Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afellay hekelt dissonant in bekerfinale: ‘Wat hij deed, was helemaal niet nodig’

Laatste update:

Ibrahim Afellay is van mening dat NEC De Kuip zondagavond na de verloren bekerfinale tegen Feyenoord (1-0) met opgeheven hoofd kon verlaten. In een spannende eindstrijd trokken de Nijmegenaren door een doelpunt van Igor Paixão uiteindelijk aan het kortste eind.

“Waar het kon hebben ze geprobeerd te voetballen”, zegt Afellay bij Studio Voetbal. “Wat Rogier Meijer ook terecht aangaf: op de momenten dat ze de ruimte achter de laatste linie konden zoeken, hebben ze die benut.”

“NEC heeft twee of drie goede kansen gehad, daar moet je er eentje van maken. Dan weet je dat je het de tweede helft gigantisch moeilijk gaat krijgen”, vervolgt de analist.

De ploeg van trainer Rogier Meijer kwam na een klein uur spelen op achterstand doordat Paixão voor Feyenoord de ban wist te breken. NEC was volgens Afellay op dat moment de mindere partij, maar werd tien minuten later in het zadel geholpen door een rode kaart voor Yankuba Minteh.

Het overtal leidde nog tot een voorzichtig Nijmeegs slotoffensief, maar ondanks het dappere optreden bleef een bekerstunt uit.

“Wat ik wel heel apart vond: NEC speelde na de rode kaart voor Minteh tegen een man minder, maar ze gingen al heel vroeg in de tweede helft de lange bal spelen terwijl NEC het eigenlijk van hun voetballende vermogen moet hebben”, geeft Afellay aan.

De oud-prof zag Brayann Pereira, die in de blessuretijd in het veld was gekomen voor de moegestreden Bart van Rooij, vervolgens de ene na de andere verkeerde keuze maken. “Pereira had volgens mij het idee dat hij vanaf zijn eigen doellijn de bal in het doel van Feyenoord moest dribbelen. Hij ging juist pingelen op plekken waar het niet nodig was en leed zo meerdere keren balverlies. In die slotminuten moet je juist wel de bal in de zestien van Feyenoord pompen.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit was wel echt bizar inderdaad. Al die rushes van die jongen eindigden in balbezit voor Feyenoord en hij bleef het maar proberen.

Die Pereira kon er niets van inderdaad. Geen idee waarom hij die keuzes maakte. Nou ben ik geen NEC fan dus weet ik niet of hij dit wekelijks doet, maar tegen 10 man van Feyenoord in de slotfase van de bekerfinale is het volstrekt onacceptabel.

22 april 2024 om 08:56

Ik wilde die jongen ook niet te hard afvallen want ik volg NEC niet, maar namens Feyenoord: bedankt. Hij deed alles wat je niet moet doen op die momenten.

22 april 2024 om 09:14

Geen idee, al moet ik wel zeggen dat er wel meer waren die eigenlijk niet zo goed wisten wat ze moesten doen met een man meer. Eigenlijk alleen Sandler en Hansen hadden dat een beetje door. Maargoed het is ook niet altijd even makkelijk om op zulke belangrijke momenten je hoofd koel te houden en alles perfect uit te voeren, zeker als je laat in de wedstrijd zit.

Samen met mijn vader kunnen kijken gisteren en we zeiden tegen elkaar steeds als hij de bal kreeg: Druk zetten!! Die jongen speelde niks af, bleef dribbelen en leek ruzie te hebben met de bal. Tja, voor Feyenoord fijn. Voor NEC toch vervelend om zo'n jongen te moeten brengen voor een uitstekend spelende van Rooij.

Ik vond Proper gisteren ook erg tegenvallen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren