Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax gaat mogelijk komende zomer cashen op Chuba Akpom

Laatste update:

Ajax zag twee zomers op rij de halve basisploeg vertrekken. Ook na dit seizoen worden er weer de nodige mutaties in de selectie van de Amsterdammers verwacht. De Telegraaf schreef vorige maand nog dat het gros van de aankopen van de in oktober ontslagen technisch directeur Sven Mislintat alweer op zoek mag naar een nieuwe club.

De onlangs aangestelde algemeen directeur Alex Kroes gaf tijdens zijn eerste interview aan voorlopig nog niet op zoek te gaan naar een technisch directeur. Hij liet weten komende zomer zelf de verantwoordelijkheid op zich te nemen.

Een van de spelers waarover Kroes zich zal buigen is Chuba Akpom. De Engelse spits bezorgde Ajax afgelopen maand een punt tegen Sparta Rotterdam (2-2) en hielp zijn ploeg zondag nog aan een overwinning tegen PEC Zwolle (1-3) door twee doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Akpom moet in zijn eerste seizoen bij Ajax genoegen nemen met een rol als back-up van Brian Brobbey. Als supersub bewijst hij echter geregeld zijn waarde. Na 1.158 speelminuten staat de teller op 13 doelpunten en 1 assist.

Volgens clubwatcher Johan Inan van het Algemeen Dagblad zijn de plannen van Ajax met Akpom nog onduidelijk. Mocht Brobbey Ajax trouw blijven, is het de vraag of Akpom een rol op het tweede plan nog een seizoen ziet zitten.

Ook Kroes kan besluiten om Akpom te verkopen. Inan stipt aan dat de 28-jarige aanvaller geen typische Ajax-spits is en dat hij misschien kapitaal kan opleveren voor de renovatie van het elftal.

Wat ook opvallend is, is dat Kroes voor zijn eerste werkdag als algemeen directeur al liet doorschemeren dat voormalig technisch directeur Mislintat in zijn ogen veel te veel voor de topscorer van het Engelse Championship heeft betaald. “Daaruit kan opgemaakt worden dat hij Akpom niet als hoogvlieger beschouwt”, aldus Inan. Ajax zou naar verluidt tussen de twaalf en veertien miljoen euro voor de spits hebben neergelegd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Het gaat in ieder geval geen saaie transferzomer worden. Ik ben benieuwd of hij het met de rest van Ajax lukt om de boel te renoveren.

2 april 2024 om 08:52

Ik denk dat hij vrij weinig gaat doen....

3 april 2024 om 07:00

Je kunt als Ajax fan over veel klagen, maar niet dat het saai is

De mening van Kroes doet er dus niet meer toe....

Toch leuk deze anektdote van 'fan' Kroes, meer dan fan zal hij niet zijn dit seizoen.

Kroes gaat niet cashen hoor :'

Slechte timing van dit artikel. Vanochtend is bekend geworden dat Kroes geschorst is en mogelijk de laan uit wordt gestuurd.

Ben benieuwd. Hoe hij over het veld loopt etc zie niet uit bij Akpom. Ook zeer houterig en hij mist ook wel hele simpele kansen hé. Maar aan de andere kant maakt hij voor een spits (die ook nog eens soms op plekken gezet is waar hij totaal niet past), toch een aardig rendement voor een back-up van Brobbey!

Daarnaast Engels. Dus wellicht kan Ajax inderdaad nog wel cashen op hem met een laagvlieger in de BPL of een hoogvlieger in de Championship....

Ja, er is te veel betaald. Maar Akpom doet het nu ook weer niet zo slecht

2 april 2024 om 10:58

Zie maar er betere gelijkwaardige 2e spits te vinden, ik zou hem behouden. Geen geweldenaar, maar zijn rendement vind ik heel goed.

2 april 2024 om 12:19

Hij staat vaak op de goede plek in de 16. Zijn loopacties zijn prima en dat gaat bij veel spitsen al mis. Op 1 speler na de meeste goals per minuut in de Eredivisie

2 april 2024 om 14:12

Eens hoor. Vind wel de wedstrijd tegen AEK geloof ik of PAOK destijds wel schrijnend voor Akpom...

De simpele ballen mist hij of legt hij niet af, maar vervolgens maakt hij er ook weer....

Aparte speler, die niet uitziet qua speelstijl, maar wel rendement heeft!

Akpom heeft zijn waarde als invaller en backup voor Brobbey en is ook een ander soort spits, dus die zou ik niet zomaar verkopen.

2 april 2024 om 11:39

Klopt. Het is alleen de vraag in hoeverre Akpom wil blijven. Die ziet zichzelf volgens mij niet als een pinchhitter maar wil minuten maken. Dus een meningsverschil / conflictje zal zeker mogelijk zijn.

geen algemeen directeur, geen nieuwe TD, gaat weer een zwaar zeizoen worden in Amsterdam met dank aan de RVC

2 april 2024 om 18:14

Kan de vereniging die de meerderheid van de aandelen heeft de RvC niet naar huis sturen? Ook al is het stupide van Kroes wat ie gedaan heeft, ik heb meer vertrouwen in Kries als de RvC

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren