Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax nodigt Eredivisie-directies uit voor return wegens collectiviteitsgedachte

Laatste update:

Ajax heeft de directies van de overige Eredivisie-clubs uitgenodigd voor de return van de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur, zo schrijft De Telegraaf woensdagmiddag. De geste van Ajax wordt volgens de krant ingegeven door de collectiviteitsgedachte in Eredivisie.

Volgens betrokkenen moet het gebaar van Ajax los worden gezien van het besluit om de volledige voorlaatste speelronde te verplaatsen, om de Amsterdammers de benodigde rust te gunnen in aanloop naar de heenwedstrijd in de halve finale van de Champions League. Toch wil Ajax volgens De Telegraaf met het uitnodigen van de overige Eredivisie-clubs uitdragen dat we het ‘in de Eredivisie met elkaar moeten doen’.

De uitgenodigde directies komen ‘nagenoeg allemaal’ en worden uitgenodigd ‘in het kader van de collectiviteitsgedachte’. Officieel was Ajax geen partij in het verplaatsen van de volledige voorlaatste speelronde, maar toch wil men op deze manier laten blijken dat de Nederlandse clubs het met elkaar moeten doen. De nodige Eredivisie-clubs waren niet blij met het verplaatsen van de voorlaatste speelronde, die van zondag 29 april verzet werd naar woensdag 15 mei.

Er bleek voor de KNVB geen andere mogelijkheid om Ajax de benodigde 48 uur rust te gunnen in aanloop naar de eerste halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur, die de Amsterdammers met 0-1 wisten te winnen. Tegelijkertijd wilde de voetbalbond de laatste twee speelrondes op hetzelfde tijdstip laten afwerken, om competitievervalsing tegen te gaan.

Snap jij de geste van Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi gebaar van Ajax. Hopen dat ze het halen vanavond. Lijkt me dat niet iedere directie hier achter stond, maar toch goed dat Ajax de banden goed probeert te houden, ondanks dat zij er niks aan kunnen doen.

8 mei 2019 om 16:46

De gedachte erachter zal ongetwijfeld sympathiek zijn, maar de uitwerking is in mijn ogen volkomen misplaatst. Waarom zou je als concurrent op woensdagavond voor een wedstrijd van Ajax naar de Arena willen afreizen als die wedstrijd niet tegen jouw club is? Nee, dan kunnen ze beter als gebaar van goede wil harde pecunia naar de overige clubs overmaken, bijvoorbeeld ten behoeve van de jeugdopleidingen van die clubs, die tenslotte met enige regelmaat door Ajax worden beroofd van hun beste spelers.

8 mei 2019 om 16:51

Wat een azijnreactie zeg. Ken de beelden nog dat Ajax-voorzitter Ton Harmsen met Jacques Ruts van PSV stond te hossen met de Cup met de Grote Oren toen PSV hem won in 1988. Toen dachten we in elk geval nog wel vanuit de basis ‘Nederland.’ Dat schijnt tegenwoordig not done te zijn.

8 mei 2019 om 16:52

Ik ben het niet per se oneens met je dat Ajax wat miljoenen mag steken in een fonds ter verbetering van onze NL jeugdteams. Dat kan beter niet via de verschillende clubs, maar via de Knvb dan toch?

8 mei 2019 om 16:53

Daar is er weer 1 hoor.
Niks wat Ajax doet is goed alleen als ze geld schuiven vinden we alles niet zo erg.

8 mei 2019 om 16:59

Pburen mijn god wat een kleinzieligheid. Ajax geeft iets terug op het verzetten van de wedstrijden, geeft motivatie aan andere clubs, maar er moet maar geld worden geschoven. Het zou een optie kunnen zijn dat Ajax de kunstgrasvelden in ED omzet in gras, wat zouden de kosten zijn? 1M? Maar doe ff normaal man, juig voor Nederland vanavond en geniet van het voorbeeld

8 mei 2019 om 17:03

Gaan we dan Engelse teams vragen de jeugdopleiding van Ajax te sponsoren? Dat willen ze vast wel....

8 mei 2019 om 17:14

Buiten het feit dat het inderdaad sympathiek is, is het ook nog eens een mooie netwerk meeting voor de directieleden. En bovenal mag ik toch hopen dat de directieleden zelf ook gewoon kunnen genieten van een mooie voetbal avond. Ongeacht welke club er speelt.

8 mei 2019 om 17:20

Ze hoeven niet te gaan hã©! Ze zijn uitgenodigd en als ze niet willen gaan dan gaan ze niet.
Maar als ze slim zijn gaan ze wel en zien ze hopelijk een fantastische wedstrijd. Over uitnodigingen gesproken , ik denk niet dat veel mensen jou zullen uitnodigen voor hun verjaardag met zo'n zure en kleinzielige instelling.

8 mei 2019 om 17:21

Pburen: sorry maar dit slaat weer nergens over waarom zou Ajax geld over moeten maken naar die clubs? Sinds dit seizoen moet Ajax overal maar voor betalen volgens jan en alleman omdat Ajax goed beleid voert. Is echt niet te filmen wat mensen roepen af en toe.

8 mei 2019 om 18:08

@pburen:

Jammer dat je het mooie gebaar alleen maar negatief belicht. Keiharde euro's overmaken is natuurlijk volkomen irrealistisch.

On: vind dit een tof gebaar. Ik zou het wel weten als directie... Concurrent of niet, hier wil je toch bij zijn.

zeer sportief van ajax! deze prestatie van ajax zal het nederlands voetbal goed doen en wat beter op de kaart zetten.

8 mei 2019 om 18:08

Vooral goed voor Ajax want op PSV na, is het NL voetbal stil blijven staan. Misschien zit er daarom wat meer achter die uitnodigingen.

Super actie, we moeten in Nederland echt gaan begrijpen dat we het samen moeten doen.
In de competitie zijn we rivalen, maar Europees moeten we trots zijn op elkaars prestatie en elkaar steunen waar mogelijk.

Best een leuke manier om de gemoederen wat te bedaren. Vraag me wel af wie er niet komt opdagen als 'nagenoeg alle' partijen komen opdagen. Zwolle ?

8 mei 2019 om 16:25

AZ misschien nadat Ajax ze deze week berooft heeft van haar 2 grootste -16 talenten?

8 mei 2019 om 16:27

Dat moet je zien als iets dat ze samen doen.... voor elkaar. Volg je nooit Ajax of zo.

8 mei 2019 om 16:39

Ik oordeel nergens over knakker, ik probeer zijn vraag in te vullen.

8 mei 2019 om 16:52

Ik gebruik het omdat het perfect de hypocrisie aangeeft van bs zinnetjes als 'samen doen', terwijl je tegelijkertijd overal jeugdspelers wegjat. Knakker.

8 mei 2019 om 17:39

Alsof AZ nooit spelers overneemt van Ajax. Of mag dat wel en is het dan niet hypocriet?

8 mei 2019 om 17:52

Bedoel je nu spelers als Savastano, Bergsma, Gino Dekker etc.? Spelers waarmee Ajax niet verder ging en AZ ze dus gratis opgepikt heeft.

Volgens mij gaat het hier om de toptalenten van AZ die de club graag zou willen behouden maar naar Ajax gaan voor een vergoeding in de marge. Ietwat andere verhoudingen, niet?

Het zal mij zelf weinig interesseren hoor, want mijn favoriete club in Nederland is Telstar. Vanavond natuurlijk voor Ajax.

8 mei 2019 om 18:08

Dus Ajax mag vanaf nu alleen de slechtste spelers kopen of contracteren? Er zijn flink wat speler die bij AZ vandaan komen waar Ajax voor die tijd en kwaliteit veel geld voor hebben betaald. Dan zit dat ook wel eens een talent bij. Zo zal AZ ook een club hebben waar ze relatief veel topspelers vanuit de amateurs vandaan halen. Gaat AZ die vanaf nu ook compenseren?

8 mei 2019 om 18:16

En voor meer Europese plekken (dus meer geld in de eredivisie) omdat Ajax zowat de enige club is die nog een beetje presteert in Europa. Juist een club als AZ zou daar blij mee moeten zijn. Zonder de punten van Ajax had AZ met de vierde plek geen EL gespeeld. Of telt dat niet?

8 mei 2019 om 18:42

Vorig jaar beroofde AZ Ajax van 3 talenten. Niet zo piepen in Alkmaar, dat calimero gedrag past niet bij jullie.

8 mei 2019 om 18:47

Zoals Ajax weer blij moest zijn met AZ in de jaren 2005, 2006, 2007 en 2008 toen die tenminste nog wat punten binnen haalden voor Nederland.

@petersanders En over welke 3 talentvolle spelers heb je het dan? Calimero-gedrag weer zo'n lekker non-argument, volgens mij is dit een prima discussie.

8 mei 2019 om 19:24

Prima, en heeft AZ toen alle inkomsten gedeeld en gecompenseerd en moeilijk gedaan over spelers die van de ene naar de andere club gingen? Nee!

8 mei 2019 om 17:14

Haha @HdeV het zou wel een mooi gezicht zijn om die voorzitter van PEC te zien zwaaien met een Ajax-vlaggetje bij de opkomst van de teams!! 😂

9 mei 2019 om 09:18

De directie van Feyenoord is niet komen opdagen, die hadden een overleg met supporters gepland staan (wat al maanden in de agenda staat). Terecht dat dat niet wordt geannuleerd. Wel mooi gebaar van Ajax.

Inderdaad mooi gebaar. Ik hoop ook echt dat de prestaties van Ajax er toe bijdragen dat de clubs die komend jaar de voorrondes in mogen, dit uiterst serieus nemen. Het zou toch mooi zijn wanneer we komend seizoen 5 clubs in de hoofdtoernooien hebben.

Netjes van Ajax, had niet gehoeven. Hopen dat een directeur in beschonken toestand belooft dat ze het kunstgras zullen verwijderen als tegenprestatie :P.

8 mei 2019 om 16:29

Had niet gehoeven? Ik zat eerlijk gezegd wel te rekenen op een gebaar of verklaring waarin Ajax een dankwoord richting collega-clubs zou uiten. Ik denk overigens niet dat de directeuren van de hardnekkige 'kunstgrasclubs' allemaal aanwezig zullen zijn. Er staat 'nagenoeg alle directeuren', dus de beste man van Zwolle zal wel thuis kijken...

8 mei 2019 om 16:40

Een dankwoord? We hebben pierie en scherpen gekocht, wat voor groter gebaar wil je hebben. Een miljoen of zes weggegooid en rechtstreeks de eredivisie in gepompt....

8 mei 2019 om 16:47

Hahaha ja, maar waar Boca dan die 10 miljoen aan te danken heeft...

8 mei 2019 om 16:57

LOL, prachtige reactie. Laten we het hopen dat niet alles weggegooid is haha

8 mei 2019 om 17:10

Ik zou het mooi vinden om de televisiegelden evenredig over de clubs te verdelen. Ben ik benieuwd of de Psv/feyenoord/az supporters het daar ook mee eens zouden zijn, want dan gaan ze er ook flink op achteruit.

8 mei 2019 om 16:43

Die kunstgras velden verdwijnen ook, daar is een budget van een paar ton voor gemoeid.

8 mei 2019 om 17:43

Dat budget moeten die teams maar vrij maken. NAC en de Graafschap doen dat ook. Misschien degradeerde NAC wel omdat zij dat geld niet kunnen gebruiken om een versterking te halen terwijl Emmen, Excelsior, PEC,... dat wel kunnen vanwege kunstgras. Over competitievervalsing gesproken...

8 mei 2019 om 17:44

Al zie ik nu dat ik wel erg voorbarig ben dat NAC degradeert aangezien het nog niet definitief is, excuus.

Mocht Ajax ook de finale halen dan kunnen ze ook eens nadenken of ze niet als cadeau naar alle clubs moeten voorstellen om de kunstgras velden om te wisselen voor echt gras op kosten van Ajax. Dan kn Ajax een deal maken met zijn gras leverancier en kost dit ze 10 miljoen ofzo... dat hebben ze wel bij elkaar gespeeld om dat te doen voor Nederland (Ajax heeft er namelijk zelf ook baat bij en je kan dan ook laten zien dat dit succes goed is voor het Nederlandse voetbal).

8 mei 2019 om 16:28

Sebasjuh,

Er was al een voorstel om clubs financieel te compenseren vanuit Europa geld voor een echte grasmat. Dit werd dus betaald van de inkomsten vanuit Europees voetbal. Helaas is dit niet door alle clubs geaccepteerd. Je mag zelf raden wie.

8 mei 2019 om 16:31

Haha ja! ik vind het echt een heerlijke gedachte dat Heracles zo trots was om voor die vooruitgang te gaan liggen en nu een aardige bak geld misloopt nu Ajax het zo goed doet in Europa. Bijna net zo lekker als mijn gedachten bij Justin Kluivert...

8 mei 2019 om 16:53

Toch is het voorstel er democratisch er doorheen gejaagd. Alleen Heracles wil niet meedoen maar die krijgen dan daarom ook geen poen.

8 mei 2019 om 16:28

Sebasjuh,

Er was al een voorstel om clubs financieel te compenseren vanuit Europa geld voor een echte grasmat. Dit werd dus betaald van de inkomsten vanuit Europees voetbal. Helaas is dit niet door alle clubs geaccepteerd. Je mag zelf raden wie.

8 mei 2019 om 17:26

Vraag. Waarom roept iedereen maar dat Ajax alles maar moet betalen. Als jij een miljoen wint ga dan ook de rest van de straat af om te vragen wat je voor hun kan betalen. Wat een grap

8 mei 2019 om 17:39

Collectiviteit! Ja ook in harde peseta’s ja. Maar dat is blijkbaar moeilijk in het Amsterdamse gierigheidsbolwerk. Uiteindelijk is een financiële verdeling beter voor het nls voetbal. Of geld dat nu niet omdat het nu niet uitkomt? Walgelijk!

8 mei 2019 om 17:45

Collectiviteit?

Persoonlijk vind ik het ook te debiel voor woorden en ik ben een Spartaan. Het gaat nergens over dat Ajax dat zou moeten betalen. Als Ajax niet had gepresteerd had Nederland nu ergens tussen Estland en Andorra gestaan op de Europese cooficientielijst. Het is enkel en alleen dankzij Ajax dat er überhaupt nog een ploeg de championsleague in mag. Ajax heeft volgens mij bijna net zoveel punten behaald als alle andere ploegen bij elkaar de afgelopen vijf jaar. En dan moet Ajax de broek van andere clubs omhoog houden? Laat die teams hun eigen velden regelen en als ze het niet willen dan doen ze dat maar niet en blijft het kunstgras. Maar dat Ajax maar moet betalen raakt kant nog wal.

Wellicht wil PSV het betalen van het transfergeld van Lozano?

8 mei 2019 om 17:47

We moeten niet doen alsof andere clubs dit wel zouden doen, want dat is gewoon niet het geval. Elke cent die clubs spenderen aan het vervangen van kunstgras bij een andere club is gewoon een teken van vrijgevigheid. Wat de beweegredenen daar dan voor zijn, doet er niet eens meer toe.

Ik vind het dan ook erg ver gaan om het woord 'gierigheidsbolwerk' te gebruiken, want uiteindelijk verlang je dat een club z'n zelf-verdiende geld spendeert aan een andere club, terwijl die clubs echt zelf het geld wel hebben voor een normale grasmat.

8 mei 2019 om 17:51

Hou toch op Bertus. Wanneer heeft PSV voor FC Eindhoven wat betaald grappenmaker. Echt ongelooflijk wat hier geroepen wordt. Kansloze ga zelf goed beleid voeren zou ik zeggen.

8 mei 2019 om 17:52

Zit je te wachten op centjes van iemand anders? Misschien ff bij de gemeente aankloppen. Ik heb begrepen dat de prullenbakken die op het parkeerterrein staan nog van PSV zijn. Misschien vang je er nog een paar miljoen voor.

De collectiviteit zit hem in meer dingen dan geld. Het feit dat PSV CL kan spelen komt doordat Ajax verreweg de meeste punten binnen harkt. Wel presteren in Nederland, maar niet in Europa. Laten we dan ook collectief eens gaan presteren in Europa. En kom niet aan met het was een lastige poule. Als Ajax van Tottenham kan winnen, kan PSV dat ook met dit materiaal en budget. En als je het geen schande vindt dat je onder Inter eindigt dat moet je de centen van Ajax geen eens willen en je lekker focussen vanaf nu op alleen de competitie en de komende jaren het Europese voetbal laten schieten (waar veel clubs al goed mee op weg zijn geweest de afgelopen jaren).

Een mooi gebaar die de gedachten versterkt dat wat Ajax hier presteert uiteindelijk ook goed is voor de andere clubs. Op naar vanavond. Kom op Ajax, maak Nederland trots! (nog trotser dan we al zijn)

8 mei 2019 om 16:49

Dat betwijfel ik sterk. Het is vooral gunstig voor Ajax en Oranje. Ik kan me voorstellen dat bijvoorbeeld PSV verder lichtelijk profiteert op in- en uitgaande transfers profiteert van de prestaties van Ajax, maar wat hebben clubs als FC Groningen, NAC of Utrecht hier nu aan dan?

8 mei 2019 om 16:51

Aanzien van de Eredivisie gaat omhoog, groei van Ajax zorgt er tevens voor dat de lat daar hoger komt te liggen, waardoor kleinere clubs betere spelers van Ajax kunnen overnemen dan voorheen (jeugdspelers die het bij Ajax niet redden etc). Ajax zou als het rijk wordt op den duur een grotere bijdrage kunnen leveren aan o.a. het verwijderen van kunstgras in de Eredivisie. Voornamelijk het imago van de competitie echter, en dat is voor elke club goed.

8 mei 2019 om 17:41

Het is al bewezen dat dit lulkoek is. Alleen Ajax en de KNVB worden er beter van. Prima, maar ga dat dan niet liggen bagataliseren...

8 mei 2019 om 17:52

Aanzien van de Eredivisie gaat omhoog? Ajax is de enigste club die iets gepresteerd heeft in Europa en we hadden niet eens clubs in de groepsfase van de Europa League.

Verder is Ajax de laatste jaren vrij zuinig met het verhuren van talenten. De grootste talenten spelen in het eerste of worden klaargestoomd bij Jong Ajax, terwijl de middelmaat verhuurd en uiteindelijk verkocht word.

Dit is voor de ontwikkeling van Ajax en Oranje goed, maar het Nederlandse voetbal in het algemeen merkt er op de lange termijn vrij weinig van. Er zijn ook niet echt aantoonbare feiten en cijfers die dat ondersteunen.

8 mei 2019 om 17:55

Zit diep he Bertus. Man man man weer bijna zeker dat als jij morgen ineens 10 miljoen hebt dat niets weg geeft maar een ander moet dat wel even doen. Iets met hypocriete gedachtengang.

8 mei 2019 om 17:56

Buitenspelgoal.

Het aanzien van de eredivisie? Komaan man daar koop je als kleine club toch geen droog brood voor? Denk jij nu echt dat spelers naar clubs als vvv en Excelsior verkassen omdat Ajax toevallig in dezelfde competitie speelt. Daar trapt toch geen hond in?

Het enige wat de eredivisie hieraan zou hebben is als Ajax die 100 miljoen rechtstreeks in de eredivisie zou pompen (wat een utopie is, want waarom zou je? Er lopen immers veel meer parels in het buitenland rond) . Dan zouden andere clubs hiervan profiteren. Maar het meeste transfergeld zal ook dit jaar naar het buitenland vloeien.

8 mei 2019 om 18:08

PSV heeft er in zo verre iets aan dat voor hun de kans op CL/EL-voetbal vergroot wordt door de punten gehaald door Ajax. En je weet wat Europees voetbal inhoud: geld... Dus PSV heeft er zelfs heel veel baat bij.

Héél netjes. Het lijkt misschien niet veel, maar er spreekt m.i. veel waardering uit.

Zodat ze allemaal naar het grote Ajax kunnen kijken zeker. Haha, neem toch aan dat de directies van andere clubs wat beters te doen hebben. Het gebaar is ongetwijfeld goed bedoeld, maar komt op mij nogal arrogant over.

8 mei 2019 om 16:29

Hmm, denk dat alles wat Ajax zou doen voor de andere clubs jij in een kwaad daglicht zou zetten. Als ze een beetje geld verdelen is 't om te laten zien hoeveel geld ze hebben, als ze kaartjes geven is 't om te laten zien hoe goed ze zijn... En ga zo maar door...

8 mei 2019 om 16:38

Precies. Davilla7 is het type persoon waarbij blijkbaar clubs (in dit geval Ajax) het nooit goed kunnen doen. Als Ajax de clubs niet had uitgenodigd, was het niet goed geweest en nodigen ze ze wel uit, is het arrogant. Hoezo is het arrogant? Vertel eens? Want ik kan er echt niet bij waarom het arrogant is. Arrogant is 'als je jezelf heel goed vindt en als je op anderen neerkijkt'. Je geeft kaartjes aan clubs en vervolgens kijk je op andere clubs neer. Ik ga oppassen als ik ooit kaarten beschikbaar heb voor mensen... Geef ze maar niet, want dan ben ik arrogant volgens sommigen....

Ik vind het een mooi gebaar van Ajax.

8 mei 2019 om 17:58

Is ook niet arrogant aar Davilla7 kan nou eenmaal niet ze emoties onder controle houden als het over Ajax gaat. Dan is alles verkeerd.

8 mei 2019 om 16:29

Je hoeft niks aan te nemen, het antwoord staat in het stuk.
De uitgenodigde directies komen ‘nagenoeg allemaal’ en worden uitgenodigd ‘in het kader van de collectiviteitsgedachte’.
En misschien ben jij daarom geen directeur bij een Bvo.

8 mei 2019 om 16:36

Mijn bedoeling is niet om deze actie in een kwaad daglicht te zetten, ik geef ook expliciet aan dat het ongetwijfeld goed bedoeld is. Maar ik zal er niet omheen draaien: als ik Gerbrands of Van Geel op het ereterras van de Arena zie juichen voor Ajax, zou ik daar als supporter van respectievelijk PSV of Feyenoord spontaan braakneigingen van krijgen. Beide heren doen er goed aan niet op de uitnodiging van Ajax in te gaan. Zie liever dat ze hun tijd nuttig besteden in plaats van aan te zien hoe het gat tussen Ajax en de rest alsmaar groter wordt.

8 mei 2019 om 16:40

Tijd nuttiger besteden? De wedstrijd begint om 21.00. Een tijdstip waarbij de meeste clubs dicht zijn en de bestuursleden naast hun partner zitten. Ik zou het ook wel weten, naast truus op de bank of een mooi wedstrijdje meepakken...

8 mei 2019 om 16:41

Dus het gaat niet om wat je van het gebaar van Ajax vindt, het gaat erom dat je het zelf niet kan hebben als clubs op de uitnodiging ingaan. Dat is heel wat anders. Zeg dat dan.

8 mei 2019 om 16:45

Dat ze uitgenodigd worden en gaan is toch heel iets anders dan dat ze juichend op de tribune staan? Wat had jij dan liever gezien dat ze zouden doen om 21:00 op een woensdag avond terwijl de halve voetbalwereld naar die wedstrijd kijkt? De was strijken ofzo?

8 mei 2019 om 16:48

Ah ja, want supporters van Feyenoord en/of PSV kunnen natuurlijk niet voor Ajax juichen vanavond. Dat vind ik altijd zo kortzichtig. Het blijft een Nederlandse club in een internationaal toernooi. Ik heb ook lopen juichen foor Feyenoord in 2002 en ik hoopte ook dat PSV het ging redden tegen Milan in 2006. Mooi toch?

8 mei 2019 om 16:54

@Davilla7, als we jou redenering erin houden mag ik dus niet juigen voor Wijnaldum als hij tijdens de finale scoort voor Nederland tegen Brazilië in 2022, omdat hij niet voor mijn club is, als ik net Van der Sar heb opgevolgd als directeur van Ajax?

8 mei 2019 om 16:54

@maradungatje,een retourrit Eindhoven-Amsterdam kost je ongeveer 3 uur met de auto. Voor de wedstrijd en alles daaromheen moet je ook zoiets rekenen. Alles bij elkaar kost het Gerbrands zo bijna een derde van zijn dag. Ik zie inderdaad liever dat hij deze tijd nuttiger besteed ja. @oz81, de uitnodiging vanuit Ajax naar de clubs vind ik misplaatst, de clubs horen hier in mijn ogen niet op in te gaan. Het succes van Ajax kent namelijk maar een winnaar en dat is Ajax. Voor de overige clubs zijn de nadelen van het succes groter dan de voordelen.

8 mei 2019 om 16:59

@Davilla7, zo’n typische oud-Hollandse gedachte gang. Als je succes hebt en “boven het maaiveld uitkomt” is dat een schande en alles wat je dan doet is verkeerd. Geniet en wees trots dat er een Nederlandse club zover komt. Ik was ook trots toen Feyenoord de europa beker worden met van Hooijdonk en toen PSV EC1 won jaren geleden

8 mei 2019 om 16:59

@Davilla7, zo’n typische oud-Hollandse gedachte gang. Als je succes hebt en “boven het maaiveld uitkomt” is dat een schande en alles wat je dan doet is verkeerd. Geniet en wees trots dat er een Nederlandse club zover komt. Ik was ook trots toen Feyenoord de europa beker worden met van Hooijdonk en toen PSV EC1 won jaren geleden

8 mei 2019 om 17:01

@Davilla7: wat zal het moeilijk voor je zijn om elke dag weer op te staan. Als je zo zwaarmoedig in het leven staat, vind ik het een prestatie. Hoe kan je nu zo zuur reageren op een mooi gebaar?

8 mei 2019 om 17:04

@Davilla7, nou ja, blijkbaar vindt hij het helemaal niet zo erg om 1/3 van zijn werkdag kwijt te zijn om een wedstrijd van Ajax te bezoeken, anders had hij wel bedankt, toch? . Ik vraag me dan af wie jij ben, undercover weer de baas van Gerbrands? geintje joh. Maak je niet zo druk. Geniet er gewoon van. Al halen ze de finale niet, dan hoop ik dat je er van genoten heb wat Ajax de afgelopen maanden heeft laten zien! Hopelijk is dit een voorbeeld voor de rest, dat ze maar geen B-garnituur in Europese wedstrijden moeten opstellen.

8 mei 2019 om 17:19

Wow, de bekrompenheid van een kleine geest staat hier vol in de etalage! Ik zou het prachtig vinden als directeuren hun blijheid tonen voor het Europese succes van een andere Nederlandse club.

8 mei 2019 om 17:46

Waar maak jij je druk om of het iemand een derde van zijn dag zou kosten? En hoe zou Dhr. Gerbrands zijn tijd volgens jou dan nuttiger kunnen besteden vanavond? Doe eens een paar suggesties? En dat de clubs er in jouw ogen niet op in horen te gaan getuigd pas van iets misplaatst , misplaatste arrogantie wel te verstaan. want wie ben jij nou helemaal? 1 Ding heb je goed gezien , dat het succes van Ajax ook maar 1 winnaar kent ; Ajax. Zoals de Europacup winst van Feijenoord in 2002 ook volledig het succes van Feijenoord was en de Europese campagne van PSV in 04/05 ook het succes van PSV was.

8 mei 2019 om 18:04

Davilla,

Ik weet 100 procent zeker dat een bijeenkomst met alle directeurs van de eredivisie een nuttigere besteding is dan thuis blijven en op de bank zitten. Ooit gehoord van netwerken? Het is net werken..

8 mei 2019 om 18:26

Davilla7

Boeiend. Als Gerbrandts wat beters te doen heeft, dan hoeft hij toch niet te komen? Niks mis mee.

Irritante is dat alles wat Ajax doet volgens jou gelijk arrogant is. De Ligt die vindt dat wij als Nederlanders te snel vinden dat de Spurs een B-team is en hij wel beter weet nadat hij een wedstrijd tegen ze heeft gespeeld, is volgens jou arrogant. Ajax nodigt bestuurders van andere Eredivisieclubs uit en het is volgens jou weer arrogant. Etc. Misschien moet jij je tijd eens wat beter gaan benutten, dan hier op VZ zo triest te gaan benoemen dat alles wat Ajax doet arrogant is.

8 mei 2019 om 16:36

Of zodat ze gewoon naar de halve finale van de Champions league kunnen kijken misschien? Echt helemaal niks arrogants aan. Vind dit een prima gebaar van Ajax.

8 mei 2019 om 16:36

Ajax spelers: halen adem
Davilla: Alsof de rest van de wereld die lucht niet nodig heeft. Komt echt weer arrogant op me over dit.

Sommige mensen kun je nou eenmaal niet pleasen.

8 mei 2019 om 16:36

Idd. Ben 1x in de arena geweest toen Feyenoord voor de jcs speelde tegen PSV

8 mei 2019 om 16:38

Neem aan dat de directies van andereclubs wat beters te doenhebben? Jij denkt dat die niet zouden kijken vanavond? Daarnaast staat letterlijkin de tekst dat nagenoeg alle uitgenodigde directies komen.

8 mei 2019 om 16:39

En dan elke directie in hun eigen tenue, Davilla7 😉.

8 mei 2019 om 16:40

Ach tuurlijk. Ajax doet weer wat en het wordt natuurlijk weer omschreven als arrogant. Alsjeblieft zeg.

De een roept hier dat Ajax iets moest doen, de ander roept weer dat het arrogant overkomt. Het is ook nooit goed....

8 mei 2019 om 17:08

Ik vind het relevanter hoe het op de directies van de andere clubs overkomt dan hoe het op jou overkomt....

Doe iets voor fans van de andere teams die benadeeld zijn. Dat zou beter op zijn plaats zijn dan de bestuurders uitnodigen. Die moeten daar niet komen. Zo onderdanig als je dat doet.

8 mei 2019 om 16:30

Ja ga je even voor 17x xxx duizend fans iets regelen? Haha. De directies zijn het er mee eens geweest. Dus die bedank je dan toch?

8 mei 2019 om 16:36

Die directies waren het er helemaal niet mee eens. Die hebben het door hun strot geduwd gekregen. Daarom moet je daar nu ook niet schijnheilig bij gaat zitten. Maar dan nog hebben zij geen schade geleden. De fans wel. Wat je voor ze kan doen? Alle bezoekende fans gratis koffie met een broodje geven bv. Het hoeft niet groot. Gewoon een gebaar, dat je snapt dat je veel mensen problemen heb bezorgd.

8 mei 2019 om 16:47

Nou ja, herhaaldelijk heeft gestaan dat alle clubs het er mee eens waren. Dat er een oplossing moest komen voor het 2 dagen probleem was duidelijk, dit was blijkbaar de beste oplossing. Hoe weet jij nou dat het door hun strot geduwd is, dat heb ik nergens zien staan? Heb jij inside information? Was je bij de vergadering? Missen wij iets?
En @Moridin, Ajax heeft met het ver komen in Europa mensen een probleem bezorgd? Haha lees je reactie eens terug, dat slaat toch helemaal nergens op.

8 mei 2019 om 18:02

Dat heeft Ajax ook niet opzettelijk gedaan, maar hoe je went of keert had het natuurlijk wel met Ajax te maken. Dan kan je best een leukigheidje doen voor de fans. Gewoon een 'joh we beseffen dat het lastig was' gebaar. Dat is sjiek, dat straalt op je af. Bobos uitnodigen om voor je te klappen vind ik een stuk minder aansprekend.

8 mei 2019 om 18:12

@Morodin
Dat 'joh we beseffen dat het lastig was' gebaar, is toch nooit goed. Als de uitsupporters gratis koffie krijgen, had er ook een vulkoek bij gemoeten. Als ze koffie met koek krijgen, hadden ze een gehaktbal willen hebben. Als ze een gehaktbal krijgen, hadden ze gratis entree moeten hebben. En als ze gratis entree krijgen, had er ook iets voor de thuis-blijvende supporter gedaan moeten worden. Kortom: zeikerds blijven zeiken!!

8 mei 2019 om 18:38

Uhmm, volgens mij zijn bobo's toch ook fans? Sterker nog, zij representeren de fans!! Het is eigenlijk een hartstikke net gebaar van de concurrent dat zij een hand uit steken naar de concurrentie toe! Ik snap echt niet waar je naar toe wil. Het allermooiste is dat deze bobo's, die de fans representeren, de uitnodiging hebben geaccepteerd!

8 mei 2019 om 19:00

Persoonlijk zie ik bestuurders niet echt als fans. Positief dat Ajax iets wil doen, maar toch ook een beetje een gemiste kans. De gewone fans, (waarvan vele nu met een nutteloos kaartje zitten voor een wedstrijd) erbij betrekken was in mijn ogen sympathieker geweest.

8 mei 2019 om 16:31

Onderdanig? Wat een overdreven reactie. Is toch gewoon een net gebaar van Ajax. En hoe zouden ze iets terug moeten doen voor 'alle' fans van de 17 andere clubs?

8 mei 2019 om 16:34

ja, want wij Ajax fans hebben er zo veel voordeel van. Moeten ook gewoon op woensdag middag naar Doetichem volgende week hoor.

8 mei 2019 om 16:42

Vanuit Dieren is dat niet zo ver, Downwards 👍😉.

8 mei 2019 om 17:23

Ik zou Utrecht, ADO en Feyenoord-supporters uitnodigen voor deze pot als je zo redeneert.

8 mei 2019 om 17:57

Nou van alle clubs vijf mensen die symbool staan voor de benadelde supporters zou best leuk zijn. Maar geen bestuurders, die hebben nietzoveel hinder gehad en zitten bovendien vaak genoeg op mooie plekken.

8 mei 2019 om 18:40

Ja en jij denkt dat deze fans wel zullen komen? Man, man, man, je reacties slaan echt helemaal nergens op. Denk je dat Ajax zin heeft om 3828428 stickers te verwijderen, overal de straten schoon te maken omdat fans van andere clubs overal hebben lopen zeiken en om veel andere rommel schoon te maken?

8 mei 2019 om 19:02

We hebben het over minder dan honderd man. Bovendien bepaal je welke types je uitnodigd.

8 mei 2019 om 19:21

Ajax heeft voor de "vijf mensen die symbool staan voor de benadelde supporters zou best leuk zijn" gekozen voor de bobo's. En denk jij nou echt dat een supporter van PSV plaats gaat nemen in de Jca? Je suggesties zijn volkomen onlogisch, niet realistisch of slaan helemaal nergens op. Ik zou niet weten welke kant je op wilt. Je wilt alle bezoekende fans koffie en een broodje aanbieden, tegelijkertijd alleen de 5 mensen die centraal staan bij de supporters uitnodigen maar niet de bobo's uitnodigen... Nog meer goede ideeen?

8 mei 2019 om 20:19

@maradungatje
Volgens mij ontgaat je het cynisme uit mijn opmerking een beetje ;-)

8 mei 2019 om 20:51

Jij denkt ik gooi alle reacties lekker op een hoop. Dat zijn twee totaal verschillende reacties. Maar beide zijn inderdaad een beter plan dan wat er nu gebeurt. Leuke wedstrijd nog.

Blij dat met dit soort acties de geur van ongenaakbaarheid/arrogantie die toch vaak rond Ajax hangt/hing verdampt. Denk aan de 1 stropdassen, en "you dont like us, we dont care" etc. Overmars en van de Sar laten zien dat Ajax zeker oog heeft voor de andere clubs en dat het een gezamenlijk feestje is als een Nederlandse club op het hoogste niveau goed presteert. En ps nodig dan ook de Telstar directeur uit. Zn ex speler mag wel komen 😀

8 mei 2019 om 17:58

Mee eens, al zijn er blijkbaar genoeg pipo's die dit gebaar juist weer arrogant vinden helaas. Kijk maar op dit forum.

8 mei 2019 om 19:40

Ajaxfan ik lees ze nu door en het is echt beschamend. Churchill zei ooit dat om te weten wat de negatieve kant van een democratie is, praat eens 5 minuten met de gemiddelde kiezer. En daar denk ik nu aan bij het lezen van die zure onterechte verongelijkte reacties.
Mooi gebaar, goed gebaar. Klaar!

Mooi gebaar ! Samen kan en moet de Eredivisie de strijd aangaan met de Europese elite competities. Er is nog een lange weg te gaan maar je ziet dat de mogelijkheid er is. Sinds wanneer scoort een zak geld goals voor je?

Als de ontwikkeling van de talenten zo blijft stijgen en er wat meer spelers willen spelen in de Eredivisie voor persoonlijke ambitie en niet om ergens in de middenmoot te spelen in Engeland voor niets ( zie Tadic ) , dan kan Nederland in een paar jaar zeker aansluiten met de rest. De competitie zal natuurlijk niet zo aantrekkelijk worden als de Premier League maar Europees zullen de ploegen toch hopelijk meer weerstand kunnen bieden.

Leuk meer niet. Ik blijf zeggen dat het niet in het voordeel is van het Nederlandse voetbal. Wat heeft NAC eraan dat Ajax misschien straks in de finale staat. Wat is het voordeel van PSV en Feyenoord? Ajax gaat het Bayern worden van Nederland. Clubs als PSV en Feyenoord kunnen niet meer concurreren met Ajax. Ajax pakt dit jaar zoveel geld en de spelers zijn veel waard. PSV en Feyenoord hebben het nakijken wat de competitie niet goed doet!

8 mei 2019 om 16:38

Maar, uhmm, wat had Ajax dan moeten doen? Gewoon expres verliezen? Niet kwalificeren? Bedanken voor de Europese ticket?
Zij hebben er zeker wel baat bij. Ajax heeft meer geld, andere clubs vragen meer geld, die krijgen meer geld etc etc.

8 mei 2019 om 16:54

+1 voor deze. Ik zie een heleboel mensen 'nee' zeggen tegen allerlei voorstellen en ideeen en de zure pruim uithangen, zonder zélf met een valide alternatief te komen...

8 mei 2019 om 17:53

Ja want Ajax koopt zoveel bij andere Nederlandse clubs? Ik zie vooral Zuid-Amerikaanse ontwikkeling voorbij komen.

Nee het voordeel moet nog maar blijken.

8 mei 2019 om 18:35

Als ajax de Nederlandse clubs leegkoopt en dus geld in het nationale voetbal pompt, ga je lopen huilen dat ze lekker met de poten van die spelers af moeten blijven en op moeten houden de competitie zwakker te maken. Jij lijkt precies het type dat altijd zal zeiken om te zeiken

8 mei 2019 om 18:47

Nee natuurlijk niet expres verliezen. Maar laat de rest van Nederland lekker met rust.
Feyenoord en PSV hebben er meer last van (geld) dan dat het oplevert (punten).
En dan moet de directie van Feyenoord en PSV vanavond daar een beetje leuk gaan doen?
Even serieus......

8 mei 2019 om 18:49

Man, man, man, snap jij wel wat een uitnodiging is? Ze hadden vriendelijk kunnen bedanken maar dat hebben ze niet gedaan! Blijkbaar vinden zij het hartstikke leuk om te gaan. Snap je dat wel?

8 mei 2019 om 16:39

Toen Ajax het de vorige ronde het zo goed deed waren de wedstrijden in Tilburg en Groningen in een mum van tijd uitverkocht. Daar profiteren ze dus wel van.

8 mei 2019 om 16:41

Wat dacht je van de punten die er behaalt word zodat er NL clubs Europees voorrondes kunnen spelen

8 mei 2019 om 16:45

Het voordeel voor PSV en Feyenoord lijkt mij duidelijk. Die mogen bij een landstitel volgend seizoen direct instromen in de poulefase CL, de bekerwinnaar mag naar groepsfase EL en de nummer 3 mag ook een voorronde later starten in de EL. Aangezien beiden clubs voor al deze posities in aanmerking komen hebben ook zij een voordeel bij de prestaties van Ajax dit seizoen.

8 mei 2019 om 16:47

Wat heeft Feyenoord eraan. Ajax moet dit nog een paar jaar doen (of El of CL) en Feyenoord is bij een derde plek verzekerd van Europees voetbal, zonder voorrondes. PSV is bij een 2e plek verzekerd van Europees voetbal, met slechts 1 voorronde CL, waarbij verlies automatisch groepsfase EL betekend. Bekerwinnaar, verzekerd van Europees voetbal. Dat hebben de andere clubs eraan.

8 mei 2019 om 17:22

Zolang feyenoord niet weer kampioen wordt en alle puntenwinst terugdraait, heeft de hele eredivisie er iets aan.

8 mei 2019 om 17:34

Tsjah raza, dan moeten we allemaal maar een voorbeeld nemen aan het Europese seizoen (of gebrek eraan) van Feyenoord, en dat als leidraad nemen, zo hebben we er allemaal geen baat bij en hoeven we iig niet meer te klagen dat een Nederlandse club succes boekt

8 mei 2019 om 18:33

Voordeel voor psv en feyenoord is dat ze hopelijk de volgende jaren minder voorrondes moeten spelen en dus weer meer punten en geld kunnen harken in europees verband. Bayern is een club die de concurrentie leegkoopt of transfervrij daar spelers weghaalt. Ajax gaat dat bij lange na niet kunnen, vanwege deze calimerocompetitie waar spelers zsm wegwillen zodra ze kunnen. En voor die twee clubs te hopen dat talenten graag ook naar hen toekomen omdat ze zien dat je via Nederland hogerop kan. Moeten ze, of feyenoord iig, nog wel even wat aan het beleid doen zodat ze structureel europees ook wat kunnen betekenen. En nee dat zijn niet finales, maar iig poulfases goed doorkomen al is het in de EL

Mooie sportieve geste! De stelling dat Ajax moet bijdragen aan de vervanging van kunstgrasvelden vind ik onzinnig. Ajax gaat ook geen geld van Barcelona en Manchester City vragen, omdat zij nou eenmaal rijker en groter zijn. De Europese topclubs kopen spelers van Ajax en Ajax koopt op zijn beurt weer de beste spelers in de eredivisie. Eredivisieclubs moeten net zoals Willem 2 bij Frenkie de Jong een doorverkoop-percentage in het contract opnemen wanneer ze spelers aan Ajax verkopen. Zonder Ajax is de eredivisie trouwens de helft minder waard. Met alle respect voor PSV en Feyenoord, maar Ajax is gewoon de grootste en qua historie de meest tot de verbeelding sprekende voetbalclub van Nederland.

8 mei 2019 om 18:03

Zo blijf je altijd azijndrinkers houden (ook op dit forum). Als Ajax ineens wel kunstgrasvelden zou vervangen gaan hier de, ik zeg maar wat, Willem II supporters huilie huilie doen omdat ze niks krijgen. Als Ajax iedereen een half miljoen zou geven zitten er vast weer een paar te miepen dat het te weinig is of dat het oneerlijk is dat het eerlijk verdeeld is omdat sommige clubs er minder profijt van hebben of meer gedupeerd zijn....

Dit is wel een mooi gebaar. Er iets achter zoeken is dan ook niet nodig, want beslissingen waren al gemaakt en voordelen zitten er ook niet zozeer aan. Op deze manier laat je als club toch zien dat je aan een ander denkt en dan verdient een dergelijke actie wel respect.

Volkomen misplaatst! Ook de makkelijke weg om bepaalde genoegdoening terug te geven.

Maarja aan de fans die dingen moesten verplaatsen word niet gedacht maar de hoge piefjes worden geteased. Stop liever wat miljoenen in het Nederlandse voetbal, of sociale voetbalplekken (Cruijf courts).

Gezellig man! Lekker met z'n allen kijken en voelen wat zoiets met je kan doen. Daarnaast legt Marc dan haarfijn uit wat je er netto aan overhoudt. Wie weet wil iedereen dan ineens Europees spelen. Kan er niet slechter van worden lijkt mij.

Om te laten zien dat zij, in hun ogen, de redders zijn van het Nederlandse voetbal?
Wat een onzin zeg, en wat een arrogantie.

Ajax verlangt in Nederland dat we met z’n allen maar blij moeten zijn met hun prestaties.
Zijn gewoon keiharde concurrenten voor PSV en Feyenoord, die ontzettend veel euro’s binnen aan het harken zijn.
En dan moeten PSV en Feyenoord daar een beetje leuk gaan doen.

8 mei 2019 om 19:37

Gefeliciteerd met de meest onzinnige reactie (En dat is best een prestatie op dit forum).
Een leuk gebaar zo negatief uitleggen . Dan ben je triest. Je lijkt op iemand die de Lotto jackpot van 5 miljoen wint en dan zeurt dat hij vorig jaar op 7 miljoen stond. PSV en Feyenoord moeten slimmer zijn. Ajax laat dit jaar in de CL juist zien dat een zak geld niet scoort.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren