Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bruno Fernandes schiet Portugal met dubbelklapper langs Uruguay

Laatste update:

Portugal heeft maandagavond een terechte zege geboekt op Uruguay: 2-0. Een direct ingedraaide voorzet van Bruno Fernandes verzorgde de eerste treffer van de avond. Even leek het erop dat Cristiano Ronaldo de bal nog schampte, maar later werd het doelpunt toegekend aan zijn teamgenoot. In blessuretijd mocht Fernandes vanaf de strafschopstip ook zijn tweede doelpunt van de avond aantekenen. Door deze tweede overwinning in Groep H is Portugal al zeker van de volgende ronde op het WK.

De Portugezen begonnen vanavond met twee wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Ghana afgelopen donderdag (3-2 winst) . Bondscoach Fernando Santos kon centraal achterin geen beroep doen op Danilo Pereira, die kampt met gebroken ribben. Daardoor stond de inmiddels 39-jarige Pepe naast Manchester City-ster Rúben Dias geposteerd. Op linksback speelde Nuno Mendes, wat ten koste ging van een basisplaats voor Raphaël Guerreiro. Bij Uruguay moest Luis Suárez plaatsmaken voor Edinson Cavani. Daarnaast koos bondscoach Diego Alonso voor een 5-3-2 formatie.

In de beginfase was het initiatief voor Portugal. Verder dan een aantal speldenprikjes kwam a Seleção echter niet. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Rodrigo Bentancur: de Uruguayaan wist met één heerlijke beweging maar liefst drie verdedigers te passeren, maar zag zijn schot vervolgens gepareerd worden door doelman Diogo Costa. Vlak voor rust verliet Mendes in tranen het veld vanwege een blessure. De linksback van Paris Saint-Germain ging zonder tegenstander in de buurt plotseling naar de grond, waarna Guerreiro als vervanger mocht aantreden.

Na rust kwam Portugal dan toch op voorsprong. Een scherp aangesneden voorzet van Bruno Fernandes belandde direct achter doelman Sergio Rochet. In eerste instantie leek het erop dat Ronaldo de bal nog toucheerde, maar de FIFA kende het doelpunt uiteindelijk officieel toe aan de eerstgenoemde. Een kwartier voor tijd zag invaller Maximiliano Gómez zijn fraaie inzet van net buiten het strafschopgebied op de paal belanden.

In de slotfase kwam Uruguay nog dicht bij de gelijkmaker via kansen voor Suárez (zijnet) en Giorgian de Arrascaeta (redding Costa), maar tot een treffer kwam het niet. Na een handsbal van José Gimenez was het slotakkoord vanaf elf meter voor Bruno Fernandes, aangezien Ronaldo al gewisseld was. Op koelbloedige wijze stuurde de 28-jarige rechtspoot Rochet de verkeerde hoek in 2-0. Een hattrick zat er niet meer in voor de Mancunian, die met zijn laatste kans de paal raakte.

Door deze zege kunnen de Portugezen zich alvast gaan opmaken voor de knock-outfase van het prestigieuze eindtoernooi. Vrijdag wacht nog wel de laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Korea, terwijl Uruguay zich kan gaan opmaken voor een beslissend duel met Ghana.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je zal in de knock-out fase maar uitgeschakeld worden door zo’n penalty. Hands in het strafschopgebied blijft toch vaak een doodsteek in het voetbal.

28 november 2022 om 22:02

Is gewoon 100% penalty? Anders was het een doelpunt geweest dus ik snap je verbazing niet.

29 november 2022 om 08:40

Het al een doelpunt noemen roept ook wel verbazing op.
Of het volgens de regels een strafschop is weet ik niet precies. De regels en interpretatie door de scheids/var ervan is steeds weer anders.
Als voetbal liefhebber baal ik van deze goedkope penalty's, die vaak wedstrijdbeslissend zijn.
Daarnaast worden ze niet consequent gegeven. Dan krijg je hem wel mee, maar een andere scheids denkt hier ga ik niet aan beginnen.

28 november 2022 om 22:02

Volgens mij is de regel dat er geen penalty gegeven wordt als de bal tegen de steunarm komt. Gimenez ging met zijn arm naar beneden, maar dat was volgens mij zijn steunarm nog niet. Ik snap de ophef wel, in de eerste wedstrijd kreeg Portugal een hele goedkope penalty.

28 november 2022 om 22:03

Alsof die gozer die tackel inzet om een panna te krijgen. Die arm wordt gewoon zijn steunarm, als je als VAR zijnde hier ingrijpt heb je er echt geen kaas van gegeten.

28 november 2022 om 22:03

Anders kon Fernandes zo doorlopen 1 op 1. Zeker wel een penalty ook al is het per ongeluk. Iemand die per ongeluk een overtreding maakt is ook gewoon een overtreding.

28 november 2022 om 22:04

In de eerste wedstrijd werd Ronaldo toch duidelijk geraakt? Zet anders je bril even af want je doet niet eens moeite om je haat tegen Portugal te verbergen lol.

28 november 2022 om 22:05

Hoe moet je anders vallen? Die arm is er niet om de bal tegen te houden, maar om je eigen val te breken. 2 wedstrijden, 2 goedkope penalty's. Wel een hele spannende laatste pot straks....

28 november 2022 om 22:05

Klopt, omdat het geen Argentijnen zijn is het goedkoop zeker…

28 november 2022 om 22:06

Ronaldo was al aan het duikelen voordat ie heel heel licht geraakt werd. Was gewoon een ordinaire schwalbe. Was vandaag ook weer aan het duikelen, gelukkig trapte de scheids er niet in

28 november 2022 om 22:07

Hij moet gewoon blijven staan. Verdedigende blunder wat ‘m ook nog een strafschop tegen kost. Fernandes had nergens heen gekund als hij gewoon was blijven staan.

28 november 2022 om 22:08

@Suarez 7, Blijft gewoon heel lastig om hier een goede beslissing te nemen. Regelgeving omtrent hands snap ik zelf niet exact dus weet het niet zeker, maar vaak wordt het niet gezien als hands als het de steunarm is. Bepaalt toch wel de wedstrijd want Uruguay werd steeds gevaarlijker.

28 november 2022 om 22:08

Wat zeg jij nou allemaal weer sysflow. Argentinie kreeg een goedkope strafschop die spelregeltechnisch te rechtvaardigen was, maar die een klein land nooit zou krijgen. Snap niet wat daarvan de relevantie is. Ik noem hier de strafschop nog terecht en heb het hier beneden over een verdiende overwinning. Ik heb helemaal niks tegen Portugal, maar vond de strafschop tegen Ghana nergens op slaan. Blijkbaar ben je voor jou dan een Portugal-hater.

28 november 2022 om 22:11

@Gakpo: volgens mij gaat die steunarmregel uit van direct contact met de grond in een glijdende actie als de bal op de arm komt. Dus iemand die een sliding inzet en bij een voltooide sliding dan nog de bal krijgt tegen de arm waarmee hij zich afzet. Hier is Gimenez nog "in de actie" en glijdt hij, als hij de bal krijgt. Andere situatie volgens mij. Lastig in ieder geval. Leek mij een terechte penalty.

28 november 2022 om 22:25

@Suarez 7, als je heel zwart wit de regels leest zal het ongetwijfeld een penalty zijn. Maar als hij de grond had geraakt, wat 1 seconde later gebeurt, is het er geen. Ik vind dat in dit soort gevallen bij een 1-0 stand hier als VAR zijnde gewoon vanaf moet blijven

28 november 2022 om 22:31

Ik kan je begrijpen, haha. Als Suarez-fan was ik al aan het wegdromen van een scenario waarin Luisito per ongeluk de 1-1 zou binnenlopen in minuut 90+10 ;-).

28 november 2022 om 22:43

Inderdaad moet je maar niet vallen. Smerige panna van Fernandes kon zo door op de keeper. Gewoon een fout van de verdediger anders had Fernandes een vrije schietkans. jammer voor Uruguay en voor de speler. Pech noem je het ook wel

28 november 2022 om 23:27

"Hoe moet je anders vallen" is een irrelevante vraag. Een handsbal voorkomt een (grote) kans op een doelpunt binnen de 16. Het is niet een penalty omdat de verdediging iets verkeerds doet, maar omdat de aanvaller gecompenseerd wordt voor een onreglementaire voorkoming van een doelpunt.

Het probleem is niet dat het een penalty is. Het probleem is dat een penalty een onredelijk grote kans op een doelpunt geeft waar de verdedigende partij, mits goed ingeschoten, niets tegen kan doen.

Leg de stip op 13 of 15 meter, en geef vaker penalties.

28 november 2022 om 23:46

Die 1e was echt overduidelijk geen penalty, daar is een gelukkig een meerderheid het mee eens, dus zet zelf je bril ff af. Deze was er een volgens de regels, maar de regels zijn drama

28 november 2022 om 23:50

Ik ben het met je eens Gapko. Ik vind ook dat we te overdreven bezig zijn met die Var. Als je 12x beelden terug moet kijken, 4x de slow motion moet zien, dan dien je als Var al niet meer in te grijpen. De Var dient ervoor om grove fouten of dingen die een scheids mist te kunnen corrigeren, niet om elk miniscuul moment te controleren. Tegenwoordig is geen doelpunt zeker meer en durft een grensrechter bij 12 meter buitenspel niet eens te vlaggen. Bij elke goal 3 minuten var controle, want misschien pakte pietje wel ergens 20 ballen eerder het shirtje van Jantje vast. Als je als Var meekijkt en niets geks ziet, dan ga je niet alsnog elke beweging beoordelen, dan keur je een goal goed. Buitenspel checken is gewoon het beeld stil zetten op het moment van de pass. Niet duidelijk buitenspel, gewoon doorspelen. Dat hele lijnen spel voor een halve centimeter is echt onzinnig.

29 november 2022 om 00:05

Nee hij liep tegen n opponent en duikelde daarna op n overdreven manier; elke voetballer zag direkt dat t fake was
En dat had geel moeten zijn en van mij zelfs rood

29 november 2022 om 08:11

Hihihi, dit is wel de meest grappige opmerking hier. En dan tegen anderen zeggen dat ze een bril op moeten zetten ...hihi

29 november 2022 om 08:48

Tegen de steunarm kan een indicatie zijn dat het geen handsbal is maar dat is geen harde regel (is een paar jaar geleden aangepast). Neemt niet weg dat het volgens de huidige regels inderdaad wel een handsbal was.

28 november 2022 om 22:03

Volgens de richtlijnen dit seizoen is het gewoon een penalty.

28 november 2022 om 22:10

@FR-RKC, Wat is er dit seizoen dan verandert qua richtlijnen omtrent hands bij het maken van een sliding? Wordt een steunarm nu ook bestraft als hands?

29 november 2022 om 08:57

Niet dit seizoen, het seizoen hiervoor meen ik. Bal tegen de steunarm werd toen inderdaad niet beoordeeld als een handsbal. Tenminste, zolang je je arm dichtbij je lichaam hield. Met de huidige regels is dit afgezwakt en is steunarm niet meer dan een indicatie voor de scheidsrechter.

28 november 2022 om 22:03

Huh? Dus als Bruno erlangs was en kon scoren dan vond je dit het niks? Onzin zeg. Hij was er anders langs he!

28 november 2022 om 22:08

Siuuuuuuu who else! Wat een baas! 37j mensen! 37j!! 👑👏
Who Else? Wat dacht je van Bruno Fernandes ahaahaha en hij is geen 37 jaar!

28 november 2022 om 22:51

Roger Mila was 38 en scoorde 4 op een wk. Op zijn 42ste scoorde hij nog 1. Zo bijzonder is 37 niet vooral als jij goedkope penalties krijgt ipv geel voor duiken.

28 november 2022 om 22:05

100 % terecht penalty geen twijfel over mogelijk...... Giminez tja dat is eenmaal een met alle respect een domoor...

28 november 2022 om 22:11

Met alle respect zeggen om vervolgens iets te zeggen wat totaal niet respectvol is. Je bent me der toch eentje aquaatje.

28 november 2022 om 22:14

Vond het een terechte strafschop. Maar vond je dit echt lomp/dom? Vond het eerder een beetje ongelukkig. Uiteindelijk ook een fraaie actie van Fernandes, waar hij intuimt.

28 november 2022 om 23:29

Jij bent zeker wel meestal respectvol? je kan er ook wat van totaal niet erg ook overigens, hoor.

28 november 2022 om 22:09

Is gewoon en panal of snap je het spelletje niet ? Kan ook he

28 november 2022 om 22:59

Wat ik erger vond was dat er 2 Portugezen in de rechthoek stonde voor Bruno getrapt had. Vorige maand werd er nog terecht een strafschop overgenomen bij Madrid omdat dat gebeurde. Blijft stuitend hoe scheidsrechters de regels soms toepassen en soms helemaal niet.

28 november 2022 om 23:03

Met "de rechthoek" doel je op het 16-metergebied? Dat is nieuwe terminologie voor mij

29 november 2022 om 01:01

Volgens mij is dat geen probleem meer als ik het goed heb. Alleen: wordt hij gemist en zijn aanvallers er in de rebound bij, dan is het een indirecte vrije trap voor verdedigende partij. Zijn verdedigers te vroeg in zestien en belemmeren ze de rebound, dan moet de penalty overnieuw genomen worden. Als ik het goed heb zo iig.

29 november 2022 om 17:23

Vlaams

29 november 2022 om 00:59

Sorry, maar hier kan je niets anders geven dan een penalty. Hoe dan ook, hou je de bal tegen met de hand. Je onthoudt Portugal een kans. Steunhand is dit niet, die heb je niet nodig.

Bruno Fernandes. Wat een fenomeen.

28 november 2022 om 22:30

Een voorzet die erin vliegt en een penalty. Er wordt al snel gezegd dat een speler een fenomeen is.

28 november 2022 om 22:34

Nu blonk hij ook uit in het veldspel.

28 november 2022 om 23:16

Fenomeen is echt het meest misbruikte woord in het hedendaagse voetbal.

28 november 2022 om 23:52

Beste Portugese speler inderdaad.

Ronaldo voelt de hete adem van Kudus in zijn nek dus moet ie goaltjes stelen van zijn ploeggenoten natuurlijk!

28 november 2022 om 22:03

Goaltjes stelen sjongejonge zeg wat een niveau weer zeg

28 november 2022 om 22:03

Ronaldo liep juichend naar Bruno toe omdat Bruno scoorde is nooit goed he

28 november 2022 om 22:06

Hey Aqua waarom kom je niet reageren bij de Argentinië topic waar Messi zijn land helpt wanneer t nodig is?

28 november 2022 om 22:07

Zijn tv was toen kapot gegaan

28 november 2022 om 22:08

Je bedoelt waar de keeper van Mexico Argentinie helpt? Die bal van Messi ging erin omdat hij liep te blunderen

28 november 2022 om 22:08

Toen was ie van de aardbodem verdwenen haha.

28 november 2022 om 22:10

Ahhh japie wat ben je toch een drolletje. Wat laat je je kennen man.

28 november 2022 om 22:11

Pff komt ie weer met zn Messi

28 november 2022 om 22:11

@Mick Hoezo laat ik me kennen? Jij vond dat sterk gekeept?

28 november 2022 om 22:15

Alsof de bal op de keeper af kwam. Jullie ronaldetes zijn echt lachwekkend. Het was een perfect in de hoek geplaatst bal. Mja ik snap wel als jouw idool amper van uit de 16 kan scoren...dan is het verdacht als iemand anders het doet.

28 november 2022 om 22:15

Japie

Jij begint ondertussen ook een echte irritante gast te worden zodra het over Messi gaat,

28 november 2022 om 22:17

Ronaldo is mijn idool niet. Maradona is de beste allertijden voor mij. Ik word alleen een beetje moe van dat gehyp van Messi vandaar mijn reactie. Messi speelde gewoon ruk tegen Mexico en profiteert van een keeper die loopt te blunderen en dan doen mensen hier of hij de sterren van de hemel speelde

28 november 2022 om 22:21

Lol dus je hebt jarenlang moeten wachten om deze reactie te plaatsen? Terwijl Ronaldo jaar in jaar uit zijn ploeg/land helpt wanneer nodig… de hypocrisie is ongelofelijk.

28 november 2022 om 22:26

Dat hij niet heel goed speelde oke, maar die goal was bijna onhoudbaar als je het mij vraagt. Meer in de hoek kon bijna niet.

28 november 2022 om 22:31

Ik vond het echt slecht gekeept ook hoor. Die bal was niet eens heel hard of snel en was een uur onderweg naar de goal. Een beetje keeper moet die gewoon hebben imo

28 november 2022 om 22:38

Dit is zowat de kinderachtigste discussie die ik in tijden gezien heb. Aqua benoemt terecht dat Ronaldo het doelpunt vierde met Fernandes, vervolgens wordt Messi er zomaar bijgehaald en dan komt Japie er nog bij om te vermelden dat een zuiver schot van 25 meter dat perfect in het hoekje viel in werkelijkheid een gigantische blunder was van de doelman. Geniet van de twee beste spelers van de afgelopen twintig jaar nu het nog kan aub.

28 november 2022 om 22:50

Crycry

28 november 2022 om 23:00

Je kunt het Japie niet kwalijk nemen, Suarez 7. Hij kijkt de wedstrijden immers niet Dat je die goal (1-0 bij Arg-Mex) als "blunderen van de keeper" omschrijft dan ben je de weg echt volledig kwijt hoor... En dat alles in een topic over Portugal - Uruguay, enkel en alleen omdat je er een Ronaldo vs. Messi discussie van wil maken, geheel off-topic. Veel triester krjjg je ze niet...

28 november 2022 om 23:02

Japie

Zouden al die Ronaldo fans maar eens objectief zijn als Ronaldo scoort en slecht speelt, helaas zit dat er NOOIT in, Messi speelde een zwakke eerste helft, 2e helft was beter maar nog steeds ondermaats voor Messi,

28 november 2022 om 23:25

@ericvanloo De Ronaldo fans missen idd vaak ook objectiviteit

28 november 2022 om 23:26

@sanderr Jij vond dat dus sterk gekeept?

28 november 2022 om 23:55

Word je beetje moe van dat gehyp van Messi die als spelverdeler en afmaken speelt? Wat word je dan niet van Ronaldo die zijn gehele carrière als afmaker (lees: intikker) speelt? Terwijl zijn teamgenoten, die echte voetbal tovenaars, waren (zoals Modric en Benzema) nooit herkenning kregen?

Messi raakt wel eens de bak en maakte een doelpunt. Tegenwoordig is dit zelfs al genoeg om MOTM te worden.

29 november 2022 om 00:59

Ronaldo zijn gehele carriere als afmaker speelt... Word steeds gekker hier haha. Als je dit echt meent kan je beter stoppen met voetbal kijken.

29 november 2022 om 01:04

Heb het nog maar eens opgezocht en ben het toch wel met Japie eens hoor. Een beetje keeper had hem gepakt.

29 november 2022 om 07:49

@Japie: "sterk gekeept" en "blunderen van de keeper" zijn twee uitersten. Je overdrijft weer eens om een (totaal irrelevant) punt te maken. Een goede keeper in vorm had dit schot misschien wel gepakt inderdaad, maar dit was absoluut geen enorme keepersfout, laat staan een blunder..

29 november 2022 om 10:38

Tsja, als dat de waarheid zou zijn dan zou het idd goed zijn. Helaas probeerde hij de goal voor zichzelf te claimen. Hij ging er na de wedstrijd nog mee door tegen de officials.
Bij Ronaldo draait alles om Ronaldo en zijn prestaties. Dat is ook 1 van de redenen dat hij zo'n fantastische carrière heeft gehad.
Probleem is dat nu hij minder wordt dat hij het team steeds meer in de weg gaat zitten dan dat hij helpt.

29 november 2022 om 10:54

Ik denk dat Aqua dat niet wist @bergzano, messi die opstaat op belangrijke momenten gebeurt namelijk zelden.

29 november 2022 om 11:36

@Sanderr Dan hebben wij denk ik andere maatstaven wat betreft keepen. Een schot wat zo lang onderweg is zou je imo moeten hebben. Als ik het schot terug kijk zie ik ook niet dat het zicht van de keeper belemmerd wordt door andere spelers

29 november 2022 om 12:01

Ik snap het ook niet de haat naar ronaldo is beetje enorm hier op voetbalzone dat is echt het domste wat je kan zeggen over ronaldo dat hij alleen intikkers scoort. Ronaldo heeft tientallen wereldgoals hahaha. Ik vind hem eigenlijk pas de laatste 3 jaar als echte 9 spelen en als het zo makkelijk zou zijn om op de juiste plek te staan en dat altijd dit seizoen dan niet, maar hoezo doet iedereen het dan niet als het makkelijk is om te scoren zoals hij doet de laatste 2 jaar

29 november 2022 om 13:05

Haha ja precies.. Mensen vergeten ook blijkbaar wat voor dribbelaar, skiller en snelheids monster Ronaldo was.. Zijn chronische knie blessure en leeftijd hebben dat helaas verminderd. Maar deze 1988m10 doet net alsof Ronaldo een carriere als Inzaghi of KJ Huntelaar had.

28 november 2022 om 22:04

Wat is je doel met dit soort opmerkingen. Kudus speelt een fantastisch WK, maar wat heeft dat met deze wedstrijd te maken?

28 november 2022 om 22:06

Gewoon een beetje humor zo op de maandagavond joh, laat gaan

28 november 2022 om 22:09

Dan zal ik de grap gemist hebben denk ik, my bad. Ik vind het lastig tussen alle provocaties door de humor er van in te zien.

28 november 2022 om 22:20

Nou kijk foto nu maar na. Hij raakt de bal met zijn haar. Dus is dan zijn goal haha.

28 november 2022 om 22:31

Hoe moet Ronaldo weten dat tie erin gaat? Tuurlijk probeert hij dan te koppen is heel normaal. Kinderachtig reactie uit haat hahaha maar lekker boeiend joh die haat zal in jou alsnog eeuwig blijven 😂

28 november 2022 om 22:58

Ik heb echt dikke respect voor Ronaldo zijn teamgenoten. Hoe zij met zo iemand kunnen speler is echt onbegrijpelijk.

Mooie tweede helft. Mijn held gaf uiteindelijk wel een impuls aan de wedstrijd, maar het was niet genoeg. Bruno Fernandes met een dubbelsag de grote man. Was ook dicht bij een hattrick.

Gatverdamme waarom kan deze commentator niet neutraal zijn. De haat naar Portugal is zo groot dat hij een handsbal goed wil praten. Daarvoor ook al een keer over die veldovertreder met regenboogvlag en dat ze mensen onwetend willen houden. Politiek en voorkeur voor team zijn de 2 grootste zondes als neutrale commentator.

28 november 2022 om 22:03

Het is me ook opgevallen dat ie zo vaak spelers opnoemt die allang al gewisseld zijn, maar in zijn ogen nog steeds meedoen… rare vogel joh.

28 november 2022 om 22:15

Nederlanders hebben sowieso een hekel aan Portugees voetbal. Ik kijk daaromChampions league wedstrijden van Portugese teams en interlands van Portugal lekker op internationale zenders. De BBC zendt ook het wk uit met neutraal commentaar bij Portugal (als ze niet tegen Engeland of Wales spelen) echt een verademing ten opzichte van al die negatieve narcistische commentatoren die we hier in Nederland hebben tegenover Portugees voetbal

28 november 2022 om 22:18

Je kan beter gewoon stomme commentatoren zeggen joh, dit woord is duidelijk te veel lettergrepen met een te ingewikkelde betekenis. Vrijwel alle landen hebben een hekel aan Portugees voetbal, omdat ze veel duikelen, zeuren en schoppen.

28 november 2022 om 22:34

Mooi dat je ‘namens’ vrijwel alle landen spreekt. Alsof je een steekproef hebt uitgevoerd haha.
Typisch Nederlands antwoord.

28 november 2022 om 22:42

Wij Nederlanders zijn wel de bakermat van een hoop dingen. Narcisme, racisme, overhypen, te kritisch zijn, generaliseren, klompen, wat hebben we eigenlijk niet uitgevonden. Heb jij eigenlijk wel een steekproef gedaan voor jouw generalisatie over Nederlanders 🤨

28 november 2022 om 22:52

Je vergeet Gerard Joling. Een ander wereldwonder dat wij uitgevonden hebben.

28 november 2022 om 22:53

Dit seizoen? Mooi voetbal.

28 november 2022 om 23:00

Nee duh, dat hebben we in 74 uitgevonden.

28 november 2022 om 23:11

Ik heb zojuist mijn steekproef afgerond. Nederlanders die de wedstrijden tussen Nederland - Portugal in 2004 en 2006 hebben aanschouwd, hebben namelijk 75% meer anti-Portugal brillen op hun neus.

28 november 2022 om 23:55

Mijn neefje is hier serieus op afgestudeerd aan de UvA. Hij heeft serieus studie gedaan naar anti-Portugese gevoelens na het WK van 2006 en hoe dat overkomt op Portugese migranten en hun nageslacht. Ik maak geen grap.

29 november 2022 om 00:05

Ik speelde vroeger, toen ik 6/7/8 was, te laag voor mijn doen bij een Portugese club in Amsterdam. Dus ik speelde de anderen helemaal weg, hierdoor werd ik vaak getrapt en hard ook nog. Moest af en toe met bloedende benen het veld uit en daar maar uitgejouwd worden voor ‘Echt een kleine Figo, hij raakt hem amper’ door vaders van de tegenpartij.

29 november 2022 om 10:06

En, wat waren de uitkomsten??

28 november 2022 om 22:04

Welke sonde komt daarna dan?

28 november 2022 om 22:07

Omdat hij zich niet kan voorstellen dat je fan van zo’n team met zo’n ontregelende speelstijl kunt zijn. Daarin deelt hij overigens mijn eigen mening. Wat een zuigploeg is dat zeg, niet te geloven.

28 november 2022 om 22:09

Arno Vermeulen... wat een slechte commentator. Hij zegt gewoon dat Godin weer een aantal jaar in eigen land speelt bij Velez Sarsfield, terwijl dat in Argentinië is. Trekt constant conclusies alsof hij in de hoofden van de spelers kan kijken. Bizar.

28 november 2022 om 22:17

Wie was commentator? Weer die witte chinees geloof ik, heb hem op de belg gezet want kan hem echt niet aan horen, vorige wedstrijd van Portugal was die Ronaldo goat aan het noemen

28 november 2022 om 22:23

Los van het feit dat Ronaldo inderdaad de goat is, kun je er niet tegen dat de commentator een feit waarneemt?

28 november 2022 om 23:52

Feiten mag die waarnemen, rare meningen uiten als feit niet

29 november 2022 om 12:08

En is het raar om ronaldo goat te noemen? Zoals tientallen miljoenen dat vinden sommige vinden Messi en sommige vinden ronaldo laat gewoon gaan man

29 november 2022 om 13:00

Ja en wanneer Sierd helemaal Messi zn billen ingaat, en hem de beste noemt bij een simpele actie, is het natuurlijk wel goed voor ericvanloo? Dan mag het zeker wel? Hoe kinderachtig ben je om van commentaar te wisselen omdat hij een ander dan jouw held de goat vind.. 😆

28 november 2022 om 22:33

Hij mag toch wel iets zeggen over de handsbal? Je reactie is ietwat huilerig in mijn ogen, zo bijzonder was het allemaal niet.

29 november 2022 om 07:51

"Haat naar Portugal"? Die gast was steeds aan het roepen dat Ronaldo vrij stond en dat ze hem moesten aanspelen man.

29 november 2022 om 10:41

Het commentaar was idd om te huilen. Hij zag al niet dat Ronaldo de bal helemaal niet raakt, hij zag de handbal niet en zei een paar keer dat het 3-1 was.

Tuurlijk hele zure penalty, maar het lijkt mij erg terecht. Raakt Gimenez het niet, loopt Bruno gewoon 1op1 naar het doel. Wat fijn dat Portugal eens een keer zonder poespas zich plaatst. Erg blij!

Verdiende overwinning. Ik heb geen moment het idee gehad dat Uruguay hier een resultaat zou behalen. Portugal was duidelijk de betere ploeg

28 november 2022 om 22:03

Uruguay is sowieso niet meer wat het geweest was. Tijd dat ze ook afscheid gaan nemen van Suarez en Cavani die kunnen niet meer lopen.

28 november 2022 om 22:06

Misschien kunnen die in een elftal met Daley Blind gaan spelen

28 november 2022 om 22:08

In een walking football competitie.

28 november 2022 om 22:07

Nouja, bij 1-0 heeft Uruguay toch wel een paar heel gevaarlijke momenten gehad, gelijkspel heeft er echt wel ingezeten hoor.

Belachelijk die pingel. Hij valt en raakt de bal achter zich. Geen intentie, geen zicht op wat hij doet. Onbegrijpelijk dat je daar een pingel voor geeft.

28 november 2022 om 22:04

Geen intentie? Haha sinds wanneer maken verdedigers wel hands met opzet! Sheesh wat een niveau soms!

28 november 2022 om 22:05

Dus als iemand per ongeluk met zijn elleboog iemand raakt tijdens het springen is het ook geen overtreding volgens jou? Omdat die geen intentie had is jouw reden? Sorry maar hij ontneemt Bruno een vrije scoringskans…

29 november 2022 om 07:54

Precies, geen zicht op wat hij doet en daarmee neemt hij het risico dat zijn hand of arm de bal raakt en laat dat nou net één van de redenen zijn voor een handsbal.

Zo zie je deze wedstrijd toch maar weer het verschil tussen Ronaldo en Messi.
De één speelt bij portugal.

28 november 2022 om 22:07

Heel eerlijk deed Messi naast zijn goal tegen Mexico helemaal niks, maar ja ze zijn allebei niet meer als vroeger verre van zelfs

28 november 2022 om 22:20

Messi speelde alles behalve een goede wedstrijd, stond wel veel meer druk op, en dat zal Woensdag tegen Polen niet anders zijn,

28 november 2022 om 22:44

Messi speelde buiten die goal ook niet best hoor. Je hoeft hier niet je gram te halen over Messi terwijl dit gaat over Portugal-Uruguay...

29 november 2022 om 00:21

Je begrijpt mijn comment overduidelijk verkeerd.

29 november 2022 om 09:32

Wat is het dan met de één speelt bij Portugal dan?

Kan de FIFA niet wat doen aan die irritante aanlopen bij penalties? Gewoon simpel een aanloop in een tempo, zonder hupjes of andere gekke dingen.

28 november 2022 om 22:06

Ja laten we elke week de regels aanpassen wanneer het je goed uitkomt voor afkeer tegen een club of land.

28 november 2022 om 22:36

Het zit je wel hoog he? Dat niet iedereen fan is van je geliefde Portugal.

28 november 2022 om 22:06

Want? De keeper mag vanaf achter de lijn toch ook de mafste capriolen uithalen?

28 november 2022 om 22:05

Verklaar je mening over Bruno s.v.p.

28 november 2022 om 22:11

Is het echt moeilijk voor te stellen dat neutrale fans hem irritant vinden? Kaartennaaier, mekkert veel bij de scheids, duikelaar, maakt vieze overtredingen lijkt qua uiterlijk op Suarez..

28 november 2022 om 22:17

Dat laatste hahahaha

28 november 2022 om 22:28

Wat is er mis met lijken op Suarez >.<.

28 november 2022 om 22:29

Oh ik heb daar geen moeite mee hoor. Ik kan objectief naar wedstrijden blijven kijken. Zeker is dat irritant, maar ik laat mij daar niet door ergeren anders blijf ik bezig lol

28 november 2022 om 22:35

Onderbuikgevoelens.

28 november 2022 om 22:44

Hij is bijvoorbeeld lang niet zo knap als Ronaldo.

28 november 2022 om 22:50

Wie wel Migi? Misschien dat Piers Morgen nog enigszins in de buurt komt.

28 november 2022 om 22:24

Voetballend is hij zeker de leader.

Portugal terecht gewonnen! Goeie pot van CR 7 en Bruno. Mooi om te zien dat Pepe nog mee doet, wat een klasbak. En mensen vallen over CR7 dat hij zijn doelpunt viert, maar hij deed zijn Siuu en andere celebration niet. Hij juicht voor de goal van zijn land, terecht! Uruguay vooral de eerste helft echt matig. Penalty vond ik wel terecht, was de handsball er niet stond hij 1 op 1 met de keeper. Misschien knullig, maar wel terecht.

28 november 2022 om 22:23

En na de wedstrijd wel tijdens het van het veld lopen doen alsof hij de bal raakte, het eergevoel van hem is toch enorm hoog. Voor het eerst in een officiële wedstrijd gewonnen van een zuid amerikaans land, maar nog steeds nooit gescoord in een officiëel duel tegen een Zuid Amerikaans land.

28 november 2022 om 22:45

Oh dit wist ik helemaal niet. Bedankt voor de info.
Bizar dat hij nog nooit tegen een Zuid Amerikaans land heeft gescoord.

28 november 2022 om 23:05

In een officiële wedstrijd

Bruno zo will ik je in ManUtd shirt zien doen scoren wat een geweldige speler

100% penalty. Bruno was er al langs en hij raakt de bal met zijn arm. Anders was het een vrije schietkans voor Fernandes. Snap niet hoe mensen dit geen penalty vinden. Hij ontneemt letterlijk een scoringskans…

28 november 2022 om 22:14

Omdat de regel is: steunarm = geen hands.
Aangezien dat zijn steunarm was snap ik wel dat mensen het geen penalty vinden. Het gaat hier niet om vrije schietkans of niet, het gaat om steunarm of niet en ik snap de verwarring wel bij mensen al was de hand nog niet op de grond dus 5cm vd grond verwijderd van wel of geen penalty. Maar die regel is pas ingevoerd hoor.

28 november 2022 om 22:25

Hij ontneemt een scoringskans simpel als dat. Als de keeper zo inkomt buiten het strafschopgebied gaat de scheids ook fluiten en ook een rode kaart als die de laatste man is. Fernandes kan hier zo doorlopen. Hij passeert hem al langszij. Absoluut een penalty maakt niet uit of het per ongeluk gaat of niet. Die gast wordt door de benen gespeeld, hij valt om en komt dan op zijn hand.

28 november 2022 om 22:28

Nee zo simpel is dat dus niet. De regel is dus "Als het je steunarm is, kan en mag het nooit hands zijn". Dan boeit het niet of je een scoringskans ontneemt of wanneer het eigenlijk een achterbal zou zijn. Alleen is zijn hand nog niet op de grond dus feitelijk gezien is het nog niet zijn steunarm.
Al vind ik dat wel ver gezocht, maar ik ben de scheids in kwestie niet.

Ik heb het ook nergens over per ongeluk gehad dus twijfel of je wel op mij reageert haha sorry.

28 november 2022 om 22:37

Hij valt letterlijk om. Het is niet eens een sliding lol, hij valt letterlijk uit balans omdat Fernandes hem door de benen speelt. Hij was al langszij gekomen. Als een keeper hem zo ook raakt buiten de 16 gaat de scheids ook fluiten. Hij ontneemt hier gewoon een scoringskans. Zeker wel terecht die penalty.

28 november 2022 om 22:38

Hij steunde op de bal, dat mag niet. Steunen mag alleen op het gras, dus penalty:P

28 november 2022 om 22:43

Haha ja als je het zo bekijkt FCP. Maar zonder dollen. In volle snelheid zie je dat hij dus achterover valt en wat doe je als je achterover valt? Je gaat met je armen steunen. Alleen op moment van aanraking is zijn hand nog niet op de grond dus zoals gezegd Feitelijk gezien geen steunarm. Maar ik vind het wel kinderachtig om hier voor te fluiten.
Modricmagic lijkt niet helemaal te begrijpen wat ik bedoel en dat is jammer voor de discussie want het is best een interessante gezien de pas ingevoerde regel mbt steunarm/hands

28 november 2022 om 22:57

Ik weet zeker wel wat je bedoeld. Maar hier maakt hij geen sliding maar hij valt achterover door de actie van Fernandes. Als dit een sliding was dan had ik het zeker wel begrepen. Echter valt hij hier om door Bruno Fernandes en niet door hemzelf. Dus dan ontneemt hij hier een scoringskans en dus is hier een penalty voor gegeven.

28 november 2022 om 23:04

Ja eens hoor. Het is ook erg ongelukkig

Portugal terechte winnaar, maar nu heb ik twee wedstrijden van ze gezien waar ze beide keren scheids aardig mee hadden bij discutabele penalties.

28 november 2022 om 22:07

Deze was sowieso terecht, die vorige was erg twijfelachtig. Maar als je die wedstrijd gezien hebt zie je dat die goal van Ronaldo wel heel snel afgekeurd wordt, dus dat was ook licht. Gezien de scheids dat ook een overtreding vond van Ronaldo snap ik wel dat hij het met de penalty ook een overtreding op Ronaldo vindt.

28 november 2022 om 23:52

1e pingel was n schwalbe maar deze kon je geven omdat er via een arm n scoringssituatie ontnomen werd...
Nb hands als nu moet echt anders

Hoe lullig het ook is dat hier een penalty gegeven wordt, hij ontneemt gewoon een 100% scoringskans. Als een keeper uitglijdt en de aanvaller meeneemt is het dan ook geen penalty? Verder natuurlijk een terechte overwinning van Portugal, daar doet dit moment gelukkig weinig aan af.

Zeer verdiende overwinning, commentaar was anti portugal, snap dat niet? Kijk als liefhebber!

Ik heb echt niks met Portugal, maar proberen nog een beetje te voetballen ten opzichte van Uruguay en Ghana en ik vind Ronaldo gewoon een topper, maar wat heeft Arno Vermeulen tegen Portugal? Überhaupt Arno als commentator maakt het allemaal heel negatief en ik kan er dan niet van genieten, niet alleen Arno, maar meerdere verslaggevers. Wat een irritant commentaar. Uruguay viel zwaar tegen. Teveel oudjes. Cavani en Nunez niet gezien. Bernardo ook niet best. Jammer voor Ronaldo, betrokken in het spel, maar geen goal en terecht ook voor Bruno.

28 november 2022 om 22:36

Nederlandse commentatoren kan je sws niet genieten haha, zijn fucking saai. Als je bein sport gaat kijken in het Arabisch dat is pas genieten en geeft jou extra energie enzo om te kijken.

Begrijp de ophef om de penalty niet. Als Gimenez de bal daar niet met zijn hand raakt staat Bruno Fernandes gewoon 1 op 1 met de keeper. Imo dus een terechte penalty want hij ontneemt een scoringskans.

28 november 2022 om 22:17

Je redeneert verkeerd. Het gaat niet om het wel of niet ontnemen. Het gaat om steunarm of niet. Heel grijs gebied dit want dit was duidelijk zn steunarm. Alleen op moment van bal tegen hand was zijn hand niet op de grond en steunde hij dus nog niet.
Ik vind de handsbal een vreemde beslissing, want nu moet je slidingen met je handen op je rug ofzo, zonder je op te vangen.

Yess! Keurige overwinning. Niet te veel energie verspeeld. Wel jammer dat Nuno Mendes geblesseerd raakte, speelde een prima wedstrijd tot de blessure. Hopen op een gunstige loting!

Uruguay heeft pech hoor. Al 3 keer lat/paal dit WK, daardoor nogsteeds niet een keer kunnen scoren. Dat met Nunez, Suarez, Valverde en Cavani in de selectie.
Portugal toch terecht gewonnen daar Uru te weinig deed.
Portugal is een taaie ploeg hoor. Hier win je sws niet makkelijk van. Ze kunnen erg smerig zijn en spelen opportunistisch voetbal als het moet.

28 november 2022 om 22:25

Valt me op dat Santos aanvallend wisselde, iets wat vele hier altijd opperde bij Portugal, maar dat pakte toch enorm slecht uit, na de 3 dubbele wissel was er wel weer controle

28 november 2022 om 22:44

Mee eens, stond ook perplex namelijk toen hij aanvallend wisselde.
Ik vind Portugal toch echt een gevaarlijke outsider voor het WK.

28 november 2022 om 23:01

Outsider? Hebben misschien wel de sterkste selectie.

28 november 2022 om 23:47

Min Ronaldo heeft Port miss de sterkste selectie. Een echte ster als Djogo Jota op de bank ...dan weet je: dit is een groot team
Enig zwak punt: ronaldo, speelt niet voor het team

29 november 2022 om 00:00

Jota speelt niet mee. Is al een maand geleden geblesseerd geraakt.

29 november 2022 om 01:03

Speelde vandaag gewoon een goede wedstrijd. Was belangerijk in de combinaties en 1x raken. Maar zoals gewoonlijk wil je alleen maar aandacht door te bashen. Ze zijn wel helemaal gek met iemand die niet voor het team zou spelen.. Maar jij weet het vast beter.

Wat kan ik hier van genieten. Al jaren zure opmerkingen over Portugal, alles naar beneden halen, alles in het negatieve stellen. Heerlijk dat er zoveel mensen zichzelf laten kennen en toch elke keer week kapot gaan van binnen. Elke neutrale toeschouwer weet dat Portugal terecht heeft gewonnen. Pas op het einde lieten ze zien hoe goed ze kunnen combineren en voetballen. Mensen blijf lekker negatief reageren want elke negatieve comment geeft mij meer genoegdoening. Twee wedstrijden, 6 punten in een lastige poule. Slaap lekker allemaal!

28 november 2022 om 22:50



Dit dus!!!
Maar wat je zegt, we moeten eigenlijk genieten dat ze er bijna een maagzweer aan overhouden. :'

29 november 2022 om 10:20

Als dit al een lastige poule is weet ik het ook niet meer. Ghana en Zuid Korea kunnen er helemaal niks van. Uruguay is taai maar geen topland. Na de poule van Nederland en Engeland de makkelijkste poule.

Schamteloze Ronaldo, zo hard die goal claimen terwijl er 100 camera's zijn.
Bruno lekker bezig, 2 assists en nu 2 goals. Hij moet oppassen of Ronaldo gaat naar Pierce Morgan om over hem te klagen.
Hopelijk gaat Ghana ook door want Uruguay is echt de Atletico Madrid van Internationaal voetbal.

28 november 2022 om 23:25

Toch weet je iets negatiefs eruit te halen dat gebash over Ronaldo neemt bizare vormen aan. Hij was gewoon blij voor Bruno die scoorde. Ronaldo lie juichend naar Bruno iets wat hij zelden uitbundig doet naar een speler die scoorde. Laat de rancune eens los.

28 november 2022 om 23:58

Is het mijn fout dat Ronaldo die goal claimde soms want dat deed die echt wel?
Verder van alle mensen hier moet je echt wel niets zeggen over negativiteit. Ik heb je op elke United topic Bruno zien bashen, United zien bashen, Ten Hag zien bashen. Tenzij jij het licht hebt gezien klink je hypocriet.

29 november 2022 om 11:57

Aqua jij bent niet serieus te nemen. Misschien niet gezien, maar er staan filmpjes online van na de match waarbij Ronaldo verhaal gaat halen over dat eerste doelpunt en het tracht te claimen.

29 november 2022 om 12:26

Nou aqua... heb je t interview gezien? Wil je nog steeds beweren dat Ronaldo de goal niet claimt?

Cr7 gaf al die look van nee niet aangeraakt,en ja messi schoot goed en keeper maakte geen wereld redding.

Toppunt van narcisme: je veinst een doelpunt gemaakt te hebben terwijl je weet dat de eer toekomt aan je teamgenoot. Je viert het alsof JIJ de bal raakte en je bent niet blij voor je team en teamgenoot...

Dan ben je nog walgelijker dan walgelijk. Dan hoor je niet in n teamsport
Dat ben jij dus Ronaldo: de grootste lxl die ik ooit op n veld zat

29 november 2022 om 10:58

Iemand walgelijk noemen omdat ie een doelpunt claimt. Wat zijn Nederlanders toch een ongelofelijk zielig triest volkje.

Ik hoop dat Nederland Portugal tegenkomt en er keihard afgaat, heerlijk zou dat zijn.

29 november 2022 om 12:56

Haha echt he. Zou trouwens niet de eerste keer zijn dat Portugal Nederland uitschakelt.. Misschien dat daar dan ook de woede vandaan komt ?

Wat een speler is die Bentancur ook speelde echt goed tegen Portugal dom van Juve om hem te laten gaan destijds, Valverde totaal onzichtbaar samen met Nunez. Cavani en Suarez zijn te oud en versleten

Penalties moet je alleen geven als het duidelijk opzet is. Zodra er niet duidelijk sprake is van opzet (lees: een natuurlijke actie) moet je ze niet geven. Komt de bal recht op de af en je slaat hem weg met je hand, al is het maar een klein tikkie, dan is het opzet. Maar zit je in een duel en komt de bal duidelijk onbedoeld tegen je hand dan hoeft dit niet te worden bestraft. Ook: sla je een bal weg uit een leeg doel dan is het een doelpunt en geen penalty. Zie Suarez die werd beloond voor zijn actie tegen Ghana. Je moet gewoon in de geest van de actie fluiten.
Verder: toen Uruguay begon te voetballen creëerde het opeens best wat kansen. Het kreeg gisteren met de 0-1 het loon van de angst naar mijn mening. Portugal is veel geschreeuw en weinig wol, ik zie ze het niet halen tegen een echt groot team. Ronaldo natuurlijk wel weer geweldig voor het elftal. Ik snapte Ten Hag niet toen hij zei dat hij Ronaldo, de topscorer van een slecht draaiend MU vorig seizoen, niet nodig te hebben. Of dit in elk geval duidelijk liet blijken. Echt bizar!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren