Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ajax richt blik op de toekomst en scout smaakmaker uit de MLS

Laatste update:

Scouts van Ajax hebben hun oog laten vallen op Facundo Torres, zo weet Fabrizio Romano te melden. De 23-jarige buitenspeler van Orlando City, die een transferwaarde vertegenwoordigt van zo'n veertien miljoen euro, beschikt bij zijn huidige werkgever over een contract tot december 2025 met de optie op een extra jaar. Romano benadrukt dat de Uruguayaan slechts op een lijstje staat en Ajax nog geen concrete acties heeft ondernomen.

Torres doorliep de jeugdopleiding in zijn geboorteland bij Peñarol, de club waar hij in 2020 tevens zijn debuut in het betaald voetbal maakte. In zijn laatste wedstrijd voor de club uit Montevideo was Torres beslissend in de strijd om de Uruguayaanse Primera División-titel. Door zijn treffer kroonde Peñarol zich tot landskampioen. Torres kwam dat seizoen 33 keer in actie en scoorde daarin 10 keer.

Na 71 wedstrijden, 16 goals en 15 assists in dienst van Peñarol werd hij in januari vorig jaar naar Orlando City gehaald. Met een slordige zeven miljoen euro geldt hij nog altijd als duurste aankoop van de club uit de MLS. Ook bij Orlando kreeg Torres de schijnwerpers meteen op zich gericht door met de US Open Cup beslag te leggen op de eerste prijs uit de clubgeschiedenis.

In dienst van Orlando City kwam Torres tot dusver tot 73 wedstrijden, waarin hij 25 keer scoorde en 13 keer als aangever fungeerde. De flankspeler ontving in maart 2021 zijn eerste oproep voor de nationale ploeg van Uruguay en maakte enkele maanden later zijn debuut. Sindsdien staat de teller op veertien interlands. Daarin leverde Torres een doelpunt en een assist. Tijdens het WK bleef hij in alle groepswedstrijden op de bank.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het toch wel opmerkelijk dat men bestuurlijk op zijn gat ligt en er praktisch niemand meer rondloopt met (transfer)mandaat. En we toch alleen al deze week 2 nieuwe spelers voorbij zien komen. Echt hoe gaat dat in het hoofd daar?

27 september 2023 om 11:24

Want als de media zegt dat Ajax een speler wil is dat ook meteen zo? Meer dan de helft is niet waar hè.
Maar scouten gaat wel gewoon door hè.

27 september 2023 om 11:26

Ah, we dachten hetzelfde. Eens. Gewoon door scouten voor volgend seizoen.

27 september 2023 om 11:28

Daarnaast zijn het de zaakwaarnemers die met dit soort dingen naar buiten komen. Daar moet die Romano het sowieso in 90 procent van de gevallen van hebben; zaakwaarnemers die informatie delen of met dit soort dingen komen. Zelfs als het niet waar blijkt te zijn, kraait niemand ernaar. De speler echter krijgt wel weer (media)aandacht.

27 september 2023 om 11:30

Ik reageer hier op een bericht, dus neem dat aan. Jij bent vrijwel de enige VZ-reaguurder die precies de hoed en de rand weet over wat wel/ niet waar is. Van wat ik lees, gaat Ajax eigenlijk (zo zonder directie) doodleuk door met wat het altijd deed. Als dat zo is, is het echt een organisme geworden 'dat maar doet'

27 september 2023 om 11:34

Westend. Je zegt het zelf al goed, er zit op dit moment niemand met beslissingsbevoegdheid dus het kan niet eens 'doorgaan met wat het al deed', alleen als er al een doelwit was vastgesteld dan gaat scouting inderdaad wel door natuurlijk.

27 september 2023 om 11:48

Als een bedrijf stopt als de directie wegvalt, kun je beter faillissement aanvragen. Iedereen wordt geacht door te werken. Eigenlijk mis je de mensen op de vloer eerder dan de directie. Als je die laatste mist is er wel echt iets aan de hand, maar dat duurt meestal wel even.

27 september 2023 om 11:48

Dat zal allemaal ook wel, maar dit krijg een specifiek bericht. Alle clubs hebben scouts overal rondlopen. Vind het vooral opmerkelijk dat je in deze tijd, dit soort berichten gaat delen/ ontstaan. Dit lijkt dan dat er vergaande interesse is. En dat lijkt dan een beetje op 'we sluiten de ogen wat nu echt prio heeft, en we gaan gewoon door hoe we altijd door gingen'.

Ziet er gewoon raar uit.

27 september 2023 om 12:21Ja klopt soccerfan. dit hoeft nietwaar te zijn, maar veel van dezelfde soort berichten die je de afgelopen maanden probeerde te ontkrachten op dezelfde manier, bleken achteraf toch niet zo onwaar te zijn.

Veel van de zaken die uiteindelijk feitelijke waarheid zijn, startten nou eenmaal best vaak met geruchten. De vraag is dan, wat is voor die tijd nu eigenlijk kaf en wat is koren? Dat weten we niet. Jij lijkt vaak in de discussie te komen om kaf van koren te scheiden als het niet zo in het voordeel van Ajax lijkt te spreken.

Maar in dit geval, waarom zou Ajax niet gewoon in de markt kunnen zijn voor deze speler? Is op zich toch ook best goed nieuws? Een beetje negatief uitgelegd door Westend…ðÿ˜€ maar waarom zo defensief.

27 september 2023 om 13:16

En mijn reactie is natuurlijk ook een beetje negatief uitgelegd, omdat ik een hele andere pet op heb

27 september 2023 om 13:17

En hij heeft wel een punt. Ajax kan zich geen transfer van boven de 10 miljoen meer veroorloven, dan moeten het wel roddels zijn.

27 september 2023 om 11:25

De scouts kunnen de lijstjes toch gewoon weer aanvullen? Zodra het bestuur weer staat hoef je in ieder geval niet dán pas te beginnen, maar kan je verder met de lijstjes die gaandeweg het seizoen zijn gemaakt.

Ik denk dat tot maart er sowieso niet al te veel bij Ajax gebeurt. Het zou vreemd zijn als ze in de winterstop nu ineens heel veel gaan investeren. Nu eerst puinruimen, seizoen afmaken en voorbereiden op volgend jaar.

27 september 2023 om 11:27

De scouts onder leiding van Kelvin de Lang gaan gewoon door met hun werk he. Wil niet zeggen dat ik er ook meteen weer van alles gekocht wordt.

27 september 2023 om 11:27

@westland moeten ze dan ook maar stoppen met scouten?

27 september 2023 om 11:28

Nou ja, aan de andere kant fijn dat het scoutingsapparaat niet volledig op zijn gat ligt na de afgelopen maanden. Waarin werd gezegd dat ze helemaal werden genegeerd door Mislintat (waar of niet waar, laten we hier even in het midden), er een heel blik nieuwe spelers werd opengetrokken, en het zoals je zegt bestuurlijk op zijn gat ligt.

Dat ze blijven scouten, betekent niet dat ze in januari allemaal komen. Ik heb er sowieso een hard hoofd in dat we tegen die tijd weer een TD hebben, als je ziet hoe het vorige keer ging. En dit keer is het bestuurlijk nog armoediger gesteld met de club.

27 september 2023 om 11:28

Volgens mij kunnen de scouts prima aan het werk blijven hoor, die hoeven toch niet thuis te gaan zitten?

27 september 2023 om 12:02

Omdat Kelvin de Lange nog steeds bevoegdheid heeft om potentiële Ajax 1 spelers te scouten. Dat een TD is ontslagen betekend niet direct dat er niks meer gebeurd bij Ajax.

27 september 2023 om 12:17

Scouts werken gewoon door......

27 september 2023 om 12:44

Niet alles geloven wat er geschreven wordt, denk dat ze bij Ajax wel andere dingen aan hun hoofd hebben.

Zie het nog niet helemaal voor me dat ajax spelers gaat halen nu de club op zijn gat licht. Welke TD haalt de spelers en gaat in gesprek met de scouts?

Een rechtsbuiten zowaar. Wat je dan met Forbs en Bergwijn gaat aanvangen is wel nog maar de vraag. Nog een bankzitter erbij van boven de 10 miljoen.

27 september 2023 om 11:30

Forbs is vooral een hele dure jeugdspeler gebleken.. Een jeugdspeler zonder enkeler ervaring op het hoogste niveau voor 16mio kopen, wie bedenkt zoiets.. Had je net zo goed Conceciao kunnen behouden en van Axel Dongen minuten geven.

27 september 2023 om 11:36Forbs laat al veel meer zien sinds zijn komst dan de zogenaamde vedette met ervaring Bergwijn, die zelfs je aanvoerder is. Dus dat gelul om ervaring kan me gestolen worden. Forbs zal zijn geld dubbel en dwars waard zijn als je ziet wat voor kwaliteiten hij heeft.

27 september 2023 om 11:37

Het zegt ook wel iets dat hij op die leeftijd nog geen wedstrijd gespeeld had voor Man City. Normaal krijgen de grotere talenten echt wel eens eens de kans in de carabao cup of een invalbeurt. En hij was ook niet mee naar het EK afgelopen zomer, waar een jongere speler de voorkeur kreeg.

27 september 2023 om 11:43

Toch had West Ham ook al een akkoord met City voor rond de 14 miljoen en heeft Ajax die deal gekaapt. Blijkbaar genoeg andere scouts die potentie in hem zagen. Het is een hoog bedrag, maar hij is home grown in Engeland. Dus als hij zich door blijft ontwikkelen ga je er hoogstwaarschijnlijk wel winst op maken.

27 september 2023 om 11:50

Als Ajax zich gaat spiegelen aan het transferbeleid van West Ham zitten ze binnen 3 jaar in financiële moeilijkheden.

27 september 2023 om 13:03

Het probleem vind ik niet dat er 16 miljoen voor een jeugdspeler wordt betaald. Neres was dat bijvoorbeeld ook (al had die wel net zijn debuut gemaakt toen hij kwam). Het probleem is dat er te veel van dat soort spelers bij de aankopen zitten, het zijn allemaal spelers die nog een stap of een paar stappen moeten maken voordat ze op het niveau van Ajax zitten (of het niveau waar Ajax weer naar toe moet).

Neemt niet weg dat ik Forbs met Godts en van Axel Dongen al in de selectie niet de meest voor de hand liggende aankoop vond.

27 september 2023 om 11:47

Bergwijn in de deal betrekken, kan-ie gaan afbouwen in de MLS.

27 september 2023 om 11:50

Vind Forbs een van de betere aankopen tot nu toe. Dreigend, snel is nog jong. Zie de potentie wel.

27 september 2023 om 11:51

Maar je kan er maar 11 opstellen. Bergwijn, Forbs en deze jongen zijn drie spelers voor twee posities.

Dan heb je met 1 van die drie, Avila/Sosa, Akpom en Brobbey/Mikautadze vier spelers van boven de 10 miljoen op de bank zitten. Lijkt me niet de bedoeling voor een Nederlandse club.

27 september 2023 om 12:34

Dat is niet zo moeilijk toch? Forbs is beter op linksbuiten. Althans dat vindt hij zelf. Bergwijn zie ik volgend jaar wel vertrekken

27 september 2023 om 12:44

Naar?

Na al die miskopen in combinatie met onbekend namen lijkt mij dat dit soort jongens nou niet de prioriteit moeten zijn.
Haal nou is een bekende, met volwassen voetbal leeftijd, die een team kan dragen en een bepaalde koers kan inzetten. De coach heeft een rechterhand vanuit de selectie nodig, jongens zoals Tadic en Blind die écht snappen waar ze mee bezig zijn gecombineerd met hun ervaring. Tuurlijk kunnen sommige aankopen best goed uitpakken (zoals een Martinez), maar dat is ook echt geen standaard gegeven naar mijn idee.

27 september 2023 om 11:31

heb je voorbeelden van bekende spelers, met een volwassen voetbal leeftijd? die even terug zouden willen komen naar ajax? en die ook tactisch en charismatisch zijn?
want we hadden gezien dat el ghazi in aanmerking kwam... maar daarvan zou ik niet zeggen dat dat een verlengstuk is van een trainer.

het beste zou zijn als berghuis gewoon als "8" of "10" gaat spelen met de aanvoerdersband. heeft de leeftijd, haalt vaak een redelijk niveau en lijkt van buitenaf wel iemand die ook iedereen wat durft te zeggen.

27 september 2023 om 11:45

Ja...el Ghazi, alles behalve een leider. Dat is toch ook helemaal geen type die je in die zin kan vergelijken met een Blind of Tadic. Tuurlijk, achteraf is makkelijk lullen dat niemand wil komen. Ajax zit nu in slecht weer, maar aan alles komt een eind en dit duurt ook niet eeuwig voort.
Ik heb overigens ook nergens gezegd dat het perse oud-spelers van Ajax moeten zijn.

27 september 2023 om 13:13

Ik bergrijp eigenlijk niet waarom Berghuis geen aanvoerder is. Alleen voor de interviews al. Bergwijn komt niet verder dan een gebrek aan inzet maar als je echt wil weten hoe het in het veld voelde en wat er fout ging (voor zo ver we dat zalf nog niet hadden gezien) moet je nog 5 minuten wachten op het interview met Berghuis.

El Ghazi had wat mij betreft het niveau niet. Het heeft in de huidige situatie geen zin om nog een net niet speler aan de selectie toe te voegen.

Overigens vind ik deze speler qua leeftijf wel een aardige optie. Mocht hij in de winterstop komen is hij bijna 24.

27 september 2023 om 11:35

Dit is juist geen onbekende naam, misschien alleen voor mensen zoals jij die niet verder kijken dan de grote europese competities. Licha Martinez was een onbekende naam voor de Nederlanders toen hij kwam van Defensa, zelfde met Tagliafico van Independiente. Facu Torres is al een hele tijd een bekend prospect

27 september 2023 om 12:06

Al met al dus een onbekende naam voor de gemiddelde voetbal volger.

27 september 2023 om 12:15

Dat is vrijwel elke speler buiten een grote competitie. Al helemaal die Zuid-Amerikanen.

27 september 2023 om 12:23

Als Ajax slim is gaan ze nu herbouwen met jeugdspelers de kans geven, dit is bij Feyenoord vaak genoeg succesvol geweest na een seizoen met flutaankopen

Waarom geen middenveld met vos, taylor en Misehouy.

Geef Godts het vertrouwen

Haal Regeer zsm terug haha.

dit is naast almada inderdaad 1 van de grotere talenten in de Mls.
als je deze twee spelers bekijkt dan zie je wel dat ze veel talent hebben, maar de MLS vind ik niet echt een graadmeter.

mensen maken nu al grappen over de spelers die uit 2.bundesliga en ligue 2 zijn overgekomen... ik denk dat daar zelfs teams zitten die beter zijn dan menig MLS team.

maar goed, sowieso maar afwachten want wie gaat er nu over de transfers? of zijn dit gewoon de scouts die nog aan het werk zijn? deze jongen zal trouwens ook wel flink wat kosten, stond ook al in de belangstelling van andere clubs in de zomer.

Leuk die berichten over eventuele nieuwe versterkingen, maar ik mag toch aannemen dat er eerst een capabele TD wordt aangesteld alvorens er weer spelers worden gehaald? Er zal waarschijnlijk eerst een vracht aan miskopen verkocht moeten worden voordat er weetrnieuwe spelers worden gekocht.

Facu Torres, zeer goede speler. Was destijds de beste bij Peñarol en al een tijdje de smaakmaker van Orlando. Ook de toekomst van het Uruguayaanse nationale team samen met Cannobio, Pellistri, Diaz, Arezo

Wat is dit voor nieuws?? Er is geen concrete interesse maar staat op een lijstje? Zullen wel meer namen op het lijstje staan zoals bij veel clubs.

Merkwaardig inderdaad. Er is geen technisch directeur, geen algemeen directeur dus wie zou nu een knoop door kunnen hakken om zo'n speler te halen. Een Uruguayaan (die hadden we nog niet) lijkt me bovendien op dit moment niet de hoogste prioriteit hebben. Als je al iets kan kopen wil je eerst eens wat spelers met Ajax DNA gaan halen om Ajax zijn eigen gezicht weer terug te geven. Of het moet wel zo'n enorm supertalent zijn waar geen enkele twijfel over is maar wie gaat daar nu zijn nek voor uitsteken?

27 september 2023 om 12:10

Er kan wellicht geen knoop worden doorgehakt nu, maar het is natuurlijk wel goed dat scouts gewoon blijven scouten natuurlijk. Althans, zo kijk ik ernaar.

Zodra de transferperiodes beginnen (evt. volgende zomer) kan je direct de lijst tevoorschijn halen.

Hij moet nog wel even van zaakwaarnemer wisselen en daarna is de weg vrij naar Amsterdam.

Vreemd dat er geen TD is maar wel namen rond gaan.

Maar ik zou zeggen met een transferwaarde van 14 miljoen wordt een bod van 28 miljoen waarschijnlijk wel geaccepteerd.

Ajax heeft zijn eigen scouting afgelopen 2 jaar genegeerd, dus daarom vraag ik mij af hoe serieus je zulke berichten nog moet nemen?

Dat wordt een openingsbod van 28 miljoen waarschijnlijk, maar nog wel ff van zaakwaarnemertje verwisselen.

Een echte rechtsbuiten, dat is verrassend. Meestal koopt Ajax een linksbuiten om die dan vervolgens op rechts te zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren