Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ zet Pascal Jansen per direct op straat; opvolger is reeds bekend

Laatste update:

AZ heeft afscheid genomen van Pascal Jansen, zo maakt de club woensdagmiddag bekend. De trainer, die sinds 2020 voor de groep stond in Alkmaar, wordt verantwoordelijk gehouden voor de teleurstellende prestaties van de ploeg dit seizoen. AZ werd in de Conference League uitgeschakeld in de groepsfase en staat in de Eredivisie op de vierde plek.

De laatste wedstrijd van Jansen in dienst van AZ is het bekerduel met Quick Boys (3-3) van dinsdagavond. De Alkmaarders hadden een verlenging en uiteindelijk zelfs strafschoppen nodig om af te rekenen met de amateurs.

Max Huiberts, directeur voetbalzaken bij AZ, reageert op het vertrek van Jansen. "Gedurende het seizoen hebben we meerdere momenten waarop we als directie en hoofdtrainer de zaken doornemen en uiteindelijk hebben we besloten om uit elkaar te gaan."

"Ondanks het lastige en ingrijpende besluit zijn we Pascal dankbaar voor wat hij de afgelopen ruim vijf jaar voor de club heeft betekend. We wensen hem dan ook veel succes in zijn verdere carrière."

Jansen had graag langer de kans gekregen, zo laat hij weten. "Ik loop lang genoeg mee in de voetbalwereld dat ik weet dat dit erbij kan horen. Het is uiteraard erg jammer en teleurstellend, want ik was heel strijdbaar om het seizoen met AZ succesvol af te ronden."

"Ondanks deze teleurstelling ben ik trots op mijn periode bij de club en de kansen die ik hier heb gekregen", vervolgt de ontslagen coach. "En bovenal wil ik mijn spelers en stafleden bedanken voor de prettige en intensieve samenwerking. Ik wens de club en de mensen het allerbeste toe in de toekomst."

De opvolger van Jansen is al bekend. Maarten Martens, die als assistent- en transitiecoach reeds tot de technische staf van de A-selectie van AZ behoorde, maakt het seizoen af als hoofdtrainer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
17 januari 2024 om 15:53

Als je alleen de ranglijst bekijkt wel. Ik vertrouw op de AZ fans van dit forum, die zeggen dat het voetbal al jaren niet best is.

17 januari 2024 om 16:01



Er zal wel veel kritiek op ons komen dat we verwend zijn, maar geloof me; het is echt niet om aan te gluren. De ranglijst verbloemt veel, maar daarom is dit hét moment om in te grijpen. Als er nu een ommekeer komt kan het seizoen nog gered worden. Ik zit er elke wedstrijd; uit en thuiswedstrijden incl Europees. Maar het is echt on-ge-loof-lijk hoe er gespeeld wordt. En dat werd vorig seizoen al ingezet.

17 januari 2024 om 16:02

Het is ook niet zo'n geweldige selectie. Misschien moeten de personen die de selectie hebben samengesteld ook eens in de spiegel kijken.

17 januari 2024 om 16:07

Tja, wat je Jansen kunt aanrekenen is dat hij aan het klooien was met de opstelling, maar verder moet je ook gewoon concluderen dat de selectie kwaliteit ontbeert. Je hebt onwijs veel creativiteit verkocht maar daar nauwelijks wat voor teruggehaald dat ook enigszins rendeert. Karlsson en Reijnders waren je meest creatieve spelers en ook Kerkez deed een flinke duit in het zakje. Als dan Mijnans ook nog geblesseerd raakt hou je wel heel weinig over. Je rechtsback (sugawara) creëert dit seizoen met afstand de meeste kansen. Dat zegt wel alles. En die zit nu ook in Azië.

Makkelijk van het bestuur om de trainer de laan uit te sturen, maar ze mogen ook wel de hand in eigen boezem steken. Veel AZ supporters klagen over het voetbal dit seizoen, maar dat heeft natuurlijk ook voor een groot deel met een gebrek aan creativiteit te maken.

17 januari 2024 om 16:15

Eens Weef. En dan verlies je naast Karlsson, Kerkez en Reijnders ook nog eens met Beukema en Hadzidiakos de stabiliteit achterin. Martins Indi die er een tijd uit lag.. Dat is niet makkelijk op te vangen en zeker niet als daar lichtgewicht spelers voor terugkomen zoals Penetra en Dantas. Moller Wolfe heb ik nog nooit goed zien spelen (maar nu kijk ik ook niet elke wedstrijd) en dan ga je er verdedigend echt op achteruit. Op de vleugels heb je kwantiteit, maar amper kwaliteit. Van Bommel vind ik niet sterk, net als Sadiq. Lahdo en van Brederode is ook lood om oud ijzer voor mijn idee. Het is dat Pavlidis ze vanuit alle hoeken erin schiet, maar verder heeft AZ in mijn ogen (zeker als je de selectie zoals nu gaat ontleden) een vrij matige selectie. Dat mag je het bestuur toch aanrekenen. Wat dat betreft deed Janssen het echt niet onaardig.

17 januari 2024 om 16:15

Nog altijd een betere selectie dan HHC, Quick Boys, Zrinsjki of Legia heeft. Ja het is geen selectie waar je kampioen mee gaat worden, maar het is wel een selectie waarmee je gewoon 4e moet kunnen eindigen en mag overwinteren in de conference league. Dat het ook goed genoeg is om over 90 minuten te winnen van amateurs lijkt me nogal wiedes.

17 januari 2024 om 16:18

Met Hatzidiakos verliezen we een absolute legende, maar geen stabiliteit achterin. Man, wat maakte die altijd veel fouten. Je kon heel comfortabel op een overwinning afstevenen en dan wist hij altijd wel een penalty te veroorzaken of volledig langs een bal te trappen waardoor de tegenstander weer terug in de wedstrijd kon komen. Wat dat betreft is Penetra (ondanks zijn blunder gister) echt wel een flinke stap vooruit gebleken. Dat de vervanger van Kerkez minder is mag geen verrassing heten, die was echt enorm goed op zo'n jonge leeftijd, dat soort kwaliteit haal je niet meer terug. Dantas kunnen we nog niet over oordelen, want die mocht bijna nooit spelen van Jansen, die wilde namelijk liever met een 10 op 8 spelen dan zo'n jonge jongen de kans geven.

17 januari 2024 om 16:32

Deze beste man haalt het gemiddelde van 1,98 punten over een periode van 120 wedstrijden. Dat is meer dan van Gaal en Adriaanse, hij word 3e , 5e en 4e en deed het ook prima in Europa (op dit seizoen na). En dat bij een club die elk jaar zijn beste spelers verkoopt en voor minimale bedragen spelers terugkoopt. Wat verwachten fans van AZ , dat ze oogstrelend voetbal spelen en meedoen om het kampioenschap met spelers als Bazoer, Indi, De Wit, Kasius, Lahdo, Brederode, Odgaard , Dantas ? Alleen Clasie en Pavlidis zijn bovenkant Eredivisie. En zelfs die staan geen basis bij Feyenoord , PSV en Ajax.

17 januari 2024 om 16:37

Nee hoor, één van de twee is voldoende. Óf je haalt goede resultaten of je speelt goed voetbal. Je kan niet én maandenlang meer verliezen dan winnen en dat ook combineren met verschrikkelijk matig voetbal.

17 januari 2024 om 16:43

Dat klopt niet helemaal. Het voetbal is al vanaf dag één slecht bij Jansen. De resultaten hebben dit voor de buitenwereld nogal verbloemd. Maar ook vorig jaar met de veel sterkere selectie was het qua spel vaak bedroevend. Toen eindige AZ vierde, en zat er veel meer in.

De kritiek op Jansen is al vanaf het begin aanwezig. Ga voor een aardigheid maar eens kijken op het AZ-forum. Drie jaar geleden begon de kritiek en die is alleen maar toegenomen.

En ja, er is nu geen geweldige selectie maar hoe het spel en ook de resultaten week na week slechter werder, was er ver over. Jaren terug had AZ een selectie met Buskermolen, Wijker, Opdam, De Cler, Perez, Huiberts, Nelisse, Van Galen en later nog El Khattabi en Landzaat. Onder Van Stee was het één groot drama. Toen kwam Co en de geschiedenis vertelt de rest.

17 januari 2024 om 16:43

1,93 over 162 is toch aanzienlijk lager dan het beeld dat jij hier schetst. 4e en 5e in jaren met een zwakke traditionele top is tekort, juist dan moet je als AZ zijn doorpakken en dat lukt met Jansen niet. Ook dit seizoen zit Ajax alweer binnen schootsafstand in hun zwakste jaar ooit. Daarnaast kansloos uit Europa tegen Rijeka en Bodo/Glimt, dit jaar al met pijn en moeite de groepsfase behaald en vervolgens kansloos uitgeschakeld aan de hand van rare tactische keuzes als Kasius op rechtsbuiten. Ook twee keer in de achtste finale uit de beker, voor het eerst in 10 dat de kwartfinale niet behaald werd. Dit seizoen al 2 keer op de rand van de afgrond tegen amateurs.

Het is in totaliteit gewoon niet goed genoeg wat Jansen heeft laten zien. De halve finale is een uitmuntende prestatie maar verder zet hij er weinig tegenover. De eigen jeugd is niet in het elftal te vinden en de aanvallende speelstijl waar AZ al haar hele bestaan om bekend stond is onder Jansen nooit getoond.

17 januari 2024 om 16:51

Voor AZ is het ook van belang dat spelers zich verder ontwikkelen en transferwaarde genereren. Dat is niet meer aan de orde.

17 januari 2024 om 16:52

Je bedoelt dat je geen enkele wedstrijd kijkt? Dat is wel iets anders dan niet elke wedstrijd. Moller Wolfe speelt namelijk 95% van de wedstrijden.

17 januari 2024 om 17:16

Tja, als Ajacied denk ik nu alleen maar, hadden ze bij ons maar niet blind naar resultaten gekeken, dan had je een paar onbenullen er wat eerder uit geknikkerd. In plaats van het maar aankijken terwijl er met hangen en wurgen resultaten behaald worden. AZ heeft hier gewoon goed gehandeld. Ik ken niemand die Jansen er nog in wou, en ik zie vooral buitenstaanders erover zeiken.

17 januari 2024 om 18:21

Is niet e enige rare fratsen die hj heeft uitgehaald. Heeft ook vaak Karlsson op rechts geposteerd Sugawara op rechtsbuiten, Kasius op rechtsbuiten. Enige experiment dat daarvan heeft gewerkt is Mees de Wit op linksbuiten tegen Ajax, maar dat heeft hij daarna ook nooit meer gedaan.

18 januari 2024 om 01:19

Beetje et Mcclaren verhaal bij Twente.
Titel gepakt, maar echt niemand zat op zijn terug keer te wachten, want het spel was niet wat.

17 januari 2024 om 15:54

Klopt. Een coach die verliest van Zrinsjki en verlenging en penalty's nodig heeft tegen amateurploegen en verder ook geen goed voetbal op de mat legt moet je natuurlijk aanhouden... voor het goede voetbal was hij sowieso al niet je man, dus dan moeten de resultaten de doorslag geven. Als die er dan ook niet zijn houdt het ooit op.

17 januari 2024 om 15:54

Ja dat het wat minder gaat kan gebeuren is voetbal maar om hem dan gelijk op straat te zetten vind ik niet kunnen. Hij heb het jaren na slot goed gedaan

17 januari 2024 om 15:57

Goed gedaan? 4e worden met een selectie die 4e van de Eredivisie qua waarde en kwaliteit is is toch helemaal niet bijzonder?

17 januari 2024 om 16:04

@Spursfan96 - Dan voldoe je toch aan de verwachtingen in principe? Echter willen ze bij AZ ook mooi voetbal zien, en dat is nooit echt gelukt onder Jansen.

17 januari 2024 om 16:12

Een andere trainer gaat het nu niet beter doen

17 januari 2024 om 16:21

Aan de verwachtingen qua resultaat in de competitie ja. In de conference league vlieg je er kansloos uit nadat je bijna elke wedstrijd de mindere bent en je mag van geluk spreken dat je niet uitgeschakeld wordt door amateurs in de beker. Slecht voetbal mag, als daar resultaten mee gehaald worden. Als het voetbal echter slecht is én de resultaten blijven uit, dan ben je gewoon niet meer geschikt als hoofdcoach. In de competitie doet hij dus net genoeg qua verwachtingen, maar in de andere twee competities zit hij daar ver onder.

17 januari 2024 om 16:22

En dat weet jij op basis van? Martens speelde hartstikke aantrekkelijk voetbal met Jong AZ en wist daar ook resultaten mee te halen. Het zal vast niet meteen enorm goed gaan, maar ik heb er alle vertrouwen in dat hij op lange termijn betere resultaten haalt en al helemaal beter voetbal op de mat weet te leggen dan Jansen.

17 januari 2024 om 16:53

@crooswyker Dat ben ik helemaal met je eens. De selectie is compleet uitgedund. Nu rekenen ze deze man af op zijn resultaten. Die eigenlijk helemaal niet slecht zijn. In Europa had het dit jaar wel iets beter gekund.

17 januari 2024 om 16:54

Eens. Of er moet een buitenkans als trainer vrij zijn waarmee je er misschien iets meer uit weet te persen, a la een Van Gaal, Ten Hag of Bosz, maar die zijn niet realistisch beschikbaar dus dan snap ik ook niet waarom je Jansen ontslaat.

17 januari 2024 om 17:04

En in de beker had het niet iets beter gekund vind je? 240 minuten en 1x penalty's nodig om 2 amateurploegen over de knie te leggen is optimaal?

17 januari 2024 om 17:06

Martens is een man van de club, nog kampioen geworden met AZ en liet goed voetbal zien met Jong AZ en paarde dat ook met resultaten. We hoeven echt niet te doen alsof 4e staan met deze selectie een buitengewone prestatie is, dat kunnen echt wel meer coaches dan alleen Jansen met deze selectie.

17 januari 2024 om 16:09

Vl mij heeft hij een hoger gemiddeld puntenaantal per wedstrijd bij AZ dan dat Arne Slot in zijn tijd bij AZ had.... absurd dit, had AZ dan boven aan willen staan met dit materiaal? Je verkoopt uit de basis Reijnders, die verdiger en Karlsson en haalt slechte vervangers... tja.

17 januari 2024 om 16:33

Als je alleen kijkt naar de Eredivisie heeft Jansen een lager puntengemiddelde, hij krijgt een flinke boost van twee jaar poulefase conference league met geplaatste status voor AZ. Slot moest het bolwerken in de Europa League en deed dat ook nog eens uitstekend met goede resultaten tegen onder andere Napoli en Sociedad.

17 januari 2024 om 16:30

Hup naar Ajax. Dat valt mooi in elkaar.

17 januari 2024 om 18:39

Eh liever niet, dank je wel.

17 januari 2024 om 18:40

Kramer145@ Ja bizar . Met nog zoveel wedstrijden in de eredivisie. Kan het nog goed komen. Ik vind te snel ontslagen.

Wat verwachten ze dan daar in Alkmaar

17 januari 2024 om 15:51

Titelstrijd met PSV denk ik.

17 januari 2024 om 15:55

Naja, dit seizoen met Ajax op z'n gat wel ja. Lijkt me logisch. Maar AZ heeft ook weinig (goeds) gedaan met de dik 60 miljoen transferinkomsten waardoor ze er kwalitatief ook behoorlijk op achteruit zijn gegaan. Twente lijkt alleen de positie van AZ dit jaar te hebben overgenomen en ook Feyenoord dat niet top is dit seizoen is een brug te ver.

17 januari 2024 om 16:00

Vorig jaar was het ook allemaal voetballend niet veel soeps met Jansen aan het roer. Ja we haalden de halve finale van de Conference league (en daar ben ik Jansen enorm dankbaar voor), maar dat was ook vaak met de hakken over de sloot tegen teams die minder waren dan AZ. Dit jaar is het een wonder dat je niet uit de beker bent gegooid door amateurs en ben je uit Europa geknikkerd door veredelde amateurs uit Bosnië. Dan sta je ook nog onder Twente en lijkt het voetbal helemaal nergens op en dan vind ik het best uit te leggen dat het na jaren Jansen eens tijd is voor een nieuwe trainer.

17 januari 2024 om 16:05

Hoe kom je erbij dat Feyenoord niet top is? Hebben meer punten dan vorig jaar rond deze tijd. Het is gewoon dat PSV perfect is waardoor het misschien lijkt dat Feyenoord minder is, maar Feyenoord draait gewoon een goed seizoen tot nu toe.

17 januari 2024 om 16:13

Precies, Feyenoord doet het heel behoorlijk. Heeft in het begin van het seizoen de punten (onnodig) laten liggen en heeft de pech dat PSV dit seizoen superieur is…

17 januari 2024 om 16:51

Feyenoord doet het behoorlijk, beter dan de seizoenen voor hun kampioenschap maar je doet het niet top als topclub en huidige kampioen als je al rond Kerst het kampioenschap laat varen? De competitie en vooral de top is zwaar gedenivelleerd, de verschillen in de top en vooral met PSV zijn megagroot en Feyenoord profiteert niet genoeg van het wegvallen van een stabiele top 2 club de afgelopen 20 jaar in Ajax. Komen de slechte resultaten in de CL van Feyenoord bij en dan noem ik ze niet top.

17 januari 2024 om 16:52

Nou ze zullen vast niet naar feyenoord gekeken hebben voor reden van ontslag want met 39 uit 17 sta je meestal gewoon 2e hoor. In de laatste 10 jaar stond je met dat aantal punten even vaak 1e als 3e. 8x 2e of hoger en 8x 'maar' 4 of minder punten achter op 1 of dus zelf 1e.

17 januari 2024 om 15:52

Het spel was eigenlijk al maanden niet om aan te gluren. Rare opstellingen, ontevreden spelers en supporters. Eindelijk een keer geen geval van scorebord-ontslag, is het weer niet goed...

17 januari 2024 om 16:01

Jaren* zelfs met Reijnders, Karlsson en Kerkez was het helemaal niks.

17 januari 2024 om 15:53

Dat vraag ik me ook altijd af bij AZ, wie gaan ze aanstellen en wat verwachten ze? Van den Brom en een titelgevecht?

17 januari 2024 om 15:55

Martens wordt aangesteld en de verwachting is dat je binnen 90 minuten wint van een amateurploeg. Lijkt me allemaal niet heel lastig toch?

17 januari 2024 om 15:53

Zo raar is dit besluit toch niet? Of kijk je alleen maar naar de uitslagen van AZ dit seizoen?

17 januari 2024 om 15:55

@hallie, ze liggen op koers voor rond de 70 punten, net 2 moeilijke potjes gehad. 70 punten werd Frank de Boer kampioen mee zo ongeveer, lijkt mij prima resultaat.

Enkel Conference league valt wat tegen, maar goed, kan gebeuren.

17 januari 2024 om 15:57

Dat De Boer met 70 punten kampioen werd zegt meer over de genivelleerde competitie destijds. Dit seizoen zijn de verschillen in de top veel groter, steekt PSV er ver bovenuit en moet AZ ook Feyenoord en Twente laten gaan zo lijkt het terwijl Ajax dood en begraven was en dan is die koers van 70 punten toch niet genoeg.

17 januari 2024 om 16:02

De beker valt natuurlijk niet tegen. AZ mag zich in z'n handjes wrijven met een verlenging en penalty's tegen amateurs. Verder lig je vooral op koers voor een 4e plaats in de eredivisie terwijl Ajax het historisch slecht doet, dat is ook helemaal geen knappe prestatie.

17 januari 2024 om 16:28

@myvision - Deels eens, maar AZ nu al afschijven gaat me ook wat ver. Realistisch gezien is Feyenoord het sowieso aan z'n stand verplicht om tweede te blijven, maar het gat met FC Twente is vooralsnog slechts 4 punten. Dat lijkt nu even relatief veel, maar dat kan heel makkelijk weer kantelen.

Ik heb ook wel het idee dat alles voor AZ even verkeerd valt. Je merkt dat ze een beetje vastzitten en alles wel uit het huidige beleid gehaald hebben. Nu moeten ze aan de slag met het bouwen van een nieuwe ploeg en dat is lastig. Je moet de afweging maken tussen geld spenderen met het risico dat je je bankrekening plundert en niet in de buurt komt van de top 3 of dat je doorgaat met waar je mee bezig bent en de kans hebt dat er niet meer zoveel meer in zit.

Dat in combinatie met de terugkeer van FC Twente in de subtop dat met het seizoen financieel sterker wordt, de wederopstanding van PSV en Feyenoord en tja, Ajax was even afwezig, maar die staan niet heel ver meer achter en ik denk niet dat ze hierna nog een seizoen verzaken. Die zijn er volgend jaar gewoon weer bij in de strijd om de titel.

17 januari 2024 om 17:16

Exact. Het werd ieder jaar weer een stapje minder bij AZ. Daar zat een dalende lijn in ipv een stijgende. Feitelijk staan ze 4e omdat Ajax verzaakt.

De vraag is echter of je die schuld in de schoenen van Jansen kan schuiven want de selectie is ook niet om over naar huis te schrijven.

17 januari 2024 om 17:46

Sirius natuurlijk mag je niemand na 17 speelrondes afschrijven. Veel mensen die AZ volgen konden AZ nu wel afschrijven zolang Jansen bleef zitten. PSV is voor de hele eredivisie een maatje te groot dit seizoen. Feyenoord speelt naar behoren op wat slippertjes na. Twente ziet er prima uit en Ajax lijkt langzaam aan weer uit het dal te klimmen. Als je dit allemaal in ogenschouw neemt dan kun je wel spreken van een teleurstellend resultaat tot noch toe.

Echter is dit scorebordjournalistiek. De AZ supporter die elke week, week in week uit, zijn club achterna reist of billenknijpend op de bank zit weet wel beter. Tegen Feyenoord was je gewoon kansloos en viel de score nog aardig uit. Tegen PSV wordt je compleet vernederd in 15 minuten thuis in eigen huis en heb je mazzel dat het geen 0-8 wordt. Twente verdiende gewoon een 5-1 overwinning afgelopen weekend. Ajax die op hun dal zaten win je nipt met 1-2 maar ook die durf ik niet verdient te noemen.

Het spel is om te huilen. Ik heb dit seizoen nog niet 1 wedstrijd gezien waarin AZ overduidelijk de betere was en je leuk en attractief voetbal kan kijken. Daarin neem ik wedstrijden als Santa Coloma, Brann bergen, Zrjinski mostar, HHC en Quick Boys. Bekijk dit rijtje is en zeg mij dat dat geen schande is.

Dan de selectie: AZ heeft een aantal prima spelers rondlopen. AZ heeft ook een aantal dramatische spelers rondlopen. Sugawara, Goes, Dekker, Clasie, De Wit, Mijnans, Lahdo, Pavlidis, Addai, Poku en Ryan zijn spelers die met motivatie en minuten echt prima kunnen voetballen. Dit zijn jongens die met vertrouwen al een heel eind in de eredivisie moeten kunnen komen. Allemaal zijn het spelers die zeker in de top 5 van de eredivisie thuishoren (qua club). Van deze hele lijst zijn er maar 2 die een constant niveau halen en dat zijn ook de jongens die vertrouwen krijgen: Clasie en Pavlidis. In het bijzonder Goes, Dekker, Addai en Poku worden compleet gepasseert tenzij het niet anders kan voor spelers als BMI, Bazoer, v Brederode en Odgaard... Dat ligt toch echt bij de trainer. Als jij geweldig speelt bij de blessure van je concurrent en je concurrent is nog geen 5 dagen fit en je zit op de bank dan knakt je vertrouwen. Ik reken dit Jansen volledig aan.

17 januari 2024 om 16:00

Beter voetbal waarschijnlijk. Az voetbalt al een tijdje waardeloos. Van de mat gespeeld door Twente en penalties nodig tegen amateurs. Ik was nooit onder de indruk van Jansen. Liet AZ niet veel beter voetballen, terwijl het toch een aardig elftal is.

17 januari 2024 om 16:06

Er worden wel meer ploegen van de mat gespeeld in Enschede maar de manier waarop was schrijnend. Pavlidis op het middenveld en na een gelukkige vroege 0-1 alleen maar voor de pot hangen en hopen dat het daarbij blijft. Het was gênant. AZ heeft geen wereldelftal maar wat hij er mee bereikt is echt ondermaats. Heeft het al een tijdje niet meer op de rit en dat gaat hij ook niet meer krijgen. En dan moet je zulke keuzes maken, zeker omdat je er nu nog redelijk voorstaat en maar 1 andere topploeg in de kwartfinale beker staat straks.

17 januari 2024 om 16:30

Misschien qua spel, maar net als bij FC Twente heeft het spelersmateriaal limieten. Het zijn selecties die goed kunnen pieken, maar ook heel inconsistent zijn en onmogelijk een heel seizoen stabiel kunnen presteren. Die hebben gewoon twee dipjes per seizoen en die kosten je punten. Het spel bij AZ kan een stuk beter, maar ik denk wel dat AZ en FC Twente het maximale uit het materiaal halen qua puntenaantal.

17 januari 2024 om 17:51

Ik vind dat Twente een leuke selectie heeft. Maar als je 9 van de 10 mensen vroeg welke selectie beter was bij speelronde 1 hadden de meeste gezegd dat het die van AZ was. Nu zeggen 9 van de 10 dat die van Twente beter is. Natuurlijk is dit niet het grote bewijs dat Jansen niet meer aan kon blijven maar het zegt wat over hoe het vertrouwen in de groep is en hoe de spelers groeien. Ik zie bij AZ niet 1 speler beter worden. Ik zie bij AZ niet 1 speler die stabiel en consistent is. En dat is niet 1 dip, dat is al 17 speelronden het geval. Twente heeft AZ simpelweg afgestraft maar vergat zichzelf echt te belonen. Als directe concurrenten mag je deze pot uit verliezen maar de manier waarop kan dan uiteraard weer niet.

17 januari 2024 om 18:24

En dat voor de pot hangen bij een voorsprong gebeurde niet alleen tegen Twente uit. Dat gebeurde ook tegen Almere, Zrinsjki en HHC, ploegen waar je gewoon met minstens 3 doelpunten verschil van moet winnen.

17 januari 2024 om 16:01

Voetbal dat een beetje aan te gluren is? Logische opstellingen? Goede wissels?

17 januari 2024 om 16:05

Beter voetbal de 2e seizoenshelft.

17 januari 2024 om 16:36

1. Fatsoenlijk voetbal. In ieder geval top 4 waardig.
2. Een trainer die weet wanneer hij moet ingrijpen in een wedstrijd. En dat dan ook doet.
3. Een fatsoenlijke opstelling waar uit blijkt dat erover nagedacht is.
4. Een trainer die zijn team kan motiveren en stimuleren.
5. Een andere strategie dan Tikkie breed en tikkie terug en rammen naar voren.

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

17 januari 2024 om 17:40

Helemaal eens met jou. Het is erg knap dat AZ structureel de 4e club van Nederland is qua prestaties als je kijkt naar achterban, potentie en financiele mogelijkheden. Wat dat betreft zouden Utrecht en een Twente (uit de ED) structureel boven AZ moeten eindigen wat niet zo is.

17 januari 2024 om 23:17

Ik verwacht dat je eerst naar de wedstrijden kijkt en dan pas een oordeel velt.

I.p.v. de stereotype 'ik kijk niet naar de wedstrijden maar ze staan dus ze zijn wel goed bezig' comment.

Ajax staat gewoon onder ons. Minimaal 3e plek + goed spel is wat we in Alkmaar verwachten.
Plus mijn eerste zin.

17 januari 2024 om 15:53

Op zich wel ja

17 januari 2024 om 15:54

zeker weten!

17 januari 2024 om 16:10

Na gisteren wel ja.
Heb Pascal lang verdedigd, maar de koek is op, nieuwe kansen nu met Maarten.
Ik heb alle vertrouwen in hem dat het voetbal van begin competitie terug komt, want dezelfde namen staan er dus zo moeilijk is dat niet.

17 januari 2024 om 16:29

@anjer. Ik niet . Ik blijf van mening dat az 6 topspelers verkocht heeft en er een paar jeugd en b spelers voor heeft terug gekregen. Op Pavlidis sugawara en clasie na is het allemaal matig . De 2 heren boven in mogen ook zich zelf dit aanrekenen aangezien zij over de transfers gaan

17 januari 2024 om 17:10

Welke topspelers heeft AZ verkocht dan? Karlsson, Reijnders en Kerkez waren top. Wie zijn die andere 3? Beukema vond ik echt geen topspeler, kon bij tijd en wijle goed verdedigen, maar was opbouwend echt een ramp en maakte ook veel fouten.

17 januari 2024 om 16:38

De eerste stap is gezet, maar vergeet Max niet die Pascal een aantal miskopen heeft bezorgt.

17 januari 2024 om 16:50

Max moet er inderdaad ook gewoon uit. Er is geen enkele AZ-identiteit in dit elftal te ontdekken. Max heeft de afgelopen 1,5 jaar de basis voor deze situatie gecreëerd.

17 januari 2024 om 17:19

Max komt over alsof hij eerder de gehele selectie en alle werknemers incl toiletjuf ontslaat, dan dat ie zelf in de spiegel kijkt

Zat er aan te komen, rare opstellingen/wissels eigenwijze vent.
Hopelijk blijft Ajax ver weg bij deze man!

17 januari 2024 om 16:04

Helemaal eens burwatti, mijn eerste gedachte ook: als Ajax maar niet besluit op hem op te pikken deze zomer. Vind er vrij weinig aan, laat AZ al maandenlang vreselijk slecht voetballen.

17 januari 2024 om 16:16

We krijgen een AZer als directeur. Ik zie de ellende alweer hangen. Ook vilgend seizoen kommer en kwel.

17 januari 2024 om 16:23

Dat wel, maar ze hebben hem lang laten zitten en vorig jaar had hij het aardig op orde. Het is ook niet echt een selectie die na 17 wedstrijden wel even minimaal 40-47 punten binnenhaalt.

Ook de aankopen van afgelopen twee seizoenen blijken lang niet allemaal een schot in de roos en dat kan men niet in de schoenen schuiven van de coach. Ik denk eigenlijk dat AZ z'n grenzen ook wel een beetje heeft bereikt met het huidige beleid. Je hebt nou eenmaal geld nodig om stappen te blijven zetten en daar zitten risico's aan verbonden. Je kunt er niet eeuwig vanuit blijven gaan dat het jouw kant op valt en ik heb bij AZ een beetje het idee dat ze niet echt weten hoe nu verder.

Feyenoord en PSV hebben de zaakjes weer op orde, Ajax is te groot en kapitaalkrachtig om nog veel langer aan te modderen en FC Twente wordt met het seizoen gezonder en financieel krachtiger. Het is dus niet meer zo makkelijk om te verrassen en nu AZ ook weer een beetje opnieuw moet gaan bouwen, gaat dat kennelijk dus met vallen en opstaan.

Het spel kon wellicht beter, maar ik denk niet dat de resultaten per se slecht zijn of dat er meer in had gezeten. Ze hebben wedstrijden gehad waar meer in had gezeten, maar ook wedstrijden waarin ze wellicht iets te veel kregen. Ik snap de kritiek van Az'ers op het spel overigens heel goed, dat wel. Echter denk ik niet dat het per se invloed heeft op de stand op de ranglijst. Als je met deze ploeg aanvallender gaat spelen, krijg je op andere vlakken grotere problemen.

17 januari 2024 om 17:12

Daar moet ik je helemaal gelijk in geven. Zou werkelijk onbegrijpelijk zijn als Ajax deze man oppikt.

17 januari 2024 om 17:39

Ik denk eerder aan het Slot-scenario. Die gaat aan het einde van het seizoen weg en deze Jansen is al gepolst om zijn taken over te nemen. AZ is hier natuurlijk niet van gediend en knikkert hem nu al op straat. De cirkel is weer rond. Same procedure as the last time.

17 januari 2024 om 23:18

Het is dat Janssen nu ontslagen is. Anders zag ik wel potentie dat het Ajax bestuur bij hem terecht kwam

Hehe eindelijk! Ben benieuwd of Martens nu de kans krijgt!

17 januari 2024 om 16:01

Staat nu in het artikel dat Martens het seizoen afmaakt inderdaad.

17 januari 2024 om 16:01

Kan verwijderd worden

Deed het gewoon goed met het materiaal, maar voetbal was niet om aan te zien en ik denk dat gisteren de das heeft omgedaan.

17 januari 2024 om 16:52

Nou ja, goed.. Puur kijkend naar gemiddelde prestaties de afgelopen seizoenen wellicht wel, maar daar zit natuurlijk een hoop nuance in. Ten eerste is het voetbal al 1,5 jaar van een bedroevend niveau. En ten tweede, de reeks die de afgelopen 14 wedstrijden is neergezet zou voor iedere trainer een ontslag betekenen.

Nieuwe trainer voor Ajax? Het voetbal van de vorige jaren was toch niet heel verkeerd?

17 januari 2024 om 15:52

Lijkt me niet stoicijns en hard genoeg voor Ajax. Ajax heeft echt een sterke figuur nodig, juist nu.

17 januari 2024 om 16:03

Ajax heeft in alle opzichten een betere trainer nodig. Vond hem tactisch ook niet bijzonder sterk. En communicatief ook niet.

17 januari 2024 om 16:04

Graag, dan weten we zeker dat Ajax de komende jaren ook niet meedoet om het kampioenschap. Het voetbal van de vorige jaren was ook niet om aan te gluren maar toen had je met oa Karlsson nog iemand die ze er vanuit alle standen en hoeken inschoot. Dat gaat Bergwijn niet voor hem oplossen. Lijkt me wel de juiste figuur als je 2x op rij in de beker uitgeschakeld wil worden door amateurs en geen doorstroom van jeugd wil.

17 januari 2024 om 16:54

Het voetbal is al 1,5 jaar dramatisch. De individuele oplevingen van Kerkez, Karlsson, Pavlidis en Reijnders hebben een hoop verbloemd. Ook vorig jaar was er al bijzonder weinig lijn in het spel te ontdekken en werden we niet vermaakt. Een prachtige wedstrijd tegen Lazio, verder kom ik eigenlijk niet..

Dit vind ik redelijk onverwachts vanuit bestuurlijk kant, geen (vertrouwens)uitspraken gelezen of dat er werd gezaagd aan zijn stoelpoten vanuit de media. Buiten de ontevreden supporters hier op VZ, vraag me af wie de opvolger moet worden.

Man man man AZ.... Wat een beslissing. Een vierde plek in de eredivisie is voor AZ toch gewoon normaal.

17 januari 2024 om 16:04

sterker nog dat is met deze spelersgroep een top prestatie.

17 januari 2024 om 16:05

Hoezo? Qua waarde de 4e selectie van Nederland, waarom is een 4e plek dan een topprestatie, meegenomen dat Ajax het slechtste seizoen uit haar historie afwerkt?

17 januari 2024 om 16:04

Je kijkt alleen naar de ranglijst. Het voetbal is niet om aan te zien. Al heel lang niet

17 januari 2024 om 16:04

Ik kijk ook voetbal voor me plezier ja. Elke wedstrijd begint midden in de nacht waar ik woon, en het is echt al 3 jaar niet om aan te zien. Vorig seizoen had je nog individuele klasse, maar ook toen was het gewoon niks.

17 januari 2024 om 23:21

Typisch scorebord journalistiek. Ajax staat onder ons dus horen we toch 3e staan?

Eerst naar AZ kijken, dan pas oordelen.

Zuur voor hem, zeurt en zanikt nooit over het aantal vertrekkers en nieuwe spelers die hij steeds maar weer moet inpassen. Heeft het naar zijn mogelijkheden gewoon uitstekend gedaan bij AZ

17 januari 2024 om 16:05

Ik zeg: Pascal Jansen mag jouw favoriete club gaan trainen en dan spreken we elkaar, goed?

Tsja, geen ontkomen meer aan als je het gisteren zag. Denk dat er weinig AZ-supporters rouwig om zijn als ik de tendens hier zag de laatste tijd. AZ begint de hete adem van Ajax in de nek te voelen.

17 januari 2024 om 16:07

AZ merkt vooral dat de enige kans op een prijs (de beker) dit seizoen tot 2x toe bijna werd vergooid door kansloze tactieken, opstellingen en wissels. Dat Ajax AZ nog in kan halen is altijd al reëel geweest sinds het vertrek van Steijn, de echte strijd moet met Twente gevoerd worden, maar die verliezen we momenteel ook kansloos.

17 januari 2024 om 16:41

Het is dat onze griek los ging, maar anders hadden we samen onderin gestaan zo slecht was het al dit seizoen. En ja hij is niet perse debet hieraan. Max mag ook wel eens in de spiegel kijken, wat dat betreft heeft hij erg naar Marc O gekeken in zijn begin jaren. We hebben veel cash op de bank, maar investeren ho maar.

Ja dit was natuurlijk ook onhoudbaar. Voor alle az fans, ik hoop voor jullie dat dit de oplossing blijkt te zijn.

Staan nog steeds 4e. Spelen niet best, maar als je naar de selectie kijkt is het ook geen top selectie.

17 januari 2024 om 16:40

Ajax staat ook 5e nadat ze een handjevol wedstrijden geleden nog laatste stonden. Die stand op de ranglijst zegt dit seizoen echt niks.

Verassend. Hebben ze de doelstelling kampioen ofzo?

17 januari 2024 om 16:13

Nee, maar wel Voorrondes CL en dat ging niet lukken met her huidige voetbal.
Frisse wind, fris voetbal nu.....hoop ik.

Wel vreemd hoor. Heeft altijd prima gepresteerd met het spelersmateriaal dat hij tot zijn beschikking had. Nu gaat het iets minder en dan dit ontslag. Niet echt iets voor AZ. Zou er meer aan de hand zijn?

Heeft het zwaaien met witte zakdoekjes toch zin gehad. Ik zie niet zo snel een andere trainer het beter doen met deze selectie. Aan de andere kant is verandering van spijs soms nodig.

17 januari 2024 om 16:44

Verandering was nodig, en je merkte dat de sterkhouders hem ook niet meer supporten. Gezien het spel wat ze op de mat zetten. Sommige basis principes werden aan de laars gelapt.

17 januari 2024 om 17:25

Ja ruud, ik heb gister de wedstrijd tegen quick boys gezien en begrijp wel dat de supporters het beu waren. Ik ben benieuwd wie hem gaat opvolgen!

Wat denkt AZ hiermee te bereiken? Denken ze nou echt dat ze een topclub zijn? Dan zou ik als Ajax zijnde voor Pascal gaan. Weet de jeugd altijd goed in te passen en speelt toch behoorlijk voetbal toch?

17 januari 2024 om 16:13

Denk niet dat jij wedstrijden van AZ kijkt.

17 januari 2024 om 16:46

Ik denk dat de Ajacieden na een korte periode van Pascal weer zullen snakken naar Maurice Steijn.

17 januari 2024 om 17:14

Hahaha, als je geen wedstrijden van AZ kijkt kan je beter niks zeggen. Ik zag laatst een rijtje en daarin stond AZ ik geloof 13e qua speelminuten voor eigen jeugd in de Eredivisie dit seizoen. Dat maakt het ook zo bijzonder, hij presteert slecht, maar dat komt ook niet ten goede van de jeugdopleiding oid. Goed voetbal heeft hij nooit gespeeld, als er een goede pot werd gespeeld was dat incidenteel en betekende dat meestal ook dat de drie potten daarna weer op KKDniveau waren.

17 januari 2024 om 17:56

Als je er dan nog vanuit gaat dat Ryan nu geblesseerd is en het halve seizoen BMI geblesseerd was en Goes op die plek speelde dan had je in dat lijstje dus bij 0 blessures ook 18e gestaan.

Het is dat Advocaat net bij Curacao aan de slag is gegaan, anders werd hij waarschijnlijk wel door de media (en zichzelf) naar voren geschoven haha! Benieuwd wie het nu op gaat pakken daar, schijnt dat er nog een ‘overperformer’ op een klus zit te wachten

Presteerde ondermaats de laatste tijd. Ook veel druk vanuit de achterban vanwege saaie voetbal en aparte keuzes. Hopelijk krijgt az het voor elkaar een leuke trainer aan te stellen die de boel weer naar voren krijgt. Iemand suggesties ?

17 januari 2024 om 17:15

Martens is aangesteld. Man van de club en heeft het goed gedaan met Jong AZ. Heb wel vertrouwen in hem, zal iig al meer betrokken zijn met de jeugdspelers en dat is nou juist de afdeling waar AZ zo trots op is.

Daarom zat van de brom waarschijnlijk ook bij de delegatie van az

Triest man.
Heeft vorig seizoen nog het onmogelijke bereikt door de halve finale te bereiken van de Conference League.

Iedere keer gingen de beste spelers weg en dit jaar heeft hij buiten Pavlidis drama spelers gehad.

Az denkt dat ze een top 3 club zijn..
Hopelijk krijgen ze nog spijt van hun beleid en het opofferen van een trainer die zijn best heeft gedaan met het matige materiaal.

17 januari 2024 om 18:29

Halve finale Conference League was toen echt allesbehalve een wereldprestatie. In de poulefase troffen we Vaduz, Apollon en Dnipro. Alleen het tweeluik tegen Lazio was klasse. De kwartfinale tegen Anderlecht (de toenmalig nummer 11! van België) moet je natuurlijk ook gewoon doorkomen. Ja, dan staat halve finale heel leuk, maar de nuance zit ook in de weg ernaartoe.

Als AZ slim is proberen ze Dick schreuder te halen.

Ideale trainer voor Ajax volgend seizoen!

17 januari 2024 om 15:56

Hahahaha voor ons als Feyenoorder wel! We schrijven hem met de hele media naar Ajax, wie weet .



Wat een grote grap is dit zeg. Goede trainer maar een selectie die best wel wat te kort komt ten opzichten van vorig seizoen. De beste man heeft zijn hele defensie zien vertrekken zijn beste middenvelder en zijn beste buitenspeler. Wat heeft hij ervoor terug gekregen middelmaat. Van Bommel een goede speler maar heeft tijd nodig om te groeien. Defensief te weinig kwaliteit terug gekregen. En op het middenveld helemaal niets. Een schande dan moet de TD ook maar opstappen!

Veeeel AZ-supporters helemaal happy als ik de reacties de afgelopen maanden een beetje lees!

Frank de Boer komt er maar in!

Jaaaaaaaaa, mocht even duren.

Dat is wel heel verrassend imo, zo slecht gaat het toch niet? Je ligt op koers voor rond de 70 punten, je hebt net een paar lastige wedstrijden gehad met Twente en PSV.

Conference league is wat teleurstellend, maar vind ik dit opmerkelijke motivering. Of hij moet ruzie hebben intern oid, dat zou wat anders zijn. Maar dat staat er niet.

Heeft die ook al zitten praten met Feyenoord :P
Ik begrijp de frustratie bij menig AZ supporter zeker wel over het laatste jaar, toch vaak telleurstellend voetbal en verkeerde keuzes imo, maar toch weet ik niet of iemand anders het beter zou doen... ze doen gewoon mee voor die champions league plekken.

Veel te laat als je het mij vraagt. Haalt zeker niet genoeg uit AZ. Nu kan je zeggen dat ze best goed eindigen onder hem en nu ook nog best goed staan maar dat is toch eerder door de rest.

Dat een Twente zonder al teveel budget momenteel verder staat dan AZ zegt genoeg op dat vlak.

Onbegrijpelijk.

Even alle gekheid op een stokje. Iedereen die wedstrijden van AZ keek kan zien dat het spel al geruime tijd slecht is. Terechte beslissing. Verder hoop ik dat ze de komende tijd wel flink wat punten verliezen.

Veel kritiek de afgelopen periode, uitgeschakeld in de groepsfase van de Conference League, verliezen van amateurs uit Bosnie, redelijk kleurloos 4e in de ED en met pijn en moeite kunenn winnen van HHC & Quick Boys in de beker.

Met Van de Brom duidelijk in beeld bij Twente - AZ afgelopen zaterdag is dit alles denk een 1+1= 2...

Nou zeg, eerst verkopen de kenners van AZ hun beste spelers en vervolgens kopen ze hier en daar wat koopjes en daar moet Pascal het mee doen. Zo werkt dat niet. En 2-1 uit tegen Twente is helemaal niet slecht geen reden om Jansen te ontslaan.

Te Gek voor Woorden!!!!
Ben benieuwd wie deze ongemotiveerde ploeg weer aan De praat krijgt🫣

Volledig terecht, had in de winterstop al moeten gebeuren natuurlijk maar mocht toen op wonderbaarlijke wijze blijven zitten. Speelt afbraakvoetbal, bezit geen enkele vorm van tactisch inzicht en de spelers spelen met een gebrek aan vertrouwen.

Ondanks dat dit seizoen ontiegelijk slecht voetbal is gespeeld tot nu toe is er nu nog kans om het seizoen te redden; de beker ligt open (nog maar 1 top 6 club die AZ kan treffen) en de derde plek is haalbaar als het spel snel verbetert.

Je ziet dit jaar weinig vooruitgang in het team, maar van de andere kant geef ik je het wel te doen. Elk jaar worden de beste spelers verkocht en krijg je talenten die minder ver zijn weer terug. Elk jaar moet je weer bouwen aan een nieuw elftal.

Ik denk persoonlijk dat az spijt van gaat krijgen hij heeft het echt goed gedaan en vooral niet dat iedere jaar spelers vertrekken, mijn persoonlijke mening had hij meer credit verdiend

Stijgt ze in Alkmaar lekker naar de bol. Je had max 1 plekje hoger kunnen staan...

Eindelijk is het zover. Nu Martens aanstellen en dan kunnen we weer voetballen. Mij maakt het niks uit. Al worden we 7e. Als de jeugd die het verdient maar de kans krijgt en we weer een sprankje van het voetbal gaan zien in plaats van dat reactieve betonvoetbal. Mijn dag is weer goed.

Jammer, deed het toch uitstekend bij AZ maar dan vooral voor de ploegen om ze heen. Zou het toeval zijn geweest dat John van den Brom afgelopen zaterdag in de Grolsch Veste zat, een paar stoeltjes boven Huiberts & Eenhoorn? Denk het niet, want bij Twente heeft van den Brom weinig te zoeken op dit moment, en eigenlijk altijd.

Twee jaar kunnen teren op het fundament van Slot maar ondertussen toch wel gebleken dat Jansen niet het tactische inzicht heeft om zelf de leiding te hebben. Gisteravond was de zoveelste verschrikking onder zijn bewind.

Uiteraard ook goede resultaten behaald, de halve finale Conference League afgelopen seizoen als absoluut hoogtepunt.

Maar uiteindelijk toch tekort onder de streep. Achtereenvolgens vierde en vijfde in twee jaren met een zwakke eredivisietop, twee keer vroegtijdig uit de beker en dit jaar met alle moeite langs amateurs en dit seizoen kansloos uit Europa gevlogen. Allemaal met toch wel vreemde beslissingen van Jansen zoals Kasius op rechtsbuiten terwijl er gewonnen moest worden bij Legia.

Ik wens hem veel succes verder al denk ik dat een bestuursfunctie of assistent hem beter ligt. Nu tijd voor een nieuwe start met hopelijk het goede voetbal dat Martens ook bij de jeugd op de mat wist te leggen.

Allemaal Scorebordjournalisten hier, de koek was op. Jansen heeft niet de kwaliteiten die AZ nodig heeft, en heeft in de afgelopen jaren het elftal verder weg gebracht van de clubwaarden. Iedere trainer had dit kunnen bewerkstelligen met dit elftal, hij heeft niets extra’s gebracht behalve een steeds meer groeiende conservatieve voetbalopvatting. Ik ben blijverrast dat er nu wordt gekozen om hem te ontslaan, want ze hebben hem al een paar weken de hand boven het hoofd gehouden. Ik verwachtte dat hij het seizoen nog af zou maken, en dat wel nog een hoop matig voetbal zouden zien.Edit: Erg zonde dat de directie dit niet in de winterstop gedaan heeft, dan had Martens enigzins voorbereiding kunnen treffen. Nu gaat het weken duren voordat die hand echt zichtbaar wordt.

Bizar dat veel mensen hier niet weten hoe slecht het voetbal de laastse tijd van AZ was. Al maanden word er geen wedstrijd overtuigend gewonnen. Een trieste uitschakeling in Europa, en 2x bijna uitgeschakeld door een amateurclub in de beker.

De laatste 2 jaar je beste spelers verkocht niks fatsoendelijks terug gekregen.
De mensen boven Pascal zouden met hem mee moeten gaan dan zij zijn net zo verantwoordelijk dat er niks terug gehaald is geworden

17 januari 2024 om 16:47

Idd, ik geef je hierin helemaal gelijk vooral Max (veel centen weinig uitgeven)

Iedereen hier die kritiek heeft op AZ-supporters; jullie hebben het voetbal niet gezien de afgelopen jaren. Ik zit er altijd, uit- en thuiswedstrijden. Het is niet normaal meer zo slaapverwekkend. AZ staat er op de ranglijst niet zo heel slecht voor, daarom is dit hét moment om in te grijpen. Eindelijk eens daadkrachtig werk van de directie. Ik word overigens liever 5e met elke wedstrijd waanzinnig leuk en attractief voetbal, dan dat we 4e worden en ik in slaap val op de tribune. Dat laatste is nu het geval.

Natuurlijk is een vierde plek helemaal niet slecht voor een club als AZ. Maar dat is scoreboardjournalistiek. Mensen die de club een beetje volgen weten dat het voetbal al tijden niet om aan te zien is, de wissels en opstellingen consistent inconsistent zijn geweest en er in drie jaar tijd weinig progressie is geboekt.

Benieuwd hoe Martens het nu gaat doen, mooi om te zien dat er nu toch wel een clublegende aan het roer komt te staan.

Ja, ja dat is nu eenmaal het Lot van een Trainer😡
Als je ploeg er goed voor staat, dan ben je God.
Gaat het minder, dan wordt je de Laan uitgestuurd!
1 tot 2 jaar blijven en vervolgens de eer aan jezelf houden.
Zoals Ron Jans bij Twente gedaan heeft, 2 Goede Seizoenen gedraait en bedanken!

In plaats van aankopen te doen ontslaan ze gewoon een goede trainer. En dan moet je weer geld uitgeven aan nieuwe trainer. Ik hoop echt dat ze 6e eindigen, dit verdient Jansen niet.

17 januari 2024 om 16:56

Pascal Jansen is geen goede trainer. Althans niet bij AZ. Traag voorzichtig zakelijk anti voetbal. Pavlidis heeft zoveel verbloemd dit jaar.

Helaas. Kan wel eens slecht nieuws zijn voor de overige ploegen. Had het daar totaal niet meer op de rit.

Na 5 jaar is het voor een trainer gewoon klaar. Niet moeilijk over doen.

Waar is Alle geld dat AZ verdiend heeft aan de uitgaande transfers van de. Sterkhouders Rijnders, Carlson, Kerkers etc
Er is niets voor Teruggehaald, als je binnen de Top 3 wil eindigen moet. Je blijven investeren!
Pavilides die vertrekt binnenkort ook, en dan?

17 januari 2024 om 16:21

AZ zal ook wel transfergeld nodig hebben om de begroting sluitend te krijgen. Ze hebben daar niet de inkomsten uit kaartverkoop en sponsoring die PSV, Ajax en Feyenoord hebben.

17 januari 2024 om 18:12

Ook twente loopt daar mijlenver voor op AZ. AZ als club onder de rook van Amsterdam waar veel Amsterdammers zich nestelen omdat de grote stad qua woningprijs te gek voor woorden wordt en deze dus meestal voor Ajax zijn. Waar hun kinderen opgroeien met een Ajax hart en de hele noordkop eigenlijk totaal niet leeft. AZ heeft het gebied niet om 40.000 man in een stadion te stoppen. Die heeft de aantrekkingskracht niet van eerder genoemde clubs. Ik ben het dus volledig met je eens. AZ is een opleidingsclub en moet het hebben van jonge jongens die doorstromen of aangekocht worden en opbloeien bij AZ en ervaren kansen zoals Clasie.

Lijkt me wel terecht puur kijkend naar het spel en hoe hij elke keer met tactische aanpassing en wissels de ploeg slechter weet te maken, resultaat is niet alles.

Nu hopen dat Ajax hier niet in gaat trappen.

Ik ga er nu van uit dat AZ vijfde wordt. Dank je wel :D

17 januari 2024 om 18:14

Ik denk niet persee dat dit gunstig nieuws is voor de directe concurrentie. Dit kan zomaar een omslagpunt zijn waarbij AZ nu wel normaal gaat voetballen en met het schokeffect weer in een flow komt zoals onder Slot.

Eindelijk. Hopelijk krijgen we weer normaal voetbal te zien in Alkmaar. De 1e 1,5 jaar waren nog prima, maar blijkbaar borduurde hij voort op de basis die Slot had gelegd. Jansen staat vooral bekend als een trainer zonder uitstraling, zonder tactisch inzicht, zonder durf, maar wel met bepaalde lievelingetjes die hij nooit durfde te slachtofferen. Bedankt voor het ingrijpen en blij dat Martens de kans krijgt. Hopelijk komt er nog een ervaren assistent bij die Martens kan ondersteunen. Al die mensen die nooit naar AZ kijken moeten gewoon niet reageren.

17 januari 2024 om 16:56

Je slaat de spijker op zijn kop

Tijd voor een feestje

het wordt spannend bovenin en de belangen zijn erg groot. Zelf vind ik dat AZ het naar behoren doet en elk jaar is er weer een forse aderlating van vertrekkende spelers. Dat maakt het voor AZ lastig om hun niveau vast te houden omdat ze eigenlijk beter spelen dan je op grond van hun begroting kunt verwachten. Maar goed bestuur beslist

Niet verrassend dit. Heeft echt een heel zwak seizoen nu. Europees natuurlijk de blamage bij Zrinsjki Mostar waarin ze 0-3 voor stonden.
Ondanks ze gister door zijn gegaan, was het natuurlijk wel een schande hoe ze presteerden.
Denk dat de AZ fans nu blij en/of opgelucht zijn?

17 januari 2024 om 16:53

Ja het was niet meer vol te houden zo. Niemand bij AZ verwacht dat je zomaar even meespeelt om de titel maar het spel is dit jaar echt zo ontzettend slecht. Veel slechter dan de vierde plek doet vermoeden vanwege een Griekse goalgetter.

Hahah wat een grap beste spelers weggegaan speelt met een veredeld jeugdelftal en staat op een realistische plek. Dit is echt een rare gang van zaken zal wel meer spelen op de achtergrond.

Hij kan nu naar Ajax, de weg is vrij.

17 januari 2024 om 18:15

Succes ermee! Als je naar beneden wilt kijken en betonvoetbal wilt zien zou ik het zeker aanraden.

Met dit selectie vind ik het knap dat je boven ajax staat . Plus vergeten ze daar in de Alkmaar dat ze veel spelers hebben verkochten en dat jansen jaar in jaar uit opnieuw aan een team moet bouwen.

Rare taferelen daar binnen de directie. Met deze actie ga je het tij niet keren

17 januari 2024 om 16:59

Huiberts moet ook de eer aan zichzelf houden. Die heeft ook eigenhandig de identiteit van AZ om zeep geholpen.

Vroeger scoutten we naar verborgen talenten in de eredivisie en Scandinavië, nu moeten we het doen met in het buitenland gefaalde spelers à la BMI, Bazoer, Clasie, Kasius, Odgaard en een blik onbekende Portugezen. Tel daar de miskopen Sadiq en Mihailovic bij op en je drama is compleet.

Wat verwachten ze daar?
Die man moet elk seizoen opnieuw bouwen doordat spelers verkocht worden.

En telkens laat hij zien dat hij in de top 4 meedraait.

Meer dan terecht. Aardige vent dat wel en altijd rustig. Maar wat liet hij AZ slecht voetballen. Ook vorig jaar. Maar wat blijft hangen bij de teletekst supporters? Twee goede wedstrijden tegen een matig Lazio en thuis winnen via penalty’s tegen de nummer 11 van België. Geloof mij het voetbal was al twee en een half jaar van een bedenkelijk niveau. Dit seizoen zakte het spelniveau echter volledig door de ondergrens.
Natuurlijk heeft de selectie een jas uitgedaan maar het werkelijk dramatische spelniveau tegen vele tegenstanders dit jaar is daarmee niet te rechtvaardigen. Zo verschrikkelijk veel slechte wedstrijden alleen al dit jaar:

Santa Coloma - AZ 0-1
AZ - Brann 1-1
Brann - AZ 3-3
Mostar - AZ 4-3
AZ - Heracles 1-1
AZ - Aston Villa 1-4
Excelsior - AZ 1-1
Feyenoord - AZ 1-0
Utrecht - AZ 1-1
AZ - NEC 1-2
Legia - AZ 2-0
AZ - PSV 0-4
HHC - AZ 2-2
Twente - AZ 2-1
AZ - Quick Boys 3-3

Dit was misschien ook wel te verwachten na de wedstrijd tegen Quick Boys en het povere voetbal in de weken of maanden voor de winterstop. Ik reageer vaak live bij wedstrijden van AZ en dan lees ik de reactie "pascal out" om de haverklap, veel AZ supporters hebben nu dus feitelijk hun zin gekregen. Persoonlijk vind ik dat er verzachtende omstandigheden kunnen worden aangevoerd voor het vaak povere spel van AZ. Met name de gigantische uitstroom van basisspelers zonder adequate vervanging is opvallend te noemen. Je kunt niet zomaar dragende spelers als Reijnders, Kerkez, Karlsson en Beukema laten gaan zonder goede spelers aan te trekken die er direct staan. Bij AZ zagen we 61,8 miljoen aan uitgaande transfers tegenover 13,7 ingaand. Dat kan een jaar goed gaan maar niet meerdere jaren achter elkaar, de jeugdinstroom droogt ooit op. Het lijkt mij dat AZ inmiddels een redelijk vermogen moet hebben opgebouwd maar ik heb me niet in jaarcijfers verdiept.

17 januari 2024 om 17:01

Maar als hij met die spelers oogstrelend voetbal op de mat had gelegd was dat een terechte verzachtende omstandigheid geweest, nu niet helemaal. Ook vorig jaar was het spel heel vaak pover. Het aandeel wedstrijden met leuk attractief teamspel kwam toen ook niet boven de 20% uit en dan ben ik nog scheutig.

Ajax, kom er maar in. Was eerder al op het lijstje van kandidaten. heeft een positieve spelopvatting, is goed voor de camera. Bij AZ is het misschien uitgewerkt.

17 januari 2024 om 18:20

Een positieve spelopvatting? Die heb ik bij AZ niet gezien de afgelopen 1,5 jaar. Steevast consolideren bij een voorsprong / verdedigend wisselen. Oersaai voetbal en hopen op een bevlieging van Kerkez, Karlsson, Reijnders of Pavlidis. Noem het maar een positieve spelopvatting. Ik mag voor het hele Nederlandse voetbal hopen dat Jansen geen trainer van Ajax gaat worden.

18 januari 2024 om 09:02

Het valt de laatste tijd ook tegen idd, maar de jaren daarvoor, na Arne Slot was het uitstekend. Daarom is hij ook weg wellicht, beetje ingekakt ;-)

Eindelijk zeg. Na Zrinsjki, HHC, Quick Boys en kansloze nederlagen tegen alle grotere clubs was het wel een keer klaar. Al maandenlang heeft AZ niet 1 fatsoenlijke wedstrijd gespeeld. Zelfs niet tegen Almere of Fortuna ofzoiets thuis. Wel een goede kerel voor de rest. Gun hem het beste in zijn carrière

Ajax kom maar door een trainer met visie !

In mijn ogen en dat was vooral sinds gisteravond, leek het alsof the chemie tussen coach en spelers er niet meer was. Dat is puur een gevoel, nergens op gebaseerd. Alsof er een soort sleur in is gekomen.

Ik zag spelers zonder vertrouwen spelen, waarschijnlijk ook omdat er in een half jaar geen vaste basis heeft gestaan. Het begon goed dit seizoen, maar je zag het langzaam verdwijnen.

AZ hoopt hiermee natuurlijk het vuur in de selectie terug te krijgen. Of dat lukt zal moeten blijken.

Daarnaast heeft AZ wel teveel geïnvesteerd in het halen van jonge, onervaren spelers in plaats het halen van sterkhouders, ervaren krachten. Alhoewel ik van mening ben dat Clasie de absolute sterkhouders is in dit team. Maar met alleen Clasie red je het niet.

Maar goed... Mijn mening... Je kan het er mee eens of oneens zijn. Dat is allemaal prima.

“Gedurende het seizoen hebben we meerdere momenten waarop we als directie en hoofdtrainer de zaken doornemen”

Onzin, dan hadden ze in de winterstop afscheid genomen. Dit is na de nederlaag tegen Twente, en de moeite gisteravond, puur handelen op emotie

17 januari 2024 om 20:33

Alsof ze heel toevallig precies al een afspraak met Janssen op woensdagochtend 17 januari hadden.

Zo werkt het overal, de druppel die de emmer doet overlopen. Maar die zogenaamde gecalculeerde suggestie…

Waarom worden er in de winterstop spelers gehaald door AZ?

Dit is zo ontzettend stom, Jansen heeft elk jaar te maken gehad net een leegloop. Elk jaar weer nieuwe onervaren jongens opstellen EN hij heeft waarde gecreëerd. Daarom zijn er elk jaar spelers verkocht tegen hoge bedragen. De leiding van AZ is zo te zien te stom om dit in te zien
Jansen nam het over van Slot, die ook al was ontslagen, omdat de leiding boos was.
Jansen probeerde het met Stengs op 10. Dit ging niet altijd naar wens, omdat Az geen rechterspits had, maar wel iemand voor de 10 positie

In mijn ogen moet de leiding van Az opstappen. Ze zijn bang voor spreekkoren en slachtofferen daarom Jansen
Dus Eenhoren en Huiberts wegwezen

Bijzonder, veel clubs hebben te maken met duiventil en gok op goedkope spelers en daarmee vrij dramatisch voetbal voor grootste deel vh seizoen. Niettemin, ik zou ook heel graag een trainer hebben die speers en team zichtbaar beter maakt. Maar op papier qua resultaten en vertrekkende speers gaat t niet slecht. Beter dan gros van andere teams ben ik bang. Benieuwd wat volgende stap is qua nieuwe trainer..

Ik snap het echt niet. Az staat 4de. Selectie is niet beter dan die van psv, feyenoord en volgens mij gelijkwaadig aan FC Twente. Dan is er toch niets aan de hand?
Ze willen beter voetbal zien. Ja ik ook maar resultaat is toch belangrijker? Nu komt die Martens het seizoen afmaken. Die gaat het toch niet beter doen dan Janssen?

AZ fans zullen blij zijn. Ik heb zo’n vermoeden dat de volgende trainers wel eens veel moeite krijgen om het wel naar behoren te doen. Want aantrekkelijk voetbal spelen en ook nog in de subtop goed presteren? Ik moet het nog maar zien of dat realistisch is.

Plek 4 halverwege, 33 punten (4 achter Twente en 5 voor op Ajax) en in de kwartfinale van de beker. We gaan zien wat Martens eruit gaat halen.

Wat verwachten ze in Alkmaar kampioen worden??
Compleet realiteit uit het oog verloren plekken 4 tm 6 hoger zullen ze nooit komen.

Ik hoop dat dit het begin is van een daling bij AZ en puur omdat ze daar denken dat ze een topploeg zijn.
Kijk in de Serie A met Fiorentina of een Atalanta prc dezelfde ploegen met ongeveer dezelfde visie als AZ maar toch zijn die supporters daar realistischer en gooien ze hun trainer er niet zomaar uit als er een mindere reeks is.
Die zogenaamde aanhang van AZ en ja ben zelf in dat stadion geweest allemaal jochies die nog u tegen je moeten zeggen lopen daar zielig te doen met hun witte zakdoekjes triest dit.
En btw niet alleen AZ heeft zulke supporters meerdere ploegen op Ajax en Feyenoord na vindt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren