerste eigen trainers-klus aan bij Go Ahead Eagles waar hij top presteerde en promoveerde naar de Eredivisie, maar ten Hag vertrok toen naar Bayern Mã¼nchen om daar trainer van het tweede elftal te worden en nauw samen te werken met Guardiola. Uiteindelijk ging ten Hag toen naar FC Utrecht, waar hij 2,5-jaar heeft gewerkt voordat Ajax hem binnenhaalde.

Ten Hag heeft dus wel bij grotere clubs en trainer in de keuken kunnen kijken, maar vind het vergelijkbaar met wat Oosting nu heeft opgebouwd. Ten Hag had dus eigenlijk op het hoogste niveau 3,5-jaar ervaring voordat hij naar Ajax vertrok. Oosting zit nu bijna op iets vergelijkbaars en Oosting lijkt mij ook iemand die zeker kans van slagen heeft bij Ajax. Is wat anders dan bijvoorbeeld Steijn, die ook vooral bij kleinere clubs heeft gezeten maar juist weer een hele andere soort coach voetballend en tactisch is waar Oosting uitgaat van goed en beter voetbal, maar hij lijkt mij ook iemand die er continu bovenop zit zoals ten Hag bij Ajax ook deed.

Wat misschien in het voordeel van Ajax kan werken, is dat Oosting na dit seizoen nog maar 'n contract voor 1-jaar bij Twente heeft, al zit er nog wel een optie in om het contract met 1-jaar te verlengen tot medio 2026. Maar ik hoop dat Ajax een poging waagt.

5 april 2024 om 15:00

Net als bij Ten Hag zullen ze in Amsterdam over zijn accent vallen totdat hij presteert.

5 april 2024 om 15:17

In vergelijking met Ten Hag spreekt Oosting vloeiend ABN, maar dat is ook al redelijk snel.

Begrijp de dol enthousiaste ajacieden in de reacties wel, maar hoe realistisch is dit echt? Twente betaalde nog geen jaar terug een paar ton aan RKC om zin contract af te kopen, heeft nog een doorlopend contract en doet het goed. Gaat ook nog geregeld op zijn snufferd, maar bij Twente word wat meer geaccepteerd dan bij de top 3. Voor hem sowieso beter om nog een jaar of 2 te blijven, moet duidelijk nog wel wennen aan hoge verwachtingen en die worden bij een stap alleen maar groter. Verder, en belangrijker, waarom zou Oosting weg willen terwijl hij afstevent op plek 3? En waarom zou Twente mee werken aan zijn vertrek? Die doen dat enkel als er een paar miljoen word geboden, en de beurs van Ajax is tegenwoordig toch ook niet meer zo gespekt? Zeker een talentvolle trainer, nog voldoende te leren en prima op zijn plek maar zie een vertrek niet gebeuren, vrij onrealistisch. Te duur, te vroeg, door contract duur en ranglijst de verkeerde plek en vooral de verkeerde tijd. Vind dit soort berichten altijd zo makkelijk, een beetje stoken als het belangrijk word op het eind van het seizoen.

Het lijkt wel alsof je tegenwoordig maniakaal met je vak bezig moet zijn wil je als trainer slagen bij een topclub. Ten Hag is zo, Bosz en Slot ook. In de top van de Premier League zijn ze dat ook vrijwel allemaal. Oosting komt op mij heel nuchter over, beetje net als veel gasten van Twente, zoals Michel Vlap en Van Wolfswinkel. Gasten met veel kwaliteit, maar toch ook net niet die klasse en mentaliteit voor de top.

Zien mensen die hem wat beter kennen in hem echt een toptrainer, of meer een soort Ron Jans die nu bij Ajax wat rust kan brengen, maar zodra Ajax weer naar de top wil dat er dan wel weer een maniakale coach voor de groep moet komen te staan om iedereen scherp te houden en het maximale uit zo'n groep te persen?

5 april 2024 om 15:12

Oosting is in potentie zeker wel een betere trainer dan Jans. Allebei hebben ze people manager skills en kunnen het beste uit individuen/teams halen, maar Oosting naar mijn mening tactisch sterker. En voor hoe ver ik meekrijg heeft hij ook dat licht maniakale in zijn manier van wedstrijden analyseren en voorbereiden.
Oosting maakt ook nog wel fouten in opstellingen, wissels en tactische aanpassingen maar de potentie is duidelijk zichtbaar.
Beste voor hem is om nog 2 jaar bij Twente te blijven en zich te ontwikkelen. Ajax is op dit moment nog te hoog gegrepen voor hem. Hij lijkt mij zelf ook een duidelijke, geleidelijke carrière planning te hebben dus ik zie hem nog niet vertrekken.

5 april 2024 om 17:50

Beter als Jans? Met alle respect, maar dat zegt je op basis van 1 seizoen ? Jans heeft het met Groningen fantastisch gedaan. Later ook met Heerenveen en vorig jaar met Twente.

Oosting zal in mijn ogen echt niet beter zijn dan Jans o.b.v. 1 seizoen.

5 april 2024 om 19:23

Absoluut is Oosting beter dan Jans. Jans heeft bij Twente zelden een wedstrijd naar zijn hand kunnen zetten na een tactische ingreep. Oosting kan dat wel. Jans is goed voor rust en eenheid. Oosting is goed voor rust en eenheid en tactiek.

Hou op met hem dit is niet de trainer die we nodig hebben die van bødo, xavi, ten hag.

5 april 2024 om 15:32

Jij denkt dat die gaan komen terwijl het een grote puinhoop is? Die kunnen kiezen uit meerdere clubs en aanbiedingen. Een top trainer of sub topper gaan niet instappen bij Ajax op dit moment dat is niet realistisch om te denken.

5 april 2024 om 18:33

Het gaat om een trainer met visie en potentie. Iemand moet in het profiel passen. En slaris zal niet slecht zijn. Mocht de trainer inspraka hebben op in en uitgaande transfers dan zullen er echt wel mensen zijn die de potentie zien.

5 april 2024 om 16:10

Ik hoop echt dat je troll bent dude. Anders ga je me een partij teleurgesteld de zomer in. Die mannen gaan niet meer komen. Knudsen had je misschien vorig jaar kunnen strikken. Maar nu mag je echt al heel blij zijn als een Jans, Oosting of uberhaubt een Van Wonderen hierin durft te stappen.

5 april 2024 om 17:51

Praat niet zo dom, het is en blijft Ajax. Veel grote clubs beleven wel eens een dipje, maar blijven altijd aantrekkelijk, zo is dat met Ajax ook gewoon.

5 april 2024 om 18:31

Veel slechter kan niet het is qua selectie redelijk rustig verwachtingen zijn getemperd. Instappen is nu makkelijker dan na een ETH.

Ga er vanuit dat hij heeft gekeken naar de situatie met Steijn en dat zou voor mij al een hele grote rede zijn om hier nooit aan te beginnen. Ze moeten opzoek naar een nieuwe trainer een nieuwe TD en een nieuwe algemeen directeur. Al met al 3 keuzes en ik kan nu al bedenken dat er 2 van de 3 ongeschikt gaan zijn. Heel jammer dat het mooie werk van Edwin en Marc totaal ongedaan zijn gemaakt in 2 a 3 jaar.

Ik hoop van harte dat Slot blijft maar mocht Slot vertrekken en Feyenoord zou bellen. Lijkt mij de keuze tussen Feyenoord en Ajax niet moeilijk voor Oosting

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren